2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
biz seninle aynıymışız canım. biz de 35+2. kasılmalar artık yakamazı bırakmayacak galiba. benim karnım da hep sert. ve annem aşağıya inmeye başlıyor dedi :sok

ağdayı perşembeye bıraktım. eşimin boş dersi varmış. artık yürümeye cesaret edemiyorum. doğumu kolaylaştırır, erkene alır diye tırsıyorum açıkçası. mantar da geçti bu arada. çok mutluyum. ama bir daha olmasın, hiç sevmedim :D

canım mantar tedavisi hemen oluyor bence tekrarlamazda. perşembe ağda yaptır, cuma kontrolün var demi..
ben gelecek haftayıda çalışarak bitirebilecekmiyim acaba.. resmen doğuracak gibi duruyorum:)

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
canım mantar tedavisi hemen oluyor bence tekrarlamazda. perşembe ağda yaptır, cuma kontrolün var demi..
ben gelecek haftayıda çalışarak bitirebilecekmiyim acaba.. resmen doğuracak gibi duruyorum:)

inşallah tamamlarsın tanselim kasma kendini benimde cumartesi kontrolum var bakalım nstye bağlancakmıyım 32 hafta raporumu biraz geçikmeli almış olacağım 33+0da

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
aaa sen izmirlisin demekki :) Hemde bornovaaa :) Hemşehriyiz oley :) Hangi hstanede doğum yapacaksın?

Bu arada kesinlikle dönence Tiny Love al:) Ben Fisher Price aldım hödük gibi :) Müzikleri de çok sıkıcı Bakarsın olmazsa çıtçıtlı olandan alırsın Ben kullanamadım açıkcası çok zor :iyyyy:

:D:D evet cnm. egepol de yapıcam nasipse..

kızzlaarrr günaydınnnn.. kocişimle biyere gidicizz sonra dr a gidicemm.. ayyy cok heyecanlıyımmm:evet: görüsürüzz dönüstee öptümmmm siziii:utan::utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben burda bangır bangır dedim size hergün haşlanmış yumurtanızı mutlaka yiğin gece yatarken bir bardak sütünüzü eksik etmeyin die bacılar haftada 2 gün balık diğer günler et yada beyaz et die ama dinlemiyonuzzz sakalımız yok kii duyrulur bebişi şişko olsun isteyenler çok çok iyi beslenin bebekte dirençli olur

Canım ben yumurta dışında diğer dediklerini zaten yaptım aslında.Yumurtayı da haftada birkaç kez, her gün olmadı.
Sütüm her gün en az 2 bardaktı, belki daha fazla, son bir ayı saymayalım ama öncesinde çok dengeli beslendim biliyosunuz. Alamadı ama kızım kilo.
Balık her gün yiyemesem de balık yağı her gün aldım ki bazılarına göre balıktan daha faydalı…
Şimdi her gün mutlaka yumurta ve et yiyeceğim.
Az önce koca bi dilim peynirle, haşlanmış yumurtamı yedim. Dün akşam annem zorla köfte tıktı en az 2 porsiyon.
Bu akşam yine et yiyecekmişiz :D

günaydın canım ....ayyy tuğba yazdı msnden blu bebek doğum kanalına girmiş aslı diye nasıl gireceğimi bilemedim:)heycan yaptım resmen yaaa ne olacaksa benim halim üstelik en son ben doğuracam valla kalpten giderim haaa:D:Dsöylemedi demeyin:D:D
kg düşük doğsa bile doğduktan sonra hızlı kg alıyormuş canım bana herkes böyle dşyor bende böyle teselli buluyorum sıkıntıya sokma kendini inşallah allah büyük hem daha zamanın var protein ağırlıklı beslen sende bakalım fark olur mutlaka...ya yeterki sağlıklı olsunlar 50-100 gr napalım artık az oluversinler

Canım benim çok teşekkürler, birbirimiz için ne kadar heyecanlanıyoruz dimi.
Bebek kanala girmiş ve kafatası kemikleri iç içe geçip doğuma hazırlamaya başlamış kendimi.%90 15 gün içerisinde doğum olur bu eylemden sonra dedi doktor :)
Hayırlısıyla inşallah Rabbim,sağlıkla.

yok be şekerim. biraz da farklı faktörler de etkili gibi. ben mesela bu dediklerinin hiç birini düzenli yapmadım. hamileliğin başından beri yumurtadan soğudum iyice, zaten pek sevmezdim. ve biliyorsun bizim bebişin kilosunu.

2 haftadır kilo almıyor diye bir hafta boyunca ete süte yumurtaya yüklendim. almıyor, almıyor. yapcak birşey yok :D

Ben de katılıyorum canım.Diğer faktörler de etkili. Ama proteinin etkisi yadsınamaz.
Ben şeker hastasıyım biliyosun, bebeğin kilolu olması çok normal ama olmadı.

Günaydın kızlar;
Doğumlar yaklaştı sanırsam:) dün gece doğuruyorum sandım ya. şiddetli kasık ve bel ağrısı ve karnım o kadar serttiki. eşimde acaba doğummu diye düşündü:)Sabaha kadar 3 saatte bir neredeyse bebişin hareketleirni dinledik. Kuzucuğumu hiç uyutmadık:)

Allahım hayırlıısyla kavuştursun bebişlerimize..

Günaydın canım, amin inşallah…
Ben de son düzlüğe girmişim dünkü kontrolde doktorumun söylediğine göre :)
Kasılmalarım da başladı ve sıklaştı.
Yolda yürürken dün, karnım fırlayıp düşecek sandım, o derece sertleşti gerginleşti.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar dün yazmışsınız ya hastane çantanıza mama kabı ve kaşığı koymuşsunuz.Nasıl birşey o ben de alayım ben almamışım onları.
tutuştum acil yardım :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Canım ben yumurta dışında diğer dediklerini zaten yaptım aslında.Yumurtayı da haftada birkaç kez, her gün olmadı.
Sütüm her gün en az 2 bardaktı, belki daha fazla, son bir ayı saymayalım ama öncesinde çok dengeli beslendim biliyosunuz. Alamadı ama kızım kilo.
Balık her gün yiyemesem de balık yağı her gün aldım ki bazılarına göre balıktan daha faydalı…
Şimdi her gün mutlaka yumurta ve et yiyeceğim.
Az önce koca bi dilim peynirle, haşlanmış yumurtamı yedim. Dün akşam annem zorla köfte tıktı en az 2 porsiyon.
Bu akşam yine et yiyecekmişiz :D

Canım benim çok teşekkürler, birbirimiz için ne kadar heyecanlanıyoruz dimi.
Bebek kanala girmiş ve kafatası kemikleri iç içe geçip doğuma hazırlamaya başlamış kendimi.%90 15 gün içerisinde doğum olur bu eylemden sonra dedi doktor :)
Hayırlısıyla inşallah Rabbim,sağlıkla.

Ben de katılıyorum canım.Diğer faktörler de etkili. Ama proteinin etkisi yadsınamaz.
Ben şeker hastasıyım biliyosun, bebeğin kilolu olması çok normal ama olmadı.

Günaydın canım, amin inşallah…
Ben de son düzlüğe girmişim dünkü kontrolde doktorumun söylediğine göre :)
Kasılmalarım da başladı ve sıklaştı.
Yolda yürürken dün, karnım fırlayıp düşecek sandım, o derece sertleşti gerginleşti.

aferin babuşuma ii bak adaya ki dirençli olsun
bu arada bu kasılmalar benim kafamı kurcalıyo bende başlaması erken değilmi?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Kızlar dün yazmışsınız ya hastane çantanıza mama kabı ve kaşığı koymuşsunuz.Nasıl birşey o ben de alayım ben almamışım onları.

bende almadım babuş ama ucu plastik kaşıklar oluyo nuk markanın filan bebedorun gözüme çarpmıştı mama tabağıda bdasız küçük bir kap e-bebek gibi mağazalarda bulabilirisn balım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

bende almadım babuş ama ucu plastik kaşıklar oluyo nuk markanın filan bebedorun gözüme çarpmıştı mama tabağıda bdasız küçük bir kap e-bebek gibi mağazalarda bulabilirisn balım

Bi bakayım o zaman e-bebeke filan...

aferin babuşuma ii bak adaya ki dirençli olsun
bu arada bu kasılmalar benim kafamı kurcalıyo bende başlaması erken değilmi?

Yok değil benim ne zamandır var,olması normal düzenli gelince doğum habercisi oluyormuş canım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canım ben tupperın küçük kapaklı bir kabını ve Nuck dan aldığım 2 tane mama kaşığını koydum..
biberon ve emziği valiizn en altına ihtiyaç olmaması temennisi ile koydum:)

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam kızlar.
Öğleden sonra izinliydim,yazdıklarınızı okuyamadım.
Doktorumuzla randevumuz vardı, kontrole gittik.
Kızım hamdolsun sağlıklıymış.2700 gram kadar ve 49cm imiş.
Biraz düşük doğum ağırlıklı olacak bebeğimiz dedi doktorum.
Bu hafta baş ölçüleri biraz küçülmüş.Bunun sebebi bebeğin başının doğum kanalına girmesi,kafatası kemiklerinin içiçe geçmesiymiş.Bebek mesane altına inmiş, kafatası kemikleri angaje olmuş dedi.Ama asıl bomba cümle şuydu: "Bu angajmanı takiben 15 gün içerisinde %90 doğum bekleriz.Bohçanı hazırla":iyyyy:
NST'de sancın çıkmamış ama muhtemelen sertleşmelerin başlamış olmalı diye de ekledi.
Evet gerçekten de sertleşmeler başladı karnımda.
Kızlar şaka maka,benim doğumum sanırım yakın,Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin....

Ay canım çok heyecanlandım yaaaa :sok Azcıkta tırstım..Ya ben sona yaklaştıkça ürkmeye başladım, gece uykudan uyanıp düşünür hale geldim..
Bu arada benimkisi de cuma gittiğimde 2.700dü, ama doktorum hala iri diye düşünüyor, seninkisi de zayıf diyor..Bence ikisi de bilmiyor, gayet ortalama bi ağırlık :D

kızlar bu arada üst kat komşum doğurmuş
31 aralık saat 22,30 bekleyememiş biraz daha
3 saat sürmüş doğum bi de uzun sürdü diyo
herşeyin toplamı bu
sancı başlaması artması doğması bitmesi 3 saat
şimdi ordan geliyom bebişi gördüm :)

Darısı başımıza inşallah...3 saat sürse keşke bizimde:utan:

Dün rüyamda yine doğurdum, yarabbim çok rahat doğuruyorum rüyalarımda, birde bebeğimin eşi çıktı nasıl rahatladım, kuş gibi oldum :)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Selam kızlar.
Öğleden sonra izinliydim,yazdıklarınızı okuyamadım.
Doktorumuzla randevumuz vardı, kontrole gittik.
Kızım hamdolsun sağlıklıymış.2700 gram kadar ve 49cm imiş.
Biraz düşük doğum ağırlıklı olacak bebeğimiz dedi doktorum.
Bu hafta baş ölçüleri biraz küçülmüş.Bunun sebebi bebeğin başının doğum kanalına girmesi,kafatası kemiklerinin içiçe geçmesiymiş.Bebek mesane altına inmiş, kafatası kemikleri angaje olmuş dedi.Ama asıl bomba cümle şuydu: "Bu angajmanı takiben 15 gün içerisinde %90 doğum bekleriz.Bohçanı hazırla":iyyyy:
NST'de sancın çıkmamış ama muhtemelen sertleşmelerin başlamış olmalı diye de ekledi.
Evet gerçekten de sertleşmeler başladı karnımda.
Kızlar şaka maka,benim doğumum sanırım yakın,Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin....

gözün aydın :)
demek sancı çıkmasa bile doğum yaklaşmış olabiliyor :sok kilosu iyi bence de, hadi bakalım kim önce alacak kucağına acaba?:durbun:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ay canım çok heyecanlandım yaaaa :sok Azcıkta tırstım..Ya ben sona yaklaştıkça ürkmeye başladım, gece uykudan uyanıp düşünür hale geldim..
Bu arada benimkisi de cuma gittiğimde 2.700dü, ama doktorum hala iri diye düşünüyor, seninkisi de zayıf diyor..Bence ikisi de bilmiyor, gayet ortalama bi ağırlık :D

Darısı başımıza inşallah...3 saat sürse keşke bizimde:utan:

Dün rüyamda yine doğurdum, yarabbim çok rahat doğuruyorum rüyalarımda, birde bebeğimin eşi çıktı nasıl rahatladım, kuş gibi oldum :)
gğnaydın azooommm doğur anacım kaldı 12 günün :D

günaydın lilacs

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Ne etsem ya koltuk mu silsem, kendimi sokaklara mı atsam :sackurutma:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ben zaten kendimden ocak ortası bi performans bekliyodum :D
İçime hep öyle doğuyodu :)
İlginci hiç heyecanlı değilim :sok
Ya azoşum bilmiyorum valla şimdi bu yavruşlar normal mi, iri mi, zayıf mı. Ben de şaştım.
Doktor usg aletinin çıkardığı bi grafik gösterdi, orda ortalama altı görünüyor.
Bi çan eğrisi çizdi senin bebeğinin kilosu bu çan eğrisinde %25lik kısımda dedi.Yani bebelerin %25i bu ağırlıkta oluyomuş, o zaman ortalama altıyız....Ne biliim....
Haftada 180 gram almış, eh Allah bereket versin dedi.
Yani kötünün iyisi gibi.Ama 2 hafta daha bu kadar alsa yine 3060 gram doğar.Fena değil sanki...
Ben SAT'a göre dün 36+2ydim, ama bu kiloyla bebeği 10 gün kadar geride buldu usg.

gözün aydın :)
demek sancı çıkmasa bile doğum yaklaşmış olabiliyor :sok kilosu iyi bence de, hadi bakalım kim önce alacak kucağına acaba?:durbun:

Saol canım...Bu gidişle açılışı ben yapacağım gibi ama, bakalım başka süpriz yapacak var mı :D

canım ben tupperın küçük kapaklı bir kabını ve Nuck dan aldığım 2 tane mama kaşığını koydum..
biberon ve emziği valiizn en altına ihtiyaç olmaması temennisi ile koydum:)

ben de e-bebek'e bi bakayım tanselcim ya.
doktor 15 gün filan deyince tutuştum :sok

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Ahahahahhaha benim hergünki halime girmişsin Azoşum :D Hergün küçük bi kovam var, içine su doldurup bugün nereyi silsem diye elimde onunla geziyom :D Hayır normalde de evimi .ok götürür .ıçımı kaldırıp silmezdim. Şimdi ne olduysa huyum değişti. Dün kalorifer peteklerinin üstlerini söküp içlerini sildim :D :D Bugün de salonu dökmeyi düşünüyorum :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Günaydın kızlar, umarım herkesler iyidir... :heyo:
günaydın simoşcummm biz iyiyiz ya sennn?
azo otur oturduğun yere kıza rahatlık batıyo anacım yok yane
ya üstteki de doğuranca dün gece bi ara uyandım beni bi panik aldı
çünkü büyük temizlik yapılmadı
oda yerleşmedi
yerleşmedi derken dolabın içi tamam da yatak yapılmadı cibinlik takılmadı
hastane çantam hazır değil
saçlarımı boyatmadım
bebek şekerleri ölee duruyo yapılmadı

offf yaa offff yetişemicem galiba

sen neyi bekliyon yavrucumm izne çıkmayı mu bence biran önce hızlan en yakın sat seninki:lilav:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar