2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
bi sonraki hedefimde o :D önce sinemaya gideyim. sonra bi gece ayrı kalmayı denicem. ii bi deneyim olursa devamı gelir:evet:

Ben görümceme 2 saatliğine bıarkacağım, hayatta gece bırakamam.. Ayyy yavruma kıyamam ben ya.. Geçen vitrin bakmaya çktım 1 saatte özledim.. Koşarak geldim eve..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

emdikten sonra ağlamıyor sütte geliyorsa yetiyor demekki ne güzel:utan: içmediğim şey kalmadı süt olsun diye doktorun verdiği çay humanananın çayı karışık kompostolar ne yaptıysam artıramadım

canım ben solgarın bir tabletine başladım bir de. brewery's yeast. ama en başından beri de sütüm fena değildi. bakalım pompa gelince anlıycaz ne olduğunu. istersen o tableti bir araştırabilirsin. ben doktoruma danışmadım :eek:ys: ama bu gittiğimde laf arasında sorcam bakalım :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bende kilolardan yana sıkıntılıyım.. Hep zayıf biri oldum. Şimdi kendimi fil gibi görüyorum. Hele gögüsler bir fena ya.. Hiç kıyafetim yok. geçenlerde gittimbir sürü alışveriş yaptım, en azından mralim yerine geldi.. Kıyafetlerin hepsi XL aldım:( Ben şu 40 gün kedime çok iyi baktım, daha doğrusu eşim ve annem işi abarttı. Haşlanmış et suyu bile iştim. Annem bu dönemde iyi beslenki güçlü olasın dedi. Haklıydı canm annem. Ama artık yavaş yavaş bazı şeyleri azltıyorum. Geceleri emzirince çok acıkıyorum yemeyim diyorum şekerim ve tansiyonum düşüyor:(

bende gece tatlı istegiyle gözümü acıyorum cnm. o sekersiz meyvesuları varya onlara dadandım yemek yemiyim die:D hem tatlı ihtiyacım gidiyo hem ferahlatıyo. beden xl olurda görüntü güzel olur. benim ii görünmem için hep zayıf oolmam lazım. vücut tipim kiloya uygun degil:böö:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
bu arada benim minnoşum gülüceklere başladı artık. bilinçli yapıyor. eski refleksler gibi değil :utan: dil çıkarmayı öğrettik ayıpçı babasıyla. bizim gibi ucunu çıkaramıyor bazen. komik görüntüler oluşuyor ama çok tatlı maşallah ayakta durmak istiyor, kafayı dimdik tutuyor, ve sıkı durun... 3 aylık tulumlar boydan kasmaya başladı işin kötüsü onun üstünü de almamışım nasılsa çıkar alırım diye. bu cumartesi oğluşla alışverişe gitcez bakalım tabi sıkıntılı kuzu anakucağında durmayı becerirse...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
bende gece tatlı istegiyle gözümü acıyorum cnm. o sekersiz meyvesuları varya onlara dadandım yemek yemiyim die:D hem tatlı ihtiyacım gidiyo hem ferahlatıyo. beden xl olurda görüntü güzel olur. benim ii görünmem için hep zayıf oolmam lazım. vücut tipim kiloya uygun degil:böö:

benim boy 1.75 cm.. Görenler çok kilo lamadın dyor. vermen gereken 10 kilo varya:(
ben geceleri 1-2 tane hurma yiyorum.. Sütüde artıryor..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
bu arada benim minnoşum gülüceklere başladı artık. bilinçli yapıyor. eski refleksler gibi değil :utan: dil çıkarmayı öğrettik ayıpçı babasıyla. bizim gibi ucunu çıkaramıyor bazen. komik görüntüler oluşuyor ama çok tatlı maşallah ayakta durmak istiyor, kafayı dimdik tutuyor, ve sıkı durun... 3 aylık tulumlar boydan kasmaya başladı işin kötüsü onun üstünü de almamışım nasılsa çıkar alırım diye. bu cumartesi oğluşla alışverişe gitcez bakalım tabi sıkıntılı kuzu anakucağında durmayı becerirse...

Yerim ben Tunayı.. Emziği değişmiş, aventin damaksız olanımı? bizimki chiccodan başkasını almıyor.. Yüzünde iz yapıyor sinir oluyorum..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Yerim ben Tunayı.. Emziği değişmiş, aventin damaksız olanımı? bizimki chiccodan başkasını almıyor.. Yüzünde iz yapıyor sinir oluyorum..

:D evet canım. ben chicco damaklılardan kullanıyordum. iz yapıyor dediğin gibi. Tunişin de yanaklar sıkıntılı biraz, kırmızı isilik gibi oldu. üstteki doktor teyzemiz atopik cilt dedi ama bakalım doktorumuza da göstercez. hava alıyor diye avent sipariş verdim ben de. başta kabul etmedi ama alıştı sonra... biodermanın bir sıvısı var onunla yada gülsuyuyla silip yoğun nemlendirici sürüyorum şimdilik yüzüne. azalıyor gibi :huhuu:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
:D evet canım. ben chicco damaklılardan kullanıyordum. iz yapıyor dediğin gibi. Tunişin de yanaklar sıkıntılı biraz, kırmızı isilik gibi oldu. üstteki doktor teyzemiz atopik cilt dedi ama bakalım doktorumuza da göstercez. hava alıyor diye avent sipariş verdim ben de. başta kabul etmedi ama alıştı sonra... biodermanın bir sıvısı var onunla yada gülsuyuyla silip yoğun nemlendirici sürüyorum şimdilik yüzüne. azalıyor gibi :huhuu:

bende aventiki var ama almıyor.. Bi gör ya kusacak gibi oluyor.. Sanki boğazına bişey soktum:) bizimknin yüzündede yeni doğan aknesi var, sivilceler var.. Doktor geçer sıcak su ile silin dedi..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Azom bize de dedi doktor isilik değilmiş. Onun teni daha taptaze ne değse alerji yapabilir, sizin teninizin teri, kumaşlar vs vs. Kendi kendine geçermiş. Egzema benzeri bişelerde çıktı bizde o küçük isiliğimsi şeylerin dışında. Böyle yaraymış gibi, üstünde sarı sarı kabuk gibi bişiler var çıkan şeyin. Kulaklarında bide tek kaşının üstünde çıktı.

Mama ile sütün karışmaması olayını bize de söyledi. Emzirdin, 1 saat sonra yine mi aranıyor, mama verebilirsin ama daha öncesinde verme dedi. Bide mesela 3-4 dakika emdi, yarım saat sonra tekrar emmek isterse kesinlikle verme, midesinde önceki süt ile yeni süt karışır mide bulantısı yapar dedi.

Bu adet olayı nedir Azoşum? Ben hiç duymadım 40 ının içinde adet olunması gerektiğini. Bildiğim kadarıyla bazıları doğumdan 6 ay sonra görüyo? Bu nasıl oluyo acabası?

O sarı kabuklu şeyden bizde de gözünün altında var ya :(
Bu adet görmeyi ben hiç bilmiyordum valla canım ya..Doktorun bana dediği bu.40ından sonra erken adet göreyim diyedir belki..Çünkü adet görüp temizlenmeden ilişkiyi önermedi, sebebini sormadım bende.Ne diyosa yapıyoz işte kurbanlık koyun gibi :D

sağolasın azoş teyzesi bebişlerimizin hepsi çok tatlılar maşallah sürekli emdikleri için süt yeterli gelmiyor sabah ve gece yatarken mama veriyorum kız azoş hiç değişmedin haaaa aklın fikrin dujjj da (beraber duju unut bence bir süre):gul:

Adet olayı bitsin, açılışı yapmak gerek laylam :D

zombiden selamlarrrr hepinizi özledim

kızlar biz yenidoğduğunda hepatit
1. ay hepatit 2 olduk
23 mart'ta verem dedi ama nete baktım karma diyo içinde verem de var acaba kısaca veremm mi dedi

bi de rota yaptırcak mısınız

ecrin maşallah kuzuna acaba şahin bey kaç oldu zarganam benim :ninni:

Veremi bize hemşire ayrıca verem savaş dispanserine gidip yaptıracaksınız dedi canım.

rota düşünüyorum ben hayatım, dr siz bilirsiniz dedi ama yaptırmasanız da bir ishal olursa ishali fena olur dedi.

bu arada kimse kalça çıkığı ultrasonu yaptırmadı mı yaf? kimsenin dr demedi mi?

Rotayı yeni duydum, bana aile hekimliğinde söylenmedi bu daha.
Kalça çıkığını yaptırdık, ultrason ile bakıyorlar..Yavrumun sesi hiç çıkmadı, çatık kaşlarıyla etrafı süzdü :D

Canım Tunanın gelişimi gayet güzel sen neden mama vereceksin;? Bence sütün yetiyor. Ben Selime hiç mama vermiyorum. Bi fototerapi alırken vemiştim. Beslenmesei şarttı. Ben ne zaman isterse emziriyorum. Gece kaçta olursa olsun mutlaka kalkı emizriyorum, mama vermemeye direnç gösteriyorum:) Doktorum anne sütüne devam dedi.

Kız ne yiyon da süt yapıyor bi de hele, bende günde çift memeden 50ml çıkıyor :( Çok moralim bozuk bu yüzden.

Oy maşallah ya yerimmmm :D
Ben de deneyeyim dil çıkarmayı :)

Kızlar napıyonuz? Birazdan oğlumu uyandırıp, karnını doyurup altını değiştircem.Ya sütüm çok çok azaldı.
Hoşaf içiyorum, helva yiyorum..Bugün duydum şekerli süt dediler içmeye başladım ama tık yok..Siz ne yiyonuz Allah rızası için diyin ya, canım çok sıkkın :(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
O sarı kabuklu şeyden bizde de gözünün altında var ya :(
Bu adet görmeyi ben hiç bilmiyordum valla canım ya..Doktorun bana dediği bu.40ından sonra erken adet göreyim diyedir belki..Çünkü adet görüp temizlenmeden ilişkiyi önermedi, sebebini sormadım bende.Ne diyosa yapıyoz işte kurbanlık koyun gibi :D

Adet olayı bitsin, açılışı yapmak gerek laylam :D

Veremi bize hemşire ayrıca verem savaş dispanserine gidip yaptıracaksınız dedi canım.

Rotayı yeni duydum, bana aile hekimliğinde söylenmedi bu daha.
Kalça çıkığını yaptırdık, ultrason ile bakıyorlar..Yavrumun sesi hiç çıkmadı, çatık kaşlarıyla etrafı süzdü :D

Kız ne yiyon da süt yapıyor bi de hele, bende günde çift memeden 50ml çıkıyor :( Çok moralim bozuk bu yüzden.

Oy maşallah ya yerimmmm :D
Ben de deneyeyim dil çıkarmayı :)

Kızlar napıyonuz? Birazdan oğlumu uyandırıp, karnını doyurup altını değiştircem.Ya sütüm çok çok azaldı.
Hoşaf içiyorum, helva yiyorum..Bugün duydum şekerli süt dediler içmeye başladım ama tık yok..Siz ne yiyonuz Allah rızası için diyin ya, canım çok sıkkın :(

Canım annem 25 gün yanımdaydı, inan öyle güzel baktıki bana anlatamam.. Her öğünüm müthiş düzenli ve besleyici.. Gece Selimi emziriken atıştırmalık kuruyemiş ve meyve getiriyordu.. O gidince beimde beslenme düzeni bozuldu süt azaldı gibi.. Annem hergün bana siyah et yediriyordu. sabah kahvaltıda tahin pekmez karışımı mutlaka oluyordu..Kuru dutu yıkayıp sıcak suda 20 dk demliyordu ve içiriyordu bana:) Keçi sütünden yoğurt yapı yediriyordu. Keçi sütünde kalsiyum çok fazlaymış.. Her öğn mutlaka salata bol zeytinyağlı..
ayva elma kompostosu yapıyordu.. Kendinin yaptığı incir reçelini ekmeğe sürüp ara öğün diye yedriyordu:) Hayatımda bu kadar beslendiğim dönemi hatırlamıyorum:) Ama artık daha az yemeye gayret ediyorum, yoksa dana gibi olcam:(

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Canım annem 25 gün yanımdaydı, inan öyle güzel baktıki bana anlatamam.. Her öğünüm müthiş düzenli ve besleyici.. Gece Selimi emziriken atıştırmalık kuruyemiş ve meyve getiriyordu.. O gidince beimde beslenme düzeni bozuldu süt azaldı gibi.. Annem hergün bana siyah et yediriyordu. sabah kahvaltıda tahin pekmez karışımı mutlaka oluyordu..Kuru dutu yıkayıp sıcak suda 20 dk demliyordu ve içiriyordu bana:) Keçi sütünden yoğurt yapı yediriyordu. Keçi sütünde kalsiyum çok fazlaymış.. Her öğn mutlaka salata bol zeytinyağlı..
ayva elma kompostosu yapıyordu.. Kendinin yaptığı incir reçelini ekmeğe sürüp ara öğün diye yedriyordu:) Hayatımda bu kadar beslendiğim dönemi hatırlamıyorum:) Ama artık daha az yemeye gayret ediyorum, yoksa dana gibi olcam:(

Ay canım benim sağol ya..Valla çoğunu yaptık, ağzıma sürmediğim pazı yemeğini bile yedim ne alakaysa :D Yok oğlu yok.Umut ediyorum inşallah çoğalır diye.Önceden sertleşirdi göğüslerim şimdi yumuşacık.
Ye ye boşver önemli olan süt..Ekmek, hamurişi yeme yeter ki..
Ben hergün helva yiyorum 2 kutu söylemesi ayıp :D Yakında verdiğim 12 kiloyu geri alabilirim, ama yeter ki sütüm gelsin.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Ay canım benim sağol ya..Valla çoğunu yaptık, ağzıma sürmediğim pazı yemeğini bile yedim ne alakaysa :D Yok oğlu yok.Umut ediyorum inşallah çoğalır diye.Önceden sertleşirdi göğüslerim şimdi yumuşacık.
Ye ye boşver önemli olan süt..Ekmek, hamurişi yeme yeter ki..
Ben hergün helva yiyorum 2 kutu söylemesi ayıp :D Yakında verdiğim 12 kiloyu geri alabilirim, ama yeter ki sütüm gelsin.

Azoşum dil çıkarmayı dene bak. takliti beceriyor artık Tuna dil çıkar annecim deyip dilimi çıkarıyorum, o da şekilden şekile girerek çıkarıyor :utan:

ben beslenmeme öyle aman aman dikkat edemedim canım. düzenli yiyorum ama şunu yedim bunu yedim diyemiycem. emzirdiğinin haricinde mi 50 ml çıkıyor 2 göğüsten? ben normal kıstası da bilmiyorum doğrusu. işe başlamam gerekir diye pompa sipariş verdim. gelince ben de deneyeceğim. fazla oldukça dolaba atıp dondurcam. poşetler ve kaplar aldım. hadi bakalım hayırlısı....

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Azoşum dil çıkarmayı dene bak. takliti beceriyor artık Tuna dil çıkar annecim deyip dilimi çıkarıyorum, o da şekilden şekile girerek çıkarıyor :utan:

ben beslenmeme öyle aman aman dikkat edemedim canım. düzenli yiyorum ama şunu yedim bunu yedim diyemiycem. emzirdiğinin haricinde mi 50 ml çıkıyor 2 göğüsten? ben normal kıstası da bilmiyorum doğrusu. işe başlamam gerekir diye pompa sipariş verdim. gelince ben de deneyeceğim. fazla oldukça dolaba atıp dondurcam. poşetler ve kaplar aldım. hadi bakalım hayırlısı....

Emzirmeden daha 50 çıkıyor, emzirsem hiç kalmıcak :(
Yarın yine humana çay aldırcam bakalım bi ara iyi gelmişti.
Şimdi Kuzey'i kaldırdım altını değiştirdim, ayılsaydı denicektim dil çıkarmayı ama ne mümkün, pipisini koparıp kaçsam ruhu duymıcak :D
İnşallah fazla fazla çıkar sütün canım, insan mama verince hakikaten tedirgin oluyor ben dahil.
Şimdi çıkıyom kızlar sağolun cevaplarınız için, benimki derin uykuda, ben de ne kadar uyusam kârdır.Öptüm sizi ve yakışıklı oğluşlarınız Tuna ve Selim'i

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Dün kırkımız çıktı.. Oğluşum artık büyüdü.. Algıları bile değişti. Önceden damla, bitki şurubunu kaşıkla veriyordum. Şimdi tadını beğenmediğini tükürüyor..
ohh hayirli kirklar olsun tanselim.darisida bize olsun :)
selam kızlar,

ya siz hepiniz mama dedikçe ben tereddütte kalıyorum. doymadığını nasıl anlıyorsunuz? Tuna bazen 1 saat sonra tekrar emmek istiyor. diğer göğsümü veriyorum. doymuyormu acaba? pompa sipariş verdim, daha elime geçmedi ama şu el pompaları var ya, en basit olanları hani. onunla sağıyorum. tek göğsümden 30-45 ml arası çıkıyor. bir kerede tek göğüs emdiği için, bu ona yetmiyor mu yani? of neyse deli olcam cumartesi kontrolüm var. Tunayı da götürcem, daha vakti var ama. bakalım ne diyecek doktor teyzesi. mama verme diycek orası kesin de, doyup doymadığıyla ilgili kaygılarımı dile getircem
canimm bende ayni dertten muzdaribim bi kac kere mama vermeyi denedim gece yatirirken kustu hepsini bi daha tobe dedim.simdi memeyle idare ediyoruz ama bilmiyorum doyuyormu,buyuyormu nerdeyse saat basi emiyor geceleri beni perte cikarana kadar..

Şimdi Kuzey'i kaldırdım altını değiştirdim, ayılsaydı denicektim dil çıkarmayı ama ne mümkün, pipisini koparıp kaçsam ruhu duymıcak :D
İnşallah fazla fazla çıkar sütün canım, insan mama verince hakikaten tedirgin oluyor ben dahil.
Şimdi çıkıyom kızlar sağolun cevaplarınız için, benimki derin uykuda, ben de ne kadar uyusam kârdır.Öptüm sizi ve yakışıklı oğluşlarınız Tuna ve Selim'i
yerimm onun uykusunu benn.ole derin uykulumu benim damat koparma kizzzdamadimin pipisini neyim :p

kizlarr hepinizi cok ozledim.bazen sadece okumaya firsatim oluyor yazamadan cikiyorum.henuz doktor kontrolune gitmedik kilomuzu buyumemizi bilmiyoruz.kafamda milyon soru....ama 2gundur deli gibi gaz sancisi cekiyoruz yaklasik 2 saat suren aglama nobetlerine basladik gaz giderici bisey kullanan varmi yardim edin bize.:( zinco verdim iki kere ama cok faydali olmadi sanirim,rezeneyi ben hergun iciyordum zaten kimyonu yaptik bugun sab simplex isimli bi ilac duydum kullanan memnun kalan varmi aramizda? hepinizi cok opuyorum ela nin selami var hepinize :)

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

canimm bende ayni dertten muzdaribim bi kac kere mama vermeyi denedim gece yatirirken kustu hepsini bi daha tobe dedim.simdi memeyle idare ediyoruz ama bilmiyorum doyuyormu,buyuyormu nerdeyse saat basi emiyor geceleri beni perte cikarana kadar

kizlarr hepinizi cok ozledim.bazen sadece okumaya firsatim oluyor yazamadan cikiyorum.henuz doktor kontrolune gitmedik kilomuzu buyumemizi bilmiyoruz.kafamda milyon soru....ama 2gundur deli gibi gaz sancisi cekiyoruz yaklasik 2 saat suren aglama nobetlerine basladik gaz giderici bisey kullanan varmi yardim edin bize.:( zinco verdim iki kere ama cok faydali olmadi sanirim,rezeneyi ben hergun iciyordum zaten kimyonu yaptik bugun sab simplex isimli bi ilac duydum kullanan memnun kalan varmi aramizda? hepinizi cok opuyorum ela nin selami var hepinize :)

tatlım biz om-x damla kullanıyoruz. bugün 2. kutuyu aldım. memnunum. gaz sancısı mutlaka oluyor ama nadiren çok şiddetli. tesadüfmüdür bilmem, damlattığım gibi pırtlamaya başlıyor :D istersen doktoruna sor. bitkisel bu da. dereotu,zencefil falan. kokusu iğrenç :D ama içiyor yine de yavrum.
sab simplex için teyzemiz metsille tamamen aynı içerik demişti. ama bilemiyorum nasıldır. sanırım tansel kullanıyordu...
Elayı öptük biz çok... -rgulu

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canimm bende ayni dertten muzdaribim bi kac kere mama vermeyi denedim gece yatirirken kustu hepsini bi daha tobe dedim.simdi memeyle idare ediyoruz ama bilmiyorum doyuyormu,buyuyormu nerdeyse saat basi emiyor geceleri beni perte cikarana kadar..

yerimm onun uykusunu benn.ole derin uykulumu benim damat koparma kizzzdamadimin pipisini neyim :p

Nazom gaz için çok ilaç denedik.. Zinco, sab, nurse diye bir ilaç. Milupanın iyi geceler çayı, rezene hepsini denedik. Hiç fayda görmedim. Artık hiç bişey vermiyorum. İnşallah şu gaz olayları en kısa zamanda çözülür..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Nazom gaz için çok ilaç denedik.. Zinco, sab, nurse diye bir ilaç. Milupanın iyi geceler çayı, rezene hepsini denedik. Hiç fayda görmedim. Artık hiç bişey vermiyorum. İnşallah şu gaz olayları en kısa zamanda çözülür..

gaz için önce colonix kullandık. işe yaramıyor diye bıraktım. sonra nurse harvey's şurup aldık. düzenli kullanmaya çalışıyoruz, sanki biraz iyi geldi ama gazı yok diyemem.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

maşallah oğluna azo, benimki altı değişecek de uyanmayacak mümkün değil. hem uyanmak ne kelime nasıl bağırıyor anlatamam.
bu arada huggies yeni doğan kullanıyordum prima dan sonra onu almıştım milupa indirimiyle. ama çok rahatsız etti bizimkini. tekrar primaya döndük, üstelik premium da değil, ama bariz rahatladık.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar