2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Günaydın...
Doktor 3 kg.ı ancak bulur bulmaz dedi lidoşum ama bakalım.
İnşallah biraz daha kilo aldıracak vaktim olur.
38. haftada çatı muayenesi yapıp karar verecek doktor doğum şekline...
Eee günümüz yaklaştı, artık yaşayacağız kasılmalar,sancılar :)

bak görr ahanda buraya yazıyorumm -ayse bebişin 3 kg üstünde doğacak içini ferah tutt bolbol beslen sütlaç ye ve haşlanmış ymurtanı ihmal etme bitanemm ok?

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Selam kızlar.
Öğleden sonra izinliydim,yazdıklarınızı okuyamadım.
Doktorumuzla randevumuz vardı, kontrole gittik.
Kızım hamdolsun sağlıklıymış.2700 gram kadar ve 49cm imiş.
Biraz düşük doğum ağırlıklı olacak bebeğimiz dedi doktorum.
Bu hafta baş ölçüleri biraz küçülmüş.Bunun sebebi bebeğin başının doğum kanalına girmesi,kafatası kemiklerinin içiçe geçmesiymiş.Bebek mesane altına inmiş, kafatası kemikleri angaje olmuş dedi.Ama asıl bomba cümle şuydu: "Bu angajmanı takiben 15 gün içerisinde %90 doğum bekleriz.Bohçanı hazırla":iyyyy:
NST'de sancın çıkmamış ama muhtemelen sertleşmelerin başlamış olmalı diye de ekledi.
Evet gerçekten de sertleşmeler başladı karnımda.
Kızlar şaka maka,benim doğumum sanırım yakın,Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin....

günaydın canım ....ayyy tuğba yazdı msnden blu bebek doğum kanalına girmiş aslı diye nasıl gireceğimi bilemedim:)heycan yaptım resmen yaaa ne olacaksa benim halim üstelik en son ben doğuracam valla kalpten giderim haaa:D:Dsöylemedi demeyin:D:D
kg düşük doğsa bile doğduktan sonra hızlı kg alıyormuş canım bana herkes böyle dşyor bende böyle teselli buluyorum sıkıntıya sokma kendini inşallah allah büyük hem daha zamanın var protein ağırlıklı beslen sende bakalım fark olur mutlaka...ya yeterki sağlıklı olsunlar 50-100 gr napalım artık az oluversinler

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ben burda bangır bangır dedim size hergün haşlanmış yumurtanızı mutlaka yiğin gece yatarken bir bardak sütünüzü eksik etmeyin die bacılar haftada 2 gün balık diğer günler et yada beyaz et die ama dinlemiyonuzzz sakalımız yok kii duyrulur bebişi şişko olsun isteyenler çok çok iyi beslenin bebekte dirençli olur

yok be şekerim. biraz da farklı faktörler de etkili gibi. ben mesela bu dediklerinin hiç birini düzenli yapmadım. hamileliğin başından beri yumurtadan soğudum iyice, zaten pek sevmezdim. ve biliyorsun bizim bebişin kilosunu.

2 haftadır kilo almıyor diye bir hafta boyunca ete süte yumurtaya yüklendim. almıyor, almıyor. yapcak birşey yok :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Günaydın kızlar;
Doğumlar yaklaştı sanırsam:) dün gece doğuruyorum sandım ya. şiddetli kasık ve bel ağrısı ve karnım o kadar serttiki. eşimde acaba doğummu diye düşündü:)Sabaha kadar 3 saatte bir neredeyse bebişin hareketleirni dinledik. Kuzucuğumu hiç uyutmadık:)

Allahım hayırlıısyla kavuştursun bebişlerimize..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
yok be şekerim. biraz da farklı faktörler de etkili gibi. ben mesela bu dediklerinin hiç birini düzenli yapmadım. hamileliğin başından beri yumurtadan soğudum iyice, zaten pek sevmezdim. ve biliyorsun bizim bebişin kilosunu.

2 haftadır kilo almıyor diye bir hafta boyunca ete süte yumurtaya yüklendim. almıyor, almıyor. yapcak birşey yok :D

öncelikle bünye meselesi tabiki littecim ama beslenmeninde önemi var herşey kg olmasada bebek dünyaya geldiği zaman bağışıklığı yüksek bir çocuk olurr beslenme dersi die bir dersin içinde bunları çok işledik zamanında herşey faydalı diyede hepsini bir arada yemekte doğru değil
mesela et yediğin zaman demir giriyo vucuda eğer hemen arkasından kalsiyum alırsan süt peynir yoğurt gibi o yediğin eti nötrlersin mesela yumurta faydalı evet ama gün içerisinde yediğin zaman farklı sabah aç karnına yediğin zaman çok farklı doğruları bilmediğimizden de yanlış beslenip yaramadığını düşünebiliriz bebek kg almayabilir ona şartlanmamak lasım

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Dün nette karıştırırken gördüm, Uzman TV de bir eczacı anne sütü arttırıcı kür verdi..

100 g. susam
50 g. çörek otu
50 g rezene
1 kg bal ile karıştırılır. Sabah akşam bir kaşık yenilir dedi.

ben yapmayı düşündüm. sizlede paylaşayım dedim..

Ya kızlar kafayı acayip emzirmeye takmış durumdayım. Hep onla ilgili şeyler okuyup, meme ile ilgili herşeyi aldım. Umarım bebişimin emecek nasibi vardır..

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

günaydınnn rus hatunum hani resim koycektin sende görcektik seni kandırıkçı :lilav:

ahhh ahhhhh eskide kaldı onlar artık şekerparem eskidendi o artık saçlar sarı değil ee zayıfta değilim bildiğin topa döndüm rusluk yalan oldu:Danlayacağın
yaa hep unutuyorum tuğbişim yaaaaa:(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Günaydın kızlar;
Doğumlar yaklaştı sanırsam:) dün gece doğuruyorum sandım ya. şiddetli kasık ve bel ağrısı ve karnım o kadar serttiki. eşimde acaba doğummu diye düşündü:)Sabaha kadar 3 saatte bir neredeyse bebişin hareketleirni dinledik. Kuzucuğumu hiç uyutmadık:)

Allahım hayırlıısyla kavuştursun bebişlerimize..

günaydın cnm benim valla hayırlısıyla bir bir doğurcaz bu belli oluyor ben önümüzdeki hafta başından itibaen teker teker gidiciyiz gibime geliyooo rabbim hayırlı zamanda gelmelerini nasip etsin tanselim kasılmalar olcak artık bundan sonra bünyemiz bile doğuma hazırlıyo kendini

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

öncelikle bünye meselesi tabiki littecim ama beslenmeninde önemi var herşey kg olmasada bebek dünyaya geldiği zaman bağışıklığı yüksek bir çocuk olurr beslenme dersi die bir dersin içinde bunları çok işledik zamanında herşey faydalı diyede hepsini bir arada yemekte doğru değil
mesela et yediğin zaman demir giriyo vucuda eğer hemen arkasından kalsiyum alırsan süt peynir yoğurt gibi o yediğin eti nötrlersin mesela yumurta faydalı evet ama gün içerisinde yediğin zaman farklı sabah aç karnına yediğin zaman çok farklı doğruları bilmediğimizden de yanlış beslenip yaramadığını düşünebiliriz bebek kg almayabilir ona şartlanmamak lasım

Evet canım haklısın. mesela 1 kaşık pekmez ardından 1 mandalina demir emilimini süper artırıp, ilaç gibi etki yapar..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Dün nette karıştırırken gördüm, Uzman TV de bir eczacı anne sütü arttırıcı kür verdi..

100 g. susam
50 g. çörek otu
50 g rezene
1 kg bal ile karıştırılır. Sabah akşam bir kaşık yenilir dedi.

ben yapmayı düşündüm. sizlede paylaşayım dedim..

Ya kızlar kafayı acayip emzirmeye takmış durumdayım. Hep onla ilgili şeyler okuyup, meme ile ilgili herşeyi aldım. Umarım bebişimin emecek nasibi vardır..
nasbi varsa emecek cnm benim notumu aldım teşekkür ederim paylaşım için ama çokta fazla kafaya takma bu meseleyi
ahhh ahhhhh eskide kaldı onlar artık şekerparem eskidendi o artık saçlar sarı değil ee zayıfta değilim bildiğin topa döndüm rusluk yalan oldu:Danlayacağın
yaa hep unutuyorum tuğbişim yaaaaa:(

yok bacım doğurunca bi boyatırsın saçlarını eski aslı geri gelir :lilav: unutma parmağına kurdele bağla :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

günaydın cnm benim valla hayırlısıyla bir bir doğurcaz bu belli oluyor ben önümüzdeki hafta başından itibaen teker teker gidiciyiz gibime geliyooo rabbim hayırlı zamanda gelmelerini nasip etsin tanselim kasılmalar olcak artık bundan sonra bünyemiz bile doğuma hazırlıyo kendini

Canım kasılmalara alışmıştım ama dün feci bişeydi. Karnım varya nasıl sertti anlatamam..Hayırlısı ile gelsin tosuncuklar..
Dün sancım varken eşime diyorumki ben daha doğum ahazır değilim. 35+2 günlük olmuşum ne zman hazır olcaksam..
Dün ağdamıda yaptırdım neyseki, ama canım çok acıdı ya..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

kesinlikle katılıyorum. ilaçlarda bile çok şahit oldum çevremde, kan ilacı alıp üstüne süt içen :D
amaaaan boşverin. dua edelim hiçbirinde gelişim geriliği yok.

geçen gün babamın bir kuzeni aradı. hep arar sorar sağolsun. uzun yıllar bebekleri olmadı. tüp bebek yaptırdılar. ikizlere hamileydi. erken doğum oldu ve bebeklerin birini kaybetti ne yazıkki. diğerinde de hem fiziksel hem zihinsel ciddi bir problem var :( bana direkt kilosunu sordu. 3200 civarı ama 2 haftadır değişmiyor dedim. benimkiler 1000 gr bile yoktu, hiç sıkıntı yaşamayacaksın bence, maşallah dedi. içim burkuldu. şükrettim. Rabbim esirgesin, kimselere yaşatmasın. herşeyin başı sağlık

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Canım kasılmalara alışmıştım ama dün feci bişeydi. Karnım varya nasıl sertti anlatamam..Hayırlısı ile gelsin tosuncuklar..
Dün sancım varken eşime diyorumki ben daha doğum ahazır değilim. 35+2 günlük olmuşum ne zman hazır olcaksam..
bende akşam ütü yaparken dediğin gibi 2 büklüm kaldım 2 cırlatttı beni sancı eşim kala kaldı panik oldu 2 dkda yok daha doğurmayacağım dedim gülüyo bende kendimi hazır hissetmiyorum

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
kesinlikle katılıyorum. ilaçlarda bile çok şahit oldum çevremde, kan ilacı alıp üstüne süt içen :D

geçen gün babamın bir kuzeni aradı. hep arar sorar sağolsun. uzun yıllar bebekleri olmadı. tüp bebek yaptırdılar. ikizlere hamileydi. erken doğum oldu ve bebeklerin birini kaybetti ne yazıkki. diğerinde de hem fiziksel hem zihinsel ciddi bir problem var :( bana direkt kilosunu sordu. 3200 civarı ama 2 haftadır değişmiyor dedim. benimkiler 1000 gr bile yoktu, hiç sıkıntı yaşamayacaksın bence, maşallah dedi. içim burkuldu. şükrettim. Rabbim esirgesin, kimselere yaşatmasın. herşeyin başı sağlık

Evet canım normal doğum süresine girdik, artık erken doğum değil. Senin kuzucukta maşalalh 3200 g. olmuş.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

aynen littecim :( çok zorr yaa rabbim kuzeninin yardımcısı olsun kgya takılmayın diyorum aslında hepimiz tosuncuk olsun istiyoruz ama öncelikle sağlıklı olsunlar dünyaya gelincede besleriz biz onları tıbta 2750-4000 gr bebek normale giriyo zaten kişinin bünyesinden bebeğin iriliğine göre değişiyo bu herkesinki iri olcak die bişi yok yaa

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

biz seninle aynıymışız canım. biz de 35+2. kasılmalar artık yakamazı bırakmayacak galiba. benim karnım da hep sert. ve annem aşağıya inmeye başlıyor dedi :sok

ağdayı perşembeye bıraktım. eşimin boş dersi varmış. artık yürümeye cesaret edemiyorum. doğumu kolaylaştırır, erkene alır diye tırsıyorum açıkçası. mantar da geçti bu arada. çok mutluyum. ama bir daha olmasın, hiç sevmedim :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar