2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canları sağ olsun, keyifleri huzurları yerinde olsun da isterse tüm evi pisletsinler valla :D

En son NST Mİ YATARAK ÇEKMEYE ÇALIŞTILAR VE KALP ATIMLARINI SAĞ TARAFTAN ALDLAR, O YÜZDEN SOLUMA YATMAM GEREKTİ 20 DK KADAR. hAYATIMIN EN UZUN 20 DK SIYDI bABUŞUM bildiğin ağladım sırt ağrısından... (Anaaaam büyük yazmışım ama şimdi silip düzeltmeye üşendim :D)

Ay derhal bakıcam çok merak ettim :)

Bu arada bizim sepetimiz de yok. Park yatak aldık ama o da taşınamaz, kapıdan geçmesi için sökmek lazım. Bide ne temziliği bacım, boşver bi süre temizlik neyimle uğraşma sen...

Oh maşallah Hadi bakalım o da sağ salim kurtuldu çok şükür. Allah analı babalı büyütsün kuzumuzu. Sağlıkla sıhhatle inşallah.

Benim de nst.lerde bazen sırt üstü alınamıyodu sinyal hep sağa sola döndürürlerdi....Bi tarafım kopardı yatarken....Ama sezoşa alırken sırt üstü yatırıp ayağıma ağırlık koydular simuş, işte o an ölüyorum sandım ağrıdan....

Anammmmm :D Ne güzel ya Allah analı babalı büyütsün...
Nasıl göbeği kalmamış yaw niden haksızlık bu çok kıskandım :D

ahahaha kız beni de kıskan, tüm gebelik kilosunu 1 haftadan az zamanda veren insan olaraktan tarihe geçtim. sezoşluyum ama göbüş de gitti :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Bu arada bizim sepetimiz de yok. Park yatak aldık ama o da taşınamaz, kapıdan geçmesi için sökmek lazım. Bide ne temziliği bacım, boşver bi süre temizlik neyimle uğraşma sen...
.

Ay napim anacım gelen giden olur diye..Yoksa tüm yük anneme kalıcak, üzülüyom :(

Azoşum ben de özledim valla kız :utan:
Bebişler olunca sekteye uğrattık valla topişi....
Ben medela aldım pompa...Ama benim o doluluk hali çok sürmedi.Biraz üzüldüm filan ondan mı, yoksa normali mi böyle sütüm biraz azaldı, şimdi öyle şişmiyo...
Bi de bi göğsümde daha fazla süt oluyo, daha çabuk doluyo...
Kaç dakikada doluyo dersen, yarım saat...
Şöyle sağ dedi bana bebek hemşiresi hastanede:önce 7 dk sağ, sonra 7 dk sol, sonra 5 dk sağ, sonra 5 dk sol, sonra 3 dk sağ, sonra 3 dk sol....
Dinlendire dinlendire...
Netten baktım çiftli sağarsan 15 dk.da bitir sağmayı diyo uzman tv.de....Bu hesap yani o da...
Bi de ben daha çok bekletiyodum, artık 2-2.5 saatte sağıcam.
Benim yavrunun emdiğinin tadı yok ama, emmiyo.Doyuramıyo kendini hep sağarak veriyorum.Kaşıkla maşıkla da almıyo velet.

Azoşşşşşşşş harika ya maşallah subhanallah
ay gözlerim dolduuuuuuuuuu :utan:

Sağol babuşum
Ben de öyle sağayım bari..Bizim emzirmelerde uzun sürüyor..1 saat oyalana oyalana emiyor, sonra yerine koyuyorum 15 dk. sonra yine ağlıyor, illa mama vermem lazım..Mama verince 2 saat uyuyor..Sanırım sütüm beslemiyor onu.Yetersiz geliyor..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ahahaha kız beni de kıskan, tüm gebelik kilosunu 1 haftadan az zamanda veren insan olaraktan tarihe geçtim. sezoşluyum ama göbüş de gitti :D

Sen zaten az kilo alarak tarihe geçtin :D
Benim göbek yavaş yavaş iniyor ama hala 4-5 aylık gibi yani :D Bugün sardım göbeğimi haftaya spora başlıcam..
Bugün evde ufak ufak başlıcam hareketlere bakalım..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Amin canımmm...
Sağol Tuğba teyzesi çok şımardık şimdi :D Hele bi banyo yapsın inşallah daha yakışıklı olacak :D

Evet canım valla o an koptuğum an gülüyorum, ağlıyorum orda ikisi bi arada, kendimden geçmişim yani :D

süper yaa azoo maşallah tekrar rabbim ailecek nazarlan korusun sizi ayyy kendimi hayal etmeye başladım şu anda iyicee bol bol resim ve video çeksin kocam o saman:utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın herkese,iyi kötü şöyle bir baktımda geçmişe üzüldüm.Noluyor bu oğlan analarına anlamıyorum.Benimde 3 kızım 1 tanede oğlum var daha küçük ama vallahi gözüm korktu anladımki hiç agzını acmamak lazım :)Gerci benim gibi empati kurabilenler yapmaz böyle şeyler daha dogrusu ben yapmam asla.benim 3 tane kızım oldugu gibi gelinimin de anası olucak dogal olarak.Benim kızım nasıl yanında beni istiyosa o da annesini isticek,neden bunu idrak edemiyor koskoca insanlar da sizin 9 ay boyunca beklediginiz bu en güzel günlerinizi zehir ediyorlar anlamıyorum.Gelinini sevmesen de oğlunun hatırı da mı yok yani,o cocuk seninde torunun sonucta,annesini bezdirirsen olan kime olucak o masum bebege bu nasıl bir zihniyet anlamıs degilim.Hangi bastırılmıs komplekslerini tatmin ediyolar acaba?Hazmedemedikleri bir şey var ama anlayamadım.Konusuyorum cünkü zamanında bende yaşadım yaşadıklarınızı ve sesimi de çıkarmamıstım.ama anne olduktan sonra anladımki en önemlisi cocuklarım gerisi hava.O yüzden siz de aklınızı başınıza alın sessiz kalıp kendi kendinizi yiyeceginize acıkca söleyin,sölesenizde sölemesenizde yapıyolar sonucta bunlar bunları.Hiç değilse alacakları tepkiyi bilsinler hayret bisey ya:sinir:

Sanırım daha çok hissettikleri duygu torunu sen fazla gördün,ben az gördüm duygusu...Sürekli kıyaslama yapıyolar, akıllarınca erkek annesi de oldukları için üstün olma çabaları var...En azından benimkiler öyle...Annemin bebeğe bakmamda yardımcı olmasını, eşimin bize iyi davranmasını kompleks haline getiriyorlar.
Ben bir düşük yaptık kızımdan önce.Eşimin ailesi kapımı açmadı,akabinde hasta oldum, kendim yattım,kendim kalktım ne doktora geldiler benimle,ne halimi sordular.Eşim mutfak işlerinden anlamaz,ben yatıyorum.Bir tas çorba nolur diye ağladığımı bilirim ben de eşim bari lokantadan getireyim demişti yazık...Şimdi de kontrollere giderken annem götürüyor diye bizden de biri olacak, bizden gelen olmazsa (gripli diye gelsin istememiştim) anası da gelmeyecek diye kapristeler....Allahlarından bulsunlar ne diyim, en güzel günlerimi içime sindirmediler.

Ne de güzel anlatmışsınız. Şuan bu durumu ben ne yazık ki eşimle yaşıyorum. Eşim kendi ailesine benim haksızlık ettiğimi düşünüyor. Bense onun benim aileme haksızlık ettiğini düşünüyorum. Böyle senin ailen benim ailem muhabbeti yapmak da hiç ama hiç hoşuma gitmiyor ama, ne zaman aile ve misafir konusu açılsa dönüp dolaşıp hep aynı noktaya geliyoruz. Benim ailemin ona ne faydası olmuş. Ben de diyorum seninkilerin bana ne faydası oldu 2 sokak aşağımdalar da diyorum. O benim ailemin kalmasını istemiyor, ben de onun ailesinin gelmesini istemiyorum. Resmen sidik yarıştırıyoruz birbirimizle ve bu durum daha şimdiden çok canımı yakmaya başladı. Arada acaba bu tartışmalar bizi boşanmaya götürür mü diye bile düşünüyorum :( :(

Evet canım valla o an koptuğum an gülüyorum, ağlıyorum orda ikisi bi arada, kendimden geçmişim yani :D

Azoooom, baktım baktım baktım fotolara. Çok duygulandım yaaa gene gözlerim doldu bak... Maşallah Allahım esirgesin.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Taşıyıcı annesiniz sanki siz de onlara doğuruveriyosunuz,bugününüzde yaptıklarını,ilerde çocuğa bakarmısın dediginiz gün işim gücüm var bana mı güvendin dediği zaman hatırlatırsınız.(hasta hasta gelip ortalığı karıstırdıkları zamanı)

Teyzecim onu zaten dediler...hatırlatsam da umursamazlar, ben yaptım oldu kafasında insanlar bunlar.
aslında en güzeli onlar için hiç üzülüp kendimizi yıpratmamak.ama başarması kolay olmuyor işte, ister istemez insanın psikolojisi etkileniyor,zaten hassas dönemlerdeyiz...
ben sıkıntılı sayılabilecek bi gebelik geçirdim.tansiyon problemim vardı,iç kanama yaşadım,kalp doktorlarında gezdim, şekerim vardı, tsh sorunum vardı,vardı Allah vardı...bir kere elimden tutup doktora götürmeyenler şimdi kontrollerime gelemediler diye ortalığı yıkıyorlar.
insan kendini bi dışardan görse, dursa baksa utanır yaptığına da,bakmıyorlar işte.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kızlar kız doğurmuycam sayenizde anlatmayın böle acı gerçekler ama insan fena oluyor allahım sen yardım et gözünü seviyim böle bir durumla karşı karşıya kalmayı istemiyorum :acep:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Benim de nst.lerde bazen sırt üstü alınamıyodu sinyal hep sağa sola döndürürlerdi....Bi tarafım kopardı yatarken....Ama sezoşa alırken sırt üstü yatırıp ayağıma ağırlık koydular simuş, işte o an ölüyorum sandım ağrıdan....

Ayağına neden ağırlık koydular Babuşum? :acep:
Benimde genel anestezi olucak ya ondan merak ettim...

Teyzecim onu zaten dediler...hatırlatsam da umursamazlar, ben yaptım oldu kafasında insanlar bunlar.
aslında en güzeli onlar için hiç üzülüp kendimizi yıpratmamak.ama başarması kolay olmuyor işte, ister istemez insanın psikolojisi etkileniyor,zaten hassas dönemlerdeyiz...
ben sıkıntılı sayılabilecek bi gebelik geçirdim.tansiyon problemim vardı,iç kanama yaşadım,kalp doktorlarında gezdim, şekerim vardı, tsh sorunum vardı,vardı Allah vardı...bir kere elimden tutup doktora götürmeyenler şimdi kontrollerime gelemediler diye ortalığı yıkıyorlar.
insan kendini bi dışardan görse, dursa baksa utanır yaptığına da,bakmıyorlar işte.

Elinden tutup doktora götürmek miiiiiiiii? Ne kayınpederim ne de görümcelerim 1 kere yaaa 1 kere "nasılsın, bebek nasıl, var mı bi sıkıntı" demediler. Şimdi doğum yaklaştı arayıp anca doğum ne zaman diyolar ve ben de Şubatın ortası daha çok var diyorum. Hastaneye gelmelerini bile istemiyorum... O kadar gıcık kaptım hepsine.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Sen zaten az kilo alarak tarihe geçtin :D
Benim göbek yavaş yavaş iniyor ama hala 4-5 aylık gibi yani :D Bugün sardım göbeğimi haftaya spora başlıcam..
Bugün evde ufak ufak başlıcam hareketlere bakalım..

ben de sarma meselesini sorucam bakalım doktora, korse filan bi danışayım diyorum.benim de ilk günler 4-5 aylık gibiydi karnım sonra indi ama...

Ay napim anacım gelen giden olur diye..Yoksa tüm yük anneme kalıcak, üzülüyom :(

Sağol babuşum
Ben de öyle sağayım bari..Bizim emzirmelerde uzun sürüyor..1 saat oyalana oyalana emiyor, sonra yerine koyuyorum 15 dk. sonra yine ağlıyor, illa mama vermem lazım..Mama verince 2 saat uyuyor..Sanırım sütüm beslemiyor onu.Yetersiz geliyor..

benimki ağzında tutamıyo....göğüs ucum da zaten yok gibi...bizimki de tembel....silikon uçları da istemiyo, yalancı emziği bile ağzında tutamıyo :D
ilk günler hiç ememiyodu zır zır ağlıyodu, memeye tahammülü yoktu, şimdi dediğin gibi,emiyo bırakıyo emiyo bırakıyo kokluyo,uyuyo 2 saat :) ama doyuramıyo kendini...
mamayla kesintisiz uyuyo...
anne sütünü sağarak versem de o kadar tutmuyo onu.
hemşireler de dediler,doktor da.mamanın tok tutma süresi anne sütüne oranla uzunmuş.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ha bu arada kayınpederim "hayırlı olsun" bile demedi... Şimdi ben neden bu insanın kucağına 10 aydır ağlaya sızlaya taşıdığım bebeğimi al sev diye vermek zorundayım. Tabi bu arada kendisine hizmet etmek zorundayım? İSTEMİYORUM arkadaşım istemiyorum yaaaa!!!

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,
ne var ne yok? sağlık ocağından geliyoruz. topuk kanımızı hastanede aldılar ama burda da almaları lazımmış :( balböceğimi ağlattılar, kıyamam ona. gözler yaş içinde kalmış, emzirirken hep içini çekti.
400 gr almışız maşallah sübhanalllah benim Tunama. şimdi uykuda, rahat. Rabbim huzursuz etmesin yavrularımızı

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
kızlar kız doğurmuycam sayenizde anlatmayın böle acı gerçekler ama insan fena oluyor allahım sen yardım et gözünü seviyim böle bir durumla karşı karşıya kalmayı istemiyorum :acep:

İnşallah kalmazsın Tubişim. İnan ben bırak yaşamayı anlatırken bile sıkılıyorum ama anlatacak sizden başka da kimsem yok. Hayır mesela iş yerindeki arkadaşlarıma anlatsam, şuan içinde bulunduğum ruh halini anlamayacakları için bana tuhaf tuhaf bakma ihtimalleri oldukça yüksek. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar ya, şuan birbirimizi en iyi anlayacak olanlar gene bizleriz....

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
Ne de güzel anlatmışsınız. Şuan bu durumu ben ne yazık ki eşimle yaşıyorum. Eşim kendi ailesine benim haksızlık ettiğimi düşünüyor. Bense onun benim aileme haksızlık ettiğini düşünüyorum. Böyle senin ailen benim ailem muhabbeti yapmak da hiç ama hiç hoşuma gitmiyor ama, ne zaman aile ve misafir konusu açılsa dönüp dolaşıp hep aynı noktaya geliyoruz. Benim ailemin ona ne faydası olmuş. Ben de diyorum seninkilerin bana ne faydası oldu 2 sokak aşağımdalar da diyorum. O benim ailemin kalmasını istemiyor, ben de onun ailesinin gelmesini istemiyorum. Resmen sidik yarıştırıyoruz birbirimizle ve bu durum daha şimdiden çok canımı yakmaya başladı. Arada acaba bu tartışmalar bizi boşanmaya götürür mü diye bile düşünüyorum :( :(

Azoooom, baktım baktım baktım fotolara. Çok duygulandım yaaa gene gözlerim doldu bak... Maşallah Allahım esirgesin.

Ne boşanması ya allah korusun,gelip geçicek bunların hepsi ama sizide delip gecicek işte ben buna üzülüyorum ne gerek var :( Yinede ben kızıma ne diyorsam sizede aynısını söylüyorum.akıllı olun eşinizi karşınıza almayın,benim annemin bir lafı vardır ''kadının en aptalı,isterse erkeğin en akıllısına pabucunu ters giydirir''der.Anladınız siz benim ne demek istedigimi ben anlatamadıysam Hürrem Sultandan ders alın biraz :) yeter bu kadar bunalım dimi ama hadi yüzünüz gülsün artık,emzikteki karnınızdaki bebelerinize yazık.Onları siz tasıdınız siz dogurdunuz kim ne derse desin ANNE olan sizsiniz tadını çıkarın :)

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
leader adlı üyeden alıntı :
kızlar kız doğurmuycam sayenizde anlatmayın böle acı gerçekler ama insan fena oluyor allahım sen yardım et gözünü seviyim böle bir durumla karşı karşıya kalmayı istemiyorum

Vallahi ben oğlumu şimdiden ona göre yetiştiriyorum asla ve asla ana kuzusu yapmıycam,kendi kocamın nasıl olmasını istiyorsam öyle..İlerde gelinim bana teşekkür etsin beddua değil :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

Elinden tutup doktora götürmek miiiiiiiii? Ne kayınpederim ne de görümcelerim 1 kere yaaa 1 kere "nasılsın, bebek nasıl, var mı bi sıkıntı" demediler. Şimdi doğum yaklaştı arayıp anca doğum ne zaman diyolar ve ben de Şubatın ortası daha çok var diyorum. Hastaneye gelmelerini bile istemiyorum... O kadar gıcık kaptım hepsine.
simuşum vallahi ben öle bişi yapsam varya asla ve asla bir daha aile olarak silmiş olmam lasım ki yapayım dünyayı bana zından ederler ömür boyu ağızlarında olurum o sebepten açıkçası asla yorum yapmayı konuşmayı düşünmüyorum umarım üstüme fazla gelen olmaz kimsenin kalbini kırmadan atlatırım şu lohusalığı
selam kızlar,
ne var ne yok? sağlık ocağından geliyoruz. topuk kanımızı hastanede aldılar ama burda da almaları lazımmış :( balböceğimi ağlattılar, kıyamam ona. gözler yaş içinde kalmış, emzirirken hep içini çekti.
400 gr almışız maşallah sübhanalllah benim Tunama. şimdi uykuda, rahat. Rabbim huzursuz etmesin yavrularımızı
oyyy yavrum benim nedir bu topuk kanı yaa canlarını bu kadar yakıcak ne var almışlar tekrar neden alıyorlar acaba tuna kuzum kocuman oluyo annesi maşallah
İnşallah kalmazsın Tubişim. İnan ben bırak yaşamayı anlatırken bile sıkılıyorum ama anlatacak sizden başka da kimsem yok. Hayır mesela iş yerindeki arkadaşlarıma anlatsam, şuan içinde bulunduğum ruh halini anlamayacakları için bana tuhaf tuhaf bakma ihtimalleri oldukça yüksek. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar ya, şuan birbirimizi en iyi anlayacak olanlar gene bizleriz....

anlıyorum güselim seni hakikaten öle bu yaşadıklarımızı normal bir insana anlatmak komik gelir yaşamayan bilemez anlayamaz kesinlikle

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
selam kızlar,

Hoşgeldin tatlım. Maşallah Tunamıza Bizler aynı bıraktığın gibiyiz, sen nasılsın oğluşun nasıl? Topuk kanının neticesini sağlık ocağına götürsen olmuyormuymuş yaaa? Neden onlar da alıyorlar ki?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ne boşanması ya allah korusun,gelip geçicek bunların hepsi ama sizide delip gecicek işte ben buna üzülüyorum ne gerek var :( Yinede ben kızıma ne diyorsam sizede aynısını söylüyorum.akıllı olun eşinizi karşınıza almayın,benim annemin bir lafı vardır ''kadının en aptalı,isterse erkeğin en akıllısına pabucunu ters giydirir''der.Anladınız siz benim ne demek istedigimi ben anlatamadıysam Hürrem Sultandan ders alın biraz :) yeter bu kadar bunalım dimi ama hadi yüzünüz gülsün artık,emzikteki karnınızdaki bebelerinize yazık.Onları siz tasıdınız siz dogurdunuz kim ne derse desin ANNE olan sizsiniz tadını çıkarın :)

Hürremi de izlemiyom ki feyz alayım :D :D Aileler söz konusu olunca eşim hemen savunmaya geçiyor, karar verdim artık onunla bu konuda konuşmayacağım. Aklıma daha iyi bir çözüm gelmiyor çünkü...

simuşum vallahi ben öle bişi yapsam varya asla ve asla bir daha aile olarak silmiş olmam lasım ki yapayım dünyayı bana zından ederler ömür boyu ağızlarında olurum o sebepten açıkçası asla yorum yapmayı konuşmayı düşünmüyorum umarım üstüme fazla gelen olmaz kimsenin kalbini kırmadan atlatırım şu lohusalığı

anlıyorum güselim seni hakikaten öle bu yaşadıklarımızı normal bir insana anlatmak komik gelir yaşamayan bilemez anlayamaz kesinlikle

İnşallah dediğini yapabilirsin Tubişim. Umarım sorunsuz, tartışmasız geçer bu süreç. Ben beni sildiğini hissettiğim kişiyi hiç düşünmeden silerim. Böyle de kati kurallarım vardır ne yazık ki. Hayata o kadar esnek bakmayı becerebilsem zati sorun olmaz... Neyse yaaa herşeyin hayırlısı olsun inşallah..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

bilmiyorum ki simuşum sanırım sabitlemek için filan...görmedim ama torba gibi bişeydi.zaten yatınca göbeğim gerildi,bi de ağırlığı koyunca hepten gergin oldu,epey canım yandı.
ama yine de genel anesteziden yana hiç sıkıntım olmadı benim.çabuk ayıldım, hiç baygınlıkla ayıklık arası durumum olmadı...memnunum genel olarak.epidural benlik iş değildi,sezoş için...

ailelere gelince.eşimle senin ailen benim ailem sendromunu biz ilk evlendiğimizde yaşadık,çooookkkkk sorunlar atlattık,az boşanmanın eşiğine gelmedik.
sonra koyduk takkeleri önümüze düşündük, böyle davranırsak hiç kimse inadından vazgeçmeyecek, bu sorun asla çözülmeyecek, kimse karşı tarafa evet sen haklısın demicek...kaybeden biz olucaz ve o sorunu çözmeden kaldırdık rafa...yok gibi davrandık....
şimdi eşimden yana değil sıkıntım ama sürekli doldurmaya çalışmalarından muzdaribim....
üstlerine hiç vazife olmayan maddi ve manevi meselelere müdahale etmeye çalışmalarına gıcığım....
düşün benim kayınpederim doğum yaptım ve hastaneye gelmedi.sebebi yok yani.evde gördü 3 gün sonra...e şimdi ne diye sahiplenmeye bu çaban? çok sevsen ben doğuma girerken yanımda olurdun, olurdunuz...
eşimin ailesine de sancılanınca haber verdim.saat 3te.
sabah 8de doğuma teşrif ettiler, onda da baba yok yani.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar