2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Bende üşür diye telaş yapıyorum, yoksa sakin sakin yıkıcam ama çabuk olmak gerekiyor diye annem yıkıyor, ben su döküyorum.
Eşim varken ilk banyosunu yaptırdık, sonraki banyoları o yokken yaptırıyoruz, kendisi herşeye karışıyor çünkü :)
Ama haftada 2-3 az değil mi?

sizinkileri okuyunca bana da az geldi :D
biz de üç kişi yıkanıyo bebiş, biri tutuyor, biri sabunluyor biri de su döküyor :) ama herkes bağırıyor, bi oğlumun sesi çıkmıyo :D

bu arada kızlar aklıma geldi.gaz sorunlarını görünce.hani şimdi bu minnaklar memede yada karın doyururken uyuyorlarya,uyuduklarında yataklarına koyarız ya yani ben öle yapardım.uyanacak diye korkar hemen yatırırdım ammaaa öle yapmamak lazım mış.iremde cok sancılıydı gaz konusunda.emzirdikten sonra uyanması pahasına dahi olsa memeyi bıraktıktan sonra gazını cıkartmadan kesinlikle yatırmıyoruz demişti.ondan sonraları cok rahatlamıstık.

evet, gazı çıkınca daha uzun uyuyor, ama ne yalan söyleyim gece kalktığında gazı çıkarmadan yatırıyorum bazen uykusuzluktan...

hellooooo, how do u do? -gozluk
memelerim acıyor, acıyor, acıyoooooooooooor :sinir:

benim de bir tanesi acıyor, içi dolu ama süt gelmiyor pompayla sağmadan.

Altını açtım, kıyamet koptu...Aklımı aldı velet ya vıyak vıyak nasıl bağırıyo...Boklu boklu otur madem diyesim geldi :acep:

Açmakta sorun yok nazom.Pıntışımızı sergiliyoruz herkeslere.Silerken debelenmeye başlıyo, kremlerken de ortalığı yıkıyo...Krem soğuk mu geliyo nedir....
Bepanthene merhem kullanırken bu kadar bağırmıyodu,merhemler daha sıcak olur ya sürülürken...Bu sefer bepanthene krem almışız yanlışlıkla, bu soğuk, vallahi insanın aklını alıyo ağlarken :D

yalnız mı açtın altını babuş? ben daha ona cesaret edemedim hiç :D
bepanthene merhem mi krem mi diye soracaktım bugün size ama sen yazmışsın cevabı sormadan, mersi :) kremlerken çok bağırıyor bazen üşümesin diye kremlemeden bezini bağlıyoruz. bepanthene deneyim bir de.

bu arada huggies beğenmedim ben. prima premium da altına yapışıyor oğlumun ama yine de o daha iyiydi. huggies de çok sızdırma yaşadık. her alt açtığımızda üstünü komple değiştiriyoruz.

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam kızlaar,doktordan geldik az öncee..bizim kız yerinde rahatmış,doktor muayene etti çatım darlarmış biras bizim kızda başını indiremiomuş doktor alalım artık bu kızı dedi,normal doğumda çok zorlanırız dedi..çarşamba günü sezeryana girioumm:mendil: bebişimi kucağıma alcam die hep mutluyum hemde korkuoumm:iyyyy:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam kızlaar,doktordan geldik az öncee..bizim kız yerinde rahatmış,doktor muayene etti çatım darlarmış biras bizim kızda başını indiremiomuş doktor alalım artık bu kızı dedi,normal doğumda çok zorlanırız dedi..çarşamba günü sezeryana girioumm:mendil: bebişimi kucağıma alcam die hep mutluyum hemde korkuoumm:iyyyy:

az kalmış demetçim, sağlıkla kucağına al inşallah...sezeryan olmuş biri olarak (ve pişman olmamış) korkma diyorum sana... herkesin deneyimi farklı tabiki ama ben pişman değilim...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
demetcim günün belli olmuş canım gözün aydın bende ikinci defa sezaryan olacak biri olarak diyorumki korkma hertürlü doğum şekli kişiye göre farklılık gösteriyor genelmi yoksa epiduralmi?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
az kalmış demetçim, sağlıkla kucağına al inşallah...sezeryan olmuş biri olarak (ve pişman olmamış) korkma diyorum sana... herkesin deneyimi farklı tabiki ama ben pişman değilim...

Dogrusu sezeryandan ben de pisman olmadim cabuk da toparladım hamdolsun...

Canım gunun belli oldu demek nihayet.HAdi Allah sag salim kurtarsin insallah...Hiç korkma ben sezeryanda hiç sıkıntı yaşamadım...

yalnız mı açtın altını babuş? ben daha ona cesaret edemedim hiç :D
bepanthene merhem mi krem mi diye soracaktım bugün size ama sen yazmışsın cevabı sormadan, mersi :) kremlerken çok bağırıyor bazen üşümesin diye kremlemeden bezini bağlıyoruz. bepanthene deneyim bir de.

bu arada huggies beğenmedim ben. prima premium da altına yapışıyor oğlumun ama yine de o daha iyiydi. huggies de çok sızdırma yaşadık. her alt açtığımızda üstünü komple değiştiriyoruz.

Kendim açtım canım.Valla bugune kadar alt açmıslıgım en fazla birkac kezdir ama bugun annem doktora gitti,yalnız baktım bebege.Korka korka altını actım,annem geldikten sonra da yattı uyudu,bu sefer de kardesimle aldık altını.ama tabi uygulamayı ben yaptım :D
BEpanthene krem aslında soft daha guzel suruluyo ve daha az yaglı sankı daha guzel gıbı ama pısıgı merhem daha guzel onluyo.Bıze doktorumuz pısık kremı degıl bepanthene surucez demıstı o yuzden onu alıyoruz...
Huggıes konusuna gelınce,ben saf organık pamuklusunu almıstım hıc sızdırmadı ve emıcılıgı fılan guzeldı.paket bıtınce prıma aldık,hem normalını hem de premıum care olanından,ama sankı huggıes daha ıyı gıbıme geldı.ama mavı yesıl paketlerı degıl,yesıl beyaz olanı,saf pamuklu olanı...gercı premıum care a bugun basladık bakalım o nasıl....

Tepki
56
moralim çok bozuk kızlar.. o kadar kötüyüm ki ağlıyorum sürekli..

bugün dr.a gittim muayenemiz vardı.. çatı muayeneside oldum, o kadar kastım ki kendimi canım çok fazla yandı ve ağlamaya başladım acıdan.. dr şok oldu tabi öyle görünce beni.. o halimi görünce de ben normal doğum yapıcağına inanmıyorum, doğum sırasında çatına bakılacak nasıl dayanıcaksın dedi.. haftaya c.tesi kontrole gel bir sonraki hafta için sezaryen randevusu vereyim dedi..

şuan vicdanım o kadar rahatsız ki kızıma kötülük yapmışım gibi geliyor.. kendime kızıyorum niye kendini kastın o kadar diye...

kızım bugün itibariyle 2500 gr. doğduğunda 3 kilo bile olmayacak belki. dr sorun yok bugün sancın gelse bugünde doğabilir her bebek 40 haftayı doldurmuyor, kafana sakın takma küçük bebek ama sağlıklı diyor..

allahımm hayırlısı buymuş diyorum ama vicdanım çok rahatsız..

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269

bugün dr.a gittim muayenemiz vardı.. çatı muayeneside oldum, o kadar kastım ki kendimi canım çok fazla yandı ve ağlamaya başladım acıdan.. dr şok oldu tabi öyle görünce beni.. o halimi görünce de ben normal doğum yapıcağına inanmıyorum, doğum sırasında çatına bakılacak nasıl dayanıcaksın dedi.. haftaya c.tesi kontrole gel bir sonraki hafta için sezaryen randevusu vereyim dedi..

şuan vicdanım o kadar rahatsız ki kızıma kötülük yapmışım gibi geliyor.. kendime kızıyorum niye kendini kastın o kadar diye...

kızım bugün itibariyle 2500 gr. doğduğunda 3 kilo bile olmayacak belki. dr sorun yok bugün sancın gelse bugünde doğabilir her bebek 40 haftayı doldurmuyor, kafana sakın takma küçük bebek ama sağlıklı diyor..

aynı durum bende de war canımm üzülme aynen sen gibi çok kötü oldum bendee sürekli ağlıyorum geldiğimden beri benim bebişimde çok kilolu deil:mendil:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam kızlar..bi iki gundur bakamadım hic malum artık evimiz dolu anneler geldi herkes dogumu bekliyo..
bugun muayenemiz vardı 1.5 cm acılma varmıs,doktor istersen sancıyla aksama alırsın kızını kucagına dedi ama gerek yok bence nasılsa kendilginden gelicek o bikac gun icinde dedi,tamam dedim bencede bosuna sancı cekmeye gerek yok ama agrım sızım da yok isin garibi..korkuyorum is sezeryana kalmasın da..
boyle iste bekliyoruz artık bizde her an gelecek diye :utan:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

hayırlısı olsun canım kendini kasma ve strese girme lütfen sonuçta sezaryanda bir doğum şekli neden bu kadar üzülüyorsun senin ve bebeğin için en iyisini doktorun bilir güven bence
Selam kızlar..bi iki gundur bakamadım hic malum artık evimiz dolu anneler geldi herkes dogumu bekliyo..
bugun muayenemiz vardı 1.5 cm acılma varmıs,doktor istersen sancıyla aksama alırsın kızını kucagına dedi ama gerek yok bence nasılsa kendilginden gelicek o bikac gun icinde dedi,tamam dedim bencede bosuna sancı cekmeye gerek yok ama agrım sızım da yok isin garibi..korkuyorum is sezeryana kalmasın da..
boyle iste bekliyoruz artık bizde her an gelecek diye :utan:

hayırlısı olsun bebikom sende bugün yarın doğurursun saatini zamanını kızın belirleyecek artık neyse az kaldı bizimde bu hafta belli olur günümüz inşallah

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
selam herkese

layla canım geçmiş olsun Allah şifa versin

ben sezeryandan pişman oldum
ama mecmuren oldum tabii sezeryan

benim sancılarım hala geçmedi
çok sancılar acılar çektim
normal 50 tane doğurmuştum o kadar yani

sütüm yine bi var bi yok
bu sabah yine evde kavga vardı annemi kovmaktan beter ettim :( pişmanım ama çok üstüme geliyolar

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam herkese

layla canım geçmiş olsun Allah şifa versin

ben sezeryandan pişman oldum
ama mecmuren oldum tabii sezeryan

benim sancılarım hala geçmedi
çok sancılar acılar çektim
normal 50 tane doğurmuştum o kadar yani

sütüm yine bi var bi yok
bu sabah yine evde kavga vardı annemi kovmaktan beter ettim :( pişmanım ama çok üstüme geliyolar

sağol canım dikişlerin iyileşmedimi daha
strestenmi sütün olmuyo acaba mama veriyormusun
lohusalık debresyonunu en ağır sen geçiriyorsun heralde neden üstüne geliyorlarki:(

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

sağol canım dikişlerin iyileşmedimi daha
strestenmi sütün olmuyo acaba mama veriyormusun
lohusalık debresyonunu en ağır sen geçiriyorsun heralde neden üstüne geliyorlarki:(

ya layla dikişime bakmadım bile ellemedim hatta
arada anneme bak diom bakıyo normal bişeyi yok diyo o kadar
süt bi var bi yok anlamadım ama sürekli memede sabah beri emiyo
20 cc sağmıştım akşam onu içti
ağlayınca 30 cc mama yaptım
çünkü bizim çocuk sadece açlıktan ağlıyo eşime ve babama göre
30 ccyi de verdim
yine ağlıyo yine meme arıyo
bizim ki benim memelerin hastası diyom inandıramıyom memekolik çocuk emmese bile ağzında tutuyo orda uyuyo
eşim sinsi sinsi bişey sölüyo lafı sokuyo ben kendime hakim olamıyorum sinirleniyorum
o gaaayet sakin bi ses tonuyla 'noldu prenses' diyo sanki ben deliymişim gibi kalıyorum öleee
hele ardından annem ağlıcak ne var demiyo mu iyice çıldırıyorum
oğlum olmasa kaçıp gidicem ama artık anneyim bi bok yiyemiyom :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Bir Pazar günü daha..hic sevmem pazar günlerini..hava guzel canım dısarı cıkmak istiyo ama kızımı bekledigim su son gunlerde acayip mutlu ve heyecanlı olcagımı dusunurken garip bi sessizlik hali oldu bende hayırlısı .. :acep:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
ya layla dikişime bakmadım bile ellemedim hatta
arada anneme bak diom bakıyo normal bişeyi yok diyo o kadar
süt bi var bi yok anlamadım ama sürekli memede sabah beri emiyo
20 cc sağmıştım akşam onu içti
ağlayınca 30 cc mama yaptım
çünkü bizim çocuk sadece açlıktan ağlıyo eşime ve babama göre
30 ccyi de verdim
yine ağlıyo yine meme arıyo
bizim ki benim memelerin hastası diyom inandıramıyom memekolik çocuk emmese bile ağzında tutuyo orda uyuyo
eşim sinsi sinsi bişey sölüyo lafı sokuyo ben kendime hakim olamıyorum sinirleniyorum
o gaaayet sakin bi ses tonuyla 'noldu prenses' diyo sanki ben deliymişim gibi kalıyorum öleee
hele ardından annem ağlıcak ne var demiyo mu iyice çıldırıyorum
oğlum olmasa kaçıp gidicem ama artık anneyim bi bok yiyemiyom :(

canım seni anlıyorum sen anlatırken ilk doğumum geliyor herkes bişey söylüyordu anne kayınvalide 15 gün sonra beni bebeğimle bırakıp gittiler tuvalete dahi gidemiyordum sürekli emmek istiyordu uyumuyordu depresyona girdim birde sallanmaya alışmıştı ayağımdan bıraktığım an haykırıyordu benim canıma tak etti bir hafta boyunca attım beşiğine açtım süpürgeyi ağladığını duymayım diye arada emziğini verip geri çıktım odadan bir haftanın sonunda nereye koyarsam orada uyuyordu sakinleşti bebeğim sonrasında hep sakin odasında tek uyuyan bir çocuk oldu şükürler olsun halada öyledir emziğe alıştırdım biraz rahat ettik sende denesen emzik olayını uykuları bölünmüyor en azından

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Bir Pazar günü daha..hic sevmem pazar günlerini..hava guzel canım dısarı cıkmak istiyo ama kızımı bekledigim su son gunlerde acayip mutlu ve heyecanlı olcagımı dusunurken garip bi sessizlik hali oldu bende hayırlısı .. :acep:

annenler yokmu niye sessiz sessiz oturuyorsun son günlerin çık dışarıya biraz hava al

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

canım seni anlıyorum sen anlatırken ilk doğumum geliyor herkes bişey söylüyordu anne kayınvalide 15 gün sonra beni bebeğimle bırakıp gittiler tuvalete dahi gidemiyordum sürekli emmek istiyordu uyumuyordu depresyona girdim birde sallanmaya alışmıştı ayağımdan bıraktığım an haykırıyordu benim canıma tak etti bir hafta boyunca attım beşiğine açtım süpürgeyi ağladığını duymayım diye arada emziğini verip geri çıktım odadan bir haftanın sonunda nereye koyarsam orada uyuyordu sakinleşti bebeğim sonrasında hep sakin odasında tek uyuyan bir çocuk oldu şükürler olsun halada öyledir emziğe alıştırdım biraz rahat ettik sende denesen emzik olayını uykuları bölünmüyor en azından

of kızlar yaa siz simdi tecrubelisiniz tabi :( ben simdiden dusunuyorum ya ne zaman giderler acaba diye..Allah muhtac etmesin ama kızım dogduktan sonra en fazla 1 hafta kalsınlar gitsinelr istiyorum ben kendi basımın caresine bakarım (insallah) yani suluk gibi yapısıp gitmicek olurlarsa napıcam ben yaa simdiden butunlestik yemin ederim kayınvalidem 1o gundur burda annem daha 3 gundur burda.. kızım dogunca da dedeler gelcek daha..kendimi delircek gibi hissediyorum dha simdiden ona buna satasıyom ya :lilav: :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

annenler yokmu niye sessiz sessiz oturuyorsun son günlerin çık dışarıya biraz hava al

bırakııyolarmı sanki..dus almaya giriyorum 5 dakikaya bir kapıyı calıp geleyim mi ? diye soruyo biri ihtiyacım olsa cagırırım diyorum..kayınvalidem diyo ay ben sen cıkana kadar olup olup diriliyorum dustunmu kalktınmı diye diyo..ne alaka diyorum agır haraket ediyorum ondan uzun suruyo diyorum..
of ya kendi anneme soyluyomus gibi yapıyom oburu anlasın diye artık..

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlar cok moralim bozuk. Sutum otlamaya gitti ( annanem oyle de diyor :) ) ne yaptıysam dunden beri cogaltamadım sutumu yaa.. :(

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar