2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
herkese selam NİLAYCIM gözün aydın geçmiş olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin yavrunu çok öptüm
babaannemiz ve dedemiz gitti ev sakinledi akşamları misafir oluyor büyük kuzum hala hasta yatıyor sizler ne alemdesiniz?

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

Tatlım kolay gelsin, ve Allah sabır versin... umarım denk gelipte muhabbet edebiliriz... yani o kadar rahatlarız insallah...:huhuu:

laylacım Allah kolaylık versin

sağolun canlarım iki çocuk hakikatten çok zor büyük hasta olduğu için belki küçük kuzuyla iyi anlaşıyoruz emişiyoruz bazen kızıyor birde kucağa alıştı anneanne babaanne sağolsun idare edecez artık düzene girene kadar:ninni:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlarrrrrrrr;
Gece gündüz birbirine karıştı, Allahım sağlık versin Selim paşa biraz hareketli bir bebek:) Bide kucağa alıştı ne yapacağız bilmiyorum. Önceden emzik alıyordu şimdi süt gelmediğini anlayıp fırlatıyor:) Uyanık bunlar ya..Bide seslere çok duyarlı oldu. Sürekli konuşuyoruz eşim ve ben.. Selim kendiyle konuşulmasın basıyor yaygarayı:)

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlarrrrrrrr;
Gece gündüz birbirine karıştı, Allahım sağlık versin Selim paşa biraz hareketli bir bebek:) Bide kucağa alıştı ne yapacağız bilmiyorum. Önceden emzik alıyordu şimdi süt gelmediğini anlayıp fırlatıyor:) Uyanık bunlar ya..Bide seslere çok duyarlı oldu. Sürekli konuşuyoruz eşim ve ben.. Selim kendiyle konuşulmasın basıyor yaygarayı:)

Aynen benim oglan da oyle canım. Emzigi ittiriyor diliyle cok ac oldugu zamanlarda alıyor sadece agzına. Ve agladıgı zaman onunla konusunca ana bakın dinliyor ses nerden geliyorsa kafasını o yone ceviriyor :))

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
allah ım nerdeyse gece gündüzden daha kolay oldu dicem. degil tabe. 3 saat uyanmıyor die seviniyorum ama sonucta toplamda 6_7 saat bölük pörcük uyuyoruz. ama gündüzz:ates::ates: sabahtan beri 15 dk uyuyo sözümona sonra acılıyo gözler. bide aglıyo. accık kendi kendime bkınayım yok. kucagıma alıyorum susuyo yatırıyorum aglıyo. kol mu dayanır buna bünye mi. ev dandini. annem kardesim okuldan geldikten sonra geliyor. hala yolda yani su saatte. aradım ona afırca attım böyle gelceksen gelme die. aynı anda kız aglamaya baslayınca oturdum ona bir agladım. :mendil:
evin dagınıklıgına mı yanayım (herseyi düzenliyorum bi gecede eski haline dönüyo sabah bi daha)
kendi pacozluguma mı( en son 1 hafta önce dus aldım), kas bıyık birbirine girdi, agda yapmam lazım, tırnaklarımıı bile kesemiyorum..
uykusuzluguma mı yanayım..
esim sürekli beni telkin ediyor. gecicek bu günler büyücek bu cocuk, ya hiç olmasaydı ya saglıksız olsaydı bilmem ne die. haklı ama elimde degil. bide bana tek olmaz kardes demio mu ciddi ciddii all masayıı kafasına indir o derece:sinir::sinir: :mendil:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
nazocum bilgiler süper sağol canım benim
canım bi kelimesi bile işe yaradıysa ne mutlu :)
Butun sorularımın cevabını verdin nazom
sevindim işine yaramasına yelizcim :)
:)

Nazom Allah razı olsun senden, vallahi süper bilgiler..Bana o dediğin sayfayı yollayabilir misin?
yolladım azom benimde kafamı kurcuklayan bazı seylere cevap oldu o yazılar.:D
benimkide gündüz uyumuyor babusum.. neden bilmiyorum toplasan 2_3 saaat anca uyuyodur. hep mık mık. dalmıyo.
ben hocaya falan sormadım ama oluyodur heralde. niyet önemli degil mi önemli olan okunması ha bizim ev ha baska ev.. ama bana göre tabe. bende kararsız kaldıgımdan size sordum:D sen diret kayınvalidene ben sordum bişi olmazmıs de:D

olur dimi yaff.. yapayım orda gitsin

aaaaa bende bu dr a gitmek istiyorum:D cok güzell nazomm yaaa ögrendikce yaz ne olurr:utan: benim kız memede 12_13 dk kalıyo ii miş demek. ama 5 saat aclıga dayanıyosa nie 2 saatte 1 cıyırdıyo:(
bende bu doktora gitmek istiyorum ecrinim ama kadın o kadar yoğun ki ve bi o kadar da ücreti dolgun :D sağdan soldan faydalanıcaz artık :D
allah ım nerdeyse gece gündüzden daha kolay oldu dicem. degil tabe. 3 saat uyanmıyor die seviniyorum ama sonucta toplamda 6_7 saat bölük pörcük uyuyoruz. ama gündüzz:ates::ates: sabahtan beri 15 dk uyuyo sözümona sonra acılıyo gözler. bide aglıyo. accık kendi kendime bkınayım yok. kucagıma alıyorum susuyo yatırıyorum aglıyo. kol mu dayanır buna bünye mi. ev dandini. annem kardesim okuldan geldikten sonra geliyor. hala yolda yani su saatte. aradım ona afırca attım böyle gelceksen gelme die. aynı anda kız aglamaya baslayınca oturdum ona bir agladım. :mendil:
evin dagınıklıgına mı yanayım (herseyi düzenliyorum bi gecede eski haline dönüyo sabah bi daha)
kendi pacozluguma mı( en son 1 hafta önce dus aldım), kas bıyık birbirine girdi, agda yapmam lazım, tırnaklarımıı bile kesemiyorum..
uykusuzluguma mı yanayım..
esim sürekli beni telkin ediyor. gecicek bu günler büyücek bu cocuk, ya hiç olmasaydı ya saglıksız olsaydı bilmem ne die. haklı ama elimde degil. bide bana tek olmaz kardes demio mu ciddi ciddii all masayıı kafasına indir o derece:sinir::sinir: :mendil:

canım sanırım burdaki herkes aynı durumda :) aynen bende öle tırnaklarımı kesmeye zamanım yok..ela'nın göbeği 5.gün düştü annem banyosunu yaptırdı gitti.bugün 14 günlük olduk 9 gündür anamdan emdiğim süt geliyor burnumdan.yemek yemeye fırsatım olmuyor.bir de irem sultan var bende.dersi,ödevi kaprisi hiç bitmiyor canı sağolsun bu ara :) yapabilcek tek sey sanırım sabır..düzensiz geceler,gündüzler bitecek nasılsa sonra keyifli kısmı kalacak.bırak evin dağınık olsun takma.sen artık cocuklu kadınsın gelen ayıplayacak değil.ayıplayacak olanda gelmesin..sen fırsatını bulduğun an dinlen bosver evi köyü..sen dinlenmiş olursan tahammül gücünde yüksek olur..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

canım bi kelimesi bile işe yaradıysa ne mutlu :)

yolladım azom benimde kafamı kurcuklayan bazı seylere cevap oldu o yazılar.:D

bende bu doktora gitmek istiyorum ecrinim ama kadın o kadar yoğun ki ve bi o kadar da ücreti dolgun :D sağdan soldan faydalanıcaz artık :D

canım sanırım burdaki herkes aynı durumda :) aynen bende öle tırnaklarımı kesmeye zamanım yok..ela'nın göbeği 5.gün düştü annem banyosunu yaptırdı gitti.bugün 14 günlük olduk 9 gündür anamdan emdiğim süt geliyor burnumdan.yemek yemeye fırsatım olmuyor.bir de irem sultan var bende.dersi,ödevi kaprisi hiç bitmiyor canı sağolsun bu ara :) yapabilcek tek sey sanırım sabır..düzensiz geceler,gündüzler bitecek nasılsa sonra keyifli kısmı kalacak.bırak evin dağınık olsun takma.sen artık cocuklu kadınsın gelen ayıplayacak değil.ayıplayacak olanda gelmesin..sen fırsatını bulduğun an dinlen bosver evi köyü..sen dinlenmiş olursan tahammül gücünde yüksek olur..

senin attıgın link te 7. ayı buldum nazom en kücük. ama arda berk die bi blog var cıktı orda hepsini buldum. valla ne güzel anlatmıss bizimkiler doktorcuk:( 2. ayda 3 kişiyi tanıcakmıs:D dil cıkarınca cıkarcakmıs, gu, bu seslri falan cıkarcakmıs ne hos.. bi anne kucagı almak farz oldu.
ben daha eve hiç misaifr kabul etmedim biliyomusun. ona ragmen bu cöküsüm.. senin gibi önce bi cocum daha olsaymıs bide naparmısım bilmiyorumm. tebrik ediyorum seni koccaman

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam kızlar...Layla ile Nazo pert olmuştur derken, bugün aynısından bende oldum :D
Sabahtan beri popomu koltuğa anca koydum..
Bugün ikinci doz hepatit aşısı yaptırdık..Ondan mıdır bilmiyorum ama çok huysuz oğlum bugün.Karnı tok, gazı çıktı, altı temiz...Ne derdi var bir bilsem :(
Laylacım bebişini gördüm ne tatlı bi çocuk maşallah
Nazom sağolasın yollamışsın özelime
Ya uzun uzun yazmak istiyorum ama yine arkamda sesi geliyor, 2 dk. içinde ağlıcak :(
Bugün hiç uyumadım.
Ecrinnn evden bahsetmişsin, ben de çok titiz biri olarak fenalıklar geçirmekteyim..Düşün annem yanımda benim yetemediğim yerde o Kuzey'e bakıyor ben ev işlerini yapmaya çalışıyorum ama nafile..2 kadın bile zor yetiyoruz..Hep bir eksik kalıyor..Evi bal dök yala yapsan, ertesi gün yine aynı..Nasıl oluyor anlamıyorum.Bi de bizde köpek var, onun temizliğiyle de ayrı uğraşıyorum.
Diyorum takma boşver ama yok gözüme batıyor..Ev pislenince ben mutsuz oluyorum :(
Ne çok yakındım yaaa...Azcıkta şükredeyim dimi :) Bugün sağlık ocağında Kuzey 55 cm. çıktı, 1 ayda 4 cm. uzamışız
Kilosu da 4.500. Gelişimi iyiymiş çok şükür.
Şimdilik benden bu kadar.
Öpüyorum hepinizi..Allah güç kuvvet versin kızlar :ninni:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
senin attıgın link te 7. ayı buldum nazom en kücük. ama arda berk die bi blog var cıktı orda hepsini buldum. valla ne güzel anlatmıss bizimkiler doktorcuk:( 2. ayda 3 kişiyi tanıcakmıs:D dil cıkarınca cıkarcakmıs, gu, bu seslri falan cıkarcakmıs ne hos.. bi anne kucagı almak farz oldu.
ben daha eve hiç misaifr kabul etmedim biliyomusun. ona ragmen bu cöküsüm.. senin gibi önce bi cocum daha olsaymıs bide naparmısım bilmiyorumm. tebrik ediyorum seni koccaman

ecrincim bana da atar mısın cnm linki

Selam kızlar...Layla ile Nazo pert olmuştur derken, bugün aynısından bende oldum :D
Bugün ikinci doz hepatit aşısı yaptırdık..Ondan mıdır bilmiyorum ama çok huysuz oğlum bugün.Karnı tok, gazı çıktı, altı temiz...Ne derdi var bir bilsem :(
Ya uzun uzun yazmak istiyorum ama yine arkamda sesi geliyor, 2 dk. içinde ağlıcak :(
Bugün hiç uyumadım.
Ecrinnn evden bahsetmişsin, ben de çok titiz biri olarak fenalıklar geçirmekteyim..Düşün annem yanımda benim yetemediğim yerde o Kuzey'e bakıyor ben ev işlerini yapmaya çalışıyorum ama nafile..2 kadın bile zor yetiyoruz..Hep bir eksik kalıyor..Evi bal dök yala yapsan, ertesi gün yine aynı..Nasıl oluyor anlamıyorum.Bi de bizde köpek var, onun temizliğiyle de ayrı uğraşıyorum.
Diyorum takma boşver ama yok gözüme batıyor..Ev pislenince ben mutsuz oluyorum :(
Ne çok yakındım yaaa...Azcıkta şükredeyim dimi :) Bugün sağlık ocağında Kuzey 55 cm. çıktı, 1 ayda 4 cm. uzamışız

ya aze kuzey 3060 doğmuş 25 ocakta 4500 olmuş
şahin 3130 doğdu 19 ocakta 3600

:(( bi sorun mu var yaa
tada çok mu az mama veriyourm ben
24 saatte bazen 30 bazen 60 veriyodum 3 gündür 24 saatte toplam 60 ccyi 80e çıkardım
ay bişi diyin

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Bugün hiç uyumadım.

aynenn balımm.. bugünn banyodan mutfaga ütüye herseyi yapıyorumm.. ertesi gün ev karmakarısıkk.. bide gece altını iki gözüm kapalı degiştiriyorumm.. hepte 3 le 5 arası kaka mesaisi var. bezlerr komidininn yanında birikiyo.. salondaysak aynısı salonda oluyo. yanımda biri yoksa degil o bezleri toplamak wc ye gidemiyorum. odadan adım atar atmaz avaz avazz :utan: bugünn baya bakındı amaa normalde kucaga gelmedikce susmuyoalev kutlu demiş ki bebek kucaga 2. ayda alısırmıss. her fırsatta bırakıyorum yılmadan:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

24 saatte bazen 30 bazen 60 veriyodum 3 gündür 24 saatte toplam 60 ccyi 80e çıkardım
ay bişi diyin

cnmm doymasa aglar anlarsınn. ben dünn bi kere emzirdikten sonra 30 ml verdim.. aglıyodu cünkü..sonrakinde meme vermedim uyucam die.. 60 ml mama verdim. zaten emmenin arası acılınca gögüs süt doluyo anladım. bide gece 90 ml verdim. eger mamayı ögün olarak verceksen 15_30 gün 90 ml dio aptamil de. haketten tam 90 içiyo. ama benim gibii takviyeyse 30_60 ver memede doymadıgını anladıysan

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Dün akşam üstü Selimi uyutup, babasına emanet edip kuaföre gittim. Uyanırsa diye 50 ml süt sağmıştım. Paşam uyanmış hemen basmış ağlamayı. Eşim biberonla vermiş sütü, 2 dk bitirmiş.ağlamaya başlamış, eşim ne yapacağını şaşırmış. Aradı hemen gel susturamıyorum diye:) 1 kaşım alınmış 1 kaşım alınmamış kuaförden çıktım. Arabayla hemen geldim ama Selim ağlamaktan mahvolmuş:( Eşim terin suyun içinde kalmış. Aldım kucağıma memeyi verdim bi sustu yavrum..Ya ben yarım saat bi yere gidemedim ne olacak halim..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

ay bişi diyin

Hayatım kilo alımında bi alt ve üst sınır var. Senin doktorun ne dedi..Bide 2 gögsünü sağsana 15 dk, kaç ml süt geliyor? Doktoruna danışmadan hemen mamaya geçme..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
aynenn balımm.. bugünn banyodan mutfaga ütüye herseyi yapıyorumm.. ertesi gün ev karmakarısıkk.. bide gece altını iki gözüm kapalı degiştiriyorumm.. hepte 3 le 5 arası kaka mesaisi var. bezlerr komidininn yanında birikiyo.. salondaysak aynısı salonda oluyo. yanımda biri yoksa degil o bezleri toplamak wc ye gidemiyorum. odadan adım atar atmaz avaz avazz :utan: bugünn baya bakındı amaa normalde kucaga gelmedikce susmuyoalev kutlu demiş ki bebek kucaga 2. ayda alısırmıss. her fırsatta bırakıyorum yılmadan:D

Ahhh ecrinim hepimiz aynıyız..Ya bide paspal olmak benim moralimi alt üst ediyor.Duştan sonra kremlenmeden yattığımı bilmem, şu an değil kremlenmek duş bile zor alıyorum..Allahım sağlık versin, benim bebiş biraz zor bebiş..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Dün akşam üstü Selimi uyutup, babasına emanet edip kuaföre gittim. Uyanırsa diye 50 ml süt sağmıştım. Paşam uyanmış hemen basmış ağlamayı. Eşim biberonla vermiş sütü, 2 dk bitirmiş.ağlamaya başlamış, eşim ne yapacağını şaşırmış. Aradı hemen gel susturamıyorum diye:) 1 kaşım alınmış 1 kaşım alınmamış kuaförden çıktım. Arabayla hemen geldim ama Selim ağlamaktan mahvolmuş:( Eşim terin suyun içinde kalmış. Aldım kucağıma memeyi verdim bi sustu yavrum..Ya ben yarım saat bi yere gidemedim ne olacak halim..

50 ml le doymamıs kuzucukk demekk. bi dahakine daha cok sag:)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Babuşum, fitilin adı ne? Biz de alalım evde bulunsun acil durumlar için...

Gözünüz aydın Lidılım sanşaynım :)

Lilacscım; sen kangurunun markasını sormuştun unuttum kusura bakma canımcım. Mothercare in kendi ürünü aldığım kanguru. Üstünde 3,5 kg dan 12 kg a kadar yazıyor. 3 yönlü.

Canım fitilin adı KANSUK.Bebekler için olanı.Bir de yetişkin dozu varmış.Bildiğin gliserin aslında ama çok faydasını gördüm ben.Evde tutuyorum ne olur ne olmaz.
Bir de bebek için Calpol aldım ateş düşürücü evde bulunsun dedim...

kızlar bu arada bişey paylaşmak istiyorum sizinle.ankarada cok ünlü bir doktor var yenidoğan uzmanı henüz kendisinden randevu almayı basaramadım ama kendisinin 1,5 saat muayenede kaldığını biliyorum.kuzenimin arkadasları hep ona götürüyor.onlar her randevularını kontrollerini not almıslar.içinde güzel bilgiler var.sizinlede paylaşmak istedim umarım işinize yarar.eğer daha fazla öğrenmek isterseniz bana özelden mesaj atın sayfa adı yollarım size.bunlar 14 günlük bir bebeğin kontrol notları bu arada..

1-şu an sütün ÇIRAK SÜT dedi. Daha tam doyurucu değil, o yüzden bebek sürekli emmek isteyecektir. Sende mutlaka emzir dedi. Olgun süt ancak 6-9 hafta aralığında gelir dedi.
2-9 haftadan sonra kalite ve miktar çısından maksimuma ulaşır dedi. Bu haftalara gelmeden önce 10 anneden 5'nin sütü bebğine yetmez sende korkma sütüm yok diye dedi.
3-Günde 25-30 gr kadar kilo alır.
4- Sütünün kaliteli ve yeterli miktarda olabilmesi için senin uykun çok önemli. İlk zamanlar bebekler 2 saatte bir kalkar. Bu yüzden gece emzirdikten sonra kalkarsa baba mutlaka mama versin, sen uyu, 4 saat kesintisiz uyursan bir sonraki emmeye sütün çok kaliteli olur ve bebekte yetrli doyuma ulaşır dedi. ( Biz bunu hiç yapamadık, çünkü sen sürekli emmek istiyordun)
5-Gece 5 saat, gündüz 4 saat açlığa dayanırlar. Sadece emmek istedikleri için emerler dedi.
6-En az 1 meme tam boşalana kadar emzir. Bir bebek memenin %90'nını 7 dakikada, %10'unu 3 dakikada boşaltır dedi. ( İŞTE BUNU DUYDUĞUMA İNANAMADIM BEN 45 DAKİKA EMZİRDİĞİMİ BİLİRİM) Toplamda 10 dk göğsü boşaltır ama geri kalan 20 dakikada keyif yapar. Sen sadece 30 dakika 1 göğüste kalmasına Müsaade et dedi. 30 dakikayı geçti, gazını çıkarttın, UYUMADI o zaman 2. memeyi ver dedi. Uyursa problem yok, hızla emiyorsa doymadığını gösterir süreyi bekle hala uyumadıysa 80-90ml mama teklif et.
7-MEME KARNINI DOYURMA ARACIDIR. ASLA EMZİK NİYETİNE KULLANMASINA İZİN VERME ASLA UYKU ARACI OLARAK KULLANMASINA İZİN VERME
8-Acı, kahve, cola, süt kesinlikle YASAK
9-Kalsiyum alımı %50 artırılır.
10-Anne haftada 3 gün balık yağı alır.
11- Anne sütünü artıran besinler: kestane şekeri, badem,marul,dereotu,kefir,boza,elmasuyu,hurma,elma kurusu,üzüm kaynatılıp içilirse ve STİLL TEA çay
12- Anne hergün sıcak basınçlı suyla göğüslerine masaj yapar.
13-YASAK DEĞİL AMA KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BESİNLER: Kurufasulye, nohut, Bezelye,brokoli,lahana,bulgur pilavı,kuruyemiş,çikolata,portakal suyu,domates,soğan, sarımsak
14- Tüm eklemleri kıtırdar normaldir, KORKMA
15-İlk 6 ay burnu hep tıkanacaktır. OTRİBEBE ve SERUMFİZYOLOJİK kullanılacak.Oda ısısı artırılacak, odanın nemi düşürülecek.
16-Kaka: Günde 2 -12 arası yapar.
17- Kullandığın Hiçbir üründe PARABEN olmayacak. UNİBABY YENİDOĞAN kullan.
18-Popoda kızarıklık olursa POPOLİN OMEGA kullan.
19- Hergün yıkanacak, haftada Yalnız 2 kere şampuan kullanılacak
20- 25cm kadarını görür. Bu yüzden emzirirken GÜLÜMSEYEN, GÜÇLÜ VE SAKİN EBEVEYN OL.
21-Hıçkırık çok olacaktır. Dik tut, tekrar emzir fakat LİMONLU SU VERME
22-Hapşırık çok olur sakın HASTALANDI diye KORKMA. 3 nedeni vardır. 1-Ani ısı değişikliği 2-parlak ışık 3-odadki tozlar
23-Odasında kuştüyü, kaztüyü, elyaf olmayacak herşeyi %100 pamuk olacak.
24-Kıyafetleri giyilmeden önce mutlaka SABUNLA yıkanacak.YUMUŞATICI kullanılmayacak.Sabunu KESKİN KOKULU olmayacak.
25-Kafasına ve boynuna dikkat edilecek. ,
26-İlkel davranır çok fazla refleks gösterir.
27-Isı merkezi beynidir.İlk 2 yıl el-ayak-yanak ve burnu ÜŞÜR. Başı sıcakolmalıdır ama TERLETME . Üşüdüğü sadece KULAK MEMESİNDEN anlaşılır. İlk 1 ay bizden 1 kat fazla giyinir. Oda ısısı 22-23 derece, Banyo ısısı 25-27 derece Banyo Suyu ısısı 36-37 derece olmalıdır. Ateşi bebeklerde 1,5 yaşına kadar sadece ama sadece KOLTUKALTINDAN ölçülür. Uyurken nefesini tutabilir, korkma tüm bebekler yapar. Yatağında başının altına eğim ver, boğulmaya karşı, ayrıca YAN YATIR. İşte ilk muayenede bunları konuştuk ufaklık, eee herşeyi ben sormadan tıkır tıkır söyleyince ANNEN inanılmaz bir rahatlıkla çıktı ordan

Nazom süper...Çok saolasın.Bana da link yollar mısın müsait olduğunda.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

ay bişi diyin

Canım bence bu kilo meselesini kafana takma.
HEr bebek kendine has şekilde gelişiyor.Nasıl anne karnında gelişmeleri birbirine uymuyordu şimdi de öyle olacak.
Ada da Kuzeyden büyük hem de 3470 gram doğdu ama 1 aylık olduğunda 4300 gram olmuştu.Ben mama takviyesi de yapıyorum.HEm de çok iştahlı bir seferde anne sütü+mama 120 ml.lere çıktığı oluyor maşallah diyeyim ama anca bu kadar almış işte...Doktor normal dedi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar