2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
dün sanki size yazdıklarımı görmüş gibi uyandıktan sonra pek bi ilgilendi, öğleden sonra da kuzey'i anneme bırakıp dışarı çıktık biraz, avm ye gittik, bebek arabalarıyla gelenleri inceledik hep, arabalarını, ufacık bebeklerle millet dışarda vallahi, bizim sıpa durmuyor bir tek, evden çıktık mı basıyor yaygarayı...bu sabah da eşime beyan ettim bir pazar günü kendilerini yalnız bırakacağımı, ben bakarım dedi, biz oğlumla gezeriz diyor da benim çıkabileceğime pek inanmadı... hftya pazar bırakacam onları yalnız :)

bu arada arabalara bakarken annelere de baktım göz ucuyla, millet ne zayıf ve bakımlı yaf, kendimi çok paspal hissettim...

ben eşimden şüpheliyim zaten. yazdıklarımı okuyor olabilir benim de. amaaaan okursa okusun, kendisine demediğim bişeyi yazmıyom, yalan yanlış bişe de yazmıyom. sorun yok o yüzden. :)
bu arada bırak kız, baksın eşin. belki zorluğunu daha iyi anlar. hem senin kararlılığını da görmüş olur.
o anneleri de boşver, ben de çok bakımsızım. bıyıklarım levent kırcanın bıyıklarıyla yarışır o derece, kilo desen, sütü artırcam diye yemediğim şey kalmadı kilo almaya başladım...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ada napsın uyuyo şu an teyzesi :)
Ada da çok gazlı tuğbacım inan.Rezene veriyorum, bir ara sab simplex kullandım, şimdi de baby gripe diye bi şurup kullanıyoruz.Her zaman vermek istemiyorum ama gazlıyken vereyim diyorum.Bazen çok sıkıştırıyor çünkü.Ama erkek çocukları daha gazlı oluyolarmış.Bi de Ada altını açınca çok rahatlıyo o zaman da çok gaz çıkarıyo, en azından mıkırdanmayı kesiyo.Altına can bebenin alt açmalarından seriyorum,yada canped hasta bezi :) HAsta bezleri kocaman debelensin dursun.ÜZerine de bir ince battaniye örtüyorum üşümesin diye.Fıs fıs çıkarıyo yazık :)
Bazen de büyük insan gibi sesli,aynen dediğin gibi :)
aaa demek adada aynı şekilde çıkarıyor gazını kıyamam umarım kurtulcaklar bu gazlardan babuşum om-x var gaz için kullanabilirsin bide fenotral die bir ilaç verdi doktor bana akşam saatleri sancısı tutuyordu tutmadan bir çay kaşığı veriyorum 2-3 saat sancı saatlerini uyuyarak geçiriyo fıtıgı azmasın die verdi doktor ağlamasın uykuda geçirsin dedi antialerjik bir ilaç çok ağlıyorsa aklında olsun
canımmmm benim yaaaa çok geçmiş olsunnn
ama neyseki korktuğunuz gibi değilmişş paşamm
inşş an kısa zamanda gaz sancılarına geçerr yavrunun
bu arada sen kimsenin lafına bakma lütfen eşinede aşk olsun yanii
unutmasınlarki biz yavrularımızı onlardan 10kat dahafazla düşünüyoruz ve çookkta iyi bakıyoruz heleki sen yani wc ye bile gitmiyorum diyorsunn bu şekilde olmana rağmen laf edene pesssss yanii pesssssssssss

canımmm çoooookk geçmiş olsunn ya inş en kısa zamanda iyileşir yavrun RABBİM ŞİFA VERSİNNN
orası ölede bebişim işte bu erkekler anlamıyo onu anlamalarıda mümkün değil hiçbir zaman annelik kadar kutsal bir duyguyu yaşayamacaklar .... sana dediğim doktordan başka bir doktor bulduk vatan caddesinde medipol hastanesi var eşim o hastaneye çalışıyorda fizik tedavisine orda bi doktorla tanışmış 60 yaşlarında bir bey çok tecrübeli adınıda vereyim çok ilgilendi paşayla hanefi demirtaş adı oğlum 4500gr 60 cm olmuşşş maşallah
lidırımmmm gecmiş olsun dünürümm. kıyamam eymen pasaya.ama esine de kızarım :sinir: bakamıyosun ne demek. velev ki bakamayadabilirsin bu onun oldugu gibi senin de ilk bebegin. böyle böyle ögrenicez. cocuk bu hasta da olucak aglıycakta. bazen bunaladabiliyor insan. ama herkes geciyormus bu yollardan. sıkma sen canını. fıtıga üzüldüm ii olur insallah cnm. dr un ne dedigini yazmamıssın daha ama iidir umarım.allah yardımcın olsun cnm bizim kızında göbegi dısarda bi parmak. ama içi daha yeni iileşti . dr da göbek 2 yasına kadar ancak sekillenir dedi. beklemedeyiz..
sağolasın cnm benim iyi gözüküyor ama göbek öle dışardayken insan tuhaf oluyor doktor en geç 2 yaşına kadar geçer endişe etme dedi fındığımada geçmiş olsun
leader geçmiş olsun, bizim dr da hafif bir göbek fıtığı var ama geçer demişti. acildeki dr korkutmuş anlaşılan seni.
evet epey korkuttu beni doktor ama çocuk doktoru sakinleştirdi şükür sizede geçmiş olsun tatlım
Aslimla görüştüm, şükürler olsun iyi geçmiş ameliyatı. Sütü kesilmemiş çok mutluydu bu nedenle. Asyamda iyiymiş. Haberler böyle.
tanselim benide aradın ama haftasonu berbat bir durumdaydım geri dönemedim güselim o günde uyuyodum paşa uyutmamıştı o gece
selam kızlarr. bugün kızcemin dr kontrolü vardı. daha 1 ay olmadı ama denk geldi die erken gittik. mama almıyo dimi dedi dr tekrar alıyo dr bey dedim. günde 2 kez 90 ml. ben yettigini düsünüyorum cok sütüm var ama aglıyo sızlıyo kısa süre sonra mamayı da içiyo dedim. eger mamayı içiyosa takviyeye ihtiyacı var demektir. mamayı kesme ama arttırma böyle böyle içsin dedi. boyu 56 cm olmus kilosu da 4980 di galiba. masallah sütünüz gercekten yetiyo dedi. sevindim. önümüzdeki ay rotavirüs asısı önerdi. ishal olmaz die bişi yok ama büyük ölcüde korur olsada hafif atlatır dedi. eczaneden alıcakmısız o yapıcakmıs. bu ayki ası içinde ates düsürücü verdi. ama ateslenmezse onu da verme dedi. saglıkocagı aptamil yerine bebelac verseydin demişti onu da sordum. bebelac aptamil den ii die bişi yok. cocuk rahatsız degilse mama gaz vs yapmıyosa devam et dedi.sonra gördüm ki adamın odasında zati aptamil in reklamı var:D
gaz ilacını sordu. bir aydır hiç vermedim gazı yok dedim. sasırdı masallah cok ii dedi. sonra tırstım nazar degicek die. acd zinc e devam ediyoruz.. bizde böyle kuzudan haberler..

dün nezosla randevu da iimiş. artık normal hayatına dönebilirsin spor da yapabilirsin nasıl istersen dedi. dikişlerim tamamen iileşmiş. spiral 3. ayda takılıyomus. önümüzdeki ay gel istersen dedi. nasıl takılıyo dedim hemen burda takıyoruz dedi. o catal masa da takılıyomus. canını yakcak bişi degil korkuturlar seni sagdan soldan inanma dedi. ii dedim. cıkısta sordum zaten herseye zam gelmiş. spiral anestezisiz 120 anestezili 250 ymiş. esime ablanın dr anestezili 120 takıyomus dedim. o da anestezi ii bişi degil nie alasın sen git nezahat hanıma taktır dedi. kafam karısık ama kadına cok güvendigimden gidicem heraldeanestezisiz taktırıcam bakalım artık:ajan:
maşallah gelinime yirim onun poposunu
Benim oglumda da var gobek fıtıgı doktor gecer dedi. Arastırdım ben de 6 aydan once olan bebeklerde 1 yasına kadar geciyormus kaslar gelistikce duzeliyormus. Bence de Lidear ım korkacak bisey yok canım. Aciller anca abartır herseyi!
sağolasın cnmöyleymiş bu durum rahatlattı beni
eymen çok şirirn olmş tatlım ya ya korkma bebk bu normal canım benm tabi gazı olcak aglayacak böyle böyle büyüyrlr sen sıkma canını eşinde sende stres yaşıyorsunuz böyle olunca inş bunları atlatırsınız takma kafana ayrıca çogu bebekte var göbek fıtıgı geçicidr hiç tasalanma allahım korusun ogluşunu canım benm
ölemi olmuş teyzesi büyümüş dimi dediğin gibi bebek işte senin kinin cinsiyetn belli oldumu?
selam kızlaarr:durbun:

sonunda eşim geldi..ewimize taşındık az çok yerleştik ama hala yapılcak çok iş war daha..acayip yorgunummm bide sinirlii... benim 40 gün kanamam oldu kırkın sonuna doğru sarı renge döndü tam bitio derken hafif hafif kanamam başladı regl gibide sancıı...adet oluoum sandım annemler bazılarının sütü korumaz kırk sonuna adet oluorlar demişti..nese ayın 18 nde kırkımız çıktı bu zamana kadar da geçmedii..korktum dün doktora gittim ama böle hafif hafif kanamam oluoudu..ultrasonla baktı vee içimde tam 2 cm plasenta parçası kalmışşş:sokdelirdim ya kanamayı o yapıomuşş..doktor kurutmak için ilaç verdii kurumazsa kürtaj yapıcam dedii:iyyyy: inş ilaçla geçer dua edin noluurr...

tuğbacım geçmiş olsun..inş ameliyata gerek kalmadan geçerr..eymeni öp benim içinn...

kızım liva hanımda kucağa acayip alıştıı kucakta uyuyoo..veranda da dolanıouz öle kucaktaa...çingen kızım benimm..salıda doktor kontrolümüz war:huhuu:
sağol cnm benim sanada geçmiş olsun umarım kürt<aja gerek kalmaz.
güle güle otur bitanem yeni evinde sende livamı öp
şuan çocuk emzirmiyor olsaydım deli gibi içer içer ağlardım. sonra da ağlaya ağlaya sızardım. ertesi gün gene içerdim gene ağlar ağlar sızardım. içim çok doldu.doldu da taştı. boğuluyorum.
ahh bebeğim şu erkekler ve hep haklı olan aileleri anlıyorum dseni bebeğini düşün ve boş yere sinir olma
Ay kızlar gözüm çok korktu sizleri okuyunca..
Benim kayınvalidem İsviçre de yaşıyor..Ama Nisan 9da bize gelecek kızıyla..2 hafta kalacaklar..Ne olacak tahmin etmek istemiyorum..Sanırım sizler gibi bunalıcam bende..Annem de yanımda bi de..Bebek yüzünden çatışma yaşamazlar inşallah.
Ben de işime karışılmasını hiç sevmem..Şimdi derse bana öyle yapma böyle yap iyice gerilirim, 2 hafta sonunda gelir içimi dökerim size heralde :( Şimdiden tırsıyorum..Eşim annesini mi haklı bulacak her defasında acaba hiç kestiremiyorum, yaşayarak görücem.

Bu arada dediğiniz gibi erkekler ailelerine çok düşkün oluyorlar..Benimkisi ailesinden ayrı büyümesine rağmen, annesini 20 yaşından sonra bulmasına rağmen hala düşkün..
Bebek bakma konusunda da evet tembeller.Bebek gülerken iyi, ağladı mı "al annesi" :D
Kayınvalidem daha skypedan kamera açtığımız anda Kuzey'i görünce "çok mu yediriyorsun, çok şişirme çocuğu" diyor her defasında..Bi iki akıl (ona göre tavsiye) daha verdi..Zor tutuyorum kendimi "çok biliyordun da oğluna neden bakmadın" dememek için..Eşimin hatırına susuyorum.
10 dakika sonra yine bağlanıcaz bakalım bugün neler dicek :D

Leader canım geçmiş olsun.

sağol azommm

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,
buraya girememiştim bayadır. şöyle bir göz attım da, kısa kısa geçeyim.

leader ve tanselcim bebişlerinize geçmişler olsun. Ben de grip oldum. Tuna'ya geçecek diye ödüm kopuyor. o hasta olacağına ben bir ay bu illeti çekmeye razıyım. leader ayrıca o gaz damlasından biz de çok memnunuz. ben ondan başka bir gaz ilacı kullanmak zorunda kalmadım çok şükür gerçi şurubu da varmış ama biz damlayla devam ediyoruz.

simuşum ve lilacsım sizin düşüncesizlere de ne diyebilirim ki. boşverin. ben artık herşeyi boşveriyorum. buraya geldiğimden beri daha da iyi oldum hatta. benim ömrüm Tuna'm artık. ondan ötesi hep bir adım arkada :2:

iznimiz hızla sona yaklaşıyor, zaman çok çabuk geçiyor. sanırım ben mayısta işe başlayacağım. zaten okullar haziran başı kapanıyor. idare etmeye çalışacağız. sanırım bu süreçte annem yanımızda olmaya çalışacak. ne yazıkki geldiğimin ertesi günü anneannemin bacağı kırıldı, platin takıldı, yani o da bakıma muhtaç :( biz dönene kadar iyileşirse azcık annem Tunasını bırakmayı hiç istemiyor

bu haftasonu bebek mevlüdü yapmaya çalışacağız. yaza bırakacaktık ama Tuna eşşek kadr olacak o zaman diye apar topar karar verdik geçen hafta. meşhur şekercimizden malzeme sipariş verdim. inşallah yetiştiririz.

yarın böbreği için Tunayı fakültedeki profa götürcez. inşallah karnımdayken beliren leke kaybolmuştur. birinde daha vardı, kimdi o? doğduktan sonra baktırdı mı acaba?

bir çoğunuzla faceden görüşüyoruz zaten. o yüzden ihmalimi hoş görün. öpüyorum mucks mucks

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bebekleri kendi başına uyuyanlar.... nasıl başardınız??? benimki illa ki kucağımda ve ayakta uyuyacak, başını göğsüme doğru yaslıyor uyuyacağı zaman ama oturursam derhal mızmızlanıyor :sok layla ağlayarak alıştırdım demişti bir keresinde ama artık gözünden yaşlar akıyor oğlumun ben de o yaşlara dayanamıyorum bir de çok bağırıyor daha dakika olmadan... annem bakacak okula başlayınca ama o kucakta benim gibi her dakika taşıyamaz ki... bi yardım :iyyyy:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bebekleri kendi başına uyuyanlar.... nasıl başardınız??? benimki illa ki kucağımda ve ayakta uyuyacak, başını göğsüme doğru yaslıyor uyuyacağı zaman ama oturursam derhal mızmızlanıyor :sok layla ağlayarak alıştırdım demişti bir keresinde ama artık gözünden yaşlar akıyor oğlumun ben de o yaşlara dayanamıyorum bir de çok bağırıyor daha dakika olmadan... annem bakacak okula başlayınca ama o kucakta benim gibi her dakika taşıyamaz ki... bi yardım :iyyyy:

bende aynı konumdayım,kesinlikle ayakta sallamadan uyumuyo,uyuduktan sonra da besigine koyunca 5 dk sonra uyanıyo farkedince ayaktan indigini..perisan oldum artık yemek yemeye bile gidemiyorum bırakıp..o dedikleri ferber yontemini de okudum ama pek saglıklı gelmedi ya katılırsa cocuk aglamaktan diye korkuyorum ooofffff

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
herkes esinin ailesinden sikayet etmis bende varım aranızda..
tam 15 gundur bizdeler ve ev artık cehenneme dondu..Daha geldiklerinin ilk günü esimin annesi kızımı sevicem diye aklınca,kucagına alırken sanki 2o kiloluk cocuk kaldırıyomus gibi havaya oyle bi kaldırdı ki kızımın basını tavana carptı..:( (bizim ev catı katı da..) biz o kadar ustune titrerken gozumun onunde cocugumun kafasını nasıl carptırdı manyak..o yetmedi sonraki bi gun de,salladı uyuttu iyilik yaptı sozde getirdi koydu besigine,ben kalkmadım esim ayaktaydı o baktı koyarken..neyse sabaha karsı Hira'dan ıh ıh ıh sesler geliyo heh dedim acıktı yine,bi kalktım ki pelus battaniyesi cocugun yuzunu tamamen ortmus nefessiz havasız kalmıs cocugum kıpkırmızı olmus terlemis..,
daha neler neler var bunlar en delirdiklerimdi o anlarda Allah bana peygamber sabrı verdi de kovmadım evden yada atlamadım ustune parcalamadım...

Cıldırcam artık cok sinir oldum cok..:sinir::sinir::sinir::sinir:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
aynı şey benim de bugün başıma geldi, ellerini içeri sok kendini korkutmasın dediler bana hep, ben de elleri içerdeyken kaldırmaya çalışırsa battaniye yüzünü kapatır diye geceleri hiç öyle yatıramadım korkumdan, bugün gündüz uykusunda elleri aşağıdayken üstünü örttüm, nasılsa yanındayım diye, 5 dk lığına mutfağa gittim döndüğümde çocuk tamamen battaniyenin altında kalmış, ay nasıl korktum birden...uyanmamış da ama ellerini çıkarmaya çalışırken battaniyeyi kapatıvermiş üstüne neyse ki fazla yatmadı öyle.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

oğlum 4500gr 60 cm olmuşşş maşallah

sağolasın cnm benim iyi gözüküyor ama göbek öle dışardayken insan tuhaf oluyor doktor en geç 2 yaşına kadar geçer endişe etme dedi fındığımada geçmiş olsun

Geçmiş olsun Tubacım fıtık için. umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer. gaz sancıları için de bi gün ilaç kullanmadan, o sancıların olduğu saatten yarım saat önce uyutsan, sadece sancı başlangıç saatini atlatmayı denesen. belki ilaçsız da çözülebilir. bu arada maşallah oğluşuna

selam kızlar,
buraya girememiştim bayadır. şöyle bir göz attım da, kısa kısa geçeyim.

leader ve tanselcim bebişlerinize geçmişler olsun. Ben de grip oldum. Tuna'ya geçecek diye ödüm kopuyor. o hasta olacağına ben bir ay bu illeti çekmeye razıyım. leader ayrıca o gaz damlasından biz de çok memnunuz. ben ondan başka bir gaz ilacı kullanmak zorunda kalmadım çok şükür gerçi şurubu da varmış ama biz damlayla devam ediyoruz.

simuşum ve lilacsım sizin düşüncesizlere de ne diyebilirim ki. boşverin. ben artık herşeyi boşveriyorum. buraya geldiğimden beri daha da iyi oldum hatta. benim ömrüm Tuna'm artık. ondan ötesi hep bir adım arkada :2:

iznimiz hızla sona yaklaşıyor, zaman çok çabuk geçiyor. sanırım ben mayısta işe başlayacağım. zaten okullar haziran başı kapanıyor. idare etmeye çalışacağız. sanırım bu süreçte annem yanımızda olmaya çalışacak. ne yazıkki geldiğimin ertesi günü anneannemin bacağı kırıldı, platin takıldı, yani o da bakıma muhtaç :( biz dönene kadar iyileşirse azcık annem Tunasını bırakmayı hiç istemiyor

bu haftasonu bebek mevlüdü yapmaya çalışacağız. yaza bırakacaktık ama Tuna eşşek kadr olacak o zaman diye apar topar karar verdik geçen hafta. meşhur şekercimizden malzeme sipariş verdim. inşallah yetiştiririz.

yarın böbreği için Tunayı fakültedeki profa götürcez. inşallah karnımdayken beliren leke kaybolmuştur. birinde daha vardı, kimdi o? doğduktan sonra baktırdı mı acaba?

bir çoğunuzla faceden görüşüyoruz zaten. o yüzden ihmalimi hoş görün. öpüyorum mucks mucks

canım öncelikle anneannen için çok geçmiş olsun. tez zamanda toparlasın inşallah. Tunamızın da umarım hiçbir sıkıntısı çıkmaz annesi :utan:

benim de doğum sonrası 8 haftalık iznim perşembe günü bitiyor, yani perşembe işbaşı yapmam gerekiyor. ya aile hekiminden 10 gün rapor alacağım ya da alabilirsem heyet alacağım. sonra da 25 gün yıllık iznim var onları kullanacağım.

şu düşüncesizler konusunda da haklısın da insan kendini kontrol edemiyor işte. o kadar istiyorum ki bişeler bana vız gelsin tırıs gitsin. ama olmuyor olmuyor. stres yüklü bi insanım sanırsam...

Tatlım ben korkudan anneme de eşime de her kucaklarına alıp gezdirmeye kalktıklarında vs de kızdım, ilk günden beri. izin vermedim. biliyosun bende kalça çıkığı var, ben sürekli ayakta gezemem. (aha daha bunu yazarken eşim ayağa kalktı kız mızıklandı diye, otur oturduğun yere dedim :D ) gerçi bu aralar keşfetmek istiyor sanırım, çünkü 3-4 gündür yüzü dışarı dönük durunca ağlamayı kesmeye başladı. yakında gezmek de isteyecektir.

neyse. uyku mevzuunda ben bi rutn oluşturmaya çalışıyorum. bunun için; hemen hemen her gün yıkamaya çalışıyorum. ve hep aynı saatte. yani 9-9.30 arasında. yıkıyorum, masaj yapıyorum, sonra o bi posta ağlama krizine giriyo. sakinleşti, hafif daldı gibi olunca karnını doyurmaya çalışıyorum. zaten bu kadar uyaran onu yormaya yetiyor, sızıp kalıyor. ama öyle koydum yatağa baka baka uyudu durumu olmadı henüz... belki o da olur... inşallah :)

tam 15 gundur bizdeler ve ev artık cehenneme dondu..Daha geldiklerinin ilk günü esimin annesi kızımı sevicem diye aklınca,kucagına alırken sanki 2o kiloluk cocuk kaldırıyomus gibi havaya oyle bi kaldırdı ki kızımın basını tavana carptı..:( (bizim ev catı katı da..) biz o kadar ustune titrerken gozumun onunde cocugumun kafasını nasıl carptırdı manyak..o yetmedi sonraki bi gun de,salladı uyuttu iyilik yaptı sozde getirdi koydu besigine,ben kalkmadım esim ayaktaydı o baktı koyarken..neyse sabaha karsı Hira'dan ıh ıh ıh sesler geliyo heh dedim acıktı yine,bi kalktım ki pelus battaniyesi cocugun yuzunu tamamen ortmus nefessiz havasız kalmıs cocugum kıpkırmızı olmus terlemis..,
daha neler neler var bunlar en delirdiklerimdi o anlarda Allah bana peygamber sabrı verdi de kovmadım evden yada atlamadım ustune parcalamadım...

:( :( ay yazık yaaa kıyamam... okurken çok üzüldüm canım yaaa... Allah'a şükür ki Hiramıza bişe olmamış, Allahım esirgesin...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
aynı şey benim de bugün başıma geldi, ellerini içeri sok kendini korkutmasın dediler bana hep, ben de elleri içerdeyken kaldırmaya çalışırsa battaniye yüzünü kapatır diye geceleri hiç öyle yatıramadım korkumdan, bugün gündüz uykusunda elleri aşağıdayken üstünü örttüm, nasılsa yanındayım diye, 5 dk lığına mutfağa gittim döndüğümde çocuk tamamen battaniyenin altında kalmış, ay nasıl korktum birden...uyanmamış da ama ellerini çıkarmaya çalışırken battaniyeyi kapatıvermiş üstüne neyse ki fazla yatmadı öyle.

Bana da herkes öyle diyo, yani elleri sok falan diye de sallamıyom valla. serbest benim kızım, keşfetsin etrafını. öbür türlü elleri battaniyenin içindeyken nefret ediyo çocuk, ağlayıp bağırıyo. sana da geçmiş olsun Lilacsım...

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Slm kızlar hiç yazamasamda hep okuyorum ...sizi de özledim..herkesin minnaklari iYi sanirim...benimde k.validem yeni gitti,.cok yardimci oldu bana ama olmuyor be guzeller..kadin kanatsiz melek ama icimdeki seytani cikardi disariNeyse opuuorum sizi

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

canımcım bu yöntemi yapmak için daha küçükler 3-4 aylık olmaları lazım şimdi gaz sorunları falan oluyor neye ağladığını anlayamazsın heleki 4 aylık olduklarında artık bebekler cin gibi oluyor ve seni kullanmaya başlıyorlar:)benim büyük oğlum gibi bunu yaparkende karnının tok altının temiz olup sorunun olmaması gerekiyor sırf şımarıklıktan ağlaması lazım
ben şimdi geceleri beşiğinde gündüzleri oturma odasında ana kucağında uyutuyorum ilkinde yaptığım gibi ayakta falan sallamadım bu gece biz yatarken uyanıktı beşiğine koyup ışığı kapattım lavaboya gidipigelene kadar uyumuş gündüz ve gece uyuduğu yerlere alıştı hatta sese bile uyanmıyor doğdu doğalı televizyon yanında uyuyor
şunuda belirtmiştim ilk oğlum artık bıktırmıştı bizi o günleri asla unutamam uyku falan yoktu bizde mecbur kaldım yani Allahtan oda fazla uğraştırmadan alıştı ilk gün biraz dayanmak gerekiyor bunun içinde süpürge falan açın sesi bebeği rahatlatıyor ama her bebek için geçerli değil:(neyse arkadaşlar Allah yardımcınız olsun umarım düzelirler öpüyorum sizi

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
bende aynı konumdayım,kesinlikle ayakta sallamadan uyumuyo,uyuduktan sonra da besigine koyunca 5 dk sonra uyanıyo farkedince ayaktan indigini..perisan oldum artık yemek yemeye bile gidemiyorum bırakıp..o dedikleri ferber yontemini de okudum ama pek saglıklı gelmedi ya katılırsa cocuk aglamaktan diye korkuyorum ooofffff

canım ben daha öncede yazmıştım sana seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşamışız
bebeği tamamen yalnız bırakmıyosun 5 dk bir gidip bakıyosun emzik emiyorsa emziğini veriyosun hatta emzik emen bebek daha kolay alışıyor yani bebeği katılana kadar ağlatmıyosun buna karar verdiysen ağlıyor deyip kucagına alırsan asla kendi başına yatamaz en azında yanında durup seni görmesini sağlayabilirsin ama dediğim gibi daha küçükler biraz sabretmek lazım

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

canım ben daha öncede yazmıştım sana seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşamışız
bebeği tamamen yalnız bırakmıyosun 5 dk bir gidip bakıyosun emzik emiyorsa emziğini veriyosun hatta emzik emen bebek daha kolay alışıyor yani bebeği katılana kadar ağlatmıyosun buna karar verdiysen ağlıyor deyip kucagına alırsan asla kendi başına yatamaz en azında yanında durup seni görmesini sağlayabilirsin ama dediğim gibi daha küçükler biraz sabretmek lazım

evet laylam sen yazmıstın bana bunu da ben daha yürürlüğe sokamadım kayınvalidem bi gitsin de o zaman denicem bi..cunku benim yardıma gelicek kimsem yok baska sehirlerdeler hep mecburum bu sorunu halletmem lazım gece de zor oluyo cunku emzirip koydugumda uyumuo ya ayakta ya besiginde sallıyorum :(

Tepki
56
Herkes fıtıktan bahsetmiş .. Benim paşadada vardı biz farkettik doktora götürdük doktor bekleyin geçmesi lazım dedi geçmezse eğer bir daha getirin dedi ve şuan o şişlik yok..
Benim oğlan sallanarak uyumuyor ne ayakta ne beşikte..:S Emerek uyuyor..Sonra gazı çıkarmaya çalşıyorum geri uyanıyor gazı çıkıyor bir daha emiyor uyuyor..:S Göğüs uçlarım için özel krem almıştım ama o bitmişti şimdi sürekli emdiği için yalancı emzik gibi artık yara olmaya başlıyor..:S Ne yapcağımı bilmiyorum.. Yalancı emzikte almıyor..:( Emerek uyuduğu için genelde kusacak gibi oluyor geri yutkunuyor :S Ne yapabilirim sizce..:S
Birde bu zamana kadar her elini emdiğinde açtır diye meme verdim.. Geçen gece bir baktım uykusunda şapur şupur elini emiyor..Bugünde öle memeyi verincede emiyor emiyor sonra kusuyor :S Ne yapcam bilmiyorum..
Herkes kayınvalidesinden şikayetçi.. :D Benimkide hiç arayıp sormuyor.. 40ım çıkana kadar annemlerdeydim son 3 hafta ne geldi ne aradı.. Urfayada haber vermeden göstermeden getircem dedim ama eşim haber vermiş geleceğimiz gün sabah geldi bir yarım saat gördü gitti odur geleleli 3 haftayı geçti hala aramadı.. Mardine gezmeye gitmiş istese uğraya bilirdi ama uğramadı.. İşimede geliyo aslında ama eşim adına üzülüyorum iyice koptu ailesinden..:S İçten içe üzülüyor..Annemler hergün arıyor soruyor kameradan torunlarını görüyorlar..Eşimde kıskanıyor içten içe ama ben elimden geleni yaptım ne yapabilirim ki...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
dün sanki size yazdıklarımı görmüş gibi uyandıktan sonra pek bi ilgilendi, öğleden sonra da kuzey'i anneme bırakıp dışarı çıktık biraz, avm ye gittik, bebek arabalarıyla gelenleri inceledik hep, arabalarını, ufacık bebeklerle millet dışarda vallahi, bizim sıpa durmuyor bir tek, evden çıktık mı basıyor yaygarayı...bu sabah da eşime beyan ettim bir pazar günü kendilerini yalnız bırakacağımı, ben bakarım dedi, biz oğlumla gezeriz diyor da benim çıkabileceğime pek inanmadı... hftya pazar bırakacam onları yalnız :)

bu arada arabalara bakarken annelere de baktım göz ucuyla, millet ne zayıf ve bakımlı yaf, kendimi çok paspal hissettim...

dimii yaa. insan cirkinleri degil de güzelleri görüyor hep algıda secicilik:D ama inat ettim cirkinleri de görüyorum ben artık. popişi benden daha büyük olanlar da var:D

cnm layla onu 3_4 aylıkken yapmıs bizim bebeler daha kücük. :utan: benimki gündüz kendi kendine uyusa seve seve anlatırdım ama gündüz benimkide 10 sn ye bile olsa pıspıslanmadan uyumuyo. gece kendi kendine uyuyo saat 9 oldumu istedigin kadar oturtmya calıs bayılıyo gözleri. gece uykusu da 1 günde düzene girdi. o gece yatakta beraber yattık. mızırdadıgı an gözünü acmaya fırsat vermeden emzirdim o gece. hızlıca altını degiştirdim. ilk kez o gün sabaha kadar uyanmadı. bi daha da hep öyle gitti. beslenme saatlerini gündüz ayarladım. sürekli emiyo gögsüm dolmuyo die bi ana ögünde mama verdim. alev kutlu nun dedigi gibi 2.5 _3 saat vermedim bi daha. ama o da aglayıp sızlamadı. ilk kez o gün gögüslerimin doldugunu hissettim. hala 2.5 saatten önce emmiyor.
gündüz uykusu da bi günde oldu saka gibi. hiç uyumamıstı o güne kadar o günde yazmıstım buraya. 10 dk uyuyup uyanıyodu. bi gündüz yataga beraber girdik yine. 3 saat pıspıslaya pıspıslaya emzigi agzına tıka tıka uyudu. sonra ben uyandım o uyumaya devam etti. o günden beri 1 saat 1 saat te olsa gündüz uyuyo. gece de aksam uykusuna salonda baslıyo ama saat 11 de falan yatak odasına geciyoruz. gece lambasını yakıyoruz. odada hiç ses cıkmıyo o dk dan sonra. esime tv dahi izletmiyorum. her aksam böyle. uyandıgında da hızlıca emziriyorum altını degiştriyorum hiç konusmadan yatagına koyuyorum. mızıkladıkca emzigini veriyorum. bu emzik atma seansının yarım saati buldugunu bilirim. bazı geceler emzikle ugrasmıyoruz bile kendi kendine agulana agulana uyuyo artık kimle konusuyosa:tskler: yani aslında ben kaan kocatepenin hamileligin son aylarında gece belli bi saatten sonra gürültüyü kesin anne karnında gece gündüz ayrımı baslasın lafından yola cıkıp okudugum herseyi uyguladım cnm. agladı aldım susar susmaz koydum. bi daha agladı bi daha koydum falan filan. tabi aslında gazdan aglamadıgını farketmem de büyük etken. görücem hala her susmadıgında gaz diyo.:D

yuhhhh:sok:sok:sok nasıl becerdi ccugun kafasını carpmayıı. allah ım sana geliyorum:sok

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Herkes fıtıktan bahsetmiş .. Benim paşadada vardı biz farkettik doktora götürdük doktor bekleyin geçmesi lazım dedi geçmezse eğer bir daha getirin dedi ve şuan o şişlik yok..
Benim oğlan sallanarak uyumuyor ne ayakta ne beşikte..:S Emerek uyuyor..Sonra gazı çıkarmaya çalşıyorum geri uyanıyor gazı çıkıyor bir daha emiyor uyuyor..:S Göğüs uçlarım için özel krem almıştım ama o bitmişti şimdi sürekli emdiği için yalancı emzik gibi artık yara olmaya başlıyor..:S Ne yapcağımı bilmiyorum.. Yalancı emzikte almıyor..:( Emerek uyuduğu için genelde kusacak gibi oluyor geri yutkunuyor :S Ne yapabilirim sizce..:S
Birde bu zamana kadar her elini emdiğinde açtır diye meme verdim.. Geçen gece bir baktım uykusunda şapur şupur elini emiyor..Bugünde öle memeyi verincede emiyor emiyor sonra kusuyor :S Ne yapcam bilmiyorum..
Herkes kayınvalidesinden şikayetçi.. :D Benimkide hiç arayıp sormuyor.. 40ım çıkana kadar annemlerdeydim son 3 hafta ne geldi ne aradı.. Urfayada haber vermeden göstermeden getircem dedim ama eşim haber vermiş geleceğimiz gün sabah geldi bir yarım saat gördü gitti odur geleleli 3 haftayı geçti hala aramadı.. Mardine gezmeye gitmiş istese uğraya bilirdi ama uğramadı.. İşimede geliyo aslında ama eşim adına üzülüyorum iyice koptu ailesinden..:S İçten içe üzülüyor..Annemler hergün arıyor soruyor kameradan torunlarını görüyorlar..Eşimde kıskanıyor içten içe ama ben elimden geleni yaptım ne yapabilirim ki...

bizdede durum tam tersi:D yni annem gelip gidiyo arada ama kayınvalidem her gün arıyo. cocugun bezi maması ıslak mendili masraflarını o karsılıyo. e zaten bi bi sekilde 2 günde 1 ordayız. dogumdan sonrada 1 ay orda kaldık. hı gitsem annemlerde bakardı belki ama sanmam böyle olmazdı. babam hastahaneye gece gelmişti herkes gittikten sonra.sonra bi daha 40 günlükken gördü cocugu. hala takı yapmadı. bu ayın 15 inde bana bilezik parası vercekmiş bende ne istersem onu alcakmısım. cocugun arabası calındı kii onu da kayınvalidem almıstı. görümcemin biri oto koltugunu aldı. babama araba calındı dedim kapıya araba mı konur dedi. dur ben alayım torunuma falan yok. daha bizim eve ziyarete bil gelmedi esim varken. esim de bunu her fırsatta söylüyo adam hastahaneye gece yarısı gelmiş ya dogumda ölseydin die falan.. ayy bak sana anlatırken içim karardı yine:semsiye:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bugün oğlumla ağlayınca kucağa al sonra yine beşiğe koy modelini deniyoruz, ilk denememiz ağlamalar bağırmalar eşliğinde 10-15 dk sürdü, sonra sızdı... ama çok uykusu gelmişti. ikinci denememizi de az önce yaptım, uyanalı daha bir saat olmuştu ki yine sızdı, bu sefer fazla sürmedi. yalnız dün bütün gün uyumadığı için uykusuz aslında. herhalde ondan fazla direnmedi.

uyanıkken biraz yatağında biraz oyun halısında oyalamaya çalışıyorum ama illa ki kucakta da gezecek, zaten uykusu geldiğini başını omzuma dayadığında anlıyorum.

sütümü sağdığımda 80 cc civarı çıkıyor, o yüzden emzirdikten sonra mama da yapıyorum doymuyor diye. az emdiyse 60lık yapıyorum, iki göğsümden de emdiyse 30luk... inşallah doyuyordur.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
dimii yaa. insan cirkinleri degil de güzelleri görüyor hep algıda secicilik:D ama inat ettim cirkinleri de görüyorum ben artık. popişi benden daha büyük olanlar da var:D

cnm layla onu 3_4 aylıkken yapmıs bizim bebeler daha kücük. :utan: benimki gündüz kendi kendine uyusa seve seve anlatırdım ama gündüz benimkide 10 sn ye bile olsa pıspıslanmadan uyumuyo. gece kendi kendine uyuyo saat 9 oldumu istedigin kadar oturtmya calıs bayılıyo gözleri. gece uykusu da 1 günde düzene girdi. o gece yatakta beraber yattık. mızırdadıgı an gözünü acmaya fırsat vermeden emzirdim o gece. hızlıca altını degiştirdim. ilk kez o gün sabaha kadar uyanmadı. bi daha da hep öyle gitti. beslenme saatlerini gündüz ayarladım. sürekli emiyo gögsüm dolmuyo die bi ana ögünde mama verdim. alev kutlu nun dedigi gibi 2.5 _3 saat vermedim bi daha. ama o da aglayıp sızlamadı. ilk kez o gün gögüslerimin doldugunu hissettim. hala 2.5 saatten önce emmiyor.
gündüz uykusu da bi günde oldu saka gibi. hiç uyumamıstı o güne kadar o günde yazmıstım buraya. 10 dk uyuyup uyanıyodu. bi gündüz yataga beraber girdik yine. 3 saat pıspıslaya pıspıslaya emzigi agzına tıka tıka uyudu. sonra ben uyandım o uyumaya devam etti. o günden beri 1 saat 1 saat te olsa gündüz uyuyo. gece de aksam uykusuna salonda baslıyo ama saat 11 de falan yatak odasına geciyoruz. gece lambasını yakıyoruz. odada hiç ses cıkmıyo o dk dan sonra. esime tv dahi izletmiyorum. her aksam böyle. uyandıgında da hızlıca emziriyorum altını degiştriyorum hiç konusmadan yatagına koyuyorum. mızıkladıkca emzigini veriyorum. bu emzik atma seansının yarım saati buldugunu bilirim. bazı geceler emzikle ugrasmıyoruz bile kendi kendine agulana agulana uyuyo artık kimle konusuyosa:tskler: yani aslında ben kaan kocatepenin hamileligin son aylarında gece belli bi saatten sonra gürültüyü kesin anne karnında gece gündüz ayrımı baslasın lafından yola cıkıp okudugum herseyi uyguladım cnm. agladı aldım susar susmaz koydum. bi daha agladı bi daha koydum falan filan. tabi aslında gazdan aglamadıgını farketmem de büyük etken. görücem hala her susmadıgında gaz diyo.:D

yuhhhh:sok:sok:sok nasıl becerdi ccugun kafasını carpmayıı. allah ım sana geliyorum:sok

becerdi walla sorma ya aklıma geldikce tuylerim diken diken oluyo cıldırıyorum :sinir:

su uyutma metodlarını denicem bende kayınvalidem bugun gidiyo cok sukru kızımla basbasa kalcaz ugrascam bi guzel kafaya koydum kimin inadı galip gelcek bakalım :crazy:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yok ya bu cocuk ne kendi kendine uyur ne emzik emer anacım..
uykudan oluyo inatla aglıyo ayagımda sallıyım diye..besiginde kesinlikle uyumuyo kendi kendine bende korkuyorum aglamaktan katılır matılır bisi olur diye sonra hic susturamam diye..
aldım yine ayagıma sallıyom yaaa :acep:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar