2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bende egilipp gobbeimi ısırcam yakında:D ama oraya dikince popoyu da korkunc canım acıyo. nasıl yanıyo nasıl kasınıyo.. bende sallıyom dönsün diye:D

dün görümcem de bana haftaya cumaya kadar dogurursun sen didi ama ben bu kızdan umutlu degilim. gösteriyo ama elletmiyo. yatıyo mısıl mısıl:D belki girmiştir kız ne biliyon. bi günde bile dönüyolarmıs.

zati 20 sine kadar dogurdum dogurdum. görümcemin biri 1 hafta yurtdısına cıkıcak. o yokken dogurmak istemiyorum. o da tut o arada içerde diyo. he didimm emin ol hiç zorlanmıcam:D

Oyyyy 20sinden sonra içerde tutmak zor :D Kızlar daha erken doğuyorlarmış..Hepiniz doğurur da ben kalırsam şaşırmam valla :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Oyyyy 20sinden sonra içerde tutmak zor :D Kızlar daha erken doğuyorlarmış..Hepiniz doğurur da ben kalırsam şaşırmam valla :D

aslında tatilden sonra dogurmak lazım. cünkü herkesin cocugu okula gitceginden evde yıgılma olmaz:D gerci benim kardesimde gitcek ama önemli degil. annem sabah gelip aksam döncek nasılsa. en kısa zamanda eski düzenimize dönmek istiyorum. evet bütün kızlar erken geliyo her gören de kız erken gelir bekle sen diyo. benimki erkek mizaclı olcak:D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
yorumlar için teşekkürler kızlar :utan:

sanırım beni birazcık yanlış anlamışsınız. ne normal doğumdan ne sezeryandan... 2sinden de korkmuyorum. sadece kafam karışık... :mendil: HayatıM evet, sanırım seninle aynı duygular içindeyiz şuan... akışına bırakıcam artık. daha fazla düşünmek ve üzülmek istemiyorum...

çok ağladım bugün. hırs, sinir, çaresizlik, cahillik... hepsi biraraya karışınca kendimi kontrol etmem mümkün olmadı ne yazıkki. nst göstermek için beklerken benden önce bir bayan girdi. 40larında olmalı. benim doktor da neşeliyken veya ciddi birşey anlatacakken sesini yükseltiyor. heyecanlı biri yani. dışardan şunları duydum : "Asuman hanım, bebeğin gelişimi 8 haftalıkken durmuş, kalp atışı yok şuanda. yapabileceğim birşey yok. tek elimden gelen fetüsü genetik laboratuara göndermek. üzgünüm"

ağlamam kendiliğinden kesiliverdi kızlar. şükürler olsun bugünlere getirdik bebeklerimizi, sağ salim dünyaya da getireceğiz inşallah. Rabbim o acıyı yaşatmasın bize :(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
öbür mahallede hepi topu 4 subatcı dogum yapmıs. 4 ü de kız. tesadüf mü bu simdi:D ayy hepside benden kücükkk:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yorumlar için teşekkürler kızlar :utan:

sanırım beni birazcık yanlış anlamışsınız. ne normal doğumdan ne sezeryandan... 2sinden de korkmuyorum. sadece kafam karışık... :mendil: HayatıM evet, sanırım seninle aynı duygular içindeyiz şuan... akışına bırakıcam artık. daha fazla düşünmek ve üzülmek istemiyorum...

çok ağladım bugün. hırs, sinir, çaresizlik, cahillik... hepsi biraraya karışınca kendimi kontrol etmem mümkün olmadı ne yazıkki. nst göstermek için beklerken benden önce bir bayan girdi. 40larında olmalı. benim doktor da neşeliyken veya ciddi birşey anlatacakken sesini yükseltiyor. heyecanlı biri yani. dışardan şunları duydum : "Asuman hanım, bebeğin gelişimi 8 haftalıkken durmuş, kalp atışı yok şuanda. yapabileceğim birşey yok. tek elimden gelen fetüsü genetik laboratuara göndermek. üzgünüm"

ağlamam kendiliğinden kesiliverdi kızlar. şükürler olsun bugünlere getirdik bebeklerimizi, sağ salim dünyaya da getireceğiz inşallah. Rabbim o acıyı yaşatmasın bize :(

evet bende dün 26 haftalık bebegin teyzesine dr un sölediklerinii duydum. kapı önünde konustugundan. hiçç teskin etmedi. :sinir: cigerleri acılmıyo dedi. kadının yerine ben sok oldum hç öle bişi beklemiyodum. makneye baglı su an hiçbi gelişme yok dedi. annenin tansiyonu hamilelikte mi yükseldi dedi. evet dedi kadında. seker dedi bide galiba. anlayamöadım. enfeksiyonda var cigerde dedi. ayy ben yıgılcaktım oraya dinledikce. kadın ezildi büzüldü bişi diyemedi yazık. cocugun baska bi organını sordu. ama dr tınmadı o ikinci plan önce nefes alması lazım makinede acılmıyo vs dedi. gitti. kadın kaldı öle bende kaldım. bası egik asansöre gitti. dru all yerden yre carpp. en ufak bi umut bırakmadı yani. sükürrr 30 lu haftalrı gectik bitirdikk.. saglıkla kucagımıza alalım bundan sonra insallah.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
evet bende dün 26 haftalık bebegin teyzesine dr un sölediklerinii duydum. kapı önünde konustugundan. hiçç teskin etmedi. :sinir: cigerleri acılmıyo dedi. kadının yerine ben sok oldum hç öle bişi beklemiyodum. makneye baglı su an hiçbi gelişme yok dedi. annenin tansiyonu hamilelikte mi yükseldi dedi. evet dedi kadında. seker dedi bide galiba. anlayamöadım. enfeksiyonda var cigerde dedi. ayy ben yıgılcaktım oraya dinledikce. kadın ezildi büzüldü bişi diyemedi yazık. cocugun baska bi organını sordu. ama dr tınmadı o ikinci plan önce nefes alması lazım makinede acılmıyo vs dedi. gitti. kadın kaldı öle bende kaldım. bası egik asansöre gitti. dru all yerden yre carpp. en ufak bi umut bırakmadı yani. sükürrr 30 lu haftalrı gectik bitirdikk.. saglıkla kucagımıza alalım bundan sonra insallah.

Rabbim esirgesin :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
neden ya:( hayırdır bişi mi oldu?

bu arada zong. lapa lapa kar yağıyor bu ara doğurmasam bari! kadın doğumun yolları biliyosun nasıl gideriz oraya bilmem.

o yolu bilmiyorum canım. o kadar kötü anlattılarki, tecrübe edemedim :D eşim azcık asabileşiyor zonguldak yollarında. oraya çıkarmayı yemedi benim ...

boluya giderken sıcaklık birara -8di biliyormusun? dorukhandan sonra kar. boluda epey vardı...

bikaç sayfa önce uzunca yazıverdim kuzum. bulayım da göndereyim... cidden birşey yok. kontrolüm vardı bgn

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
merhaba kızlar,

dünkü bunalımım sabah da devam ediyordu. doktorum bugün az daha beni sezeryanla doğurtuyordu. oğlum 3600 gramı geçmiş. sen bunu nasıl doğuracaksın dedi. doğuramazsam sezeryana alırsınız dedim. bu halimle şaka yapmaya yeltenerek. bugün mü istersin pazartesi mi dedi :sok sabahtan eşime kızmıştım. kafam allak bullaktı. bugün pek keyifli değilim pazartesi olsun dedim. düşünebiliyormusunuz, 2 dakikada ortada birşey yokken sezeryanı kabul ettim :( ben de bugünü çok istekli önermemiştim zaten dedi. nst çekildi. sancı az. birkaç tane 50 -60. sinirimden ağladım nstyi göstermek için beklerken. çok tecrübesiz ve çaresiz hissettim. hazır değilim tabi böyle bir doğuma.

doktorum sezeryan yapalım, normal doğum yapamazsın demiyor. fakat size de anlattığım gibi her kontrolde sezeryan seçeneğini önüme fırlatıp benim kafamı karıştırıyor. bu bebek artık doğabilir, sorun yaşamaz diyor. ama sizden ve okuduklarımdan edindiğim bilgiye göre bebek içerde ne kadar kalırsa o kadar iyi. niye bu adam böyle yapıyor diye kafayı yiyorum sonra...

neyse nst sonucu için içeri tekrar girdiğimde hemen pazartesiyle ilgili bilgiler vermeye başladı. sezeryan mı yapacaksınız illaki dedim. doğuracak olan sensin, senin bebeğin, ben sadece sen ne istersen onu yapabilirim dedi. herşey bu kadar normalken, bebeğim tehlikede değilken(çok şükür) sezeryan ile doğurmak benim içime sinmiyor, normal doğumla ilgili bir takıntım yok, sadece benim bünyemin hangisini daha iyi tolere edebileceğini bilmiyorum ve kafam çok karışık dedim. haklısın, bebeğin için şuanda hiçbir sorun yok dedi. suni sancı istiyorsan muayene etmem lazım dedi. edin o zaman dedim. şuanda etmemin bir manası yok, perşembe yada cuma kontrole gelin, o zaman bakalım, muayeneyi yapalım, suni yada sezeryan kararı verelim dedi.

kızlar bana akıl verin nolur. doktorumun bu tavrı beni öldürüyor. sizce şu durumda değiştirmelimiyim :mendil:, yoksa bu zamana kadar sağolsun ilgiyle alakayla tedavimi yaptı, bu haftaya kadar getirdi deyip devam mı etmeliyim

yazdığınız mesaj çok kısaaa :sinir: :sinir: sananeeeeeeeeeeeeee :sinir:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
hımmmm... kafa karışıklığı ve son günlerin vermiş olduğu ruh hali.

lidilim biliyosun benim kadar normal doğum için bi tarafını burda yırtan, sezoş olacam diyenlere "kızlar yapmayın, bi aksilik bi zorunluluk yoksa normal doğum yapın ne olur" diyen yoktu burda.

ne zaman dr'um bebek çok iri 2,5-3 hafta hep önden gidiyor bu gidişle normal doğum seni çok zorlar dedi işte o zaman sezoşu düşünmeye başladım ben.

inan şimdi hangisi olursa olsun sezoşa daha çok sevineceğimi biliyorum. çünkü; bebeğim (ki seninki de hep önden gitti) hakikaten önde. bak cuma kontrolüm vardı dr bebek sata göre 36 haftasını tamamlamak üzere ama ölçümleri 39 haftalık dedi. iri yani yapabilecek bişi yok. belki 2. doğumum olsa gözümü karartıp bunu normal doğuracam dıyebilirim ama bu bizim ilk doğumumuz. malum orası daha önce bu kadar büyük bişeyi içinden çıkarmayı hiç denemedi. tecrübemiz yok, neyin ne olduğunu bilmiyoruz. :(

senin bebek'te 3600'ü geçmiş (maşallah) iri belli. bu doğum olana kadar bi 200-300 o da en az gram alacağına işaret.

sezoş'dan bu kadar çekinme. bebek kaç haftalık oldu?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
hımmmm... kafa karışıklığı ve son günlerin vermiş olduğu ruh hali.

lidilim biliyosun benim kadar normal doğum için bi tarafını burda yırtan, sezoş olacam diyenlere "kızlar yapmayın, bi aksilik bi zorunluluk yoksa normal doğum yapın ne olur" diyen yoktu burda.

ne zaman dr'um bebek çok iri 2,5-3 hafta hep önden gidiyor bu gidişle normal doğum seni çok zorlar dedi işte o zaman sezoşu düşünmeye başladım ben.

inan şimdi hangisi olursa olsun sezoşa daha çok sevineceğimi biliyorum. çünkü; bebeğim (ki seninki de hep önden gitti) hakikaten önde. bak cuma kontrolüm vardı dr bebek sata göre 36 haftasını tamamlamak üzere ama ölçümleri 39 haftalık dedi. iri yani yapabilecek bişi yok. belki 2. doğumum olsa gözümü karartıp bunu normal doğuracam dıyebilirim ama bu bizim ilk doğumumuz. malum orası daha önce bu kadar büyük bişeyi içinden çıkarmayı hiç denemedi. tecrübemiz yok, neyin ne olduğunu bilmiyoruz. :(

senin bebek'te 3600'ü geçmiş (maşallah) iri belli. bu doğum olana kadar bi 200-300 o da en az gram alacağına işaret.

sezoş'dan bu kadar çekinme. bebek kaç haftalık oldu?

yok yavrum, sezoştan çekiniyorum değil mesele. belki benim için daha sağlıklı olcak. ama doktor bana bırakıyor, yönlendirmiyor ama kafamı da karıştırıyor :sinir: ben nasıl karar vereyim. bence 3600 (ki kendisi dedi 3200-4000 arası doğar, yanılma payımız +- var) çok da doğmayacak bir kilo değil. iri bebek evet ama çokçok iri değil. belki bu gece sancım gelecek, bu kilosuyla doğacak bebek. nerden bilebiliriz. neden beklemeyi çok uygun görmüyor bu adam? he bir sorun görüyorsa, onu desin. dakikada yatayım sezeryana.

36 hafta 6 günlük bgn cnm...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
yok yavrum, sezoştan çekiniyorum değil mesele. belki benim için daha sağlıklı olcak. ama doktor bana bırakıyor, yönlendirmiyor ama kafamı da karıştırıyor :sinir: ben nasıl karar vereyim. bence 3600 (ki kendisi dedi 3200-4000 arası doğar, yanılma payımız +- var) çok da doğmayacak bir kilo değil. iri bebek evet ama çokçok iri değil. belki bu gece sancım gelecek, bu kilosuyla doğacak bebek. nerden bilebiliriz. neden beklemeyi çok uygun görmüyor bu adam? he bir sorun görüyorsa, onu desin. dakikada yatayım sezeryana.

36 hafta 6 günlük bgn cnm...

anlıyorum yavrum. inan benim dr'da tam mi malak o konuda. insanı hasta ediyor. mesewla geçen beni durup dururken detaylı ultarason yapılan yere gönderdi tekrar. anneyiz biz anne adayıyız bebek içimizde osursa biz noluyor bişi mi oldu diye panik yapıyoruz. ogün kafamda türlü senaryolar kurdum acaba bişi mi gördü bişi mi oldu yavruma diye.

ama yoooo gayet de ıyıymiş. bazen dr'lar manyaklaşıyor. benimki de bana bırakıyor ilk sezoş fikrini kafama sokan oydu şimdi de bekleyecez diyor. anlam veremıyorum.

bizim hassas olduğumuz nokta dr'un bizi her şeyiyle yönlerdirmesini istememiz. açık açık bize; gökçe bebek iri doğuramazsın seni şu gün şu saatte sezoşa alıyorum" demesini istmememiz.

hayırlısı yavrum. kafana taktığın şy bu olsun.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
canım benim arkadaşım epiduralsiz tamamen normal 4,5 kg kız doğurdu
nasıl dedim çatır çatır dedi :D

yani benim karışıklığım da benim ve bebeğim için hangisinin en iyisi olduğunu bilmek ama drum dediğin gibi yönlendirmiyo

hay ağzın bal yesin. sorunumuz bu :( ya biliyorum normal doğum yapabilirim o gücü kendimde hisediyorum acı eşiğim yüksek ama bebeğim için iyi midir bebeğim hırpalanır mı onu bilemiyorum.

ya da acaba ya ben ne olacam? eğer gerçekten bebeğim çok çok iriyse bunu kaldırabilecek bi alt yapım var mı? açıkcası bunlardan korkuyorum.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
canım benim arkadaşım epiduralsiz tamamen normal 4,5 kg kız doğurdu
nasıl dedim çatır çatır dedi :D

yani benim karışıklığım da benim ve bebeğim için hangisinin en iyisi olduğunu bilmek ama drum dediğin gibi yönlendirmiyo

aynı işte ya, senin bebeğin, sen doğuracaksın, sen karar ver diyor. ben ancak senin istediğini yapabilirim diyor.

aynen ben de hangi doğum şeklinin bize uygun olduğunu bilmiyorum. e doğal olarak dimi? yoksa 4000 de doğurmaya çalışırım 5000 de :D oha coştum...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aynı işte ya, senin bebeğin, sen doğuracaksın, sen karar ver diyor. ben ancak senin istediğini yapabilirim diyor.

aynen ben de hangi doğum şeklinin bize uygun olduğunu bilmiyorum. e doğal olarak dimi? yoksa 4000 de doğurmaya çalışırım 5000 de :D oha coştum...

yeahhhh 4 kiloyu da doğururum 5 kiloyu da diyebilen bi cengaver var karşımızda. aynı bende sen gibi cesaretlıyım ama bi yandan da acabalarım var doğum esnasında oluşacak komplikasyonlara karşı...

açıkcası keşkelerle geri getiremeyeceğim şeyler için çekiniyorum :( o yüzden sezoş tarafım bu ara daha ağır basıyor.

hayırlısı.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
gelin hepinizi nezosa götüreyimm hatınlar.. normal hastası kendileri:D hepinizi catır catır dogurtsun :D:D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar