2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
sinirlerim bozuk ya :( eşime kızıyorum, anneme kızıyorum, kendime kızıyorum,ona buna herkese kızıyorum. ve işin kötüsü sonradan da sinirim geçmiyor, hep kendimi haklı görüyorum. annem 5 haftayı geçti burda. aklı hep evde biliyorum. ona üzülüyorum. evde kardeşim ve babam var. kardeşim erkek ve çalışıyor. ne yiyorlar, evin temizlik durumu ne halde ben bile düşünüyorum :( kayınvalidem topu hep anneme atıyor. kızdım ona da ilk defa. annem azcık da sen gel ben bakayım evde durumlar nasıl diyor, bir de ben doğum sancısında yanında tek olmak istemyiorum dayanamam diyor, ben şu gün gelcem, bu gün gelcem deyip duruyor :( eşim de annemi göndermiyor, aklım sende klaıyor diyor. ona da kızıyorum. annesi gelsin baksın biraz da mademki. ona laf yok :(

çarpıntım var bugün. azcık toz alayım dedim. ölüyorum sandım. kaloriferleri de bir yakmışlar ki, yanlışlıkla banyodakine bacağım değdi, kıpkırmızı oldu, yandı bildiğin :( hava da bir güneşliki dışarda. pes diyorum onlara da...

böyle işte canım. kolay kolay şikayet ettiğimi görmemişsinizdir benim. inan çok bunaldım valla. gözlerim hep dolu dolu. elimde değil :( :(

Canım üzme, sıkma kendini ferahlat. Bu kayınvaldeleer hakkaten kendini hiç yormuyor. Ancak kız anneleri koşturuyor. Ben kayınvaldemle aynı şehirde olmama rağmen bi yardım görmedim. Sonuçta 68 yaşında ama gayet sağlıklı. Ama hiç üzmez kendini. Bende bana verieln değer kadar değer veriyorum..Kendi işlerimi kendim planlıyorum, şükürler olsun Allahım yardımcı oluyor.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Benim eşim de aynen seninki gibi.Hatta seninki daha iyi en azından gayret göstermiş.Ben neden bu kadar acele ediyormuşum,neden stres oluyormuşum, zamanı gelince bulunurmuş.Şimdi bulunamıyor zamanı gelince sıkışınca o stresle nasıl buluruz?Neden bu kadar raatsın neye güveniyorsun annene mi, anneme mi diyorum ses yok!
Yabancı uyruklu bakıcı almış şirketlerinden biri onu diyor bana :sok
Tövbe yarabbim!
Dün konuştuğum başka bir kadın 1000 TL istedi.Bir başkası da 1400 alıyormuş, birinin çocuğuna bakıyormuş,kabul etmedi zatten....

yuh diyorum istemsiz. çalışma daha iyi :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canım ben kısmetse haziranda işe başalayacağım. Karşı komşuma söyledim, sözümüz sağlığa deyip anlaştık. Başka birini hiç düşünmedim. Karşı komşum çok iyi bir insan ve çok güvenilir. Fiyat hiç konuşmadık ben normal bakıcı fiyatlarından fazla veririrm.
Geçenlerde apartmada bi kadın var,55 yaşalrında tek yaşıyor. Bebeğe bakmak istediğini bana söyledi(sanki ben bakıcı arıyorum dedimde). Kadın günde 2 paket sigara içiyor ben ona nasıl emanet ederim. Kibarca bişeyler söyledim, niyetimi anladı.

Aynen bizde sözümüz sağlığa deyip anlaştık, detay konuşmamıştık tatlım.Ben de doğum artık yaklaştı fiyatı da konuşalım diye gittim evine.Yani ne benim bütçemi aşsın, ne onun emeği karşılıksız kalsın, karşılıklı gönlümüz olsun diye.Hiç beklemiyordum bu tavrı, anlaşmıştık zira.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Aynen bizde sözümüz sağlığa deyip anlaştık, detay konuşmamıştık tatlım.Ben de doğum artık yaklaştı fiyatı da konuşalım diye gittim evine.Yani ne benim bütçemi aşsın, ne onun emeği karşılıksız kalsın, karşılıklı gönlümüz olsun diye.Hiç beklemiyordum bu tavrı, anlaşmıştık zira.

Canım başka kişlerle görüş, kendileri bilirler. Bide bakıcıyı çalışmaya başlamadan 1 ay önce yanına alırsın. Benim karşı komşum bakmazsa başka bir bakıcı bakmak durumunda kalırsam eve kamera sistemi taktırmayı düşünüyorum..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Canım üzme, sıkma kendini ferahlat. Bu kayınvaldeleer hakkaten kendini hiç yormuyor. Ancak kız anneleri koşturuyor. Ben kayınvaldemle aynı şehirde olmama rağmen bi yardım görmedim. Sonuçta 68 yaşında ama gayet sağlıklı. Ama hiç üzmez kendini. Bende bana verieln değer kadar değer veriyorum..Kendi işlerimi kendim planlıyorum, şükürler olsun Allahım yardımcı oluyor.

ya böyle bir insan değildir aslında. o yüzden çok kızdım. telefonda şöyle yorulma, şunu yapma diye akıl vermiyor mu bir de, kendimden geçiyorum sinirden. annem yanımda ne yorulcam ? düşünceli olduğunu biliyorum ama detaycı değil galiba pek

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ah be kuzum, 5 yıllık öğretmenim, yaptığım yardımın haddi hesabı yok maddi, manevi. çok şükür. yatılı ilköğretim okulunda çalıştım. öğrencilerime karşı hep hassas ve düşünceli olmuşumdur bu anlamda. buzdolabımın üstünde bir not var, sadece bir etek, body ve ayakkabı için "sen benim annem gibisin, bana kıyafet verdiyin için çok teşegü ederim" yazıyor. yatılı okulda kalan birinci sınıf öğrencisi bir kızdı. hiç acımam. son kuruşumla çocuk sevindirmeye çalışırım.

ama eşim bu işi abartıyor artık. hakedene hakettiğini vereceksin. çocuk karşına geçip babasının verdiği 50 lira harçlığı gösteriyorsa, haketmiyor senin yardımını demektir. yoksa inan kötü kalbimden değil kıskançlığım. bazı çocuklar öyle kötü huylu oluyor ki, öğretmeni parmağında oynatıyor. ben ona müsade etmesine kızıyorum (ki bu çocuk geçen yıl kantinden aldığı şeyler için "öğretmenim istiyor, parasını sonra vericekmiş" deyip kabarık bir hesap oluşturan bir öğrenci )

ay cok duygulandım okurken.elbette yardım yapılacak insan var yapılmayacak insan var haklısın.zor iş öğretmen olmak hem de cok zor.bende sen rahatla su dönemde sıkma canını diye dedim.hani derler ya iyilik yap denize at.kul bilmezse malik bilir diye.o hesap olsun canım sizinkide.sıkma canını canım

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ben 600-650 tl diyordum ama, sanırım piyasanın epey gerisindeyim.

İstanbulda fiyatlar çok farklı.. Ben komşum için 500 YTL düşündüm. Burda 350-450 YTL genelde bakıı fiaytları.. Aslında 1 yıl ücretsiz izin alabilirim ama kariyerimden çok çalmış olurum..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
:eek:ky::eek:ky: noluyor bakayım burda?

kız bu ev hanımları napıyolar evde anacım? sabahtan beri ordan oraya atıyorum kendimi öffff.

hosgeldin kızz..napak anacım ev hanımları olarak yan gelip yuvarlanıyoz işte aksama kadar.işleri yapıp komsu ziyaretine baslıyom ben mesela.kahveye ayrı komsuya,fal baktırmaya ayrı komsuya..sen şimdi alışamazsın daha yenisin:evet::evet:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

evet canım zaten annen burda olsa daha az düsünürdün eminim hic degil arada bakıcıya bakardı oda... evet kayınvalide niye geri durdu ki? neyse bosverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. su akar yolunu bulur hersey ben ona inanıyorum ...

yoksa düsün düsün tak, düşün... cok fena oluyo insan... heleki cok detaycı ve ayrıntıcı bi kişilikse aman yani.... valla gerek yok..........

Hakkınızda hayırlısı olsun canım, en birinci bakıcı sizin olsun insallah.............:utan::utan:

Amin canım inşallah :)
rahat bıraktım kendimi zaten.Biraz da babası düşünsün.Babamın evinden getirmedim ya Sılayı :)

babuş buldum ben bakayım kız adaya misler gibinde bakarım :D paraya bakk manyaklar top atcaklarda yorulcaklar sankii benim patronum ol babuşşş

Valla bak Lidoşum ele gitmesin bari paralar :cokkomik:

kötü olmuş senin için canım
inşallah o kadından daha iyisini bulursun ve hakkında hayırlısı olur

İnşallah canım.Senin oğluna kim bakacak?İşten ayrılacak mısın?

Canım başka kişlerle görüş, kendileri bilirler. Bide bakıcıyı çalışmaya başlamadan 1 ay önce yanına alırsın. Benim karşı komşum bakmazsa başka bir bakıcı bakmak durumunda kalırsam eve kamera sistemi taktırmayı düşünüyorum..

evet ben de eğer bu kadın olmazsa eve kamera sistemi koyacağım canım.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ben artık ipin ucunu kaçırdım hanımlar ya, habire yiyorum hem de tatlılar, hamur işleri falan, az kaldı nasılsa diye düşünüp düşünüp yiyorum, siz de böyle misiniz acaba??? yanıma yandaş arıyorum -rgulu

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ben artık ipin ucunu kaçırdım hanımlar ya, habire yiyorum hem de tatlılar, hamur işleri falan, az kaldı nasılsa diye düşünüp düşünüp yiyorum, siz de böyle misiniz acaba??? yanıma yandaş arıyorum -rgulu

Aha da ben :D Başından beri yediğimi kesmedim zaten biliyorsun :p
Ama son dönem sağlıksız da beslenmeye başladım, hep tatlı hep abur cubur :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ay cok duygulandım okurken.elbette yardım yapılacak insan var yapılmayacak insan var haklısın.zor iş öğretmen olmak hem de cok zor.bende sen rahatla su dönemde sıkma canını diye dedim.hani derler ya iyilik yap denize at.kul bilmezse malik bilir diye.o hesap olsun canım sizinkide.sıkma canını canım

sağol tatlım, hepiniz çok düşüncelisiniz :utan: canınızı sıktım ben de problemlerimle, ama kolay kolay paylaşmam cidden. tak demiş gerçekten canıma :D
azcık uzanayım. karnım yine taşşşş. sinirim geçecek çocuğa, sonra bak ben onlara neler ediyom. kimseye elletmem görürler anyayı konyayı :sinir: ( bu da trakyalı damarı tutmuş olan cadı lidılsanşayn :) )

herkesi öpüyoruz oğlumla.(adsız prensim benim ) :cokkomik:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Ben biraz frenlemeye çalışıyorum ama çok başarılı olduğum söylenemez. Dün çıktı alıyordum evde. Eşim hayırdır dedi, bi emzirme dönemi diyeti buldumda dedim Şimdiden çıktısını alıyorum:) Bu sırada masamın üzerini gör kuruyemişler, 500 ml. taze sıklımış meyve suyu, muz v.b:))

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar