2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Oooo süperrrr. :) Anneannesi sevinmiştir :) Oraya kadar gitmişken Hira nın ayaklarını bari denize sokmadan dönme annesi. Biz ne yapalım, yemek yedirme mücadelesine devam. Yemiyo yemiyo yemiyo... Üzülüyorum ama elimden geleni yapıyorum inşallah yiyecek teyzesi. :)

Benim şimdi çıkmam gerek Bebişkom. En kocamanından öperim, ütü yapıcam da :D

gecen geldigimizde sokmustuk ayaklaırnı ama cıglık atmıstı aglamıstı bakalım bu defa napcak :) yicek yicek uuzlme sen gor bak nasıl yicek hemde :) kolay gelsin canım sana gorusuruz optum

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selamm kzilarr. Dr kontrolune gittik sonunda. 6500 gr olmus sonunda. 700 gr almis dr un dedigine gore. Sevindirik oldum. Boyumuzda 3 cm uzamis. Zaten hic sasmiyo demek her ay 3 cm uzuyo bu kiz.

Corbaya gecin artik dedi. Sabah meyve oglen corba yada sebze puresi aksam yogurt. Arada bi yerde de muhallebi. Yayla corbasi yapin pirincli, yogurt corbasi yapin dedi. Sebzeleri pisirdikten sonra 1 tatli kasigi zaytinyagi karistiricZ dedi. Evde kendimiz hazirliyoruz ilk oncelik bu ama disardayken daha pratik koldugundan organik kavanoz mamalari da babymix i de kullanabilirsin ama evde degil dedi. Zaten disarda veriyorum dedim. Ki cogu kez disarda da kavanoz pure yerine normal mama veriyorum dedim ama yogurt yemesi sartmis gibi geliyo o yuzden babymix aliyorum veriyorm dedim. Tamam disarda sorun yok dedi. Yaptigin corbayi da sebzeyi de en gec 3 saat icinde yemeli ama hemen yerse daha iyi tabi tazelik acisindan dedi. Peki dedik.
Tam cikarken rota nin ikincisini de yapalim alin dedi. Basiretim baglandi. Halbu ki ben bi dusuncektim yapayim mi yapmayaym mi diye. Aldik yapti. Dr bey ayni yan etk iler olcak mi dedim. Cok mu oldu dedi. Avaz avaz bagirdi kramp oldu sanirm.simdi siz asiyi yaparken stresten benim karnima agri girdi dedim. Hadi ya dedi. Genelde i kincide yan etki daha az olur insallah olmaz diym o zaman elinizde calpol bulundurun dedi. Cok stresliyim yeminle karnim agriyoo ya yine oyle aglar bagirirsa diye. İnsallah olmaz :bitter:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selamm kzilarr. Dr kontrolune gittik sonunda. 6500 gr olmus sonunda. 700 gr almis dr un dedigine gore. Sevindirik oldum. Boyumuzda 3 cm uzamis. Zaten hic sasmiyo demek her ay 3 cm uzuyo bu kiz.

Corbaya gecin artik dedi. Sabah meyve oglen corba yada sebze puresi aksam yogurt. Arada bi yerde de muhallebi. Yayla corbasi yapin pirincli, yogurt corbasi yapin dedi. Sebzeleri pisirdikten sonra 1 tatli kasigi zaytinyagi karistiricZ dedi. Evde kendimiz hazirliyoruz ilk oncelik bu ama disardayken daha pratik koldugundan organik kavanoz mamalari da babymix i de kullanabilirsin ama evde degil dedi. Zaten disarda veriyorum dedim. Ki cogu kez disarda da kavanoz pure yerine normal mama veriyorum dedim ama yogurt yemesi sartmis gibi geliyo o yuzden babymix aliyorum veriyorm dedim. Tamam disarda sorun yok dedi. Yaptigin corbayi da sebzeyi de en gec 3 saat icinde yemeli ama hemen yerse daha iyi tabi tazelik acisindan dedi. Peki dedik.
Tam cikarken rota nin ikincisini de yapalim alin dedi. Basiretim baglandi. Halbu ki ben bi dusuncektim yapayim mi yapmayaym mi diye. Aldik yapti. Dr bey ayni yan etk iler olcak mi dedim. Cok mu oldu dedi. Avaz avaz bagirdi kramp oldu sanirm.simdi siz asiyi yaparken stresten benim karnima agri girdi dedim. Hadi ya dedi. Genelde i kincide yan etki daha az olur insallah olmaz diym o zaman elinizde calpol bulundurun dedi. Cok stresliyim yeminle karnim agriyoo ya yine oyle aglar bagirirsa diye. İnsallah olmaz :bitter:

canım masallah defneye..kilo aldıgına sevindim..bizde yaptırıcaz rotanın ikincisini temmuzun 19 unda..
yahu senin doktor iyiymis ya..defne'yle Hira nın arası kac gundu ?
bende goturmek istiyorum doktora banada ufaktan baslatsın istiyorum ek besinleri.ozellikle de mamayı bile zor verdirten kocama kapak olsun die genis bakıs acılı bi doktor istiyorum yaaa :bitter:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canim tam bezelye mevsimi bence guzel olur

Benim de aklıma geldi canım bezelye, bi dahaki çorbaya katayım bari.

Kabul et canım kabul et.Ben de cumartesi 11de gelip 5te dönüyorum.Yarım gün hemen geçer.

evet evet, eğer şirket tarafından da olumlu olursa kabul etcem azoşum.bugün de gittim avrupa yakasında bi görüşmeye beşiktaşta. o da güzel bi firma. 9-6 çalışıyolarmış,servisleri varmış. uzak ama servis olunca iyi olur.
bakalım bi yerde var nasibimiz ama neresi.

Babuşum bende bugün kabak ,patates ve havuçla püre yaptım patatesini az kabak bir tane koydum çok severek yemedi hatta zorla yedirdim 2 saat sonra kakasını yaptı renginden püreden kalanlar olduğunu anladım kabak bağırsak çalıştırıyor sanırım birde siz çorba derken akışkan sıvı kıvamdamı yapıyosunuz?

Ben önce epey akışkanla başlamıştım canım.4 su bardağı suya yapıyordum küçük bir patates, bir havuç, bir kabağı. bir tatlı kaşığı da pirinç...bir hafta böye verdim.
sonraki hafta malzemeler aynı 3 su bardağına düştük suyu. piştikten sonra çiğden zeytinyağı kattık.
daha sonraki hafta da 2 su bardağına düştük içine mevsim sebzeleri de koymaya başladık.Artı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yine çiğden.bu sonuncusu epey kıvamlı oluyo püre kadar katı olmasa da...Azıcık sulandırıyoruz ısıtırken.Çok az.

ayy bu kadın yaa cnm sen kamera koydun mu

Kamera koymadım hayatım, kendi söylüyo yapıp yapıp :D
Bu sabah da dün banyo yaptırdığını öğrendim!
Biz yaptırıyoruz demiştim oysa ki.
Arkadaşlar da bırak yaptırsın ne var diyolar.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Maşallah canım defneye, güzel kilo almış

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ayyy bayılaazaammm bu ne sıcak yahu?

gidin tabi ya gidin hepiniz tatile gidin bende öyle bakayım size camdan.. :((

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bugün yine bi iş görüşmesine gittim kızlar.Sabah 11deydi,9:30da evden çıktım görüşmeyi yap, iş yerine geri dön saat 3 oldu.Nasıl bi yer ya bu İstanbul.
Onun dışında da günüm kötü başladı zaten.Sabah daha siteden çıktım 10 adım attım yanımdan geçen bi kamyonet üzerime üzerime sürdü arabayı, noluyo demeye kalmadan öküzün biri yarıbeline kadar camdan sarkıp "sen ne tatlı şeysin" gibisinden bi takım laflarla sözlü tacizde bulundu.Ne yapacağımı şaştım! Çok çok uzundur böyle rezillik başıma gelmemişti. Arkasından hışımla bağırdım, alyanslı parmağımı uzattım "evliyim ben gerizekalı, anneyim ben anneyim" diyebildim.
Salaklığa bak evli olmasan, anne olmasan taciz etmeleri normal sanki! İnsan ne yapacağını bilemiyor böyle anlarda...
İyi çarpmadılar o kamyonetle bana,salaklar.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
çok yaşlandık be kuzu. çok yorgunum çok pisim, çok çirkinim, bakımsızım ve halsizim :((

offf offff. ama bi gülüşüne bunların hepsine değer dedğimim bı değerim var o ayrı...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Ecriiiiiiiiiiiiin, kız ben göçmenim ama hiç duymadım 6 ay kınası diye. Zati yapsak da anca ben, babası bi de kızımız katılır. Ehehehehhe. :D :D Ama çok keyifli bişeye benziyo.

Babuş, işte benim kız da öyle çığlıklar attı o sütlü pirinçliyi yedirdikten sonra. Vermedim 2 gün çığlıklar azaldı. Ama dün gene oldu. Dün ne yaptım; demir damlası damlattım. Çığlık attığı günlerde de damlatmıştım. Sanırım demir damlası ağır geliyo ama yapcak bişe yok... Hııı bide kaşıkla vermeye çalışıyom, 3-5 çay kaşığından sonra eliyle ittiriyo, ya da tükürüyo..

Laylam, benim çorbalar nedense patates püresi kıvamında oluyo. Hiç çorbaya benzemiyo. Acep ben mi beceremiyom yapmayı? :acep:

Hayatım, uyanıyo ama geri uyuyo çok şükür. Gerçi bazen uyumayıp ağlıyo, protesto ediyo neden uyandırdınız diye...

Lilaaaaaaaaacs; kız bana sağlık ocağındaki doktor dedi kabak gaz yapar, onu daha sonraki zamanlarda verin, kabakla başlamayın diye :D

Selam. Kimsiniz acabası? :)

hahaha, demek o sendin :)) ne de güzel hayatımın dr una yıkmışım olayı -kop

Bugün yine bi iş görüşmesine gittim kızlar.Sabah 11deydi,9:30da evden çıktım görüşmeyi yap, iş yerine geri dön saat 3 oldu.Nasıl bi yer ya bu İstanbul.
Onun dışında da günüm kötü başladı zaten.Sabah daha siteden çıktım 10 adım attım yanımdan geçen bi kamyonet üzerime üzerime sürdü arabayı, noluyo demeye kalmadan öküzün biri yarıbeline kadar camdan sarkıp "sen ne tatlı şeysin" gibisinden bi takım laflarla sözlü tacizde bulundu.Ne yapacağımı şaştım! Çok çok uzundur böyle rezillik başıma gelmemişti. Arkasından hışımla bağırdım, alyanslı parmağımı uzattım "evliyim ben gerizekalı, anneyim ben anneyim" diyebildim.
Salaklığa bak evli olmasan, anne olmasan taciz etmeleri normal sanki! İnsan ne yapacağını bilemiyor böyle anlarda...

Mama verenler 2 numaraya geçmediniz dimi daha?
Gerçi Ada'dan büyük bi Kuzey var ama...

geçmiş olsun babuş,
biz 2 numaraya geçeli çok oldu, 5. ay kontrolümüzde dr 2 numaraya geçebilirsiniz dedi biz sormadan. biz de evdeki bitince hemen 2den devam ettik.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hahaha, demek o sendin :)) ne de güzel hayatımın dr una yıkmışım olayı -kop

geçmiş olsun babuş,
biz 2 numaraya geçeli çok oldu, 5. ay kontrolümüzde dr 2 numaraya geçebilirsiniz dedi biz sormadan. biz de evdeki bitince hemen 2den devam ettik.

Aslında hipp’in kutusunda da 5.aydan sonra 2.numaraya geçin diyo ama bizim doktor 6.aydan sonra dediydi…

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aden emmeyi kesecekmiş gibi sanki bu ara. ya da doymuyor uşağım... biz masada yemek yerken masaya saldırıyor insan bi tuhaf oluyor valla çocuğun gözü önünde ya...

ama iş beni emmeye gelınce kafasına gore takılıyor. canı isterse iki fırt çekiyo bırakıyo... ben gün içinde arada meyve püreleri verıyorum. geri kalanında benı emıyor. çorbaya, meyveye ve yoğurrda geçmedik henuz. bi de gece uykusuna dalmadan 120-140 lık mama içiyor o kadar.

ne dersiniz geçeyim mi artık çorbaya yoğurda? aç mı kalıyodur sizce?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Ecrincim Defneye maşallah öncelikle. Böyle bi kilo alımı da bize olsun inşallah. Çünkü biz son 3 ayda 700 gr zor aldık. :( Bizim de rota aşımız vardı normalde bu ay, ayın 5 inde dr a gitmiştik hemen yapalım dedi. Ay bianda nası çığırdıysam kendimi kaybettim hayır olmaaaz diye :D Doktor da neye uğradığını şaşırdı. Demek ne kadar tırstıysam ilk dozdan sonra bilinç altıma işlemiş... İnşallah Defnenin bu kez ağrısı sızısı olmaz...

Yuh yaaaa öküzler! Ay çok nefret ettim boğasım geldi eşş...şşekleri!

çok yaşlandık be kuzu. çok yorgunum çok pisim, çok çirkinim, bakımsızım ve halsizim :((

offf offff. ama bi gülüşüne bunların hepsine değer dedğimim bı değerim var o ayrı...

Kız Gökçe sen çirkin ve de bakımsızsan ben ne edem nerelere gidem :p Maşallah de kuzum kendine

aden emmeyi kesecekmiş gibi sanki bu ara. ya da doymuyor uşağım... biz masada yemek yerken masaya saldırıyor insan bi tuhaf oluyor valla çocuğun gözü önünde ya...

ama iş beni emmeye gelınce kafasına gore takılıyor. canı isterse iki fırt çekiyo bırakıyo... ben gün içinde arada meyve püreleri verıyorum. geri kalanında benı emıyor. çorbaya, meyveye ve yoğurrda geçmedik henuz. bi de gece uykusuna dalmadan 120-140 lık mama içiyor o kadar.

ne dersiniz geçeyim mi artık çorbaya yoğurda? aç mı kalıyodur sizce?

Hmmm bilemedim ama biz geçmeye çalışıyoz. Benimki yese ben hergün yapcam çorba yoğurt vs ama ağzını kapatıyo. Doktor bişe demedi mi size? Kilo alımınız nasıl ki?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar