2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aynen canım ya benım buzluk sut doluydu. eltimin bebegı oldu sütü yoktu benım stoğu tükettik. 3 tane sut oğlum var benim sen düşün. :)

şimdi yıne sagıyorum derın dondurucuda saklıyorum. dediğin gibi yoğurt yapacam. da gecen tadına bakayım dedım gidip kustum ığrençti. :(

anlamadım buzdolabında sut kapındaydı. bozuldu mu acaba. dun de ne olur ne olmaz dıye sagıp derın dondurucuya attıklarımdan bırının tadına baktım eh fena degıldı işte. bence buzdolabında olan bozulmuştu. :) yoksa anne sütünün o kadar çirkin tadı olamaz. :)

benım ki uyandı kaçayım yıkar ortalığı şimdi optum sızı

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
aynen canım ya benım buzluk sut doluydu. eltimin bebegı oldu sütü yoktu benım stoğu tükettik. 3 tane sut oğlum var benim sen düşün. :)

şimdi yıne sagıyorum derın dondurucuda saklıyorum. dediğin gibi yoğurt yapacam. da gecen tadına bakayım dedım gidip kustum ığrençti. :(

anlamadım buzdolabında sut kapındaydı. bozuldu mu acaba. dun de ne olur ne olmaz dıye sagıp derın dondurucuya attıklarımdan bırının tadına baktım eh fena degıldı işte. bence buzdolabında olan bozulmuştu. :) yoksa anne sütünün o kadar çirkin tadı olamaz. :)

benım ki uyandı kaçayım yıkar ortalığı şimdi optum sızı

canım benim bi arkadasım daha soylemisti aynını bozulmus ooyle tadı igrencti dedi..anne sutu sonucta icinde katkı maddesi vs olmadıgı icin cabuk bozuluyo olabilir..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
simuşum mamasını degistirsen ?

bide Hira'da ilk 4 ay bizim odada kucuk besiginde yatıyodu ben direk aldım kendi odasına simdi 5 gundur orda yatıyo cok sukur bi sorun da cıkarmadı, ustune de ortmuyorum aklım kalmıyo yani

Mama SMA kullanıyorum, diğerlerini vermek istemiyorum, çünkü şeker miktarları yüksek. Aptamil verdim bir iki defa onu da içmedi. Benim kızımın biberona ve kaşığa alerjisi var sanırım. Anlamadım ki... :( Bide üstünü örtmeden yatırınca üşümüyor mu? Benimkine ben üst yarım kollu çıtçıtlı body giydiriyom altına bazen bişe giydirmiyom bazen pijama altı giydiriyom. Hava durumuna göre davranıyom yani. Mesela dün gece pijamayla yatırdım üstüne de babasının atletini giydirdim, gece uyandığında kulak memesi donmuştu yavrumun...

bence de mama değiştirsen nasıl olur, ben milupayı ittirmeye başlayınca sma aldım bir de, onu da arada ittiriyor ama sanki daha çok içiyor gibi, bi ondan bi ondan veriyorum, çok açsa milupa veriyorum ki ittirmesin.

artık emziremiyorum da, günde bir kere zor emiyor, o da az emip attırıyo kendini, benimkine paso meyve, yoğurt ver yesin dursun.

teşekkür ederiz, döndük teyzesi çok şükür.

bu mothercare kenar korumalarını kendi beşiklerine göre yapmış, 155*33 boyutları, internette 180*40 görmüştüm, bulursam ondn alacam yine.

Keşke Duru da yese meyve yoğurt falan. Hiç değilse işe yarar bişe girer midesine. Valla iştahsız çocukla uğraşmak zor bişe...

benim odasında yatak koyacak yer yok, koltuk koyacak yer bile yok, mecbur yalnız yatıyor, odalarımız çok yakın ama, duyuyorum sesini hemen.

Bebikom direkt yatırmış odasına. Ben de mi öyle yapsam naaapsam. Eşimin kömürlükten yatağı çıkarmasını beklersem bu çocuk 5 yaşına kadar yatar yanımızda. :kahkaha: Du bu akşam besmele çekip yatırayım bakalım naapcak... :) Zaten bizim de yan odamız zillinin odası :D

herkesi çok özledim şu işe başlayım her gun burdayım Allah'ın iznıyle. sızden öğrenecek çok şeyim var. bebeme de su verdım dun çok az. içti valla lıkır lıkır. meger yavrumun c.ğerleri yanmış ehehe. :))9

geçmiş olsun dileğinde bulunan tum hatunlar öperinnn...

Kız biz de seni çok özledik gel artık daaa. Salla misafirleri de. Hergün geleni misafirden saymıyoz artık takılın kafanıza göre, ben de takıliim de gel de 2 sohbet edelim :D Bu arada geçmişi okumaya çalışırken gördüm eşin ameliyat mı olmuş yanlış anlamadıysam... Çok geçmiş olsun, umarım ciddi bişe değildir... Öpüldün bebeeeeeem :sirin:

oyy ne güsel emiyo bacım sen doymaz die düşünüyosunya doyuyodur o merak etme doymasa yırtar kendini anne sütü kuvvetli doyurur onu eymende bu aralar emme konusunda azaldı sütleri çekmeyince pompa ile sağıyorum fakat ıhhh ıhh yani azalıyo 3 saatte bir 40cc gibi bişi çıkıyo nerde o sütlerim yahuu 120-130cc sağardım 1 ay evveline kadar ama emmedikçe sanki azalıyo sütlerim günde 7 ye düştü emme sayısı 5 dkda iki gögsümü bitiriyo 4 gündüz 3 gece emiyo arada mamaya talim kimi azar azar yogurt kimi meyve püresi veriyorum tarhana çorbasınıda haftada 1 kere veriyorum

Maşallah emmeye emiyo da, boş emiyo. süt olsa neyse! Bence şükret haline ki 3 saatte 40 cc çıkmış. Benim 30 cc çıkan sütüm şöyle çıktı: tek memeyi en son 12 saat önce emzirmiştim ki, ondan 1 çay kaşığı çıktı. Diğerinden de en son 6 saat önce emzirmiştim ve 30 cc çıktı. Bunun haricinde Duru biberonu, kaşığı, şırıngayı herşeyi reddediyor. Kilo verdi. 400 gr kaybetti 1 haftada. Belki de halen kaybetmeye devam ediyor, tekrar tartmadım çünkü.

gittik tatlım saolasın ilgin için.. rota aşısının 2. dozu oldu bide rutin kontroller işte... ama cok huysuz bugün minnoş sabahtan beri susmuyoooooooorrrrrrrrrrrrrrr, kafayı sıyırıcam. şimdi eşim oglen yemege geldi ona bıraktın 10 dakkalıgına moladayım... :(

Çok geçmiş olsun Pikoşum. İnşallah yan etkisiz sorunsuz atlatırsınız... Ben yaptırmıcam 2. dozu.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

balımm kızlar iyier cok sükür.tatil planı yapıp kıcımızın üstüne geri oturuyoruz :D irem coookkk sıkıldı.havuzda vakit geçiriyor işte.ela da bacaklarını sokuyo havuza.yada jöle gibi eğilip havuzun suyundan içmek istiyo kuduruk bebe :)

canım belkide bu ara cok ısrarcı olmasan ikinizde daha az yıpranırsınız.doktorunuza sorsana bu yememe ve kilo kaybını illaki bi çözümü olmak zorunda :(

elada arabada cıldırıyor.bu ters bağlama işi bana cok eziyet onu göremediğim için araba kullanırken cok rahat olamıyorum
çözüm bulunca banada haber et canım :)

Valla Nazom, ben en son araba kullandığımda 2 aylık hamileydim. Mide bulantıları bi başladı daha da direksiyona geçmedim. Şuan zaten cesaretim de yok, unutmuşum gibi geliyor araba sürmeyi. eşim de dalga geçiyo benle unutulmaz sana öyle geliyo diyo da. Amaaaan zaten arka koltukta Duru hanımın yanında gidiyom her yere. :D Israr etmek ben de istemiyom yemek konusunda ama bu kız nası kilo alıcak. Hiç değilse kaybettiklerini yerine koysam doktor randevusundan önce. Gidecem adam moralimi bozacak, ben size demiştim, kilo alımı 350-350 gidiyodu, bunları vermezseniz kilo alamaz diye uyarmıştım dicek. Benim cinlerim tepeme çıkcak. Aradım adamı almıyo dedim, yedirmeniz gerek dedi. Başka da bişe demedi :( :( Tatile de bence biraz geç gitmek daha iyiymiş. Yani ne biliim bana öyle geldi. Ne doğru düzgün denize sokabildim ne kendim girebildim. Paso zar zar ağladı. Bide bu bebeler böyle ayaklarına doğru eğilince kendi hallerine mi bırakmak lazım Nazom? Sen tecrübeli annesin bi deyiver onu hele :D

merhaba kızlar,

son 2. okul derdi perşembe günü bitiyor. hemen kaçacağız burdan...

babuş biz de spontane gideceğiz biryerlere. havuz da aldım ben. daha denemedik ama. kayınvalidemlerin evi dubleks ve ne yazıkki bizim odamız üst katta. yanacağız yine. o yüzden günün büyük çoğunluğunu bahçede geçirmeyi düşünüyorum :D havuz iyi olur dedim ...

simuşum doktorumuz reddederse ısrar etmeyin demişti. gerçi senin tosbik karşıdan kapar diye de eklemişti :kahkaha: biraz ara ver istersen. sen önce yavaştan biberona alıştırmaya çalış. ver eline boş biberonu oynasın. başka birşey gelmiyor aklıma kuzum...

lilacscım öncelikle geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun. ayrıca Tuna da yüzünü örtüp oyun yapıyor. hatta videosunu da izlemişsindir. ama artık örtünce biraz debeleniyor, kimse ilgilenmezse yandan aralayıp bakıyor, hala ilgi yoksa açıp ağlamaya başlıyor :D yani yavaş yavaş onu da öğrendi. Rabbim korusun tüm melekleri

gökçem ben de 54buçukla hamile kaldım, 68 küsürle doğurdum, bugün itibariyle 53 kiloyum :D inşallah 50ye kadar inerim... eşine geçmiş olsun. sana da kolay gelsin.
ben Tunaya 2 aydır fln su veriyorum. susadığında nasıl cok cok içiyor, görsen üzülürsün.. o kadar zaman vermediğime pişmanım ama o doktor verme demişti, emzirmen yeter diye diretmişti. su sudur kardeşim. veriyorum artık. zaten ek besinle verilmesi şart herhalde... dondurulmuş sütün iğrenç bir tadı olduğunu okumuştum bir yerde. ama denemeye cesaret edemedim. denersem veremem bir daha. ama vermek zorundayım. başka türlü yetişmez...

başka birşey var mı hatırlamıyorum kızlar.çok yazmışsınız ben yokken :D hepinizi ve minnoşlarınızı öpüyorum

Bak bu da iyi fikir Lidılım, veriim alsın eline tutmayı öğrensin bari. Bide nere kaçcaksınız merak ettim :D :D

doğum parası alanlar ne kadar aldınız?

Ben almadım doğum parası :D :D Kız Hayatım sen bana bişeler sormuştun. Alıntı yaptım cvp yazamadan uyandı benim zilli, sonra da aradım bulamadım o mesajını. Alalallalallaa

Kız naber deli :D Eşine çok çok geçmiş olsun öncelikle.Aden paşaya su vermen gerektiğini düşünüyorum ben, çünkü aşırı sıcak ve mama almaya da başlamış.
Kiloma gelince, 56 kiloyum..Akşamları yemeyerek vermeye devam ediyorum inşallah :D

Bu arada selam kızlar, işe geldim ama aklım evde kaldı.Oğlum diş çıkarmış alt önden, parmağımı soktuğumda keskin bir tırtırlık var. Tırtırlık :D
Ağzını açıp baktım beyaz dişi bana sırıtıyordu :) Çok erken ama ya,sabah çok huysuzdu, gece durmadan kalktı.

Azooooooooooooom, hayırlı olsun bebeğiiiiiiiiiiiiiiim. Darısı sorunsuzca diğer dişlerin başına inşallah. Heee bide bizim de başımıza. Amin. :D

Bugun artik ciddi bi diyete basladim kizlar.
Yeter gari fena bisey oldum son zamanlar.
Ye ye ye sonu yok bunun. Bakalim ramazana kadar kac kilo vericrm....

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay sen bide bana sor Babuş.... :ayk: Lilacsım irade istemiş ya Allahtan, ben de istiyom aynı iradeden :D :D Artık aynaya bakmak istemiyom valla o derece. Hele şu gövdemin ortasında dışa çıkık balkonumsu şey yok mu... :ayk: :ayk:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Heyooooo buldum oniiii :D :D

20 temmuzdan önce gidelim diyom işte ama hala yakın güzel bi yere karar veremedim ya
neden tek oda paklamıyo ne açıdan cnm
apart gitcez heralde gidersek

mustela öncesi ve sonrası aldım ben
ee kusup işemiyo mu ben de bol bol kıyafet alırım diyodum
denize neyle sokuluyo çıplak mı bezle mi?

geçen bi yerde okumuştum
bebek diliyle kaşığı reddediyorsa ek gıdaya henüz hazır değildir diye

1. Yavrum, senin tek oda mevzuunda ki "açı" nı biliyom ben :D Ama o değil. Şöyle oluyo. Bebe ağlayınca odada hapis gibi oluyon. Köşeye sıkışmış gibi. Kaçcak yer yokmuş gibi.. Ama birkaç oda olsa dolaşırsın falan. Olmadı bebek arabasıyla evde dolaştırırsın :D

2. Ben her gün 2-3 defa üst değiştirdim. Ama ona rağmen çok geldi kıyafetler. Çok bişe götüme dediğim şuydu: Ben kocamaaaaaan bir valizi sadece Durunun kıyafetleriyle doldurmuştum, ondan çok geldi :D Yani demem o ki 1 küçük valiz yapsan yeter. Ama günde 2-3 üst değişcem diye düşünüp koy.

3. Denize 1 kere çıplak soktum. Havuza huggies in little swimmer mı ne var ya onla soktum ama benimki zayıf olduğundan mıdır nedir anlamadım, çocuuun kıçı başı su doldu, bezden rahatsız oldu ciyakladı hemen çıkardım. Yani afedersin bi b.ka yaramadı o şey. şimdi internetten sızdırmaz mayo altı sipariş ettim onu kullancam bi dahakine.

4. Saol kuşuuuuuum :huhuu:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Heyooooo buldum oniiii :D :D

1. Yavrum, senin tek oda mevzuunda ki "açı" nı biliyom ben :D Ama o değil. Şöyle oluyo. Bebe ağlayınca odada hapis gibi oluyon. Köşeye sıkışmış gibi. Kaçcak yer yokmuş gibi.. Ama birkaç oda olsa dolaşırsın falan. Olmadı bebek arabasıyla evde dolaştırırsın :D

2. Ben her gün 2-3 defa üst değiştirdim. Ama ona rağmen çok geldi kıyafetler. Çok bişe götüme dediğim şuydu: Ben kocamaaaaaan bir valizi sadece Durunun kıyafetleriyle doldurmuştum, ondan çok geldi :D Yani demem o ki 1 küçük valiz yapsan yeter. Ama günde 2-3 üst değişcem diye düşünüp koy.

3. Denize 1 kere çıplak soktum. Havuza huggies in little swimmer mı ne var ya onla soktum ama benimki zayıf olduğundan mıdır nedir anlamadım, çocuuun kıçı başı su doldu, bezden rahatsız oldu ciyakladı hemen çıkardım. Yani afedersin bi b.ka yaramadı o şey. şimdi internetten sızdırmaz mayo altı sipariş ettim onu kullancam bi dahakine.

4. Saol kuşuuuuuum :huhuu:

Ahahahhahahahhahahahaha düzeltiyorum: "ÇOK BİŞE GÖTÜRME" olacaktı

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hmmm, bizimkinden farkı biz de yoğurt var sebze yerine, ama dr bildiğin menü verdi de ben yapmıyorum. senin çorbalardan yapayım diyorum hiç değilse. yavaş yavaş alışsın. ama ben işte bunları verince mamayı ayarlayamıyorum, günde 500-600 arası mama almazsa doymuyor gibi geliyor, bi seferde bazen 90 bazen 120 içiyor, bazen ittirdiği için anca 60 içiyor, 3-4 saat bir şey yemediği halde ittiriyor biberonu, ama başka şey verirsem yiyor o ara.

dr a kalsa gündüz çok az mama, gece hep mama, gece hangi ara mama verecem ki, anca 1-2 kez alır.

ay, hayırlı olsun azo...tuna dan bekliyordum ben ilk ama kuzey hızlı çıktı demek :)

hayırlı olsun babuş, inşallah verirsin...
Allahım bana da irade ver, ne olurrrrrrrrrr.

Ay inşallah lilacs.Bende de yok o irade valla...Başlayıp başlayıp sonuna getiremiyorum :D

Doktor bize daha yoğurt vermedi.Afedersin adam s** dese s*çıcaz sanırım, sözünden çıkmıyoruz :D
Mamayı Ada da ittiriyo eski iştahı yok sanki.Bakıcı meyveyi ve çorbayı güzel yiyo diyo ama, bakalım kontrolünde görücez kilo alımı ne alemde.
Gece de kalkmıyor artık gece içiyordu mama güzelce ama...
Şimdi sabah erkenden kalkmayı adet edindi 6-6,30 gibi 90 cc içiyor içmiyor geri uyuyo...

Lilacscım Kuzey dönmüş, hadi gözünüz aydın. :D Uykusunda benimki daha yüzüstü dönmedi ama ondan ben de korkuyorum. Çünkü yan dönüyor ve uyurken bile çok hareketli. İşin en kötü tarafı benim uykum çok ağır. Eşimin arada bakması iyi olur ama o da yatınca ses olmazsa uyanmıyo. Bide ben daha odasına geçiremedim, çünkü ilk 1 hafta birinin bebekle aynı odada yatması gerekiyormuş odasına alışması için. Eşime 1 aydır söylüyorum kömürlükte tek kişilik bi yatak var getir diye. 1 ay oldu getirecek... Peeeeh!

Hıııı bide örtü olayından ben de çok tırsıyorum. Dün gece eşimin atletini giydirdim uyku tulumu niyetine ama gece uyandığında kulak memesine baktım üşümüştü. Ben de mecbur penye battaniye örttüm yine...

Kayınvalidenlere de gıcık oldum ayrıca. İnsanlar bi kendi çocukları el bebek gül bebek büyüdü sanıyo. Ama hiç düşünmüyorlar ki gelinleri/damatları da bir anne-babanın canları... Sana da geçmiş olsun tatlım. Allah beterinden korusun...

Hoşbulduk Calmişiiim. Çorum yolcusuymuşsun cumaya. Güzel diyolar çoruma. git gez bakalım bize de anlat, belkim gideriz :)

Ahhahahha neymiş kız o aranızda kalcak olan? :D :D

Benimki ne bulursa onu emiyo Babuş, el kol benim tsirtüm kocamın boynu vs vs :D :D

Hmmm ben bir tane nevresim takımı almıştım, onun kenar kısımları var ama benim de tek taraf açıkta...

Ben de ses olsa duyarım uykum hafiftir, ara ara kalkar bakarım da ama odayı ayırmaya korkuyorum.
Az daha yatsın yanımda diyorum ama bilmem yanlış mı.
Bu arada demin yazlık uyku tulumu sipariş ettim, araya araya da zor buldum, bi forumda okudum ki uyku tulumu boğulmalara sebep oluyo diye.-kizgin
Ahahahaha kafayı yedirirler adama bunlar.
Nasıl sebep olsun ki nasıl çekecek başından üzeri :deli:

kızlar ben annemin ısrar ve baskısıyla blendırdan gecirmiyorum meyveleri..
süzdürmüyo da..

mesela cam rendede kayısıyı direk rendeleyip kasıkla veriyorum az az oyle yutuyo...
cunku annem bana hep blendırdan gecirmis hep iyicce ezmis de vermis hic puturlu bisey vermemis,bende oldum olalı puturlu posalı seyleri yutamam icim kalkıyo mesela portakal suyunu sıkarlar ya icinde hic parcası olmicak icemem onu.. o yuzden annem verme hic ooyle suzup te dedi..vermiyom bende..ama tabi corba olayına girisince ilk baslarda ezerim iyice nolur nolmaz

İlk hafta ben cam rendeyle rendeledim,tel süzgeçten geçirdim verdim meyveyi.Tüm hafta elma.
Sonra rendeledim ve pütürlü verdim.
Hala da öyle veriyorum.Zorlanıyor istemiyor ama blendordan geçirmiyorum.
Çorbayı geçiriyoruz bi tek ama o da koyu kıvamlı oluyo.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
simuşum bizim odada hira nınkiyle yanyana ama yinede telsiz koyuyom ben mızırdanırsa gidiyom odasında emzirip koyuyom geri yatagına..usumuyo bizim burası cok sıcak cunku :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ay inşallah lilacs.Bende de yok o irade valla...Başlayıp başlayıp sonuna getiremiyorum :D

Doktor bize daha yoğurt vermedi.Afedersin adam s** dese s*çıcaz sanırım, sözünden çıkmıyoruz :D
Mamayı Ada da ittiriyo eski iştahı yok sanki.Bakıcı meyveyi ve çorbayı güzel yiyo diyo ama, bakalım kontrolünde görücez kilo alımı ne alemde.
Gece de kalkmıyor artık gece içiyordu mama güzelce ama...
Şimdi sabah erkenden kalkmayı adet edindi 6-6,30 gibi 90 cc içiyor içmiyor geri uyuyo...

Ben de ses olsa duyarım uykum hafiftir, ara ara kalkar bakarım da ama odayı ayırmaya korkuyorum.
Az daha yatsın yanımda diyorum ama bilmem yanlış mı.
Bu arada demin yazlık uyku tulumu sipariş ettim, araya araya da zor buldum, bi forumda okudum ki uyku tulumu boğulmalara sebep oluyo diye.-kizgin
Ahahahaha kafayı yedirirler adama bunlar.
Nasıl sebep olsun ki nasıl çekecek başından üzeri :deli:

İlk hafta ben cam rendeyle rendeledim,tel süzgeçten geçirdim verdim meyveyi.Tüm hafta elma.
Sonra rendeledim ve pütürlü verdim.
Hala da öyle veriyorum.Zorlanıyor istemiyor ama blendordan geçirmiyorum.
Çorbayı geçiriyoruz bi tek ama o da koyu kıvamlı oluyo.

Valla Babuşum 4. aydan sonra artık evi, odaları vs tanıyolarmış bu bebeler. Mesela en belirgin ispatı, salona girer girmez kafayı tv nin sesi kısıkken bile tv ye döndürmesi. O yüzden 4. aydan sonra ayrılabiliyo oda diye biliyom ama, sanırım eşim de kıyamıyo da ondan getirmiyo yatağı :D Ama valla yapcak bişe yok, şimdiden alışsın ki sonra sıkıntı olmasın. Belki ben de daha ayırmam, çünkü yakında tekrar şehir dışına çıkcaz gibi. şimdi ayırırsam da sonra tekrar park yatağa aynı odaya alırsam kafası karışır mı acaba diye düşünmüyo değilim... :acep: Uyku tulumunu nerden ve kaça buldun? Ben de alıcam da,, eşim illa gözümüzle görüp alalım, internetten alma diye tutturdu. Sanki hatun çok izin veriyo ya gezmemize...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
simuşum bizim odada hira nınkiyle yanyana ama yinede telsiz koyuyom ben mızırdanırsa gidiyom odasında emzirip koyuyom geri yatagına..usumuyo bizim burası cok sıcak cunku :(

Telsiz ben şuan bile açtım. Ne olur ne olmaz diye :D Yaa bura da çok sıcak, ben şuan afedersin atlet don oturuyom ama benim kızım üşüyo yaaaa :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
babuş,biz daha henüz Hira yı her ay goturcek ozel bi doktor bulamadık ki bize anlatsın ne vereyim ne zaman vereyim diye :( devlet hastanesi doktorları malum onca hasta cocuk varken bana laf anlatmakla mı ugrassın bu ay sunu ver obur ay bunu ver soyle yap boyle yap diye..

ama ur bakalım iki tane doktor buldum biri doc.dr. mus 5.ayında ona goturcem insallah mesleginde iyidir bilgilidir de rahat ederiz..

ben simdiye kadar bi kayısı puresi bi elma bide karpuz (suyunu emiyo) verdim yogurt sevmedi agladı :tskler:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Doğru uyku tulumu seçimi konusunda bi yazı okudum kızlar...

Ben rahat hareket etsin diye büyük aldıydım ama yanlış yapmışız sanırsam

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Güvenli bebek uyku tulumu
Bebek uyku tulumları için seçim ve
kullanım bilgileri
Çocuğunuz güvenli uyuması için her zaman uyku tulumu giydiriniz:
Gece, gündüz, evde ve hatta dışarıda.

Her zaman örtü yerine uyku tulumu kullanılmalı.
Bunun için bir çok sebep vardır:
• Uygun bir uyku tulumunda çocuğunuz daha güvenli uyur.
• Çocuğunuz hareket etse dahi her zaman sıcakta ve emniyettedir.
• Uygun uyku tulumu ile bebeğiniz ne üşür ne de terler.
• Uygun uyku tulumu ile aşırı ısınma ve örtü altında havasız kalma tehlikesi azalır.
• Uygun uyku tulumu ile bebeğiniz kolayca riskli yüz üstü pozisyonuna dönemez.
Satın alırken dikkat edilmesi gerekenler:
Maalesef henüz güvenli bebek uyku
tulumları için alman endüstri normu
(DIN-Norm) veya standard kalite seviyesi
bulunmamaktadır. Bu kalite seviyesi
hazırlanmaktadır. Böylece kendiniz bebek
uyku tulumlarını güvenli kılan noktalara
dikkat edip bebeğinizin iyi ve emniyetli
uyumasını sağlamanız gerekiyor.

Doğru bedenin önemi: Uyku tulumunun
ölçüsüleri bebeğinizin bedenine uymalı,
bu erken doğan bebekler için de geçerlidir.
Lütfen çocuğunuza gerektiğinden
büyük uyku tulumu almayınız. Böylece
bebeğinize zarar verebilirsiniz.
Uyku tulumunun uygun genişliği ve
uzunluğu olmalı: Uyku tulumu
bebeğinizin boyuna ve göğüs çapına
uymalı. Tavsiye edilen ölçü: çocuğunuzun
boyundan kafa uzunluğu çıkartılıp
10 – 15 cm büyüme ve hareket etme payı
ilave edilerek hesaplanır.

Boyun kısmının uygun ölçüsü:
Çocuğun başı ve kendisi içine kaymayacak
kadar küçük olmalı, öbür yandan ise
boynunun daralmayacağı kadar geniş
olmalı. Doğru seçim için şunlara dikkat
ediniz: bir yetişkinin parmağı çocuğun
boğazı ve uyku tulumunun boyun kısmının
arasına sığmalı .
Uygun kol ölçüsü: çocuğun kolları ve
tüm bedeni uyku tulumunun içine
kaymayacak kadar küçük olmalı (kaza
tehlikesi!). Uyku tulumunun kol kısmında
ipleri olmamalı (kaza tehlikesi!) ve kol
ölçüsünü ayarlayabilmek için düğmeler
olmamalı.
Düz sırt bölümü: Uyku tulumunun
sırtında içten dahi dikiş, lastik ve kabarıklık
olmamalı.

Düğme ve fermuarlarda şunlara
dikkat etmelisiniz:
Orta kısımdaki fermuar sadece ayaklara
doğru kapanabilmeli.
Düğmeler yalnızca omuz bölümünde
veya uyku tulumunun orta kısmında
olmalı. Uyku tulumu kullanıldığında hepsi
kapalı olmalı. Düğmeler sıkı olup kopma
tehlikesi olmamalı.
Yapışmalı kısımlar çocuğun hareketlerine
karşı dayanıklı olup en ufak harekette
açılmamalı. Açık unutulduğu anda
kol ve boyun kısmının büyüme ihtimali
olmamalı.
Özel durumlarda nelere dikkat
edilmelidir?
Gözetim altında olan (monitora bağlı)
çocuklar için kablo çıkışları olmalı. Kalça
problemi olup kalıp gereken çocuklarda
ayak kısmı özellikle büyük ve geniş üst
kısım ise normal genişlikte olmalı.

Satın alırken uyku tulumunun yapısal
özelliklerine dikkat ediniz:
• en az 40 derecede yıkanabilmeli,
kurutucuda kurutulabilmeli
• iyi hava geçirme özelliği, nemi çabuk
çekme ve dışarıya vermesi vepamuk
oranının yüksek olması faydalıdır
• ter ve salyaya dayanıklı kumaş ve renkler
olmalı
• tüğlenmeyen kumaş olmalı
• kumaşta ve astarda yumşatıcı ve ateşe
karşı koruyucu maddeler olmamalı
• cilde temas eden bölgelerde renk açıcı
maddeler olmamalı
• nikelsiz düğmeler ve fermuarlar olmalı
• kumaşda ve astarda organik fosfor,
formaldehid veya ağır ****ller (mesela
arsenik ve antimon) bulunmamalı
• uyku tulumunun ağırlığı çocuğun
ağırlığının % 10 undan fazla olmamalı
• Öko-Tex-Standard 100 sertifikalı olmalı

Uygun uyku tulumu için genel bilgiler
Uyku tulumu oda sıcaklığına uymalı, mevsime değil.
Uyku tulumu çocuğunuzun beden ölçülerine uymalı.
Her oda sıcaklığına ve gereken bedene, hatta erken doğmuş ve kalça
kalıbı gereken bebekler için de uyku tulumları bulunmaktadır.
Uyku tulumunun bedeni için şu geçerlidir: çocuğunuzun bedenine
uyan büyük olmayan uyku tulumu kullanılmalı, büyüdükçe uyar dediğiniz
uyku tulumu büyüktür!

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar ben bu demir damlasını vermeye korkuyorum Hira'ya yaaa... kabız olcak diye veresim gelmiyo..napsam yaa aoff :dertli:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Valla Babuşum 4. aydan sonra artık evi, odaları vs tanıyolarmış bu bebeler. Mesela en belirgin ispatı, salona girer girmez kafayı tv nin sesi kısıkken bile tv ye döndürmesi. O yüzden 4. aydan sonra ayrılabiliyo oda diye biliyom ama, sanırım eşim de kıyamıyo da ondan getirmiyo yatağı :D Ama valla yapcak bişe yok, şimdiden alışsın ki sonra sıkıntı olmasın. Belki ben de daha ayırmam, çünkü yakında tekrar şehir dışına çıkcaz gibi. şimdi ayırırsam da sonra tekrar park yatağa aynı odaya alırsam kafası karışır mı acaba diye düşünmüyo değilim... :acep: Uyku tulumunu nerden ve kaça buldun? Ben de alıcam da,, eşim illa gözümüzle görüp alalım, internetten alma diye tutturdu. Sanki hatun çok izin veriyo ya gezmemize...

Simuşum yazlık uyku tulumu o kadar zor bulunan bişeymiş ki bilemezsin yani :D
Hiç bi yerde yok, unnado'da vardı Mycey marka ama 0-6 ay bedeni.Ada zaten şu an 9-12 giyiyor azıcık yarma olduğu için boydan :D
Maşallah diyim de
Bi ara ebayden alayım bari dedim, yurt dışından gelsin.
Sıcaklık birimleri 2,5tog, 1,0 tog ve 0,5 tog oluyormuş.
2,5 tog 18-21 derece olan odalara
1,0 tog 21-24 derece
0,5 tog da 24-27 derece odalara.
Ama 0,5 tog yok yok yok.
En sonunda mycey ürünleri satan picabo diye bi siteden aldım.
6-18 ay
18-36 ay bedenleri vardı, rahat rahat olsun diye 18-36 ay aldım ama yanlış yapmışım o zaman dar olmasın derken....

Kargo dahil 49,10 TL ödedim.Ama çok da güzel bişey değil.Bi tek onu buldum....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar