2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Kizlar ada bu kez asilardan sonra ateslendi.
Asiyi aabah dokuzda olduk.ogle 3 gibi yarim ates dusurucu fitil atmistim.
Ama aksam 7gibi ateslendi. Once ates 37.7 oldu doktoru aradim ates 38i gecmeden fitil verme dedi. Eger gecerse tam at dedi.
ilik banyo yaptirdim biraz duser gibi oldu sonra yeniden alevlendi. 38.3 olunca fitil attim. Kademeli olarak dustu simdi normal hamdolsun.
Ama ben sabaha kadar uyumicam beklicem basinda.
Her ihtimale karsi saat basina hatirlatma koydum alarm kurdum.

Babus, gecmis olsun aşıları erken mı yaptırdınız bu ay? Bizim saglık ocağı yapmıyor 3 gün önce, yazlığa gidecek sıcaklarda getirmeyim geri yapalım dedim, yapmadılar, bir hft sonra yaptırsam geç mı olur kızlar ya, hiç normal tarihinden bı hft sonra yaptıran oldu mü aşılarını? Kaç ası oldu bu ay Babus?

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar,yürüteç konusunda ne düsünüyosunuz ??
alan yada almayı dusunen varmı ?
bebekler icin yurutec kullanmaya ne zaman baslanmalı ? yada kullanılması dogrumu bilmiyorum acıkcası :tskler:

doktor sey dedi bana,ev kazaları cok goruluyo yurutecte dedi alıcaksanız da illa chicco nunkini alın dedi..ama muhtemelen emeklemez o zaman direk yurur dedi siz bilirsiniz dedi :tskler::tskler:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bebekler icin yurutec kullanmaya ne zaman baslanmalı ? yada kullanılması dogrumu bilmiyorum acıkcası :tskler:

doktor sey dedi bana,ev kazaları cok goruluyo yurutecte dedi alıcaksanız da illa chicco nunkini alın dedi..ama muhtemelen emeklemez o zaman direk yurur dedi siz bilirsiniz dedi :tskler::tskler:

Cnm bende fisher price inkini begendim. Ama karar veremedim alayim mi almayayim mi. Benim kiz yurumeye pek hevesli. Elini tuttuk mu eskiden oturuyodu simdi aninda ayaga kalkiyo utanmasa tay tay durcak. Gecen gun kKa yapti yikicaktm zaten dedim once poposunu yikayayim sonra kuvete koyayim. Basti dimdik egemedim bi turlu. Evde biri olsa foto cektircektim. Bi eliyle dusun muslugunu tuttu bi eliyle beni bende gogsunu tutum poposunu yikadim ayakta. :kahkaha: mumkun degil bkmedi durdu ole koca insan gibi.ama erken yuruyunce bacaklari acik olur diyoar korkuyorum

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Cnm bende fisher price inkini begendim. Ama karar veremedim alayim mi almayayim mi. Benim kiz yurumeye pek hevesli. Elini tuttuk mu eskiden oturuyodu simdi aninda ayaga kalkiyo utanmasa tay tay durcak. Gecen gun kKa yapti yikicaktm zaten dedim once poposunu yikayayim sonra kuvete koyayim. Basti dimdik egemedim bi turlu. Evde biri olsa foto cektircektim. Bi eliyle dusun muslugunu tuttu bi eliyle beni bende gogsunu tutum poposunu yikadim ayakta. :kahkaha: mumkun degil bkmedi durdu ole koca insan gibi.ama erken yuruyunce bacaklari acik olur diyoar korkuyorum

baaak sen sunaaaa :) masallah...ben 9 aylıkken yurumusum :) bence erken ama bacaklarımda bi sorun yok cok sukur gayet duzgun :tskler:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
nabersiniz kızlar ? Hira'yı uyuttum ortalıgı toparladım biraz sonra ustune bi dondurma yedim ödül olarak :D simdi dooru yataga gidicem :) hadi iyi geceler hepinize :gulegule:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
benimki daha oturmayı beceremiyo ya kayıyo oldugu yerde yada one dogru dusuyo :tskler:

Defne de oturamiyo. One dogru yatip ayaklarini tutuyo. Sonra biraz geri gelip elinden destek aliyo. Oyle de biraz duruyo. Sonra kut die yana dusuyo. :kahkaha: ama arabada dimdik oturuyo. Kmer tutuyo tabi:kahkaha:
baaak sen sunaaaa :) masallah...ben 9 aylıkken yurumusum :) bence erken ama bacaklarımda bi sorun yok cok sukur gayet duzgun :tskler:

Belki de halk hurafesidir cnm bacaklari etkilemiyodurr. Dr a sormak lazim.

Babusss onun da lisans olmasi iyi dedigin gibi. Bilmiyorum ya kafam cok karisti. Esimde sagolsun hic yardimci olmuyo:benmi:
Sizz ekmek tereyaggg bayagi menu zengin. Ayy ben bi patatesi yedi remedim cocuga yaa. Korkuyorum yemeyen bi cocuk olcak diye.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
yürüteç bebek sakatlanmalarında 1. sırada yer alıyormuş kızlar.

benim aden de çok enerjik artık yoruluyorum kucagımda napacagını şaşırıyor uşağım. yere çarşaf serıp atıyorum bı zaman sıkılıyor. enerjisini boşaltsın diye yürüteç alayım dedim ı ıhhhh alma dedi herkes. :(

tüm gün de oyun oynanmaz ki kardeşim bende insanım da yoruluyorum ama bu bebeklerde tık yok. full enerji full oyun isteği.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yürüteç bebek sakatlanmalarında 1. sırada yer alıyormuş kızlar.

benim aden de çok enerjik artık yoruluyorum kucagımda napacagını şaşırıyor uşağım. yere çarşaf serıp atıyorum bı zaman sıkılıyor. enerjisini boşaltsın diye yürüteç alayım dedim ı ıhhhh alma dedi herkes. :(

tüm gün de oyun oynanmaz ki kardeşim bende insanım da yoruluyorum ama bu bebeklerde tık yok. full enerji full oyun isteği.

haklısın canım yaa biz de sasıryoz napıcagımızı walla of...ama evinde eşik yoksa pek sorun olmaz diye dusunuyorum yani bide elini uzattıgında bi yerlere yetismesini engellicek kadar genis olması lazım orumcegin..yani zaten sunun surasında kullancagı bi kac ay..ama rahatlık olur diye dusunuyom bende bi yandan ugrasır ugrasır yorulur..ama bilmiyorum karar veremedim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Babus, gecmis olsun aşıları erken mı yaptırdınız bu ay? Bizim saglık ocağı yapmıyor 3 gün önce, yazlığa gidecek sıcaklarda getirmeyim geri yapalım dedim, yapmadılar, bir hft sonra yaptırsam geç mı olur kızlar ya, hiç normal tarihinden bı hft sonra yaptıran oldu mü aşılarını? Kaç ası oldu bu ay Babus?

Evet canım erken yaptırdık. Bizim doktorumuz yapıyor aşıları sağlık ocağına götürmüyorum.3-4 günden birşey olmaz, olsa yapmazdı sanırım doktorumuz.
1 haftadan da birşey olmaz bence geç yaptırsan.

3 aşı oldu.Karma aşı, pnömokoki hepatit b canım.
Karma yada pnomokok ateş yaptı bizi bu sefer.İlk dozları yapmamıştı halbuki.
Hepatit ateş yapmaz zaten,o değildir.

Ben düşünmüyorum canım, dediğin gibi ev kazaları olabilir.
Zaten benim evim müsait de değil.Eşyalarım çok iri, serbest bölge çok az.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Defne de oturamiyo. One dogru yatip ayaklarini tutuyo. Sonra biraz geri gelip elinden destek aliyo. Oyle de biraz duruyo. Sonra kut die yana dusuyo. :kahkaha: ama arabada dimdik oturuyo. Kmer tutuyo tabi:kahkaha:

Belki de halk hurafesidir cnm bacaklari etkilemiyodurr. Dr a sormak lazim.

Babusss onun da lisans olmasi iyi dedigin gibi. Bilmiyorum ya kafam cok karisti. Esimde sagolsun hic yardimci olmuyo:benmi:
Sizz ekmek tereyaggg bayagi menu zengin. Ayy ben bi patatesi yedi remedim cocuga yaa. Korkuyorum yemeyen bi cocuk olcak diye.

Bence uzaktan eğitimi seç canım.Bebekle iki yıl derslerine devam etmen çok zor olur gibime geliyo.
Eğer kendine güveniyosan uzaktan eğitim de olsa ben iradeli şekilde çalışırım dersimi,boşlamam diyosan, sanki bunun avantajları daha fazla gibi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bişey sorucam size.
Şimdi doktorumuz verdiği kahvaltıda bebek bisküvisi yada tam tahıllı ekmek kullan dedi bana.
Bebe bisküvisi acaba hipp’in organiklerini mi alsam yoksa bildiğin cicibebe de olur mu ki?
Hipp’de veya diğer markaların bebe bisküvilerinde şeker filan yokmu ki?
Netten baktım %100 organik, GDO’suz filan yazıyo ama şekerle alakalı bişey yok.
Kahvaltı verenler, siz bebe bisküvisi ne kullandınız?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar bişey sorucam size.
Şimdi doktorumuz verdiği kahvaltıda bebek bisküvisi yada tam tahıllı ekmek kullan dedi bana.
Bebe bisküvisi acaba hipp’in organiklerini mi alsam yoksa bildiğin cicibebe de olur mu ki?
Hipp’de veya diğer markaların bebe bisküvilerinde şeker filan yokmu ki?
Netten baktım %100 organik, GDO’suz filan yazıyo ama şekerle alakalı bişey yok.
Kahvaltı verenler, siz bebe bisküvisi ne kullandınız?

canım bence hipp organik biskuvi al, ben cici bebeye fealn hiç güvenmiyorum. En azından bebeklik döneminde yedirmem.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Bugün 14.30 da diyetisyenden randevu aldım. Selim artık 6 aylık oldu, bu zamana kadar sadece anne sütü aldığı için cesaret edip diyet yapamadım. Ama artık ek gıdalar başladı, bende bu görüntümde düzelme olsun istiyorum. Ramazanda oruç tutmayacağım, diyetisyenin diyetini uygulamayı düşünüyorum. İnşallah başarılı olurum.

Bu arada bende yürüteç almayı düşünmüyorum.

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
cooooooook sıcaaaaaaakkkkkkkk

:gunes::gunes::gunes:

offffffffff bencedeeeeeeeeeeeeee

cnm yürüteci sormuşsun bende geçen gün baya araştırdım ama doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyo
ama çoğumuz eminim binmişiszdir çok şükür hiç bi sorunumuz yok
ama bende alma konusunda çook tereddütlüyüm karar veremiom doktora sorucam inş
benimeşim bugün kızıma hoppala alacak
çok hoşuma gitti oda çok sağlıklı değil ama çok bindirmemek şartıyla galiba bazı doktorlar izin veriyo
bi araştır istersen

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
offffffffff bencedeeeeeeeeeeeeee

cnm yürüteci sormuşsun bende geçen gün baya araştırdım ama doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyo
ama çoğumuz eminim binmişiszdir çok şükür hiç bi sorunumuz yok
ama bende alma konusunda çook tereddütlüyüm karar veremiom doktora sorucam inş
benimeşim bugün kızıma hoppala alacak
çok hoşuma gitti oda çok sağlıklı değil ama çok bindirmemek şartıyla galiba bazı doktorlar izin veriyo
bi araştır istersen

evet bende binmisim kucukken yurutece..o yuzden yurumusum heralde 9 aylıkken :D bende karar veremedim doktor bizede cok tavsiye etmiyorum dedi illaki alcaksanız chicco nunkini alın dedi..hoppala yı da biliyorum ama hic dusunmemistim onu..bi arastırayım bakalım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım bence hipp organik biskuvi al, ben cici bebeye fealn hiç güvenmiyorum. En azından bebeklik döneminde yedirmem.

Biraz araştırdım da canım hipp'inkinde de beyaz un, nişasta vs.varmış.hatta biri blogunda yazmış, beyaz ekmekten besleyici değil, içinde doğru dürüst ne demir takviyesi ne vitamin takviyesi var, zaten alerjik olmasın diye kuruyemiş de konmamış filan diye.
Bildiğim kadarıyla başka markanın da bisküvisi yok...
Biraz daha araştırayım bakalım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bugün 14.30 da diyetisyenden randevu aldım. Selim artık 6 aylık oldu, bu zamana kadar sadece anne sütü aldığı için cesaret edip diyet yapamadım. Ama artık ek gıdalar başladı, bende bu görüntümde düzelme olsun istiyorum. Ramazanda oruç tutmayacağım, diyetisyenin diyetini uygulamayı düşünüyorum. İnşallah başarılı olurum.

Bu arada bende yürüteç almayı düşünmüyorum.

Hadi hayırlı olsun canım.
Ben de bu sıcaklarda birkaç kilo kaybetmişim, insanın canı yemek istemiyor ya.Bunu değerlendireyim diyetle devam edeyim diyorum.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ya kızlar,sizin bebeler de az yiyolarmı ? Hira gün icinde yok dencek kadar az yiyo..zaten memeden eskisi gibi sut alamıyo,mama verince de 60 cc den fazla icmiyo...bi tek suyu ne zaman versem iciyo cocuk bırakmak istemiyo hemde bide meyve puresi..sıcaktan mı yapıyo bu cocuk boyle yaa ?? zaten bu ay 450 gram almıs..yaz girmeden once ayda en az 700-800 alıyodu..
bilemedim ki..

bi klima sart oldu sanırım :sinirli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar