2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
arkadaşım bugün çok moralimi bozdu
gerçi herzaman yapıyo ama bi daha görüşmicem
bugün dediki Şahin de gelişme geriliği varmış :(

dr muymus ki o? sütün yetmese ac olsa dr anlamaz mı sen anlamaz mısın? ki tasası onlara mı düsmüs. her insan bir mi bu cocuk da ince minyon yapılı olabilir.onunki sisman die saglıklı mı oluyo. allah bilir bu işleri. kimsenin cocuguna dert verip derman aratmasın sınamasın. bende susmazdım cnmm canı yerinde olsun sisman zayıf farketmez deseydin. kötü niyet olsun olmasın kırıcı ve hos olmayan muhabbetler bunlar.,
bu arada biz gecen bi arkadasa gittik. benimki 21 gün büyük. görsen sanki benimkinden 1 ay büyük. benim kızı kafadan bastırırdı yani. benimkine saclı dioduk o bebegin nerdeyse benim kadar sacı vardı. hayatımda bu kadar saclı bi bebek görmedim. punkcılar gibi havaya havaya duruodu bide:D bi an ben düsündüm ay simdi dicekler bu cocuk beslenememiş bizimki kuzu gibi falan die. kadın da adamda bizimkiyle pek ilgilendi. ayy ne masum bi surat ne kadar narin bi kız bu böyle falan die. içlerinden istediklerini düsünsünler sonucta beni mutlu ettiler :utan:
Hayatım, doktora özele götürüyorum. Maalesef Ankarada özel hastanelerde bile saatlerce bekeleyebiliyorsun, eminim İstanbul da bu durumdadır. Beklemekten hoşlanmıyorum, hoş... Kim hoşlanır ki... Alışveriş sitesi de "u" ile başlayan.

Pikem, Duru çok şükür dün daha iyiydi. Bu ağlamak bağırmak genetik mi bilmem ama annem sen de öyleydin bebekken diyo... Allahım kimsenin evladını ağlatmasın, içi sıra bizlerinkini de...Amin.

Ecrincim, Rotarix in prospektüsüne tekrar baktım benimkinin ağlama krizleri devam edince, 14 güne kadar sürebiliyormuş yan etkiler. Ve bahsettiğim durumun olma ihtimali %10 dan büyükmüş. Demek ki her 10 bebekten 1 i biz olduk... İnşallah tamamen geçer de kurtuluruz. 2. dozu yaptırmak istemiyorum. Ama yaptırmazsam bişe olur mu onu da bilmiyorum... :( Bu arada Duru da dönmeye çalışıyo. Şimdilik sağ tarafına doğru dönüp topluyo kendini, ama daha fazlasını yapamıyo. Artık gözleri 4 değil 8-10 açmak lazım sanırım. Allah korusun ne olur ne olmaz. Ben yatak odasında yatağın üstünde değiştiriyorum çünkü.

evet ben koltukta yatırmıyorum artık cnmm. kısss simusss benim kızda aksamları ondan mı cıgırıyo acaba:sok

babusummmmmallah korumusss cnmmm cok gecmişşş olsunn.. bi daha yasatmasın insallahh. beterinden korusun. 2 paket bişi alıp birilerine verseydin ben cok inanırım nacizane:utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
:( :( O kadar üzüldüm ki Babuşum anlatamam, içim gitti yaaa.... :( Bu haliyle gelmiş geçmiş olsun inşallah... Allahım esirgesin Adamızı da bütün bebeklerimizi de...

Teşekkürler simuşum.Hamdü senalar olsun Ada şimdi iyi,Rabbim beterlerinden korusun.
Gece 4ekadar hiç uyumadım,gözümü gözüme deydirmedim başında bekledim kuzumun,aman birşey olur da farkedemem diye.4te annem zorla yatırdı beni,ısrar kıyamet,ben beklerim artık diye.Annem olayın şokunu atlattıkça hatırlıyor şimdi, çok yumuşak düştü,benim ayaklarım hızını kesti diyor.Başını vurmadığını net hatırladı,hamdolsun...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
dr muymus ki o? sütün yetmese ac olsa dr anlamaz mı sen anlamaz mısın? ki tasası onlara mı düsmüs. her insan bir mi bu cocuk da ince minyon yapılı olabilir.onunki sisman die saglıklı mı oluyo. allah bilir bu işleri. kimsenin cocuguna dert verip derman aratmasın sınamasın. bende susmazdım cnmm canı yerinde olsun sisman zayıf farketmez deseydin. kötü niyet olsun olmasın kırıcı ve hos olmayan muhabbetler bunlar.,
bu arada biz gecen bi arkadasa gittik. benimki 21 gün büyük. görsen sanki benimkinden 1 ay büyük. benim kızı kafadan bastırırdı yani. benimkine saclı dioduk o bebegin nerdeyse benim kadar sacı vardı. hayatımda bu kadar saclı bi bebek görmedim. punkcılar gibi havaya havaya duruodu bide:D bi an ben düsündüm ay simdi dicekler bu cocuk beslenememiş bizimki kuzu gibi falan die. kadın da adamda bizimkiyle pek ilgilendi. ayy ne masum bi surat ne kadar narin bi kız bu böyle falan die. içlerinden istediklerini düsünsünler sonucta beni mutlu ettiler :utan:

evet ben koltukta yatırmıyorum artık cnmm. kısss simusss benim kızda aksamları ondan mı cıgırıyo acaba:sok

babusummmmmallah korumusss cnmmm cok gecmişşş olsunn.. bi daha yasatmasın insallahh. beterinden korusun. 2 paket bişi alıp birilerine verseydin ben cok inanırım nacizane:utan:

Saol canım Allah razı olsun.
Hemen verdim,daha eve girmeden gittim aldım,annemin apartmanında bi ihtiyaç sahibi var verdim Allah kabul ederse.
Tuz da çevirdim başından çocuğumun.
Bugün de ayeti hırz'ın çıktısını alıp çocuğumun üstüne iğnelicem.
Okuyamayan için üzerinde taşımak da belaları,kazaları,nazarı defediyormuş....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Keşke deseydin! Ben olsam derdim Hayatım. Mal mıdır nedir yaaa!! Valla kusura bakma, ben yumuşatıp yazamıcam baştan söyliiim. Hayatta en gıcık olduğum insan tipidir. Nefret ederim böyle insanlardan ve ASLA AMA ASLA HAYATIMDA OLMALARINA İZİN VERMEM!! Bak sana bişe anlatiiim, benim bi çocukluk arkadaşım vardı. Nerdeyse 15 senedir tanıdığım, can dostum dediğim, hiçbirşeyimi saklamadan paylaştığım biriydi. Biz eşimle evlenip balayına gittik. Döndük, bu hamileydi bizim düğünümüzde, biz balayından döndükten 1 ay falan sonra doğum yaptı. Biz balayındayken eşimin annesi rahatsızlanmış, bazı tahliller vs yapılmış ve neticede adını anmak istemediğim (herkesten uzak olsun) bir hastalığa yakalanmış. Biz döndüğümüzde belli oldu bu. Neyse, eşim annesine çok düşkün olduğu için çok çok üzüldü. 1 haftada 3-4 kilo birden verdi. Bu arkadaşım doğum yaptım hadi gelin diye sürekli aradığı için hadi aradan çıksın diye eşimle gittik. Oturduk falan herşey iyi. Ben bi ara wc ye kalktım, bu iki arada bi derede eşime; "evlilik sana yaramamış, erimişsin resmen" demiş. Eşim orda bana bişe söylemedi. Çıktık eve geldik bana böyle böyle dedi dedi. Aradım arkadaşı, sen bunu neden söyledin dedim cvp yok, sanırım sandı ki eşim bana demicek bişe, dedim benim eşimin annesi ölümle cebelleşiyo, ne bekliyodun falan dedim. Benim haberim yoktu diyo. Dedim haberinin olsun olmasın, kusura bakma bu edilecek laf değil, varsayalım ki evlilik yaramadı, senin haddin mi böyle bi lafı etmek. Bir daha görüşmek istemiyorum dedim ve o da son görüşmemiz oldu. Hiç düşünmeden sildim, bir daha ne aradım ne sordum, tlf larına cvp vermedim. Hiç işim olmaz!! Bunlar iyi niyetli davranışlar değil Hayatım. Benden söylemesi. Arkadaşın senin gerçekten arkadaşın olsa, demesi gerekirdi ki; "ne kadar emiyor, acaba az mı sütün var, dur sana bi komposto yapalım." Valla bak ciddiyim. O ne biçim laftır ki küçücük sabiye annenin sütümü yetmiyo, doyurmuyo vs vs demek. Afedersin bi s..tirsin gitsin yaaa! Ağzımı bozdurdu bana maaaaaaaaaaaaaal!! (Ne olur dediklerimden alınma Hayatım, böyle insanlardan ben her tür kötülüğü beklerim, iyi niyet yok çünkü ortada)

Ben de aynı fikirdeyim valla simuşum...
Benim de en samimi arkadaşlarımdan biri, belki kötü niyetle değil ama düşüncesizce,çok kalbimi kırdı bebek "aradığım" dönemde.
Aradığım diyorum çünkü ben korunmayı bıraktıktan 9-10 ay sonra oldu bebeğim ve ben çok kafaya taktım,resmen depresyona girdim.Bir de düşük oldu...
Arkadaşım sürekli, ne oldu, regl oldun mu, bu ay da mı olmadı diye sorardı.Ben o ruh hali içerisinde tepki veremedim.
Ta ki düşük olana kadar...
Düşük olduğunda bana ne dese beğenirsin: "Demek ki neymiş öyle kalp atışını duymadan, biraz zaman geçmeden emin olmadan hamileyim diye gezmeyecekmişsin ortada."
Vay anasını dedim demek öyle! Bir insan bu kadar vicdansız olur, ama benm vicdansızlarla işim olmaz!

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar sizin bebekleriniz tanımadığı yada az gördüğü insanları yabancılıyor mu? Ada 3-4 gündür yabancılar kendisiyle ilgilenip konuştuğunda, yada kucağına aldığında epey şiddetli ve aniden ağlamaya başlayıveriyor.Ben kucağıma alınca da anında susuyor...Daha önce de yapıyodu ama bu derece belirgin ve keskin değildi.
Az önce de annemin karşı komşusunun kızına yaptı aynısını.Evvelsi gün de kardeşime yaptı,son zamanlar az gördü diye...

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Saol canım Allah razı olsun.
Hemen verdim,daha eve girmeden gittim aldım,annemin apartmanında bi ihtiyaç sahibi var verdim Allah kabul ederse.
Tuz da çevirdim başından çocuğumun.
Bugün de ayeti hırz'ın çıktısını alıp çocuğumun üstüne iğnelicem.
Okuyamayan için üzerinde taşımak da belaları,kazaları,nazarı defediyormuş....

Babusum cok gecmis olsun canim bisey olmadigina cok sevindim..Rabbim evlatlarimizi korusun ins.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
onun da şahin'den 1 ay büyük oğlu var ama obez maşallah 2ye katlıyo kgda
sen drunu değiştir bence gelişme geriliği var normal değil bu dedi
yengesi şahin parmaklarını emiyo diye aynen şöle dedi
aç mı bu ve ardından şarkıyla şöle dedi
annenin sütü yetmiyo muuuu sanaaaaa
annenin sütü doyurmuyo mu seniiiiiiiiii
ne alakası var dedim şimdi emdi
doyurmuyodur sen mama ver bak ben karnını elledim boş diyo bana
sonra kızın babası geldi zayıf mı bu?
ebenin ... dicektim

Ne cahil insanlar var yahu özellikle bebeği olan insanlar tabi bazıları sürekli kıyaslama yaparlar bu artık iyice haddini aşmış baya hatun sana doktorluk yapmış ukala boşver güzelim her çocuğun gelişimi farklıdır ayrıca obez bir çocuğum olmaktansa zayıf olmasını yeğlerim

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Kızlar sizin bebekleriniz tanımadığı yada az gördüğü insanları yabancılıyor mu? Ada 3-4 gündür yabancılar kendisiyle ilgilenip konuştuğunda, yada kucağına aldığında epey şiddetli ve aniden ağlamaya başlayıveriyor.Ben kucağıma alınca da anında susuyor...Daha önce de yapıyodu ama bu derece belirgin ve keskin değildi.
Az önce de annemin karşı komşusunun kızına yaptı aynısını.Evvelsi gün de kardeşime yaptı,son zamanlar az gördü diye...

benimki daha başlamadı ama beni gördüğünde sesimi duyduğunda çıldırıyor:bebek:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

Hayatim bu konuda en cok olay yasamis benimdir herhalde icinizde..o yuzden sana soyleyecegim tek sey her ay istenen limit araliginda kilo aliyorsa sen baskalarina aldirma..emxirme olayina gelince ben yasadigim kotu tecrubeyle anladim ki emzirmenin ne saati vAr ne suresi..bebek nezaman isterse ve memeyi ne zaman birakirsa o kadar emiyor..senin emzirme suren ne kadar ve ne siklikta canim?ben bir ara emzirme olayinda yeterli diye dusunup ihmal ettim doktora da en fazla 10 dk emiyor dedigimde cok az dedi zaten iki aydir hic kilo almadigindan belli oldu..simdi en az saat basi emziriyorum bakalim sali gorucez kilosunu..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Hayatım, doktora özele götürüyorum. Maalesef Ankarada özel hastanelerde bile saatlerce bekeleyebiliyorsun, eminim İstanbul da bu durumdadır. Beklemekten hoşlanmıyorum, hoş... Kim hoşlanır ki... Alışveriş sitesi de "u" ile başlayan.

Pikem, Duru çok şükür dün daha iyiydi. Bu ağlamak bağırmak genetik mi bilmem ama annem sen de öyleydin bebekken diyo... Allahım kimsenin evladını ağlatmasın, içi sıra bizlerinkini de...Amin.

Amin canım...

bende senin gibi yaptıkları büyük ayıplardan dolayı cok dostumu silmişimdir, zaten cok cok zor sokarım insanları içime buna ragmen densizlik yapıyorlarsa da hiç uzatmadan bitiriyorum dostlugumu... birkez yapan ikinci kez de yapar derler...

tatlım iyi olmanıza cok sevindim...

valla benim minnoş benden ve babasından başka kimseyi pek gormedigi için bilmiyorum henüz :D Bu ayın 25inde 1 haftalıgına istanbula gidecegiz, bakalım o zaman neler yapacak...:utan:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ebenin ... dicektim

hayatım, boşver bu insanları, kafana takma hiç, bu arada geçmiş doğum günün de kutlu olsun...

babuş çok çok geçmiş olsun, Allah korusun yavrularımızı...Annen de çok üzülmüş suçlanmıştır kendi kendine de yazık...varma üstüne artık...çok şükür iyiymiş adacık.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
selam kizlarrrr

hayatim dogum gunun kutlu olsun balim 55:

simus canim gecmis olsun...

elanin aylik kontrolu vardi size yazmak istedigim notlar var ama ela ne kadarina izin verir bilmiyorum :crazy:
bu arada elada cok sik kaka yapiyor bi sakinca gormedi doktoru.

bu ay gecen aya gore daha az kilo almisiz.doktor normal dedi fazlaca hareketli oldugu icinmis.. kucagimizda oturttmaya baslayabilirmisiz artik.eline elma,armut maydonoz,taze fasulye,salatalik verir oynamasina izin vericekmisiz kokularina alismasi icin :D nane,kekik koklat dedi.gunde 1 saat degisik muzik turlerinden dinleyip bizi izlemesini saglamaliymisiz.

acil ciks kizlar ama yzicaklarim var daha operim hepinizi

slm nazommm bilgilerin için sağol benim doktor bişi demedi daha ama uygulayacagım en kısa zamanda daha elinde bişi tutamıyo benim zırto kızlarını kocuman öp taklummm
Kızlar selam...Herkes iyidir inşallah...
Bugun bir kaza geçirdik...Uzun uzadıya yazamayacağım,şu an iyi hissetmiyorum psikolojik olarak,günün etkisiyle...
Bugün Eskişehire geldik.Tam annemin evine geldik,apartman kapısından giriyorduk ki annem Ada'yı bebek arabasından düşürdü.Basiretim mi bağlandı nedir ben güvenlik kemerlerini bağlamamışım.Bağlamamışım diyorum çünkü,"hadi bağlamıyım" diye es geçmedim,cidden basiretim bağlandı herhalde.Annem de beni beklemedi,önden önden gidiyordu Ada mızmızlandığı için.Ben de arkadan bavulları getiriyordum.
Bir anda basamağı atlatmaya çalışırken ne oldu,nasıl oldu hatırlamıyorum bile,Adayı yerde gördüm.Başını çarpmamış,hafif bi şekilde düşmüş.
Biz bağrışınca o da ağlamaya başladı.Ben şoka girmişim dizlerimin bağı çözüldü yere yığıldım,ne yaptığımı bilmiyorum,şu an 1-2 kare dışında olayı da hatırlamıyorum zaten.Hafıza kaybı oluştu.Hemen komşular çıktılar yardım ettiler.Avaz avaz anneme bağırdığımı hatırlıyorum nye basamakları tek başına çıkarıyosun,o senin tek başına yiyeceğin halt mı diye.Ben niye bağlamadım çocuğumu diye bağırdığımı da hatırlıyorum...Kendimi kaybetmişim :(
Öyle pek uzun ağlamadı,hemen sustu.
Hemen doktorumu aradım, durumu anlattım, yarım saat içinde kusmazsa korkma dedi.
Ama yetinmedim,hemen acile götürdüm yakın hastaneye.Çocuk acili yokmuş ama acilde baktılar,solunum sesleri gayet iyi,travmaya ait bir belirti yok ama gözlemlemek lazım, ama içimiz rahat olsun derseniz,tıp fakültesinin çocuk acili var,götürün dediler.
Oraya gittik hemen.Orada 3-4 ayrı doktor baktı.Biri müşahedeye bile gerek yok dedi.Ada ilk hastaneden itibaren gülücükler,agucuklar veriyodu zaten.
Ama yine de röntgen yazdı.Kıyamam yavruma,röntgen ışınına maruz kaldı evladım.Röntgenler çekilirken bile kıyamadım ağladım hep :(
Her tarafına bakıldı.2 saate yakın da müşahede altında kaldık.
Hamdüsenalar olsun yavrumu veren,koruyan,gözeten Rabbime hiç birşey olmadı evimize geldik.
Oradaki doktorlardan biri 5-6 saatten sonra için ferahlasın korkma dedi.
Diğeri sorumluluktan ödü patlayan bi tip,saati yoktur bunun,yarın yada öbür gün de kusma,kasılma, el kol hareketlerinde bi sakınma,zorluk görürsen getir dedi.Çıkarayım mı hastayı diye de kırk doktora sordu.Onun güven vermemesine de moralim bozuldu.
Bütün röntgenlerine bakıldığı halde hala kollarında, bacağında hareket zorluğu var mı diyo. Röntgene baktı işte kaç tane doktor, bişeycik yok dediler, hala ne hareket zorluğu.Onun o sorumluluktan kaçar halleri beni gerdi...
Zaten hiç gelmek istememiştim,sırf annemin gönlü olsun diye geldim, çimdeki sıkıntı da çıktı.Nazar oldu yavruma.
İşte böyle,dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.
Bu kadarla geçmiş olsun inşallah...
babuşum rabbim korusun yavrularımızı cnm benim çok üzüldüm okuyunca allah korumuş verilmiş sadakanız varmış.
geçen benimde başıma bişim geldi 10 gün oluyo salıncagının tepesindeki demiri farkedemedim alnını çat diye koydum çocugun ama o kadar kötü oldum ki ağlaya ağlaya çocuğum kendinden geçti 1saat alnına hemen eşimin sattıgı ürünlerden bir soguk bant yapıştırdım şükür morarmadı o gece kuzumu gözümden ayırmadım olabiliyo yani güselim ama rabbim beterlerinden korusun
o gerizekalının ağzına yapıştıraydın bitane mal gayet sağlıklı yakışıklı oğlumu çekememiş maşallah subanallah şahinime çekemeyen biri demekki
ebenin ... dicektim
megersem derdi oymuş fazla kg alınca ne oluyomuş salak eymende ellerini yalıyo cahil insan araştırsın önce bu ay bebeklerimizin tükrük bezleri çok çalışyıo ondan sebep ellerini yalıyolar açlıktan değil herkes onun bebesi gibi obur değil gıcık oldum babasıda aynı şekilde takma kafana sağlıklı olsunlarda bazen bende ayy çok zayıf oglum diyorum ama sonra şükür sağlıklı ya böyle olması daha iyi yarın bıgün obez olmasından iyidir dalyan gibi yagız delikanlı olcak çocuklarımız ;)

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
bblacum çok geçmiş olsun canım,Allah bi daha yaşatmasın..Rabbim tüm kuzularımızı korusun...nazarlardan kem gözlerden korusun..

Hayatım sende bu tarz insanları kafana takma..hepimizin çewresinde war sanırım bunlardan..bende doğum yaptığımda aynı şeyleri sölediler..hatta doğuma gitmeden..hiç karnın yok,bebeğin çok zayıff,gelişim geriliği bi hastalığımı war yoksa kesin küvoze alırlar gibi bi sürü şey..doğduğunda da killosu çok zayıf,ay nası büyücek bu cart curt..Allaha şükürler olsun kızım normal aralıklarda doğdu,sağlığı yerinde küvoze de koyulmadı..şuanda da kilosu gayet ii..belirten dilimler içinde çok şükür..bence ezdirme kendini simuşun dediği gibi çarp dur lafları..yoksa bunların ağzı hiç susmuoo..:miyagi:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

canım kusura bakma geçmişi okuyodum görmedim

iyiym çok şükür

günler çok yoğun geçiyo en son ne zaman girdim siteye hatırlamıyorum

bu arada kızlar bizde kızımla ilk uzun yolculuğumuza çıktık
edirne keşan a gittik annanem hasta onu ziyarete
ama kapı dışarı çıkamadım desem yeridir şansımıza hava serindi
kızım giderken gece olduğu için hiç huysuzluk ypmadı
ama gelirken 1 saat falan marmara ereğlisinde durduk bana zehir etti o bir saati
araba giderken sorun yokta duruunca huysuzlanıyo hatun:)

aaa kızlarr bu arada eşim pazartesi işe başlıyo eskisinden daha ii bi maaşla çok şükür:):)

bizde mevlütümüzü okuttuk geçen cumartesii
fena kalabalıktı yaklaşık 75 kişi vardı küçük evimde ama çok güsel geçti kızımın akika kurbanınıda kestik Allah kabul eder inşş
büyük bi yük kalktı mevlütle üzerimizden

bizden haberler böyle kızlar eşim işe başlıyoya gündüzleri girerim boş vaktim olduğunda

hepinizi öpüyorummm

bblau çokk geçmiş olsun cnmm

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlar selam...Herkes iyidir inşallah...
Bugun bir kaza geçirdik...Uzun uzadıya yazamayacağım,şu an iyi hissetmiyorum psikolojik olarak,günün etkisiyle...
Bugün Eskişehire geldik.Tam annemin evine geldik,apartman kapısından giriyorduk ki annem Ada'yı bebek arabasından düşürdü.Basiretim mi bağlandı nedir ben güvenlik kemerlerini bağlamamışım.Bağlamamışım diyorum çünkü,"hadi bağlamıyım" diye es geçmedim,cidden basiretim bağlandı herhalde.Annem de beni beklemedi,önden önden gidiyordu Ada mızmızlandığı için.Ben de arkadan bavulları getiriyordum.
Bir anda basamağı atlatmaya çalışırken ne oldu,nasıl oldu hatırlamıyorum bile,Adayı yerde gördüm.Başını çarpmamış,hafif bi şekilde düşmüş.
Biz bağrışınca o da ağlamaya başladı.Ben şoka girmişim dizlerimin bağı çözüldü yere yığıldım,ne yaptığımı bilmiyorum,şu an 1-2 kare dışında olayı da hatırlamıyorum zaten.Hafıza kaybı oluştu.Hemen komşular çıktılar yardım ettiler.Avaz avaz anneme bağırdığımı hatırlıyorum nye basamakları tek başına çıkarıyosun,o senin tek başına yiyeceğin halt mı diye.Ben niye bağlamadım çocuğumu diye bağırdığımı da hatırlıyorum...Kendimi kaybetmişim :(
Öyle pek uzun ağlamadı,hemen sustu.
Hemen doktorumu aradım, durumu anlattım, yarım saat içinde kusmazsa korkma dedi.
Ama yetinmedim,hemen acile götürdüm yakın hastaneye.Çocuk acili yokmuş ama acilde baktılar,solunum sesleri gayet iyi,travmaya ait bir belirti yok ama gözlemlemek lazım, ama içimiz rahat olsun derseniz,tıp fakültesinin çocuk acili var,götürün dediler.
Oraya gittik hemen.Orada 3-4 ayrı doktor baktı.Biri müşahedeye bile gerek yok dedi.Ada ilk hastaneden itibaren gülücükler,agucuklar veriyodu zaten.
Ama yine de röntgen yazdı.Kıyamam yavruma,röntgen ışınına maruz kaldı evladım.Röntgenler çekilirken bile kıyamadım ağladım hep :(
Her tarafına bakıldı.2 saate yakın da müşahede altında kaldık.
Hamdüsenalar olsun yavrumu veren,koruyan,gözeten Rabbime hiç birşey olmadı evimize geldik.
Oradaki doktorlardan biri 5-6 saatten sonra için ferahlasın korkma dedi.
Diğeri sorumluluktan ödü patlayan bi tip,saati yoktur bunun,yarın yada öbür gün de kusma,kasılma, el kol hareketlerinde bi sakınma,zorluk görürsen getir dedi.Çıkarayım mı hastayı diye de kırk doktora sordu.Onun güven vermemesine de moralim bozuldu.
Bütün röntgenlerine bakıldığı halde hala kollarında, bacağında hareket zorluğu var mı diyo. Röntgene baktı işte kaç tane doktor, bişeycik yok dediler, hala ne hareket zorluğu.Onun o sorumluluktan kaçar halleri beni gerdi...
Zaten hiç gelmek istememiştim,sırf annemin gönlü olsun diye geldim, çimdeki sıkıntı da çıktı.Nazar oldu yavruma.
İşte böyle,dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.
Bu kadarla geçmiş olsun inşallah...

babus aklım cıktı okurken o anı yasadım birden elim ayagım kesildi valla..

Cok buyuk gecmis olsun rabbim esirgemis kuzumu.sen de icini ferah tut biseycik olmaz Allah ın izniyle..

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Selam kızlar nasılsınız?

Bayadır giremiyorum Batuhandan oturmaıyorum ki pc ye hep ilgi istiyor. Uyudugu zaman da ev isleri yemek derken zaman kalmıyor bana.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Babusum cok gecmis olsun canim bisey olmadigina cok sevindim..Rabbim evlatlarimizi korusun ins.

BABUŞUM
çok geçmiş olsun hem okudum hem canlandırdım Allah beterinden saklasın yavrunu sana bağışlasın

hayatım, boşver bu insanları, kafana takma hiç, bu arada geçmiş doğum günün de kutlu olsun...

babuş çok çok geçmiş olsun, Allah korusun yavrularımızı...Annen de çok üzülmüş suçlanmıştır kendi kendine de yazık...varma üstüne artık...çok şükür iyiymiş adacık.

slm nazommm bilgilerin için sağol benim doktor bişi demedi daha ama uygulayacagım en kısa zamanda daha elinde bişi tutamıyo benim zırto kızlarını kocuman öp taklummm

babuşum rabbim korusun yavrularımızı cnm benim çok üzüldüm okuyunca allah korumuş verilmiş sadakanız varmış.
geçen benimde başıma bişim geldi 10 gün oluyo salıncagının tepesindeki demiri farkedemedim alnını çat diye koydum çocugun ama o kadar kötü oldum ki ağlaya ağlaya çocuğum kendinden geçti 1saat alnına hemen eşimin sattıgı ürünlerden bir soguk bant yapıştırdım şükür morarmadı o gece kuzumu gözümden ayırmadım olabiliyo yani güselim ama rabbim beterlerinden korusun

o gerizekalının ağzına yapıştıraydın bitane mal gayet sağlıklı yakışıklı oğlumu çekememiş maşallah subanallah şahinime çekemeyen biri demekki

megersem derdi oymuş fazla kg alınca ne oluyomuş salak eymende ellerini yalıyo cahil insan araştırsın önce bu ay bebeklerimizin tükrük bezleri çok çalışyıo ondan sebep ellerini yalıyolar açlıktan değil herkes onun bebesi gibi obur değil gıcık oldum babasıda aynı şekilde takma kafana sağlıklı olsunlarda bazen bende ayy çok zayıf oglum diyorum ama sonra şükür sağlıklı ya böyle olması daha iyi yarın bıgün obez olmasından iyidir dalyan gibi yagız delikanlı olcak çocuklarımız ;)

bblacum çok geçmiş olsun canım,Allah bi daha yaşatmasın..Rabbim tüm kuzularımızı korusun...nazarlardan kem gözlerden korusun..

Hayatım sende bu tarz insanları kafana takma..hepimizin çewresinde war sanırım bunlardan..bende doğum yaptığımda aynı şeyleri sölediler..hatta doğuma gitmeden..hiç karnın yok,bebeğin çok zayıff,gelişim geriliği bi hastalığımı war yoksa kesin küvoze alırlar gibi bi sürü şey..doğduğunda da killosu çok zayıf,ay nası büyücek bu cart curt..Allaha şükürler olsun kızım normal aralıklarda doğdu,sağlığı yerinde küvoze de koyulmadı..şuanda da kilosu gayet ii..belirten dilimler içinde çok şükür..bence ezdirme kendini simuşun dediği gibi çarp dur lafları..yoksa bunların ağzı hiç susmuoo..:miyagi:

canım kusura bakma geçmişi okuyodum görmedim

iyiym çok şükür

günler çok yoğun geçiyo en son ne zaman girdim siteye hatırlamıyorum

bu arada kızlar bizde kızımla ilk uzun yolculuğumuza çıktık
edirne keşan a gittik annanem hasta onu ziyarete
ama kapı dışarı çıkamadım desem yeridir şansımıza hava serindi
kızım giderken gece olduğu için hiç huysuzluk ypmadı
ama gelirken 1 saat falan marmara ereğlisinde durduk bana zehir etti o bir saati
araba giderken sorun yokta duruunca huysuzlanıyo hatun:)

aaa kızlarr bu arada eşim pazartesi işe başlıyo eskisinden daha ii bi maaşla çok şükür:):)

bizde mevlütümüzü okuttuk geçen cumartesii
fena kalabalıktı yaklaşık 75 kişi vardı küçük evimde ama çok güsel geçti kızımın akika kurbanınıda kestik Allah kabul eder inşş
büyük bi yük kalktı mevlütle üzerimizden

bizden haberler böyle kızlar eşim işe başlıyoya gündüzleri girerim boş vaktim olduğunda

hepinizi öpüyorummm

bblau çokk geçmiş olsun cnmm

babus aklım cıktı okurken o anı yasadım birden elim ayagım kesildi valla..

Cok buyuk gecmis olsun rabbim esirgemis kuzumu.sen de icini ferah tut biseycik olmaz Allah ın izniyle..

Çok teşekkürler kızlar.
Rabbim hepimizin meleklerini korusun,esirgesin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar