2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Ahhh laylam ne demek yetersiz anne olrmu hiç. Nasip meselesi canım,bebeklerde riziklari ile dogarmis. Insan ne olsa kendini suçluyor. Selim grip oldu bakamadim diye mahvoldum. Esim kızıyor niye bakamiyasin mis gibi bakıyorsun ama grip virüsü bu diyor.haklı ama iste hastalıklı anne benimki.

Güle güle kirlet canım, havalarda yine soğudu.. artik isinsin ya....

geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda atlatır Selim mutlaka en iyi şekilde bakıyorsundur ama kendini suçlamadanda edemiyorsun anlıyorum seni sütüm içinde kısmet diyorum ama yinede içim içimi yiyor
haftasonu hava ne güzeldi bugün bir ara kar yağdı çok soğuktu fena kış geçirdik ama artık bahar gelsinde bebişlerimiz güneş görsün:semsiye:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda atlatır Selim mutlaka en iyi şekilde bakıyorsundur ama kendini suçlamadanda edemiyorsun anlıyorum seni sütüm içinde kısmet diyorum ama yinede içim içimi yiyor
haftasonu hava ne güzeldi bugün bir ara kar yağdı çok soğuktu fena kış geçirdik ama artık bahar gelsinde bebişlerimiz güneş görsün:semsiye:

Laylacim kayra ile abisinin alışveriş merkezinde çekilmiş fotoğraflarıni facede gördüm. Cok tatlılar maşallah. Abi kayrayi biraz kıskanıyor gibi geldi bana. Huzursuzluğunun sebebi kayra galiba.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

pikoş canım çok sıkkın üzülüyorum inanki çok yıpranmış durumdayım vicdanım rahat çocuğumu bırakıp wcye bile gitmiyorum ama ağlıyo yapacak bişeyim yok çok gazlı bi bebek kabahatim yokki nie ağlıyo bu bebek dediği zaman çok üzülüyorum neden bakamıyosun tutmayı beceremiyosun gibi konuşunca inan çok fena oluyorum umarım düzelecek şimdi gelir eşimde çocuk yine başlıyo bu saatler oldumu gazı hat safhaya ulaşıyo sabah olmuyo bana :ninni:

tatlım kolik olabilir aynı saatlerde aglamaya başlıyosa ki oyleyse bile gayet normal bi durum bu, 3 aydan sonra daha rahatlar denir.. sen üzme kendini tatlım...

Kizlar merhaba
Canım cok sıkkın. Bugun aşımiz vardı, kuzum aşılarıni oldu. Dun geceden bu yanaburun akintisi ve tıkanıklık vardı, grip oldu. Hem aşi hem grip kuzumu halsiz düşürdü. Zor uyuttum.ateş düşürücü veriyorum. Gribede bisey yapamıyorum sıkça emzirmek gerekmiş. Ya nasil soldu yavrucak. Allahim evlatlatlarimizi korusun. Anne olmak varya cok farklıymış.
cok geçmiş olsun, acil şifalar olsun Selim paşaya canım...

Bende indirimde bulursam alırım son iki haftadır baya mamaya yüklendik eşim 3 kutu almış indirimden bu gidişle sizin gibi stoklamak lazım.Artık sütümde varla yok arası anne sütü ile bebeğini besleyen arkadaşlara imreniyorum ben iki bebeğimide besleyemedim YETERSİZ ANNEYİM:(

ECRİNCİM SANADA GEÇMİŞ OLSUN bebeğinin canı sağolsun mala gelsin ne yapalım desemde insanın içine oturuyor dimi demekki kapı önüne bırakmayacakmışız az parada değil hani bebek arabaları

tatlım ne demekmiş yetersiz anne tövbe yaa.. sen ki aslan gibi bi oglan büyütmüşsün zaten ortada.. sütlemi oluyomuş o yanim, nasip kısmet işi o..
ne şanslı ki oglun senin gibi yavrusunu seven bi annesi var maşallah..:utan:

Rabbim cümlemizin evladını korusun inşallah..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kizlar merhaba
Canım cok sıkkın. Bugun aşımiz vardı, kuzum aşılarıni oldu. Dun geceden bu yanaburun akintisi ve tıkanıklık vardı, grip oldu. Hem aşi hem grip kuzumu halsiz düşürdü. Zor uyuttum.ateş düşürücü veriyorum. Gribede bisey yapamıyorum sıkça emzirmek gerekmiş. Ya nasil soldu yavrucak. Allahim evlatlatlarimizi korusun. Anne olmak varya cok farklıymış.

Canım geçmiş olsun,Rabbim şifasız dertler vermesin de iyileşir kısa zamanda sen kendini üzme...

Anestezi ile mi taktırdın normal mi cnm? Ağrı oluyor mu yani:S Hormonluda hiç adet görmüyorsan oda pek iyi değilmiş..
Yazdan sonra eşimin tayininin Ankaraya çıkma durumu var.. Yani bende Ankaralı olabilirim..

Sağol cnm , Amin cümlemizinkine..

Bu arada çoğunluk sütünün yetmediğinden bahsetmiş ve mamaya başlamış..
Bebekler biberona alıştıktıktan sonra annenin göğsünü bırakıyorlar diye biliyorum.. Sütünüzü arttırmak için birşeyler yaptınız mı bilmiyorum ama size tavsiyem bir cezveye bir su bardağı su koyun ve içine iki yada üç tane kuru inciri dörde bölerek su içine atıp kaynatın sonra süzüp suyunu için tadı kötü biraz ama acayip sütü arttırıyor..Ben sütüm artsın diye yapmadığım şey kalmadı..sonradanda paşa emdikçe arttı..Şimdi geceleri yan yatamıyorum sütüm akıyor diye..Doğumdan sonra acayip kilo aldım haliyle ama ek gıdaya başlayınca yediklerime dikkat edip veririm diye düşünüyorum..Doktorum bana ÖSS sınavını düşün dedi anne sütü alan çocuk kaç kişiyi eleyecek biliyormusun dedii:S Ne kadar doğru orası tartışılır tabiki..Tabi elinden geleni yapıp yinede sütün artmıyorsa Yapcak birşey yok..

Doktorunun dediğine çok üzüldüm doğrusu...Anne sütünün bebeğin zekasını etkilediğini düşünmüyorum.ÖSS de TR derecesi yapan kuzenim 1 kez dahi emmedi...
Yine de keşke emzirebilseydim,elbette faydasını yadsıyacak değilim.Ama çok da müsterihim vicdanen.İncir havuç küründen humanaya,malt içeceklerinden sütlü tatlılara,bulgurdan soğana,günde 4 lt suya,mercimeğe herşeyi denedim ne duyduysam.Emzirir sıklıkta sağdım.Hatta prolaktini yükselten metpamit ilaç bile kullandım.Bebek emmeyince hiç biri kar etmiyor.Olmadı mı da olmuyor.Süt nasip işi.
Psikolojim çok bozuldu emziremedim diye ama, şu an günde çıkan 50-60 cc bebeğime yeter mi.İlle de anne sütü vericem diye aç mı bırakayım.Mecbur mama veriyoruz yapacak bişey yok.Keşke olaydı da vereydik ama nasip buymuş.Allah başka dert vermesin ne diyelim.

offf ya benim kzımda sık sık oluyo ama çok şükür ilk pişik olduğu gibi değil çok şükür
ama bende bblau nun dediği gibi bepanthen kullanıyom ii gelio sanırım

canım bizim doktor bitki çaylarını verme dedi eğeronu içerse midesi dolar sütü az emermişş

canım sende her alt değişritmede sürüyormusun bepantheni

bende senden duyup denedim çok memnunum çokkk teşekkürlerr

Evet canım bitki çayı verirsen midesi doluyor mama yada sütü emmiyor.O yüzden ben öğün arası veriyorum emmeyeceği saatte.
Ben her alt açışta bepanthene sürüyorum canım.Popoya,iç bacaklara, göbeğe kadar kukuşa, kasıklara :D

kızlar bebeişleri kaç kat giydiriyorsunuz??

ben atlet zıbın ve badi giydiriyordum ama şimdi

çıtlıtlı badı ve normal badi falan giydirmeye başladım incemi olur sizce???

Canım doktor bana ne giyiyorsan bebeğe bir fazlasını giydireceksin dedi ama benim içime ince giydirmek sinmiyor.
Mutlaka havlu çorap giydiriyorum,üzerine de çift patikli alt.
Üstüne çıtçıtlı zıbın ve bir üst.Body yada pijama.Ama kucağıma aldığımda yelek giydiriyorum yada ince bir battaniye alıyorum.YAtarken örme yelek giydirmiyorum da penye yelek.
Lidoşun dediği gibi kuşun kanadından yel alır derler bizim oralarda.

aynen canımcım ya kafayı yiyorum senden alıyodur lafına sütüm yetiyo sanane kardeşim yaaa deli ediyolar adamı tanselim seninkide ben gibi su ve mama sevmiyo varsa yoksa anne sütü ama çok fena bişi oldu dün geceden beri ağlamaktan helak oldum yavrum göbek fıtığı olmuş gaz sancısı çok demiştim ya ağlamaktan kendinden geçiyodu hep ne yapıyosam susmuyodu 3 gün önce göbeği dışa çıkmaya başladı doktor ağlamaktan olabililir önemsencek bişi yok demişti ama o şişlik büyüdü akşam farkettik fındık kadar olmuş yarın cocuk cerrahından randevu aldık gitcez bakalım ne diycek acil doktoru ameliyat dedi :aglayan: nedir benim günahım çocuğumun günahı bilemedim ki başına gelmedik kalmadı dogdugundan beri içim gidiyo böle oldukça eşimlede papaz oluyoruz bakamıyosun edemiyosun diyip birde o yıpratıyo beni bu çocuk sağ sağlim büyücek inşallah ama ben 10 yaş yaşlanacağım eminim çöktüm resmen zaten sıkılıyorum kasıyorum kendimi çocuğum ağladıkça birde eşim öle diyince kahroluyorum

canım günde 100 ml yani 100 cc yapıyosun toplamda bir tatlı kaşığı rezene koyuyosun 25 cc lik 4 partide veriyorum ben çok faydasını görüyorum öle 2 kaşıkla olcak iş değil o yani

canım nisan sonuna kadar devam et öle giydirmeye ki hasta olmasın havalara güvenme bebek kuş kanadından bile yel alır diyolar niloşum sen koru kolla emi ben de bir kolsun zıbın bir uzun kollu zıbın bide tulum giydiriyorum onun üstüne penye battaniyeye sarıyorum bide ince polar battaniye örtüyorum uyuyunca üstüne

Canım çok geçmiş olsun,Rabbim tez zamanda şifasını versin eymenimizin.Dualarımız senle sen hiç üzülme.BAkamaz olur musun el kadar bebekti o sen normal kilosuna getirdin koca adam ettin.Hiç dertlenme olacak olduktan sonra olur gaza ne yapabilirsin ki.En kısa zamanda düzelecek inşallah kuşun hiç üzülme tatlım.

hadi yaa demekki benim tez çürüdü selim paşa sayesinde :D benimki ne versen yalanıp duruyo en iğrenç ilaçları bile şapur şupur içiyo en komiği ağzında pamukçuk çıktığında karbonatla temizledim onu bile yalanarak yedi ne enterasan bir bebek bilemedim rezeneyide keyifle içiyo benimkinin gaz sorunu bitcek gibi değil çocuk gazman bildiğin annem diyo kızım çakmak çaksan oda uçacak diyo peş peşe koca insan gibi en az 10 kere alttan üstten çıkartıyo ama yok devamlı bu şekilde o rezeneyi vermeseydim bebek çatlıycakmış yani nerden bu kadar gaz yuttugunu çözmüş değilim kimi senden alır diyo gazlı bişey yediğimde yok kimi bebek üşüyodur diyo katmaqn katman giydiriyorum ev gayet bahar havasında... her akşam 7-11 arası evde mekik dokuyoruz hoplaya hoplaya ama çocuk sakinlemiyo yavrum benim nasıl kramp giriyosa sesi soluğu kesiliyo resmen tez zamanda biter inşallah bu sancıları

Ada da rezeneyi çok tok değilse içiyo valla şapır şupur.Üzülüyorum sabi yazık ne versen içiyo diye bazen :)
İlaçları filan da içiyo kız yazık ne versen yalanıyo kuzum benim :D
O sab simplexi filan nasıl yalıyo suratını ekşite ekşite.
Ama rezene faydalı ya.Rahatlatıyo çocuğu kim ne derse desin valla.Gece uyku ve öğün arası veriyorum ben işe yarıyo kanaatindeyim.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

tuğbacım canım benim çok geçmiş olsun meleğine acil şifalar diliyorum inşallah hayırlı haberle gelirsiniz.İsyan etme güzelim Allah beterinden korusun çok öpüyorum

sağol laylam dediğin gibi isyan etmek istemiyorum ama doğduğundan beri hastane yollarını aşındırdık git gel çocuguma üzülüyorum kendşmş geçtim çaresizce ağlamasına neyse ki bişeyi yokmuş bugun gittik doktora en geç 1-2 yaşına kadar geçer fıtığı dedi doktor maşallahı var bişi olmaz dedi gaz sancısı içinde bi ilaç verdi adı aklımda değil her akşam 6,30gibi içir o rahatlatcak uyutcak bebeği dedi 15 gün kullan sonra ihtiyacın olursa devam et dedi mama vermekten çekinme iştahlıysa aç bırakma dedi bizimki habire yemek die çıldırıyo sağolsun öle yapayım o saman dedim 4,5 kg 60cm olmuş kuzum doktor amcası pek sinirli bu dedi içmden ana sinir küpü baba sinir küpü nasıl olmasın ki dedim kafa salladım sadece adama :Demerken bile homur homur homurdanıyo söleniyo habire çok fena ayaklanınca yandım
Kizlar merhaba
geçmiş olsun tanselim allahım tez elden versin şifasını selimin
Canım selimde gazlı bi bebek.hep göbekfıtığı için uyariyorlardi. Seni çok anlıyorum aglayinca bişey yapılmıyor, gaz sancısı mahvediyor.
dur akşam eşim gelsin sana doktorun yazdığı o ilacı yazayım sende az rahatla oğluşta kendine gelsin

tatlım kolik olabilir aynı saatlerde aglamaya başlıyosa ki oyleyse bile gayet normal bi durum bu, 3 aydan sonra daha rahatlar denir.. sen üzme kendini tatlım...

evet canım kolik oğlum zaten öle dedi doktor 3 aydan sonra bişeysi kalmaz dedi 6 hafta daha sıkacaz dişimizi
Canım geçmiş olsun,Rabbim şifasız dertler vermesin de iyileşir kısa zamanda sen kendini üzme...

Doktorunun dediğine çok üzüldüm doğrusu...Anne sütünün bebeğin zekasını etkilediğini düşünmüyorum.ÖSS de TR derecesi yapan kuzenim 1 kez dahi emmedi...
Yine de keşke emzirebilseydim,elbette faydasını yadsıyacak değilim.Ama çok da müsterihim vicdanen.İncir havuç küründen humanaya,malt içeceklerinden sütlü tatlılara,bulgurdan soğana,günde 4 lt suya,mercimeğe herşeyi denedim ne duyduysam.Emzirir sıklıkta sağdım.Hatta prolaktini yükselten metpamit ilaç bile kullandım.Bebek emmeyince hiç biri kar etmiyor.Olmadı mı da olmuyor.Süt nasip işi.
Psikolojim çok bozuldu emziremedim diye ama, şu an günde çıkan 50-60 cc bebeğime yeter mi.İlle de anne sütü vericem diye aç mı bırakayım.Mecbur mama veriyoruz yapacak bişey yok.Keşke olaydı da vereydik ama nasip buymuş.Allah başka dert vermesin ne diyelim.

Evet canım bitki çayı verirsen midesi doluyor mama yada sütü emmiyor.O yüzden ben öğün arası veriyorum emmeyeceği saatte.
Ben her alt açışta bepanthene sürüyorum canım.Popoya,iç bacaklara, göbeğe kadar kukuşa, kasıklara :D

Canım doktor bana ne giyiyorsan bebeğe bir fazlasını giydireceksin dedi ama benim içime ince giydirmek sinmiyor.
Mutlaka havlu çorap giydiriyorum,üzerine de çift patikli alt.
Üstüne çıtçıtlı zıbın ve bir üst.Body yada pijama.Ama kucağıma aldığımda yelek giydiriyorum yada ince bir battaniye alıyorum.YAtarken örme yelek giydirmiyorum da penye yelek.
Lidoşun dediği gibi kuşun kanadından yel alır derler bizim oralarda.

Canım çok geçmiş olsun,Rabbim tez zamanda şifasını versin eymenimizin.Dualarımız senle sen hiç üzülme.BAkamaz olur musun el kadar bebekti o sen normal kilosuna getirdin koca adam ettin.Hiç dertlenme olacak olduktan sonra olur gaza ne yapabilirsin ki.En kısa zamanda düzelecek inşallah kuşun hiç üzülme tatlım.

Ada da rezeneyi çok tok değilse içiyo valla şapır şupur.Üzülüyorum sabi yazık ne versen içiyo diye bazen :)
İlaçları filan da içiyo kız yazık ne versen yalanıyo kuzum benim :D
O sab simplexi filan nasıl yalıyo suratını ekşite ekşite.
Ama rezene faydalı ya.Rahatlatıyo çocuğu kim ne derse desin valla.Gece uyku ve öğün arası veriyorum ben işe yarıyo kanaatindeyim.
sağol babuşum moral verdin bana inanki hiç teşekkür etmez bu adamlar zaten hep bakamadın edemedin hiç bişi yapma oğlumla ilgilen diyip duruyo hadi şimdi annem yanımda o yapıyo temizliğimden tut yemeğime kadar çocuk bu ağlamadan büyür mü ama ben artık dozu kaçırdım wc bile gidemiyorum başında durmaktan ada nasıl yirim onun şapur şupur ilaç içişini kesinlikle katılıyorum rezenenin faydasını çok görüyorum oğlan ucucak gaz çıkartırken 30-40 defa esnerken bile dırtlıyo :D yerlere yatıyoz yabancı yanında ben yapıyorum sanarlar resmen koca insan gibi

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

sağol laylam dediğin gibi isyan etmek istemiyorum ama doğduğundan beri hastane yollarını aşındırdık git gel çocuguma üzülüyorum kendşmş geçtim çaresizce ağlamasına neyse ki bişeyi yokmuş bugun gittik doktora en geç 1-2 yaşına kadar geçer fıtığı dedi doktor maşallahı var bişi olmaz dedi gaz sancısı içinde bi ilaç verdi adı aklımda değil her akşam 6,30gibi içir o rahatlatcak uyutcak bebeği dedi 15 gün kullan sonra ihtiyacın olursa devam et dedi mama vermekten çekinme iştahlıysa aç bırakma dedi bizimki habire yemek die çıldırıyo sağolsun öle yapayım o saman dedim 4,5 kg 60cm olmuş kuzum doktor amcası pek sinirli bu dedi içmden ana sinir küpü baba sinir küpü nasıl olmasın ki dedim kafa salladım sadece adama :Demerken bile homur homur homurdanıyo söleniyo habire çok fena ayaklanınca yandım

geçmiş olsun tanselim allahım tez elden versin şifasını selimin

dur akşam eşim gelsin sana doktorun yazdığı o ilacı yazayım sende az rahatla oğluşta kendine gelsin

evet canım kolik oğlum zaten öle dedi doktor 3 aydan sonra bişeysi kalmaz dedi 6 hafta daha sıkacaz dişimizi

sağol babuşum moral verdin bana inanki hiç teşekkür etmez bu adamlar zaten hep bakamadın edemedin hiç bişi yapma oğlumla ilgilen diyip duruyo hadi şimdi annem yanımda o yapıyo temizliğimden tut yemeğime kadar çocuk bu ağlamadan büyür mü ama ben artık dozu kaçırdım wc bile gidemiyorum başında durmaktan ada nasıl yirim onun şapur şupur ilaç içişini kesinlikle katılıyorum rezenenin faydasını çok görüyorum oğlan ucucak gaz çıkartırken 30-40 defa esnerken bile dırtlıyo :D yerlere yatıyoz yabancı yanında ben yapıyorum sanarlar resmen koca insan gibi

Ada napsın uyuyo şu an teyzesi :)
Ada da çok gazlı tuğbacım inan.Rezene veriyorum, bir ara sab simplex kullandım, şimdi de baby gripe diye bi şurup kullanıyoruz.Her zaman vermek istemiyorum ama gazlıyken vereyim diyorum.Bazen çok sıkıştırıyor çünkü.Ama erkek çocukları daha gazlı oluyolarmış.Bi de Ada altını açınca çok rahatlıyo o zaman da çok gaz çıkarıyo, en azından mıkırdanmayı kesiyo.Altına can bebenin alt açmalarından seriyorum,yada canped hasta bezi :) HAsta bezleri kocaman debelensin dursun.ÜZerine de bir ince battaniye örtüyorum üşümesin diye.Fıs fıs çıkarıyo yazık :)
Bazen de büyük insan gibi sesli,aynen dediğin gibi :)

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
taziyeleriniz için tesekkürler kızlarrr.. rahmetli nur içinde yatsın artık napalım:D eger kendi cocugu için falan caldıysa helal ettim gitti arabayı. kısmetten cıkmıs diyelim.

kızcem tavanla benden cok oynuyo. artık ne görüyosa yukarda muhtelif saatlerde biraz oyalanıyo. gece uykusu hala aynı düzen artık gündüzleri de kısa kısa da olsa uyumaya basladı. kaka öncesi cok huysuzlanıyo ama uykuda bile olsa. hele az önce bayılcaktım. o kadar bagırdı o kadar bagırdı..beslenirken yapıo hep kakayı ama kesinlikle emmedi yay gibi oldu cocumm. mama yaptım biraz daha fazla aglatamadım.yer yemez öyle bi kaka yapıp gaz cıkardı ki sanırım kendi de korktu:D ama simdi cok sakin yatıyo kendi kendine konusuyo. aslında kakayı yapar yapmaz uyudu ama altını alırken uyandı tabe:D

3 te nezosla randevum var. bakalım hem kisti sorucam hem spirali. mutlaka uyumalıyım korkuyorum taktırmaktan. hayırlısı bakalım artık.
dün agora ya gittik avm. bi sürü sey denedimm hiçbişi üstüme olmadı. batik in kalıpları dar mı bilmiyorum ama sonucta 42 bedene giremedim. mango dan bi 42 ye girdim girmişkende aldım.kotun içinde sosiss gibi duruyorum ama üstüne bi kac bol tshirt alıp idare edicem. spor yapamıyorum die eve cd aldım. onunla yapıcam. emzirmesem ac gezicem ama onu da yapamıyorum:böö: fill gibiyimm filll:eek:ys:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

aynen canımcım ya kafayı yiyorum senden alıyodur lafına sütüm yetiyo sanane kardeşim yaaa deli ediyolar adamı tanselim seninkide ben gibi su ve mama sevmiyo varsa yoksa anne sütü ama çok fena bişi oldu dün geceden beri ağlamaktan helak oldum yavrum göbek fıtığı olmuş gaz sancısı çok demiştim ya ağlamaktan kendinden geçiyodu hep ne yapıyosam susmuyodu 3 gün önce göbeği dışa çıkmaya başladı doktor ağlamaktan olabililir önemsencek bişi yok demişti ama o şişlik büyüdü akşam farkettik fındık kadar olmuş yarın cocuk cerrahından randevu aldık gitcez bakalım ne diycek acil doktoru ameliyat dedi :aglayan: nedir benim günahım çocuğumun günahı bilemedim ki başına gelmedik kalmadı dogdugundan beri içim gidiyo böle oldukça eşimlede papaz oluyoruz bakamıyosun edemiyosun diyip birde o yıpratıyo beni bu çocuk sağ sağlim büyücek inşallah ama ben 10 yaş yaşlanacağım eminim çöktüm resmen zaten sıkılıyorum kasıyorum kendimi çocuğum ağladıkça birde eşim öle diyince kahroluyorum

canım günde 100 ml yani 100 cc yapıyosun toplamda bir tatlı kaşığı rezene koyuyosun 25 cc lik 4 partide veriyorum ben çok faydasını görüyorum öle 2 kaşıkla olcak iş değil o yani

canım nisan sonuna kadar devam et öle giydirmeye ki hasta olmasın havalara güvenme bebek kuş kanadından bile yel alır diyolar niloşum sen koru kolla emi ben de bir kolsun zıbın bir uzun kollu zıbın bide tulum giydiriyorum onun üstüne penye battaniyeye sarıyorum bide ince polar battaniye örtüyorum uyuyunca üstüne

canımmmm benim yaaaa çok geçmiş olsunnn
ama neyseki korktuğunuz gibi değilmişş paşamm
inşş an kısa zamanda gaz sancılarına geçerr yavrunun
bu arada sen kimsenin lafına bakma lütfen eşinede aşk olsun yanii
unutmasınlarki biz yavrularımızı onlardan 10kat dahafazla düşünüyoruz ve çookkta iyi bakıyoruz heleki sen yani wc ye bile gitmiyorum diyorsunn bu şekilde olmana rağmen laf edene pesssss yanii pesssssssssss

Kizlar merhaba

canımmm çoooookk geçmiş olsunn ya inş en kısa zamanda iyileşir yavrun RABBİM ŞİFA VERSİNNN

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikoşum naber,yavruş nasıl :D

canım benimm :utan: iyiyim hamd olsun minnoşla ugrasıp duruyorum, dün karma aşısını yaptırdık, gece dogru dürüst uyuyamadım stresten, şükür ateşlenmedi sabicik...
ama reflü varmış oglumda emdikten sonra genelde kusuyordu ondanmış, canım sıkıldı biraz. neyse Allah daha büyük dert vermesin ...haberler böyle sekercim, sen nasılsın? güzel Sıla Ada'mız nasıl? :utan: öpücükler prensese...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

canım benimm :utan: iyiyim hamd olsun minnoşla ugrasıp duruyorum, dün karma aşısını yaptırdık, gece dogru dürüst uyuyamadım stresten, şükür ateşlenmedi sabicik...
ama reflü varmış oglumda emdikten sonra genelde kusuyordu ondanmış, canım sıkıldı biraz. neyse Allah daha büyük dert vermesin ...haberler böyle sekercim, sen nasılsın? güzel Sıla Ada'mız nasıl? :utan: öpücükler prensese...

Tatlım geçmiş olsun.Bi ara Ada da çok kusuyordu.Ama öyle böyle değil fışkırır tarzda ve ağız dolusu.Örneğin 60 cc mama mı emdi tamamını kusuyor.Büyük bi gürültüyle ve şiddetli.5-6 kez oldu.Doktorumuz bize de bebeklerin reflüye yatkın olduğunu gaz çıkarırken de midesindekine de hakim olamayıp kustuğunu,korkmamamız gerektiğini söyledi.Motilium diye bi şurup verdi yemeklerden yarım saat önce kullanmak için ama hiç kullanmadım,sonra da kusmadı bir daha.Yalnız emdikten sonra bir yumuşak yastıkla başını yükselt dedi.Öyle yapıyorum.Çok midesi bulanıyor kusmasa da sürekli öğürür gibi birşeyler yapıyo yazık.BAzen uyku arasında bile...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
lidırımmmm gecmiş olsun dünürümm. kıyamam eymen pasaya.ama esine de kızarım :sinir: bakamıyosun ne demek. velev ki bakamayadabilirsin bu onun oldugu gibi senin de ilk bebegin. böyle böyle ögrenicez. cocuk bu hasta da olucak aglıycakta. bazen bunaladabiliyor insan. ama herkes geciyormus bu yollardan. sıkma sen canını. fıtıga üzüldüm ii olur insallah cnm. dr un ne dedigini yazmamıssın daha ama iidir umarım.allah yardımcın olsun cnm bizim kızında göbegi dısarda bi parmak. ama içi daha yeni iileşti . dr da göbek 2 yasına kadar ancak sekillenir dedi. beklemedeyiz..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
leader geçmiş olsun, bizim dr da hafif bir göbek fıtığı var ama geçer demişti. acildeki dr korkutmuş anlaşılan seni.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Aslimla görüştüm, şükürler olsun iyi geçmiş ameliyatı. Sütü kesilmemiş çok mutluydu bu nedenle. Asyamda iyiymiş. Haberler böyle.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlarr. bugün kızcemin dr kontrolü vardı. daha 1 ay olmadı ama denk geldi die erken gittik. mama almıyo dimi dedi dr tekrar alıyo dr bey dedim. günde 2 kez 90 ml. ben yettigini düsünüyorum cok sütüm var ama aglıyo sızlıyo kısa süre sonra mamayı da içiyo dedim. eger mamayı içiyosa takviyeye ihtiyacı var demektir. mamayı kesme ama arttırma böyle böyle içsin dedi. boyu 56 cm olmus kilosu da 4980 di galiba. masallah sütünüz gercekten yetiyo dedi. sevindim. önümüzdeki ay rotavirüs asısı önerdi. ishal olmaz die bişi yok ama büyük ölcüde korur olsada hafif atlatır dedi. eczaneden alıcakmısız o yapıcakmıs. bu ayki ası içinde ates düsürücü verdi. ama ateslenmezse onu da verme dedi. saglıkocagı aptamil yerine bebelac verseydin demişti onu da sordum. bebelac aptamil den ii die bişi yok. cocuk rahatsız degilse mama gaz vs yapmıyosa devam et dedi.sonra gördüm ki adamın odasında zati aptamil in reklamı var:D
gaz ilacını sordu. bir aydır hiç vermedim gazı yok dedim. sasırdı masallah cok ii dedi. sonra tırstım nazar degicek die. acd zinc e devam ediyoruz.. bizde böyle kuzudan haberler..

dün nezosla randevu da iimiş. artık normal hayatına dönebilirsin spor da yapabilirsin nasıl istersen dedi. dikişlerim tamamen iileşmiş. spiral 3. ayda takılıyomus. önümüzdeki ay gel istersen dedi. nasıl takılıyo dedim hemen burda takıyoruz dedi. o catal masa da takılıyomus. canını yakcak bişi degil korkuturlar seni sagdan soldan inanma dedi. ii dedim. cıkısta sordum zaten herseye zam gelmiş. spiral anestezisiz 120 anestezili 250 ymiş. esime ablanın dr anestezili 120 takıyomus dedim. o da anestezi ii bişi degil nie alasın sen git nezahat hanıma taktır dedi. kafam karısık ama kadına cok güvendigimden gidicem heraldeanestezisiz taktırıcam bakalım artık:ajan:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
kızlar, benim göğüslerimden biri daha büyük hale geldi, çok canım sıkılıyor, hem de sanki sarktılar bunlar :( siz napıyorsunuz, özel bakım falan yapan yapabilen var mı? ya da sizin durumlar nasıl? penyeden emzirme sütyenlerinden almamıştım, emzirme atleti giyiyorum iki aydır, bir de emzirme sütyenim var ama desteklilerden, sadece dışarı çıkarken takıyorum, bu yüzden mi yaf? :( penye sütyenler korur mu sarkmadan?

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
leader geçmiş olsun, bizim dr da hafif bir göbek fıtığı var ama geçer demişti. acildeki dr korkutmuş anlaşılan seni.

Benim oglumda da var gobek fıtıgı doktor gecer dedi. Arastırdım ben de 6 aydan once olan bebeklerde 1 yasına kadar geciyormus kaslar gelistikce duzeliyormus. Bence de Lidear ım korkacak bisey yok canım. Aciller anca abartır herseyi!

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Dun 2. ay asımızı olduk kızlar. Cok sukur atesenmemiz falan olmadı asıdan sonra 1 fitil verdim hemen 8 saat sonra tekrar yaptım. Herhalde bu saatten sonra da ateslenmez degil mi? Dun asının verdigi ezginlikle surekli uyudu kuzum emip emip yattı. Bu arada 5800 gr olmusuz boyumuz da 58 cm. Dogum kilosu 3270 di sanırım normal kilo alımı degil mi? Sizin bebisler nasıl kızlar?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar