2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
okuduklarımdan bildiklerimi aktarayım kızlar...

suyu gelmeden sancıları başlayanlar varmış. hatta hemşireler patlatıyormuş. ama nişan konusunda emin değilim.

ay kızlar eşim bebeği nasıl tutcam dedi. bir yastık getirdi. gazını çıkardılar, altını değiştirdiler, çeşitli şekillerde kucaklarında tuttular. sanırım bugün hepsini delirtmeyi başardım :deli: Allaam ne kadar çekilmez bir insanım ben :D

ay kıyamam ya :)
yastıkla denediler demek :) ehehehehehe :))))

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
littlesunshine;

Canım doktora gittmişsin ve doktorunla ilgili kafanda soru işaretleri olmuş..
Bende bu konuda sana fikrimi yazmak istiyorum.. Canım öncelikle ben şuna inanmıyorum. Önceden herkes normal doğum yapardı biz şimdi doktorların rahatı yüzünden yapamıyoruz. Yok bence böyle birşey. Eski kadınların yapıları ile bence şu an bizler arasında çok fark var. Yediğimiz içtiğimiz herşey bizleri etkilediği için normal doğum diye bişey nerdeyse kalmayacak..
Bence sezeryanında normal doğumunda farklı riski var. benim arkadaşalarım var normal doğum için uğraşıp sezeryana olan. Keşke sezeryan olsaydım diyorlar.. Yada sezeryanda iyileşme süresi uzadığı için keşke normal doğum yapsaydım diye..
Doktorlarda hastanın neyle karşılaşacaklarını bilemiyorlar, bu nedenle tercihleri bizlere bırakıyorlar.

Evet canım ben de sen gibi düşünüyorum.
Ama bu rahatına düşkün doktorlar sezeryan yapıyor ezberi yine de yakamızı bırakmıyor...
Ben doktoruma o kadar güvenmeme, iyi niyetini defalarca sınamış ve inanmış olmama karşın halen %100 emin değilim.
Acaba boş yere mi sezeryana yatıyorum diye düşünüyorum arada kendi ruh halimi, durumumu biliyor olmama rağmen.
Ama gerçekten doğuma katılamazsam, gerekli desteği veremezsem ayak uyduramazsam risk yaratırmıyım sorusuna da %100kendimden emin "hayır" diyemiyorum...Bu yüzden doktoruma güvenmeyi tercih ediyorum.
Ama benimkisi son kararı bana bırakmakla birlikte,tercihini açıkça dile getiriyor sezeryandan yana.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
littlesunshine;

Canım doktora gittmişsin ve doktorunla ilgili kafanda soru işaretleri olmuş..
Bende bu konuda sana fikrimi yazmak istiyorum.. Canım öncelikle ben şuna inanmıyorum. Önceden herkes normal doğum yapardı biz şimdi doktorların rahatı yüzünden yapamıyoruz. Yok bence böyle birşey. Eski kadınların yapıları ile bence şu an bizler arasında çok fark var. Yediğimiz içtiğimiz herşey bizleri etkilediği için normal doğum diye bişey nerdeyse kalmayacak..
Bence sezeryanında normal doğumunda farklı riski var. benim arkadaşalarım var normal doğum için uğraşıp sezeryana olan. Keşke sezeryan olsaydım diyorlar.. Yada sezeryanda iyileşme süresi uzadığı için keşke normal doğum yapsaydım diye..
Doktorlarda hastanın neyle karşılaşacaklarını bilemiyorlar, bu nedenle tercihleri bizlere bırakıyorlar.

tüm bunların farkındayım tatlım. ama gerginim ya biraz doktora attım suçu. dediklerin çok doğru. adam illa sezeryan demiyor ama hep seçenek olarak sunuyor. hatta inanmayacaksınız, bugün usg ile bakması için uzandığımda yanıma gelirken, normal doğum yapabilecek gibisin dedi. belki de benden yeterince istekli olduğumu görmek istiyor. çünkü ne zaman sezeryan dese 5 dakikalığına da olsa o yöne kayıyorum ben. hayır kesinlikle olmaz, ben normal doğurmayı en azından denemek istiyorum deyip kararlılığımı gösteremiyorum...

dediğim gibi o adam sayesinde ben 28. haftada doğum yapmaktan kurtuldum. kendisine tam güvenmeliyim sanırım :eek:ys:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
layla senin ilk doğum nasıl olmuştu..bende kafayı yedim yaa iice eşimde gülüo banaa..kıza doğmuş gibi dawranıoumm:Dsütaş reklamlarındaki yawru buzağı çıkınncaa liva buzağıya bak sen gibi dioumm eşimde her seferinde kahkahayı basıoo:D

benim ilk doğumum genel sezaryandı rahat bir doğumdu benim için hemen sütümde gelmişti emzirmiştim ilk geceyi atlatınca gerisi sorun değil ama herkeste farklı oluyormuş normalde sezaryanda bence çok evham yapmayın olayı akışına bırakın kızlar

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

benim ilk doğumum genel sezaryandı rahat bir doğumdu benim için hemen sütümde gelmişti emzirmiştim ilk geceyi atlatınca gerisi sorun değil ama herkeste farklı oluyormuş normalde sezaryanda bence çok evham yapmayın olayı akışına bırakın kızlar

Uyanınca gerisi kolay bence :D:D:D:D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
tüm bunların farkındayım tatlım. ama gerginim ya biraz doktora attım suçu. dediklerin çok doğru. adam illa sezeryan demiyor ama hep seçenek olarak sunuyor. hatta inanmayacaksınız, bugün usg ile bakması için uzandığımda yanıma gelirken, normal doğum yapabilecek gibisin dedi. belki de benden yeterince istekli olduğumu görmek istiyor. çünkü ne zaman sezeryan dese 5 dakikalığına da olsa o yöne kayıyorum ben. hayır kesinlikle olmaz, ben normal doğurmayı en azından denemek istiyorum deyip kararlılığımı gösteremiyorum...

dediğim gibi o adam sayesinde ben 28. haftada doğum yapmaktan kurtuldum. kendisine tam güvenmeliyim sanırım :eek:ys:

bana kalırsa doğum şekline doktorun karar vermesi gerekiyor ortada sorun yoksa normal eğer sorun yaratacak bir durumun varsa sezaryanı o zaman düşündürmesi lazım bir dahaki kontrolünde belli olacakmı şimdi durumun?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Canım bunca zaman o doktorla geldikten sonra başkasını zaten kesinlikle düşünme.Ben bazen İlknur hanım hayatımdan çıkınca boşluğa düşmeyecek miyim acaba filan diye düşünürrken buluyorum kendimi :D
Ama senin yaşadığın tarz gelgitleri ben de yaşıyorum, herkes de yaşıyordur eminim...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar dün arkadaşlarım vardı akşam..
arkadaşımın 22 aylık bir oğlu var, çok tatlı akıllı bişey..
Arkadaşa bebeğin odasını gösterdim, tabi Emrede yanımızda..
beni bebeğin yatağına yatır dedi. Arkadaşım ikna etmeye çalışıyor, yok olmaz orası bebeğin felan.
Ya dedim yatır ne olcak sanki.. Çoçuk yatağımı yiyecek sanki:) Ay bir hoşuna gitti. Kaldıramadık. Yatıyor, gülüyor nasıl mutlu..1 saat çayları aldık bebişin odasında oturduk. Emrede yatakta yattı:)
Sonra oğluşumun ayakkabısını gördü, bakmak istedi. Verdik. Tutturdu bana bunu giydirin. Senin ayağına olmaz felan diyoruz ama ikna olması mümkün değil. Okadar ağladıki ayakkabı ayağına olmuyor diye..Öyle ağlaya ağlaya ayakkabı diye diye gitti. Bugün benottondan aynı ayakkabının büyük numarasını almışlar:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
normale gidiyodur cnm o kadar inliyosa

:D

ay bizim işyerinde bi kız var bana hayatta uyuyarak sezeryan olmama dedi
ben de bizim korkularımız gibi korkuları vardır diye düşündüm ama yine de ayıp olmasın diye niye dedim
aaaaa sen uyurken bazı yerlerde tecavüz ediyolarmış :sok dedi

annen ne zaman doğum yaptı senin

hahahaha

kız u-ya-na-ma-mak-tan korkuyom :D

Canım 1 sn sonra nefesimizin kesilmeyeceğinden eminmiyiz.. Allaha sığınalım ve dua edelim..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
ben de bizim korkularımız gibi korkuları vardır diye düşündüm ama yine de ayıp olmasın diye niye dedim

OOOOOOOOHAAAAAAAAAA diyorum başkada birşey demiyorum

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
yastıkla denediler demek :) ehehehehehe :))))

evet bblaucum. annem kayınvalidem ve eşim, karşımda türlü bebek bakım denemeleri yaptılar :ninni:

kocaman bir yastık getirmiş, o olmaz dedi annem. kalktı bebiğin yastığını getirdi :cokkomik: az daha sabredebilseler keşke. yoksa cidden hepsi delircek sayemde :vecihi:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Offfff koptum :D:D
Annemle kardeşime okudum şimdi yerlerdeler :D
Kardeşim diyo ki, belden aşağını uyuşturduklarında adamlar tecavüz etmeye yeltense sanki kaçabilicen :lululu::lululu:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
evet bblaucum. annem kayınvalidem ve eşim, karşımda türlü bebek bakım denemeleri yaptılar :ninni:

kocaman bir yastık getirmiş, o olmaz dedi annem. kalktı bebiğin yastığını getirdi :cokkomik: az daha sabredebilseler keşke. yoksa cidden hepsi delircek sayemde :vecihi:

ben de bizimkilere aynı şekilde işkence ediyorum bazen :):ask:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canım bencede doktoruna güvenmeliisn. Benim eşim doktor ve hep şunu söyler. Doktorlar hastanın kendisine güvenmediğini hissederse gerçekten soğurlar hastadan der. Mantıklıda.. Bak eşimle gideriz doktora. Doktorum eşime doktor bey siz nasıl isterseniz der. Benim eşim her seferinde önce Allah sonra size güveniyoruz der.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Of koltukta otururken sırtımı arkaya yaslayıp kaykılmazsam karnım bacaklarıma deyiyo ve sıkışıyomuş gibi oluyo,çok rahatsız oluyorum

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım bencede doktoruna güvenmeliisn. Benim eşim doktor ve hep şunu söyler. Doktorlar hastanın kendisine güvenmediğini hissederse gerçekten soğurlar hastadan der. Mantıklıda.. Bak eşimle gideriz doktora. Doktorum eşime doktor bey siz nasıl isterseniz der. Benim eşim her seferinde önce Allah sonra size güveniyoruz der.

Evet ben olsam bana güvenmeyen hastamdan soğurdum.Hastayla doktorun iletişimi,işbirliği çok önemli.
Ama doktorun da bu güveni tesis etmesi,buna gayretli olması da çok önemli.Hasta zaten genellikle güvenmeye meyillidir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar