iyi geceler kızlar,
öncelikle geç kaldım biliyorum ama, bu yola canını koymuş, her anın keyfini çıkarmaya çalışan, yavrusunun bir damla yaşına karşılık saatlerce ağlayan, hayata bambaşka gözlerle bakan bizlerin günü kutlu, mutlu, huzurlu olmuştur inşallah. her yılımız diğerinden güzel geçsin...
modem arızalanmıştı yazamadım. kusuruma bakmayın.
biz çarşamba yine bir 5 günlüğüne memlekete geçeceğiz. babamın kuzeni oğluna sünnet töreni yapıyor. bebek küçük, hava kötü diye düşünüyorduk ama sünnet olan şeker özel bir çocuk (özürlü ve engelli diyenlerden nefret ederim bu arada) ve muhtemelen evliliği söz konusu olmayacak. o yüzden bu tek merasimlerinde yanlarında olmaya, gururlarına ortak olmaya karar verdik...
HayatıM bana da geçenlerde patavatsız bir meslektaşım Tuna "şeker hastası" olmasın, bu kilo hayra alamet olmayabilir dedi :sok ay benim "kaç kilo oldu paşa?" sorusuna cevap veren dilimi eşşek arısı soksun. milletin ağzı valla torba değil. ama evire çevire yamultasım geldi. sadece "hamileyken bana şeker ölçümü yapıldı, bir sıkıntı görse mutlaka peşini sorardı doktorumuz, onlardan iyi bilecek değiliz" diyebildim ama sinirimden de çatladım...
boşveeeeeeeeeeer deyip geçmek lazım
hamdolsun iyi canım verilmiş sadakamız varmış valla...
canım senin oğlan sadece zayıf.
boyu gayet normal,hatta uzun diyebiliriz.maşallah
gelişme geriliğinde kilo,boy ve baş çevresi belirgin geri olmalı.
sadece zayıf senin oğlan,rahat ol,asla da görüşme o arkadaşınla artık bence...
senin de kutlu olsun cnm
insanlar ne kadar düşüncesiz ya
sünnet törenine de çok duygulandım
Allah sağlık versin inşallah benim kuzenim de özel çocuklardan kız
geçen kontrolunde dr nörolojik gelişimi ii falan dedi
sonra da maşalah nazar değdircez çocuğa dedi
benim de normal de kemiklerim çok incedir ben ömrüm boyu zayıf oldum
daha yeni obezim
bana benzemiş demekki
Bende kitabı var canım.Şu protein ağırlıklı diyet.
Keşke böyle bomboş konuşan insanlar, konuştukları konular hakkında biraz da bilgi sahibi olsalar da küçük duruma düşmeseler......
1 – 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
6 aylık bebek 5500 g – 60 cm 9600 g – 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g – 62 cm 10250 g – 75 cm
8 aylık bebek 6300 g – 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g – 64.5 cm 11300 g – 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g – 66 cm 11900 g – 80 cm
11 aylık bebek 7200 g – 67.5 cm 12200 g – 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g – 68.5 cm 12500 g 82.5 cm
hayatım yukarıdaki çizelgeye bak senin oğlan gayet normal,zayıf da değil buna göre..
bence de hayatım, boyu uzun, kilosu normal, hiç endişelenecek bir durum yok. maşallahı var Şahin paşanın...
neyse ben yatayım, yarın gençlik yürüyüşünde minnoş gençlerimle ben de "gençlik taslayacağım"
hepiciğinize iy geceleeeeeeeeer
ya ben hayatımda diyet görmedim ya ben hep kg almaya çalıştım ilk kez vermeye uraşıyorum
dukan diyeti bakıyım hemen kitabına veriliyo mu bari
o zaman biz ortalardayız kg olarak boy çok ii
ay çok sağol canım ya rahatladım biraz olsun
Okumuştum canım bunu.
İşte ben de o yüzden uzun süre yapmayayım diyorum.
Biraz yapayım kilo verip biraz moral olunca bırakayım
bende de koşu bandı vardı ama kardeşime verdim.evde koşu bandı var ama şahin'den yapamıyorum
yapsam dursa duş alamam o kadar zaman durmaz
akşamları uyuyop koşu bandı yatak odasında anca haftasonu
belki işe başlayınca spor salonuna başlarım işyerinin orda sabah spor yapar sonra işe başlarım
kızlar arkadaşımla ilişkimi kesiyorum artık
arayıp bişi demicem ama ararsa bakmıcam geri dönmicem gitmicem
çok sinirim bozuk gerçekten
daha demin yine ağladım
ablamla dün görüştük anneler gününde annemde toplandık
öyle bişi olsa bile söylenir mi dedi
ben zeten 2li testten başka bişi yaptırmadım
3li beşli detaylı vs.
ne gelirse Allahtan dedim
gelişim geriliği var ise bile o benim biricik oğlum onu herşeyden çok seviyorum yazrken bile ağlıyorum
kendime ağlıyorum
o gelişim geriliği var derken senin oğlun obez deiyemedim bile iyiniyetimden mi, Allah korkumdan mı bilmem
leader cnm sağol telsiz için
lilacs üzüldüm eşinin tutumuna
kızlar görenler nolur
bebeklerinn kaç haftalık ve kaç kg olduğunu yazar mı benim için
ben büyük oğlumu 8 yaşında sünnet yaptırdım lokal anestezi ile sorunsuz ve çok rahat oldu kısmet olursa Kayrayıda 7-8 yaşlarında yaptırmayı düşünüyorum bebekken yaptırmayı hiç düşünmedim hemde dayanamam gibi geliyor aşı yaptırırken bile bakamıyorum
Senin bebeğinde sorunmu var bu kadar erken sünnet düşünüyorsun ?
ben huggıes kullanıyorum bizimde kakamız bazen çıkıyor bende elimizdeki stogumuz bitince prima alayım diyordum
daha demin yine ağladım
3li beşli detaylı vs.
gelişim geriliği var ise bile o benim biricik oğlum onu herşeyden çok seviyorum yazrken bile ağlıyorum
kendime ağlıyorum
o gelişim geriliği var derken senin oğlun obez deiyemedim bile iyiniyetimden mi, Allah korkumdan mı bilmem
leader cnm sağol telsiz için
lilacs üzüldüm eşinin tutumuna
kızlar görenler nolur
Ah kıyamam ya, o kadar çok mu ağlıyorBen rota aşısını yaptırmadım, bilmiyorum iyi mi ettim.Sadece sağlık bakanlığının önerdiği aşıları yaptırcam.
Tatlım benimde 2-3 gün arayla özellikle öğle saatlerinde karın ve kasık ağrım oluyor..Dün tuvalette peçeteye pembemsi bir kan geldi..Anneme söyledim korkuttu beni üstüne görme meselesi olmasın felan diye..Ama senin kanaman olduğunu okuyunca rahatladım.Gerçi benimki kıpkırmızı değildi pembeydi.Bu sabah nokta kadar kırmızılık geldi peçeteye..Çok korkuyorum inşallah gebe felan değilimdir, Allah inşallah olmayanlara verir.
Ve kızlar...Canlar...
9 ayı beraber paylaştığım can arkadaşlarım; aynı endişeleri yaşayıp mutlu sona birlikte ulaştık çok şükür..Uzun maratonumuzda birimizin canı aşure çekti, akşama hepimizin evinde aşure pişti..Kelime haznemize "görselleri yalamak" deyimi eklendi..Çok güzel zamanlar geçirdik beraber ve geçirmeye devam ediyoruz..Hepinizi çok seviyorum, bugün bizim günümüz..Anneler gününüz kutlu olsun kızlar, Allah ailenizden, evlatlarınızdan yana sizi hep güldürsün inşallah
Tatlım ben spiral taktırmadım daha ama ablam taktırdı ve onunda kanamasıoluyormuş ara ara ve ona doktor fazla kanaması olmasın diye hormonlu önermişti güya.. Kayınvalidemde aynısını söyledi spiral ara ara akıntı şeklinde kanama yapıyor diye..
Kızlar geçen bir paket prima aldım yine ama hiç memnun kalmadım..Hep yan bariyerlerden sızdı.. Yan bariyerlerdeki ipl dümdüzoluyor.. Hepsi değil tabiki ama ara ara öyle oluyor her an kakası dışına çıkacak diye korkuyorum hele dün dışardaydık her altını açışımda korktum..Sizlerde hiç böyle bir sıkıntı yaşadınız mı ve bu bebeklerin kakası ne zaman ishal değilmiş gibi olacak.. Yada sadece benim ki mi böyle..:S
Birde sünneti araştıran hiç arkadaş var mı? Doktorlar artık anestezi eşliğinde yapıyormuş diye duydum.. 6 aya kadar lokal sonrakiler genel anestezi oluyormuş diye duydum ne kadar doğru acaba bilgisi olan var mı?
simus canim evet spiral ilk takildiginda kanamayi cogaltir hatta duzene girene kadar ara kanamalarin olabilir endiselenme
bu arada bugun gittim ama yarin ameliyatla alinacak dis kokunde kist olusmus onun temizlenmesi lazimmis. anestezi almadan nasil becerecekler korku icinde bekliyorum.
hepinizin anneler günü kutlu olsun arkadaşlar...
benim odun kocam dün benim anneler günümü kutlamadı, bir gün önce koçtaşa gitmiş matkap almaya, bir de çim adam almış çim bebek desem daha doğru olur herhalde, emzikli çünkü. o gün oğlumla benim anneler günü hediyemiz demişti şakayla karışık, ben de çok kıymetli bir anne olduğum belli demiştim.
dün de hem benim anneme hem onunkine çiçekler alındı, ama bir demet de bana alıp senin de anneler günün kutlu olsun demedi, ben de bu sabah ilk anneler günümü hafızamda böyle yer ettirdiği için kendisine çok kırıldığımı söyledim. kafasına dank etti özür diledi, acemiliğine verecekmişim.
Selam kızlar,
biraz okudum geçmişi de rotarix yaptıranların yazdıklarını okudukca korkuyorum ya bizm aylıkkontrolumuz bu cuma asıyı da yaptırcaktım muallakta kaldım simdi ya korkuuyorum yan etkilerinden off...(
bu arada herkesin gecmis anneler gunu kutlu olsun nice yıllara evlatlarımızla insallah..
geçte olsa anneler gününüz kutlu olsun kızlarrr
bu ne kadar güsel bi duyguymuş yaaa Rabbime sonsuz şükürler olsunnn Allah isteyen herkese anne olmayı nasip etsin inşşşşşşş
pazar sabahı kızım babasının yardımıyla benim elimi öptüüü
bide bana çok güzel özel tasarım ucunda anne bebek ve sonsuzluk figürü olan bi kolye hediye ettii
çok güseldiii çok duygulu anlardııı çok mutlu oldumm çokkkkk
daha demin yine ağladım
3li beşli detaylı vs.
kendime ağlıyorum
kızlar görenler nolur
[sıze="4"]
babam saksıda gül almış
annem para verdi
ablam da salonum için çok güzel pano ve şahin'in resmini koyayım diye güzel bi çerçeve almış anneler günü hediyesi olarak
eşim de mektup+yatağa kalvaltı+kolye[/sıze]