2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Yok kızlar o kadar da bilincsiz degilim yani.

Meyveleri denedim. Seftali alerji yaptı kayısı ve karpuz veriyorum arada onlarda bir sorun yok. Patates ve havuc denedim bugun de tuz koymuyorum tabiki ve blendrla cektim de icirdim.

kıs tatlım hepimiz burda ögreniyorus paylaşarak sonucta herkes doktordan ögrendiklerini paylaşıyo şeker...

Karpuz bana ver demedi doktor. Nasil veriyosunuz suyunu mu?
daha denemedim ama doktor ver dedi bana bugün 3. meyve olarak, elma, armut, karpuz dedi..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

3 Temmuzda inşallah tatlım, ama bu sefer en az 1 ay kalırım yada daha fazla, buralar Temmuz Agustosta pek cekilecek gibi degil, 50 derecenin altına inmiyo pek...

gecen sene Agustos başında gittik istanbula ucaktan iner inmez eşim 'kış gelmiş buraya' dedi anla yani halimizi :D

Tatlım gelmediniz sanırım di mi???

anam bende takıldım 60 kiloya inemedim de inemedim bi türlü yaffff :(

şimdiden iyi tatiller balım.gelmedik maalesef.hem finallerin gününü değiştirdiler :( eşimin iş programıyla uymadı öyle olunca hemde orda yasayan bir arkadasımız var.deli sıcak buralar deyip gözümüzü korkuttu canım.bayramda olmazsa eylülde kacarız kesin sizin oralara :)
cnm ya kötü olmuş erken dönmeniz biz bakalım netcez

canım Allah yardımcın olsun yine işin çok zor senin ve daha çok küçüksün

5 saatmiş galiba burdan

20 temmuza kadar alıştırma sonrasında ek gıda
o yüzden ek gıda öncesi gidelim diyorum ama bilmiyorum
1 kerede mi 2 tatlı kaşıpı vercek geri kalan emzircem mi

nasıl işe başlamak zor oldu mu canım
canım ben ilk hafta 10 cc gibi bi ölcüyle yani 1-2 cay kasığı ile basladım tek meyve,hergün bi çeşit.2.hafta 20 cc ye cıktık yogurda meyveler ekleyerek devam ediyoruz.ela yutmayı öğrenmeye basladı emdiği gibi cevirmiyor artık dilini yutarken.ve versem daha fazlasını yer gibi ama süt alımı etkilenmesin diye miktarları cogaltımıyorum.1 kayısı 2tatlı kasıgı yoğurt mesala :)
Hoşbulduk Nazoşuuum. Tatil eh işteydi :D Aman olsun buna şükür. Hiç değilse 1 hafta yemek derdim olmadı, yedim yedim 1 kilo aldım nerdeyse 70 oldum :D Zilli Duru naapsın teyzesi, deniz soğuk geldi bastı yaygarayı. Havuz daha sıcaktı 29 derece. Hiç havuza sokmak istemesem de 5 dk soktum, bari suyla tanışsın diye :) Ona da ses etmedi ya bakalım nooolcak :) Siz nasılsınız? Ela balım naapıyo? İrem ablası oynuyodur şimdi onla bol bol :D

Yaradı yaradı hiç sorma. 64 le hamile kalmıştım 78 le doğuma gittim, şuan 69 kiloyum :D Acaba ben ne zaman hamile kalma kilomun altına düşecem?? Gerçi bende bu iştah varken çoooooooooooook zor :catalbicak: :1:

Hoşbulduk Lilacsım. 55: Sünnetiniz tekrar hayırlı uğurlu olsun. Küçükbey Kuzey nasıl oldu?

Aaaaaaaay ben de istiyom 60 olmak yaaa zayıflayacağıma paso şişiyom :D :D

Kal kız 1 ay, gez bol bol. Ama yine de deniz sezonunu kaçırma Noyan için ;)

Hoşbulduk Tanselim. Dün mü başladın işe balım?

Kız HAYATIM naapıyon? Ne zaman gidiyon tatile? Bulabiliyosan butik otel tarzı, şöyle 2-3 odalı bi yer bul. Benden demesi. Anladım ki tek odalı oteller artık bizi paklamaz. :D

Hoşbulduk Babuşum. Ben de özledim... :) İstifan hayırlı olsun, Rabbim daha güzelinden bir iş nasip etsin inşallah...
balımm kızlar iyier cok sükür.tatil planı yapıp kıcımızın üstüne geri oturuyoruz :D irem coookkk sıkıldı.havuzda vakit geçiriyor işte.ela da bacaklarını sokuyo havuza.yada jöle gibi eğilip havuzun suyundan içmek istiyo kuduruk bebe :)
Kızlar yaaa kızım biberonu ve mamayı reddediyo. Naapcam ben yaaa!! :( :( Hani kendi doktorumun verdiği bisküili pekmezli peynirli kahvaltı menusu vardı ya, kilo kaybı olduğu için onlara başlamak istiyorum. 2 gündür deniyorum. Nuh diyo peygamber demiyo. Biberonu gördüğü anda ağzını öyle bi kapatıyo ki, sanırsın büyük insan. Dudak görünmüyo, dudakları ağzının içine sokup ıııııııh ıııh diye mızıklanıyo. Su içirmek istiyorum onu da almıyo :( :( Zaten kayısı kabak havuç vs kaşıkla vermeye çalışıyom onu da istemiyo kaşığı ittirmeye çalışıp ağlıyo. Ağzını açtığı anda kaşığı sokarsam 2. de gene aynını yapıp dudaklarını kapatıyo... :( Ben naaapiim yaaa?
canım belkide bu ara cok ısrarcı olmasan ikinizde daha az yıpranırsınız.doktorunuza sorsana bu yememe ve kilo kaybını illaki bi çözümü olmak zorunda :(
İsofixli oto koltuğu alan var mı canlar? Bide 9 kg olana kadar mecbur ters mi bağlıcaz biz bu bebeleri? Duru sevmiyo koltuğu. Koyduğumuz anda ağlamaya başlıyo, yatınca da sürekli kalkmaya çalışıyo...
elada arabada cıldırıyor.bu ters bağlama işi bana cok eziyet onu göremediğim için araba kullanırken cok rahat olamıyorum
çözüm bulunca banada haber et canım :)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
babuş, günlük verdiğin besinleri bi yazar mısın sana zahmet olmazsa... çorbayı ne kadar saat kaçta veriyorsun mesela, günde kaç ml mama veriyorsun vs...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
kızlar 10 gündür aden'e gece yatmadan 120'lik bebelac bebek sütü vermeye başladım. sanki uykusu falan düzene girdi çocuğun. daha az edepsiz artık. tek sıkıntımız bu ara dişlerımız. 2 aydır elimiz ağzımızda ve her yer salya tükürük.

günde bi kez de 3-4 kaşık meyve püresi falan verıyorum hero baby2nin. çok ağır gelır mı sızce? bı de ben aden'e hiç su vermıyorum. vermem gerekır mı artık? yavrumun ciğerleri yanmasın bu sıcakta. gece yatırınca artık 4-5 saat sonra kıpırdanmaya başlıyor. öyle emzırıyoum.

lakin dun sağılmış sütüm vardı dolapta onu ısttım. adene verırken sıcaklığını anlamak için tadına bakayım dedım. iğrenç bi tadı vardı. şoka gırdım ve gidip kustum anında.

sonra memeden bıraz sıktım onun tadına baktım o guzeldi. acaba bozulmuş olabılır mi? ya da dolaba gıren sutun tadı boyle mi oluyor? :(

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
neyyyyyyyyyyy dünyam hamile mi,?????????? anammmm Allah yardımcısı olsun ya.

Lilam sana da haıyrlı olsun sünnet olmuş ufaklık. bende düşünüyorum yazın sonunda valla.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
merhaba kızlar,

son 2. okul derdi perşembe günü bitiyor. hemen kaçacağız burdan...

babuş biz de spontane gideceğiz biryerlere. havuz da aldım ben. daha denemedik ama. kayınvalidemlerin evi dubleks ve ne yazıkki bizim odamız üst katta. yanacağız yine. o yüzden günün büyük çoğunluğunu bahçede geçirmeyi düşünüyorum :D havuz iyi olur dedim ...

simuşum doktorumuz reddederse ısrar etmeyin demişti. gerçi senin tosbik karşıdan kapar diye de eklemişti :kahkaha: biraz ara ver istersen. sen önce yavaştan biberona alıştırmaya çalış. ver eline boş biberonu oynasın. başka birşey gelmiyor aklıma kuzum...

lilacscım öncelikle geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun. ayrıca Tuna da yüzünü örtüp oyun yapıyor. hatta videosunu da izlemişsindir. ama artık örtünce biraz debeleniyor, kimse ilgilenmezse yandan aralayıp bakıyor, hala ilgi yoksa açıp ağlamaya başlıyor :D yani yavaş yavaş onu da öğrendi. Rabbim korusun tüm melekleri

gökçem ben de 54buçukla hamile kaldım, 68 küsürle doğurdum, bugün itibariyle 53 kiloyum :D inşallah 50ye kadar inerim... eşine geçmiş olsun. sana da kolay gelsin.
ben Tunaya 2 aydır fln su veriyorum. susadığında nasıl cok cok içiyor, görsen üzülürsün.. o kadar zaman vermediğime pişmanım ama o doktor verme demişti, emzirmen yeter diye diretmişti. su sudur kardeşim. veriyorum artık. zaten ek besinle verilmesi şart herhalde... dondurulmuş sütün iğrenç bir tadı olduğunu okumuştum bir yerde. ama denemeye cesaret edemedim. denersem veremem bir daha. ama vermek zorundayım. başka türlü yetişmez...

başka birşey var mı hatırlamıyorum kızlar.çok yazmışsınız ben yokken :D hepinizi ve minnoşlarınızı öpüyorum

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
merhaba kızlar,

lilacscım öncelikle geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun. ayrıca Tuna da yüzünü örtüp oyun yapıyor. hatta videosunu da izlemişsindir. ama artık örtünce biraz debeleniyor, kimse ilgilenmezse yandan aralayıp bakıyor, hala ilgi yoksa açıp ağlamaya başlıyor :D yani yavaş yavaş onu da öğrendi. Rabbim korusun tüm melekleri

gökçem ben de 54buçukla hamile kaldım, 68 küsürle doğurdum, bugün itibariyle 53 kiloyum :D inşallah 50ye kadar inerim... eşine geçmiş olsun. sana da kolay gelsin.
ben Tunaya 2 aydır fln su veriyorum. susadığında nasıl cok cok içiyor, görsen üzülürsün.. o kadar zaman vermediğime pişmanım ama o doktor verme demişti, emzirmen yeter diye diretmişti. su sudur kardeşim. veriyorum artık. zaten ek besinle verilmesi şart herhalde... dondurulmuş sütün iğrenç bir tadı olduğunu okumuştum bir yerde. ama denemeye cesaret edemedim. denersem veremem bir daha. ama vermek zorundayım. başka türlü yetişmez...

başka birşey var mı hatırlamıyorum kızlar.çok yazmışsınız ben yokken :D hepinizi ve minnoşlarınızı öpüyorum

bak sen minnoşa...aralayıp bakıyor demek bi de...iyi tatiller little, tatili hakettin çok çalıştın sen...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
haa bu arada babuş inşallah gönlüne göre bir iş buluruz hepimiz bende içinde :D bu gidişle galiba yüksek lisans yapcam gibi gözüküyorr...
bu arada tanseel sana da bir sorum olcak ya sen araştırma görevlisiydin dimi üni de? yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi kadrosu alınıyormuydu çünkü bizim okulda biri bu şekilde kadro almıştı öle hatırlıyorum daa

Canım yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi olarak alınıyor. Araştırma görevlisi ilanı yökden verilir. Bölümve hocan seni isterse kadron gelir canım. Sen hangi üniversitesiteyi düşünüyorsun.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Evet canım işe ilk geldiğim gün işleyişteki bazı değişiklerden bahsettiler.
Ne kadar istenmeyen angarya iş varsa bana yığmışlar.
Ben de bu şartlar altında çalışamayacağımı söyledim.
Müdürümün kaprisi sebebiyle olduğu için bunlar, patronum hak verdi bana.
İş bulana kadar ayrılma dedi.Tazminatını da veririm dedi ama inşallah yan çizmez zaman içinde.

inşallah verir cnm tazminatını
ne işi bakacaksın

selamlar kızzlaaaarr:D
uzun zamandır giremioum walla... faranjit olmuşum başım ağrıoudu dönüoudu felan..bu arada dünyamm hayırlı olsun canımm,Allah kolaylık wersin...anammm simuşş dönmüşsün tatilden, hoşgeldinnnn...geçmişe şöle bir baktım da bütün bebişler mama yemiyormuşş,livada da aynı sorun war önceden cokur cokur mama içioudu,şimdi zorla güç bela içio, sıcaktan galibaa istemiolar..bu arada galiba livanın dişleri kaşınıo en az 10 tane diş kaşıyıcısı aldık ama 2 dakka oynayıp atıo sonraa hoop eller ağızda her yerimizz ıslanıyor walla.bide annem tükürük yapmayı öğretmiş,karşılıklı tükürüpleşip duruyorlarr..Allahım erkek çocukları gibi oldu bu kızz :D

geçmiş olsun cnm
benimki de mama da 1-2 gündür problemli ya memeye yapışmak istiyo mamada bangır bangır
ben de diş kaşıma aldım sulu sevmedi illa elimi ısırcak

haa bu arada babuş inşallah gönlüne göre bir iş buluruz hepimiz bende içinde :D bu gidişle galiba yüksek lisans yapcam gibi gözüküyorr...
bu arada tanseel sana da bir sorum olcak ya sen araştırma görevlisiydin dimi üni de? yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi kadrosu alınıyormuydu çünkü bizim okulda biri bu şekilde kadro almıştı öle hatırlıyorum daa

hayırlı olsun y.lisansın cnm

haa bide hayatımı çok özledimmm:deli:

:D ben de seni çok özledim :sirin:

selamm kızlarrr.. nasılsınızz bakimm bebelrr nasıll.. bende denizz acılısını yaptım dün nihayett. kızı plaja götürmedim kıyıda ona kim bakcak die zaten uyumustu vde kaldı. 1 saat ben girdim döndümm. hanımm yoklugumu hiç takmamıss halalarıyla oynuyodu:D onu sokamadık yalnız. dr u aradık tavsiye etmiyorum henüz dedi. sadece dayanamadım accık ayaklarını havuza soktum. hiç ses etmedi saskın saskın suya baktı.

uykular iyice düzene girdi. gece de 1 kere kalkmaya basladı. 1 kere kalkıp su içiyo onu saymıyorum. 1 kere de mama yiyiyo. hastalanmadan önce 150 lik mama içiyodu. artık zar zor 120 içiyo. tabi ek gıda da etki etkiyodur ama bugün de 90 lık mama içti mesela. yogurdunu bitiriyo meyvesini bitiriyo orda sıkıntı yok yok allah tan.

öksürükk hala gecmedi. balgamlı öksürmüyo artık ama kuru kuruu ögürür gibi öksürüyo bi kac defa. kontrole az kaldı diye gitmedik tekrar.

böylee bizden haberler. sehir cok sıcak yinee. az daha gecsin dısarı cıkıp kızı gezdiricem .. falan filann fıstık:deli:

sen nerde tatldesin cnm
ek gıda etkilemiştir ccyi cnm

Kızlar Batuhan'a sebze corbası yaptım icirdim bayıla bayıla icti yarım kase corbayı. Yavruma az bile geldi karnı cok actı ustune bi de beni emdi 55:

nasu yapıyosun cnm çorbayı
ben de önümüzdeki ay geçicekmişim çorbalara

tatlım bu ek gıda işini alıştıra alıştıra yapsaydın keşke, önce bazı meyveler tek tek ; mesela elma 2 kaşık 3 gün boyunca öglen, sonra armut 3 gün boyunca öglen, sonra karpuz, nektarin gibi daha sonraki gün patates, havuc kaynatılıp içine 1 kaşık sızma zeytinyagı ekleyip bu şekşilde vermen gibi... direkt sebze corbası falan vermeseydin agır gelebilir sanki...

bana kayısı, şeftali, elma dedi
ben kayısı, şeftali, kavun verdim :D
mevyeleri sevdi hatta vermediğimde ağlıyo kaşığa bakıp
patates ezmesini denedim bugün yemiyo suratını bi ekşitti :)
bana zyağ demedi dr koysam mı acaba

Dünyam eğer gelir okursan diye yazıyorum. Doktorun bana verdiği tarifi.

1. HAFTA

1 patates+1 havuç+1 kabak bunları ufak ufak doğra 4 su bardağı içme suyuyla kaynat,içine 1 tatlı kaşığı pirinç koy. Blendırdan geçir.
1 hafta böyle içir. Bir yaptığın çorbayı 3 gün içirebilirsin.

2. HAFTA

1 patates + 1 kabak + 1 havuç + 1 tatlı kaşığı pirinç
3 su bardağı içme suyunda kaynat, blendırdan geçir.
Pişince içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı. Çiğden konacak, piştikten sonra.

Bir yaptığın çorbayı 2 gün içirebilirsin.

3. HAFTA

Bu çorba günlük yapılıp tüketilecek.(Porsiyonu ona göre ayarlayabilirsin)

1 patates + 1 kabak + 1 havuç + 1 tatlı kaşığı pirinç
2 su bardağı içme suyunda kaynat, blendırdan geçir.
Pişince içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı. Çiğden konacak, piştikten sonra.
İçine hergün bi sebze eklenecek.
Örneğin 2. gün
patates+kabak+havuç+pazı
3.gün
patates+kabak+havuç+pazı+brokoli
4. gün
patates+kabak+havuç+pazı+brokoli+bakla

filan gibi pişecek :)
Aklıma başka sebze gelmedi :benmi:

sonra başa mı dönüyoz

Karpuz bana ver demedi doktor. Nasil veriyosunuz suyunu mu?

ben de aynı soruyu sorcaktım :D

Canim cok sikiliyo ya benim...hic calisasim yok valla.

benim de az kaldı işe başlamama moralim çok bozuk ya :( çalışmak istemiyorum

canım ben ilk hafta 10 cc gibi bi ölcüyle yani 1-2 cay kasığı ile basladım tek meyve,hergün bi çeşit.2.hafta 20 cc ye cıktık yogurda meyveler ekleyerek devam ediyoruz.ela yutmayı öğrenmeye basladı emdiği gibi cevirmiyor artık dilini yutarken.ve versem daha fazlasını yer gibi ama süt alımı etkilenmesin diye miktarları cogaltımıyorum.1 kayısı 2tatlı kasıgı yoğurt mesala :)

bize yoğurt vermedi
ben kayısı şeftal, karıştırp verdim olmuyo mu öle
amma zormuş bu iş yaaaa

kızlar 10 gündür
günde bi kez de 3-4 kaşık meyve püresi falan verıyorum hero baby2nin. çok ağır gelır mı sızce? bı de ben aden'e hiç su vermıyorum. vermem gerekır mı artık? yavrumun ciğerleri yanmasın bu sıcakta. gece yatırınca artık 4-5 saat sonra kıpırdanmaya başlıyor. öyle emzırıyoum.

lakin dun sağılmış sütüm vardı dolapta onu ısttım. adene verırken sıcaklığını anlamak için tadına bakayım dedım. iğrenç bi tadı vardı. şoka gırdım ve gidip kustum anında.

sonra memeden bıraz sıktım onun tadına baktım o guzeldi. acaba bozulmuş olabılır mi? ya da dolaba gıren sutun tadı boyle mi oluyor? :(

niye hazır püre veriyosun cnm rendelesene tazeden
hiç bakmadım dolaptakinin tadına valla
bazı yiyeceklerinde tadı değişir ya deepfreezde ama bozulmaz belki öle olmuştur

doğum parası alanlar ne kadar aldınız?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

bize yoğurt vermedi
amma zormuş bu iş yaaaa

sızma zeytinyagını patates ve havucun içine koyuyorsun canım sonra ek sebze de girecek babuş detaylıca yazmış saolsun ben genel hatlarıyla anlatmıştım ...

keşke bende alaydım dogum parası , serbest calışana vermiyorlar :(

gökce eşine gecmiş olsun tatlım...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
bu arada oğluma gelişme geriliği var diyen kızn bebeğine dr rejim vermiş
ama anne sütü veriyorum sadece demiş
ek gıdaya geçiceksin ya
pirinç, patates,pirinçunu vs vermiceksin
meyve ve yoğurt demiş
ark.da olur mu öle şey ben vericem hepsinden azar azar dedi
bu arada 6 aylık 10,5 kg.
sabah kahvaltısı

4 bebe bisküvi
1 tatlı k. labne
1 tatlı k. pekmez karıştır ver şeklinde başlamış

ALINTI YAPMAYIN SİLCEM BUNU

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
inşallah verir cnm tazminatını
ne işi bakacaksın

geçmiş olsun cnm
benimki de mama da 1-2 gündür problemli ya memeye yapışmak istiyo mamada bangır bangır
ben de diş kaşıma aldım sulu sevmedi illa elimi ısırcak

hayırlı olsun y.lisansın cnm

:D ben de seni çok özledim :sirin:

sen nerde tatldesin cnm
ek gıda etkilemiştir ccyi cnm

nasu yapıyosun cnm çorbayı
ben de önümüzdeki ay geçicekmişim çorbalara

sonra başa mı dönüyoz

ben de aynı soruyu sorcaktım :D

benim de az kaldı işe başlamama moralim çok bozuk ya :( çalışmak istemiyorum

bize yoğurt vermedi
amma zormuş bu iş yaaaa

Yine ayni isimden devam etcem tatlim. Makina muhendisiyim ben biliyondur herhalde. Bilmiyom deme sakin :)

Corbada basa donmuyosun. Ucuncu haftadaki gibi devam ediyosun sonra...

Dogum parasina gelince ben galiba 4800gibi bisey aldim ama benim sigortam gercek maasimdan yatmiyo dusuktrb yatiriyolar.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuş, günlük verdiğin besinleri bi yazar mısın sana zahmet olmazsa... çorbayı ne kadar saat kaçta veriyorsun mesela, günde kaç ml mama veriyorsun vs...

Lilacsim ben sabah 90-100 cc gibi mamayla basliyorum.
Onceden 120 cc gibi icerdi ama simdi icemiyo o kadar sicaklardan midir....
Sonra 10-10:30 gibi meyve veriyorum. Bir kucuk seftali yada 3-4 kayisi yada yarim elma-armut yada muz...meyvete miktari max. 1,5 adetolcak dedi doktor ama o kadar yiyemez ada...
Arkasindan biraz mama emiyor meyveyle doymuyo...ama miktar her zaman fiks degil 60-75 gibi diyelim.
Ogle vakti corba.kucucuk bi puding kasesiyle.bir cay bardagi kadar aliyordur sanirim.
Sonra da mamayla devam ediyoruz.3 satte bir filan.
Yine 90cc gibi.
Aslinda aksam mama ve pirinc unuyla yapilan muhallebi var ama onu bi on gundur vermiyorum kabiz diye...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
En İyi Başlangıç Sebzeleri Nelerdir?

Havuç, balkabağı, mevsiminde kabak, kırmızı pancar, patates. Bu sebzelerle başlıyabilirsiniz. Daha öncede önerdiğim gibi buharda pişirip az bir su ilave ederek koyu bir püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. İlk başta sadece tek bir sebze ile başlamalısınız. Daha sonra bu sebzeleri ikili, üçlü kombinasyonlarla karıştırarak basit bir bebek menüsü hazırlıyabilirsiniz. Yada basit sebze çorbaları yapabilirsiniz. Patates kabızlık yapabilir. Bu nedenle onu diğer sebzelerle karıştırarak verin.

Bebek İçin En İyi Başlangıç Meyveleri Nelerdir?

Sebzelerle aynı zamanda yada bir kaç gün sonra meyvelerede başlıyabilirsiniz. Meyveyi akşam üzeri yada öğleye doğru verebilirsiniz. Meyveleri cam rende ile rendeleyip suyunu süzün ve o sudan bir kaç kaşık verin. Bir kaç gün sonra püre kısmını yedirmeye başlayın. Elma, armut gibi sert meyveleri ilk başlarda buharda pişirip yumuşatarak yedirebilirsiniz. Meyvelerin bir kaç tanesini karıştırarakta yedirebilirsiniz.

En iyi başlangıç meyveleri; elma, şeftali, muz, avakado, armut. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta meyveleri mevsiminde vermek. Muz kabızlık yapabilir. Bu nedenle çok sık vermeyin.

Yoğurt ve Et Ne Zaman Verilmeli?

Yoğurt bebekler için ilk başlanan ek gıda olmamalı. Özellikle bebeğimiz emiyorsa gerekli sütü alıyordur. Yoğurdu ilk başlarda günlük olarak mayalamalısınız. Hazır yoğurtları kullanmayın. Kendiniz evde yapmaya çalışın ve yoğurdu sade yedirin. Et ve et ürünlerine 8 ci aydan itibaren başlıyabilirsiniz. Yemeklerine kavrulmuş kıyma katarak azar azar bebeğinizi ete alıştırabilirsiniz.

Bebeğime Kahvaltı Ne Zaman Vermeli?
Bebekler için kahvaltıya başlama zamanı en iyi 7 ci ay civarıdır. Bu ayda çeyrek yumurta sarısınada başlıyabilirsiniz. Kahvaltıda kullanacağınız peynir tuzsuz olmalı, en iyisi lor peyniri yada keçi peyniridir. Peyniri suda bekleterek tuzunu alabilirsiniz. Açık süt bulabilirseniz kendi lor peynirinizi yapmak çok kolay.

Kahvaltı için genelde hazır bebe bisküvileri kullanılır, bunun yerine kendiniz evde yapmaya çalışın. Yada tam buğday ekmeğinin içini ufalayabilirsiniz. Bisküvi yada ekmeği haşlanmış kuru meyve suları ile ıslatıp içine dilediğiniz meyveleri katın.

Nasıl İyi Bir Bebek Menüsü Hazırlarım?

Bebeğiniz için gün içinde hazırladığınız yemeklerde renklerle oynayın, bu işinizi kolaylaştırır. Mantık çok basit, yiyecekleri renklere ayırın ve her renkten vermeye çalışın, böylece kafanız karışmaz.

Turuncular; havuç, balkabağı
Yeşiller; ıspanak, pazı, brokoli, taze fasulye gibi.
Kırmızılar; mercimek, pancar, et
Beyazlar; soğan, pırasa, karnıbahar
Sarılar; patates, sarı mercimek, bulgur
Ayrıca kuru meyveleride demir açısından zengin oldukları için bebeğinizin menüsüne ilave edin. Tuzsuz kabak çekirdeği iyi bir çinko kaynağıdır. Tohum öğütücüsü ile iyice ezip meyve pürelerine yada çorbasına bir çay kaşığı haftada iki kere katın.

TARİFLER

Balkabaklı Bebek Muhallebisi

Bebek beslenmesinde muhallebi önemli bir yer tutar ve her bebek ek gıdaya geçtiği andan itibaren muhallebi yemeye başlar.Genelde bebeklere muhallebi hazırlamak için pirinç unu kullanılır.

Bal kabaklı bebek muhallebisi sade muhallebiye göre daha besleyici ve sade pirinç unlu muhallebinin bir alternatifi olarak verilebilir.

Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Malzemeleri:
150ml süt
yarım dilim balkabağı
1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu
Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Yapılışı:

Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,buharda da pişirebilirsiniz,kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir.Pişen balkabaklarını iyice ezin.

Süte piriç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edin.

bebeğiniz 9 aydan küçükse sütü yarıyarıya sulandırın ya da sade su ile yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Sebzeli Bebek Maması

Bebek maması yapılışıda bebek çorbalarının yapılışına benziyor sadece kıvamı daha koyu.

Sebzeli Bebek Mamasının Malzemeleri:

1 çorba kaşığı buğday
1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
Çeyrek kabak
Çeyrek havuç
1 küçük brokoli
1tatlı kaşığı zeytinyağ
su

Bebek Mamamızın Yapılışı

Buğdayı yıkayıp geceden 300 ml su ile ıslatın,aynı suda ertesi gün pişirin.Buğdaylar çatlayıp pişince yulaf ezmesini ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.Pişirdiğiniz bu tahıllı karışımı blendırla ezin.Diğer tarafta sebzeleri buharda ya da az su ile pişirerek iyice ezin.Sebzeleri tel bir süzgeçten geçirebilirsiniz daha küçük parçalara ayırmış olursunuz. Sebzeleri hazırladığınız tahıllı karışıma ilave edin ve yağı katın,bebek mamanız hazır.

Meyveli Yulaf Ezmesi

Meyveli yulaf ezmesi tarifi 6 aylık bebek yemeği olarak hazırlanmıştır.içinde süt olması nedeniyle 9 aylık bebeklerden daha küçüklerde sade su ile yapılması önerilir.Bebek büyüyünce su ve süt karışımı ile bu tarifi hazırlamak daha iyi olur.

Meyveli Yulaf Emesinin malzemeleri:

1 büyük elma
1 büyük armut
4-5 adet doğranmış kuru kayısı
4 yemek kaşığı su
150 ml süt
15 gr yulaf ezmesi

Meyveli Yulaf Ezmesinin yapılışı:

4 yemek kaşığı su ile meyveleri bir tencerede 5 dakika haşlayın.Su(ya da süt )ile yulaf ezmesini kaynatıp 3 dakika demlendirin,son olarak meyvelerle yulaf ezmesini karıştırın.

İrmikli Bebek Bisküvisi

İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri

2 çorba kaşığı tam un
5 çorba kaşığı beyaz un
4 çorba kaşığı irmik
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
pekmez,akçaağaç şurubu ya da agave
yarım çay kaşığı tarçın

Bebek bisküvisini yapılışı

Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)

YOĞURT

1 çay kaşığı yoğurt
Devam Maması

3 ölçek Devam Maması ve
90 ml suyla hazırladığınız ılık mamaya
1 çay kaşığı yoğurdu ilave ederek mayalayın.
Üstünü örtün ve kımıldatmadan
3-4 saat mayalanmasını bekleyin.

ALINTI

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ha bı de kilolar ne oldu?

ben 54.300e kadar indim. azoş naptı çok hırslıydı bu konuda?

Kız naber deli :D Eşine çok çok geçmiş olsun öncelikle.Aden paşaya su vermen gerektiğini düşünüyorum ben, çünkü aşırı sıcak ve mama almaya da başlamış.
Kiloma gelince, 56 kiloyum..Akşamları yemeyerek vermeye devam ediyorum inşallah :D

Bu arada selam kızlar, işe geldim ama aklım evde kaldı.Oğlum diş çıkarmış alt önden, parmağımı soktuğumda keskin bir tırtırlık var. Tırtırlık :D
Ağzını açıp baktım beyaz dişi bana sırıtıyordu :) Çok erken ama ya,sabah çok huysuzdu, gece durmadan kalktı.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar