Bu gece herkes ayakta sanirim
İyi geceler kizlar
selam kizlar
nasilsiniz? ben cok kotuyum 2 gundur dis agrisindan ölüyorum bugun gitti doktora yapilcakbisey kalmamis dedi cekilecekyanagim davul gibi sisti antibiyotik kullanicam 5 gun
icim hic rahat degil süte gecicek bisey olucak diye ama iltahap kurumadan cekemezlermis ustelik anestezi alnadan cekilecek offfff offf cok fenayim yani.
irem cok fena alerjigeciriyor vucudu kabardi igneyle geziyor ayaktaela desen gündüzleri edepsizlik diz boyu uykusuz sirnasik hepsi üst uste geldi.agridan uyuyamadim bi bakayim dedim ama benim buyuk cadi cagiriyor simdi de hepinizi ve minnoslari cok operimm
bugün benim doommmgünüm
Halimize şükürler olsun Leadırcanım, 1 haftadır burnumdan getiriyor zilli. Geçen hafta perşembe günü rotarix aşısının ilk dozunu olduk, yaptırmaz olaydım, bin pişmanım yaptırdığıma. Kafam kadar bi prospektüsü var, aşı olduktan sonra bi okudum şok oldum ve kızım 1 haftadır nerdeyse tüm yan etkilerini gösterdi. Ağlama krizlerine giriyor çocuk, karnı beton gibi oluyor. Öyle böyle bi ağlamak değil, yaş gözünden çenesine ordan boyun altına kadar akıyor, yarın da olursa bu ağlama acile falan götürcem....
elanin aylik kontrolu vardi size yazmak istedigim notlar var ama ela ne kadarina izin verir bilmiyorum :crazy:
bu arada elada cok sik kaka yapiyor bi sakinca gormedi doktoru.
bu ay gecen aya gore daha az kilo almisiz.doktor normal dedi fazlaca hareketli oldugu icinmis.. kucagimizda oturttmaya baslayabilirmisiz artik.eline elma,armut maydonoz,taze fasulye,salatalik verir oynamasina izin vericekmisiz kokularina alismasi icinnane,kekik koklat dedi.gunde 1 saat degisik muzik turlerinden dinleyip bizi izlemesini saglamaliymisiz.
acil ciks kizlar ama yzicaklarim var daha operim hepinizi
Kızlar selam...Herkes iyidir inşallah...
Bugun bir kaza geçirdik...Uzun uzadıya yazamayacağım,şu an iyi hissetmiyorum psikolojik olarak,günün etkisiyle...
Bugün Eskişehire geldik.Tam annemin evine geldik,apartman kapısından giriyorduk ki annem Ada'yı bebek arabasından düşürdü.Basiretim mi bağlandı nedir ben güvenlik kemerlerini bağlamamışım.Bağlamamışım diyorum çünkü,"hadi bağlamıyım" diye es geçmedim,cidden basiretim bağlandı herhalde.Annem de beni beklemedi,önden önden gidiyordu Ada mızmızlandığı için.Ben de arkadan bavulları getiriyordum.
Bir anda basamağı atlatmaya çalışırken ne oldu,nasıl oldu hatırlamıyorum bile,Adayı yerde gördüm.Başını çarpmamış,hafif bi şekilde düşmüş.
Biz bağrışınca o da ağlamaya başladı.Ben şoka girmişim dizlerimin bağı çözüldü yere yığıldım,ne yaptığımı bilmiyorum,şu an 1-2 kare dışında olayı da hatırlamıyorum zaten.Hafıza kaybı oluştu.Hemen komşular çıktılar yardım ettiler.Avaz avaz anneme bağırdığımı hatırlıyorum nye basamakları tek başına çıkarıyosun,o senin tek başına yiyeceğin halt mı diye.Ben niye bağlamadım çocuğumu diye bağırdığımı da hatırlıyorum...Kendimi kaybetmişim
Öyle pek uzun ağlamadı,hemen sustu.
Hemen doktorumu aradım, durumu anlattım, yarım saat içinde kusmazsa korkma dedi.
Ama yetinmedim,hemen acile götürdüm yakın hastaneye.Çocuk acili yokmuş ama acilde baktılar,solunum sesleri gayet iyi,travmaya ait bir belirti yok ama gözlemlemek lazım, ama içimiz rahat olsun derseniz,tıp fakültesinin çocuk acili var,götürün dediler.
Oraya gittik hemen.Orada 3-4 ayrı doktor baktı.Biri müşahedeye bile gerek yok dedi.Ada ilk hastaneden itibaren gülücükler,agucuklar veriyodu zaten.
Ama yine de röntgen yazdı.Kıyamam yavruma,röntgen ışınına maruz kaldı evladım.Röntgenler çekilirken bile kıyamadım ağladım hep
Her tarafına bakıldı.2 saate yakın da müşahede altında kaldık.
Hamdüsenalar olsun yavrumu veren,koruyan,gözeten Rabbime hiç birşey olmadı evimize geldik.
Oradaki doktorlardan biri 5-6 saatten sonra için ferahlasın korkma dedi.
Diğeri sorumluluktan ödü patlayan bi tip,saati yoktur bunun,yarın yada öbür gün de kusma,kasılma, el kol hareketlerinde bi sakınma,zorluk görürsen getir dedi.Çıkarayım mı hastayı diye de kırk doktora sordu.Onun güven vermemesine de moralim bozuldu.
Bütün röntgenlerine bakıldığı halde hala kollarında, bacağında hareket zorluğu var mı diyo. Röntgene baktı işte kaç tane doktor, bişeycik yok dediler, hala ne hareket zorluğu.Onun o sorumluluktan kaçar halleri beni gerdi...
Zaten hiç gelmek istememiştim,sırf annemin gönlü olsun diye geldim, çimdeki sıkıntı da çıktı.Nazar oldu yavruma.
İşte böyle,dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.
Bu kadarla geçmiş olsun inşallah...
onun da şahin'den 1 ay büyük oğlu var ama obez maşallah 2ye katlıyo kgda
sen drunu değiştir bence gelişme geriliği var normal değil bu dedi
yengesi şahin parmaklarını emiyo diye aynen şöle dedi
aç mı bu ve ardından şarkıyla şöle dedi
annenin sütü yetmiyo muuuu sanaaaaa
annenin sütü doyurmuyo mu seniiiiiiiiii
ne alakası var dedim şimdi emdi
doyurmuyodur sen mama ver bak ben karnını elledim boş diyo bana
sonra kızın babası geldi zayıf mı bu?
ebenin ... dicektim
Kızlar sizin bebekleriniz tanımadığı yada az gördüğü insanları yabancılıyor mu? Ada 3-4 gündür yabancılar kendisiyle ilgilenip konuştuğunda, yada kucağına aldığında epey şiddetli ve aniden ağlamaya başlayıveriyor.Ben kucağıma alınca da anında susuyor...Daha önce de yapıyodu ama bu derece belirgin ve keskin değildi.
Az önce de annemin karşı komşusunun kızına yaptı aynısını.Evvelsi gün de kardeşime yaptı,son zamanlar az gördü diye...
Kızlar uzun uzadıya mesaj yazmak isterdim ama öyle bir halsizlik var ki üzerimde, kollarımı kaldırıp klavyeye zor tuşluyorum. Hemen çok kısaca bişi sorcam; SPİRAL TAKTIRANLAR, kanamanız oluyor mu? Benim takıldığı günden beri lekelenme şeklinde kanamam var. 10 gün oldu taktıralı, adetimin 5. gününde takıldı, bu da 15 gündür kanamam var demek... Doktor adetiniz uzayabilir demişti ama normal mi acaba? Adetliymişim gibi belim ve karnım ağrıyor
Bu arada hepimizin anneler günü kutlu olsun. Anne olmak çok zor zanaatmiş, hiçbişeye benzemiyo...Bu çiçekler kızımla benden sizler
Hepimizin bu ilk ANNELER GÜNÜ kutlu olsun
Rabbim nice yıllar sağlıkla evlatlarımızla yaşamayı nasip etsin
Benim hediyem yatağa kahvaltı, mektup ve Şahin yazılı kolye
Tüm annelerin ANNELER GÜNÜ kutlu olsun
Biz bugün fotoğrafçıya gidip bu ilk anneler gününü ölümsüzleştircez
Kızlar uzun uzadıya mesaj yazmak isterdim ama öyle bir halsizlik var ki üzerimde, kollarımı kaldırıp klavyeye zor tuşluyorum. Hemen çok kısaca bişi sorcam; SPİRAL TAKTIRANLAR, kanamanız oluyor mu? Benim takıldığı günden beri lekelenme şeklinde kanamam var. 10 gün oldu taktıralı, adetimin 5. gününde takıldı, bu da 15 gündür kanamam var demek... Doktor adetiniz uzayabilir demişti ama normal mi acaba? Adetliymişim gibi belim ve karnım ağrıyor
Bu arada hepimizin anneler günü kutlu olsun. Anne olmak çok zor zanaatmiş, hiçbişeye benzemiyo...Bu çiçekler kızımla benden sizler
bütün can arkadaşlarımın ANNELER GÜNÜNÜ kutluyorum inşallah yavrularımızın bir çicek alıp geldiği seni seviyorum dediği günleride görürüz
Yol arkadaşlarım,
Anneler gününüzü kutluyorum.Rabbim evlatlarımızın da anne-baba olduğu günlere de kavuşmak nasip etsin inşallah
Güzel anneler taze tomurcuklar (layla ve nazo çifte tomurcuk)
hepinizin anneler günü kutlu olsun
Nazom çok çok geçmiş olsun.Pazartesi yapılacak demişsin, ne durumdasın, nasıl oldun?
Canım geçmiş doğumgünün kutlu olsun
Ah kıyamam ya, o kadar çok mu ağlıyorBen rota aşısını yaptırmadım, bilmiyorum iyi mi ettim.Sadece sağlık bakanlığının önerdiği aşıları yaptırcam.
Kucakta oturtulabilir miymiş? Ya banada devlette doktor kızdı öküz.Kemikleri birbirine geçer dedi ama uyanık olduğunda hep ayakta tutmak çok yorucu.
Canım büyük geçmiş olsun, Allah beterinden korusun..Çok fena oldum okuyunca.Neyseki ucuz atlatmışsınız, Allah korumuş meleğimizi.
Hiç takma.Kuzey'de parmaklarını emiyor, hatta becerebilse tüm elini ağzına sokacak o derece![]()
Canım biz dışarı çıktığımızda kim sevse gülüyor, şimdiye kadar hiç birine ağlamadı..Herkesi akraba görüyor hala sanırım![]()
Tatlım benimde 2-3 gün arayla özellikle öğle saatlerinde karın ve kasık ağrım oluyor..Dün tuvalette peçeteye pembemsi bir kan geldi..Anneme söyledim korkuttu beni üstüne görme meselesi olmasın felan diye..Ama senin kanaman olduğunu okuyunca rahatladım.Gerçi benimki kıpkırmızı değildi pembeydi.Bu sabah nokta kadar kırmızılık geldi peçeteye..Çok korkuyorum inşallah gebe felan değilimdir, Allah inşallah olmayanlara verir.
Ve kızlar...Canlar...
9 ayı beraber paylaştığım can arkadaşlarım; aynı endişeleri yaşayıp mutlu sona birlikte ulaştık çok şükür..Uzun maratonumuzda birimizin canı aşure çekti, akşama hepimizin evinde aşure pişti..Kelime haznemize "görselleri yalamak" deyimi eklendi..Çok güzel zamanlar geçirdik beraber ve geçirmeye devam ediyoruz..Hepinizi çok seviyorum, bugün bizim günümüz..Anneler gününüz kutlu olsun kızlar, Allah ailenizden, evlatlarınızdan yana sizi hep güldürsün inşallah

Ve kızlar...Canlar...
9 ayı beraber paylaştığım can arkadaşlarım; aynı endişeleri yaşayıp mutlu sona birlikte ulaştık çok şükür..Uzun maratonumuzda birimizin canı aşure çekti, akşama hepimizin evinde aşure pişti..Kelime haznemize "görselleri yalamak" deyimi eklendi..Çok güzel zamanlar geçirdik beraber ve geçirmeye devam ediyoruz..Hepinizi çok seviyorum, bugün bizim günümüz..Anneler gününüz kutlu olsun kızlar, Allah ailenizden, evlatlarınızdan yana sizi hep güldürsün inşallah
Tatlım ben spiral taktırmadım daha ama ablam taktırdı ve onunda kanamasıoluyormuş ara ara ve ona doktor fazla kanaması olmasın diye hormonlu önermişti güya.. Kayınvalidemde aynısını söyledi spiral ara ara akıntı şeklinde kanama yapıyor diye..Kızlar uzun uzadıya mesaj yazmak isterdim ama öyle bir halsizlik var ki üzerimde, kollarımı kaldırıp klavyeye zor tuşluyorum. Hemen çok kısaca bişi sorcam; SPİRAL TAKTIRANLAR, kanamanız oluyor mu? Benim takıldığı günden beri lekelenme şeklinde kanamam var. 10 gün oldu taktıralı, adetimin 5. gününde takıldı, bu da 15 gündür kanamam var demek... Doktor adetiniz uzayabilir demişti ama normal mi acaba? Adetliymişim gibi belim ve karnım ağrıyor

Selam kızlar,
biraz okudum geçmişi de rotarix yaptıranların yazdıklarını okudukca korkuyorum ya bizm aylıkkontrolumuz bu cuma asıyı da yaptırcaktım muallakta kaldım simdi ya korkuuyorum yan etkilerinden off...(
bu arada herkesin gecmis anneler gunu kutlu olsun nice yıllara evlatlarımızla insallah..