2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Kız naber deli :D Eşine çok çok geçmiş olsun öncelikle.Aden paşaya su vermen gerektiğini düşünüyorum ben, çünkü aşırı sıcak ve mama almaya da başlamış.
Kiloma gelince, 56 kiloyum..Akşamları yemeyerek vermeye devam ediyorum inşallah :D

Bu arada selam kızlar, işe geldim ama aklım evde kaldı.Oğlum diş çıkarmış alt önden, parmağımı soktuğumda keskin bir tırtırlık var. Tırtırlık :D
Ağzını açıp baktım beyaz dişi bana sırıtıyordu :) Çok erken ama ya,sabah çok huysuzdu, gece durmadan kalktı.

-kop hayırlı olsun ilk dişinizzzz. hepsi ağrısız sızısız çıksın azom. çok da erken sayılmaz. maşallah paşama

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
cnm ya kötü olmuş erken dönmeniz biz bakalım netcez

canım Allah yardımcın olsun yine işin çok zor senin ve daha çok küçüksün

5 saatmiş galiba burdan

20 temmuza kadar alıştırma sonrasında ek gıda
o yüzden ek gıda öncesi gidelim diyorum ama bilmiyorum
1 kerede mi 2 tatlı kaşıpı vercek geri kalan emzircem mi

nasıl işe başlamak zor oldu mu canım

cnm burhaniye kendi arabanla 5 saat evette otobusle 8,5 saat sürüyo bende önümüzdeki hafta gitmiş olacağım altınoluğa arası 45 dk ayyyy oğluşumu denize sokacağım inşallah irkilmez doktorumuz tabi sokabilirsin dedi çok faydalıymış pişiğe filan birebirmiş

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kız naber deli :D Eşine çok çok geçmiş olsun öncelikle.Aden paşaya su vermen gerektiğini düşünüyorum ben, çünkü aşırı sıcak ve mama almaya da başlamış.
Kiloma gelince, 56 kiloyum..Akşamları yemeyerek vermeye devam ediyorum inşallah :D

Bu arada selam kızlar, işe geldim ama aklım evde kaldı.Oğlum diş çıkarmış alt önden, parmağımı soktuğumda keskin bir tırtırlık var. Tırtırlık :D
Ağzını açıp baktım beyaz dişi bana sırıtıyordu :) Çok erken ama ya,sabah çok huysuzdu, gece durmadan kalktı.

merhaba canımi hayırlı olsun , gerisi kolayca cıksın inşallah... bu işin oluru 3-18 ay arasıymış tatlım normal yani. galiba bizimki de yolda :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Hayirli olsun azosum disiniz. Masallah kuzeye....
Bizimki de yolda huysuzuz bu aralar.
Erken degil zamani artik...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Lilacsim ben sabah 90-100 cc gibi mamayla basliyorum.
Onceden 120 cc gibi icerdi ama simdi icemiyo o kadar sicaklardan midir....
Sonra 10-10:30 gibi meyve veriyorum. Bir kucuk seftali yada 3-4 kayisi yada yarim elma-armut yada muz...meyvete miktari max. 1,5 adetolcak dedi doktor ama o kadar yiyemez ada...
Arkasindan biraz mama emiyor meyveyle doymuyo...ama miktar her zaman fiks degil 60-75 gibi diyelim.
Ogle vakti corba.kucucuk bi puding kasesiyle.bir cay bardagi kadar aliyordur sanirim.
Sonra da mamayla devam ediyoruz.3 satte bir filan.
Yine 90cc gibi.
Aslinda aksam mama ve pirinc unuyla yapilan muhallebi var ama onu bi on gundur vermiyorum kabiz diye...

hmmm, bizimkinden farkı biz de yoğurt var sebze yerine, ama dr bildiğin menü verdi de ben yapmıyorum. senin çorbalardan yapayım diyorum hiç değilse. yavaş yavaş alışsın. ama ben işte bunları verince mamayı ayarlayamıyorum, günde 500-600 arası mama almazsa doymuyor gibi geliyor, bi seferde bazen 90 bazen 120 içiyor, bazen ittirdiği için anca 60 içiyor, 3-4 saat bir şey yemediği halde ittiriyor biberonu, ama başka şey verirsem yiyor o ara.

dr a kalsa gündüz çok az mama, gece hep mama, gece hangi ara mama verecem ki, anca 1-2 kez alır.

ay, hayırlı olsun azo...tuna dan bekliyordum ben ilk ama kuzey hızlı çıktı demek :)

Bugun artik ciddi bi diyete basladim kizlar.
Yeter gari fena bisey oldum son zamanlar.
Ye ye ye sonu yok bunun. Bakalim ramazana kadar kac kilo vericrm....

hayırlı olsun babuş, inşallah verirsin...
Allahım bana da irade ver, ne olurrrrrrrrrr.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın kızlar. Benim bu zilliyle işim iş. Yemiyor. Yemediği gibi 2 saatte bir emmek istiyor. 2 saate düşünce emme aralığı, sütümü sağdım. yarım saat sağmaya anca 30 cc çıktı.Dedim kızım sen bu sütle nasıl doyacaksın nasıl büyüyeceksin, yetmez ki annem bu, gel şu mamayı iç. Nuh diyo peygamber demiyo. reddediyo. zorladım. sinirden ağladı. sol kaşının üstü anında kızardı, şimdi baktım sivilce gibi bişe çıkmış. of ben ne yapıcam yaaa :( :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Lilacscım Kuzey dönmüş, hadi gözünüz aydın. :D Uykusunda benimki daha yüzüstü dönmedi ama ondan ben de korkuyorum. Çünkü yan dönüyor ve uyurken bile çok hareketli. İşin en kötü tarafı benim uykum çok ağır. Eşimin arada bakması iyi olur ama o da yatınca ses olmazsa uyanmıyo. Bide ben daha odasına geçiremedim, çünkü ilk 1 hafta birinin bebekle aynı odada yatması gerekiyormuş odasına alışması için. Eşime 1 aydır söylüyorum kömürlükte tek kişilik bi yatak var getir diye. 1 ay oldu getirecek... Peeeeh!

Hıııı bide örtü olayından ben de çok tırsıyorum. Dün gece eşimin atletini giydirdim uyku tulumu niyetine ama gece uyandığında kulak memesine baktım üşümüştü. Ben de mecbur penye battaniye örttüm yine...

Kayınvalidenlere de gıcık oldum ayrıca. İnsanlar bi kendi çocukları el bebek gül bebek büyüdü sanıyo. Ama hiç düşünmüyorlar ki gelinleri/damatları da bir anne-babanın canları... Sana da geçmiş olsun tatlım. Allah beterinden korusun...

Simusum hosgeldun canim mucccck...

Hoşbulduk Calmişiiim. Çorum yolcusuymuşsun cumaya. Güzel diyolar çoruma. git gez bakalım bize de anlat, belkim gideriz :)

Aramizda kalsin simusun tatilde yasadiklarindan sonra bendeki cahil cesaretiymis eşsiz arkadasla tatile gitmek..bizi ancak corum paklar..k.validem fatmaya bakar da ben de esimle fink atarim:miyagi:

Ahhahahha neymiş kız o aranızda kalcak olan? :D :D

Sizin yavruşlar acıktığında kol bileklerini emiyolar mı yoksa bi benimki mi maynak :D

Benimki ne bulursa onu emiyo Babuş, el kol benim tsirtüm kocamın boynu vs vs :D :D

kızlar ben büyüyen yatağa geçirdim ya minnoşu, kenarlara kenar koruyucu minderlerden aldım mothercare den, yalnız iki tane almama lazım çepeçevre kaplamadı, açıklık kalıyor illa ki, bizimki de sürekli hareket halinde olduğundan her taraf korumalı olsun istiyorum, alanlar varsa sizler nerelerden aldınız?

Hmmm ben bir tane nevresim takımı almıştım, onun kenar kısımları var ama benim de tek taraf açıkta...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

napalım tatlım sıcaktan yamuluyoruzzz...:bitter:
bide bugün doktora götürücem kontrol ve aşı için...

pikoşum naaptın gittiniz mi doktora? aşı ne aşısı?

bi ton alıntı yaptım ama cvp yazamadan çıkıcam bu zilli çok uyudu ya gene uyandı, şuanda kucağımda elini ağzına sokup midesini bulandırıp öğürmekle meşgul...

nazom nerde yaa bu arada anlamadım ben. geçmişi de okuyamadım daha.. :( 30 sayfam var beni bekleyen...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
simuşum mamasını degistirsen ?

bide Hira'da ilk 4 ay bizim odada kucuk besiginde yatıyodu ben direk aldım kendi odasına simdi 5 gundur orda yatıyo cok sukur bi sorun da cıkarmadı, ustune de ortmuyorum aklım kalmıyo yani

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Günaydın kızlar. Benim bu zilliyle işim iş. Yemiyor. Yemediği gibi 2 saatte bir emmek istiyor. 2 saate düşünce emme aralığı, sütümü sağdım. yarım saat sağmaya anca 30 cc çıktı.Dedim kızım sen bu sütle nasıl doyacaksın nasıl büyüyeceksin, yetmez ki annem bu, gel şu mamayı iç. Nuh diyo peygamber demiyo. reddediyo. zorladım. sinirden ağladı. sol kaşının üstü anında kızardı, şimdi baktım sivilce gibi bişe çıkmış. of ben ne yapıcam yaaa :( :(

bence de mama değiştirsen nasıl olur, ben milupayı ittirmeye başlayınca sma aldım bir de, onu da arada ittiriyor ama sanki daha çok içiyor gibi, bi ondan bi ondan veriyorum, çok açsa milupa veriyorum ki ittirmesin.

artık emziremiyorum da, günde bir kere zor emiyor, o da az emip attırıyo kendini, benimkine paso meyve, yoğurt ver yesin dursun.

teşekkür ederiz, döndük teyzesi çok şükür.

bu mothercare kenar korumalarını kendi beşiklerine göre yapmış, 155*33 boyutları, internette 180*40 görmüştüm, bulursam ondn alacam yine.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
benim odasında yatak koyacak yer yok, koltuk koyacak yer bile yok, mecbur yalnız yatıyor, odalarımız çok yakın ama, duyuyorum sesini hemen.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
eheheh azoma bak ya. kız hayranım şu azmine bagyann.. 56 kilo süper. 70lerın sonundaydın hatırladıgım kadarıyla.

herkesi çok özledim şu işe başlayım her gun burdayım Allah'ın iznıyle. sızden öğrenecek çok şeyim var. bebeme de su verdım dun çok az. içti valla lıkır lıkır. meger yavrumun c.ğerleri yanmış ehehe. :))9

geçmiş olsun dileğinde bulunan tum hatunlar öperinnn...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
hayatım;

nasıl rendeliyim bebişim? ne mesela? kayısı, şeftali, elma, kiraz.. aden'e kavun karpuz falan verıyorum ben. suyunu cok cok emıyor.

geçen muz, kivi ve elma rendeledim blendırdan geçirdim sevmedi gibi. tek tek mi vermem gerekıyor acaba, ağır olur boyle di mi?

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar ben annemin ısrar ve baskısıyla blendırdan gecirmiyorum meyveleri..
süzdürmüyo da..

mesela cam rendede kayısıyı direk rendeleyip kasıkla veriyorum az az oyle yutuyo...
cunku annem bana hep blendırdan gecirmis hep iyicce ezmis de vermis hic puturlu bisey vermemis,bende oldum olalı puturlu posalı seyleri yutamam icim kalkıyo mesela portakal suyunu sıkarlar ya icinde hic parcası olmicak icemem onu.. o yuzden annem verme hic ooyle suzup te dedi..vermiyom bende..ama tabi corba olayına girisince ilk baslarda ezerim iyice nolur nolmaz

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
hayatım;

nasıl rendeliyim bebişim? ne mesela? kayısı, şeftali, elma, kiraz.. aden'e kavun karpuz falan verıyorum ben. suyunu cok cok emıyor.

geçen muz, kivi ve elma rendeledim blendırdan geçirdim sevmedi gibi. tek tek mi vermem gerekıyor acaba, ağır olur boyle di mi?

yavrum meyveleri tek tek ver. ve mutlaka farklı günlerde tattır. sebebi çok basit. miniğin her hangi birşeye alerjisi varsa anlaman kolay olur. cam bir rende al,her meyve rendeleniyor onlarda. önce bir süre sularını ver, sonra aynı meyvelerin pürelerini de verirsin. katı meyve sıkacağı ve blender gibi aletlerin aksamı ****l olduğu için vitaminleri gebertiyor şekerim. kaşığı bile silikon kullan verirken. saygılar efeeeeeeem :sirin:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
oyy ne güsel emiyo bacım sen doymaz die düşünüyosunya doyuyodur o merak etme doymasa yırtar kendini anne sütü kuvvetli doyurur onu eymende bu aralar emme konusunda azaldı sütleri çekmeyince pompa ile sağıyorum fakat ıhhh ıhh yani azalıyo 3 saatte bir 40cc gibi bişi çıkıyo nerde o sütlerim yahuu 120-130cc sağardım 1 ay evveline kadar ama emmedikçe sanki azalıyo sütlerim günde 7 ye düştü emme sayısı 5 dkda iki gögsümü bitiriyo 4 gündüz 3 gece emiyo arada mamaya talim kimi azar azar yogurt kimi meyve püresi veriyorum tarhana çorbasınıda haftada 1 kere veriyorum
eheheh azoma bak ya. kız hayranım şu azmine bagyann.. 56 kilo süper. 70lerın sonundaydın hatırladıgım kadarıyla.

herkesi çok özledim şu işe başlayım her gun burdayım Allah'ın iznıyle. sızden öğrenecek çok şeyim var. bebeme de su verdım dun çok az. içti valla lıkır lıkır. meger yavrumun c.ğerleri yanmış ehehe. :))9

geçmiş olsun dileğinde bulunan tum hatunlar öperinnn...

bizde seni çok özledik güsellik gel artık muhabbetini arar olduk bacımm

azomkuzey oğlanın dişi hayırlı olsunn bizimkilerdede mızmızlık var ama sanki var gibi daha

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
pikoşum naaptın gittiniz mi doktora? aşı ne aşısı?

bi ton alıntı yaptım ama cvp yazamadan çıkıcam bu zilli çok uyudu ya gene uyandı, şuanda kucağımda elini ağzına sokup midesini bulandırıp öğürmekle meşgul...

nazom nerde yaa bu arada anlamadım ben. geçmişi de okuyamadım daha.. :( 30 sayfam var beni bekleyen...

gittik tatlım saolasın ilgin için.. rota aşısının 2. dozu oldu bide rutin kontroller işte... ama cok huysuz bugün minnoş sabahtan beri susmuyoooooooorrrrrrrrrrrrrrr, kafayı sıyırıcam. şimdi eşim oglen yemege geldi ona bıraktın 10 dakkalıgına moladayım... :(
hayatım;

tatlımmmm.. çilek ve kivi yasaklar listesinde alerji yapma ihtimali yüksek oldugu için aklında olsun paylaşayım dedim...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aaa çileği duydum da kiviyi duymamıştım.

ben hemen bi cam rende alayım. blendırdan da geçirmiyim bari meyveleri. meyve filesi de alayım yesın dursun bebişim. sağolun valla kızlar. valla kör bela yedırıyorum uşağımı su vermek de hiç aklıma gfelmemişti.

ya benim sutum çok. bi gögsumden soylemesi ayıp 3 dakıkada 100-120 cc süt gelıyor benim. ama yavruma yaramadı o ayrı :( sulu ve vıtamınsız demek ki sütüm. mamaya gectımızden berı aden ancak kilo almaya başladı. çocugun keyfı yerıne geldi. he bebek sütünü sadece yatmadan 120 cc verıyorum gun içinde benı emıyor o ayrı. bundan kelli hazır meyve pürelerine de son verıyorum. taze taze kendım rendeleyip vereyım bari.

o değil de büyüdü kızım bunlar yaaa. resmen büyüdüler. iafedeleri, hareketleri gun be gun değişiyor. Maşallah hepsine.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
aaa çileği duydum da kiviyi duymamıştım.

ben hemen bi cam rende alayım. blendırdan da geçirmiyim bari meyveleri. meyve filesi de alayım yesın dursun bebişim. sağolun valla kızlar. valla kör bela yedırıyorum uşağımı su vermek de hiç aklıma gfelmemişti.

ya benim sutum çok. bi gögsumden soylemesi ayıp 3 dakıkada 100-120 cc süt gelıyor benim. ama yavruma yaramadı o ayrı :( sulu ve vıtamınsız demek ki sütüm. mamaya gectımızden berı aden ancak kilo almaya başladı. çocugun keyfı yerıne geldi. he bebek sütünü sadece yatmadan 120 cc verıyorum gun içinde benı emıyor o ayrı. bundan kelli hazır meyve pürelerine de son verıyorum. taze taze kendım rendeleyip vereyım bari.

o değil de büyüdü kızım bunlar yaaa. resmen büyüdüler. iafedeleri, hareketleri gun be gun değişiyor. Maşallah hepsine.

masallah sütüne gokcecim o zaman sen sutunle yogurt yaparsın iste ne guzel uzulme yaramıyo diye..gunluk yogurdunu yap ne guzel yesin aden... bak cogumuzdan bırak yogurt yapcak sutu cocugu dyurcak sut zor geliyo :( napalım,kısmet..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar