2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikoşuuum naaapıyosuuuun?:)

napalım tatlım sıcaktan yamuluyoruzzz...:bitter:
bide bugün doktora götürücem kontrol ve aşı için...
Selam tatlim naber?

merhaba canım.. sıcak işte.. senin nasıl gidiyor iş aramalar??
Kızlar şöyle bir uyku tulumu buldum.
Üst kısmı olmadığı için bunaltmaz, ayaklarını-bacaklarını da örtmüş olurum.Sizce bunu teper çıkarır mı?
ama uyuduktan sonra giydirmesi zor olur dimi bunu?
Ekli dosyayı görüntüle 12205

tatlım ikeadan bi tulum almıştım ama kışlık polar kollardan geciyo falan süperk bişey, onun yaz modelini bulsak keşke...

kızlar ben büyüyen yatağa geçirdim ya minnoşu, kenarlara kenar koruyucu minderlerden aldım mothercare den, yalnız iki tane almama lazım çepeçevre kaplamadı, açıklık kalıyor illa ki, bizimki de sürekli hareket halinde olduğundan her taraf korumalı olsun istiyorum, alanlar varsa sizler nerelerden aldınız?

benimkide ordan ve aynen tek taraf acıkta tatlım bende düşünüyodum bitane daha alsam diye...

geçmiş olsun buarada şeker...

Şimdi bi internet sitesinde bi bilgi buldum.
Bu bebek uyku tulumlarının sıcak tutma durumu tog diye bi ölçüyle belirleniyormuş sanırım.

2,5 tog tüm yıl boyunca kullanılıyormuş.
1.0 tog daha sıcak aylar ve sıcak bebek odaları
0.5 tog en sıcak zamanlar içinmiş.
saol şeker...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar ben büyüyen yatağa geçirdim ya minnoşu, kenarlara kenar koruyucu minderlerden aldım mothercare den, yalnız iki tane almama lazım çepeçevre kaplamadı, açıklık kalıyor illa ki, bizimki de sürekli hareket halinde olduğundan her taraf korumalı olsun istiyorum, alanlar varsa sizler nerelerden aldınız?

Benimki tam örttü ama tam setti, yorganıyla filan birlikte.....
Ama markası ne bilmiyorum eve gidince bakayım...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kız HAYATIM naapıyon? Ne zaman gidiyon tatile? Bulabiliyosan butik otel tarzı, şöyle 2-3 odalı bi yer bul. Benden demesi. Anladım ki tek odalı oteller artık bizi paklamaz. :D

20 temmuzdan önce gidelim diyom işte ama hala yakın güzel bi yere karar veremedim ya
neden tek oda paklamıyo ne açıdan cnm
apart gitcez heralde gidersek

Hayatım, 2 kutu al güneş kremini. Ben 1 tane trukid almıştım, 1 hafta zar zor yettirdim. Bebek arabanızı kesin alın yanınıza. şahine havlu vs. Çok kıyafet koyamana gerek yok. ben bi ton kıyafet koymuştum, yarısından fazlasını hiç giymeden geri getirdim, çünkü tek body bile yetti. bide o kadar şort mort aldıydım hiçbirini giydirmedim :D

mustela öncesi ve sonrası aldım ben
ee kusup işemiyo mu ben de bol bol kıyafet alırım diyodum
denize neyle sokuluyo çıplak mı bezle mi?

Hııı bide ne olur ne olmaz diye bebek arabasına sineklik al. bide üstünü örtmek için ince tülbent falan tarzı bişe al.

he tamam canım

Kızlar yaaa kızım biberonu ve mamayı reddediyo. Naapcam ben yaaa!! :( :( Hani kendi doktorumun verdiği bisküili pekmezli peynirli kahvaltı menusu vardı ya, kilo kaybı olduğu için onlara başlamak istiyorum. 2 gündür deniyorum. Nuh diyo peygamber demiyo. Biberonu gördüğü anda ağzını öyle bi kapatıyo ki, sanırsın büyük insan. Dudak görünmüyo, dudakları ağzının içine sokup ıııııııh ıııh diye mızıklanıyo. Su içirmek istiyorum onu da almıyo :( :( Zaten kayısı kabak havuç vs kaşıkla vermeye çalışıyom onu da istemiyo kaşığı ittirmeye çalışıp ağlıyo. Ağzını açtığı anda kaşığı sokarsam 2. de gene aynını yapıp dudaklarını kapatıyo... :( Ben naaapiim yaaa?

geçen bi yerde okumuştum
bebek diliyle kaşığı reddediyorsa ek gıdaya henüz hazır değildir diye

Yok yawwwww degiller tabi.
Ada gecen gun teyzesinin parmagini kaptigi gibi agzina goturup isirmis.
Emmedi bildigin isirdi diyo kardesim.
Eget disi olsaydi kopmustu parmagim oyle kuvvetli isirdi diyo.
Sasirdim kaldim.
Bana da tekme atiyo bazen kaburgalarima geliyo bildigin canim yaniyo

cnm sen işi mi bıraktın? daha önce sordum mu bilmiyorum bunadım sanırım monotonluktan :D
hayırlısı olsun tazminatını alabildin mi?
şahin de benim elimi bi ısırıyo kemiğim kırılcak sanıyorum valla ve göğsüme bi tekme atıyo anam anam

Sirketten arkadasim romer onermisti.
Carpisma testlerinde en iyi sonuc veren koltukmus...

evet en iyiysi römer

teşekkürler...

kızlar bu arada, kötü bi olay anlatacam sadece dikkatli olmanız için, Allah kimseye göstermesin... eşimin eniştesinin arkadaşının ikiz yeğenlerinden bi tanesi gece uykusunda üstüne örtülen pikeyi yüzüne çekip yüzünü kapatmış ve havasız kalmış... sonrası çok üzücü, maalesef hayatını kaybetmiş...

benimki de uyurken üstünü örtersem uyanınca direk yüzünü kapatıyor örtüyle çekiştirerek...sonra ben açınca da nasıl gülüyor, oyun sanıyor onu. ben geceleri artık üstünü örtmüyorum, gündüz de yanındaysam öyle örtüyorum...Allah göstermesin, anlattım diye kızmayın sakın ama dikkatli olun diye anlatmak istedim.

bi de eşimin annesine anlattım bunu geçen, ne dese beğenirsiniz, Allah onları korur, merak etme...diyecektim o çocuk nasıl öldü o zaman?

ayyyy Allah korusun Allah göstermesin Allah sabır versin
ben ince minik bi penye battaniyeyi bacaklarına örtüyorum ama bizimkinin huyu gözünü açar açmaz ilk battaniyeye tekme atıp fırlatıyor
ben kolsuz body ve altınca penye şortla uyutuyorum

bir de ben geçen hafta yazlıkta bahçedeyken dizimin üstüne düştüm fena bir şekilde, kuzey kucağımdayken, nasıl tuttuğumu bilemedim çocuğu... banyo yaptıracaktık bahçede giderken ayağım boşluğa geldi, betonun üzerine dizimi üstüne düştüm, 10 sene önce de aynı yerde düşerek kolumu kırmıştım...Allah o zaman korudu işte oğlumu...

bunu da anlattım kayınvalideme ve kayınpedere, gülüp geçtiler... insan bi geçmiş olsun bişey der, aman Allah korumuş , dikkat et bi daha falan diyeceklerine güldüler yaa... bir şey oldu mu bile demediler... sinirim zıpladı.

dahası benim kayınpeder çocuğa telefondan müzik sesi dinletecem diye telefonu bodysinin içine soktu... Allahtan eşim hemen çıkardı, kan beynime sıçradı benim. cep telefonu bu yaa, bebeğin kalbinin dibine konur mu????

canım Allah korumuş seni ve bebeğini
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
kaynananlar da tam denyoymuş kusura bakma da

Kızlar şöyle bir uyku tulumu buldum.
Üst kısmı olmadığı için bunaltmaz, ayaklarını-bacaklarını da örtmüş olurum.Sizce bunu teper çıkarır mı?
ama uyuduktan sonra giydirmesi zor olur dimi bunu?
Ekli dosyayı görüntüle 12205

bunun da içine giremezler mi ben bundan da kullanamam

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

napalım tatlım sıcaktan yamuluyoruzzz...:bitter:
bide bugün doktora götürücem kontrol ve aşı için...

merhaba canım.. sıcak işte.. senin nasıl gidiyor iş aramalar??

tatlım ikeadan bi tulum almıştım ama kışlık polar kollardan geciyo falan süperk bişey, onun yaz modelini bulsak keşke...

benimkide ordan ve aynen tek taraf acıkta tatlım bende düşünüyodum bitane daha alsam diye...

geçmiş olsun buarada şeker...

saol şeker...

napalım canım işte gidiyoruz görüşmelere...bakalım aklıma yatan bir yer olur inşallah zaman içinde...

uyku tulumuna sardım ben şimdi, bugun bulmam lazım :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
20 temmuzdan önce gidelim diyom işte ama hala yakın güzel bi yere karar veremedim ya
neden tek oda paklamıyo ne açıdan cnm
apart gitcez heralde gidersek

mustela öncesi ve sonrası aldım ben
ee kusup işemiyo mu ben de bol bol kıyafet alırım diyodum
denize neyle sokuluyo çıplak mı bezle mi?

he tamam canım

geçen bi yerde okumuştum
bebek diliyle kaşığı reddediyorsa ek gıdaya henüz hazır değildir diye

cnm sen işi mi bıraktın? daha önce sordum mu bilmiyorum bunadım sanırım monotonluktan :D
hayırlısı olsun tazminatını alabildin mi?
şahin de benim elimi bi ısırıyo kemiğim kırılcak sanıyorum valla ve göğsüme bi tekme atıyo anam anam

evet en iyiysi römer

ayyyy Allah korusun Allah göstermesin Allah sabır versin
ben ince minik bi penye battaniyeyi bacaklarına örtüyorum ama bizimkinin huyu gözünü açar açmaz ilk battaniyeye tekme atıp fırlatıyor
ben kolsuz body ve altınca penye şortla uyutuyorum

canım Allah korumuş seni ve bebeğini
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
kaynananlar da tam denyoymuş kusura bakma da

bunun da içine giremezler mi ben bundan da kullanamam

Evet canım işe ilk geldiğim gün işleyişteki bazı değişiklerden bahsettiler.
Ne kadar istenmeyen angarya iş varsa bana yığmışlar.
Ben de bu şartlar altında çalışamayacağımı söyledim.
Müdürümün kaprisi sebebiyle olduğu için bunlar, patronum hak verdi bana.
İş bulana kadar ayrılma dedi.Tazminatını da veririm dedi ama inşallah yan çizmez zaman içinde.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
teşekkürler hayatım

pikoş ben zaten 2 tane aldım da baş tarafı yarım, ayak tarafı hiç kapanmadı

babuş tam 5 tane nevresimim var, hatta bi tane daha geliyomuş 6 tane... uyku seti almam artık herhalde, saol yine de canım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
teşekkürler hayatım

pikoş ben zaten 2 tane aldım da baş tarafı yarım, ayak tarafı hiç kapanmadı

babuş tam 5 tane nevresimim var, hatta bi tane daha geliyomuş 6 tane... uyku seti almam artık herhalde, saol yine de canım.

Himmmm benim zaten ayakucu ve bas tarafi mobilya aadece kenarlara koyuyorum ben koruyuculari. O yuzden tam benim :)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
kızlar var mı bi yaramazlık? epeydir gıremıyorum. bitmedi şu lanet misafirler bitmedi. hoş onlar bıtse kaynanam, kayınpederım, eşimin kardeşi ve eltım bendeler boyna. delırmek uzereyım. bı de eşim amelıyat oldu full mısafır çekıyorum bu ara. offfffffffffffffffff

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
kızlar var mı bi yaramazlık? epeydir gıremıyorum. bitmedi şu lanet misafirler bitmedi. hoş onlar bıtse kaynanam, kayınpederım, eşimin kardeşi ve eltım bendeler boyna. delırmek uzereyım. bı de eşim amelıyat oldu full mısafır çekıyorum bu ara. offfffffffffffffffff

kolay gelsin tatlım, dünyam hamile, en bomba haber bu :)))

bir de benim paşa sünnet oldu :)

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Lilacs unnadoda yazlık uyku tulumları var,ben alayım diyorum. Örtmeden içime sinmiyo her ne kadar uzun kollu yatırsam da...
Uyuyanın üzerine kar yağarmış derler ya ben de çok üşürüm, uyku tulumu iyi olabilir.

Babus um bence bu kadar kalın giydirmeye alıstırma Adayı.

Ben batuhanı atlet kilotla yatırıyorum bir de ince carsafa sarıyorum elleriyle kendini uyandırmasın diye gene terliyor

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selamlar kızzlaaaarr:D
uzun zamandır giremioum walla... faranjit olmuşum başım ağrıoudu dönüoudu felan..bu arada dünyamm hayırlı olsun canımm,Allah kolaylık wersin...anammm simuşş dönmüşsün tatilden, hoşgeldinnnn...geçmişe şöle bir baktım da bütün bebişler mama yemiyormuşş,livada da aynı sorun war önceden cokur cokur mama içioudu,şimdi zorla güç bela içio, sıcaktan galibaa istemiolar..bu arada galiba livanın dişleri kaşınıo en az 10 tane diş kaşıyıcısı aldık ama 2 dakka oynayıp atıo sonraa hoop eller ağızda her yerimizz ıslanıyor walla.bide annem tükürük yapmayı öğretmiş,karşılıklı tükürüpleşip duruyorlarr..Allahım erkek çocukları gibi oldu bu kızz :D

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
selamlar kızzlaaaarr:D
uzun zamandır giremioum walla... faranjit olmuşum başım ağrıoudu dönüoudu felan..bu arada dünyamm hayırlı olsun canımm,Allah kolaylık wersin...anammm simuşş dönmüşsün tatilden, hoşgeldinnnn...geçmişe şöle bir baktım da bütün bebişler mama yemiyormuşş,livada da aynı sorun war önceden cokur cokur mama içioudu,şimdi zorla güç bela içio, sıcaktan galibaa istemiolar..bu arada galiba livanın dişleri kaşınıo en az 10 tane diş kaşıyıcısı aldık ama 2 dakka oynayıp atıo sonraa hoop eller ağızda her yerimizz ıslanıyor walla.bide annem tükürük yapmayı öğretmiş,karşılıklı tükürüpleşip duruyorlarr..Allahım erkek çocukları gibi oldu bu kızz :D

Sagol canım :)

Ben de batuhan'ı mamaya alıstırmaya calısıyorum mecburen. Cok ac oldu mu cuk cuk iciyor ama gene beni emmek istiyor. Nasıl memeden kesicem blmiyorum. Ben bi de ek gıdalara gecmeye basladım. Dun yogurt corbası icirdim az bisey. Bugun mayaladıgım yogurttan verdim bayıla bayıla yedi bebelac cocuk sutunden mayalamıstım meger onda seker varmıs ondan sevdi demekki :D

O eller bizde de sorun onu elleri bizim ustumuz hep tukuruk. Olmadık hersey agzında ama dis kasıyacagını 2 dk alıp sonra atıyor.. Cok anormal bu cocuklar yaa..

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
haa bu arada babuş inşallah gönlüne göre bir iş buluruz hepimiz bende içinde :D bu gidişle galiba yüksek lisans yapcam gibi gözüküyorr...
bu arada tanseel sana da bir sorum olcak ya sen araştırma görevlisiydin dimi üni de? yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi kadrosu alınıyormuydu çünkü bizim okulda biri bu şekilde kadro almıştı öle hatırlıyorum daa

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selamm kızlarrr.. nasılsınızz bakimm bebelrr nasıll.. bende denizz acılısını yaptım dün nihayett. kızı plaja götürmedim kıyıda ona kim bakcak die zaten uyumustu vde kaldı. 1 saat ben girdim döndümm. hanımm yoklugumu hiç takmamıss halalarıyla oynuyodu:D onu sokamadık yalnız. dr u aradık tavsiye etmiyorum henüz dedi. sadece dayanamadım accık ayaklarını havuza soktum. hiç ses etmedi saskın saskın suya baktı.

uykular iyice düzene girdi. gece de 1 kere kalkmaya basladı. 1 kere kalkıp su içiyo onu saymıyorum. 1 kere de mama yiyiyo. hastalanmadan önce 150 lik mama içiyodu. artık zar zor 120 içiyo. tabi ek gıda da etki etkiyodur ama bugün de 90 lık mama içti mesela. yogurdunu bitiriyo meyvesini bitiriyo orda sıkıntı yok yok allah tan.

öksürükk hala gecmedi. balgamlı öksürmüyo artık ama kuru kuruu ögürür gibi öksürüyo bi kac defa. kontrole az kaldı diye gitmedik tekrar.

böylee bizden haberler. sehir cok sıcak yinee. az daha gecsin dısarı cıkıp kızı gezdiricem .. falan filann fıstık:deli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar