2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
walla bben her gun sunu farkediyorum ki;
bebeginin olcagını ogrenmek,hamilelik,ona esyalar almak,oda hazırlamak,onu hayal etmek..vs bunlar cok guzel seyler ama dogduktan sonra baslıyomus asıl hayat..
sık sık Allah'ım hepimize guc kuvvet ve sabır ver diye dua ediyorum cok korkuyorum altından kalkamicam diye hemen sinirlerim bozuluveriyo benim..
hele bide hasta olunca iice deliriyorum aglayınca desen elim ayagıma dolanıyo of yarabbim off :( :(

Canım şöyle düşün. Ben öyle rahatlıyorum. Bebek bakmak doğal bir süreç, artık hep evladımızla olacağız, bu bizim doğal yaşamımızın akışı. İşe gitmek gibi, akşam eve gelmek gibi, yemek yemek, tv izlemek, yatmak uyumak gibi, nefes almak gibi.
Kendi aileni düşün. Nasıl sıradan günlerimiz vardı, okula gidiyorduk, eve geliyorduk, ödev yapıyorduk. Gayet sıradandı hayat. Yine öyle rutin hayatımıza biri daha katıldı. O misafir değil, o da evden biri.
Geçici bi durum yaşamıyorum Rabbimizin izniyle uzuuuuunnnnn zaman birlikteyiz….
Böyle düşünürsen rahatlarsın belki….

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Canım şöyle düşün. Ben öyle rahatlıyorum. Bebek bakmak doğal bir süreç, artık hep evladımızla olacağız, bu bizim doğal yaşamımızın akışı. İşe gitmek gibi, akşam eve gelmek gibi, yemek yemek, tv izlemek, yatmak uyumak gibi, nefes almak gibi.
Kendi aileni düşün. Nasıl sıradan günlerimiz vardı, okula gidiyorduk, eve geliyorduk, ödev yapıyorduk. Gayet sıradandı hayat. Yine öyle rutin hayatımıza biri daha katıldı. O misafir değil, o da evden biri.
Geçici bi durum yaşamıyorum Rabbimizin izniyle uzuuuuunnnnn zaman birlikteyiz….
Böyle düşünürsen rahatlarsın belki….

hıhı..dogru soyluyosun babusum..cabuk pes etmis gibi hissediyorum heralde ben kendimi..bunca zaman hayatımda boylesine onemli biri olmamıstı ilgilenmem gereken heralde ondan afalladım :)

hem canımdan cok sevdigim hemde yardıma bakıma muhtac biri yoktu ki hic..hastalanırmı diye odumun koptugu,ıh dese zıpkın gibi yanına uctugum,onu eglendirmek icin sebeklik yaptıgım biri yoktu :D

cok sukur veren Allah'a..hepimizinkini bagıslasın :ask:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
babuşşşş,

yazmıştım ama bir daha rica edeyim.
muhallebiyi nasıl hazırlıyorsun? içine şeker koyuyor musun? tamamı sütten mi?
doktorun bana verdiği rehberde böyle ama 2si de zararşı değil mi küçük bebeklere? doktora sormayı unutmuşum. tekrar da ulaşamdım.sen geldin aklıma :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günaydın kızlar,

tam okuyamadım geçmişi ama hatırladıklarımı yazıvereyim.
Bblaucum hayırlısı olsun, inşallah şartlaarı sana daha çok uyan bir iş bulursun...

benim de sütüm çok azaldı kızlar :( benim sol göğsümden çok az süt geliyordu ya, o göğsümü emerken Tuna sinirleniyordu çünkü beklediği ölçüde süt gelmiyor. ama aynı hareketleri şimdi sağ göğsüm için de yapıyor. bir de geceleri yine çok sık kalkmaya başladı. siz anlattıkça imreniyorum valla. deliksiz 3 saat uyursa öpüp başıma koyuyorum. nedir sizin sırrınız? mama mı tok tutuyor acaba?

azoşum seni çok iyi anlıyorum. ben erken gelmeme rağmen çoğu zaman hiçbirşey yapamıyorum. Tuna uyuyana kadar nerdeyse hep benimle. çok özleşiyoruz :aglayan: sonra da anca bir duş ve uyku...

dün ilk büyük yaramazlığını yaptı. masada çorba kasesine bir saldırdı. ne olduğunu bile anlayamadım. speedy gonzalesim benim..:D her yerimiz, üstümüz başımız çorba oldu ikimizinde. 5 dk kıkır kıkır güldü bu duruma. sonra doğru banyo :cokkomik:

bir de babuşum senin listede muhallebi vardı sanırım. bana da önerdi de doktor telefonda. ama verdiği listede tamamı sütten hazırlanıyor ve içine şeker de konuyor. bildiğim kadarıyla 2si de zararlı. tekrar aradım ama ulaşamadım. şimdi beklemedeyim. bir de sana danışayım dedim...

Tesekkurler canim umarim hayirlisiyla bulurum guzel bir is.
Bizim muhallebi soyle.
1su bardagi suya 3tatli kasigi pirinc unu koyuyoruz kaynatiyiruz.
Kaynamaya yakin icine 4-5damla limon suyu damlatiyoruz.
Sonra kaynatip sogumaya birakiyoruz.
Sogumaya yakin icine 6 olcek mamasindan koyuyoruz toz halde.
İyice karistirip veriyoruz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günaydın kızlar,

tam okuyamadım geçmişi ama hatırladıklarımı yazıvereyim.
Bblaucum hayırlısı olsun, inşallah şartlaarı sana daha çok uyan bir iş bulursun...

benim de sütüm çok azaldı kızlar :( benim sol göğsümden çok az süt geliyordu ya, o göğsümü emerken Tuna sinirleniyordu çünkü beklediği ölçüde süt gelmiyor. ama aynı hareketleri şimdi sağ göğsüm için de yapıyor. bir de geceleri yine çok sık kalkmaya başladı. siz anlattıkça imreniyorum valla. deliksiz 3 saat uyursa öpüp başıma koyuyorum. nedir sizin sırrınız? mama mı tok tutuyor acaba?

azoşum seni çok iyi anlıyorum. ben erken gelmeme rağmen çoğu zaman hiçbirşey yapamıyorum. Tuna uyuyana kadar nerdeyse hep benimle. çok özleşiyoruz :aglayan: sonra da anca bir duş ve uyku...

dün ilk büyük yaramazlığını yaptı. masada çorba kasesine bir saldırdı. ne olduğunu bile anlayamadım. speedy gonzalesim benim..:D her yerimiz, üstümüz başımız çorba oldu ikimizinde. 5 dk kıkır kıkır güldü bu duruma. sonra doğru banyo :cokkomik:

bir de babuşum senin listede muhallebi vardı sanırım. bana da önerdi de doktor telefonda. ama verdiği listede tamamı sütten hazırlanıyor ve içine şeker de konuyor. bildiğim kadarıyla 2si de zararlı. tekrar aradım ama ulaşamadım. şimdi beklemedeyim. bir de sana danışayım dedim...

Bizim muhallebi soyle.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Bizim muhallebi soyle.

bize de muhallebi için 2 tarif verilmiş. birisi aynen senin anlattığın gibi. formül mamayla hazırlanan. diğeri ise şöyle: 1 su bardağı inek sütü, yaklaşık 3 tatlı kaşığı pirinç unu, 2 tatlı kaşığı şeker. süt ve pirinç ununu karıştırıp inmeye yakın şeker ekleyin diyor...

biz mama kullanmıyoruz o yüzden ilk tarifi atlamışım herhalde. en iyisi ben tekrar ulaşmaya çalışıp sorayım... sağol tatlım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuşşşş,

yazmıştım ama bir daha rica edeyim.
muhallebiyi nasıl hazırlıyorsun? içine şeker koyuyor musun? tamamı sütten mi?
doktorun bana verdiği rehberde böyle ama 2si de zararşı değil mi küçük bebeklere? doktora sormayı unutmuşum. tekrar da ulaşamdım.sen geldin aklıma :D
Yazdim canim yeni gordum o mesaji.
Yok seker koymuyorum sadece pirinc unu ve kendi mamasiyla hazirliyoruz....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bize de muhallebi için 2 tarif verilmiş. birisi aynen senin anlattığın gibi. formül mamayla hazırlanan. diğeri ise şöyle: 1 su bardağı inek sütü, yaklaşık 3 tatlı kaşığı pirinç unu, 2 tatlı kaşığı şeker. süt ve pirinç ununu karıştırıp inmeye yakın şeker ekleyin diyor...

biz mama kullanmıyoruz o yüzden ilk tarifi atlamışım herhalde. en iyisi ben tekrar ulaşmaya çalışıp sorayım... sağol tatlım

Canim bebekler icin 3 buyuk yasak

İnek sutu
Yumurta beyazi
Bal

Diye biliyorum ben. Sut o yuzden tehlikeli olmazmi?

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
hıhı..dogru soyluyosun babusum..cabuk pes etmis gibi hissediyorum heralde ben kendimi..bunca zaman hayatımda boylesine onemli biri olmamıstı ilgilenmem gereken heralde ondan afalladım :)

hem canımdan cok sevdigim hemde yardıma bakıma muhtac biri yoktu ki hic..hastalanırmı diye odumun koptugu,ıh dese zıpkın gibi yanına uctugum,onu eglendirmek icin sebeklik yaptıgım biri yoktu :D

cok sukur veren Allah'a..hepimizinkini bagıslasın :ask:
Tipkisinin aynisi:)

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Canim bebekler icin 3 buyuk yasak

İnek sutu
Yumurta beyazi
Bal

Diye biliyorum ben. Sut o yuzden tehlikeli olmazmi?

ben de öyle biliyorum cnm. şekerli gıdalar da aynı şekilde. o yüzden doktora sorayım diyorum. bakalım nasıl bir açıklama getirecek :D yalnız nette de bu şekilde tarifler var. enteresan...

Selam calmişşş:sirin:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
ben de öyle biliyorum cnm. şekerli gıdalar da aynı şekilde. o yüzden doktora sorayım diyorum. bakalım nasıl bir açıklama getirecek :D yalnız nette de bu şekilde tarifler var. enteresan...

Selam calmişşş:sirin:

Naber lidılim...
Bu arada iki gundur rezene icmiyorum acep ondan mi azaldi sutum yoksa cayi cok ictim etkiler mi ki..ne sütmüs anacim borsa gibi takipteyiz...

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Kizlar benim keyfim cok yerinde...
Dayimin kizi ben de esim sehir disinda oldugu icin...
Bana cok yard. Oluyor bi de yalniz kahvalti etmiyorum ya cok mutluyum-kop

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar