2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kızlar biraz okudumda alıntı yapmayı unutmusum..
bblau ve ecrin masallah bebişlerinize canım doktor olayları olmus sanırım...

diger herkeside toptan öpüyorum.
bugun insallah annem geliyor, onu almaya gidecegiz... bide bende doktora gittim, NST daha iyiydi galiba carsambaya randevu verdi........

Hepimizin hakkında hatırlısı olsun insallah.......:huhuu::huhuu::huhuu:

amin cnm saoll. senin de gözünaydın. daha cnn sıkılmaz artık oturursun anneciginle.. :utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar okuyamadım gecmisi her yerim agrıyo walla ooy oy..pazartesi gelen bebis kiminkiydi ? ne güzel Allah tamamına erdirsin insallah..bizimkine daha var heralde beklemek sabırsızlandırmaya basladı artık gecmiyo gunler:uyku:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
merhaba kızlar,

dünkü bunalımım sabah da devam ediyordu. doktorum bugün az daha beni sezeryanla doğurtuyordu. oğlum 3600 gramı geçmiş. sen bunu nasıl doğuracaksın dedi. doğuramazsam sezeryana alırsınız dedim. bu halimle şaka yapmaya yeltenerek. bugün mü istersin pazartesi mi dedi :sok sabahtan eşime kızmıştım. kafam allak bullaktı. bugün pek keyifli değilim pazartesi olsun dedim. düşünebiliyormusunuz, 2 dakikada ortada birşey yokken sezeryanı kabul ettim :( ben de bugünü çok istekli önermemiştim zaten dedi. nst çekildi. sancı az. birkaç tane 50 -60. sinirimden ağladım nstyi göstermek için beklerken. çok tecrübesiz ve çaresiz hissettim. hazır değilim tabi böyle bir doğuma.

doktorum sezeryan yapalım, normal doğum yapamazsın demiyor. fakat size de anlattığım gibi her kontrolde sezeryan seçeneğini önüme fırlatıp benim kafamı karıştırıyor. bu bebek artık doğabilir, sorun yaşamaz diyor. ama sizden ve okuduklarımdan edindiğim bilgiye göre bebek içerde ne kadar kalırsa o kadar iyi. niye bu adam böyle yapıyor diye kafayı yiyorum sonra...

neyse nst sonucu için içeri tekrar girdiğimde hemen pazartesiyle ilgili bilgiler vermeye başladı. sezeryan mı yapacaksınız illaki dedim. doğuracak olan sensin, senin bebeğin, ben sadece sen ne istersen onu yapabilirim dedi. herşey bu kadar normalken, bebeğim tehlikede değilken(çok şükür) sezeryan ile doğurmak benim içime sinmiyor, normal doğumla ilgili bir takıntım yok, sadece benim bünyemin hangisini daha iyi tolere edebileceğini bilmiyorum ve kafam çok karışık dedim. haklısın, bebeğin için şuanda hiçbir sorun yok dedi. suni sancı istiyorsan muayene etmem lazım dedi. edin o zaman dedim. şuanda etmemin bir manası yok, perşembe yada cuma kontrole gelin, o zaman bakalım, muayeneyi yapalım, suni yada sezeryan kararı verelim dedi.

kızlar bana akıl verin nolur. doktorumun bu tavrı beni öldürüyor. sizce şu durumda değiştirmelimiyim :mendil:, yoksa bu zamana kadar sağolsun ilgiyle alakayla tedavimi yaptı, bu haftaya kadar getirdi deyip devam mı etmeliyim

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bence once normal dogum dene yok isler degisirse sezeryanla alsın..cok biliyo bu simdiki doktorlar gıcık oluyorum benim esim 5.5 kg dogmus kardesi 6.5 kg hemde NORMAL.. onlar nası dogdu o zaman ?? sen bilirisin ama madem normal istiyodun normal dogum yap korkma nolcak ki yemisim o doktoru ben.:sinir:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
littlesun'cım, oncelikle masallah yavruna... doktorun yanlış birsey soylemiyor ama beklemeside yanlış degil tabii ki... eger klinik olarak sakıncalı bir durum yoksa ki senin durumunda yok gorunuyor, bence icindeki ses ne diyorsa öyle davran tatlım...
her yigidin bi yogurt yiyisi vardır seniin doktorunun tercihi oyle olmus...

seninle SAT aynı benim, benim yavrus 3.ooogr. civarında olmasına karsın banada doktor her an herseye hazırlıklı ol dedi.. sonucta klinik olarak vakitleri doldu.. kendisi dogaldan bile gelebilir dedi... buna erken dogum diyemeyiz dedi...

yani beklemek istersen bekle canım, ama sakin kafayla içine sinerek bi karar ver...
Hakkında hayırlısı olsun... unutma ki herkesin durumu kendine ozeldir... doktorun seni yakından takip eden biri olarak senin için iyisini yapmaya calısıyordur.. bu benim fikrim............

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
bence once normal dogum dene yok isler degisirse sezeryanla alsın..cok biliyo bu simdiki doktorlar gıcık oluyorum benim esim 5.5 kg dogmus kardesi 6.5 kg hemde NORMAL.. onlar nası dogdu o zaman ?? sen bilirisin ama madem normal istiyodun normal dogum yap korkma nolcak ki yemisim o doktoru ben.:sinir:

littlesun'cım, oncelikle masallah yavruna... doktorun yanlış birsey soylemiyor ama beklemeside yanlış degil tabii ki... eger klinik olarak sakıncalı bir durum yoksa ki senin durumunda yok gorunuyor, bence icindeki ses ne diyorsa öyle davran tatlım...
her yigidin bi yogurt yiyisi vardır seniin doktorunun tercihi oyle olmus...

seninle SAT aynı benim, benim yavrus 3.ooogr. civarında olmasına karsın banada doktor her an herseye hazırlıklı ol dedi.. sonucta klinik olarak vakitleri doldu.. kendisi dogaldan bile gelebilir dedi... buna erken dogum diyemeyiz dedi...

yani beklemek istersen bekle canım, ama sakin kafayla içine sinerek bi karar ver...
Hakkında hayırlısı olsun... unutma ki herkesin durumu kendine ozeldir... doktorun seni yakından takip eden biri olarak senin için iyisini yapmaya calısıyordur.. bu benim fikrim............

kızlar gerçekten sağolun.
evet normal doğum yapmak istiyorum ama benim için doğru doğum şekli o mudur bilmediğimden kafam böyle karışık. doktorum sezeryanda diretiyor olsa kötü niyetli olduğunu düşünebilirdim. ama öyle yapmıyor. sen nasıl istersen diyor. ama ben de doktor olarak biraz da o yönlendirsin istiyorum. sorun bu.

benim normal doğumda bir sürü sıkıntı yaşayan arkadaşım da var, sezeryanla 1gün sonra evini süpürmeye kalkan da... yani bu doğum yöntemi biraz bünyeyle alakalı. farkındayım

bir de pazartesi oğlumun soldan sağa geçtiğini öğrenmiştim. sırtı artık sağda. doktor sırtı sağda olan bebeklerin pek gelmeye niyeti olmadığını söyledi. ama sadece bir faraziye tabi bu dedi...

haftaiçi iyice düşünüp karar vermem lazım.

tekrar teşekkürlerrrr :utan:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ben geldim kızçeler tam tamına 3 saattir elektrikler gidik burda şaştım kaldım valla evdeydim bende henüz indim büroya ne dinlenmişim ama yaa

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar gerçekten sağolun.
evet normal doğum yapmak istiyorum ama benim için doğru doğum şekli o mudur bilmediğimden kafam böyle karışık. doktorum sezeryanda diretiyor olsa kötü niyetli olduğunu düşünebilirdim. ama öyle yapmıyor. sen nasıl istersen diyor. ama ben de doktor olarak biraz da o yönlendirsin istiyorum. sorun bu.

benim normal doğumda bir sürü sıkıntı yaşayan arkadaşım da var, sezeryanla 1gün sonra evini süpürmeye kalkan da... yani bu doğum yöntemi biraz bünyeyle alakalı. farkındayım

bir de pazartesi oğlumun soldan sağa geçtiğini öğrenmiştim. sırtı artık sağda. doktor sırtı sağda olan bebeklerin pek gelmeye niyeti olmadığını söyledi. ama sadece bir faraziye tabi bu dedi...

haftaiçi iyice düşünüp karar vermem lazım.

tekrar teşekkürlerrrr :utan:

sen iyice dusun tasın..doktorunla da kesin bi tavırla konus,ben aslında normal dogum istiyorum ancak ben ve bebegim icin ufacık bi risk bile soz konusuysa o zaman sezeryan olsun bu konuda da uzman sizsiniz siz beni yonlendirceksiniz de..eger normal dogum yapmaya uygunsun derseniz normal olsun yok risk alamayız diceginiz bi durum varsa sezeryan olsun de..
benimki mesela dedi bana,normal dogum yapmaya uygun su an hersey ilk once normal dogum denicez dedi beklenmedik bisi olursa yaparız sezeryan dedi tamam dedim..acık acık konus doktorla en iyisi..sonuc olarak ne sekilde olucagı su saatten sonra cok ta onemli degil sende bebeginde saglıklı olun da bi sekilde dogum olayı olucak eninde sonunda

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
littlecm cnm benim bencede bekle daha zamnın çok kim demiş doğuramassın die yok böyle bişi sen bence sancın gelene kadar bekle balım saten sakıncalı bir durumsa direk sezeryana alırlar ama neden haftasından önce olsun ki??

yengemden örrnek vereyim 41+4 e kadar beklemiş son kuzenimde o güne kadar daha bebek dönmemiş düşünün artık sezeryan mecburiymiş son gece artık sezeryana alacaklarken bebek dönmüş ve sabah sancıları tutmuş doğuramıycaksın die bişi yok o bebek içimizde patlamıycak yaa bir yemeğin bile pişme süresi var nohutu yarım saat pişirirsen neye benzer 1 saat pişirirsen neye benzer 37 haftadada aldırmaya gerek yok die düşünüyorum

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
merhaba kızlar,

dünkü bunalımım sabah da devam ediyordu. doktorum bugün az daha beni sezeryanla doğurtuyordu. oğlum 3600 gramı geçmiş. sen bunu nasıl doğuracaksın dedi. doğuramazsam sezeryana alırsınız dedim. bu halimle şaka yapmaya yeltenerek. bugün mü istersin pazartesi mi dedi :sok sabahtan eşime kızmıştım. kafam allak bullaktı. bugün pek keyifli değilim pazartesi olsun dedim. düşünebiliyormusunuz, 2 dakikada ortada birşey yokken sezeryanı kabul ettim :( ben de bugünü çok istekli önermemiştim zaten dedi. nst çekildi. sancı az. birkaç tane 50 -60. sinirimden ağladım nstyi göstermek için beklerken. çok tecrübesiz ve çaresiz hissettim. hazır değilim tabi böyle bir doğuma.

doktorum sezeryan yapalım, normal doğum yapamazsın demiyor. fakat size de anlattığım gibi her kontrolde sezeryan seçeneğini önüme fırlatıp benim kafamı karıştırıyor. bu bebek artık doğabilir, sorun yaşamaz diyor. ama sizden ve okuduklarımdan edindiğim bilgiye göre bebek içerde ne kadar kalırsa o kadar iyi. niye bu adam böyle yapıyor diye kafayı yiyorum sonra...

neyse nst sonucu için içeri tekrar girdiğimde hemen pazartesiyle ilgili bilgiler vermeye başladı. sezeryan mı yapacaksınız illaki dedim. doğuracak olan sensin, senin bebeğin, ben sadece sen ne istersen onu yapabilirim dedi. herşey bu kadar normalken, bebeğim tehlikede değilken(çok şükür) sezeryan ile doğurmak benim içime sinmiyor, normal doğumla ilgili bir takıntım yok, sadece benim bünyemin hangisini daha iyi tolere edebileceğini bilmiyorum ve kafam çok karışık dedim. haklısın, bebeğin için şuanda hiçbir sorun yok dedi. suni sancı istiyorsan muayene etmem lazım dedi. edin o zaman dedim. şuanda etmemin bir manası yok, perşembe yada cuma kontrole gelin, o zaman bakalım, muayeneyi yapalım, suni yada sezeryan kararı verelim dedi.

kızlar bana akıl verin nolur. doktorumun bu tavrı beni öldürüyor. sizce şu durumda değiştirmelimiyim :mendil:, yoksa bu zamana kadar sağolsun ilgiyle alakayla tedavimi yaptı, bu haftaya kadar getirdi deyip devam mı etmeliyim

cnm benim klinik zamanları doldugu için dr rahat davranıyor. benim dr um bile dün gelmiyo mu seninki daha dedi:D artık tamamlar cünkü.. endiselenmekte korkmakta cok haklısın. persembeye kadar daha vakit var iice düsünürsün, suni sancı içinde muayeneni olursun gelmezse ve illa normal istiyorsan. yüzdün yüzdün kuruguna geldin kendini sıkma ne olur. bide bebeişin zaten 3.600 gr. pratikte 5 kg dogdu 4 kg dpgdu eskiden sezeryan mi vardı diyoruz hepimiz duyuyoruz bunları. ama bebegin kafa capı büyüdükce ,kilosu arttıkca dogum bi tik zorlasır. dr belki buna binayen öle konusmustur. bebekte normal dogumda strese giriyormus ya cünkü. dr una güveniyorsan onu dinle. ama içim rahat degil diyorsan baska bir dr a muayene olup gidisatı ögrenebilirsin. belkide persembeye kadar kendiliginden gelir bebişin.. önemli olan senin nasıl daha rahat edicegin cnm.

dün hastahanede benimle aynı haftada bir kız bekliyordu. bebegi 3.700 müs. boyuda 56 cm falanmıs. yuhh dedim içimden. dr cuma alalım demiş sezosa. ama pazartesiye de gelebilir demiş. seninkine benzettim bian:utan:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
ahanda benim tickerim amuda kalkmış :D dün normal duruyodu bu demek oluyorki dönecek yada döndü yane :ask:

evet sabah gördüm ben araya laf girdi diyemedim tubişim:Ddönmüş tickerındaki bebe darısı eymene:D
benim kız dönmüş seninkide dönmğştğür belkide gerçi haftayla alakası yok sanırım son haftaya kadar dönmeyenlerde var ama benimkisi aceleci sanırım

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

yok kız hava karanlık saten evde olsam paso uyurdum eminim dinlenmek için uyumaya gerekte yok ayaklarımı uzatsam yetiyo zaten

bana niye yetmiyo lidırımm.. hastayım da atesim mi yok acaba anlayamıyorum. yatıyorum,dolanıyorum, uyumaya calısıyorum ama yok. omuzlarım dan vücuduma yayılan bi agrı, gözler,mde yanma, halsizlik.. :ates: burnum da kanadı 2 kez hapsırdım ya cok zedelendi heralde

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
littlım bence sen biraz daha bekle bazı doktorların aha kolay işlerine geliyor sezeryan hemen bebekte doktorda annede yıpranmadan çıkıveriyor bebek ama bebğin ve senin sağlığında sorun yoksa nedendirki bu acele etmesi anlamadım

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
neyse pazartesi ilk bebemiz geliyo hayırlısıyla:utan: cok heyecanlıı:ask: lilcss nerdsinn sekerimm yaff

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
evet sabah gördüm ben araya laf girdi diyemedim tubişim:Ddönmüş tickerındaki bebe darısı eymene:D
benim kız dönmüş seninkide dönmğştğür belkide gerçi haftayla alakası yok sanırım son haftaya kadar dönmeyenlerde var ama benimkisi aceleci sanırım
eymen dönük mü bilmiyorum ama aşağılara baskı yapıyo 2 gündür aslımm farketmemişim dana gibin tickeri :D
bana niye yetmiyo lidırımm.. hastayım da atesim mi yok acaba anlayamıyorum. yatıyorum,dolanıyorum, uyumaya calısıyorum ama yok. omuzlarım dan vücuduma yayılan bi agrı, gözler,mde yanma, halsizlik.. :ates: burnum da kanadı 2 kez hapsırdım ya cok zedelendi heralde

yok kız sen çok kafanı taktığın için oluyo olabilir benimde ağrılar müthiş ama beden yorgun uyuyorum ama kalktığımda biri beni dövmüş gibi heryerim acıyo belim omuzlarım gögüs kafesim akşamları burnum kanıyo heralde sabah farketiyorum elimi yüzümü yıkarken

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
ben gene acil çıkış yapıyrum kızlar malum fatih yok birilerine yıkılıyorum benide bırakın diye gene buldum birini:D:Dhadi öptüm sizi iyi ahftasonları size..p.tesi ilk doğum heycanı var ayyyyy düşündükçe ben heycanlanıyorum neyse öptüm sizleri çok çok görüşürüzz:D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bu yeni nesil doktorların gırtlağını sıkmak lasımm adam kesip biçmeye bayılıyolar zamnı gelmeden ya ne sakıncası var bebeğin sana dursun zamnı gelince doğmassa bakarsın çaresine o saman yaparsın sezeryan alla alla

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar