Canım geçmiş olsun,Rabbim şifasız dertler vermesin de iyileşir kısa zamanda sen kendini üzme...
Doktorunun dediğine çok üzüldüm doğrusu...Anne sütünün bebeğin zekasını etkilediğini düşünmüyorum.ÖSS de TR derecesi yapan kuzenim 1 kez dahi emmedi...
Yine de keşke emzirebilseydim,elbette faydasını yadsıyacak değilim.Ama çok da müsterihim vicdanen.İncir havuç küründen humanaya,malt içeceklerinden sütlü tatlılara,bulgurdan soğana,günde 4 lt suya,mercimeğe herşeyi denedim ne duyduysam.Emzirir sıklıkta sağdım.Hatta prolaktini yükselten metpamit ilaç bile kullandım.Bebek emmeyince hiç biri kar etmiyor.Olmadı mı da olmuyor.Süt nasip işi.
Psikolojim çok bozuldu emziremedim diye ama, şu an günde çıkan 50-60 cc bebeğime yeter mi.İlle de anne sütü vericem diye aç mı bırakayım.Mecbur mama veriyoruz yapacak bişey yok.Keşke olaydı da vereydik ama nasip buymuş.Allah başka dert vermesin ne diyelim.
Evet canım bitki çayı verirsen midesi doluyor mama yada sütü emmiyor.O yüzden ben öğün arası veriyorum emmeyeceği saatte.
Ben her alt açışta bepanthene sürüyorum canım.Popoya,iç bacaklara, göbeğe kadar kukuşa, kasıklara
Canım doktor bana ne giyiyorsan bebeğe bir fazlasını giydireceksin dedi ama benim içime ince giydirmek sinmiyor.
Mutlaka havlu çorap giydiriyorum,üzerine de çift patikli alt.
Üstüne çıtçıtlı zıbın ve bir üst.Body yada pijama.Ama kucağıma aldığımda yelek giydiriyorum yada ince bir battaniye alıyorum.YAtarken örme yelek giydirmiyorum da penye yelek.
Lidoşun dediği gibi kuşun kanadından yel alır derler bizim oralarda.
Canım çok geçmiş olsun,Rabbim tez zamanda şifasını versin eymenimizin.Dualarımız senle sen hiç üzülme.BAkamaz olur musun el kadar bebekti o sen normal kilosuna getirdin koca adam ettin.Hiç dertlenme olacak olduktan sonra olur gaza ne yapabilirsin ki.En kısa zamanda düzelecek inşallah kuşun hiç üzülme tatlım.
Ada da rezeneyi çok tok değilse içiyo valla şapır şupur.Üzülüyorum sabi yazık ne versen içiyo diye bazen

İlaçları filan da içiyo kız yazık ne versen yalanıyo kuzum benim

O sab simplexi filan nasıl yalıyo suratını ekşite ekşite.
Ama rezene faydalı ya.Rahatlatıyo çocuğu kim ne derse desin valla.Gece uyku ve öğün arası veriyorum ben işe yarıyo kanaatindeyim.