2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Haklısın canım ama alışmam zaman alacak gibi.
Akşamüstü 7 gibi uyuyor en geç 8. Ben de 11-12 arası kaldırıp altını değiştirip, yediriyorum.Azcık oynuyoruz sonra yatıyor.Bir dahaki kalkışı ya sabah 6 ya da 8 ruh haline göre :D

Canım çok geçmiş olsun.

alısırr azomm sende alısırsınn. üzme kendini bende kızlara katılıyorum sen onun gelecegi için calısıyosun. benim baktırcak kimsem yok olsa bnde hemen işe baslarım. kızımdan bir an ayrılasım yok ama sonucta 2_3 yıl sonra kres anaokulu vs o benden ayrılcak. onun daha ii sartlarda olması okuması zaman gecirmesi cok önemli. simdiden okullarda gözüm neresi olur nasıl olur. iyisini yesin ,güzelini giysin.benim yaslılıgım için de sigortamın bitip emekli olmam lazım. kiii hem kızıma yük olmayayımm hayırlı bi evlat olsa bile hem kendime yetebileyim. insana en cok yaslılıkta para lazım. gencken bugün calısır yarın yersin ama yaslnaınca yok.
yani sen cok ii bi annesin. ne yapıyosan yine onun için:ask::utan:
Ada da bu sabaha keyifsiz basladi. Zaten gece de yine aglama krizi geri gelmisti. Agladi inledi uyumadi. Esime dedim arabayla gezdirelim bari oyle uyur belki. Ciktik bikac tur attik uyudu yine ihlaya ihlaya. Saat dokuz bucuk gibiydi. Yari ac yari tok uyumasina ragmen dort bucuga kadar da uyanmadi. Sabah sekiz gibi kalkti.yine keyifsiz...az mama emdi ilacini verdim kustu,ne var ne yok cikardi.doktoru aradim normal iki uc gune rahatlar daha ded.kusunca rahatladi galiba uyudu simdi.

tatlım kendiminkine ayrı seninkine ayrı üzülüyorum inan. cok mama verme keyifsizler yemiolar koca insan gibi. ben 2 gündür 20 20 10 10 veriodum. pazar gecesi yarım saatte 1 kalktım 2 yudum mama içip yatıyodu. dogdugunda bu kadar uykusuz kalmamıstım. allah baska dert vermesin yavrularımıza:utan:

Kiyamammmmmm :(
Ama uzulme azosum bu duygu durumu da duzelwcek,en azindan katlanilabilir olacak... Sen yavrun icin calisiyosun,eline guzel bi firsat da gecti oyle bak kuzu,uzulme.
BiZ burdayiz dertlesmek istediginde :)

İshal salgini gecen senelerde de vardi millet kirilmisti salgindan yine peydahlandi desene....
Gorumcemin oglu da llmustu gecen yil....

Belki size onlardan gelmistir?

heralde cnm. yok onların hepsi bizden sonra oldu. kardesim de defne hasta die bize geldiler 2 gün sonra oldu. bu da bz tecrübe oldu. bide ası yaptırdım ben bu cocuga ishal için. ası olmasa demek ne olcaktı allah korusun:utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
pikosummmm saoll balımm tekrarr

selammm kızlarrrr.. kızcemm ii gibi bugünn. ilk defa 90 lık mama içti. içim rahatladı accık. kakası da pütürlüceydi. tabi hastayken bile sebeklik yaptıgından insan daha cok üzülüyo. o gün dr damar ararkenn cıgırttıgının dısında hem ishal hemm kusuyo halaa sedyede dönüyodu, gülücükler atıyodu, parmagını emiyodu kuzum. neyse gecti giti cok sükür biraz.

bugünn bekledigim sey oldu ve defne ayak parmagını emmeye basladıı.:evet: önce yakaladı bi yaladı yaladıı sonra aldı agzına cuk cuk emmeye basladıı. ayy bi komikk oldu sormayınn. hala ayaklarıyla oynuyo :cokkomik:

neyse bende temizlige devamm. defne bizim battaniyeden carsaflara kendi yorganına vs hersey kustugu içinn yıak ütüle baya zaman alıyo. kusmuklu ve kakalı kıyafetleri saymıyorum bile:sok hadi sona gelipp bakıcam yine. öper,mm heppiciginizii

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selamm kızlarrr.. bugün evi dezenfekte edicem o sebeplen yokum. arada girer bakarım dinlenirken:D

bugün bende ishal oldumm kesin bulasıcı ishali cocumun. ama atesim falan düstü allahtan. halsizligim yok. tırnaklarım zati kısaydı ama küt die köseleri vardı. simdi onları da kesicem. deriye sıfır yapıcam hiç sevmem ama tırstım iice. bütün aileyi ishal yaptık herkes sürünüyo sayemizde:( ama en agır kayınvalidem geciriyo kadıncagıoz zaten hastaydı.
bide salgın varmıs. cünkü ne zamandır görmedigim görümcemle oglu da ishalmişş dün konustum. dr da salgın var herkese birbirinden gecmemiştir büyük olasılıkla demiş ama görcezz bakalım:tskler:

çok çok geçmiş olsun ecrinn hepinize, en çok da kuzucuğuna...

Haklısın canım ama alışmam zaman alacak gibi.
Akşamüstü 7 gibi uyuyor en geç 8. Ben de 11-12 arası kaldırıp altını değiştirip, yediriyorum.Azcık oynuyoruz sonra yatıyor.Bir dahaki kalkışı ya sabah 6 ya da 8 ruh haline göre :D

Canım çok geçmiş olsun.

ne güzel yaf, nazar değmesin....benimki uyanınca uyumak bilmiyor, dün 1 buçukta kalktı gece 3 buçukta zor uyuttum tekrar...

Ada da bu sabaha keyifsiz basladi. Zaten gece de yine aglama krizi geri gelmisti. Agladi inledi uyumadi. Esime dedim arabayla gezdirelim bari oyle uyur belki. Ciktik bikac tur attik uyudu yine ihlaya ihlaya. Saat dokuz bucuk gibiydi. Yari ac yari tok uyumasina ragmen dort bucuga kadar da uyanmadi. Sabah sekiz gibi kalkti.yine keyifsiz...az mama emdi ilacini verdim kustu,ne var ne yok cikardi.doktoru aradim normal iki uc gune rahatlar daha ded.kusunca rahatladi galiba uyudu simdi.

size de çok geçmiş olsun babuş, tez zamanda şifa bulsun minik ada.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ben de annemi çağırmıştım, o bakarken evi süpürdüm, banyo yaptım, minnoş uyuyunca da silerim dediydim, uyudu ama ben buralarda geziyorum, offff hiç canım istemiyor... ama misafirim gelecek bu hft. 2 aile 2sinin de birer tane ufaklığı var, 3-4 yaşlarında. bilemiyorum nasıl atlatacağız.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
çocuklu kadına misafir gelmesin anacım... valla bunu bakanlıklarla konuşacağım yasaklasınlar. ceza versınler hattai.

gelecekse de çocuk çok uyurken gelecek anacım, ilk zamanlarda, hem o zaman destek olan da çok oluyor... çocuk olmuş 5 aylık, sürekli kucak istiyor, kendi kendine oynama olayı henüz yok, illa yanıbaşında olacaksın, misafirde var 2 çocuk... bilemiyorum...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bblau ek gıdaya geçtiğin için soruyorum, kaşık mamalardan aldın mı hiç, yoksa hep kendin mi hazırlıyorsun? bi de muhallebi yapmak için pirinç unu hangi marka aldın?

bu milupa ya da diğer markaların meyve püresi, sebze karışımını falan kullanan var mı arkadaşlar? mama veriyorum ama sanki onlar sağlıklı değilmiş gibime geliyor, oysa çok da kolaylık...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
gelecekse de çocuk çok uyurken gelecek anacım, ilk zamanlarda, hem o zaman destek olan da çok oluyor... çocuk olmuş 5 aylık, sürekli kucak istiyor, kendi kendine oynama olayı henüz yok, illa yanıbaşında olacaksın, misafirde var 2 çocuk... bilemiyorum...

gelmesinler anacım. hele gelmişken evi de şöyle bi gezmesinler. hele çocukları varsa uğramasınlar bile. öffff bıktım misafırden valla. evimde sadece kendi aileme ve kocama tahammülüm var.. ehehheheheh

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yaaa bu topigin en zayıf bebesi benimkimi? herkes nerdeyse 7 kg ya ulasmıss benim kızım hala 5800 küsürlerde. kesin hastalandıgından beri de vermiştir biraz yemedigi için:(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
heyy masallahh.. benim kızımm nie zayıf yaf:( dr normal dedi, bende cok hareketli die kendimi avutuyorum ama zayıf mı acaba:sok: belki kasık mamalara falan gecince toparlar:utan:

canım benimki de sisman degil ondan yazdım ben sana :) bana gore yani oyle her yeri bogum bogum degil..ayda 1 kg bile almamıs yani gecen ay..gunde 1 kez bazen 2 kez mama verdigim halde..ama benimik hic durmuyo Defne gibi,ne eli ne ayagı duruyo yani surekli kıpır kıpır ya bi tek uyudugunda dinleniyo cocuk :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
asm den gelen msj da söyle vermiş: dördüncü ayın sonunda kızınız 5.2 ile 7 kg agırlıgında, 58 ile 64 cm boyunda; oglunuz 5.6 ile 7.8 kg agırlıgında ve 60 ile 66 cm boyunda olmalıdır..

demek benim kız orta bpylu zayıf bi kız olcak galiba sanırsam. 62 cm e 5840 gr:utan:

neyse en azından hala normal sayılbilir:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
canım benimki de sisman degil ondan yazdım ben sana :) bana gore yani oyle her yeri bogum bogum degil..ayda 1 kg bile almamıs yani gecen ay..gunde 1 kez bazen 2 kez mama verdigim halde..ama benimik hic durmuyo Defne gibi,ne eli ne ayagı duruyo yani surekli kıpır kıpır ya bi tek uyudugunda dinleniyo cocuk :D

o zaman 4 ay kontrolü dicektin:D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
gelen de gece 12 ye kadar oturmasın bi zahmet:utan: bunu da söle kızz :D

derım bebişim. ayıpta bişi bebek olan eve mısafır gıdıyosun boı de utnanmadan 12 yekadar oturuuyosun.... valla yuzsüzluk bu. a aaaaaaa kınıyıorum..

yaaa bu topigin en zayıf bebesi benimkimi? herkes nerdeyse 7 kg ya ulasmıss benim kızım hala 5800 küsürlerde. kesin hastalandıgından beri de vermiştir biraz yemedigi için:(

takma kafana sağlık problemı yoksa tamamdır. benımmkıne de zayıf dıyolar 66 cm 6800... sadece anne sutu alıyor o da ehhhh işte. iştahsız aden.

aynen ya. enerjısi hiç bıtmıyor hiç.. i,zlerken ben yoruluyorum valla

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
Hayatım sordum da, doktor huyu böyle diyo, huysuz diyo tabi bunu ağlamaları için diyo bide gazlı bebekmiş öyle dedi. Ama kakayı neden öyle zorlanarak yapıyo onu sormadım, bu hafta içi bi gün gidicez bakalım ne dicek...

Hmmm o zaman bilemedim ben onu... Belki biberondan daha hızlı akıyo ya acaba öyle mi hoşuna gidiyo...

Ahahahhahaaa dur yarın ben de deniyim bunu. :D Ben daha çok lölölölööölööö lölölölölöööö diyom, çünkü o zaman dil aşağı yukarı hareket ediyo, normal konuşunca dili göremiyo belki agu magu der diye yapıyom ama benimki a a a aaaa dan başka bişe demiyo...

Gökçecan, bence sen yavaştan ayır Adenin yatağını, sonra zor olabilir bence. Ben doktora gidelim fikrini alayım odasını ayırcam inşallah. Kendi odasında uyumayı şimdi öğrendi öğrendi sonra görümcemin çocuğu gibi 5 yaşında halen odamızda yatmasını istemiyorum... Bu arada sen Aden'i anlattıkça her seferinde Durunun, Adenin dişisi olduğunu düşünüyom. Biberon olayı mesela. Benimki de almıyo. Kesinlikle reddediyo, yarın bi gün ben suyu falan nası içircem çok endişeliyim... Ama Aden emzik emiyo, biberonu alması gerekmez mi yaaa? :acep: Benimki emzikte almadı hiç..

Selam Layloşum. An itibariyle hatun uyumuş durumda ve şuan size karanlıktan yazıyorum. Eşim lambayı kapattı da... :D Harf hatalarım olursa affola :D :D Benim zilli de sürekli kucak istiyo, şimdi yeni bişe öğrenmiş. Kucaktan inmek istemeyince ayakları karnına doğru çekip popoyu dışarı ittiriyo. Bi yandan da elleriyle yaka olur, efenime söyliim kol olur nereyi bulursa yapışıyo :D :D

Hmmm hatırlıyorum Adanın böyle bi rahatsızlık yaşadığını. Yaa ben açamam o kadar... İçim gider, açarken yoksa da ben çatlatırsam diye.... :iyyyy:

Hıııı işte tam bizim ev. Kışın güneş uğramaz, yazın da içinden çıkmaz. Her yaz bi dönem feci sıcak oluyo Ankara. Camların hepsini açıp ceryanda yatıyoduk eşimle de bu sene mümkün değil öyle yapamayız. Naapcaz bilmemm...

Valla ben de çok isterdim Babuşum... Hele ki şu idrar yolu rahatsızlığını şıp diye anlamış ya adam, valla hayran oldum. Maşallah diyelim de nazar değmesin adama :)

Aaaay sağol Livam yaaa... Doktorumu değiştirmek istiyorum ben de.. Aslında adamın bi anormalliği olmadı ama benimki rotadan sonra çok sıkıntı çekti ya işte o zaman gıcık oldum adama. Yani adamın kabahati var yok bilmiyom ama ben soğudum. İyi birini bulana kadar da mecbur hidicem. Aslında Laylamın ve Nazomun da doktorlarının isimlerini aldım ama ben özele gitmek istiyorum. Çünkü hastanede beklemek istemiyorum. Zaten tek başıma gidemem. eşim iş yerinden zor izin alıyor. O yüzden ben hep doktora haftasonu ya da hafta içi akşamgidiyorum. Hamileliğimde bile öyleydi. O yüzden ismini verirsen iyi olabilir :sila: Livaya da maşallah. 1 kg çok iyi bence bu ay için. benim zilli 350 gr zor almış... hAYIRLISI... sağlıklı olsunlar da...

canım benim bende devlete gidemioum o yüzden özele gidioumm...hastane hem küçük kalabalık deil hemde çok ilgililerr...hemşireler soyup giydirio eğer sen istersen..ayrıca 30 tl gibi ek bi ücrete çok harika..ben akrapol hastanesinde ahmet beye gidiouzz..balgatta hastane
cnm maşallah bebişine
sen günde ne kadar mama veriyosun toplamda
ya bazen ben bu çocuğu aç mı bırakıyorum diyorum ama aç olan çocuk hareketli olmaz hem de ağlar dimi

benimde il zamanlar ağladığında edepsizliğinden ağlıyo demişti

lölö mü gülüyo mu bari :vecihi:

oy maşallah tostiğe
ben de bugün yoğurtlu makarna yiyodum yoğurttan bi yudum yalattım suratını ekşitti :D
ay benimki de bazen iki elini kolunu böle titrete titrete ağlıyo dötünü yerim ben onun

ya hep sorcam sorcam unutuyorum
bu daire dediğin ne ya
uçan daire mi

oy kıyamam ya

cnm ben aptamil kullanıoum 3 saatte bir gece 12 ye kadar 120 cclik verioum...yalnız akşam 8 de verdiğim öğünle 12 ye kadar uyuyor..12 de yine 120 cclik verip uyuyo sonra sabahda 5 gibi bazen 6 da uyanıo sonra yine 3 er saatlik arayla verioum

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Günaydın kızlar :utan:
Dün iş çıkışımdan sonra koştura koştura eve gittim Kuzey uyumadan yetişeyim diye ama uyumuş :(
Ağlayarak uykusunda başını okşadım :( Çok koydu..Ama gece 11de yedirirken hem sevdim hem oynadım :D

off ya :(

selamm kızlarrr.. bugün evi dezenfekte edicem o sebeplen yokum. arada girer bakarım dinlenirken:D

bugün bende ishal oldumm kesin bulasıcı ishali cocumun. ama atesim falan düstü allahtan. halsizligim yok. tırnaklarım zati kısaydı ama küt die köseleri vardı. simdi onları da kesicem. deriye sıfır yapıcam hiç sevmem ama tırstım iice. bütün aileyi ishal yaptık herkes sürünüyo sayemizde:( ama en agır kayınvalidem geciriyo kadıncagıoz zaten hastaydı.
bide salgın varmıs. cünkü ne zamandır görmedigim görümcemle oglu da ishalmişş dün konustum. dr da salgın var herkese birbirinden gecmemiştir büyük olasılıkla demiş ama görcezz bakalım:tskler:

cnm maşallah daha iyi olur inşallah

Allah tez zamanda şifa versin adacıma

ben de annemi çağırmıştım, o bakarken evi süpürdüm, banyo yaptım, minnoş uyuyunca da silerim dediydim, uyudu ama ben buralarda geziyorum, offff hiç canım istemiyor... ama misafirim gelecek bu hft. 2 aile 2sinin de birer tane ufaklığı var, 3-4 yaşlarında. bilemiyorum nasıl atlatacağız.

ayyyy evlerden ırak :korkak:

benimki cnm 4.ay sonu 6

asm den gelen msj da söyle vermiş: dördüncü ayın sonunda kızınız 5.2 ile 7 kg agırlıgında, 58 ile 64 cm boyunda; oglunuz 5.6 ile 7.8 kg agırlıgında ve 60 ile 66 cm boyunda olmalıdır..

demek benim kız orta bpylu zayıf bi kız olcak galiba sanırsam. 62 cm e 5840 gr:utan:

neyse en azından hala normal sayılbilir:D

6 kg 63,3 cm ortada mı

canım benim bende devlete gidemioum o yüzden özele gidioumm...hastane hem küçük kalabalık deil hemde çok ilgililerr...hemşireler soyup giydirio eğer sen istersen..ayrıca 30 tl gibi ek bi ücrete çok harika..ben akrapol hastanesinde ahmet beye gidiouzz..balgatta hastane

cnm ben aptamil kullanıoum 3 saatte bir gece 12 ye kadar 120 cclik verioum...yalnız akşam 8 de verdiğim öğünle 12 ye kadar uyuyor..12 de yine 120 cclik verip uyuyo sonra sabahda 5 gibi bazen 6 da uyanıo sonra yine 3 er saatlik arayla verioum

o zaman ben kesin aç bırakıom
3 saatte 1 120 cc sütüm zannetmem olsun
sadece akşam 1 kez 100-120 veriyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar