2012 Şubat Anneleri

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
kızlar, benim göğüslerimden biri daha büyük hale geldi, çok canım sıkılıyor, hem de sanki sarktılar bunlar :( siz napıyorsunuz, özel bakım falan yapan yapabilen var mı? ya da sizin durumlar nasıl? penyeden emzirme sütyenlerinden almamıştım, emzirme atleti giyiyorum iki aydır, bir de emzirme sütyenim var ama desteklilerden, sadece dışarı çıkarken takıyorum, bu yüzden mi yaf? :( penye sütyenler korur mu sarkmadan?

benimkiler de sarktı :'(

Onceden kucuktu dik duruyorlardı ama buyuyunce direk sarktılar.. Yapılabilecek bisey oldugunu sanmıyorum.. O gogusun biri buyuk biri kucuk bende de var gorumcemin de oyleymis. Normal demekki emziren anelerde :sok

Tepki
15

sağol laylam dediğin gibi isyan etmek istemiyorum ama doğduğundan beri hastane yollarını aşındırdık git gel çocuguma üzülüyorum kendşmş geçtim çaresizce ağlamasına neyse ki bişeyi yokmuş bugun gittik doktora en geç 1-2 yaşına kadar geçer fıtığı dedi doktor maşallahı var bişi olmaz dedi gaz sancısı içinde bi ilaç verdi adı aklımda değil her akşam 6,30gibi içir o rahatlatcak uyutcak bebeği dedi 15 gün kullan sonra ihtiyacın olursa devam et dedi mama vermekten çekinme iştahlıysa aç bırakma dedi bizimki habire yemek die çıldırıyo sağolsun öle yapayım o saman dedim 4,5 kg 60cm olmuş kuzum doktor amcası pek sinirli bu dedi içmden ana sinir küpü baba sinir küpü nasıl olmasın ki dedim kafa salladım sadece adama :Demerken bile homur homur homurdanıyo söleniyo habire çok fena ayaklanınca yandım

geçmiş olsun tanselim allahım tez elden versin şifasını selimin

dur akşam eşim gelsin sana doktorun yazdığı o ilacı yazayım sende az rahatla oğluşta kendine gelsin

evet canım kolik oğlum zaten öle dedi doktor 3 aydan sonra bişeysi kalmaz dedi 6 hafta daha sıkacaz dişimizi

sağol babuşum moral verdin bana inanki hiç teşekkür etmez bu adamlar zaten hep bakamadın edemedin hiç bişi yapma oğlumla ilgilen diyip duruyo hadi şimdi annem yanımda o yapıyo temizliğimden tut yemeğime kadar çocuk bu ağlamadan büyür mü ama ben artık dozu kaçırdım wc bile gidemiyorum başında durmaktan ada nasıl yirim onun şapur şupur ilaç içişini kesinlikle katılıyorum rezenenin faydasını çok görüyorum oğlan ucucak gaz çıkartırken 30-40 defa esnerken bile dırtlıyo :D yerlere yatıyoz yabancı yanında ben yapıyorum sanarlar resmen koca insan gibi

eymen çok şirirn olmş tatlım ya ya korkma bebk bu normal canım benm tabi gazı olcak aglayacak böyle böyle büyüyrlr sen sıkma canını eşinde sende stres yaşıyorsunuz böyle olunca inş bunları atlatırsınız takma kafana ayrıca çogu bebekte var göbek fıtıgı geçicidr hiç tasalanma allahım korusun ogluşunu canım benm

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Dun 2. ay asımızı olduk kızlar. Cok sukur atesenmemiz falan olmadı asıdan sonra 1 fitil verdim hemen 8 saat sonra tekrar yaptım. Herhalde bu saatten sonra da ateslenmez degil mi? Dun asının verdigi ezginlikle surekli uyudu kuzum emip emip yattı. Bu arada 5800 gr olmusuz boyumuz da 58 cm. Dogum kilosu 3270 di sanırım normal kilo alımı degil mi? Sizin bebisler nasıl kızlar?

Selam canım.Geçmiş olsun aşılarınız için...Benim kız da ateşlenmedi yarım yarım 3 kez fitil vermiştim.
Kilo alımınız bence iyi. Bizim doğum kilomuz 3470 gram.
2. ayda 5470 gram ve 60 cm idik.Hatta 60dan da fazla sanırım dik tutamadık mıkırdanınca tam ölçülemedi.
Senin oğlan Ada'dan daha güzel kilo almış hem doğum kilosu düşük hem de 2.ay kilosu fazla olduğuna göre.MAşallah subhanallah.Allah nazardan saklasın cümlemizinkini.
Boyu da iyi bence.Doktorumuz 3 ayda 8 cm uzayan bebeğe çok iyi deriz dedi.Seninki 2 ayda uzamış 8 cm.Ada 2 ayda 10 cm kadar hatta biraz daha fazla uzamış ama onu baz almamak lazım, uzun bir çocuk cünkü.İri yarıyız biraz :D maşallah subhanallah diyim

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Merhaba kızlar
Bugün alışveriş merkezinde bi kaç pantalon denedim, kabus gibi. O kadar çirkin duruyorlardi ki oturup ağlayacaktim. Benim vücut dogum kiloları ile feci cirkinlesmis bunu anladım. Işe başlamadan biraz kilo vermeliyim. Ama emzirince çok acikiyorum. Offf offfff kendime güvenim azalıyor. Ben nasıl kilo vereceğim....:iyyyy:

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam kızlaarr:durbun:

sonunda eşim geldi..ewimize taşındık az çok yerleştik ama hala yapılcak çok iş war daha..acayip yorgunummm bide sinirlii... benim 40 gün kanamam oldu kırkın sonuna doğru sarı renge döndü tam bitio derken hafif hafif kanamam başladı regl gibide sancıı...adet oluoum sandım annemler bazılarının sütü korumaz kırk sonuna adet oluorlar demişti..nese ayın 18 nde kırkımız çıktı bu zamana kadar da geçmedii..korktum dün doktora gittim ama böle hafif hafif kanamam oluoudu..ultrasonla baktı vee içimde tam 2 cm plasenta parçası kalmışşş:sokdelirdim ya kanamayı o yapıomuşş..doktor kurutmak için ilaç verdii kurumazsa kürtaj yapıcam dedii:iyyyy: inş ilaçla geçer dua edin noluurr...

tuğbacım geçmiş olsun..inş ameliyata gerek kalmadan geçerr..eymeni öp benim içinn...

kızım liva hanımda kucağa acayip alıştıı kucakta uyuyoo..veranda da dolanıouz öle kucaktaa...çingen kızım benimm..salıda doktor kontrolümüz war:huhuu:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
selam kızlaarr:durbun:

sonunda eşim geldi..ewimize taşındık az çok yerleştik ama hala yapılcak çok iş war daha..acayip yorgunummm bide sinirlii... benim 40 gün kanamam oldu kırkın sonuna doğru sarı renge döndü tam bitio derken hafif hafif kanamam başladı regl gibide sancıı...adet oluoum sandım annemler bazılarının sütü korumaz kırk sonuna adet oluorlar demişti..nese ayın 18 nde kırkımız çıktı bu zamana kadar da geçmedii..korktum dün doktora gittim ama böle hafif hafif kanamam oluoudu..ultrasonla baktı vee içimde tam 2 cm plasenta parçası kalmışşş:sokdelirdim ya kanamayı o yapıomuşş..doktor kurutmak için ilaç verdii kurumazsa kürtaj yapıcam dedii:iyyyy: inş ilaçla geçer dua edin noluurr...

tuğbacım geçmiş olsun..inş ameliyata gerek kalmadan geçerr..eymeni öp benim içinn...

kızım liva hanımda kucağa acayip alıştıı kucakta uyuyoo..veranda da dolanıouz öle kucaktaa...çingen kızım benimm..salıda doktor kontrolümüz war:huhuu:

çok geçmiş olsun demetcim, nasıl unutmuşlar parça yaaa :( inşallah kurur da kürtaja falan gerek kalmaz...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
geçmişi okumak istiyorum ama sanırım bunu daha sonraya bırakacağım...
şuan sanırım tek isteğim deli gibi yazmak yazmak yazmak. içimi kusmak istiyorum. çünkü içimdekileri dışarı atabileceğim başka bir yer yok. tabi "çok sevgili eşim" müsade ederse!! etrafımda dolanıp duruyo gerzek!
kendimi öyle çaresiz hissediyorum ki.. aslında tek kızdığım/kızmam gereken kişi:KENDİMİM... ne vardı sanki biraz politik olabilen biri olsaydım. ne vardı sanki şu çenesine sahip olabilen biri olsaydım. ne vardı sanki hani bi laf var ya karıncanın belini incitmeden biiiiip, hah işte olmak istediğim insan tipi tam da bu. bok mu vardı da ben böyle her düşündüğünü her yerde söyleyen bir gerizekalı oldum!!
bugün göyaaa biz eşimin babasının evine gidecektik, sırf eşimin hatırı için. çok ayılıp bayılmıyorum kendisine de sevgili eşine de. neyse, nasıl olduysa(!!) sevgili eşimin süper organizasyonu neticesinde bu insanların bize gelmesine karar verildi. geldiler. yanlarında 2 de misafir getirerek!! habersiz!! neyse, eşim bunlar eve girmeden camdan görmüş, dayımla yengem de gelmiş dedi. e bravo, tebrik ediyorum, kendileri geldikleri yetmiyor bide bana sormadan, kendi kafalarına göre peşlerine kuyruk takıyorlar!! cinlerim tepeme çıktı. beyzademize dedim olur mu böyle yaa bu nası iş, baban neden haber vermemiş bize dayınların da geleceğini. beyzadenin cevap: ay lütfen yaaa diyememiştir bilmem ne bok püsür. savunacak ya illa kendi ailesini! neyse geldiler. kayınpederin karısı çocuğu zıp zıp tutuyo. yapmayın öyle dedim, kadın gerizekalı ay noolcakki bişe olmaz diyo. dedim kendini geriye atıyor sırtını bırakmayın, bide bana çevirip çocuğu yok ben böyle tutuyom bişe olmaz diyo. ananın .mı afedersin! kadını boğasım geldi boğasım! bide kızımı, anneeeeeem, kızıııım diye sevmez mi allahım çıldırıyorum kuşbeyinli eşime bakıyorum hiç bu tarafa bakmıyor bile gerzek! dayanamadım çıktım salondan mutfağa gittim beyzade peşimden! dedim nooluyo yaa ne demek annem kızım yok bilmem ne! dış kapının mandalı!! neyse çay doldurup getirdim içip gitsinler diye. içtiler vs vs vs. sonra kalkacaklar, gelin bize de falan dediler. dedim sağolun ben pek evden çıkmak istemiyorum, 2 ay sonra görüşürüz sanırım dedim. beyzadenin babasının bana bir bakışı vardı ki görmeliydiniz. aynen şöyle: sen oğlumun eşi olmasan seni değil 1 kaşık 1 damla suda boğarım bakışı. defoldular gittiler. beyzadeye dedim baban bana 2 ay sonra görüşürüz deyince öyle bi baktı ki der demez yok yok hatta dememe fırsat bile kalmadan; babam duymadı ki onu, duymadı. biz sohbet ediyoduk. yuh dedim yaaa yuh!! bişeyi görmese biri görmedi dersin, nası dersin, o an başka yere bakıyodur görmemiştir de, sen babanın kulağı mısında duymadığını biliyorsun.
velhasıl eşimden de, eşimin gözü kör şekilde ailesini savunma çabalarından da,bu saçma sapan ilişkilerden de bıkmış,yılmış durumdayım. şuan eşime tekme tokat dalasım, boğazını sıkasım var. nefret ettirdi kendinden. öyle bir bağırmak, öyle bir ağlamak, öyle bir ağız dolusu küfür etmek istiyorum ki...

kafanızı şişirdim. ben bıktım, sizi de bıktırdım. hakkınızı helal edin.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
şuan çocuk emzirmiyor olsaydım deli gibi içer içer ağlardım. sonra da ağlaya ağlaya sızardım. ertesi gün gene içerdim gene ağlar ağlar sızardım. içim çok doldu.doldu da taştı. boğuluyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
şuan sanırım tek isteğim deli gibi yazmak yazmak yazmak. içimi kusmak istiyorum. çünkü içimdekileri dışarı atabileceğim başka bir yer yok. tabi "çok sevgili eşim" müsade ederse!! etrafımda dolanıp duruyo gerzek!
kendimi öyle çaresiz hissediyorum ki.. aslında tek kızdığım/kızmam gereken kişi:KENDİMİM... ne vardı sanki biraz politik olabilen biri olsaydım. ne vardı sanki şu çenesine sahip olabilen biri olsaydım. ne vardı sanki hani bi laf var ya karıncanın belini incitmeden biiiiip, hah işte olmak istediğim insan tipi tam da bu. bok mu vardı da ben böyle her düşündüğünü her yerde söyleyen bir gerizekalı oldum!!
bugün göyaaa biz eşimin babasının evine gidecektik, sırf eşimin hatırı için. çok ayılıp bayılmıyorum kendisine de sevgili eşine de. neyse, nasıl olduysa(!!) sevgili eşimin süper organizasyonu neticesinde bu insanların bize gelmesine karar verildi. geldiler. yanlarında 2 de misafir getirerek!! habersiz!! neyse, eşim bunlar eve girmeden camdan görmüş, dayımla yengem de gelmiş dedi. e bravo, tebrik ediyorum, kendileri geldikleri yetmiyor bide bana sormadan, kendi kafalarına göre peşlerine kuyruk takıyorlar!! cinlerim tepeme çıktı. beyzademize dedim olur mu böyle yaa bu nası iş, baban neden haber vermemiş bize dayınların da geleceğini. beyzadenin cevap: ay lütfen yaaa diyememiştir bilmem ne bok püsür. savunacak ya illa kendi ailesini! neyse geldiler. kayınpederin karısı çocuğu zıp zıp tutuyo. yapmayın öyle dedim, kadın gerizekalı ay noolcakki bişe olmaz diyo. dedim kendini geriye atıyor sırtını bırakmayın, bide bana çevirip çocuğu yok ben böyle tutuyom bişe olmaz diyo. ananın .mı afedersin! kadını boğasım geldi boğasım! bide kızımı, anneeeeeem, kızıııım diye sevmez mi allahım çıldırıyorum kuşbeyinli eşime bakıyorum hiç bu tarafa bakmıyor bile gerzek! dayanamadım çıktım salondan mutfağa gittim beyzade peşimden! dedim nooluyo yaa ne demek annem kızım yok bilmem ne! dış kapının mandalı!! neyse çay doldurup getirdim içip gitsinler diye. içtiler vs vs vs. sonra kalkacaklar, gelin bize de falan dediler. dedim sağolun ben pek evden çıkmak istemiyorum, 2 ay sonra görüşürüz sanırım dedim. beyzadenin babasının bana bir bakışı vardı ki görmeliydiniz. aynen şöyle: sen oğlumun eşi olmasan seni değil 1 kaşık 1 damla suda boğarım bakışı. defoldular gittiler. beyzadeye dedim baban bana 2 ay sonra görüşürüz deyince öyle bi baktı ki der demez yok yok hatta dememe fırsat bile kalmadan; babam duymadı ki onu, duymadı. biz sohbet ediyoduk. yuh dedim yaaa yuh!! bişeyi görmese biri görmedi dersin, nası dersin, o an başka yere bakıyodur görmemiştir de, sen babanın kulağı mısında duymadığını biliyorsun.
velhasıl eşimden de, eşimin gözü kör şekilde ailesini savunma çabalarından da,bu saçma sapan ilişkilerden de bıkmış,yılmış durumdayım. şuan eşime tekme tokat dalasım, boğazını sıkasım var. nefret ettirdi kendinden. öyle bir bağırmak, öyle bir ağlamak, öyle bir ağız dolusu küfür etmek istiyorum ki...y

Simosum canım çok sinirlenmişsin tatlım haklı olarak. Davetsiz misafir bizim şu durumumuzda çok gıcık bişey. Erkekler ailerine toz kondurmaz helede annelerine. Ben eşimin ailesi konusunu hiç umursamıyorum. Onlar benim canımı sikamaz. Helede artık selime yansıyacak olumsuz biseye hayatta izin vermem. Benim esimde 2 gündür gorumceme gidelim deyip duruyor. Hava soğuk, selim halen gribi atlatamadi ne işim var goromcemde. Ama eşime gitmeyelim demedim, yarın hava iyi olursa deyip duruyorum. 1 hafta havalar iyi olmayacak-kop yani simosum ailemde huzursuzluk olmadan işleri kendi ıstediğim yöne çeviriyorum. Hiç dürüstçe degil ama 6 yıllık evliliğimde bunu öğrendim. Hele artık selim varki ben kimse için huzurumu bozmam. Sende her sinir oldugunda duruyu düşün. Sende benim gibi duruyu kimse kucagina almasın istiyorsun. Haklısın..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
simuşum seni çok iyi anlıyorum, insan en çok eşine kızıyor, ben de aynı durumdayım, dün akşam bende de kayınvalidem görümcem falan vardı, bir de 6 yaşında oğulları, çocuk hasta öksürüp hapşurup duruyor, oğluma oyun halısı almıştım dün geldi, çocuğu yatırdık üstüne oyalansın diye ( ben de hata ama kaldırsana ne ortada bırakıyorsun ) onların çocuk da geldi dibine sokuldu oğlumun, o zamana kadar hasta olduğunu bilmiyordum, öksürünce aldım hemen bizimkini, sen hastasın diyerek, rahatsız olduğumu anladılar güya oğullarını uzak tutmaya çalıştılar gece boyu, ama anlamıyor ki, hapşuruyor ortalığa öksürüyor, aman hasta olmasın bakamam dedim ben, kayınpederim bu çocuk büyüyor artık, hasta da olacak tabi dedi, ben de hasta olursa size getiririm dedim. oğlumu odasında uyutmak için çok uğraştım ama uyumayacağı tuttu, eşim de babama ayıp oldu anneme ayıp oldu götürelim sevsinler deyip durdu. tamam onu yaklaştırmayız diyor bi de. ama dibinden ayrılmadı yine. çok korkuyorum hasta olacak diye. ama benden önce eşim dese hasta olacak yaklaşma diye olmaz, bizimkinden çok onlarınkini düşünüyor...

ben hamileyken hep eşimin nasıl bir baba olacağını düşünürdüm, ama hayal kırıklığına uğradım açıkçası, 20 yıllık arkadaşım olur kendisi ama tanıyamamışım, bu kadar bencil olduğunu bilmezdim, ben 80 gündür neredeyse hiç dışarı çıkmadım, gün içinde kendime doğru düzgün vakit ayıramıyorum zaten, eskiden yapıp da şimdi yapamadığım şeyleri özlüyorum, ama o evdeyken bile çocuk hep bende, laf çarparsam alıyor, ya da laf çarpmayım diye. şimdiki aklım olsa çocuk falan yapmazdım, her gün kavga edeceğiz neredeyse...ama çok çok çok kırgınım...

benimkiler de sarktı :'(

Onceden kucuktu dik duruyorlardı ama buyuyunce direk sarktılar.. Yapılabilecek bisey oldugunu sanmıyorum.. O gogusun biri buyuk biri kucuk bende de var gorumcemin de oyleymis. Normal demekki emziren anelerde :sok

benim çok canımı sıkıyor bu durum dünyam ama demek yalnız değilim :(

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
eşimin yaptıklarını söyleyim size, sakallarıyla öpüyor çocuğu, yanakları tahriş oluyor batar sakalların diyorum bir şey olmaz diyor, çocuk ne kanguruda ne arabasında duruyor, kendi de biliyor bunu, bana niye çıkmıyorsun dışarı istesen çıkarsın diyor, o mu emziriyormuş ki tabiki çocuk benim yanımda olacakmış 80 gündür, uykusuzluğa dayanamıyormuş biliyormuşum (gece 3lere kadar bilg.da okey oynayabilir ama), üstelik annemlerde kalırken o geceleri hep uyudu dokunmadık işe gidiyor diye, şimdi de dokunmuyorum hafta içi zaten, ama hft sonu sen uyu biraz ben alıyım demesini bekliyorum ama şimdi de ben uyanığım gördüğünüz gibi, kendisi hala uyuyor...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Simuşum tatlım...Dün akşam çok da benzer konulardan kaynaklanan problemler yaşadım eşimle.Bu kez ailesi de karıştı işin içine, ablaları zar zar anırdılar karşımda.Öyle basit şeylerle suçladılar ki,öyle öfkelilerdi ki güya,kuduz köpekler gibi ağızlarından salyalar saçıyolardı,detayları anlatmaya bile hicap duyarım.O kadar yorgunumki zaten anlatmaya hal bulamıyorum kendimde...Allaha havale ediyorum ne diyim...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Simuşcum balım inan kayınvalidem bize geldigi zaman, bebek için güya... oyle cehennem azabı cektim, çektik ki anlatamam, zaten ipleri tamamen koparttık o kadar yani.. bir sürü anlatsam inanamayacagınız kadar terbiyesizlik yaptı bize, ama gel gör ki eşim gittigi gunu arayıp ucagın indimi, iyimisin diye sormuş yine alttan almış yani.. eşim iyi ve aşırı anlayışlı bi insan olmasına karsın annesine karsı kör davranıyor...
yani belki en iyisi görmezden gelmek bilemiyorum. gerçi bende sen gibi rol yapmayı beceremem.. ama agzımı acıpda bişeyde söyleyemiyorum 70 yasında kadın diye. çözümü bundan sonra yüzünü hiç görmemekte ve konuşmamakta buldum.
tatlım en önemli şey sen ve evladın.. gerisini at kuyuya gitsin...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
velhasıl eşimden de, eşimin gözü kör şekilde ailesini savunma çabalarından da,bu saçma sapan ilişkilerden de bıkmış,yılmış durumdayım. şuan eşime tekme tokat dalasım, boğazını sıkasım var. nefret ettirdi kendinden. öyle bir bağırmak, öyle bir ağlamak, öyle bir ağız dolusu küfür etmek istiyorum ki...

simuşum seni çok iyi anlıyorum, insan en çok eşine kızıyor, ben de aynı durumdayım, dün akşam bende de kayınvalidem görümcem falan vardı, bir de 6 yaşında oğulları, çocuk hasta öksürüp hapşurup duruyor, oğluma oyun halısı almıştım dün geldi, çocuğu yatırdık üstüne oyalansın diye ( ben de hata ama kaldırsana ne ortada bırakıyorsun ) onların çocuk da geldi dibine sokuldu oğlumun, o zamana kadar hasta olduğunu bilmiyordum, öksürünce aldım hemen bizimkini, sen hastasın diyerek, rahatsız olduğumu anladılar güya oğullarını uzak tutmaya çalıştılar gece boyu, ama anlamıyor ki, hapşuruyor ortalığa öksürüyor, aman hasta olmasın bakamam dedim ben, kayınpederim bu çocuk büyüyor artık, hasta da olacak tabi dedi, ben de hasta olursa size getiririm dedim. oğlumu odasında uyutmak için çok uğraştım ama uyumayacağı tuttu, eşim de babama ayıp oldu anneme ayıp oldu götürelim sevsinler deyip durdu. tamam onu yaklaştırmayız diyor bi de. ama dibinden ayrılmadı yine. çok korkuyorum hasta olacak diye. ama benden önce eşim dese hasta olacak yaklaşma diye olmaz, bizimkinden çok onlarınkini düşünüyor...

ben hamileyken hep eşimin nasıl bir baba olacağını düşünürdüm, ama hayal kırıklığına uğradım açıkçası, 20 yıllık arkadaşım olur kendisi ama tanıyamamışım, bu kadar bencil olduğunu bilmezdim, ben 80 gündür neredeyse hiç dışarı çıkmadım, gün içinde kendime doğru düzgün vakit ayıramıyorum zaten, eskiden yapıp da şimdi yapamadığım şeyleri özlüyorum, ama o evdeyken bile çocuk hep bende, laf çarparsam alıyor, ya da laf çarpmayım diye. şimdiki aklım olsa çocuk falan yapmazdım, her gün kavga edeceğiz neredeyse...ama çok çok çok kırgınım...

Simuşum tatlım...Dün akşam çok da benzer konulardan kaynaklanan problemler yaşadım eşimle.Bu kez ailesi de karıştı işin içine, ablaları zar zar anırdılar karşımda.Öyle basit şeylerle suçladılar ki,öyle öfkelilerdi ki güya,kuduz köpekler gibi ağızlarından salyalar saçıyolardı,detayları anlatmaya bile hicap duyarım.O kadar yorgunumki zaten anlatmaya hal bulamıyorum kendimde...Allaha havale ediyorum ne diyim...

Simuşcum balım inan kayınvalidem bize geldigi zaman, bebek için güya... oyle cehennem azabı cektim, çektik ki anlatamam, zaten ipleri tamamen koparttık o kadar yani.. bir sürü anlatsam inanamayacagınız kadar terbiyesizlik yaptı bize, ama gel gör ki eşim gittigi gunu arayıp ucagın indimi, iyimisin diye sormuş yine alttan almış yani.. eşim iyi ve aşırı anlayışlı bi insan olmasına karsın annesine karsı kör davranıyor...
yani belki en iyisi görmezden gelmek bilemiyorum. gerçi bende sen gibi rol yapmayı beceremem.. ama agzımı acıpda bişeyde söyleyemiyorum 70 yasında kadın diye. çözümü bundan sonra yüzünü hiç görmemekte ve konuşmamakta buldum.

Ay kızlar gözüm çok korktu sizleri okuyunca..
Benim kayınvalidem İsviçre de yaşıyor..Ama Nisan 9da bize gelecek kızıyla..2 hafta kalacaklar..Ne olacak tahmin etmek istemiyorum..Sanırım sizler gibi bunalıcam bende..Annem de yanımda bi de..Bebek yüzünden çatışma yaşamazlar inşallah.
Ben de işime karışılmasını hiç sevmem..Şimdi derse bana öyle yapma böyle yap iyice gerilirim, 2 hafta sonunda gelir içimi dökerim size heralde :( Şimdiden tırsıyorum..Eşim annesini mi haklı bulacak her defasında acaba hiç kestiremiyorum, yaşayarak görücem.

Bu arada dediğiniz gibi erkekler ailelerine çok düşkün oluyorlar..Benimkisi ailesinden ayrı büyümesine rağmen, annesini 20 yaşından sonra bulmasına rağmen hala düşkün..
Bebek bakma konusunda da evet tembeller.Bebek gülerken iyi, ağladı mı "al annesi" :D
Kayınvalidem daha skypedan kamera açtığımız anda Kuzey'i görünce "çok mu yediriyorsun, çok şişirme çocuğu" diyor her defasında..Bi iki akıl (ona göre tavsiye) daha verdi..Zor tutuyorum kendimi "çok biliyordun da oğluna neden bakmadın" dememek için..Eşimin hatırına susuyorum.
10 dakika sonra yine bağlanıcaz bakalım bugün neler dicek :D

Leader canım geçmiş olsun.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Simosum canım çok sinirlenmişsin tatlım haklı olarak. Davetsiz misafir bizim şu durumumuzda çok gıcık bişey. Erkekler ailerine toz kondurmaz helede annelerine. Ben eşimin ailesi konusunu hiç umursamıyorum. Onlar benim canımı sikamaz. Helede artık selime yansıyacak olumsuz biseye hayatta izin vermem. Benim esimde 2 gündür gorumceme gidelim deyip duruyor. Hava soğuk, selim halen gribi atlatamadi ne işim var goromcemde. Ama eşime gitmeyelim demedim, yarın hava iyi olursa deyip duruyorum. 1 hafta havalar iyi olmayacak-kop yani simosum ailemde huzursuzluk olmadan işleri kendi ıstediğim yöne çeviriyorum. Hiç dürüstçe degil ama 6 yıllık evliliğimde bunu öğrendim. Hele artık selim varki ben kimse için huzurumu bozmam. Sende her sinir oldugunda duruyu düşün. Sende benim gibi duruyu kimse kucagina almasın istiyorsun. Haklısın..

işte Tanselim benim de demek istediğim bu. yapmayı öğrenmem gereken şey bu. hayatım hep mücadeleyle geçiyor bu huyum yüzünden. bi sus dimi. bi bak etrafına, öğren dimi. yok ama. bendeki nato kafa nato mermer.

eşimin yaptıklarını söyleyim size, sakallarıyla öpüyor çocuğu, yanakları tahriş oluyor batar sakalların diyorum bir şey olmaz diyor, çocuk ne kanguruda ne arabasında duruyor, kendi de biliyor bunu, bana niye çıkmıyorsun dışarı istesen çıkarsın diyor, o mu emziriyormuş ki tabiki çocuk benim yanımda olacakmış 80 gündür, uykusuzluğa dayanamıyormuş biliyormuşum (gece 3lere kadar bilg.da okey oynayabilir ama), üstelik annemlerde kalırken o geceleri hep uyudu dokunmadık işe gidiyor diye, şimdi de dokunmuyorum hafta içi zaten, ama hft sonu sen uyu biraz ben alıyım demesini bekliyorum ama şimdi de ben uyanığım gördüğünüz gibi, kendisi hala uyuyor...

herkes son derece düşüncesiz davranırken, insanların senden düşünce beklemeleri ne garip dimi... hasta çocuğunla neden gidiyorsun el kadar bebenin yanına! uyuz oldum yemin ederim! eşin de keşke sana "kendiliğinden ve severek,isteyerek" yardım etse. keşke... çocuk olayı cidden çok zormuş, hiçbirşeye benzemiyor. Allah hepsine sağlık versin hep yanımızda bizimle olsunlar inşallah ama hakikaten dünyanın en zor şeyi insan yetiştirmekmiş...

:( ben de bekliyorum yakında benzer şeyleri. ben aslında herşeye çen çen yetişirim de, eşimi seviyorum ve onun da beni sevdiğini biliyorum sırf bu yüzden onlara karşı susup sonra eşime patlıyorum. ha doğru mu değil, keşke onlara patlasam da ipler nerden kopacaksa kopsa...

işte dün benim de geldiğim nokta bu oldu. eşime dedim bir daha asla babanı ve eşini görmek, aynı ortama girmek istemiyorum. babandan hiç haz etmiyorum dedim. yani anladığınız üzre gene ne düşünüyorsam dümdüz, olduğu gibi söyledim. şimdilik eşim tamam dedi. bakalım bu tamamın bana geri dönüşü nasıl olacak... bekleyip göreceğiz...

Ay kızlar gözüm çok korktu sizleri okuyunca..
Benim kayınvalidem İsviçre de yaşıyor..Ama Nisan 9da bize gelecek kızıyla..2 hafta kalacaklar..Ne olacak tahmin etmek istemiyorum..Sanırım sizler gibi bunalıcam bende..Annem de yanımda bi de..Bebek yüzünden çatışma yaşamazlar inşallah.
Ben de işime karışılmasını hiç sevmem..Şimdi derse bana öyle yapma böyle yap iyice gerilirim, 2 hafta sonunda gelir içimi dökerim size heralde :( Şimdiden tırsıyorum..Eşim annesini mi haklı bulacak her defasında acaba hiç kestiremiyorum, yaşayarak görücem.

Bu arada dediğiniz gibi erkekler ailelerine çok düşkün oluyorlar..Benimkisi ailesinden ayrı büyümesine rağmen, annesini 20 yaşından sonra bulmasına rağmen hala düşkün..
Bebek bakma konusunda da evet tembeller.Bebek gülerken iyi, ağladı mı "al annesi" :D
Kayınvalidem daha skypedan kamera açtığımız anda Kuzey'i görünce "çok mu yediriyorsun, çok şişirme çocuğu" diyor her defasında..Bi iki akıl (ona göre tavsiye) daha verdi..Zor tutuyorum kendimi "çok biliyordun da oğluna neden bakmadın" dememek için..Eşimin hatırına susuyorum.
10 dakika sonra yine bağlanıcaz bakalım bugün neler dicek :D

Leader canım geçmiş olsun.

Azom inşallah hiçbir zaman yaşamazsın böyle olumsuz şeyler. hiçbir zaman... ama kayınvaliden geldiğinde göreceksin; normalde kendi annene hiç çekinmeden söyleyebildiğin; şunu şöyle yapma, bunu böyle tutma, öyle konuşma vb vb şeyleri kayınvalidene için sinirden kudursa da söyleyemeyeceksin. en azından ben öyleyim. umarım sen kırmadan söylemeyi başarabilirsin, hiç de sorunsuz 2 hafta geçirirsin...

KIZLAR HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ŞİMDİLİK SUKUNET BİR SONRAKİ FIRTINAYA KADAR SAĞLANMIŞ DURUMDA. UMARIM BİR DAHA BENİ BABASI VE BABASININ EŞİ İLE YA DA DİĞER AİLE BİREYLERİYLE AYNI ORTAMA SOKMAZ... UMARIM... HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM, İYİ Kİ VARSINIZ...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Canım ya ne düşüncesiz bir davranış, hasta çocukla ne işin var bebeğin yanında.

Canım ne düşüncesiz davranış ne işin var hasta çocukla bebeğin yanında . Canım ben her konuyu hoşgörüebilirim ama konu selim ve onun sağlık ise kimse beni tutamaz. Gorumcemin 6 yaşındaki kızını selimin yüzüne doğru konuşma ve uzaktan sev diye kırmadan uyardım. Gorumcemde her görüşmemizde kızını uyarıyor. Selim biraz büyüsun
Öyle severiz diyor.canım eşime selimin benim için öncelikli olduğunu kavrattim, hiç birşey tanımam. Ne gorumce ne kayinvalde..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Imi:eek:ys:

Canım bence çok geç olmadan eşine bebek sorumluluğunu ver ondan bekleme yapmaz erkekler. Ben esim gelince işten selimi birakiyorum, sutte birakiyorum. Nasil bakarsa baksın. Tek başıma yapmadimya bu çocuğu. Ama hakkını yemeyim eşim çok ilgileniyor. Ben annem yanımdayken de selimin bakimina esimi ortak ettim. Ama kırmadan hep güzellikle söyledim.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

tatlım kızmakta çok haklısın cunku bizim minnoşlar daha sabicik yani küçük cocukta olsa kimsenin hasta iken yaklaşmaması lazım..
bence de Kuzeyin bakımına eşini dahil etmelisin, süt sag (yada mama) bırak eşine sen yokken baksın sen dısarı cık biraz.. ben her cumartesi ikisini en az bi yarım saat başbaşa bırakıyorum Tansel gibi.. sonucta babası onun mutlaka bilmesi, becermesi lazım bence..
umarım hersey gonlunuzce olur balım... :huhuu:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
dün sanki size yazdıklarımı görmüş gibi uyandıktan sonra pek bi ilgilendi, öğleden sonra da kuzey'i anneme bırakıp dışarı çıktık biraz, avm ye gittik, bebek arabalarıyla gelenleri inceledik hep, arabalarını, ufacık bebeklerle millet dışarda vallahi, bizim sıpa durmuyor bir tek, evden çıktık mı basıyor yaygarayı...bu sabah da eşime beyan ettim bir pazar günü kendilerini yalnız bırakacağımı, ben bakarım dedi, biz oğlumla gezeriz diyor da benim çıkabileceğime pek inanmadı... hftya pazar bırakacam onları yalnız :)

bu arada arabalara bakarken annelere de baktım göz ucuyla, millet ne zayıf ve bakımlı yaf, kendimi çok paspal hissettim...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar