2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Ağzından yel alsın düşünme böyle şeyler. Gerçi anne olunca insan iyice bi psikopat oluyo anladım ben. Sadece önemli şeyleri not al kız, ilk güldü ilk döndü hee bide işte böyle komik şeyleri :D

Ne zaman başlıcan işe bebişim?

tamam cnm tutarım :)

9 Ağustos :(

Dostlar, ben size gaita tahlilimizin sonucunu yazmadım dimi? Cumartesi günü kaka yapar yapmaz eşim hemen alıp hastaneye gitti durumu söylemiş nöbette dahiliyeci varmış, makro-mikro, boyalı-boyasız herşeye baktırmış sağolsun doktor bey. netice; mikemmeeeeeeeeeeeeel (Allahıma şükürler olsun) İnşallah atlatmışızdır. 1 hafta sonra bi kere daha baktırcam. Bu arada kızım uzundur ishal olduğu ve kilo alımı durduğu için haftaya pazartesi hacettepenin alerji ve astım bölümünden randevu aldım. Acaba süt alerjisi mi var baktırmak istiyorum. İnşallah yoktur...

hadi gözümüzaydın canım
benimkinde de şüphelenmişti süt alerjisinden ama tahlil istemedi

Ne zaman başlangıç hayırlısıysa?

9 ağustos cnm

Eşime yine uyuz oldum. Aradı az önce. Nasılsın demeye. Yorgunum, keyifsizim, hasta gibiyim sanki dedim.
İyi de uyudun halbuki dedi!
Gece kaldırdım ya bi kere! Onun imasını yapıyo.
Gece de ablasını hastaneye götürdü iftardan sonra, o gidince ben de mutfağı vs.toparlayıp uzandım, o gelesiye uyumuşum ama saat nerden baksanız 22:30u bulmuştur uzanmam.
O gelince 23:30da kalktım, bi yarım saatten fazla yine durdum. Gece 2yi geçerken Ada uyandı, mamasını yemesi vs. yarım saatten fazla.
Sonra da uyumadı, ama artık ayakta durcak halim yoktu. Eşime kalk uyut dedim.
Sonra da yattım, 3te sahura kalktım, hazırla-ye-topla derken saat 4.
Sabah da zaten 7de uyandım.
Bütün gün zaten hep tepemdeydi, yedir, oynat, altını al, üstünü değiştir, biliyosunuz işte hepimizin başındaki şeyler.
İftarda uymuştu, ilk lokmam ağzımdayken uyandı. Hemen koştum.
Eşim yemesine devam tabi.
Ben otur kalk otur kalk ne yediğimi anladım, ne içtiğimi.
İki yardım etti diye bunca yorgunluğum geçti sanıyor herhalde! Salak!
Of çok kızdım ya!

erkekler ne kadar uyuz ya
dün de benimkği uyuz etti
bak noldu
biz ilk bebeğimizi kaybettiğimizde eşime bişiler oldu
toplu taşımaya binememeye, alışverişmerkezlerine girememeye falan başladı basıyolardı ona
ama sonra geçti yavaş yavaş
dün forum ist.a gittik baktık ordan ikea'ya geçtik onun mama sandalyesine bakalım diye ama ikea'ya girmemizle bunun ağzını burnunu yamultması vırvır sölenmesi başladı
noldu dedim
daralıyorummmm
Allah kahretsin niye girdikkk
su verrrr yürüüüü tut şunuu çıkalım delirdi sanki
bikaç bişi de almıştım bırakmak zorunda kaldım tabii
ikea'da da çıkış hetyeri dolaştıroyo ya
yine kalabalıklara girdik
Allahım Allahımm böle yere gelinir mi sabah gelcektik boş olcaktı sölene sölene sinir ewtti beni
ulan bilmiyomuydun kalabalık olcanı delirtme beni dedim en sonunda nese çıktık bu arada şahin onun kucağında ben boş arabayı sürüyom
bu otoparka gidiyo önden önden bi an önce kaçcak ordan ama dışardayız yani
bu gitti önden önden b en yere direkleri çakmışlar geçemedim mi ordan uyuz opldum arabayı da kaldırmadım döndüm iç tarafa anam dedim cep tellerim de onda kaldı kaybedersem sıçtım para çantamda sırt çantasında çanta onun sırtında panikle onu aramaya başladım ama onu görünce panik oplduğumu belli etmedim gayet cool ne arkana bakmadan gidiyonnnn geçemedim ordan diye çemkirdim
sonra otoparka girdik
kapalı tabiisi
bu kendi etrafında dönüyoo bakıyo susuyo
dedim araba nerden
durrrrrrrrrrrrr kafam yerine gelsin
deidd kaçtaydı araba park1 29da
ara ara zor bela bulduk
nese bi pok halledemedn eve geldik
salak gibi onca yolu boşa teptik
sonra akşamüstü hadi çıkcaksak çıkalım alalım dedi
şahinW'in eti bitmişti ekmek vs.
çıktık bu yine garip hareketlerde noldu dedim
benm midem çok kötü offfff oyyyyy eliyle alnını falan siliyo ben çok kötü hasta olcam
ya sabır dedim
alt tarfı midesi ağrıyo yaa
o hava almayı da zehir etti
geldik yine eve
bak bak sen görmüyon mu ya
dizlerimden aşağısı titriyo
offffffffffffffff dedim offffffff
sana öle geliyo
en ufacık bi yerin ağrısaq çok kötü hasta olcam
negatif misin yadedim
benim hamileyken hergün midem ağrıdı ben geğirirken ve ilaç bile içemezken
gakguk diye benle dalga geçiodun ya
sonra şahin dişlerini kaşıyodu
annem senin dişlerin ağrımasın benimnkiler ağrısın aman babanınkiler de ağrımasın yanarız yoksa dedim sonra kızdı haksız mıyım
şahin yarım saat huysuzluk yapsa olummm bak çok yorgunum hadi yapma
biz biyoniğin anasını satimm

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

hadi gözümüzaydın canım

9 ağustos cnm

bak noldu
toplu taşımaya binememeye, alışverişmerkezlerine girememeye falan başladı basıyolardı ona
dün forum ist.a gittik baktık ordan ikea'ya geçtik onun mama sandalyesine bakalım diye ama ikea'ya girmemizle bunun ağzını burnunu yamultması vırvır sölenmesi başladı
noldu dedim
daralıyorummmm
Allahım Allahımm böle yere gelinir mi sabah gelcektik boş olcaktı sölene sölene sinir ewtti beni
ulan bilmiyomuydun kalabalık olcanı delirtme beni dedim en sonunda nese çıktık bu arada şahin onun kucağında ben boş arabayı sürüyom
bu gitti önden önden b en yere direkleri çakmışlar geçemedim mi ordan uyuz opldum arabayı da kaldırmadım döndüm iç tarafa anam dedim cep tellerim de onda kaldı kaybedersem sıçtım para çantamda sırt çantasında çanta onun sırtında panikle onu aramaya başladım ama onu görünce panik oplduğumu belli etmedim gayet cool ne arkana bakmadan gidiyonnnn geçemedim ordan diye çemkirdim
sonra otoparka girdik
kapalı tabiisi
dedim araba nerden
ara ara zor bela bulduk
benm midem çok kötü offfff oyyyyy eliyle alnını falan siliyo ben çok kötü hasta olcam
ya sabır dedim
geldik yine eve
sana öle geliyo
negatif misin yadedim
annem senin dişlerin ağrımasın benimnkiler ağrısın aman babanınkiler de ağrımasın yanarız yoksa dedim sonra kızdı haksız mıyım

haklısın cnm.
hem de yerden göğe kadar...

ben de geçen öğle yemeği yiyecem. ben yemiycem dedi. kayınvalidem de "iyi sen biraz Tunayla ilgilen de biz yiyelim" dedi. neyse bunları salonda bıraktık. 2 dk içinde mutfağa geldi. Tuna zaten masayı görünce saldırıyor. yerinde duramıyor. Bir de mutfak sıcak mı sıcak... "Ne diye çocuğun rahatını kaçırıyorsun, içerde oynasana biraz, baksana burası sıcak, bunaldı çocuk" dedim. "Durmuyoooooo" dedi. Hiç sesimi çıkarmadım. Neyse bir süre sonra kendisi de bunaldı sıcaktan "Hadi 2nizden biri çabuk yesin yemeğini, terledim çocukla" dedi -kizgin bir de bana kızıp duruyor "doğru düzgün yemek yemiyorsun, sütün iyice azalacak" diyor. "Yemek yiyecek iştah mı bırakıyorsun insanda" dedim. Hemen tıkıştırdım ağzıma. Kayınvalidem de diyorki: "Kızım bebekle yanlız kalmak istemiyor."
Ben de dedim "6ay oldu, bir zahmet kalsın artık. Bu çocuğu tek başıma yapmadım, ondan habersiz de yapmadım, ben de anamın karnından anne olarak doğmadım. Nasıl alıştıysam o da paşa paşa alışacak." Kalktım masadan. Aldım Tunayı. Yukarı banyoya çıkardım. Hemen geldi yardım edeyim diye. İstemez dedim. Bin rica yıkarken tuttu. Giydirirken kovdum odadan da öyle rahatladım. Benim de bir sabrım var ya, taş duvar değilimkiii :bitter:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
haklısın cnm.
hem de yerden göğe kadar...

ben de geçen öğle yemeği yiyecem. ben yemiycem dedi. kayınvalidem de "iyi sen biraz Tunayla ilgilen de biz yiyelim" dedi. neyse bunları salonda bıraktık. 2 dk içinde mutfağa geldi. Tuna zaten masayı görünce saldırıyor. yerinde duramıyor. Bir de mutfak sıcak mı sıcak... "Ne diye çocuğun rahatını kaçırıyorsun, içerde oynasana biraz, baksana burası sıcak, bunaldı çocuk" dedim. "Durmuyoooooo" dedi. Hiç sesimi çıkarmadım. Neyse bir süre sonra kendisi de bunaldı sıcaktan "Hadi 2nizden biri çabuk yesin yemeğini, terledim çocukla" dedi -kizgin bir de bana kızıp duruyor "doğru düzgün yemek yemiyorsun, sütün iyice azalacak" diyor. "Yemek yiyecek iştah mı bırakıyorsun insanda" dedim. Hemen tıkıştırdım ağzıma. Kayınvalidem de diyorki: "Kızım bebekle yanlız kalmak istemiyor."
Ben de dedim "6ay oldu, bir zahmet kalsın artık. Bu çocuğu tek başıma yapmadım, ondan habersiz de yapmadım, ben de anamın karnından anne olarak doğmadım. Nasıl alıştıysam o da paşa paşa alışacak." Kalktım masadan. Aldım Tunayı. Yukarı banyoya çıkardım. Hemen geldi yardım edeyim diye. İstemez dedim. Bin rica yıkarken tuttu. Giydirirken kovdum odadan da öyle rahatladım. Benim de bir sabrım var ya, taş duvar değilimkiii :bitter:

hadi gözümüzaydın canım

9 ağustos cnm

bak noldu
noldu dedim
daralıyorummmm
sonra otoparka girdik
kapalı tabiisi
dedim araba nerden
ara ara zor bela bulduk
ya sabır dedim
geldik yine eve
sana öle geliyo
negatif misin yadedim

Aynı şeyler aynı...Yardım etmem demiyo ama, sinirli sinirli hareketler uflamalar puflamalar...
Cumartesi sabah bir saat ben yatayım da sen bakıver dedim, tamam dedi.On dakikada bir suyu nerde, bilmemnesi nerde, acıkmış olmasın, yok şu yok bu...Güya beni dinlendiriyo.
Dün de Ada gündüz biraz uyudu, azıcık ayaklarımı uzatayım da dinleneyim dedim, gitti kendine mutfaktan bi iş buldu, ıvır zıvır bişilerle oyalanıyo. Sonra battı benim oturmam, sen napıyosun dedi. Bak sen napıyosun. Yani ben işleniyorum sen niye oturuyosun!!!-kizgin-kizgin:kizdim:
Sen etrafı toplayalım dememiş miydin diyo.
La havle dedim kalktım, "benim iki dakika oturmam sana batıyo bence" dedim. Elime süpürgeyi aldım, geldi aldı elimden ben yaparım sen mutfağa bak dedi.Mutfakta da 2 tane bulaşık var lavaboda makinaya konacak....
Cidden benim oturmam batıyo adama eğer o bi iş yapıyosa.Eeeee ben bebeğe bakarken senin uyuduğun da oluyo,tv izlediğin de, ben de oruç tutmuşken iftar ettiğin de ben daha lokma yiyemeden.Pardon da önceliğin ne acaba!:sinir::sinir:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Aynı şeyler aynı...Yardım etmem demiyo ama, sinirli sinirli hareketler uflamalar puflamalar...
Cumartesi sabah bir saat ben yatayım da sen bakıver dedim, tamam dedi.On dakikada bir suyu nerde, bilmemnesi nerde, acıkmış olmasın, yok şu yok bu...Güya beni dinlendiriyo.
Dün de Ada gündüz biraz uyudu, azıcık ayaklarımı uzatayım da dinleneyim dedim, gitti kendine mutfaktan bi iş buldu, ıvır zıvır bişilerle oyalanıyo. Sonra battı benim oturmam, sen napıyosun dedi. Bak sen napıyosun. Yani ben işleniyorum sen niye oturuyosun!!!-kizgin-kizgin:kizdim:
Sen etrafı toplayalım dememiş miydin diyo.
La havle dedim kalktım, "benim iki dakika oturmam sana batıyo bence" dedim. Elime süpürgeyi aldım, geldi aldı elimden ben yaparım sen mutfağa bak dedi.Mutfakta da 2 tane bulaşık var lavaboda makinaya konacak....
Cidden benim oturmam batıyo adama eğer o bi iş yapıyosa.Eeeee ben bebeğe bakarken senin uyuduğun da oluyo,tv izlediğin de, ben de oruç tutmuşken iftar ettiğin de ben daha lokma yiyemeden.Pardon da önceliğin ne acaba!:sinir::sinir:

:mad: öncelikleri baba olmaları şekerim...

valla ben akılsız başımın cezasını çekiyorum. okuldan bir arkadaşım 2 yaşındaki kızını eşine bırakmıyordu. bırakamam bakamazki diyordu. ben de "nasıl bakamaz ya, babası o onun, bence sen öyle alıştırmışsın" derdim hep... al işte. aynısı benim başımda. hakikaten bakamaz bıraksam. daha bezini değiştirmişliği yok. benim eşim çok titizdir kızlar. böyle bildiğiniz gibi değil. elini 10 kere yıkar, herşeyden tiksinir falan. geçenlerde kayınvalidem gülerek "kakasının kokusuna alıştın mı, iğrenmiyorsun dimi artık?" dedi şok oldum. eşim de ne iğrenmesi anne ben onu pokunu yerim falan dedi ama sinirlerim oynadı. oğlumuz be o bizim. iğrenilir mi hiç?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Sagolunn kizlarrrr bizimki daha karnimdayken belliydi bu kadar hareketli olcagi. Erkenden dondu, surundu.tamamiyle emeklemeyi basardiginda iyice hapi yuttum. Simdiden canim burnumda cunku. Cocugu haliya cekmekten sinir geldi. odada hicbisi birakmadik bu kezde tv sehpasina gidiyo. Bende bu kadarken emeklemisim bana cekti heralde. Umarim konusmasi da babasina cekmez. Babasi 3 yasinda konusms cunku:deli:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Sagolunn kizlarrrr bizimki daha karnimdayken belliydi bu kadar hareketli olcagi. Erkenden dondu, surundu.tamamiyle emeklemeyi basardiginda iyice hapi yuttum. Simdiden canim burnumda cunku. Cocugu haliya cekmekten sinir geldi. odada hicbisi birakmadik bu kezde tv sehpasina gidiyo. Bende bu kadarken emeklemisim bana cekti heralde. Umarim konusmasi da babasina cekmez. Babasi 3 yasinda konusms cunku:deli:
Hayırlı olsun Ecrinim darısı ilk adımlarına olsun inşallah
Asıl sorun emekleme daha sonra yürümeye başlayınca başlıyor

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Farkindayim laylam. Tamm dedim kii ohh be rahat gunler gecirmeye basladikbu basladi. Emeklemesine alisinca yurumeye baslicak. Kii boyle giderse o da uzun surmucek. Surekli ayakta cunku elini tuttunmu dikiliyo hemen. En azindan cani sikilmicAk diye kendimi avutuyorum ama hayir dan anlayana kadar benim baya canim sikilcak:ayk: cocuk surekli kafayi bi yere carpiyo suursuzca ilelediginden. Hic carpmasa donup parkeye dusuyo. Esim de herseferinde cocuga bakmiyosun diyo. Aksama kadar halida oturamayiz ki kolunu bacagini tutarak

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
simuşummincileriniz hayırlı olsun inşallah bu sorunları diş yüzündendir bundan sonra rahat edersin
Geçmişi okudum sitede bi sorun var galiba alıntı yapamadım bazende açılmıyor
Arkadaşlar paylaştığınız sorunlar sıkıntıları okurken bazen ben yazmışım gibi geliyor yani genelde her evde her kocanın yaptığı olağan şeylermiş gibi geliyor artık çocuklar büyüyünce sorunlarınızda azalacak tabii sizde yıpranacaksınız neyse bunların yanında güzel şeylerde olacak moralinizi bozmayayım hepinizi öpüyorum

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Farkindayim laylam. Tamm dedim kii ohh be rahat gunler gecirmeye basladikbu basladi. Emeklemesine alisinca yurumeye baslicak. Kii boyle giderse o da uzun surmucek. Surekli ayakta cunku elini tuttunmu dikiliyo hemen. En azindan cani sikilmicAk diye kendimi avutuyorum ama hayir dan anlayana kadar benim baya canim sikilcak:ayk: cocuk surekli kafayi bi yere carpiyo suursuzca ilelediginden. Hic carpmasa donup parkeye dusuyo. Esim de herseferinde cocuga bakmiyosun diyo. Aksama kadar halida oturamayiz ki kolunu bacagini tutarak

Senin kız hızlı çıktı ne acelesi varsa sanki:))
gözün hep üstünde olacak hiçbir işin olmayacak sürekli onunla ilgileneceksin buda çok yorucu olacak neyse canları sağolsun dimi

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
:mad: öncelikleri baba olmaları şekerim...

valla ben akılsız başımın cezasını çekiyorum. okuldan bir arkadaşım 2 yaşındaki kızını eşine bırakmıyordu. bırakamam bakamazki diyordu. ben de "nasıl bakamaz ya, babası o onun, bence sen öyle alıştırmışsın" derdim hep... al işte. aynısı benim başımda. hakikaten bakamaz bıraksam. daha bezini değiştirmişliği yok. benim eşim çok titizdir kızlar. böyle bildiğiniz gibi değil. elini 10 kere yıkar, herşeyden tiksinir falan. geçenlerde kayınvalidem gülerek "kakasının kokusuna alıştın mı, iğrenmiyorsun dimi artık?" dedi şok oldum. eşim de ne iğrenmesi anne ben onu pokunu yerim falan dedi ama sinirlerim oynadı. oğlumuz be o bizim. iğrenilir mi hiç?

Eşim de daha hiç alt değiştirmedi.Cidden de kabahat bizde.Ben evde olduğum zamanlar gece de kaldırmıyordum.Bahanesi de hazırdı, uykum çok ağır uyanamıyorum, uyandığımda da sersem oluyorum.Düşürürüm filan Allah korusun,bana emanet etme güvenip de.
Eeee ne oldu şimdi kaldırıyorum, gayet de güzel kalkıyosun da, uyanıyosun da, bakıyosun da. Hiç sersem gibi yada şuursuz olmuyosun.Vermek lazım sorumluluğu.
Önceden vermiyodum pek ben ama artık katı davranıyorum, kalk bak, öğren vs.diye.
Alt değiştirmeyi de öğreticem.Geç bile kaldım.

Ay bak şimdi senin eşine de sinir oldum :D
Sıraya geçin hepinize sinir olucam bugün adamlar :D:D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Valla simuşum diş midir, huysuzluk mudur nedir bilemedim ama ayakta sallanıyorum valla, uykusuzluk, oruç bir yandan.
İşte dinleniyorum diyenleri kınardım valla aynı durumdayım.

Bu arada benim önemli şeyleri not ettiğim bi defterim var.İlk ne zaman döndü, ne zaman güldü filan.Tam günü gününe olmasa da zaman aralığını belirttiğim.
Geçirdiği rahatsızlıklar, verdiğimiz ilaçlar,rutin muayeneler gibi şeyleri not ediyorum.
Son zamanlar azıcık savsakladım gerçi.
İlk bunları yazma amacım 2.yi düşünürsem kolaylık olsun diyeydi ama, ikinci için gözüm de korkmadı diil :D

İşte sen oruçtan dolayı bu kadar yorgun hissediyorsun. Yaa zaten hem çalışıp hem eve yetişmeye çalışmak insanı çok yoran bişe. Ben evden çıktığım anda yoruluyorum. Sen bide eve gelip evde Ada yla uğraşıyosun. Zor valla Allah kolaylık versin.

Ben de yeni aldım öyle defter gibi bişe. Sen çiçek yayınlarını önermiştin benim aldığım başka bi yayınevinin. Bebeğimin ilk yılları diye. Herşeyi cep tlf una kaydediyodum ordan bakıp dolduruyorum şimdi boşlukları. HII BİDE ÇEKTİĞİM FOTOLARA BAKIP BUGÜN ŞUNU YAPTIN DİYE DE YAZIYOM YAVAŞTAN YAVAŞTAN :)

Hadi çok şükür simuşum, gözümüz aydın.
Çok sevindim, bu kadarla gelmiş geçmiş olsun.
Süt alerjisi de değildir Allahın izniyle, sanki alerji olsa daha tipik ve ağır reaksiyonlar olurdu gibi geliyor ama korkulu rüya görmektense uyanık durmak evladır, götür sen tabi.

Sağolasın Babuşum, Allah razı olsun. Umarım da hiç bi çocuğun başına gelmesin hiç bi hastalık, cidden mahfoluyomuş insan. Şimdi bi de kilomuzu artırabilirsek biraz tam süper olacak... Çünkü halen 6250-6300 arasındayız :(

hadi gözümüzaydın canım

Sizden ne sebeple şüphelendi? Kilo yüzünden mi sadece? Bu arada çok yakınmış başlaman... Hayırlısı olsun ne diiiim... :(

Valla ben gözümü ayırmıyom Ecrincim. Benimki de maşallah çok hareketli. Hiç durmuyo. Hatta geçen bi arkadaşım kendi kızı için, bizden 3 ay büyük, çok hareketli diyodu. Duruyla birkaç gün geçirme şansımız oldu da en son bana; Allah size kolaylık versin ben kızımın hakkını yemişim maşallah çok usluymuş benimki dedi :D :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar nasılsınız ?? ya ben dun butugn gunduz giremedim bi turlu siteye neden bilmiyorum ama..sabahtan da sinirim tepeme cıktı bu okuz ev sahipleriyle tartıstık..:zopa:
simdi bakıyorum anca..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Buarada sizin yavrular da gece yan yatıyor mu? Ada son 2-3 günü çok yoğun olmak üzere yan dönerek yatmaya başladı büyük insanlar gibi.Durmadan da dönüyor dakika başı.Uykusunun kalitesini o da bozdu biraz.Yattığı gibi kalıyordu eskiden şimdi dön babam dön.
Bi de dönerken önce ayaklarını havaya kaldırıyor ya, o arada hafifliyo işte uykusu...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Buarada sizin yavrular da gece yan yatıyor mu? Ada son 2-3 günü çok yoğun olmak üzere yan dönerek yatmaya başladı büyük insanlar gibi.Durmadan da dönüyor dakika başı.Uykusunun kalitesini o da bozdu biraz.Yattığı gibi kalıyordu eskiden şimdi dön babam dön.
Bi de dönerken önce ayaklarını havaya kaldırıyor ya, o arada hafifliyo işte uykusu...

benimki bir ayı gecik yan yatıyo babusum..dedigin gibi sırt ustu yatarken yan donceginde ayakları kaldırıyo ordan güc alıp yan tarafa attırıveriyo oyle donuyo..sonra ondan da sıkıldıgında tam yuzustu donuyo yatıyo..ordan sonrası yok ama geri sırtustu donemiyo daha :)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar günaydın iyi haftalar.
Çok yorucu bir hafta sonu geçirdim, neredeyse hep evde olmama karşın.
Ada bu hafta görünür şekilde hareketlendi, zorlaştı. Geçen hafta sonuna oranla bu hafta sonu ciddi derecede yordu beni.
Artık yattığı yerde kendi kendine oyalanamıyor. Sürekli mızmızmız…
Mamayı reddediyor gündüzleri. Sadece geceleri istiyor.
Çorbayı severek içiyor, ama yoğurt ve meyve eh işte…
Kahvaltıyı zaten hiç sevmedi, ağlayarak yiyoruz ve bitiremiyoruz genellikle.
Akşam 9:30 gibi yattığı farzedilirse sabaha kadar hiç uyanmayan çocuk, 12ye kadar 2-3 kez, gece de 1-2 kez uyanmaya başladı.
Artık kafamı kaldıracak halim olmuyor uykusuzluktan, yorgunluktan.
Önceleri eşime erken kalkıyor işi yoğun diye acırdım ama valla umurumda değil artık. Napayım!
Bir de nerdeyse 2 aydır kabız olan, ilaç takviyesiz kaka yapamayan çocuk dün kıvamı giderek cıvıklaşan 5 tane kaka yaptı…
Diş mi çıkarıyor acaba. Düş yerleri beyazlamış ama hala yeterli sertlikte değil bence.

Ahhhh babuşum..
Nasıl bir haftasonu geçirdim anlatamam..
Selim o kadar huysuzki.. Normalde Selim ilgi isteyen zor bir çoçuktur. Ama öyle katıla katıla ağlamaz. Ek gıdalara geçtik ya kabız gibi.. Anne sütü alırken hiç bağırsak sorunu yoktu ama şimdi yavrum rahatsız bu durumdan..
Acayip yorgunum anlatamam..
Bende dişten dolayımı diye düşünmeye başladım.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

benimki artık yüzüstü yatıyor sabaha kadar karyolanın her köşesini geziyor bunu yaparken Allahtan sesi çıkmıyor
geçen hafta çok dert yanmıştımya neyseki herşeye çabuk adapte oluyor Kayra 4-5 gündür iyiyiz şükür odasında yatması iyi oldu

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ayyy her evde ayni filmm okudukca aa ayni deyip guluyorumm kizlar yaa. En umutsuz vaka benim evde ama. 2 gundur evdeydi. Ama hiccc varligi yoklugu br.bi kucagina alip gezdirmesi var saolsun ben bisi yaparken ondada hemen askim sirtima kramp girdi valaa:deli: yaa bende insanim aksama kadar kucagimda bu cocuk benimde sirtima kramp giriyokoluma giriyo basima giriyo surda 10 dk tuttun. Ama sen anasin diyo bana hemen. Tukurucem dedim anneligime sen anasin sustururrsun sen anasin gezdirirsin sen anasin katlanirsn. Ben gece 12 gibi yatiyorum en gec. O simdi ramazan 5 e kadar oturuyo. Gece cocuk en az 2 defa kalkip su iciyo. Sabah 6 da falan da mamaya kalkiyo. O zaman 1 saat falan uyanik duruyo ama biliyoruz artik az oynayip uyucak. Gozumu acamiyorum resmen. Yaaa 8 saattir uyuyosun hala cocuga bakmiyosun ben 5 te yattim diye cemkiriyo. 8 saatte 3 kez en az uyandim ben bu cocuga uyu uyan kac saat yatakta oldugumun ne onemi var alamiyorum uykumu dedim. Artik her sabah cocuk 6-7 herneyse gozunu aciyo benimki yastigi alip dogru salona kaciyp horlamaya basliyo. Bi gun geldiginde kendi yatagini yan odada bulcak.
Dn dedim karni tok alti temizz tut bi saat az yuruyup geleyim. Ben susturamam bakamam edemem. Adama oyuncak dogurmusumm ben. Gelsin sevsin oynasin sonra bana iade etsin-kizgin

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Yaaa canlar... Sizi okudukça ben eşime çok haksızlık ettiğimi anlıyorum... Benim eşimle atışmalarımın %90 sebebi her hal ve şartta ailesini direkt savunmaya geçmesi, hiç benim tarafımdan bakamaması. Onun haricinde hakkını yemeyeyim çok yardımcı bana her konuda. Allah bin kere razı olsun, altını değiştirir, mama yapar, alır dışarda gezdirir. Geceleri hep o bakar mesela. (Maşallah) Ben sadece emzirilecekse emzirmek için kalkarım. Daha doğrusu kalkarım demeyeyim, eşim kaldırır. Benim uykum kendi bebekliğimden bu yana yani doğuştan çok ağır, uyansam da açamam gözümü. Belki eşim bana güvenemiyo, düşürürüm Allah muhafaza çocuğu falan diye. Ya da üstüne yatar uyur kalırım diye. Bide ben tüm gün evdeyim, o sabah 5 te kalkıyo nerdeyse 8 e kadar tutuyo çocuu ben biraz daha uyuyabileyim diye. Yazık kız benim eşime, o da benden çekiyo demek ki... Valla yazdıklarınızı okuyunca utandım kendimden...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

ah bir ayı geçti böyleyiz biz işte babuş. yana dönüyor, kıçını da bir kıvırıyor. büyük insan sanki şebek. fotolarını çekiyorum ya hep, çok hoşuma gidiyor o halleri. yiyesim geliyor
tabi huzursuz olunca bir sağa bir sola dönüyor. rahatlayamıyor bir türlü ve uyanıyor sonunda. işte o zaman felaketim oluyor ağlıyorum :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benimki bir ayı gecik yan yatıyo babusum..dedigin gibi sırt ustu yatarken yan donceginde ayakları kaldırıyo ordan güc alıp yan tarafa attırıveriyo oyle donuyo..sonra ondan da sıkıldıgında tam yuzustu donuyo yatıyo..ordan sonrası yok ama geri sırtustu donemiyo daha :)

Ada da geri dönemiyo canım, yüzüstü dönüyo kalıyo. Dönmelere biz yeni başladık bi 15-20 gün kadardır. Uzun olduğu için dönemiyordu doktorumuzun dediğine göre.
Daha önce de yan yatma çabaları vardı ama şimdi hepten ilginç pozisyonlarda yatıyor, dur fotoğraf ekleyeyim de bakın.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar