2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Dün bir komşum hayırlı olsuna geldi..Kadının 3 oğlu var en küçüğü 9 aylık.. Dedim Selimin gazı çok.. Gazını çıkarmaya uğraşıyoruz.. Güldü ne gazı ya.. Ben emziririm koyarım yatağına çıkarsa kendi çıkarır dedi.. Hiç ağlamazda dedi.. Şok oldum.. Biz çok üstüne düşüyoz böyle oluyor galiba..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bunu yazdıktan hemen sonra bebem uyandıı:D ama ben yinede durup durupp su içtim, meyve suyu içtim korkudan. sadece 1 kez mama verdim bu gece.. ama gerisi kabuss:eek:ys:

kızcemle saat 11 bucuk gibi odaya gectik.. yarım saat mırın kırın etti uyudu. uyandgında saat 3.44 falandı galiba. allah ım gece hiç bitmicek sandım.. su saat olduu hala gözleri acık yarım yamalak toplam 1 saat uyumustur. altını temizle , emzir, salla, gazını cıkarr, gözlerini kapatıyo.. yatırıyorumm önce kedi sesine müteakip avaz avazz.. deliricem sandımm.. yapabilcegimm hiçbişi yok cünkü uyumasını gectimm susmuyo da. kendimi o kadarr kötü hissettim ki. resmen ruhum daraldı. ama gitcekk bii yerimde yktu:eek:ys:

canım böyle gecelerde yardımcısız çok zor, Allah kolaylık versin... ben sabahları annem uyansın da alsın diye 4 gözle bekliyorum vallahi.

Benim annem Selimle sürekli konuşuyor. Sürekli ananem diyor ben rahatsız olmadım.. Ama Selimle o kadar konuşuyorki utanmasam sus anne diyeeğim.. Oğlan uyuyor yine konuşuyor, ağlıyor yine konuşuyor,emiyor yine konuşuyor..:)

hahaha, benimki de... en sonunda babam dün dedi çocuk ağlamaya fırsat bulamıyor anneanesinde diye. onun sesini bastırıyor... eşim de annemin sesini kaydedelim de onu dinletelim bari uyumazsa diyo :)

bu arada ne zamandır diyecem ama unutuyom
azo en şanslı sensin bu konuda, annenin sizinle beraber oturması süper olmuş. ne onun ne sizin düzen bozuluyor... herkes normal hayatına devam edebiliyor az çok...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
canım böyle gecelerde yardımcısız çok zor, Allah kolaylık versin... ben sabahları annem uyansın da alsın diye 4 gözle bekliyorum vallahi.

hahaha, benimki de... en sonunda babam dün dedi çocuk ağlamaya fırsat bulamıyor anneanesinde diye. onun sesini bastırıyor... eşim de annemin sesini kaydedelim de onu dinletelim bari uyumazsa diyo :)

azo en şanslı sensin bu konuda, annenin sizinle beraber oturması süper olmuş. ne onun ne sizin düzen bozuluyor... herkes normal hayatına devam edebiliyor az çok...

Gelecek hafta annem gidecek.. Ne yapacağım diye düşünüyorum. Yemek ve temizlik için hergün bi abla geliyor.. Şükür o işlerle uğraşmıyorum.. Bebeğin ne kadar ütüsü çıkıyor ya.. Sürekli çamaşır yıkanıyor..Ama artık alışmam lazım..:(

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikecim iyiyim canımcım..Selimcim paşalığa devam ediyor... Herkes bunla ilgilensin istiyor.. Böyle beşiğine koyuyum uyusun mümkün değil.. Mutlaka kucakta pış pış istiyor.. Sürekli konuşalım istiyor. Gerçekten dinliyor...Annem şaşırıyor yeni doğan bebek nasıl böyle oluyor diyor:) Ben sizi koyardım beşiğe uyurdunuz diyor:) Selim paşayı koyacaksında uyuyacak ne mümkün:) Allahım sağlık versin bebişlerimize, kesinlikle şikayet değil.

zamane cocukları hep boyle demek ki... ehehhe..:utan::utan:

selamm kızlarr..nasılsınız? biz bugun 5.günümüze girdik daha yeni kendimize geliyoruz...:beyazbayrak:

canım merhaba, hayırlı olsun tekrardan. nasılsın?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
geçmişe bakayım dedim olmayacak ben bakıp cevap yazana kadar benim kız uyanacak :) aklımda kalanlardan...

tuğbam gözün aydın canım benim.allah analı babalı büyütsün tatlım..

bebikom sende benden 1 gün sonra doğum yapmıssın sanırım :) güle güle büyüt tatlım..

doğum yapmamıs arkadaslarıma en yakın zamanda yavrularına sağlıkla kavusmalarını diliyorum..

unuttuğum atladığım varsa kusura bakmayın canlarım.:eek:ys:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selamlar :)

dr unuz kalça çıkığı testi için ne zaman gelin dedi kızlar??? bir aylık olacaz biz yarın, bir aylıkken yapılıyor diye okudum nette... ama 3 aya kadar yapılabiliyorsa, yarın yaptırmayacam, çünkü yarın bir de aşısı var...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

zamane cocukları hep boyle demek ki... ehehhe..:utan::utan:

canım merhaba, hayırlı olsun tekrardan. nasılsın?

cok saol pikem.iyiyiz cok sükür..gögüslerimi saymazsak :( uçları yara oldu eve gelir gelmez..kanamaya kadar vardı..bugun biraz daha iyi gibi..4 gündür meme verdiğim her an kabus gibiydi..sen nasılsın? kuzucuk nasıl?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

dr unuz kalça çıkığı testi için ne zaman gelin dedi kızlar??? bir aylık olacaz biz yarın, bir aylıkken yapılıyor diye okudum nette... ama 3 aya kadar yapılabiliyorsa, yarın yaptırmayacam, çünkü yarın bir de aşısı var...

canımm selam.biz dun ilk kontrolumuze gittik.1 ay sonra film cekilecek :)ama ne zamana kadar yaptırılır bilmiyorum.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
İyiyim cok sukur canım ben. Oglum da biraz gaz sorunu dısında iyi sanırım..

Senin kızın nasıl?

Evet bir an once gecse iyi olucak yoksa kndimi yiyip bitiricem.

Esim e sinir olmaya basladı surekli somurtarak gezmeme..

Cevap yazamadan çıkmak zorunda kalmıştım kusuruma bakmayasın Yelizcim. Kız çığlık atınca ben de ne yapacağımı şaşırıyorum :)
Kızımız biraz huysuz teyzesi. Büyük bi ağlama potansiyeline sahip. Hem gazlı hem de altını açtırmaktan nefret ediyor. beni kan ter içinde bırakıyor.

bende gecen C.tesi 2 saatligine dısarı cıktım, iyi geldi...
bende cok bunaldım artık, artık kimse gelip gitsin istemiyorum yani yatılı misafir olarak... cok cok yorucu oluyor... annem hariç, Allahtan kuş gibi kadın hiç agırlıgı yok bize... yoksa tam çıldırırdım herhalde...

Bende çıkmak istiyorum ama sanırım çıkamayacağım.... Zira bebekle dışarı çıkmayın dedi tüm arkadaşlarım. Grip salgını varmış. Kızı evde bırakıp da çıkmaz eşim de. Eh böyle sap gibi kaldım evde. Tek zevkim banyo yapmak ve balkona çıkmak..... Ne zevk ama.... :(

Benımkınde ozguven patlaması olacak sımusum o zaman :)
Her mıyıkladığında kucakta....
Ben de ılk zamanlar herseye sınır oluyor yada alınıyordum...Ilk 10-12 gun...Sonra yavastan gectı...
Kendı anneme,esıme,herkese herkese sınır oluyordum.Yada alınıyordum,gucenıyordum... Sımdı de sınırlenmekle bırlıkte fazla uzerınde durmuyorum.Bı rahatlık geldı,daha dogrusu ınsanları bı onemsememe,cıddıye almama halı geldı ustume...

Ay o rahatlıktan bana da gelsin artık Babuşum. :beyazbayrak:

kızlar hepinizi öpüyorum ben pazar günü aniden doğum yapyım spinal anestezi ile solunumunda biraz sorunu oldu küvezde kaldı oğlum çok iyi şükür ben biraz gaz sancısı çekiyorum sütümüzde az tuğbacımdan şimdi mesaj geldi eymen de geldi şükür Allahım analı babalı büyütsün

Laylam tekrar geçmiş olsun, gözünüz aydın olsun. Sağlıkla sıhhatle analı babalı büyüsün minnoş oğlun :)

bunu yazdıktan hemen sonra bebem uyandıı:D ama ben yinede durup durupp su içtim, meyve suyu içtim korkudan. sadece 1 kez mama verdim bu gece.. ama gerisi kabuss:eek:ys:

kızcemle saat 11 bucuk gibi odaya gectik.. yarım saat mırın kırın etti uyudu. uyandgında saat 3.44 falandı galiba. allah ım gece hiç bitmicek sandım.. su saat olduu hala gözleri acık yarım yamalak toplam 1 saat uyumustur. altını temizle , emzir, salla, gazını cıkarr, gözlerini kapatıyo.. yatırıyorumm önce kedi sesine müteakip avaz avazz.. deliricem sandımm.. yapabilcegimm hiçbişi yok cünkü uyumasını gectimm susmuyo da. kendimi o kadarr kötü hissettim ki. resmen ruhum daraldı. ama gitcekk bii yerimde yktu:eek:ys:

Allalalallalalaaa sanki benim kız bu :sok :sok :sila:

benimki de bu saat oldu yok uyumuyo geceden beri emiyo gece 20 cc mama verdim demin acaba yetmiyo mu süt mü gelmiyo diye bi 20 cc daha verdim yok yine emmek istiyo emdi uyuttum yatırdım yine açtı gözlerini şimdi annem emziği verdi ağzına ama onla da çokkk kısa süre oyalanır niye uyumuyo yaaa

kızlar bide size oluyo mu bilmiyom ama
annem severken
annemmm oyyy yerimm ben seni beeeee noldu annemmm nolduu yavrummm
böyle seviyo
2 kez uyardım ananem de diye
biriki sölüyo yine anneme dönüyo
çok sinir oluyorum ve kıskanıyorum öle deli gibi severken :(
çok mu kötüyüm ben yaa

Hhhhhh üzülme bende de var. Ama eşimde daha fazla. Eşim kızını herkesten kıskanıyo. Kimsenin kucağında 5 dk dan fazla tutmasına izin vermiyo. Hemen gidip alıyo :D

KIZLAR; BU EMZİRME OLAYI İLE İLGİLİ; eğer iyi emdi ise ya da iyi beslendi ise ve 2 saat geçmemesine rağmen yeniden yeniden emmek istiyorsa dikkatli olun. Çünkü bu kez de kusuyorlar fazla emdikleri için. Sakın ola sırt üstü falan yatırmayın.

Hıııı bide SÜTÜ ARTIRMAK İÇİN; Daha önce inciri söylemiştim bide maden suyu ve dere otunu duydum. Maden suyunu gazlı olduğu için 1 gün önceden açın, gazı çıksın öyle için.

Dün bir komşum hayırlı olsuna geldi..Kadının 3 oğlu var en küçüğü 9 aylık.. Dedim Selimin gazı çok.. Gazını çıkarmaya uğraşıyoruz.. Güldü ne gazı ya.. Ben emziririm koyarım yatağına çıkarsa kendi çıkarır dedi.. Hiç ağlamazda dedi.. Şok oldum.. Biz çok üstüne düşüyoz böyle oluyor galiba..

Rahat yaaa insanlar. Ben o kadar rahat olamam...

Lilacscım bende dkç olduğu için bu konuda çok hassasım. Epey araştırdım. İlk 3 ay içinde bakılması gerekiyormuş. Ama genel olarak 2. ayda bakılmasını önermişler okuduğum sitelerde.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selamm kızlarr..nasılsınız? biz bugun 5.günümüze girdik daha yeni kendimize geliyoruz...:beyazbayrak:

maşallah nazom. kızın çok şeker...

canım bizi doktor 2 aylık olunca çağırdı. göz taraması ve kalça çıkığı testi yapılacak dedi. geç mi olur acaba kızlar? uzaktan geliyoruz ya, 2 si birarada çıksın diye mi yaptı acaba?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bugün itibariyle taburcu oldum evime döndüm ama oğlum hastanede doğum 13 saat normal sancı çektim 2 cm açıklığım vardı 4,5 saatte suni sancı çektim ve oğlumu kucağıma aldım ama yavrum stresten kakasını yapmış amniyon sıvısıylada karışınca ciğerlerine çekmiş kuzum şu anda kuvezde yoğun bakımda :aglayan: pazartesi günü çıkacak dediler

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
bugün itibariyle taburcu oldum evime döndüm ama oğlum hastanede doğum 13 saat normal sancı çektim 2 cm açıklığım vardı 4,5 saatte suni sancı çektim ve oğlumu kucağıma aldım ama yavrum stresten kakasını yapmış amniyon sıvısıylada karışınca ciğerlerine çekmiş kuzum şu anda kuvezde yoğun bakımda :aglayan: pazartesi günü çıkacak dediler

Tatlım cok cok gecmiş olsun, insallah hayırlısıyla gecer bu zamanlar ve yavrunla birlikte eve cıkarsınız canım...

cok opuyorum tatlım, acil şifalar olsun....

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Haklısın canım Allah eksik etmesin başımdan..Daha doğdu doğalı kaç kere çamaşır yıkandı hiçbirinde ütü yapmadım, sağolsun ütü, yemek hep annemde..Bende bebeğe bakıyorum, temizlik yapıyorum. O olmasaydı banyoya girmek, bi yere çıkmak hayal olurdu benim için.

40ı çıkınca çağırdılar bizi.

cok saol pikem.iyiyiz cok sükür..gögüslerimi saymazsak :( uçları yara oldu eve gelir gelmez..kanamaya kadar vardı..bugun biraz daha iyi gibi..4 gündür meme verdiğim her an kabus gibiydi..sen nasılsın? kuzucuk nasıl?

Ay geçmiş olsun Nazom, krem sürüyordun dimi sen?

Ay canım benim ya, çok zordur senin için :( Seni arayamadım başın çok kalabalıkmış, bi de şimdi bunu duysaydım zaten kötü olur konuşamazdım :( 1 hafta sonra sütün ile besleyeceksin unutma, onun için çok stres yapma dicem ama zor ya..Şimdi ne desem boş gelecek, ne diyeceğimi bilemedim.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
geçmiş olsun inş sağ salim çıkarırsın bebeğini
sağol cnm benim inşallah tez zamanda çıkar meleğim

Haklısın canım Allah eksik etmesin başımdan..Daha doğdu doğalı kaç kere çamaşır yıkandı hiçbirinde ütü yapmadım, sağolsun ütü, yemek hep annemde..Bende bebeğe bakıyorum, temizlik yapıyorum. O olmasaydı banyoya girmek, bi yere çıkmak hayal olurdu benim için.

40ı çıkınca çağırdılar bizi.

Ay geçmiş olsun Nazom, krem sürüyordun dimi sen?

Ay canım benim ya, çok zordur senin için :( Seni arayamadım başın çok kalabalıkmış, bi de şimdi bunu duysaydım zaten kötü olur konuşamazdım :( 1 hafta sonra sütün ile besleyeceksin unutma, onun için çok stres yapma dicem ama zor ya..Şimdi ne desem boş gelecek, ne diyeceğimi bilemedim.

aynen öle azo çok zor durumdayım normal doğurdum ama hiçbişi anlamadım doğumumdan inan ki bebeğime bir kere dokunamadım :( şimdi bi duş alayım akşam 7-8 arası görüş var oğluma gidecem

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar