2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Pikem; Noyanın dişi hayırlı olsun. Demek ki seyahat öncesi huysuzluğu bpşa değilmiş yavrumun... Yazık kız.... :D Hee bu arada iyi gezmeler olsun. :)

Hayatım sebze püresini niye yemiyo? O kadar sebze boşa mı gidicek? Püresini ayrı versek suyuyla ayrıca mama yapsak olmuyo mu?

Bu arada kızı uyandırmıyom balım. Uyansa geri uyumaz benimki. Uyandırmadan emziremeye çalışıyom olmayan sütle, aldığı kadar deyip.

Ehehehehhe bizim de 5-6 arası. Hiç şaşmıyo. Daha 1 kere 7 yi göremedik :D

Yok emiyor Lilacsım ama süt yok ki doğru düzgün. Gerçi zaten benim hiç bi zaman sütüm bol bol olmadı hep gıdım gıdım. Ama laktoz intoleransı denen şey anne sütünden de olabiliyomuş. Bu durumda anneye süt ürünleri diyeti uygulanıyomuş. Bide sütüm iyice azaldığı için aptamilin sütlü pirinçli maması ile 7 tahıllı mamasından zar zor 3-5 kaşık verdimdi geçtiğimiz günlerde. Verdiğim günler geceleri çığlık çığlığa uyandı. Dün vermedim mesela, dün sadece çorba ve meyve püresi yedirdim gece 1-1.30 gibi çığlık atarak uyanmadı çok şükür. Bugün de vermicem mamalardan, bugün de olmazsa yarın tekar mama vercem. Yarın akşama mamayı yedikten sonra gene çığlıklar atarak uyanırsa evet olabilir dicem...

Ay Ecrin sağol kız, ben bilmiyodum bunu... :uzgun:

Ütü deme banaaaaa :D

Hmmm sağol Babuşum, güzel bişeye benziyo. Gidip yerinde inceleyip denemek lazım Laylamın dediği gibi. Öperim... :huhuu:

Oluyo galiba semizotu. Dün sağlık ocağından rapor almaya gittiğimde demişlerdi öyle hatırlıyom.

Ufffffff... Çok geçmiş olsun Lidılım yaaa. Valla nazar ediyolar kuzularımıza yaa... Çok sık oku sen onu annesi. Hem onu hem kendini hem aileni. Gelmesin kimse arkadaş yaaa görmesinler öpüp sevmesinler!

Simuş o aptamilin sütlü pirinçlisini bi kere verdim denemek için birkaç kişi çok sevdi diye methetmişlerdi.
Aman vermez olaydım, çok rahatsız oldu o gün çocuk, günde 1 veya 2 kere kaka yapıyordu o gün 4-5 kez yaptı ve hep çığlık çığlığaydı.
Uyumadı, uyusa uykudan zırt pırt kalktı. Zaten hazırlardan taraf pek değilim, vermeyeceğim ben gerekiyosa kendimiz yapalım muhallebiyi, kendi mamalarından en kötü?
Acaba öyle yer mi duru, biberon almıyo ama kaşıkla filan? Koyu kıvamlı mama-az pirinç unlu?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar buarada ben adaya 20 gündür filan çorba veriyorum. Sütüm olmadığı için pek de soğuk bakmadım çorba vermeye. Mama alacağına çorba alabilir dedim bir öğün de. çorbayı kabak, patates, havuç bazlı yapıyorum her zaman. Sadece onları da çok sevmişti. Şimdi içine her gün başka bi sebze ekliyoruz. (Doktor her gün ayrı çorba yap dedi ama Ada hepsini bitiremediği için 2 gün yediriyorum ben) İlk gün pazı ekledim, sonraki gün pazı+taze fasulye. Bakıcı bunu sevmedi dedi. Çok severek içmemiş. Daha sonra pazı+ıspanak ekledim. Hafta sonuydu kendim yedirdim, kaşığı havada kaptı. 1 minik kaseyi yemesi 5 dk filan sürmüştür ki, Ada ilk başlarda yutmakta çok zorlanmıştı, hiç sevmemişti ek gıdayı. Onu aşmış, herhalde tadını da sevdi ki, eliyle kaşığı tıtan elimi tutup ağzına götürüyor benle birlikte ve yedikten sonra da hammmmmm gibi bi ses çıkarıyo :D
Kıyamam yazık :D
Ama her yapışta bi fazla sebze ne eklicem diye de düşünüyorum. Pazı,ıspanak… Başka ne koyulur ki, semiz otu olur mu mesela? Brokoli var o da olur dimi?

Canim tam bezelye mevsimi bence guzel olur

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Kizlar beni soran merak eden cevap veren ark. Olmus sagolsunlar..hala corumdayim ve cok yazamiyorum ara ara gecmisi okuyorum..hepinizi opuyorum..
Buarada siz cidden iyi bi grupsunuz..cok samimi sicak duygulariniz var birbirinize karsi..ben o noktaya gelemedigimi hissediyorum..benden jaynaklandigini biliyorum ayrica hepinizin tarzini ve olaylara yaklasiminizi seviyorum..selamlar muck..

Olur mu kız deli, ben çok seviyorum seni :)
selam kızlar,

aksilikler peşimizi bırakmıyor. şimdi de Tunam hastalandı :aglayan: 2 gecedir acile gidiyoruz. ateş nerdeyse 39 oldu ilk gece. dün akşamüstü de 120ml mama içerken sonuna doğru bir kustuuuu :aglayan: burnundan bile fışkırdı. korkusundan o kadar çok ağladı ki kuzum :( bir de ishal var gibi. dün hepsi sıvı olmasa da 7 kere kaka yaptı. pazartesi uzmana götürcez. ateşini düşümeye çalışıyoruz. eskiden lıkır lıkır su, meyve suyu içerdi. şimdi biberonu diliyle itiyor. nolur dualarınızı eksik etmeyin. çok perişan durumdayım :aglayan:

Geçmiş olsun canım, çok üzüldüm, ama bana dişten dolayı gibi geldi.

Azosum ya fikrini net dille ifade etmen cok hosuma gitti bana cok iyi geldi.
Birinden boyle birsey bekliyormusum "en iyisini sen bileceksin,sen karar ver" yerine.
Kabul edeyim dimi kacirmayayim firsati,calisilir ctesi yarim gun....

Kabul et canım kabul et.Ben de cumartesi 11de gelip 5te dönüyorum.Yarım gün hemen geçer.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam teyzeler
Biz 2gün hastanede kaldik.simdi daha iyiyiz.izinli ciktik.bagirsak enf
feksiyonu teshisi kondu.damar yolumuz acik.igneye gitcez sabahlari.bizi merak etmissiniz sagolun.dinlenelim simdi biraz.cok hasta bebek vardi.aman dikkat edin.öpüyoruz

Ay canım yazmışsın zaten şimdi gördüm, çok çok geçmiş olsun :( Neden olmuş peki birşey söyledi mi doktor?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Sagolun kizlar
Azom burda ozel hastane yok.mecburen devlete gittik.doktor cok ketum.birsey aciklamiyor.belki cikis yaparkenn soyler sebeplerini.ama ishal ve ates sikayetiyle cok bebek vardi.hepsi perisan.tuna beslenmeyi cok aksatmadigi icin 2serumla kurtuldu.ama oda arkadasi 7.serumu bitirdi.yatircaz dediklerinde o daha cok kucuk deyip aglamaya baslamisim.sakinlesmeyince esim tokat atmak zorunda kalmis:deli:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Sagolun kizlar
Azom burda ozel hastane yok.mecburen devlete gittik.doktor cok ketum.birsey aciklamiyor.belki cikis yaparkenn soyler sebeplerini.ama ishal ve ates sikayetiyle cok bebek vardi.hepsi perisan.tuna beslenmeyi cok aksatmadigi icin 2serumla kurtuldu.ama oda arkadasi 7.serumu bitirdi.yatircaz dediklerinde o daha cok kucuk deyip aglamaya baslamisim.sakinlesmeyince esim tokat atmak zorunda kalmis:deli:
Canım çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun seni anlıyorum bende büyük oğlum bebekken bronşitden yatmıştık çok kötü günlerdi hiç unutmuyorum Tunama nazar değdi kuşum nasılda solmuştur şimdi:(

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Kızlar buarada ben adaya 20 gündür filan çorba veriyorum. Sütüm olmadığı için pek de soğuk bakmadım çorba vermeye. Mama alacağına çorba alabilir dedim bir öğün de. çorbayı kabak, patates, havuç bazlı yapıyorum her zaman. Sadece onları da çok sevmişti. Şimdi içine her gün başka bi sebze ekliyoruz. (Doktor her gün ayrı çorba yap dedi ama Ada hepsini bitiremediği için 2 gün yediriyorum ben) İlk gün pazı ekledim, sonraki gün pazı+taze fasulye. Bakıcı bunu sevmedi dedi. Çok severek içmemiş. Daha sonra pazı+ıspanak ekledim. Hafta sonuydu kendim yedirdim, kaşığı havada kaptı. 1 minik kaseyi yemesi 5 dk filan sürmüştür ki, Ada ilk başlarda yutmakta çok zorlanmıştı, hiç sevmemişti ek gıdayı. Onu aşmış, herhalde tadını da sevdi ki, eliyle kaşığı tıtan elimi tutup ağzına götürüyor benle birlikte ve yedikten sonra da hammmmmm gibi bi ses çıkarıyo :D
Ama her yapışta bi fazla sebze ne eklicem diye de düşünüyorum. Pazı,ıspanak… Başka ne koyulur ki, semiz otu olur mu mesela? Brokoli var o da olur dimi?

Babuşum bende bugün kabak ,patates ve havuçla püre yaptım patatesini az kabak bir tane koydum çok severek yemedi hatta zorla yedirdim 2 saat sonra kakasını yaptı renginden püreden kalanlar olduğunu anladım kabak bağırsak çalıştırıyor sanırım birde siz çorba derken akışkan sıvı kıvamdamı yapıyosunuz?

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

hayatım canımiyi tatiller şimdiden tatlım.relax ol sen keyfine bak.şahinde cookk uslu olsun annesini hiç üzmesin insallah.ha bide özlicem seni bebişim :)

sağol cnm inşallah uslu durur

Canlar çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için inanın benim için en önemli sizin fikirleriniz çünkü siz benim hem can dostlarımsınız hem de annelik duygularımı en iyi anlayan, birebir yaşayanlarsınız.
Şimdi içim biraz daha rahatladı siz de olumlu fikir verince.
Kafana takma cumartesiyi diyorsunuz...Hadi bakalım...
Gerçi daha firmadan onay gelmedi ama, en azından benim kafamın berraklaşması da mühim...
Eşim cumartesi çalışmıyor ama ne zaman da işi çıkıp gideceği belli olmuyor.Bazen senenin 5-6 ayı cumartesileri gitmesi gerekiyor, bazen durgun oluyor gitmiyor.Bazen aniden birşey çıkıyor, o an belli oluyor gidiyor.
Bakıcı cumartesi günü de gelmeli yani,eşimin durumuna güvenemeyiz..

Simuşum mama sandalyesine gelince...Benimki Chicco poly mrs.owl. Ben çok memnunum.Ada kendini öyle sert sert geriye doğru atmadı hiç ama sağlam yani kolayına devrilmez, hiç şüphe etmedim ben yani… Önündeki masası portatif. Emniyet kemeri var ama ben bağlamıyorum, o masadan kurtulması şu anki gücüyle mümkün değil pek. Her yanı oynak masanın, masası kademeli, sandalyeden uzaklaşabiliyor, çıkabiliyor. Sandalyenin boyu kısalabiliyor uzayabiliyor. Yan kolları otobüs koltuklarındaki gibi kalkıp iniyor. Sırtı iki kademe biri dik oturur pozisyon, biri de daha yatar gibi. Masasının üzerinde tepsi var, çıkarılıp yıkanabiliyor. Ayaklarında aksesuarlar var içine bir şeyler koyabilmen için ama ben kullanmıyorum. Mama sandalyeleri açık konumda zaten genişler, hepsi aynı aşağı yukarı… Bir de alırken dikkat et arka ayakları mutlaka tekerli olsun, bana bir arkadaşım sıkı sıkı tembihlemişti, tekerli olmayınca bir yerden bir yere getirmesi zor oluyor diye…
Benim masam bar masası mutfakta, ben yüksek ayarda kullanıyorum o yüzden mama sandalyesini. Masa da sandalyeler de asansörlü olduğu için ben Adaya göre ayarlıyorum kendimi :D Ama ben oturduğum yerden rahat edemiyorum,ayakta etrafında dolanıyorum bişey yedirirken :D:D
Ama kısa ayarı da var...Normal masaya yaklaşır sanırım.

Ohhh hayatım iyi tatiller, inşallah çok güzel geçer :)
Özlerim kız ben de seni, hadi ordan bildir bize canlı canlı -kop

sağol canım bildirebilirsem yazıcam canım
bu arada ben eskiden çalışıyodum ctesi o zaman bile zor geliyodu şimdi daha da zor gelir
ama çoğu şirket en kötü öğlene kadar çalışıyo
herşey çocuklarımız için napalım
diğer şartları ctesini kapatıyosa razı olcan artık

Ben dün bakıcıyı beşite yatarak mama verirken yakaladım.Kaç kez tembihlemiştim yine uyardım.
Çok kızdım ama.Genzine kaçar diye korkuyorum,bir tanıdığın bebeği akciğer pnömanisi olmuş öyle, korktum çok diye anlattım ama bi kulaktan girip birinden çıkmış baktım da.
İnşallah bana tamam tamam deyip de bildiğini okumaz.

ayy bu kadın yaa cnm sen kamera koydun mu

valla ben hiç çorba vermedim daha ama
brokoli
ıspanak kökü
tarhana
pazı
bezelye
kabak
olablr başka aklıma gelmiyo
enginar bitti dimi

Selam teyzeler
feksiyonu teshisi kondu.damar yolumuz acik.igneye gitcez sabahlari.bizi merak etmissiniz sagolun.dinlenelim simdi biraz.cok hasta bebek vardi.aman dikkat edin.öpüyoruz

kıyamam tostiğime
Allah hepsinin şifasını versin inşallah canım

valla hayatımın dr u da kabak dokunur demiş, bilemiyorum ki, bu dr ların hepsi ayrı telden çalıyor...benimkine kalsa normal çrb içecekti mesela...bizim içtiklerimizden, sadece yoğurt rb verdik öyle bi kez yoğurt yerine. onun dışında hep ayrı yaptım. ama ben bile sıkıldım hep aynı şeylerden, mamadan bıkmasına şaşmamak lazım.

benim dr kabak için bişi demedi cnm
sebze yemeyince haşlama suyunua mama yap alışsın dedi

Kizlarrrr kizina 6 ay kinasi yapicak olan var mi? Ben defne ye hamile klmadan daha cocuguma ne yapilcaksa adetten hepsini yapicam demistim kendi kendime. Eglenceli de olur aslinda bayram donusu yapayim dedim. Kuzenim kina annesi olurm ben dedi. Daha verimli bi anne buoursam onu da yapabilriim.. Yapicak kimse varsa beyin jimnastigi yapalimm fikir edineyimm dedimm

biz de yok ama isterim yapmak ama herkes kafaya alır o yüzden yapmam sanırım

Sagolun kizlar

:( ALlah nerde varsa hastanelerde yatan herkesin yardımcsı olsun inşallah

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Hayatım sebze püresini niye yemiyo? O kadar sebze boşa mı gidicek? Püresini ayrı versek suyuyla ayrıca mama yapsak olmuyo mu?

Bu arada kızı uyandırmıyom balım. Uyansa geri uyumaz benimki. Uyandırmadan emziremeye çalışıyom olmayan sütle, aldığı kadar deyip.

cnm zaten yemediği için suyuna mama yap dedi
yese sebzeyi de vercem
niye yemediğini bilmiyom
ama bence haklı
saman gibi niye yesin ki hehehe

nası ya uyanmıyo mu öle emerken
ben bi kez denedim daha küçükken ağzını bile açamamıştım
şimdi denesm uyanır

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
O ne kız ecrin,ilk kez duyuyorum 6 ay kınası :deli:

Soyle kii kizz bebeler 6 aylik olunca yapiliyor cnmm. Bi tane kina annesi oluyor. O bebisin bindallisini aliyor bide yaninda hediyelerini artik ne isterse. Sende o anneye hediye aliyosun ufak tefek. Sag eline bebisin kina yakiliyor. Yne ikramlar falan tabi. Bildigin kina gecesinin miniklere uyarlanmisi. Kizcenin elinin bereketli olcagina inanilir. Sonra merasim bitince sag eliyle babasinin cebinden para aldirilir kac para alirsa. Baba parasi helal para derler ya o acidan. Babaya da bereket getircegi dusunulur falan. Ege yoresine ozgu bisi aslinda ama gocmenler falan da cok yaparlar.. İnaniss iste ama eglenceli olurr bide guzel bi ani. Cokistiyorum ben de du bakalim

Selam teyzeler

Cnm defneninkinden iste:( cok gecmiss olsun bebegim. Oyle oluyor acil drlari. Sanki devlet sirri sakliyolar. Kerpetenle laf aliniyo agizlarindan. Dr demisti ki bebeklerde bu cok sik gorulur. Elini iyi yikamamis biri cocuga yada emzigine biberonuna oyncaina vs dokunmustur, yada bebek siz altini degistirirken farketmeden kendisi elini degdirmistir agzina gitmistir diye.emen cocuklarda anne ishalse bulasabilirmis, ama en onemlisi kara sinek bile konsa biberona emzige oluyormuss. O yuzden emziklerin kapagimhep ustunde olsun kizlarr. Defne nin de minnacik elini ayagini damar bulcam diye delik desik ettiklrinden bu yana neyi nasil koruyacagimi sapitir oldum . Kimseye ellerini elletmiyorum artik biri es kaza ellerse de hemen yikiyorum ilk buldugum yerde guzelce. Allah imm korusunn yavrularimizi.. Cok gecmis olsunn bebegim tekrar:(

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
pikem dişiniz hayırlı olsun...

hayatım alla alla, okudum ben kabakla ilgili böyle bişey, sen yazmadın demek, kim yazdıydı ki?

little tekrar geçmiş olsun...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
sağol canım benim
bak iyi yapmışın demekki
kabak gaz yapıyomuş ya ondan olmuştur
besleyici tabii düşündüğün de sade suya yapana kadar

görüşürüz canımmm öpiyahhh

hahaha, buradan uydurmuşum demek ki dr un dediğini... gaz yapıyormuş yazmışsın ya, ben de dr dedi diye bağlamışım :deli::1:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ecriiiiiiiiiiiiin, kız ben göçmenim ama hiç duymadım 6 ay kınası diye. Zati yapsak da anca ben, babası bi de kızımız katılır. Ehehehehhe. :D :D Ama çok keyifli bişeye benziyo.

Babuş, işte benim kız da öyle çığlıklar attı o sütlü pirinçliyi yedirdikten sonra. Vermedim 2 gün çığlıklar azaldı. Ama dün gene oldu. Dün ne yaptım; demir damlası damlattım. Çığlık attığı günlerde de damlatmıştım. Sanırım demir damlası ağır geliyo ama yapcak bişe yok... Hııı bide kaşıkla vermeye çalışıyom, 3-5 çay kaşığından sonra eliyle ittiriyo, ya da tükürüyo..

Laylam, benim çorbalar nedense patates püresi kıvamında oluyo. Hiç çorbaya benzemiyo. Acep ben mi beceremiyom yapmayı? :acep:

Hayatım, uyanıyo ama geri uyuyo çok şükür. Gerçi bazen uyumayıp ağlıyo, protesto ediyo neden uyandırdınız diye...

Lilaaaaaaaaacs; kız bana sağlık ocağındaki doktor dedi kabak gaz yapar, onu daha sonraki zamanlarda verin, kabakla başlamayın diye :D

slm.iyigeceler lkızlar

Selam. Kimsiniz acabası? :)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam şekerim, çooooooooooooook işim var çoooooooook. Şimdi ütü yapmaya kalkcam. Sen naaapıyon yavrııııııııııım?

napalım canım antalyaya geldik dun aksam bizde anneme :) cuma gunu doncez bi degisiklik olsun dedik..bide burda Hira'yı doktora goturesim var bnulursam ii bi doktor soyle acıklasın bana herseyi ne vereyim ne zaman ne kadar vereyim falan..bakalım bulursak iste..
sen nasılsın prenses nasıl ?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
napalım canım antalyaya geldik dun aksam bizde anneme :) cuma gunu doncez bi degisiklik olsun dedik..bide burda Hira'yı doktora goturesim var bnulursam ii bi doktor soyle acıklasın bana herseyi ne vereyim ne zaman ne kadar vereyim falan..bakalım bulursak iste..
sen nasılsın prenses nasıl ?

Oooo süperrrr. :) Anneannesi sevinmiştir :) Oraya kadar gitmişken Hira nın ayaklarını bari denize sokmadan dönme annesi. Biz ne yapalım, yemek yedirme mücadelesine devam. Yemiyo yemiyo yemiyo... Üzülüyorum ama elimden geleni yapıyorum inşallah yiyecek teyzesi. :)

Benim şimdi çıkmam gerek Bebişkom. En kocamanından öperim, ütü yapıcam da :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar