2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

ahhhhhhh ahhhhhhhhh yanlızlık nasıl bide ben anlatsam size, üzülmeyelim diye hiç dilime bile düşmüyo inan be simuşcummmmmm...

anam ben zaten kaynana görümce lafını duyunca bile insanlıktan cıkabiliyorum, cok kötü psikoloji içindeyim bu konuda...
sebebi ise normalde herkese yapılan haksızlık ve terbiyesizliklere karsı duran bi insanken, bana yapılan hertürlü şeye terbiyemi bozmama adına, gıkımı cıkarmayısım olabülür, hiç korumadım kendimi, eşimde eh gak guk şeklinde yapabildi o yüzden su an görüşün demeye cesaret edemiyor, ama böyle aklıma geldikce bile sinirden kusucak hale geliyorum şuan içime atmaktan ötürü...:(

ben de sizi cokkkkkkkkkkkk seviyom, en has yarenlerim oldunuz canlarım.......

ayy iyiki varsınızzzzz

:huhuu: :huhuu: :huhuu: Keşke komşu olaydık keşke...

Kız Pikem sende mi bişeye çok sinirlenirsen üzülürsen falan kusuyon :D :D Ben öyleyim de :D

kıyamammmm canım benim niye ankaradasın sen peki ankara'yı da hiç sevmem niye bilmem
zaten bu yazdığım yerler hep 5 saat cnm daha yakınların denizi pis
koskoca istanbul denizi pis şaka gibi en tatil merkezi olması gereken yer pehh

Ülkenin yarısı İstanbulda yaşıyo...
Ankarada okudum balım, işim de burda. Naapcan işte ekmek parası :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

evek gülüm cok içime atarsam oluyo ki genelde öyle yapıyorum ama bagırır konusursam gene biraz daha rahatlıyabiliyorum sankim...

Ben de ben de :D Ama gerçi ben ne zaman konuşmaya başlasam hep olay büyüyo. Bazen kendi kendime ağzımın üstüne çakasım geliyo bu yüzden. :D (şuan eşim bu yazdığımı okuyup bana ben ne yapıyorum da olay büyüyo dedi. doğru söylüyo... ne yaptı ki dimi mesela şuan?...??? )

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Gözlerim kapanıyo gene. Meraklı kocam sabah gizli misafir olarak gelir de okur kesin bu ne yazmış diye. Ne süper kendime ait alanlarım var benim yaaa.... Neyse canlar. Öperim yanacıklarınızdan. Hayırlı, bol uyku dolu, huzurlu geceler ola. Muaaaaaaaaah

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
:huhuu: :huhuu: :huhuu: Keşke komşu olaydık keşke...

Kız Pikem sende mi bişeye çok sinirlenirsen üzülürsen falan kusuyon :D :D Ben öyleyim de :D

Ülkenin yarısı İstanbulda yaşıyo...
Ankarada okudum balım, işim de burda. Naapcan işte ekmek parası :)

bende çok ağlarsam hemen kusarım öğüre öğüre şahin de öyle

ben istanbul'dan daha çok nefret ediyorum
hiçbi zaman sevmedim keşke bi sahil kasabasında doğaydım
ha hoş bu saatten sonra buradan başka yerde de yapamam alışkanlıklardan dolayı

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
günaydın kızlar,

soranlar, merak edenler sağolsun. hamdolsun şimdi iyiyim. ama o mesajı yazdığım gün ateşim yine 40.5'e çıktı 2 kere :( ölüyorum sandım. annem Tunayla ilgilenirken, eşim de benimle ilgilendi sağolsun, heryerime soğuk bezler koydu, sildi, ılık duşlar yaptırdı. bir ara konuşamadım sanki. sonra çözülünce eşime "bana birşey olursa oğluma annem baksın" demişim. Rabbim bir daha yaşatmasın. antibiyotiğe devam ediyorum ama Tuna onun yüzünden sütü zor içiyor. doktor da bol bol emzir dedi diye hep mememe dayıyorum. ısırıyor, çekiştiriyor ama emmiyor. o yüzden 2 gündür mama veriyorum. sorun çıkarmadan içiyor çok şükür.
inanmam aslında, batıl inanç derim. ama düğün sahiplerinden olan bir abla bir beldede bildiği bir kadına okutmuş beni. baba ve anne ismi söyleyince suya okuyormuş kadın. karnından başlamış, ordan yukarıya doğru çıkmış, göğüslerini ve boğazını sarmış onun. erkek nazarı değmiş, kolay kolay çıkmaz demiş. ve pazar günü herşeyin karın ağrısı ve ishal şeklinde başladığını o abla bile bilmiyordu. çünkü ben yediğim birşeyden sanmıştım. sadece bir kere karnım ağrıdı ve ishal de tek seferlikti. ardından duşa girdim. çıktığımda koltuk altı tarafından göğüslerim yanıyordu. vakit geçtikçe başıma kadar çıktı ateş... anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor kızlar. olabilir mi böyle birşey. ve en enteresanı gece 3te kadın fenalaşmış, kendinden geçmiş. bu da benim son ateşlendiğim saat oldu.
bu kadın ablayı da okumuş bir kere. senin benlik bir işin yok, doktora git demiş. okuduğu suyu göndermiş. denize karşı içsin, eline yüzüne ayaklarına sürsün demiş. gülsem mi ağlasam mı bilemedim
böyle işte kızlar, dua edin sizler de bir an önce geçsin. kuzum perişan oldu. yarın da eşimin memleketine geçicez. yazamazsam meraklanmayın. ateş çok şükür kalmadı. artık tek sorun göğsümdeki ağrı ve hafif sertlik. inşallah o da geçecek.
geçmişi okuyamadım pek.
tatile giden canlara iyi tatiller... :eek:pucuk:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hadi ya, hiç dikkat etmemiştim.Bunun içinde de vardır belki kağıt, 1. yaş gününde yollarlar :D

Var var baktım ben yolluyolarmış yaş gününde :)

sağol canım sana da geçmiş olsun

2 tane dişim çürümüş ve galiba dolgumun altı da çürümüş bütün ağzım ağrıyo:(

ben geçen yaz hamileyken hayatımda ilk kez mayo aldım ama bi, daha almam zayıflıcam ben :deli:

bu lidil'ın kızan değil mi?

valla ben de gizemli ayaklarında değilim sadece böyle tercih ediyorum:)

canım geçmiş olsun şimdi nasılsın?
tuna'ya da maşallah

muhallebiyi neyle nası yaptın?
normal yoğurt yediriyor musun?
niye iyi değilmiş ki ne alaka?

şaşırdın mı yaaa otur çocuğuna bak

cnm iyi tatiller siz hangi otele gidiyosunuz

ya bi türlü ben tatil yeri bulamadım

kıyıköy
yalıköy
iğneada
enez
erikli
burhaniye

hepsinden bi şekilde vazgeçildi yakın nereye gitcez biz :(

cnm umarım kötü bişey yoktur
belki sıcak havalardandır
bi dehamile olabilir misin acaba

sağol cnm
saat emzirmemen lazım ddedi dişçi mümkün değil şu an
işe başlayınca yaptırcam

cnm geçmiş olsun ne ameliyatı?

iyi tatiller cnm

çok sağol cnm denicem dediğini sana da geçmiş olsun şimdi nasıl dişlerin
bi de hamileyken hergün yarım kg süt içtim

sağol cnım

sağol cnm

100 cc mi aboooo ben 30 cc gibi koyuyorum biberona hiç su sevmiyo bikaç damla suratını ekşitiyo

Yer: bizim ev
ben mutfakta, o ise şahin'le şahin'in odasında dışarı bakayolar ve mutfakla yanyana odalar

kaynana - oyyyy Allahhhhh özene bezene yaratmışşşş kurban olduğum
ben - oğlum muuu :kupa:
kaynana - yok kedi

bi de sürekli çocuk her mızırdandığındaaa
oy seni aç mı bırakıyolarrrrr
acıktın mıııııı
al annesi emzir den birazzzzzz

bi de sonsuz tevekkül
Elhamdürillah ben de çok şükür Allah' inanırım ama bu herşeye bişi olmaz
ne desem ama
örnekliyorum
bahçenin duvarı çok kötü yıkılacak gibi
bahçeye salıncak kursana diyo bana
duvarı söylüyom
bişicik olmaz Allah'ın izniyle

bebeklere bal verilmiyo
bişicik olmaz

bahçedeki kömürlükler yıkılcak bahçe düzenlenmesi yapılcak
bişicik olmaz

çocuklar tuzla yağlı salçalı yemek yemiyo
ne yersen ver ne yersen ver bişicik olmazzz

kadın saksıyı koymuş camkenarına rüzgar esse kafamıza düşcek
Allah izin vermedikçe bişicik olmaz

bugün en sonunda patladım
aaa sen de biz de inaıyoruz da sen önlemini almadıktan sonra kör göze parmak sokarsan bişicik olmaz

ama diğer meşhur lafı
diyelim ki bu saydıklarımda bişi oldu
bu sefer der ki
olmaz diye bişi yok herşey biz insanlar için
ay ne uyuz yaaaaa çak ağzına bi tane sağlam sussun

bi de çamaşır suyu manyaklığıu var karı da
çocuğu alıyıo kucağına bugün yine aldı
yanına bi yaklaştım deli gibi ç.suyu kokuyo kızdım aldım çocuğu
amma çok kullanıyosun yaaaa
çocuk ii bayılmadı kokudan dedim
herzamankği cvbı ellerimi de yıkadım ama
işte ytıkamakla çıkmıyo koku hemen kafan almıyo mu
eldiven kullan dedim kullanamıyom dedi
o zman çsuyu kullanma dedim
kullanmadan duramıyom dedi
herzaman aynı hikaye
raaaametli kaynatan bana derdi ki sen ölünce hep başına ç.suyu koycam mermerleri, silersin tööööbe Yarabbim

bi de ne zaman altını açsam hemen
Allahtan şimdi b u bezler var
ya elde yıkasaydın

geçen babamın yanında konuştu
yok eskiden bez yokmuş
ç.makinası yokmuş
bi patladım
aaaaaaaaaaaaaa ne istiyosunuz yaaaa kullanmıyım mı beeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzz

babam da kalakaldı
yeter yaaaaa sıçıyım bezinize de ç.makinanıza da
uylan taş devrine dönelim istiyolar sanki manyak mıdırlar nedirler adamı dinden imandan çıkarırlar

coşmuş bizim kız yine :)))

Tatlım ilk seferinde goturmedim şimdi götürecegim ama olay soyle oluyor, check-in yaparken bebek arabası var diyorsunuz, ama ucagın kapısına kadar kullanıyorsunuz, ucak kapısının onunde teslim alıyorlar, inenkende son indiriyolardı sanırım gene kapıda teslim ediyorlar...
işte onun için yazdım simit bulamazsan buraya geldiginde Lemara yada Tempoya bakabilirsin diye...

bennnnn ben olayım komşuuuuu..........

ahhhhhhh ahhhhhhhhh yanlızlık nasıl bide ben anlatsam size, üzülmeyelim diye hiç dilime bile düşmüyo inan be simuşcummmmmm...

ah canım ya valla istanbulda olsam senle en bi has yarenlik ederdik ne güzel.... ama aynı yakada oturmak lazım ama yok ya gene bi yolunu bulurdum valla...

anam ben zaten kaynana görümce lafını duyunca bile insanlıktan cıkabiliyorum, cok kötü psikoloji içindeyim bu konuda...
sebebi ise normalde herkese yapılan haksızlık ve terbiyesizliklere karsı duran bi insanken, bana yapılan hertürlü şeye terbiyemi bozmama adına, gıkımı cıkarmayısım olabülür, hiç korumadım kendimi, eşimde eh gak guk şeklinde yapabildi o yüzden su an görüşün demeye cesaret edemiyor, ama böyle aklıma geldikce bile sinirden kusucak hale geliyorum şuan içime atmaktan ötürü...:(

ben de sizi cokkkkkkkkkkkk seviyom, en has yarenlerim oldunuz canlarım.......

ayy iyiki varsınızzzzz

Offf pikem aynen. Hep seviyemi koruma telaşında oldum, bi tarzım var dışına çıkmıyım dedim ama en sonunda ben benlikten çıktım,karşı taraf anlamadı bildiğini okudu, ben sustukça ezdim zafer kazandım sandı.
Şimdi tarzlarında cevap vermeye çalışıyorum, ha ben o kadar düşemem o ayrı mesele de, en azından biraz olsun sesimi çıkarıyorum,kendimi korumak adına...

evek gülüm cok içime atarsam oluyo ki genelde öyle yapıyorum ama bagırır konusursam gene biraz daha rahatlıyabiliyorum sankim...

Benim de çok sinirlendiğimde midem bulanır, annem de öyledir. Ama ben kusamıyorum bi de o var...

bende çok ağlarsam hemen kusarım öğüre öğüre şahin de öyle

ben istanbul'dan daha çok nefret ediyorum
hiçbi zaman sevmedim keşke bi sahil kasabasında doğaydım
ha hoş bu saatten sonra buradan başka yerde de yapamam alışkanlıklardan dolayı

Ben de geldiğime geleceğime pişmanım.
Bi b** var sandım geldim, trafik, hayat pahalılığı, stres, insanların birbirini yemesi gibi o kadar çok b** var ki aradığım b**u bulamadım :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydın kızlar,

soranlar, merak edenler sağolsun. hamdolsun şimdi iyiyim. ama o mesajı yazdığım gün ateşim yine 40.5'e çıktı 2 kere :( ölüyorum sandım. annem Tunayla ilgilenirken, eşim de benimle ilgilendi sağolsun, heryerime soğuk bezler koydu, sildi, ılık duşlar yaptırdı. bir ara konuşamadım sanki. sonra çözülünce eşime "bana birşey olursa oğluma annem baksın" demişim. Rabbim bir daha yaşatmasın. antibiyotiğe devam ediyorum ama Tuna onun yüzünden sütü zor içiyor. doktor da bol bol emzir dedi diye hep mememe dayıyorum. ısırıyor, çekiştiriyor ama emmiyor. o yüzden 2 gündür mama veriyorum. sorun çıkarmadan içiyor çok şükür.
inanmam aslında, batıl inanç derim. ama düğün sahiplerinden olan bir abla bir beldede bildiği bir kadına okutmuş beni. baba ve anne ismi söyleyince suya okuyormuş kadın. karnından başlamış, ordan yukarıya doğru çıkmış, göğüslerini ve boğazını sarmış onun. erkek nazarı değmiş, kolay kolay çıkmaz demiş. ve pazar günü herşeyin karın ağrısı ve ishal şeklinde başladığını o abla bile bilmiyordu. çünkü ben yediğim birşeyden sanmıştım. sadece bir kere karnım ağrıdı ve ishal de tek seferlikti. ardından duşa girdim. çıktığımda koltuk altı tarafından göğüslerim yanıyordu. vakit geçtikçe başıma kadar çıktı ateş... anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor kızlar. olabilir mi böyle birşey. ve en enteresanı gece 3te kadın fenalaşmış, kendinden geçmiş. bu da benim son ateşlendiğim saat oldu.
bu kadın ablayı da okumuş bir kere. senin benlik bir işin yok, doktora git demiş. okuduğu suyu göndermiş. denize karşı içsin, eline yüzüne ayaklarına sürsün demiş. gülsem mi ağlasam mı bilemedim
böyle işte kızlar, dua edin sizler de bir an önce geçsin. kuzum perişan oldu. yarın da eşimin memleketine geçicez. yazamazsam meraklanmayın. ateş çok şükür kalmadı. artık tek sorun göğsümdeki ağrı ve hafif sertlik. inşallah o da geçecek.
geçmişi okuyamadım pek.

Canım tekrardan gelmiş geçmiş olsun, iyileşmeye başlamışsın çok şükür…
Nazar haktır kuzum, nazar var inanıyoruz. Kadın ne okudu bilmem ama nazara karşı okunacak dualar ayetler de var.
O yüzden bana tuhaf gelmedi. Mesela bana nazar duası okuyan okudukça ağırlaştığını söyleyenler, baş ağrısı çekenler bilirim. Ben de kızımı okuduğumda zaman zaman ağırlaşıyoum.
Hatta esnersin bazen,durduk yerei ağzın ayrılacak gibi olur, kişinin üzerindeki ağırlık, nazar, okuyanı da etkiler.
Belki öyle bir şeydir…
Bir çok kez de yaşadım…
Annemin alt komşusuna gitmiştik Ada daha 40lıydı. Kucağımızda uyudu.
Onların da Adayla akran torunları var. Ay bizimki böyle hiç uyumaz, ne güzel uyudu dedi bebeğin teyzesi.
Bir de din görevlisi babaları, ama maşallah demedi.
Çocuğum orda bir ağlamaya başladı sebepsiz, nerdeyse çatlayacak. Acillik olduk susturamayınca.
Acilde de bişey yapmadılar, kalem suresini okuduk hafifledi kuzum…
Allah kem gözlerden korusun diyelim…. Eğer birisi sana nazar edecek gibi olur da sen anlarsan kendin maşallah subhanallah diyecekmişsin o demese de…
Sık sık okuyun canım, dili dönen varsa, kendin okuyabiliyorsan filan….

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bu arada bana bir şey olursa tunaya annem baksın demişsin ya boğazım düğüm düğüm oldu…
Ben de hep anneme, kardeşime emanet ediyorum.
Tek vasiyetim size, eğer bana bişey olursa sakın eşimin ailesine vermeyin,siz büyütün diyorum…
Ay yine duygulandım he.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ya kızlar dikkatimi bişey çekti…
Biliyosunuz ben makine mühendisiyim. Erkek mesleği olarak bilinir.
Genellikle de çalışma ortamları pistir, malumunuz, fabrika ortamı.
Şuanki işimde ofis kısmındayım ben gerçi ama yine de yüklemeler, falanlar filanlar, atölyeye inmek gerekebiliyor.
Dolayısıyla da genellikle, rahat giyiniyordum.
Rahat giyinerek de şık olunur da, zamanla da saldık gitti. Eskiden kot,tişört bile giysem, makyajımı yapar, saçıma başıma bakardım.
Sonra hevesim mi öldü, yaşlandım mı nedir, iyice saldım. Spor ayakkabılar, kotlar, nerdeyse yataktan kalktığım gibi gelmeye başlamışım işe.
Başlamışım diyorum çünkü ikidir iş görüşmesine gideceğim için şirkete biraz klasik sayılabilecek kıyafetlerle ve topuklu ayakkabıyla geldim.
Herkes ama herkes “çok şıksın, düğüne mi” diye sordu :D
Giydiğim de aman aman bişey değil, bi şifon gömlek ama kot üzerine bile giyilebilecek kadar klasiklikten uzak.
Pantolonum klasikle, modern arası bişey.
Yüzümde çok az makyaj var belli belirsiz.
Demek ben iyiden iyiye paspalmışım, bu kadarlık bi değişimde bile millet şok olduğuna göre…
Yada topuklu giyince mi dikkat çektim, zati biraz yarma olduğum için :D
Kendime bakayım ya azcık bari, üzüldüm şimdi!

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
sağol babuşum. Rabbim kimselere yaşatmasın. annem ve oğlum 5buçuk ayda sadece 1 hafta mı ne ayrı kaldılar. annemden öte kimse bakamaz ona. eşim de iyi bilir...
benim bünyem zayıftır biraz. ateş beni mahvetti. gerçekten gidiyorum sandım. hastaneye de götürmelerine izin vermiyormuşum. ilk gün gitmiştim. ağrı kesici iğne yaptılar sadece. ve hala yeri acıyor :D

giyinme mevzuunda her zaman rahatlığı ön plana çıkarmış biri olarak yorumsuz bırakıcam :D abiye dahi olsa önceliğim rahatlığıdır. askısı 2de bir düşecek bir elbiseyi alıp çok sık olmaktansa, sadece şık olmayı yeğlerim :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
günaydın kızlar,

geçmişi okuyamadım pek.

cnm bu anlattıkların mastit belirtileri değil mi?
çok geçmiş olsun tekrardan iyi bak kendine
bu arada ben de doğuma girerken eşime bana bişi olur da çıkamazsam oğlumu ele güne muhtaç etme sakın demiştim :( ay fena oldum yine anne olduğundan beri hergün Allahım analı babalı büyütmeyi nasip et diye dua ediyorum çok korkuyorum ölcem oğlumu bırakcam diye :(

Var var baktım ben yolluyolarmış yaş gününde :)

coşmuş bizim kız yine :)))

Offf pikem aynen. Hep seviyemi koruma telaşında oldum, bi tarzım var dışına çıkmıyım dedim ama en sonunda ben benlikten çıktım,karşı taraf anlamadı bildiğini okudu, ben sustukça ezdim zafer kazandım sandı.
Şimdi tarzlarında cevap vermeye çalışıyorum, ha ben o kadar düşemem o ayrı mesele de, en azından biraz olsun sesimi çıkarıyorum,kendimi korumak adına...

Benim de çok sinirlendiğimde midem bulanır, annem de öyledir. Ama ben kusamıyorum bi de o var...

Bi b** var sandım geldim, trafik, hayat pahalılığı, stres, insanların birbirini yemesi gibi o kadar çok b** var ki aradığım b**u bulamadım :D

hele sen hiç yani ne akla hizmet ist'e gelmişin ki ama kocanı bulmamış mıydın sen bi pok bulamadım derken :D

Ya kızlar dikkatimi bişey çekti…
Biliyosunuz ben makine mühendisiyim. Erkek mesleği olarak bilinir.
Genellikle de çalışma ortamları pistir, malumunuz, fabrika ortamı.
Şuanki işimde ofis kısmındayım ben gerçi ama yine de yüklemeler, falanlar filanlar, atölyeye inmek gerekebiliyor.
Dolayısıyla da genellikle, rahat giyiniyordum.
Rahat giyinerek de şık olunur da, zamanla da saldık gitti. Eskiden kot,tişört bile giysem, makyajımı yapar, saçıma başıma bakardım.
Sonra hevesim mi öldü, yaşlandım mı nedir, iyice saldım. Spor ayakkabılar, kotlar, nerdeyse yataktan kalktığım gibi gelmeye başlamışım işe.
Başlamışım diyorum çünkü ikidir iş görüşmesine gideceğim için şirkete biraz klasik sayılabilecek kıyafetlerle ve topuklu ayakkabıyla geldim.
Herkes ama herkes “çok şıksın, düğüne mi” diye sordu :D
Giydiğim de aman aman bişey değil, bi şifon gömlek ama kot üzerine bile giyilebilecek kadar klasiklikten uzak.
Pantolonum klasikle, modern arası bişey.
Yüzümde çok az makyaj var belli belirsiz.
Demek ben iyiden iyiye paspalmışım, bu kadarlık bi değişimde bile millet şok olduğuna göre…
Yada topuklu giyince mi dikkat çektim, zati biraz yarma olduğum için :D
Kendime bakayım ya azcık bari, üzüldüm şimdi!

aynen ben den bakımsız tarzan gibi dolanırım her daim arada eser fön çektirir hafif makyaj yaparım bütün işyeri o gün beni konuşur oooo nereyee boooo bu ne halll diye :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
MASTİT NEDİR?
Mastit memeden emzirilir mi

Meme dokusunda bir süt kanalının tıkanması ve iltihap gelişmesi belirtileriyle tanımlanan "mastit"e, mastit tedavisine ve mastit memeden bebek emzirilip emzirilmeyeceğine ilişkin geniş bilgiyi Prof. Dr. Benal Büyükgebiz şöyle veriyor:

"Tipik olarak aniden ortaya çıkar; bu nedenle fark edildiğinde memede mastit artık gelişmiştir. Annenin genellikle ateşi yüksektir. Halsizlik ve yorgunluk dikkat çekicidir. Meme genellikle kırmızı, sıcak ve şiştir. Mastit sıklıkla tek taraflıdır ve genellikle sol memede gelişir. Yine sıklıkla doğumdan sonraki ilk üç ayda ama en çok ilk üç hafta içinde ortaya çıkar."

Emziren annelerde mastit gelişmesini kolaylaştıran bazı durumlar vardır:
•Yorgunluk
•Stres
•Süt kanalının tıkanması
•Beslenme şeklinde anormal değişim
•Memede biriken sütün boşalamaması
•Çok sıkı veya çok bol sutyen
•Meme başındaki çatlaklar

Mastit tedavisi nasıl yapılır, mastit memeden emzirilir mi?

Tedavide, her iki meme de kullanılarak bebeğin emzirilmeye devam edilmesi çok önemli ve gereklidir. Emzirmeye sağlam memeden başlanmalıdır. Bu anneyi rahatlatır. Böylece sütün hasta memede de meme başına gelmesi sağlanmış olur. Bebek eğer her iki memeden de iyice ememezse pompa kullanılabilir.

Kısa aralıklarla...

Bu dönemde memelerin yumuşak kalmasını sağlamak amacıyla bebek daha kısa aralıklarla emzirilmelidir. Nemli sıcak uygulaması da hem emzirmeden önce hem de emzirirken yararlı olabilir. Emzirmeden sonra hasta memeye buz uygulaması da yapılabilir.

Mastit olduğunda annenin istirahat etmesi çok önemlidir. Bebeğinizle birlikte yatağa girin ve uyuyun. Bu anne sütünü de artıracaktır.

Bebek, hasta memeden emmek istemezse

Mastit varlığında anne sütündeki tuz oranı artar. Bu nedenle tadı bebeğe biraz değişik gelebilir. Hatta bazı bebekler hasta memedeki sütü emmek istemeyebilir. Bu durumda hasta meme mutlaka bebek emiyormuş gibi sık sık ve düzenli olarak pompa ile sağılarak boşaltılmalıdır."

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
cnm bu anlattıkların mastit belirtileri değil mi?
çok geçmiş olsun tekrardan iyi bak kendine
bu arada ben de doğuma girerken eşime bana bişi olur da çıkamazsam oğlumu ele güne muhtaç etme sakın demiştim :( ay fena oldum yine anne olduğundan beri hergün Allahım analı babalı büyütmeyi nasip et diye dua ediyorum çok korkuyorum ölcem oğlumu bırakcam diye :(

hele sen hiç yani ne akla hizmet ist'e gelmişin ki ama kocanı bulmamış mıydın sen bi pok bulamadım derken :D

aynen ben den bakımsız tarzan gibi dolanırım her daim arada eser fön çektirir hafif makyaj yaparım bütün işyeri o gün beni konuşur oooo nereyee boooo bu ne halll diye :D

Benim de aklıma mastit geldi....Ama doktor gördü sonuçta,mastit olsa derdi herhalde....

He hayatım bi o poku buldum istanbulda :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
MASTİT NEDİR?
Mastit memeden emzirilir mi

Meme dokusunda bir süt kanalının tıkanması ve iltihap gelişmesi belirtileriyle tanımlanan "mastit"e, mastit tedavisine ve mastit memeden bebek emzirilip emzirilmeyeceğine ilişkin geniş bilgiyi Prof. Dr. Benal Büyükgebiz şöyle veriyor:

"Tipik olarak aniden ortaya çıkar; bu nedenle fark edildiğinde memede mastit artık gelişmiştir. Annenin genellikle ateşi yüksektir. Halsizlik ve yorgunluk dikkat çekicidir. Meme genellikle kırmızı, sıcak ve şiştir. Mastit sıklıkla tek taraflıdır ve genellikle sol memede gelişir. Yine sıklıkla doğumdan sonraki ilk üç ayda ama en çok ilk üç hafta içinde ortaya çıkar."

Emziren annelerde mastit gelişmesini kolaylaştıran bazı durumlar vardır:
•Yorgunluk
•Stres
•Süt kanalının tıkanması
•Beslenme şeklinde anormal değişim
•Memede biriken sütün boşalamaması
•Çok sıkı veya çok bol sutyen
•Meme başındaki çatlaklar

Mastit tedavisi nasıl yapılır, mastit memeden emzirilir mi?

Tedavide, her iki meme de kullanılarak bebeğin emzirilmeye devam edilmesi çok önemli ve gereklidir. Emzirmeye sağlam memeden başlanmalıdır. Bu anneyi rahatlatır. Böylece sütün hasta memede de meme başına gelmesi sağlanmış olur. Bebek eğer her iki memeden de iyice ememezse pompa kullanılabilir.

Kısa aralıklarla...

Bu dönemde memelerin yumuşak kalmasını sağlamak amacıyla bebek daha kısa aralıklarla emzirilmelidir. Nemli sıcak uygulaması da hem emzirmeden önce hem de emzirirken yararlı olabilir. Emzirmeden sonra hasta memeye buz uygulaması da yapılabilir.

Mastit olduğunda annenin istirahat etmesi çok önemlidir. Bebeğinizle birlikte yatağa girin ve uyuyun. Bu anne sütünü de artıracaktır.

Bebek, hasta memeden emmek istemezse

Mastit varlığında anne sütündeki tuz oranı artar. Bu nedenle tadı bebeğe biraz değişik gelebilir. Hatta bazı bebekler hasta memedeki sütü emmek istemeyebilir. Bu durumda hasta meme mutlaka bebek emiyormuş gibi sık sık ve düzenli olarak pompa ile sağılarak boşaltılmalıdır."

canım doktor yumuşak doku ezilmesi teşhisi koydu. gerçekten de yatarken annem yanımdan Tunayı alırken dengesini kaybetti ve oraya koluyla sert bir şekilde bastırdı. ama kırılmasın diye ona teşhisi söylemedim. sadece bölgesel kızarıklık var ve şişlik yok. aksine sütte azalma var. göğsüm küçüldü gibi. ve o bölgede hafif bir sertlik. çok bilinen bir rahatsızlık mastit. eminim doktorun ilk aklına gelen olmuştur :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Benim de aklıma mastit geldi....Ama doktor gördü sonuçta,mastit olsa derdi herhalde....

He hayatım bi o poku buldum istanbulda :D

aklıma bi lag geldi bok boku lağamda bulur diye
bende eşimi istanbul lğamınnda buldum :deli:

canım doktor yumuşak doku ezilmesi teşhisi koydu. gerçekten de yatarken annem yanımdan Tunayı alırken dengesini kaybetti ve oraya koluyla sert bir şekilde bastırdı. ama kırılmasın diye ona teşhisi söylemedim. sadece bölgesel kızarıklık var ve şişlik yok. aksine sütte azalma var. göğsüm küçüldü gibi. ve o bölgede hafif bir sertlik. çok bilinen bir rahatsızlık mastit. eminim doktorun ilk aklına gelen olmuştur :D

bastırmayla olur mu ya süt de azalma tabii ki olur tıkandığında mak. sağdın mı

offf şu erkekler hasta olmasın anacım. 10 gun oldu ameliyat olalı hala paytak paytak yürüyor. agrısı oluyo sızısı oluyo offf...

ula biz ağır karın ameliyatı olduk 6 ay önce 7 KAT KESİP BİÇTİLER kalkıp yürüdük akşamına. teyyy teyyyy

:kahkaha::kahkaha: benim eşim ne ameliyatı suratına üflesen ayyy cereyanda kaldım geyreklerim ağrıyo der :1::1:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
günaydın kızlar,

geçmişi okuyamadım pek.

ay tatlışım benim yaa tekrar cok geçmiş olsun kıyamam sana... ama bende fena oldum 'annem baksın' lafını duyunca deme öyle gülüm Allah analı babalı büyütsün cümlemizin evladını inşallah...
nazara ben de cok inanırım bol bol dua okuyun bence de canım.. öperim seni. acil şifalar olsun..

ah güzelim bizi en cok biz anlıyoruz, Allah yardımcımız olsun..

kısmetin oraymış tatlım hayırlısı olsun, ama anlıyorum seni, bak ora benim memleketim, başka yerlerde uzak - yakın yurtdısında falan cok yasadım yaşıyorum ama insanın memleketi gibi yok valla.. bende burda ne poh yiyoruz diyorum kendi kendime yapayalnız bi başımıza offffff offffffffffff...

offf şu erkekler hasta olmasın anacım. 10 gun oldu ameliyat olalı hala paytak paytak yürüyor. agrısı oluyo sızısı oluyo offf...

ula biz ağır karın ameliyatı olduk 6 ay önce 7 KAT KESİP BİÇTİLER kalkıp yürüdük akşamına. teyyy teyyyy

eşimin bi başı agrıyo görsen yeni ameliyattan cıkmış gbi tööbee ya Rabbim, hiç açmayayım agzımı şimdi, hayır bunların türü hep mi böyle yoksa bize mi piyango vurmuş?? :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar