2012 Şubat Anneleri

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Ay Babuşum denemediğim şey kalmadı yaaa. suyla pirinç unuyla muhallebi yaptım içine pekmez kattım yemedi, kaşık mamalarını (sütlü pirinçli ve tahıllı) yemedi, kavanoz mama deneyeyim dedim yemedi, sebze çorbası-tarhana çorbası yemedi, sma sulu kıvam mama içmiyo, beni emmiyo. sadece suyla yaşıyo kaç gündür... meyve filesine dün şeftali koydum yüzünün halini görmeliydin, anında öğürdü. valla o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi anlatamam....

simuşum şimdi gördüm bu mesajını.sende üzme kendini.biraz hazırları denesen.hazır yoğurt güvendiğin marka,hazır kavanoz maması falan ela benim hazırladıklarımdan daha cok seviyo hazır yoğurdu.bide ben muzu gecen eline verdim önce mıncıkladı sonra parmaklarını yalamaya basladı.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
sanırım bu ara tüm bebişler iştahsız ela da öyle.önceden kucagıma her aldığımda kafasını gögsüme vururdu meme emmek için umrunda bile değil simdi.meyveye bayılırdı simdi ağız kilitlemeyi öğrendi.ama ver eline limonu yalasın.manyak bebe limon yiyip duruyor sofrada eline gecirirse.bide ela bu ara cok terliyor yattığı yer özellikle kafası ter içinde kalıyor yatağı ıslatıyor teri.sizinkilerde böyle mi.:durbun: şimdi düştü ya ben otu-poku bağlarım buna:ayk:

Selimde feci terliyor. Dün bahcede gezdiriyorum, bi kadınbu bebege niye çorap giydirmedin dedi. Siz çorap giydiriyormusunuz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
sanırım bu ara tüm bebişler iştahsız ela da öyle.önceden kucagıma her aldığımda kafasını gögsüme vururdu meme emmek için umrunda bile değil simdi.meyveye bayılırdı simdi ağız kilitlemeyi öğrendi.ama ver eline limonu yalasın.manyak bebe limon yiyip duruyor sofrada eline gecirirse.bide ela bu ara cok terliyor yattığı yer özellikle kafası ter içinde kalıyor yatağı ıslatıyor teri.sizinkilerde böyle mi.:durbun: şimdi düştü ya ben otu-poku bağlarım buna:ayk:

Ada da felaket terliyor kızlar. Kafası ve sırtı.
Kırk kere badi değişiyoruz.
Ben nerdeyse temmuz başına kadar uzun kolluyla ve ince alt pijamayla yatırmıştım, üşütürüm diye :D
Daha sonra içine atlet giydirmek kaydıyla badiye geçtik :D Çift badi yani :D
En son dayanamadık tek badiye düştük ama şimdi daha fazla terliyor…

Tuna da dehşet terliyor cnm. sürekli değiştirip duruyoruz bodyleri. o derece yani... 39 derece-40 derece olmuş. ne yapsın kuzucuklar :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selim 6 ayı doldurdu, ben daha ek gıdayatam baslamadim.cok yavasmi gidiyorum acaba.mamada vermiyorum. Biraz yoğurt ve meyve yiyor. Anne sütü alıyor, birazda su.

Bence başla canım yavaştan.Çünkü Ada hem sindirim sistemi olarak hem de yutma konusunda çok zorlandı.Düzene girmesi nerdeyse 2,5 ayı aldı...Zamanı artık bence.

Selimde feci terliyor. Dün bahcede gezdiriyorum, bi kadınbu bebege niye çorap giydirmedin dedi. Siz çorap giydiriyormusunuz.

Ben giydiriyorum.Önceleri çok katıydım çorap konusunda.Şimdi gündüz ara ara çıkarıyorum.Gece yatarken illa giydiriyorum ama.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ay Babuşum denemediğim şey kalmadı yaaa. suyla pirinç unuyla muhallebi yaptım içine pekmez kattım yemedi, kaşık mamalarını (sütlü pirinçli ve tahıllı) yemedi, kavanoz mama deneyeyim dedim yemedi, sebze çorbası-tarhana çorbası yemedi, sma sulu kıvam mama içmiyo, beni emmiyo. sadece suyla yaşıyo kaç gündür... meyve filesine dün şeftali koydum yüzünün halini görmeliydin, anında öğürdü. valla o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi anlatamam....

Canım benim aklıma da mamayı değiştirmek geldi.
Arkadaşımın oğlu ne sma ne hipp ağzına koymadı.
Aptamili cok cok emdi.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

Ada da felaket terliyor kızlar. Kafası ve sırtı.
Kırk kere badi değişiyoruz.
Ben nerdeyse temmuz başına kadar uzun kolluyla ve ince alt pijamayla yatırmıştım, üşütürüm diye :D
Daha sonra içine atlet giydirmek kaydıyla badiye geçtik :D Çift badi yani :D
En son dayanamadık tek badiye düştük ama şimdi daha fazla terliyor…

bizde öyle gecede 2 kere en az değişiyoruz gündüz her yatıp kalkmasında nerdeyse.ben corap giydirmeyeli uzun zaman oldu.nerdeyse 2 aydır ela sokağa cıkmıyorsak giymiyor corap sokak dediğimde klimalı yerler cıbılak geziyor tek badi sokaktada :) bende nefret ederim corap giymekten ve sıcaktan.sanırım kızlarımıda kendime benzettim :1:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Duru da öyle Nazom ensesi kızarıp bozarıyo devamlı. yatak sırılsıklam oluyo. bu arada Laylamdan numaranı aldım arıycam seni inşallah öğleden sonra.

NAZOM canım tekrar çok geçmiş olsun bitanem Allahım beklesin yavrularmizi.
SIMUSUM bitanem bebeklerde kansızlık istahsizlik yaparmış bakildimi kan sayımına

yok bakılmadı daha Tanselcim, pazar günü baktırcam inşallah.

Selimin aşıları yapıldı bugün, kuzum cok ağladı.esimde nerdeyse aglayacadi,bu hali çokhoşuma gitti:kahkaha:kahkaha:

hayırlı olsun aşılarınız biz de ağustosun 6 sına yaptırcaz bakalım. hee bu arada benim eşim de her aşıda gözleri doluyo :D

saol balım.dicek bişey bende bulamadım güzel bi halt yedim işte :( bencede kursun döktürelim hepsine hepimize.belki kendilerine gelirler.bide su sıcaklar bitsin artık ankarada yanıyoruz ya.zaten uykumuz gramlaydı şimdi perişanları oynuyoruz.

aynen aynen. hayatımda hiç kurşun dökülmedim nası bişe bilmiyom ama yapcam heralde bu gidişle. sıcaklar da cidden çok fena yaaa valla ankara antalyayı geçti. nem de zaten %60 larda, antalya da %70. antalya 36 ankara 40 derece ne iş anlamadım...

kuzuuum sen benim bebekliğimi anlatıyorsun :D annemle biraraya gelseniz de sana anlatsa. Duru ne ki benim yanımda? mahallenin kedileri semirilmişti senin sayende diyor hep. bir kaşık bana, 3 kaşık kedilere :kahkaha:

zorlama, emiyorsa seni, bekletip tekrar dene bir süre sonra. ek gıdaya birşekilde ilerde alışacak da, asıl sıkıntı mama almaması bence. en rahat beslenebileceği şey şuanda. benim naçizane görüşüm önce mama üzerinde dur. biberon almıyor mu hala? ve sma dışında mama denedin mi? ben de Tunaya vermeye başladım ya, bir ay olacak nerdeyse. doktor ilk sma dedi diye onunla başladım. bizimki içiyor ama ben ısısına bakarken tattım da, tadı ne iğrenç onun ya, sonra aptamil ve similac denedim. onlar daha güzel gibi. belki daha aradığını bulamamıştır...

biberon çok çok nadiren alıyor lidılım. nuk un suluğundan su içiyor bol bol, suluğa mama koysam mı diye düşündüm ama sonra suyu da içmezse diye korkumdan koyamadım. olmadı aynı suluğun başka renklerini alayım da öyle deneyeyim. kediler de süpermiş yahu :D

Selim 6 ayı doldurdu, ben daha ek gıdayatam baslamadim.cok yavasmi gidiyorum acaba.mamada vermiyorum. Biraz yoğurt ve meyve yiyor. Anne sütü alıyor, birazda su.

başla artık Tanselcim yaaa...

simuşum şimdi gördüm bu mesajını.sende üzme kendini.biraz hazırları denesen.hazır yoğurt güvendiğin marka,hazır kavanoz maması falan ela benim hazırladıklarımdan daha cok seviyo hazır yoğurdu.bide ben muzu gecen eline verdim önce mıncıkladı sonra parmaklarını yalamaya basladı.

milupanın organik sütlacını denedim ıııı almadı, sebze çorbası mıydı neydi onu denedim gene almadı, baby mix verdim onu da yemedi... muzu da kendim parmağımla verirsem 3-5 parmak yiyo yani tahmini 2 çay kaşığı.

ay yok ne çorabı yaaaav yanıyoz valla burda. çorap morap hikaye oldu.

Canım benim aklıma da mamayı değiştirmek geldi.
Arkadaşımın oğlu ne sma ne hipp ağzına koymadı.
Aptamili cok cok emdi.

valla bugün gitcem reale ne kadar mama bulursam alıp her güğn bişe denicem. daha da yemezse ben naaapim yaaa...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
aynen aynen. hayatımda hiç kurşun dökülmedim nası bişe bilmiyom ama yapcam heralde bu gidişle. sıcaklar da cidden çok fena yaaa valla ankara antalyayı geçti. nem de zaten %60 larda, antalya da %70. antalya 36 ankara 40 derece ne iş anlamadım...

biberon çok çok nadiren alıyor lidılım. nuk un suluğundan su içiyor bol bol, suluğa mama koysam mı diye düşündüm ama sonra suyu da içmezse diye korkumdan koyamadım. olmadı aynı suluğun başka renklerini alayım da öyle deneyeyim. kediler de süpermiş yahu :D

valla bugün gitcem reale ne kadar mama bulursam alıp her güğn bişe denicem. daha da yemezse ben naaapim yaaa...

canım similac deneyebilirsin. benim damak tadıma göre en içilesi o :D

bir de böyle kaliteli markaların yok ama daha küçük biberonlar var, 30ml lik. ben tunaya su vermek için almıştım. wee marka. plastik numarası 7. çok içime sinmemişti ama kolay kavranıyor ve Tuna sevdi diye bir süre meyve suyu verdim ben onunla. alıştırma bardağı diye de geçiyor. deneyebilirsin mesela aventin suluğunu hiç sevmedi Tuna. 4+ almama rağmen hep boğazına kaçırıyor.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
canım similac deneyebilirsin. benim damak tadıma göre en içilesi o :D

bir de böyle kaliteli markaların yok ama daha küçük biberonlar var, 30ml lik. ben tunaya su vermek için almıştım. wee marka. plastik numarası 7. çok içime sinmemişti ama kolay kavranıyor ve Tuna sevdi diye bir süre meyve suyu verdim ben onunla. alıştırma bardağı diye de geçiyor. deneyebilirsin mesela aventin suluğunu hiç sevmedi Tuna. 4+ almama rağmen hep boğazına kaçırıyor.

aventin suluğunu ben de aldım Duru da hiç sevmedi, çok zor akıyor ondan yaaa. zaten anladım ki ilk başta ucu yumuşak kauçuk silikon vb gibi bişe almak lazımmış, aventinkinden ben kendim içmeyi denedim de çek çek gelmiyo. gıcık bişe. dediğin şey çok mantıklı belki küçük olunca hem daha rahat tutar hem de su içtiği ile başka bişe içtiğini ayırt eder. süper fikir valla. saol balııııım :D mamayı da hepsinden alıp deneyecem bakalım. şaka gibi yaaa halen 4. ayındaki kilosuyla duruyoruz.... :( :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
aventin suluğunu ben de aldım Duru da hiç sevmedi, çok zor akıyor ondan yaaa. zaten anladım ki ilk başta ucu yumuşak kauçuk silikon vb gibi bişe almak lazımmış, aventinkinden ben kendim içmeyi denedim de çek çek gelmiyo. gıcık bişe. dediğin şey çok mantıklı belki küçük olunca hem daha rahat tutar hem de su içtiği ile başka bişe içtiğini ayırt eder. süper fikir valla. saol balııııım :D mamayı da hepsinden alıp deneyecem bakalım. şaka gibi yaaa halen 4. ayındaki kilosuyla duruyoruz.... :( :(

düzelir cnm ya, üzme kendini...
bizde de avent tam tersi çok akıyor. tıkanıyor. hem biberon ucunu hem suluk ucunu denedim. ben mi beceremedim bilmem :D

dediğim gibi bu küçük sulukta çok kaliteli bir plastik değil ama sık sık değiştirirsin gerekirse. diğerleri gibi pahalı değil. 5 lira birşey

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
bizde de avent tam tersi çok akıyor. tıkanıyor. hem biberon ucunu hem suluk ucunu denedim. ben mi beceremedim bilmem :D

dediğim gibi bu küçük sulukta çok kaliteli bir plastik değil ama sık sık değiştirirsin gerekirse. diğerleri gibi pahalı değil. 5 lira birşey

Tamamdır canım. Bugün öğleden sonra dışarı çıkıcam inşallah. Bakarım o zaman. Çooooook teşekkürler. Seni de Tunamı da öperim en kocamanından. Bu arada bu zilli kıza yerde yuvarlansın diye yorganları üst üste serip etrafına yastıklar dizip oyun alanı yapmaya çalışıyom da kan ter içinde kaldım :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

ben de böyle küçük suluk kullanıyorum ama cam benimki.
eline vermeye korkuyorum fıydırır diye...Plastik alayım bari.

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244

Biz de bu sulugu kullanıyoruz. Plastik ama kucuklerin cam siselerini bulamadım ben zaten.

Suluk baslıgıyla kullandıgımda su agzına birden gidince genzine kacıyor Batuhan'ın o yuzden surekli suluk baslıgıyla vermiyorum ben.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Tamamdır canım. Bugün öğleden sonra dışarı çıkıcam inşallah. Bakarım o zaman. Çooooook teşekkürler. Seni de Tunamı da öperim en kocamanından. Bu arada bu zilli kıza yerde yuvarlansın diye yorganları üst üste serip etrafına yastıklar dizip oyun alanı yapmaya çalışıyom da kan ter içinde kaldım :D

kolay gelsin canım. Tuna ya da yapıyoruz ama beyfendi ne yapıp edip o alanın dışına çıkıyor. halının dokusunu çok seviyor. halıya ulaşırsa veya parkeye vurabilirse sevinçten çıldırıyor...

ben de böyle küçük suluk kullanıyorum ama cam benimki.
eline vermeye korkuyorum fıydırır diye...Plastik alayım bari.

zaten çok kolaylıkla atabilecekleri bir boyutta. camı kesin kırar :D sen de bundan bak tatlım. 30 ml lik. bir içimlik su koyuyorum içine. böylelikle kokmuyor da su, hani biraz kalınca tadı değişiyor gibi diğerlerinde. özellikle yoğurttan sonra :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Biz de bu sulugu kullanıyoruz. Plastik ama kucuklerin cam siselerini bulamadım ben zaten.

Suluk baslıgıyla kullandıgımda su agzına birden gidince genzine kacıyor Batuhan'ın o yuzden surekli suluk baslıgıyla vermiyorum ben.

yok cnm. cam biberonlarım bile kaldı bnm kenarda. hiç kullanamadım. Tuna kendisi tutmak istiyor içerken. onları tutamadığı için sinirleniyor. bu suluk iyi boyut olarak ama bununda plastiği kalitesiz. 7 yazıyordu benim aldıklarım altında. bu sayı ne kadar düşük olursa o kadar iyiymiş. annem demişti. diğer kullandıklarıma bakıyorum da hep 5 yazıyor

selam bu arada :heyo:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
bebikom bu arada eşim arabayı denizliden alıyor. işlemleri başlatmaya gitti. Tunayı bırakabileceğim bir yer olsaydı ben de giderdim arabayı teslim almaya gittiğinde :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar..
bayılcam sıcaktan :( cocukcagızımı uyutuyom uyanıyo kan ter icinde yaa bide basında konak olmus iyimi delircem haftada 1 kez sampuan kullanıyorum her gun yıkıyorum ama niye oluyo yaa sampuandan mı acaba ?? simdi zeytinyagı surcem uyansın da..kasıyp duruyo kafasını kıyamam..

ben suyu normal biberonda veriyorum hata mı ediyorum ki :tskler: yani bildigimiz biberon emzigiyle iciyo..suluk baslıgıyla degil..almayı dusunuyorum su iki yanı saplı olanlardan tutar kendi diye

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar