2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

amannn çok biliyorlar emziren doyuran onlar sanki mamanında nesi kolaylıksa emzirmek daha kolay ayol :benmi:

aynen laylam valla burama kadar geldi yani herbisye karısıyo..gecen mama yaptım tam icircem o mamanın ısı sı iyi mi demesin mi :bitter::bitter: sinirimden oturup aglicaktım varya..yok dedim kaynar kaynar iciriyom töbe yarabbim ya
Allah hepiimize sabırr sabırrr sabırrr versşin

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
LAYLA'm...

kasık maması veriyosun ya sende gunde kac kez ve bir seferde ne kadar veriyosun ?

ben simdi yine verdim o muzlu pirincli sutlactan hiraya..silikon bebe kasıgıyla 4-5 kasık kadar yiyo belki 6.. cok mu veriyorum ki ? :acep:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
LAYLA'm...

kasık maması veriyosun ya sende gunde kac kez ve bir seferde ne kadar veriyosun ?

ben simdi yine verdim o muzlu pirincli sutlactan hiraya..silikon bebe kasıgıyla 4-5 kasık kadar yiyo belki 6.. cok mu veriyorum ki ? :acep:

canım hira anne sütü alıyordu, sütünmü azaldı?

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
günaydın dicem ama kimse yok
Kayra 2 gündür çok huysuz uykusuzluktan miğdem bulanıyor artık
hiçbir iş yapamıyorum sürekli kucakta beşiğinde yatmak istemiyor
ayakta bile salladım hiç ağlamadığı kadar ağlıyor doktorumuzu aradım
sanırım büyüme atağı geçiriyor birkaç güne geçer eski düzenine girer dedi
umarım öyle olur benim sakin huzurlu oğlum gitti yerine bir canavar geldi:bitter:
geçmişide okuyamıyorum umarım herkes iyidir hepinizi çok öptüm

Laylam inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bu atağı.Kuzey'de sallanmaya alıştı, huyu değişiyor hergeçen gün. Bi gün sallayaınca hoşuna gidiyor, ertesi gün basıyor çığlığı kaskatı kesiliyor..Kova burcu dengesiz olurmuş biraz :D

doğru dürüst depresyona bile girememişim baksanıza deprosyon :D
bi de oğluma baka baka ağladım özür dilerimmmm sana iyi bakamadım bakamıyom benn çok zayıfssın diye böğürdüm

Ahahahha kız yardın beni :D
Ama düşüncelerin saçma, iyi bakmak demek kilolu bebek olması mı demek? Bu tamamen onun genetik yapısı ile alakalı.Atletik bir erkek olacak belki hep yicek yicek kilo almıcak belli olmaz ki, sıkma canını tatlım ya.
Eşine gıcık olman felan da sürekli evde bebekle kalmandan kaynaklanıyor olabilir.Evdeyken ben de psikolojik olarak çöküşe geçmiştim işe başladığımdan beri kendimi daha iyi hissediyorum.

Selam kızlar. 2 gündür giremedim. Kandil akşamı habersiz ve yemekli (!) misafir geldi.
Ve gece 1e doğru gittiler, hiçbir şey yapamadım, ibadet niyetine :(
Dün de iki tane iş görüşmem vardı.
Bu aralar nerdeyse her gün bir iş görüşmesine gidiyorum… Kafam karışık %100 içime sinen yok…
Ya giriş çıkış saatleri iyi, yeri uzak (Gebze), ya her şeyi süper ama Cumartesi yarım gün çalışma var, ya koşulları iyi ama istediğim gibi kurumsal değil…
Hala %100 içime sinen çıkmadı.
Yarın da bir görüşmem var. Çok büyük firma.Dünyada 13000 kadar çalışanı var, teklif onlardan geldi, tanıdığım eski bir müşterimizden.
Olması ihtimali yüksek. Kurumsal ve evime kendi aracımla gidersem 15 dk filan. Ama cumartesi yarım gün çalışma var.
Çok trafikli bi bölgede oralarda araç kullanmaya da çok çekiniyorum, naparım bilmem bi de o var.
Sırf bu yüzden reddetmek de istemiyorum. Maaşı epey yüksek isticem, ona da olur derlerse sanırım, kabul edicem.
İyi de bir gelecek vaat ediyor…
Hayırlısı inşallah hem benim, hem ailem için…
Önümüzdeki hafta içi de görüşmelerim var.
Dualarınızı esirgemeyin lütfen. Teklif çok ama içime sinen olsun, hayırlı yer olsun…

Buarada nasıl duyulmuşsa şirkette nerdeyse herkes ayrılacağımı öğrenmiş…
Herkes üzüntülü bi şekilde gelip durumu soruyo…
İşte böyle…

Şimdi biraz geçmişi okuyayım bakalım…..

Babuşum bence kabul et fiyatı da uyarsa. Cumartesi yarım gün çalışmak bence problem değil, fırsatı tepme derim ben :dance2:

Selam kızlar nasılsınız?
dün doktora gittim ekg de cekildi hicbi sorun yokmus kalbimle alakalı..
sıcaklardan dedi doktor bu sıra cok var boyle gelen dedi..bol sıvı al dedi bide tansiyonum cok dusuk cıktı 8/5.. niye bayılmıyon sen diyo :D

neyse dogumdan sonra da vucut kendi dengesini bulana kadar boyle bazı aksakllıklar olabilir dedi kolay degil alt ust oldu butun ****bolizma dedi..

oyle iste cok sukur bisey yokmus oh...-ciko

Canım geçmiş olsun, birşey çıkmamasına çok sevindim..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Kızlar biz aptamil 2ye geçtik..Tam 5.5 ay bitti.
Zaten artık mamasını ılık bile istemiyor beyefendi, kaynattıktan sonra iyice soğutuyoruz, soğuk içiyor velet.
Ne bulsa ağzına götürüyor, iki incisi altta iyice çıktı :D Dün gece ağrı kesici jelini damaklarına sürerken elimi feci ısırdı, hiç acımıyor sıpa :)

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Kizlar beni soran merak eden cevap veren ark. Olmus sagolsunlar..hala corumdayim ve cok yazamiyorum ara ara gecmisi okuyorum..hepinizi opuyorum..
Buarada siz cidden iyi bi grupsunuz..cok samimi sicak duygulariniz var birbirinize karsi..ben o noktaya gelemedigimi hissediyorum..benden jaynaklandigini biliyorum ayrica hepinizin tarzini ve olaylara yaklasiminizi seviyorum..selamlar muck..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
canım hira anne sütü alıyordu, sütünmü azaldı?

canım cok sukur hala emziriyorum ama sutumun azaldıgı da bi gercek inkar edemem..aslında butun gunduz emziriyorum hep sadece 1 kez mama veriyodum bide aksam yatarken..onun harici gunduz ve gece uyandıgında emziriyorum ama su gunlerde azaldı sanki..kavanoz mamayı da merak ettigim icin aldım ne tepki vericek diye yutabilcekmi diye..ek gıda olarak baslamadım yani tam anlamıyla..zaten ben her gun 2 kasık meyve suyu yada puresi veriyorum mutlaka ozellikle kayısı..hem kaka yapmasına cook yardımı oluyo kayısının..
öyle işte..

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam kızlarrrr-kop
çok özledim sizi be yaaa:D uzun zamandır giremiyorumm çünkü işe girdimmmmm lalalalalalaaa:kahkaha: Ankara medicana international hospitalda başladım 15 gün deneme sürem war yüzde 90 kesinleşcek gibi bakalım hayırlısıylaaa:D
dün izin alıp kızı doktora götürdüm rota aşısının 2. dozunu yaptırdımm..ek gıdalara geçtik yoğurt meyve suyu ve akşam kaşık maması şeklinde 3 yiyeceğimiz oldu...tosbilim 7,800 olmuşş boyumuz 63 cm kısa gibi gelio bana ama dr normal olduğunu söledii...walla oturup elimde kahveyle geçmişi okumayı çok istioum ama fırsat olmıyor.sabah 7 de evden çıkıp kızı anneme bırakıoum akşam 7 gibi alıp tekrar eve yemek çamaşır derken saat 11 oluoo kendi kendime sızıyorumm ama en kısa zmaanda geçmişi okuyup tekrar yazarım inş. amin :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kizlar beni soran merak eden cevap veren ark. Olmus sagolsunlar..hala corumdayim ve cok yazamiyorum ara ara gecmisi okuyorum..hepinizi opuyorum..
Buarada siz cidden iyi bi grupsunuz..cok samimi sicak duygulariniz var birbirinize karsi..ben o noktaya gelemedigimi hissediyorum..benden jaynaklandigini biliyorum ayrica hepinizin tarzini ve olaylara yaklasiminizi seviyorum..selamlar muck..

Niye öyle dedin canımcım olurmu ben seni görünce ve sohbet edince çok seviniyorum. Biz gerçekten iyi bir grup olduk. Benim için hepiniz ayrı bir değersiniz bunu samimiyetle söylüyorum. İnanın aynı şehirde oturup görüşmeyi çok isterdim. Sende bizdensin bizi habersiz bırakma..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
canım cok sukur hala emziriyorum ama sutumun azaldıgı da bi gercek inkar edemem..aslında butun gunduz emziriyorum hep sadece 1 kez mama veriyodum bide aksam yatarken..onun harici gunduz ve gece uyandıgında emziriyorum ama su gunlerde azaldı sanki..kavanoz mamayı da merak ettigim icin aldım ne tepki vericek diye yutabilcekmi diye..ek gıda olarak baslamadım yani tam anlamıyla..zaten ben her gun 2 kasık meyve suyu yada puresi veriyorum mutlaka ozellikle kayısı..hem kaka yapmasına cook yardımı oluyo kayısının..
öyle işte..

canımcım sen bol bol emzir. Bol bol su iç, havalar sıcakya belki etkileşmiştir seni. Bende bugün ilk defa kayısı tatırdım, 1 tatlı kaşığı verdim. Çok sevdi.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
selam kızlarrrr-kop
çok özledim sizi be yaaa:D uzun zamandır giremiyorumm çünkü işe girdimmmmm lalalalalalaaa:kahkaha: Ankara medicana international hospitalda başladım 15 gün deneme sürem war yüzde 90 kesinleşcek gibi bakalım hayırlısıylaaa:D
dün izin alıp kızı doktora götürdüm rota aşısının 2. dozunu yaptırdımm..ek gıdalara geçtik yoğurt meyve suyu ve akşam kaşık maması şeklinde 3 yiyeceğimiz oldu...tosbilim 7,800 olmuşş boyumuz 63 cm kısa gibi gelio bana ama dr normal olduğunu söledii...walla oturup elimde kahveyle geçmişi okumayı çok istioum ama fırsat olmıyor.sabah 7 de evden çıkıp kızı anneme bırakıoum akşam 7 gibi alıp tekrar eve yemek çamaşır derken saat 11 oluoo kendi kendime sızıyorumm ama en kısa zmaanda geçmişi okuyup tekrar yazarım inş. amin :D

canım işin hayırlı olsun, kızınada maşallah.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar sizle bişey paylaşmak istiyorum. Ben ek gıdaya daha başlamadım sadece yiyeceklerin tadına baktırıyorum. Sizlerden kaşık mamaları, yoğurt isimleri duyuyorum. Ben herşeyi evde hazırlamayı istiyorum. Mesela Selime bakıcak komşum selim için baharatsız tarhana yaptı. Annem erişte ve şehriye yaptırıyor ev yapımı. Yoğurduda günlük mayalaıyorum. Ne olur ukalaık gibi anlamayın beni herşeyi doğal yapmaya çalışıyorum. Belki kimyacı olduğum için bebekler için yapılmış market ürünlerinin katkılı olduğunu düşünüyorum. Çorbaları evde yapmak istiyorum.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kızlar umarım herşey yolundadır. Benim bu aralar pek keyfim yok o yüzden gelmiyorum. Gelip de canınızı sıkmak istemiyorum. Doktor kontrolümüzde son 3 aydır hem boy hem baş çevresi hem kilo olarak hep geriye gidişteyiz. Şöyle ki; boyumuz uzuyor, kilomuz artıyor baş çevremiz büyüyor ama her ay % dilimimiz düşüyor. Mesela 3. aydan 4. aya geçişte 350 gr almıştık, 4 ten 5 e geçerken 250 aldık, 5 ten 6 ya geçerken yani şimdiki kontrolümüzde sadece 100 gr almışız, boyumuz 1 cm den daha az uzamış, ha keza baş çevresi de milimle büyüyor. Kiloda ve baş çevresinde %15-%20 lik dilimlerdeyiz. Biberon alamıyoruz. Meyve yemiyoruz, çorba içmiyoruz vs vs... Dua edin ne olur şu kızım toparlasın....

Bugün bi sürü kaşık maması aldım. Aptamilin sütlü pirinçli karışımı, tahıllı bi karışım, bi de benim hazırladığım kahvaltının ikamesi pekmezli peynirli kahvaltı karışımı. Benim yaptıklarımı yemiyor madem belki bunlardan yer umuduyla. Tek yesin de...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam kızlar umarım herşey yolundadır. Benim bu aralar pek keyfim yok o yüzden gelmiyorum. Gelip de canınızı sıkmak istemiyorum. Doktor kontrolümüzde son 3 aydır hem boy hem baş çevresi hem kilo olarak hep geriye gidişteyiz. Şöyle ki; boyumuz uzuyor, kilomuz artıyor baş çevremiz büyüyor ama her ay % dilimimiz düşüyor. Mesela 3. aydan 4. aya geçişte 350 gr almıştık, 4 ten 5 e geçerken 250 aldık, 5 ten 6 ya geçerken yani şimdiki kontrolümüzde sadece 100 gr almışız, boyumuz 1 cm den daha az uzamış, ha keza baş çevresi de milimle büyüyor. Kiloda ve baş çevresinde %15-%20 lik dilimlerdeyiz. Biberon alamıyoruz. Meyve yemiyoruz, çorba içmiyoruz vs vs... Dua edin ne olur şu kızım toparlasın....

Bugün bi sürü kaşık maması aldım. Aptamilin sütlü pirinçli karışımı, tahıllı bi karışım, bi de benim hazırladığım kahvaltının ikamesi pekmezli peynirli kahvaltı karışımı. Benim yaptıklarımı yemiyor madem belki bunlardan yer umuduyla. Tek yesin de...
Canımcım biberon alsa herşey hallolur, tatlı kızımız bi biberon alsa. Belki aldığın karışımlar ve mamalar işe yarar. Ne olur bırakma kendini. Parka çıkar belki orada biberon alır, çevreye bakarak mama felan içer.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

canım uzulme nolur eninde sonunda bi sekilde kabul edicek ya biberonu ya kasıkla beslenmeyi..sen vazgecme inat et sabırlı ol sakin ol en onemlisi...İnsallah düzelir

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
canımcım sen bol bol emzir. Bol bol su iç, havalar sıcakya belki etkileşmiştir seni. Bende bugün ilk defa kayısı tatırdım, 1 tatlı kaşığı verdim. Çok sevdi.

emziriyorum zaten surekli..bakalım nasibi bitene kadar emicek iste..
sen oyle diyosun da bizler baharatsız tarhanamı icmisiz ki :D hic te bisey olmamıs ben en son ne zaman hastalanıp hastaneye yattıgımı bile hatırlamıyorum herseyi de yedirmisler yogurt meyve corba bilmem ne..
tabi ki icerigine dikkat etmek lazım ama cok ta pimpiriklenmemek gerekiyo diye dusunuyorum..:tskler:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
emziriyorum zaten surekli..bakalım nasibi bitene kadar emicek iste..
sen oyle diyosun da bizler baharatsız tarhanamı icmisiz ki :D hic te bisey olmamıs ben en son ne zaman hastalanıp hastaneye yattıgımı bile hatırlamıyorum herseyi de yedirmisler yogurt meyve corba bilmem ne..
tabi ki icerigine dikkat etmek lazım ama cok ta pimpiriklenmemek gerekiyo diye dusunuyorum..:tskler:

canım bizim zamanımızda annelerimiz çorbalarını yapıp yanında gezmeye götürürlerdi. Orada hemen ısıtıp bizlere yedirirlerdi. Senin annede öyle yapmıştır emin ol. Ama şimdi günümüzde herşeyi hop kavanoza koy içine ilave et katkı maddelerini tüketiciye sun. Doğal şeylere ulaşmak çok zor oldu. Ama ben inatla direneceğim. Mesela marketlerde kavanozda satılan meyve püreleri var. Ben yedirmem Selime. Ya bi meyve püresi nasıl bozumaz içine katkı maddesi koymazsan.
Arkadaşlar ne olur yanlış anlamyın ukalalık felan değil niyetim. Mesleğim gereği biliyorum gıda katkılarını ve onların insanlığa verdiği ve vereceği zararı. Bu nedenle hassasım bu konuda.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
LAYLA'm...

bebikom öğlen meyve püresi veriyorum hepsini bitiriyor akşam yatmadan öncede tahıllı mamadan üzerindeki ölçüde yapıyorum onuda yiyor maşallah biraz iştahlı:bebek:
Laylam inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bu atağı.Kuzey'de sallanmaya alıştı, huyu değişiyor hergeçen gün. Bi gün sallayaınca hoşuna gidiyor, ertesi gün basıyor çığlığı kaskatı kesiliyor..Kova burcu dengesiz olurmuş biraz :D
Azoşum öncelikle incileriniz hayırlı olsun darısı bize inşallah
evdeyken sorun yoktu ne zaman anneme gittim huyu suyu değişti şimdi tam eve tekrar alıştı haftaya samsuna gidecez bakalım orada neler yapacak elimden gelse evden dışarı çıkmıcam balım
selam kızlarrrr-kop
Demetcim yeni işin hayırlı olsun canım sanırım genelde herkes ek gıdaya geçmiş yiyen bebeği seviyorum yaaa:kahkaha:

Canım simuşum sağlığı yerinde olsun gerisi önemli değil
her bebek iştahlı ve kilolu olacak diye birşey yok ayrıca kız bebekler daha az kilolu oluyor genelde elbet seveceği bişeyler vardır şuan daha erken olduğu için bilemiyosundur
aldığın mamalardan bende yediriyorum oda bazısını iştahla bazını çıkara çıkara yiyor keşke biberon alsa işin daha kolay olur kendine eziyet etme öpüyorum

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
canım bizim zamanımızda annelerimiz çorbalarını yapıp yanında gezmeye götürürlerdi. Orada hemen ısıtıp bizlere yedirirlerdi. Senin annede öyle yapmıştır emin ol. Ama şimdi günümüzde herşeyi hop kavanoza koy içine ilave et katkı maddelerini tüketiciye sun. Doğal şeylere ulaşmak çok zor oldu. Ama ben inatla direneceğim. Mesela marketlerde kavanozda satılan meyve püreleri var. Ben yedirmem Selime. Ya bi meyve püresi nasıl bozumaz içine katkı maddesi koymazsan.
Arkadaşlar ne olur yanlış anlamyın ukalalık felan değil niyetim. Mesleğim gereği biliyorum gıda katkılarını ve onların insanlığa verdiği ve vereceği zararı. Bu nedenle hassasım bu konuda.

Tanselcim bende senin gibi doğallıktan yanayım ama Kayra anne sütü almıyor benim yaptığım püreyi ve meyve suyunu almadı yoğurdu kendim yapıyorum birtek onu yiyor mamaylada doyduğunu sanmıyorum doktorumuza sordum sakınca olmadığını söyleyince denemek için aldım ve yedi 6.ayda tabiki çorbasını falan yapıp yedirecem büyük oğlumda mamayla büyüdü ve herşeyi kendim yaptım yedirdim her bebek bir olmuyor sizin avatajınız anne sütü alması

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar