2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
günaydın güzeller nasılsınız?GÖKÇEM doğurmuş akşam arayacaktım sabah ararım diye düşündüm sağolsun tubiş aramış haberini aldık
AZOM fotoğraflarınız mütiş bayıldım yine duygulandım
bişey sormak istiyorum gece 2 saat anca uyudum kabuslar gördüm nefes alamıyorum sabahtan beri astım hastaları gibiyim simdi kalp atışımı ölçtüm dk 112 atıyor çok güç soluk alıyorum dr izinde ne yapacam

Laylam ecrinnim teşekkür ederim

Laylam bence başka bir hastaneye git, ihmal etme.Allah korusun çok telaşlanma emi çarpıntı felan yapmasın.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Lidoşum neden kendinden veresin? Kendinden verdiğinde herşey güzel olur tabi.
Ama işin şu tarafına da bakıyorum ben.Neden bizler geçinmeye çabalıyoruz ve kendimizden veriyoruz? Neden onlar gayret göstermiyor yada en azından neden onlar DA gayret göstermiyor?

babuş karşı taraf bunu yapmıyorsa ne yapmalı insan çıkış kapısı bulamıyo ki kendine bi tarafım eksilmedi şükür ben hala kendimim ama bazı durumlarda hı hı demek beni eksiltmiyo sonucunda huzursuz olmuyorum en azından yani alttan alsamda almasamda üzülüyorum ama alttan alınca daha az yıpranıyorum malesef bu hayatın kanunu sanki kadın kısmı bu konularda daha fedakar ne kadar doğru bilemiyorum yaptığım ama kendimce huzursuzluğum daha az oluyo

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
günaydınn kızlarr.. hayırlısıyla 40 haftalık olduk artık. agrısız sızısız relax günler geciriyorum hala :eek:ys: kızın da keyfi gıcır masallah gece babasıyla oynasıyodu.

onun dısında dün gece hep kabus gördüm. yataktan kalkıp wc ye gidemedim korkudan. aynı evde salonda oturuyodum rüyamda. burda topikteyim. hayatıma lidırı gördüm valla offline olarak ekranda. pc yi bıraktım mutfaga gidicem kapıda bi adam belirdi. söyle bi ittirdi beni cakıldım yere. aynı karnım da kocaman.. ne kadar kötü bi psikoloji ya rüya bile olsa simdi napcak bu adam bana diye düsünmek. töbe allah ım. ondan sonra da hep ona benzer seyler gördüm sabaha kadar. korkunctuu:böö::böö:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
off yaa kopmak zorunda kaldım mevzudan istemeden işim çıktı gene:(:(neyse döndüm şükür aranıza..

yaa doğum sonrasında ailele arasında yaşanılan gerginlikten bahsetmişsiniz özeliikle babuşum ve şimuşum okadar haklısınızki anlatamam bende sırf sorun çıkmasın diye kendimden ödün vermek taraftarı değilim..herkes haddini hududunu bilecek gelemem bende hiç öyle şeylere sen 9 ay boyunca hiç yanımda olma maddi kısmını bir kenera koy manen yanımda olma sonra pat diye doğurduktan sonra herşeye o pis burnunu sok yok valla öyle yağma bende izin vermem bunu eşimde annemde çok iyi biliyor..benim sizlerden tek farkım sanırım eşimin annsinin huyunu çok iyi bilmesi ilk başlarda bizde çok yüzyüze geldik bu annesi konusunda ama biliyordu benide onuda o sebeple 1 defa bile müdafaa yapamadı kendi annesini bana şükürler olsunki çünkü oda biliyor dediğim gibi..ama ne oluyor işte eşin seni bilsede genede sinirlerini yıpratıyorlar ne olursa olsun...sırf kendi egomu tatmin etmek için eşim karşımda savunma yapmadığı halde bağırdım çağırdım bile ona annesi konusunda yazık çıtını bile çıkartmadı bana..ama lahusalık zamanımda ne olur ne biter şimdiden kestiremiyorum..yanlız bildiğim bir şey var asla müdahale etmesine izin vermeyeceğim kayınvalideme naptınki karşıyorsun hakkın yok diyeceğim bakalım inşallah bu tarz yüzyüze getirmez rabbim beni

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

selam babuşum aradım telefon kapalı izindeyim diye kapattı heralde gerzek herif 1 saat daha böyle devam ederse gidiyim ben nefes alamazsam bebeğime oksijen gitmiyor offfffff:ates:

laylacım gecmiş olsun tatlım git bencede hemen. ihmale gelmez. belki tansiyonla falan alakalıdırr. allah korusun. hiç bekleme

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
sizinkiler meme ister benim cadı kahvaltı istedi önce şimdide problem çözesi geldi.bi yazamadım suraya:sinir:

azomm resimleriniz cok güzel canım.mutluluğunuz hep daim olsun balım...ne iyi ettiniz fotoğrafçı ayarlamakla..

babusum nasılsın canım?küçük meleğimiz nasıl? sen sıkma canını hiçbişeye.gercekten stres sütü azaltıyor.bebeğin huyunu bile etkiliyor.duyma kimseyi canım benim..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

bebişim o kadar güsel anlatıyosun ki şu anda kendimle konuşuyo gibiyim ama eşinden çıkarıncada değişen bişi oluyo mu kendin olunca üzüntün sıkıntın geçiyo mu allah korusun aile içinde huzursuzluk olunca daha kötü oluyo insan inan bana ben kocamdan çok memnunum kocam için bazı şeylere katlanmak zorundayım eşimde aynı şekilde kimse 4 4lük değil ki bide hepimizin farklı bir hayatı yetişme kültürü olmuş zamanında birbirimizi garipsememiz çok normal aslında herkes herkesi olduğu gibi kabul etmeli ben artık böle yapıyorum o onun huyu deyip kabullenmiş durumdayım birazda politik olmak gerekiyo yani nabza göre şerbet vermek bir laf varya tecavüz kaçınılmassa............. die giden harbiden bunu yapmak en doğrusu bu saatten sonra ya bu deveyi güdecez ya bu diyardan gidecez ben eşimi kaybetmek istemiyorum mutluluğumuz içinde bişeylerden fedakarlık etmek zorundayız malesef

Neyse Tubişim boşverelim bu konuları en iyisi. Ben tek taraflı fedakarlık yapamam ne yazık ki. Eğer mesele herkesi olduğu gibi kabul etmekse, onlar beni olduğum gibi kabul etsinler önce. Hepsi benden en az 6-7 yaş büyük. Büyüklük onlarda kalsın. Sonra da ben küçüklüğümü bilirim ;)

doğumun ertesi gün çıkardık simuşum kimliği.eşim gidip halletti,sonraya kalırsa yapamayız diye.
çarşamba doğum yaptım işyerine de pazartesi bildirdik.
iş yeri sgk'ya başvuru yapıyormuş, eşim sgk'ya gitti bildirmeye gelmenize gerek yoktu iş yeriniz yapsın demişler.

Hmmm tamam canım. Zati iş yerim sorun çıkarmaz. Bide bebek eşimin üstüne olacak sgk sı yani. Onların doktorları daha iyi.

selam babuşum aradım telefon kapalı izindeyim diye kapattı heralde gerzek herif 1 saat daha böyle devam ederse gidiyim ben nefes alamazsam bebeğime oksijen gitmiyor offfffff:ates:

Ay Allahım ne salak bi insanmış o yaa nası kapatır telefonunu!

Laylam, şimdi eline bi bozdolabı poşeti al, hatta varsa kese kağıdı daha iyi olur. Poşeti ağzına dayayıp yavaş yavaş nefes alıp vermeye çalış. Sonra nabzını tekrar kontrol et. Yine yüksekse lütfen hemen hastaneye git. Bu arada da TV izle, dikkatini dağıtmaya çalış.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
laylam soluna yat bir 15-20 dk daha eğer çarpıntın hala geçmediyse git kuzum bekleme böyle

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
günaydınn kızlarr.. hayırlısıyla 40 haftalık olduk artık. agrısız sızısız relax günler geciriyorum hala :eek:ys: kızın da keyfi gıcır masallah gece babasıyla oynasıyodu.

onun dısında dün gece hep kabus gördüm. yataktan kalkıp wc ye gidemedim korkudan. aynı evde salonda oturuyodum rüyamda. burda topikteyim. hayatıma lidırı gördüm valla offline olarak ekranda. pc yi bıraktım mutfaga gidicem kapıda bi adam belirdi. söyle bi ittirdi beni cakıldım yere. aynı karnım da kocaman.. ne kadar kötü bi psikoloji ya rüya bile olsa simdi napcak bu adam bana diye düsünmek. töbe allah ım. ondan sonra da hep ona benzer seyler gördüm sabaha kadar. korkunctuu:böö::böö:

Üzülme Ecrinim tek değilsin. Ben doğum yaklaştı yaklaşalı her gece kabus görüyorum. Bi doktorumu kaybediyorum bi doğum yaparken bebeğimin nefes almadığını görüyorum. Her gece sabaha kadar sürekli kabus kabus üstüne. Hayırlısıyla sağlıkla bi doğuraydık belki geçer o zaman bu kabuslar.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Üzülme Ecrinim tek değilsin. Ben doğum yaklaştı yaklaşalı her gece kabus görüyorum. Bi doktorumu kaybediyorum bi doğum yaparken bebeğimin nefes almadığını görüyorum. Her gece sabaha kadar sürekli kabus kabus üstüne. Hayırlısıyla sağlıkla bi doğuraydık belki geçer o zaman bu kabuslar.

ilk aylar normal diolardı ya son aylar da normal mi acaba kabus görmek.. ayy aminn sag salim bi doguralım da kabus görcek kadar uyuyamıcaz nasılsa:D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
off yaa kopmak zorunda kaldım mevzudan istemeden işim çıktı gene:(:(neyse döndüm şükür aranıza..

yaa doğum sonrasında ailele arasında yaşanılan gerginlikten bahsetmişsiniz özeliikle babuşum ve şimuşum okadar haklısınızki anlatamam bende sırf sorun çıkmasın diye kendimden ödün vermek taraftarı değilim..herkes haddini hududunu bilecek gelemem bende hiç öyle şeylere sen 9 ay boyunca hiç yanımda olma maddi kısmını bir kenera koy manen yanımda olma sonra pat diye doğurduktan sonra herşeye o pis burnunu sok yok valla öyle yağma bende izin vermem bunu eşimde annemde çok iyi biliyor..benim sizlerden tek farkım sanırım eşimin annsinin huyunu çok iyi bilmesi ilk başlarda bizde çok yüzyüze geldik bu annesi konusunda ama biliyordu benide onuda o sebeple 1 defa bile müdafaa yapamadı kendi annesini bana şükürler olsunki çünkü oda biliyor dediğim gibi..ama ne oluyor işte eşin seni bilsede genede sinirlerini yıpratıyorlar ne olursa olsun...sırf kendi egomu tatmin etmek için eşim karşımda savunma yapmadığı halde bağırdım çağırdım bile ona annesi konusunda yazık çıtını bile çıkartmadı bana..ama lahusalık zamanımda ne olur ne biter şimdiden kestiremiyorum..yanlız bildiğim bir şey var asla müdahale etmesine izin vermeyeceğim kayınvalideme naptınki karşıyorsun hakkın yok diyeceğim bakalım inşallah bu tarz yüzyüze getirmez rabbim beni

Aslıcım umarım hiçbir şekilde bu konuda sorun yaşamazsın. Umarım hiçbirimiz yaşamayız. Eşine de aferin, maşallah İnsanın savunma yapmadan, olanı olduğu gibi tarafsız gözle bakıp kabullenebilmesi çok büyük bir erdem. Helal olsun eşine.

ilk aylar normal diolardı ya son aylar da normal mi acaba kabus görmek.. ayy aminn sag salim bi doguralım da kabus görcek kadar uyuyamıcaz nasılsa:D

Valla hepimiz gördüğümüze göre normaldir heralde :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Aslım senin evde internetin var mı? nası haberleşicez biz senle izne ayrılınca? Bide kızlar beni görmeyeniniz var mı? Size son fotomu ekliiim mi? :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

KIZ NE DİYON SEN KORKUTMA BENİ HEEE RÜYALARINDA NE İŞİM VAR BAK BİDAHA GECE GİRMEM NETE :D
Aslım senin evde internetin var mı? nası haberleşicez biz senle izne ayrılınca? Bide kızlar beni görmeyeniniz var mı? Size son fotomu ekliiim mi? :D

ben göymedim seni simuş göyebilirmiyimmm :utan:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlar size bişiy sorcam..ben bugün 38+1 oldum.gebelig org da doğum haftanıza gidin dediğinde 39.haftaya denk geliyor.şimdi ben 39. haftanın içindemiyim yoksam 38 haftalık mıyım.bu hafta doğursam 38 haftalık mı olmus oluyorum?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kızlar size bişiy sorcam..ben bugün 38+1 oldum.gebelig org da doğum haftanıza gidin dediğinde 39.haftaya denk geliyor.şimdi ben 39. haftanın içindemiyim yoksam 38 haftalık mıyım.bu hafta doğursam 38 haftalık mı olmus oluyorum?

39 oluyosun cnmm. 38 bitmiş oluyo cünküm:utan:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

dedim ya kuşum benide biliyor annesinide aslında tarafsız bakabiliyor gerçektende maşallah..hatta annem yanımıza yerleşecek ya babamı kaybettiğimiz için eylül ayında benden çok eşim istedi annemi biliyormusun annemi kendisi ikna etti hatta..ve geçenlerde bana ne dedi biliyormusun senin annenle aynı evde yalanır hatta çok daha iyi olacağınada emiim ama benim annem için aynı güvenceyi veremem bile dedi sesimi çıkartmadım bilerek neyse dedim rencide olmasaın nasılsa biliyor gerçeği oda:D

yaaa ben görmedim seni evet ekle lütfen lütfen kuşummmmmmm:):)

netim evde varda yok laptopu eşim laptopu iş yerine götürüyor çoğunlukta orda bırakıyor ama geçenlerde pazarlık yaptım dedim doğurunca kızlardan ayrı kalamam lütfen vın ile birlikte getir akşamları bari olsa dedim tamam dedi bakalım sözünde durur inşallah..ama getiremezse bile ben ararım sizi telefonla ayrı kalamam vallaa

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Benim doktoruma göre 38 haftalıksın, Kaan Kocatepeye göre 39 haftalıksın :) Çık bakalım işin içinden :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar