2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
günaydın kızlarr..
hemen olaya gireyim asya için doktora gitmiştik ya dün biraz canım sıkıldı doktorun dediğine göre 40 cm 1303gr dedi boya fazlasıyla gitmiş kg olarak 1 hafta geride kalmış dedi canım sıkıldı biraz 29+3 teydim dün 1300 gr çok mu az yaaa 3 hafta sonra tekrar çağırdı hem rapor için hem kg alımı nasıl diye:(ama bunun yanında çok güzel şeylerde dedi yuvarlak yüzlü çok güzel bir kız bu yaa dedi köfte köfte dudakları var çok oğlanlar koşacak peşinden söyleyim dedi:):)bizden haberler böyle işte

canım ben 27 ve 32 de gittim 29 da gitmedim ama 27 de kaçtı onu hatırlamaya çalışıyorum 32de 2092 idi de 27 de kaçtı acaba akşam bakarım artık ultrasondan

bünyeden bünyeye değişiyor demekki canım ne deyim sağlıklı olsunlarda azcık zayıf olsun beslerim inşallah sadece pekmez iç dedi günde 1 fincan o bile 3 hafta sonra fark yaratacak dedi bakalım görecez

canım ben de ctesi zayıf gelince kilosu her sabah 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi yiyorum

Patronumuz umreye gitmişti, bize zemzem ve hurma getirmiş kutsal topraklardan.Allah kabul etsin içtim ve sağlık,kolay doğum diledim Rabbimden.Hepimizi de bir avazda kurtarsın inşallah Rabbim, dualarımda sizler de varsınız kızlar.

bana daha önce zemzem suyu gelmişti tasıyla birlikte
bu sabah da umreden hurmam geldi oleyy

hani benim meşhur bacak ağrım vardı bilmem hatırlar mısınız:eek:ky:
işyerinde çok kötü oldum birden.. yürüyemez hale geldim..
bi de ishal bulantı falan .. derken izin aldım eşim beni doktora götürdü-gozluk

geçmiş olsun

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben de senin gibi düşünüyorum.. eşim ayaralayabilirse orda bi doktor ayarlayacak..yani tanıdık bi bayan:D
muayenlerimi oldum en iyi aletlerle testlerimi de yaptım.. doğum beni gersin istemiyorum:(orda doğum olayı o kadar normal ki..
ben ordayken 6-7 kadın doğuma gitti..
bu arada bacak ağrım geçti:D
ayrıca doktor çok ilaç aldığınız için ishal ve bulantı olmuştur dedi.
eleviti bırak dedi.. magvitali de 1e düşür.. osteocarei iç dedi..
ne yapsam acaba..

Zeynep Kamili beğenmemin sebebi öncelikle tecrübeli doktorlarının oluşu.Orası kadın hastalıkları ve doğum hastanesi.Bebek fabrikası bi nevi.Devlet finanse ettiği için aletleri pekçok vasat hastaneninkinden iyi.Doktorları her gün onlarca vaka görüyorlar.Her çeşidinden.
Tacrübeleri sağlam.
Ama tabi muamelesi belki özeller gibi olmayabilir, onu bilemem, ki ben öyle kötü muameleye rastlamadım gittiğim zamanlarda.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
canım ben 27 ve 32 de gittim 29 da gitmedim ama 27 de kaçtı onu hatırlamaya çalışıyorum 32de 2092 idi de 27 de kaçtı acaba akşam bakarım artık ultrasondan

canım ben de ctesi zayıf gelince kilosu her sabah 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi yiyorum

bana daha önce zemzem suyu gelmişti tasıyla birlikte
bu sabah da umreden hurmam geldi oleyy

geçmiş olsun

bende pekmeze başladım canım bakalım 1 fincan dedi doktor etkisini beraber 3 hafta sonra görecez dedi bakalım hayırlısı artık birde protein ağırlıklı beslendimmi alır gibime geliyor inşallah

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
günaydın kızlarr..
hemen olaya gireyim asya için doktora gitmiştik ya dün biraz canım sıkıldı doktorun dediğine göre 40 cm 1303gr dedi boya fazlasıyla gitmiş kg olarak 1 hafta geride kalmış dedi canım sıkıldı biraz 29+3 teydim dün 1300 gr çok mu az yaaa 3 hafta sonra tekrar çağırdı hem rapor için hem kg alımı nasıl diye:(ama bunun yanında çok güzel şeylerde dedi yuvarlak yüzlü çok güzel bir kız bu yaa dedi köfte köfte dudakları var çok oğlanlar koşacak peşinden söyleyim dedi:):)bizden haberler böyle işte

Günaydın Aslıcım, gözünaydın diyim öncelikle çünkü kilonun az olmasına takılmıyorum hiç :) Çünkü biryandan içten içe korkuyorum 4 kilonun üzerine çıkmasından bebeğimin...Çıkarsa sezoş olucam çünkü :( Doğduktan sonra alır kilosunu, hatta son haftalarda bebekler hızla kilo alıyorlarmış..Köfte dudişlerini yediğim fidan gibi maşallah boyu :D

Ben de çok duygulanmıştım Azoşa mektup yazarken.Benimki not değil bildiğin 2 sayfalık mektup olmuştu :)

Ben de okurken çok duygulandım :utan: Uzun zamandır (8 sene) mektup almamıştım :)

Patronumuz umreye gitmişti, bize zemzem ve hurma getirmiş kutsal topraklardan.Allah kabul etsin içtim ve sağlık,kolay doğum diledim Rabbimden.Hepimizi de bir avazda kurtarsın inşallah Rabbim, dualarımda sizler de varsınız kızlar.

Allah kabul etsin canım, senden de Allah razı olsun..

masama döndüm iletini gördüm cnm..
nasılsın?

Geçmiş olsun canım ya, en son cuma kontrole gidecektin bebiş nasılmış?

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Günaydın Aslıcım, gözünaydın diyim öncelikle çünkü kilonun az olmasına takılmıyorum hiç :) Çünkü biryandan içten içe korkuyorum 4 kilonun üzerine çıkmasından bebeğimin...Çıkarsa sezoş olucam çünkü :( Doğduktan sonra alır kilosunu, hatta son haftalarda bebekler hızla kilo alıyorlarmış..Köfte dudişlerini yediğim fidan gibi maşallah boyu :D

Ben de okurken çok duygulandım :utan: Uzun zamandır (8 sene) mektup almamıştım :)

sağol azom yaa ilk başlarda özelliklede dün ilk duyduğumda ciddi manada canım sıkıldı ama mantıklı düşündüğümde haksızlık yaptığımı anladım ama genede ana yüreği işte bin bir tane şey geliyor aklına şükür sağlığından yana bir sıkıntısı yok en azından bu çok sevindirici bişey varsın 3-5 gr eksik doğsun napalım doğunca sütüm yarar inşallah..doğuma kadarda arayı kapatmak için çabalayacağım bakalım hayırlısı...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
sağol azom yaa ilk başlarda özelliklede dün ilk duyduğumda ciddi manada canım sıkıldı ama mantıklı düşündüğümde haksızlık yaptığımı anladım ama genede ana yüreği işte bin bir tane şey geliyor aklına şükür sağlığından yana bir sıkıntısı yok en azından bu çok sevindirici bişey varsın 3-5 gr eksik doğsun napalım doğunca sütüm yarar inşallah..doğuma kadarda arayı kapatmak için çabalayacağım bakalım hayırlısı...

Canım benim son haftalarda bebek hızla kilo alıyo diyolardı da inanmıyodum ben.Senin haftalarında filan hep düşüktü bebeğim de.Son haftalarda ayarlayacak o kendini,merak etme.Sen bol et+pekmeze devam et farkı göreceksin...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
37 veya 38 de başlamak lazım sanırım..
İlla hactan mı gelmesi lazım babuş ya? Marketten alsam olmaz mı?

Yooo bence hacdan gelmesi şart değildir azoş.Yani hurmanın içindeki etken maddeler değil mi doğumu kolaylaştıran.O maddeleri zaten etken yapan da Rabbim.
Ben de marketten alıcaktım tesadüf getirdi patronumuz.
Ama tabi 1 kase alamadım 5-10 tane ayırdım kendime :)
Yetmez ki yine marketten alcaz,yada aktardan filan.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Tekrardan merhaba,
hazır sütümü sağmaya diye kalkmışken sizlere aklıma kalan şeylerden mini bir tavsiye buketi yapayım dedim, bir elim mememdeyken :)

Öncelikle şunu bilinhiçbirşey hayal ettiğiniz gibi olmak zorunda değil, ama sonucunun güzel olması yeterli. ben hep annem yanımda olur derdim ama 25 gün kala doğum yapacağımı düşünemedim. o yüzden gurbette olanlar acil durumlarda yanlarında utanmayacakları, hatırları geçen birilerini de akıl listelerine yazsın. ben anladım ki asıl zenginlik dost biriktirmekmiş. dün yanımda eşim ve daha doğum yapmamış bir dostum durdu, gelen giden arayan da cabası. ama ben birtek eşimle tuvalete giebildim :)
yanınıza kitap alın, dergi ya da gazete. sancı aralarında vakit geçmiyor çünkü:)
bilin ki doğum çantanızda illa bir eksik olacak, stres yapmayın, kimseye çatmayın :) ama hasta bezinizi şimdiden koyun, gitti kokoş lohusa geceliğim daha 5. dakkada :)

ALINTIDIR

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Yooo bence hacdan gelmesi şart değildir azoş.Yani hurmanın içindeki etken maddeler değil mi doğumu kolaylaştıran.O maddeleri zaten etken yapan da Rabbim.

Tamam canım sağolasın..Ben de haftaya alayım, günde 2 tane ile başlar doğuma yakın abartırız :D

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
37 veya 38 de başlamak lazım sanırım..
İlla hactan mı gelmesi lazım babuş ya? Marketten alsam olmaz mı?

bende sanırım ya birrinden duymuştum yada okumuştum tam hatırlayamıyorum ama hz ayşe doğum yapacağı esnada sancısını gören peygamber efendimiz(sav)ya ayşe şu ilerde gördüğün hurma ağacının dibinden 3-5 tane hurma ye diye emretmiştir..ve hz ayşe dediğini yapmıştır daha kolay doğum yapmıştır...canım yani erken yemekte çokta mantıklı değilmiş rahmin gevşemesini sağlıyor duyduğum kadarıyla 36dan sonra ideladir sanırım canım hurma

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

Bebiş iyiymiş teyzesi 2065 gr olmuş boyu da 44 cm olmuş..
yalnız doğumum bir hafta geriye gitti..artık sataq göre değil ultrasona göre yazıyoruz dedi doktor..
hiç anlamdım ya..rakamlara takılmıyorum artık..saldım çayıra mevlam kayıra:D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Tekrardan merhaba,
hazır sütümü sağmaya diye kalkmışken sizlere aklıma kalan şeylerden mini bir tavsiye buketi yapayım dedim, bir elim mememdeyken :)

Öncelikle şunu bilinhiçbirşey hayal ettiğiniz gibi olmak zorunda değil, ama sonucunun güzel olması yeterli. ben hep annem yanımda olur derdim ama 25 gün kala doğum yapacağımı düşünemedim. o yüzden gurbette olanlar acil durumlarda yanlarında utanmayacakları, hatırları geçen birilerini de akıl listelerine yazsın. ben anladım ki asıl zenginlik dost biriktirmekmiş. dün yanımda eşim ve daha doğum yapmamış bir dostum durdu, gelen giden arayan da cabası. ama ben birtek eşimle tuvalete giebildim :)
yanınıza kitap alın, dergi ya da gazete. sancı aralarında vakit geçmiyor çünkü:)
bilin ki doğum çantanızda illa bir eksik olacak, stres yapmayın, kimseye çatmayın :) ama hasta bezinizi şimdiden koyun, gitti kokoş lohusa geceliğim daha 5. dakkada :)

ALINTIDIR

Ben ped koymuştum, ama annem olmaz o hasta bezi alalım dedi...Siz naptınız kızlar ped mi hasta bezi mi?

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Tekrardan merhaba,

ALINTIDIR

hahahahaaa süper resmen tiye almış doğumu evet yaa nekadar hazırım dersende bir eksik mutlaka çıkıyor demekki önemli olan relax olmak :ninni::ninni:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
günaydın kızlarr..

merhaba aslıcım bence kilosu dert edecegin sekilde az degil, Kagan Kocatepeye gore normal gibi hatta
'Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 39 cm. ve ağırlığı 1400 (1000-2080) gram!'

Masallah guzel kızına

Ben 2'li,3'lü testler, gebelik başlangıcındaki rutin kan tahlilleri ve detaylı usg'ye Zeynep Kamilde girdim.Doktorum da ordan emekli.Beni hep oraya yönlendirdi. O güvendiği için ben de Zeynep Kamile güveniyorum...Eğer doktorum halen orda çalışıyor olsaydı, yine dışarıdan muayene olmak kaydıyla belki de giderdim doğuma da...
Hurman Afiyet olsun canım...

Bende Zeynep Kamilde dogmusum valla annemin meleketliside bi doktor tanıdıgı da varmış ohh misler gibi... o cok sever orasını.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar