2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Tanselllimm dogallik konusunda sana katiliyorum. Keske herseyin dogalina ulasabilsek, bu tavuk gcekten organik mi bu uht sut gercekten beslemiyor mu. Vs die dusunmek zorunda kalmasak. Ama Yedigimiz hicbirseyden emin degiliz olamiyoruz. Ben market alisverisni 3 saatte yapiyorum icindekiler kismini okumaktan. Mesela hipp in puresini ilk aldigimda da ambalajin herbyerinde organik tarim urunu amblemleri vardi. İcerikte meyve pureleri ve pirinc ununun disinda hepsinde limon suyu var. Bu rengini korumak icin konmus diye dusundum. Bozulmamalarni da hava almamalarina bagladim cunku acildiginda 1 saatte tuketilmeleri gerekiyor. O yuzden icim rahatladi.

Ben evde pure yapiyorum. Yedi yedi yemedi en gec yarim saate karariyor. Kesilen meyveyi biz bile hemen tuketmeliyiz hizla fruktoza donustugunden vs o yuzden cocuga da veremiyorum. E boyle olunca disari cikarken pure hazirlayip cantaya koymak mumkun degil cunku ne zaman yiyecegini bilemiyoruz. Ayni sey yogurt icinde gecerli. Sut urunleri degil cantaya koymak dolaptan ciktigi andan itibaren hizla tazeligini kaybediyo. Hele bu sicakta yedirene kadar kesin bozulur. Ben babymix aliyorum yedirmeden hemen once disardaysam. Onu da arkadasa dr onermis daha bizimkine sormadik. Ama dr ver dedigine gore guvenmek gerek diye dusundum. İcinde prebiyotik, probiyotik vitamin demir vb takviyeleri var . Bizim dr umuz mamalarda demir takviyesi oldugundan ilac kullanmaniza gerek yok demisti baslamadik.

Yani cok konustum ama diyecegim evdeysekk evet usengeclige gerek yok purwyi yogurdu yapalim ki yapiyoruz sanirim bicogumuz. Ama disardaysak ve bu cocuk bunu yicekse icerigini okudugumuz seye guvenebiliriz diye dusunuyoum. Corba tasinabilir evden bence de cunku meyve ve yogurt gibi degil sonucta. Ama o da 1-2 saatten fazla durmamali tazelik acisindan. Cunku pisen her yemek ocak kapandig andan itibaren bakteri uretmeye basliyor besleyiciligini kaybediyor. Ben oyuzden hic yemek isitmam gunluk ve yeme saatine cok yakin pisiririm falan :deli:

Bu arada bn de. Tarhana yapicam agustos gibi . Siz tarhanaya baharat koyuyomusunuz normalde. Hic duymamistim guzel oluyo mu bende deniyim? Ama makarna yapicak babayigitt yok bizde ben de dahil. Arada mandiradan eriste aliyorum ev acmasi ama cok da aramiyorum. Zaten defne de makarna pilav yemesin istiyorum. Ekmegi evde yapicam yemeye basladiginda.dahasini da bilmiyorumm dr a danisicam artik neler dicek ayrica okumaya dvam:deli:
Ayy bunu da yazayimm kim niye ukalalik anlasinn cnm benim. Hepimiz anneyizz kimde niye kotu niyet olsun. Sende bebeleri dusunuyosun iyliklerini dusunuyosun ki soyluyosun. Soa danisa tartisa ogrenicez gorucez neyin ne oldugunu. Ondan sonrasi kisisel tercih artik. Optum seni de selimi de :ask:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Tanselllimm dogallik konusunda sana katiliyorum. Keske herseyin dogalina ulasabilsek, bu tavuk gcekten organik mi bu uht sut gercekten beslemiyor mu. Vs die dusunmek zorunda kalmasak. Ama Yedigimiz hicbirseyden emin degiliz olamiyoruz. Ben market alisverisni 3 saatte yapiyorum icindekiler kismini okumaktan. Mesela hipp in puresini ilk aldigimda da ambalajin herbyerinde organik tarim urunu amblemleri vardi. İcerikte meyve pureleri ve pirinc ununun disinda hepsinde limon suyu var. Bu rengini korumak icin konmus diye dusundum. Bozulmamalarni da hava almamalarina bagladim cunku acildiginda 1 saatte tuketilmeleri gerekiyor. O yuzden icim rahatladi.

Ben evde pure yapiyorum. Yedi yedi yemedi en gec yarim saate karariyor. Kesilen meyveyi biz bile hemen tuketmeliyiz hizla fruktoza donustugunden vs o yuzden cocuga da veremiyorum. E boyle olunca disari cikarken pure hazirlayip cantaya koymak mumkun degil cunku ne zaman yiyecegini bilemiyoruz. Ayni sey yogurt icinde gecerli. Sut urunleri degil cantaya koymak dolaptan ciktigi andan itibaren hizla tazeligini kaybediyo. Hele bu sicakta yedirene kadar kesin bozulur. Ben babymix aliyorum yedirmeden hemen once disardaysam. Onu da arkadasa dr onermis daha bizimkine sormadik. Ama dr ver dedigine gore guvenmek gerek diye dusundum. İcinde prebiyotik, probiyotik vitamin demir vb takviyeleri var . Bizim dr umuz mamalarda demir takviyesi oldugundan ilac kullanmaniza gerek yok demisti baslamadik.

Yani cok konustum ama diyecegim evdeysekk evet usengeclige gerek yok purwyi yogurdu yapalim ki yapiyoruz sanirim bicogumuz. Ama disardaysak ve bu cocuk bunu yicekse icerigini okudugumuz seye guvenebiliriz diye dusunuyoum. Corba tasinabilir evden bence de cunku meyve ve yogurt gibi degil sonucta. Ama o da 1-2 saatten fazla durmamali tazelik acisindan. Cunku pisen her yemek ocak kapandig andan itibaren bakteri uretmeye basliyor besleyiciligini kaybediyor. Ben oyuzden hic yemek isitmam gunluk ve yeme saatine cok yakin pisiririm falan :deli:

Bu arada bn de. Tarhana yapicam agustos gibi . Siz tarhanaya baharat koyuyomusunuz normalde. Hic duymamistim guzel oluyo mu bende deniyim? Ama makarna yapicak babayigitt yok bizde ben de dahil. Arada mandiradan eriste aliyorum ev acmasi ama cok da aramiyorum. Zaten defne de makarna pilav yemesin istiyorum. Ekmegi evde yapicam yemeye basladiginda.dahasini da bilmiyorumm dr a danisicam artik neler dicek ayrica okumaya dvam:deli:
Ayy bunu da yazayimm kim niye ukalalik anlasinn cnm benim. Hepimiz anneyizz kimde niye kotu niyet olsun. Sende bebeleri dusunuyosun iyliklerini dusunuyosun ki soyluyosun. Soa danisa tartisa ogrenicez gorucez neyin ne oldugunu. Ondan sonrasi kisisel tercih artik. Optum seni de selimi de :ask:

Sağol Ecrinim. Siz benden ek gıda konusunda daha tecrübeliisniz sizin fikirlerinizden yararlanacağım. Annem tupperın soğan rendesi için kullanılan minik bir rende makinası var onu getirdi bana. Mesela bi yere gittiğin zaman yanına bi meyve, bi bıçak ve rendeni al, hemen püreni hazırla dedi. Bana pratik geldi. Bakalım onu kullanmayı deniyeceğim. Dediğin gibi süt ürünleri dışarıda hemen bozulur. Ya ben dışarı çıkınca acıkırsa diye ben düşünmemiştim. Selim büyüyene kadar biz bütün programamızı ona göre yapacağız. Arkadaşlarla genelde evlerde toplanıp balkon keyfi yapıyoruz.
Bende seni kocaman öpüyorum defneyide..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Kızlar sizle bişey paylaşmak istiyorum. Ben ek gıdaya daha başlamadım sadece yiyeceklerin tadına baktırıyorum. Sizlerden kaşık mamaları, yoğurt isimleri duyuyorum. Ben herşeyi evde hazırlamayı istiyorum. Mesela Selime bakıcak komşum selim için baharatsız tarhana yaptı. Annem erişte ve şehriye yaptırıyor ev yapımı. Yoğurduda günlük mayalaıyorum. Ne olur ukalaık gibi anlamayın beni herşeyi doğal yapmaya çalışıyorum. Belki kimyacı olduğum için bebekler için yapılmış market ürünlerinin katkılı olduğunu düşünüyorum. Çorbaları evde yapmak istiyorum.

canım, ben de çorbalarını evde yapıyorum, meyve püresi, yoğurt yapıyorum. ama bazen babymix yoğurt veriyorum, gerçi şimdiye kadar 2 kez verdim sanırım. dışarı çıkarken yanıma sadece mama alıyorum ama, dışarda kaşıkla yedirmek daha zor geliyor bana. biberon daha rahat. artık emmiyor bizimki de bu arada.

Selam kızlar umarım herşey yolundadır. Benim bu aralar pek keyfim yok o yüzden gelmiyorum. Gelip de canınızı sıkmak istemiyorum. Doktor kontrolümüzde son 3 aydır hem boy hem baş çevresi hem kilo olarak hep geriye gidişteyiz. Şöyle ki; boyumuz uzuyor, kilomuz artıyor baş çevremiz büyüyor ama her ay % dilimimiz düşüyor. Mesela 3. aydan 4. aya geçişte 350 gr almıştık, 4 ten 5 e geçerken 250 aldık, 5 ten 6 ya geçerken yani şimdiki kontrolümüzde sadece 100 gr almışız, boyumuz 1 cm den daha az uzamış, ha keza baş çevresi de milimle büyüyor. Kiloda ve baş çevresinde %15-%20 lik dilimlerdeyiz. Biberon alamıyoruz. Meyve yemiyoruz, çorba içmiyoruz vs vs... Dua edin ne olur şu kızım toparlasın....

Bugün bi sürü kaşık maması aldım. Aptamilin sütlü pirinçli karışımı, tahıllı bi karışım, bi de benim hazırladığım kahvaltının ikamesi pekmezli peynirli kahvaltı karışımı. Benim yaptıklarımı yemiyor madem belki bunlardan yer umuduyla. Tek yesin de...

canım benim, üzülme, yer annesi daha. hazır besinleri daha iştahla yiyorlar zaten, ama ısrarcı ol sen de, bi yerde pes edecektir. yine de her çocuk iştahlı olmak zorunda değil. benimki de mamaya burun kıvırıyor çoğu zaman artık. ama acıkınca mecbur yiyor, kızlar biraz daha narin ve nazlı oluyorlar, üzülme.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,

aksilikler peşimizi bırakmıyor. şimdi de Tunam hastalandı :aglayan: 2 gecedir acile gidiyoruz. ateş nerdeyse 39 oldu ilk gece. dün akşamüstü de 120ml mama içerken sonuna doğru bir kustuuuu :aglayan: burnundan bile fışkırdı. korkusundan o kadar çok ağladı ki kuzum :( bir de ishal var gibi. dün hepsi sıvı olmasa da 7 kere kaka yaptı. pazartesi uzmana götürcez. ateşini düşümeye çalışıyoruz. eskiden lıkır lıkır su, meyve suyu içerdi. şimdi biberonu diliyle itiyor. nolur dualarınızı eksik etmeyin. çok perişan durumdayım :aglayan:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
selam kızlar,

aksilikler peşimizi bırakmıyor. şimdi de Tunam hastalandı :aglayan: 2 gecedir acile gidiyoruz. ateş nerdeyse 39 oldu ilk gece. dün akşamüstü de 120ml mama içerken sonuna doğru bir kustuuuu :aglayan: burnundan bile fışkırdı. korkusundan o kadar çok ağladı ki kuzum :( bir de ishal var gibi. dün hepsi sıvı olmasa da 7 kere kaka yaptı. pazartesi uzmana götürcez. ateşini düşümeye çalışıyoruz. eskiden lıkır lıkır su, meyve suyu içerdi. şimdi biberonu diliyle itiyor. nolur dualarınızı eksik etmeyin. çok perişan durumdayım :aglayan:

canım geçmiş olsun. Bu bebeler büyüyecek ama biizde büyütecekler:( Annemelr diş çıkarma döneminin ateşli ve ishal hali yapacağını söylüyor. Belki dış çıkarma dönemine girmiştir. Tunacığım inşallah en kısa zamanda iyileşsin, tatlı kuzum benim.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
selam kızlar,

Nerdesiniz canım, annenlerin yanındamı yoksa devrektemi.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam kızlar,

geçmiş olsun tunaya...salgın varmış sanırım, m tanselin dediği gibi dişten de olabilir belki, tez zamanda iyileşir inşallah canım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Sagol canim.kayinvalidemdeyim. Ates 38e yaklasinca korkuyorum

Canim cok gecmis olsun. Allahim tez zamanda sifa versin.
Tunam bence goze geldi litilim ya. Gosterisli cocuk sizde su an misafirliktesiniz gelen goren cok olmustur.
Aksam Adaya okurken Tunaya da okuyayim nazar duasi.
Sifa olur insallah.
Adiyla niyetleniyorum insallah iyi gelir kuzuma.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar umarım herşey yolundadır. Benim bu aralar pek keyfim yok o yüzden gelmiyorum. Gelip de canınızı sıkmak istemiyorum. Doktor kontrolümüzde son 3 aydır hem boy hem baş çevresi hem kilo olarak hep geriye gidişteyiz. Şöyle ki; boyumuz uzuyor, kilomuz artıyor baş çevremiz büyüyor ama her ay % dilimimiz düşüyor. Mesela 3. aydan 4. aya geçişte 350 gr almıştık, 4 ten 5 e geçerken 250 aldık, 5 ten 6 ya geçerken yani şimdiki kontrolümüzde sadece 100 gr almışız, boyumuz 1 cm den daha az uzamış, ha keza baş çevresi de milimle büyüyor. Kiloda ve baş çevresinde %15-%20 lik dilimlerdeyiz. Biberon alamıyoruz. Meyve yemiyoruz, çorba içmiyoruz vs vs... Dua edin ne olur şu kızım toparlasın....

Bugün bi sürü kaşık maması aldım. Aptamilin sütlü pirinçli karışımı, tahıllı bi karışım, bi de benim hazırladığım kahvaltının ikamesi pekmezli peynirli kahvaltı karışımı. Benim yaptıklarımı yemiyor madem belki bunlardan yer umuduyla. Tek yesin de...

Simusum uzulme nolur bazi cocuk istahsiz oluyor.
Bak benim kiz kardesim ilkokul ve orta 1-2de o kadar kisa ve zayifti ki... Sinif arkadaslarindan yaklasik 10 cm kisa 10 kg.da azdi. Sonra yuzmeye verdik. O cok yaradi hem boyu uzadi hem de istahi artti.
İstahsizliktan oyle oldugu icin sonra birden gelisti orta sonda 1.70 oldu. Simdi masallah subhanallah 180e yakin. 62-63 kilo. Gayet iyi. Hatta bi ara cok kilo aldim diye diyet bile yapti.
İstahsizliktan boyle oldu duru,yaradilis iste...
Toparlayacak Allahin izniyle insallah...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar sizle bişey paylaşmak istiyorum. Ben ek gıdaya daha başlamadım sadece yiyeceklerin tadına baktırıyorum. Sizlerden kaşık mamaları, yoğurt isimleri duyuyorum. Ben herşeyi evde hazırlamayı istiyorum. Mesela Selime bakıcak komşum selim için baharatsız tarhana yaptı. Annem erişte ve şehriye yaptırıyor ev yapımı. Yoğurduda günlük mayalaıyorum. Ne olur ukalaık gibi anlamayın beni herşeyi doğal yapmaya çalışıyorum. Belki kimyacı olduğum için bebekler için yapılmış market ürünlerinin katkılı olduğunu düşünüyorum. Çorbaları evde yapmak istiyorum.

Bende hazir gida vermemeye gayret ediyorum tanselim.
Gayret ediyorum zira maalesef mama almak zorunda baska carem olmadigi icin.
Ama alternatifim olan durumlarda hazira yonelmiyorum.
Meyveleri cam rendeyle rendeliyorum.
Corbasini kendim evde kaynatarak yapiyorum sebzelerden.
Ben henuz yogurt vermiyorum ama verdigimde mayalayacagim...
Eger disaridaysam hazirlayamayacaksam vermuyorum meyveyi corbayi. Sart degil ki yemesi su an icin.
Ev ortaminda gezmeye gittiysem hazirlikli oluyorun irda yapiyorum.
Ben elimden geldigince uzak tutabildigim sure boyunca cikolataa,fast food,kutu meyve suyu ve gazli icecekler,cipsler cerezlerden de uzak tutacagim buyuyunce insallah...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Laylam inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bu atağı.Kuzey'de sallanmaya alıştı, huyu değişiyor hergeçen gün. Bi gün sallayaınca hoşuna gidiyor, ertesi gün basıyor çığlığı kaskatı kesiliyor..Kova burcu dengesiz olurmuş biraz :D

Ahahahha kız yardın beni :D
Ama düşüncelerin saçma, iyi bakmak demek kilolu bebek olması mı demek? Bu tamamen onun genetik yapısı ile alakalı.Atletik bir erkek olacak belki hep yicek yicek kilo almıcak belli olmaz ki, sıkma canını tatlım ya.
Eşine gıcık olman felan da sürekli evde bebekle kalmandan kaynaklanıyor olabilir.Evdeyken ben de psikolojik olarak çöküşe geçmiştim işe başladığımdan beri kendimi daha iyi hissediyorum.

Babuşum bence kabul et fiyatı da uyarsa. Cumartesi yarım gün çalışmak bence problem değil, fırsatı tepme derim ben :dance2:

Canım geçmiş olsun, birşey çıkmamasına çok sevindim..
Azosum ya fikrini net dille ifade etmen cok hosuma gitti bana cok iyi geldi.
Birinden boyle birsey bekliyormusum "en iyisini sen bileceksin,sen karar ver" yerine.
Kabul edeyim dimi kacirmayayim firsati,calisilir ctesi yarim gun....

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
bblaucum, lilacsım ve tanselcim ççok teşekkür ederim. hareketli, iştahlı, gülücükler saçan Tunamın yerine bambaşka bir bebek geldi :aglayan: çok zor, Rabbim daha büyüğüyle imtihan etmesin, kimseyi yavrusuyla sınamasın :( gözleri öyle hüzünlü bakıyor ki, ağlarken bile içli. damlalar düştükçe ben de ağlıyorum. bana da mikrobik birşey gibi geliyor, bakalım yarın ne diyecekler... şimdiye kadar 5kere ishal kaka yaptı yine :(

babuşum güzel düşüncen için ayrıca teşekkürler. çok makbule geçer...

simuşum sen de üzme kendini. Rabbim hastalık vermesin, zayıf olmak problem değil. bak Tuna aldı kiloları da nooldu :aglayan: veriyor galiba şimdi de :( en başı sağlık. eninde sonunda yiyecek.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kizlar beni soran merak eden cevap veren ark. Olmus sagolsunlar..hala corumdayim ve cok yazamiyorum ara ara gecmisi okuyorum..hepinizi opuyorum..
Buarada siz cidden iyi bi grupsunuz..cok samimi sicak duygulariniz var birbirinize karsi..ben o noktaya gelemedigimi hissediyorum..benden jaynaklandigini biliyorum ayrica hepinizin tarzini ve olaylara yaklasiminizi seviyorum..selamlar muck..
Of calmis askolsun sana ya.
Burdaki herkes bizden kuzum yaaaa.
Ben seni cok seviyom he :)

selam kızlarrrr-kop
çok özledim sizi be yaaa:D uzun zamandır giremiyorumm çünkü işe girdimmmmm lalalalalalaaa:kahkaha: Ankara medicana international hospitalda başladım 15 gün deneme sürem war yüzde 90 kesinleşcek gibi bakalım hayırlısıylaaa:D
dün izin alıp kızı doktora götürdüm rota aşısının 2. dozunu yaptırdımm..ek gıdalara geçtik yoğurt meyve suyu ve akşam kaşık maması şeklinde 3 yiyeceğimiz oldu...tosbilim 7,800 olmuşş boyumuz 63 cm kısa gibi gelio bana ama dr normal olduğunu söledii...walla oturup elimde kahveyle geçmişi okumayı çok istioum ama fırsat olmıyor.sabah 7 de evden çıkıp kızı anneme bırakıoum akşam 7 gibi alıp tekrar eve yemek çamaşır derken saat 11 oluoo kendi kendime sızıyorumm ama en kısa zmaanda geçmişi okuyup tekrar yazarım inş. amin :D
Hayirli olsun canimcim yeni isin super olmus :)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
eneeee kimi kuzularım hasta olmuş kimisi az kilo almış falan okuyabıldıgım kadarıyla. tunama geçmiş olsun lidılım.:((

koyuyoruz şu feyse yavrularımızın fotolarını akşamına azıyolar nazardan valla:((

off offf

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
demetmania hayırlı olsun yeni işin tatlım.

azo senin de kuzunun incileri hayırlı olsun canım...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar,

kıyamam..Allah bir an once sifasını versin insallah Rabbim minicik yavrularımızı korusun...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam kızlar,

Çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum Tunama kesin nazar değmiştir kuzuma

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlar,

Ayy cnm ya kiyamammm cok gecmiss olsun. Defnenin hastaligini hatirladimm yine. En zoru kusmasi yiyememesiydi. Kacc defa cikti burnundan yavrumun yaslarla agliyodu. Tezz zamanda iyilesir insallahh kuzumm. Rabbim esirgesin. Bol bol su vermeye calis. Mamayi da 20 lik 20 lik yap gerekirse 1 yudum icsin. 15 dk sonra bi daha bi yudum icsin. Acildeki dr soylemisti bize oyle oylenverince kusmadi yavas yavass arttirdik. 1 hafta biyunca gece yarim saatte bir bi saatte bir taze mama yapip yedirdik 1-2 yudum. Su ayni sekilde. En onemlisi sivi kaybi defnemin bingildagi cokmus susuzluktan. Allah yardimcin olsun balim hastalik cok zor:bitter:

Sağol Ecrinim. Siz benden ek gıda konusunda daha tecrübeliisniz sizin fikirlerinizden yararlanacağım. Annem tupperın soğan rendesi için kullanılan minik bir rende makinası var onu getirdi bana. Mesela bi yere gittiğin zaman yanına bi meyve, bi bıçak ve rendeni al, hemen püreni hazırla dedi. Bana pratik geldi. Bakalım onu kullanmayı
deniyeceğim. Dediğin gibi süt ürünleri dışarıda hemen bozulur. Ya ben dışarı çıkınca acıkırsa diye ben düşünmemiştim. Selim büyüyene kadar biz bütün programamızı ona göre yapacağız. Arkadaşlarla genelde evlerde toplanıp balkon keyfi yapıyoruz.
Bende seni kocaman öpüyorum defneyide..

Ben gormedimm tupper in sogan rendesini bakayim pratik bisise alayim. Biz cam rende kulaniyoruzz. Ama inan cantam o kadar agir kiii.. Kaynamis su dolu kucuk termos, mama biberonu, su biberonu, mama kutusu,kasigi,bezi,kiyafeti,onlugu,islak mendili.. Yildimm koca cantayi tasimaktan. Evden cikmiyorum nerdeyse o yuzden. Aksamlari 1 saat asagi gorumcemlerin yanina gidip oturuyorum cafe ye. Onun disinda hep evdeyim. Bi cikisimizz oay bi girisimizz. Puseti saymiyorum bile, battaniyesinde ousetin ici nde. Teeeyy.herseyi yicek duruma gelse de canta bosalsa diye gozune bakmaktayim. Resmen bavul tasiyorum:bitter:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Simussss uzulme bebegimm acilir insalahnkuzunun istahi. Acilmazsa da acilmasin yani az yiyen bi cocuk olcak demek ki. Benim kiz da narincik. 90 lik mama dan bile artar oldu. Durumu dr a gidince gorcez. Ordek gibi su iciyo butun gun. Ama rahatsizsann ben bi baska dr a da gotur derim akilakildan ustundur ne de olsa

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar