2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım merhaba,

2-3 saatte değiştiriyorum büyük çoğunlukla. Tuna maşallah kakasını çok sık yapıyor durum öyle olunca da sık değiştirmek gerekiyor. ben artık premiumdan yeşil pampersa geçtim. hatta jumbo boy mu nedir 3 numarasında 100 tane var, burda bir markette indirime girmişti. 26.90'a 3 tane 3 numara, 2 tane de 4 numara attım kenara :D memnunum. bir alt açmada zeytinyağı, diğerinde mustela pişik önelyici krem ile de bakımını yapıyoruz. hala suyla temizliyorum tabiki. sadece dışarda değiştirdiğimde uni baby yenidoğan kullanıyorum.

demetcim ve tanselcim sizlere de çok geçmiş olsun...

aynen yaa, nasıl alıştıracağız biz bu çocukları yatakta uyumaya...kucağımda ama oturarak uyusa ona bile razıyım :(

ben de uyanıkken oyalıyorum bi süre, ama sonra illa gezmek istiyor, bugün arabasında gezdirdim evde biraz... o bile iyi geldi bana...

ben de en fazla 3 saat bırakıyorum, ama gece değiştirmiyorum uyanıkken yapmazsa ya da ağır kokular duymazsam, emzirip gaz çıkartıp yatırıyorum zaten çoğu zaman gözünü açamıyor.
ben de pampers aktif bebek kullanıyorum, pampers hassas ciltler ıslak mendil kullanıyorum en baştan, memnunum , bepanthen sürüyorum, senin dr dediğinden beri.

babuşum bizim günlük 6 bezi buluyor Kayra günde bir kere kaka yapıyor artık bez stogumuzda son bir paketimiz kaldı

Demek normal değiştiriyorum o zaman ben de sevindim :D
Bende 2-3 saatte değiştiriyorum bazen o kadarı bile bulmuyor.
Premium care kullanıyorum şu an ama yeşil pampers da kullanmıştım eskişehirde o da iyiydi.
Stoğumda bir paket yeşil daha var :)
Huggieslerim var :) Ama huggiesin morlu paketini bir daha almayacağım organik pamuklusu daha güzel.İndirime girince almıştım ama ı-ıh.
Ben de su ve pamukla bakımını yapıyorum.Azoştan duyduğumdan beri suyun içerisine zeytinyağlı bebeyağı da koyuyorum.
Bepanthene kullanıyoruz pişik kremi olarak ama elimde bi kutu da chicco var arada da onu sürüyorum o da kalmasın elimde alınmış o kadar diye.

teşekkür ederiz teyzoşlar bizim doktorumuzda 2. ayda uygun gördü rotayı zaten ağızdan veriliyor iğne olmadığı iyi oldu yoksa yavrum nasıl dayanacaktı bu arada aşıya 140tl verdik acaba heryerde aynımı kızlar?

evet ben de 142 verdim yanılmıyosam canım...

günaydın kızlar.. dün gece saat 2 ye kadar ıııhh ıhh die acıklı acıklı agladı yavrum:( uyuyamadı her uyudugunda sıcrayarak kalktı hemen. bende maskemi cıkarmamıstım zaten yatga aldım yanıma. bi elimle sarıldım sıcradıkca pıspısladım öyle uyuyakaldı. atesi 38.3 tü. yarım saat arayla 38.2 ,38.1 olunca ates düsürücüyü vermedim. zaten 2 den sonra düsmüş olucak ki sabaha kadar uyudu.suan 37 lerde yine. ama keyifsiz uyuyo. az bucuk nezle o da sanırsam. içim ezildi cocuguma yaa allah ım nasıl bi sevgidir bu böyle.

geçmiş olsun canım.nezleden değil de aşıdan da ateşlenmiş olabilir.Ben aşıyı olunca ateşlenmesini beklemeden paranox fitili yarım vermiştim.3 yarım verdim ateşi çıkmamıştı.Ateşi 38 olursa beni ara demişti doktor ama olmadı hamdolsun bence ateşi yeterince yükselmiş ve ateş düşürücüyü derim.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Demek normal değiştiriyorum o zaman ben de sevindim :D
Bende 2-3 saatte değiştiriyorum bazen o kadarı bile bulmuyor.
Premium care kullanıyorum şu an ama yeşil pampers da kullanmıştım eskişehirde o da iyiydi.
Stoğumda bir paket yeşil daha var :)
Huggieslerim var :) Ama huggiesin morlu paketini bir daha almayacağım organik pamuklusu daha güzel.İndirime girince almıştım ama ı-ıh.
Ben de su ve pamukla bakımını yapıyorum.Azoştan duyduğumdan beri suyun içerisine zeytinyağlı bebeyağı da koyuyorum.
Bepanthene kullanıyoruz pişik kremi olarak ama elimde bi kutu da chicco var arada da onu sürüyorum o da kalmasın elimde alınmış o kadar diye.

evet ben de 142 verdim yanılmıyosam canım...

geçmiş olsun canım.nezleden değil de aşıdan da ateşlenmiş olabilir.Ben aşıyı olunca ateşlenmesini beklemeden paranox fitili yarım vermiştim.3 yarım verdim ateşi çıkmamıştı.Ateşi 38 olursa beni ara demişti doktor ama olmadı hamdolsun bence ateşi yeterince yükselmiş ve ateş düşürücüyü derim.

saol cnm. dr ateslenmezse verme demişti. bize fitil vermedi ama tylol die bi surup vermişti. dün gece yükseldi işte. bencede asıdan ama gözü akıyo dün sabahtan beri. bugün atesi yok az önce ölctüm 36.9. ama yine keyifsiz:( bilemedim napim uyuyo sabahtan beri emip emip.surubu versem keyifsizligi gider mi acaba. agrı kesici ya aynı zamanda ne bilim

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam kızlar...
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim bizde bugün aşımızı olduk..aşıdan sonra 1 çay kaşığı calpol werdim nolur nolmaz die bizim doktorda ateşi olmazsa werme demişti ama yinede tedbir yaptım kendimce :D bizim doktorda rota aşısını 3. ayda yapalım dedi...şimdi baygın baygın yatıo kuzucumm...ateşi yok şükürler olsun..ama bayık bi şekilde uyuyoo ateş düşürücülerde uyku yapıoumuş ondan da olabilir dedi doktor...kalça çıkıklığı usg mizi de yaptırdık normal çıktı çok şükürr..artık sabahları benle konuşun die ağlıoo eşimle ikimiz livayla 6:30 uyanıp eşim işe gidene kadar üçümüz günün değerlendirmesini yapıp agu agu konuşup gülüşüouzz:D eşim sırtını dönüp uyursa eğerse basıo yaygarayı bana dön benle konuş die zilli kızz:dance:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bizim kızz haaala uyuyo:sok: atesi olmadıgından panik degilim malum dün gece cok yoruldu kuzum. arada bagırıyo emiyo tekrar yatıyo. hı bütün gün uyuyoo kalkıpp gece oturursa o vakit yandıgımızın resmidir:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
günaydın kızlar.. kızcem dipcik gibi. nerden anladımm güne konusarak baslamasından:D. ben tüm gün uyudu uyumaz die korkmustum ama kızım saat 8 de halası uyuttu 12 kalktı emdi sonras bi yattı sabah 7. 30 da kalktı. bende dinlenmiş oldumm. bugün cin gibi 2 günün acısını cıkarıcak benden:D

dün ev de baya kalabalıktı. önce evim darmadagın, ben hasta cocuk hasta gergin gergin dolanırken esim aradı annem beni götür kızı göreyim dedi 10 dk ya onu alcam dedi. delirdim resmen ya gece uyumamısım hastayım zaten cocuk cabası gezmeye yer arıyo die. içimden de agzıma geleni saydım:D zaten biz sık sık gidiyoruz die ben bigün gitmesem ertesi gün catkapı o geliyo artık. ya gitmesssem o da gelmez belki diorum ama bi yerden dönüste eve cıkamıyoruz esimii beklerken illa oaraya giriyoruz. ama ben orda görümcem cocuga bakıyo die gidiyorum daha cok. o bize gelince bana külfet bide yemek yiyoruz cünkü. bende 2 kişilik yemek ya olur ya olmaz. neyse tam ona kapıyı acarken esim bi daha aradı kuzeni gelmişti amerikadan halasıyla o gelcekmiş. önce gelmesin agırlayamam dedim. ii ara söyle dedi. sonra kayınvalidem evin temiz bi cay ver gitsinler deince dogru aradan cıksın dedim. o cocuga baktı. dolapta hazır börek vardı hemen onları cıkardım. milföyden yeni börek yapıp attım fırına. görümceme sarma aldırdım. bide un helvası yaptım. cay dı nescafeydi dün geceyi de atlattım:D görümcem bizde normal elektronik derece var biliyodu.. o gece ateslendiginde kız onu arayı söledim makattan 39 koltukaltı 38 die. o da dün gitmiş kızılötesi derece almıs bize getirdi. ugrasma digeriyle dedi. sahsen ben paraya kıyamamıstım:utan:

neyse sonucta o kadar laf saydım ama kayınvalidem gelmese rezil olurdum cünkü kızımm kurulu saat gibi o saatte cırlamaya basladı kucakta gezdi. ben iş yaparken kayınvalidem baktı saolsun. görümcelerim de (2 si bizdeydi) bütün bulasıkları dagınıklıgı toplayıp öyle gittiler. bende aksama pazı sarıcam oraya götürücem. girdim bi kısır döngüye bakalım ne zaman cıkıcam:utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam kızlar..carsambadan beri antalyadaydık dun geldik daha annemin yanından..ya ben bu cocuk uyumuyo diye sikayet ederken beni yalancı cıkardı orda ya..hic huysuzluk yapmadı bi anneannemin ayagında uyudu bi annemin uyanıkkende emdi sonra iki bakındı yine uyudu falan..aksamda annem bizim yattıgımız yerin yanına uzun orta sehpasını yanastırıp yorganla yatak yaptı ustune oraya yatırdık Hira'yı..Anam cocuk gece sadece 2 kez kalktı o da acıktıgı icin dahasıııı emzirip koydum oyle uyudu sallamadan yani :sok:sok
dun gece eve geldik iste yemin ederim hemen ilk isim aynı oyle yatak yapmak oldu yatagımızın yanına ve aynı ordaki gibi 2 kez kalktı sadece ve emzirip koyunca geri uyudu..:sok:sok
cocuk biraz sert yatak istiyomus heralde ne bilim anlamadım ki ben bu cadolozu..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bu arada kızımın basında konak basladı..hemen asit oranı dusuk zeytinyagı bulup surmem lazım yoksa her tarafını sarcak öff..Hic bitmiyo ya surekli yeni bisey cıkıyo..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydın kızlar.. kızcem dipcik gibi. nerden anladımm güne konusarak baslamasından:D. ben tüm gün uyudu uyumaz die korkmustum ama kızım saat 8 de halası uyuttu 12 kalktı emdi sonras bi yattı sabah 7. 30 da kalktı. bende dinlenmiş oldumm. bugün cin gibi 2 günün acısını cıkarıcak benden:D

dün ev de baya kalabalıktı. önce evim darmadagın, ben hasta cocuk hasta gergin gergin dolanırken esim aradı annem beni götür kızı göreyim dedi 10 dk ya onu alcam dedi. delirdim resmen ya gece uyumamısım hastayım zaten cocuk cabası gezmeye yer arıyo die. içimden de agzıma geleni saydım:D zaten biz sık sık gidiyoruz die ben bigün gitmesem ertesi gün catkapı o geliyo artık. ya gitmesssem o da gelmez belki diorum ama bi yerden dönüste eve cıkamıyoruz esimii beklerken illa oaraya giriyoruz. ama ben orda görümcem cocuga bakıyo die gidiyorum daha cok. o bize gelince bana külfet bide yemek yiyoruz cünkü. bende 2 kişilik yemek ya olur ya olmaz. neyse tam ona kapıyı acarken esim bi daha aradı kuzeni gelmişti amerikadan halasıyla o gelcekmiş. önce gelmesin agırlayamam dedim. ii ara söyle dedi. sonra kayınvalidem evin temiz bi cay ver gitsinler deince dogru aradan cıksın dedim. o cocuga baktı. dolapta hazır börek vardı hemen onları cıkardım. milföyden yeni börek yapıp attım fırına. görümceme sarma aldırdım. bide un helvası yaptım. cay dı nescafeydi dün geceyi de atlattım:D görümcem bizde normal elektronik derece var biliyodu.. o gece ateslendiginde kız onu arayı söledim makattan 39 koltukaltı 38 die. o da dün gitmiş kızılötesi derece almıs bize getirdi. ugrasma digeriyle dedi. sahsen ben paraya kıyamamıstım:utan:

neyse sonucta o kadar laf saydım ama kayınvalidem gelmese rezil olurdum cünkü kızımm kurulu saat gibi o saatte cırlamaya basladı kucakta gezdi. ben iş yaparken kayınvalidem baktı saolsun. görümcelerim de (2 si bizdeydi) bütün bulasıkları dagınıklıgı toplayıp öyle gittiler. bende aksama pazı sarıcam oraya götürücem. girdim bi kısır döngüye bakalım ne zaman cıkıcam:utan:

hadi iyileşmenize çok sevindim canım.misafir telaşını da atlatmışsın,oh süper valla.Gözün aydın.Yavrum yazık demek aşıdan öyle oldu kıyamam.Kolaymı onca aşı biri zaten karma.Zatürre aşısınındı sanırım ateş yapma durumu da oluyomuş.Nasıl dayansın minnacık bedenler haşat oluyolar kıyamam...
Kayınvalidelerle anlaştığına da sevindim.Çocuk olunca cidden eskisi gibi olmuyo özlemeseler de hırs yapıyolar görmek için.En azından benimkiler öyle.
Bizim mevlütten beri aramız limoni.Mevlütte çocuğuma baktım hizmet etmedim diye büyük görümce hanım küsmüş bana.Ben annemin evinde okutulan mevlütte de çocuğuma bakmıştım sadece hizmet etmemiştim,burdakinde de.Burdakinde servise karışmamama bir sebep daha vardı,mevlüt tarihi kararlaştırılırken anneme uymayan bi tarih söylendi.Annem doktor kontrolüne gidecekti.Ben de annemin kontrolü var deyince görümce siz zaten Eskişehirde de okutmayacak mısınız dedi bana.Yani annen gelmese de olur demeye getirdi.Ben de kırıldım elbette.Herşeyi kendileri getirdiler,pilav ve tavuk,tatlı,ayran.Hatta peçetelerine kadar.Bu bizim mevlüdümüz triplerine girdikleri,benim evimde bana temennah etmedileri için ben de servise karışmadım.Tüm genç kızlar,eli yakışan teyzeler de servise yardım etti.Kendisi öyle deli gibi de işlenmedi doğrusu.Bi bulaşıkları makinaya koydu mutfağı toparladı.O kadarını da yapsın zira aynını ben de onun oğullarının sünnetinde fazlasıyla yaptım.Üstelik de benim izin alamamama rağmen mevlüdünü de hafta içine denk getirip düğünde onca koşturmama rağmen beni mevlütten dışlamıştı.
Neyse işte ben yaptıklarına teşekkür etmemişim hanımefendinin,aramamışım mevlütten sonra diye bana küsmüş.Ailesini doldurup üzerime saldı.Kavgalar,tartışmalar.
Geçen cumartesi de kayınvalidelere gidecektik, kendisi de oradaymış.Geleceğimizi haber verdik,çocuklarını toparlayıp apar topar evine gitmiş yüzümü görmek istemiyor ya hanımefendi.Bekar kızkardeşini de gazlamış sanırım o da komşuya gitmiş.Geldiğimde ikisi de yoktu.Bu hafta eminim eşim yine gitmeyi teklif edecek.Ben gitmek istemiyorum.
Siz olsanız gider miydiniz,fikrinizi merak ediyorum.
Bu arada kayınvalidemin hataları da çok doğumumdan beri sadece görümcelere değil ev sahibine,yani kayınvalideye de kızgın ve kırgınım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bu arada kızımın basında konak basladı..hemen asit oranı dusuk zeytinyagı bulup surmem lazım yoksa her tarafını sarcak öff..Hic bitmiyo ya surekli yeni bisey cıkıyo..

Benim kızda da başlamıştı canım,zeytinyağı da sürmedim ama üremedi kendiliğinden geçti.Hatta kaşlarında da kepeklenme vardı doktor banyodan önce bebeyağı sür demişti.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Dün akşam misafirim vardı kızlar.Ada 18.30 gibi uyumak istedi ama sanırım gazı vardı rezene ve damlasına rağmen.O saatten gece 12ye kadar 10 dk.da bir kalktı ıh ıh ıh diye.Biraz da etrafı toparlarken filan ses yaptık galiba eşimle,sese karşı da çok hassas bi bebek uykusunu zor derinleştiriyor.Her seferinde sıçradı.Kalktıkça mama istedi az emdi bıraktı.Mama düzeni de allak bullak oldu uyku düzeni de.Bi de misafir gelince sesler,çocuk gürültüleri.Çocuk da çok yaramaz durmadan Adanın odasının etrafında dolandı,fırsat bulduğunda sıkıştırdı benim her türlü uyarıma ve sertleşmeme rağmen.Fütursuz bi çocuk birazcık.Çocuğum o saate kadar maskara oldu gazı sıkıştırıyo bi yandan, uyku düzeni allak bullak oldu bi yandan,mama düzeni karıştı bir de...Gece 12 gibi bi yarım paranox fitil verdim artık bir yeri ağrıyor da olabilir diye. Çünkü uykusundan çığlık atarak avaz avaz ağlayarak uyandığı da oldu...Fitili alınca rahatladı kuzum yazık.Uyudu.Sabah 6.30a kadar da uyanmadı ben uyandırıp besledim.Tekrar uyudu 9da kalktı.10.30a kadar oynadık.Hiç huyu değildir biz eşimle konuşurken tekrar daldı uykuya....Ama tam uykuya teslim olamıyor.Gözler kapalı mıkır mıkır,ellerini emiyo.Biraz mama verip salladım,derin daldı şimdi yazık.Oturduğum yerden bile kalkmıyorum uyanmasın diye dünden epey uykusuz kaldı çünkü. Akşam 6da uyuduğu gündüz uykusuyla gece 9-9.30 gibi yattığı gece uykusundan eksiği kaldı yazık.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Sizin bebekler gündüz ne düzende uyuyo kızlar.Ada sabah 9 gibi kalkar,kalktıktan 1-1.5 saat sonra tekrar uyur bi 45 dk-1 saat.Sonra 12.30 gibi uyur.14.30-15.00 gibi uyur.17.00-18.00 gibi uyur.Hepsi de 45 dk-1 saat gibi olur.Günde 4-5 kez uyuyor yani.Her gün üç aşağı beş yukarı böyle oluyor.Ekstra durumlar hariç kaka yaptığı saatler bile aynı oluyor.Aslında günde bir kez 2-2.5 saatlik uzun uyku uyurlarmış ama bizimkinde yok o.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Sizin bebekler gündüz ne düzende uyuyo kızlar.Ada sabah 9 gibi kalkar,kalktıktan 1-1.5 saat sonra tekrar uyur bi 45 dk-1 saat.Sonra 12.30 gibi uyur.14.30-15.00 gibi uyur.17.00-18.00 gibi uyur.Hepsi de 45 dk-1 saat gibi olur.Günde 4-5 kez uyuyor yani.Her gün üç aşağı beş yukarı böyle oluyor.Ekstra durumlar hariç kaka yaptığı saatler bile aynı oluyor.Aslında günde bir kez 2-2.5 saatlik uzun uyku uyurlarmış ama bizimkinde yok o.

merhaba tatlım nasılsın? sen gene kırgınsın benden 1 gömlek daha iyi, ben tamamen koparttım bagı, ne arıyorum ne aramaya cesaret edebiliyo (eşimi arıyomuş ama :( ) neyse olsun o kadar...

gündüz bazen uyuyo bazen de 10-15 dakkalalarla geçiriyo günü, tam düzen bu mu diyorum degişiyo valla anlamadım bişey.. bide 2 gündür büyük yapmıyodu, doktoru aradık gliserin fitil verdi, yapmaya calısırken nasıl bi aglama nasıl bi feryat figan felegimiz şaştı.. bi daha cok cok mecburi kalmadıkca fitil vermem dedim.. içim koptu sanki öyle aglamasına ya..

neyse fitili tam yapamasakda işe yaradı da rahatladık.. off ya Allah kimseyi evladı ile sınamasın cok zor oluyor, onların acısına yürek dayanmıyor cidden...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
saol cnm. dr ateslenmezse verme demişti. bize fitil vermedi ama tylol die bi surup vermişti. dün gece yükseldi işte. bencede asıdan ama gözü akıyo dün sabahtan beri. bugün atesi yok az önce ölctüm 36.9. ama yine keyifsiz:( bilemedim napim uyuyo sabahtan beri emip emip.surubu versem keyifsizligi gider mi acaba. agrı kesici ya aynı zamanda ne bilim

geçmiş olsun canım :utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

benim kızımın uykusu hala duzene girmis degil maalesef o yuzden bisi diyemiyorum gunduz ona kalsa hic uyumicak esnemekten agzı ayrılıyo yinede direniyo cadı..uydugu zamanda gunde toplam 3 saat uyur en fazla o da boluk porcuk iste..:(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

merhaba tatlım nasılsın? sen gene kırgınsın benden 1 gömlek daha iyi, ben tamamen koparttım bagı, ne arıyorum ne aramaya cesaret edebiliyo (eşimi arıyomuş ama :( ) neyse olsun o kadar...

gündüz bazen uyuyo bazen de 10-15 dakkalalarla geçiriyo günü, tam düzen bu mu diyorum degişiyo valla anlamadım bişey.. bide 2 gündür büyük yapmıyodu, doktoru aradık gliserin fitil verdi, yapmaya calısırken nasıl bi aglama nasıl bi feryat figan felegimiz şaştı.. bi daha cok cok mecburi kalmadıkca fitil vermem dedim.. içim koptu sanki öyle aglamasına ya..

neyse fitili tam yapamasakda işe yaradı da rahatladık.. off ya Allah kimseyi evladı ile sınamasın cok zor oluyor, onların acısına yürek dayanmıyor cidden...

Yok be tatlım bana bıraksan ben çoktan koparmıştım bağı ne arardım ne sorardım, ne giderdim ne evime sokardım.Ama eşim maalesef ailesine mesafe koymayı,uyarmayı,biraz adaletli bakmayı bilmiyor.Muhtemelen bugün gitmek isteyecek ve ben gitmeyeceğim.Birşey demeyecek sen bilirsin diyecek.Suratını asacak.Ama benim aileme gidilmesi söz konusu olduğunda o da aynı şekilde bahaneler üretecek, yoktan sorun yaratacak.Onunkine tavır konursa benimkilerle eski şeklinde yürüyemez,onunkilerle görüşülmüyorsa benimkilerle de görüşülmeyecek.Kısasa kısas kafa yapısında bir adam.Hiç irdelemez ama benim ailemin yaptığı haksızlıklar var da eşim böyle davranıyor onunkiler bana birşey yapmadı ki demez.Hiç alınılmayacak şeye işte bak sizinkiler de bunu etmişti der çıkar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar