2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ahahahahhaah evet sonradan farkettim kendi listenmiş o :) ehehehhe. ama çok faydalı oldu o liste kız meğer neler gelmemiş aklıma :)

aynen ya en fazla 1 gün dayanabilirim hastaneye. o kadar çok yattım ki yazım hastanede artık fenalık geliyor kapısından içeri girrmek bile.

bu arada yapma ya öyle mi dedi sana? :acep: bende korkmaya başladım kızlar açıkcası normalden ya :( bebek iri dediğinden beri tırsıyorum:acep::acep:

Gökçecim bide bende bel fıtığı var önemli derecede. Bunuda tetikler diye korkuyorum..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Biberın koyacağım. Mesela bebekte sarılık felan varsa kaşıkla beslemeyebilirler, biberon kullanmak gerekebilir..Bende aventin akış hızı çok az olan biberonunu aldım..Ben aventin elektrikli pompasınında aldım. Onuda götüreceğim. Sütün gelmesine yardımcı oluyor diyorlar..

Hastanede pompa oluyormuş Tanselim haberin olsun.Ben ondan almadım, gerçi elektrikli pompam da yok benim manuel var :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ben tüm pijamamı, geceliğimi ve sabahlığı pembe aldım :deli: taçlarım mavi ve kırmızı. ay bu ne perhis bu ne lahana turşusu. azoşun güldüğü kapri takım mavi ama :ask:

biberon konusunda benzer şeyleri söyleyenler duydum. ama ben hastanede yattım ya, yan odada sezaryanlı bir bayan vardı. eşinden biberon istedi hemşireler sütü gelmiyor diye. dolanırken duydum :acep: o sebepten koydum. bir cam bir plastik aldım. ikisinin de kauçuk ve silikon başlıkları var. hepsini yıkadım, kaynattım, bez bir torbaya koyup tıktım çantaya. kullanmaya gerek olmaz inşallah.

inşallah. dün annemle yatıyorum rüyamda annem bebeğe plastik pet şişeyle yağlı yağlı bi süt içirıyor. o sıpa da guluk guluk nasıl içiyor ama. hemşire bana; bakın hemen bi pompa alın yoksa bebeğiniz sizi emmeyecek diyor. ben de anneme bağırmaya başlıyorum sen o sütü çocuğa içrirsen içmez tabi benim sütümü falan diye. o sıra derinden derinden "gökçeeeee kızım gökçeeee" diye bi ses geldi. uyandım bi baktım bağıran annem gökçe diye. kızım napıyosun hıçkıra hıçkıra ağladın rüya mı gördün dedi. dedim anne böyle böyle gördüm rüyamda senlen küsüm ben. ahahahahhaha..

Tüp bebek uzmanları olaya böyle yaklaşır. Sezeryanda kontrol doktorda olduğu için sezeryanı önerirler. 40 haftaya felan bekletmezler..

Bilemiyorum azocum Allahım hayırlısı ne ise o olsun dedim bu zamana kadar.
Ama bebişim iri olursa ben normal doğuma cesaret edemem..

aynen bebek iri dedi dr. benim normal doğum isteğim bitti resmen :(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
yıkamaya gerek olmayan bir jelmiş, daha elime geçmedi :acep: arkadaşım eczacı. gelen bayanlara bakım malzemelerini aldığımız markanın hangi ürünlerinden memnun olduklarını sorup bir anket çalışması yapmış :deli: bu jeli de herkes söylemiş, gönderiyom dedi, hayır denir mi hiç :D

"Bebeğinizin cildini tek bir adımda kolayca temizleyebilmeniz için özel olarak üretilmiş temizleyici. Bez bölgesi ve yüz temizliği için uygundur.Özellikleri Hassas bölgeleri yumuşak ve etkili bir biçimde temizler. Bez bölgesini kir ve suya dayanıklı kremlerden arındırır. Yüz temizliği esnasında cilde ve gözlere zarar vermez. Alkol ve sabun içermeyen, pH nötr yapısıyla en hassas ciltleri bile zarar vermeden temizler. Pratiktir, durulama gerektirmez. Sabun içermeyen yumuşak yapısıyla cildin su / yağ dengesini bozmaz."

ahanda böyle yazıyor tanıtımında :D

Jelin markası nedir canım.. Dün bende musteladan şampuan ve pişik kremi aldım. Yaklaşık 75 YTL tuttu. başka bişey bakamadım:) aslında bide masaj yağı vardı am 40 YTL idi dedim siz bunun testirini verin ben deneyim ona göre alayım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
inşallah. dün annemle yatıyorum rüyamda annem bebeğe plastik pet şişeyle yağlı yağlı bi süt içirıyor. o sıpa da guluk guluk nasıl içiyor ama. hemşire bana; bakın hemen bi pompa alın yoksa bebeğiniz sizi emmeyecek diyor. ben de anneme bağırmaya başlıyorum sen o sütü çocuğa içrirsen içmez tabi benim sütümü falan diye. o sıra derinden derinden "gökçeeeee kızım gökçeeee" diye bi ses geldi. uyandım bi baktım bağıran annem gökçe diye. kızım napıyosun hıçkıra hıçkıra ağladın rüya mı gördün dedi. dedim anne böyle böyle gördüm rüyamda senlen küsüm ben. ahahahahhaha..

aynen bebek iri dedi dr. benim normal doğum isteğim bitti resmen :(

Senin son kontrolde bebişin kilosu kaçtır.. Doktor dalga geçiyor neyle besledin diye:)

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Tüp bebek uzmanları olaya böyle yaklaşır. Sezeryanda kontrol doktorda olduğu için sezeryanı önerirler. 40 haftaya felan bekletmezler..

Bilemiyorum azocum Allahım hayırlısı ne ise o olsun dedim bu zamana kadar.
Ama bebişim iri olursa ben normal doğuma cesaret edemem..

ben de noolcak ya doğururum millet nasıl doğuruyor diyordum da, dünkü sancıdan sonra doğum sancısını hayal edemedim. bir sezaryanı yoklasam mı diyorum haftaya doktora gidince. bir de senin acı eşiğin yüksek galiba demişti bana :deli:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Jelin markası nedir canım.. Dün bende musteladan şampuan ve pişik kremi aldım. Yaklaşık 75 YTL tuttu. başka bişey bakamadım:) aslında bide masaj yağı vardı am 40 YTL idi dedim siz bunun testirini verin ben deneyim ona göre alayım.

mustela canım. physiobebe. şampuan(saç ve vücut), nemlendirici (metroseksüel yapcam oğlano :deli:) ve pişik kremi aldım ben de. arkadaşım da bir set göndermişti. içinde ıslak mendil falan da var. ama çok pahalı hakkaten. ilk etapta yeter herhalde. baya gidiyormuş şampuanı falan. öyle dediler

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
tanselim bende de bel fıtığı başlangıcı var :( ama ben dr. söylemedim bunu hiç..

Aman gökçecim hayırlısı ve sağlıkla bebişlerimize kavuşalımda. Artık normalmi olur sezeryanmı kısmet..

Bu arada ben azoş gibi bebeğe çok eşya koymadım, 1 hastane çıkşı takım halinde, bir uzun kollu badi, ağız silme bezi, örgü hırka, battaniye.. Çok ihtiyaç olursa eşim eve gelir eşya getirir. Çok eşya götür sonra getir onları yıka felan. Ne bileyim böyle düşündüm..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Senin son kontrolde bebişin kilosu kaçtır.. Doktor dalga geçiyor neyle besledin diye:)

gecen p.tesi sormadım ama ondan 2 hafta önce 2,5 kiloya yakın demişti bana. 3 hafta önde ölçümleri hep. bakalım salı günü gidecem yine ne diyecek.

ben de noolcak ya doğururum millet nasıl doğuruyor diyordum da, dünkü sancıdan sonra doğum sancısını hayal edemedim. bir sezaryanı yoklasam mı diyorum haftaya doktora gidince. bir de senin acı eşiğin yüksek galiba demişti bana :deli:

aynen aynen cuma akşamı annemde kaldım. gece bi uyandım nasıl bi sancıı ama inanmazsın 5 saniye falan sürdü ama az daha annemi uyandıracaktım kalk doğum başladı diye. ödüm koptu o neydi ki öyle ya? bi de kalktım sabah bebek kımıldamıyor kafayı yıyordum az daha ya... açlıktan hareketsizleşmiş meğer yavrum. alışkın değil tabi 10 da kahvaltı etmeye :))

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
mustela canım. physiobebe. şampuan(saç ve vücut), nemlendirici (metroseksüel yapcam oğlano :deli:) ve pişik kremi aldım ben de. arkadaşım da bir set göndermişti. içinde ıslak mendil falan da var. ama çok pahalı hakkaten. ilk etapta yeter herhalde. baya gidiyormuş şampuanı falan. öyle dediler

Çok kaliteli bir ürün geldi bana, Fransızların alırken gıcık oldum ama aldım ne yapayım.. İlk zamanlar dermo bebek ürünleri kullanmak istedim sonra sebamede geçerim diye düşünüyorum..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Benim ağrı eşiğim yüksek değildir, nazlıyımdır..
Sende açılma artmamış çok iyi..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Çok kaliteli bir ürün geldi bana, Fransızların alırken gıcık oldum ama aldım ne yapayım.. İlk zamanlar dermo bebek ürünleri kullanmak istedim sonra sebamede geçerim diye düşünüyorum..

ay evet en gıcık kısmı da o. Fransız malı :( başta biraz kullanalım da, ileriye bakarız artık. eşimin öğrencileri ben hastanedeyken kapıya not, çiçek, bir dalin şampuan ve sabun bırakmışlar -hmm annem görünce "siz bunlarla büyüdünüz işte" hiçbirşey de olmadı dedi :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar içdiğimiz demir benim iç çamaşırımda leke yapıyor ve yıkansada çıkmıyor.
Ayy çamaşırlarım bi kötü pis kadınlar gibi:) Doğumdan sonra bütün kilotlarımı atıcam:)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ay evet en gıcık kısmı da o. Fransız malı :( başta biraz kullanalım da, ileriye bakarız artık. eşimin öğrencileri ben hastanedeyken kapıya not, çiçek, bir dalin şampuan ve sabun bırakmışlar -hmm annem görünce "siz bunlarla büyüdünüz işte" hiçbirşey de olmadı dedi :D

aiyyyy yerim kızz. ne düşüncelilermiş... kurban olurum yaaaa. ben bıle burdan duygulandım be :)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
aiyyyy yerim kızz. ne düşüncelilermiş... kurban olurum yaaaa. ben bıle burdan duygulandım be :)

Benim öğrencilerim üniversite öğrencileri.. Beni gördüklerinde laptop u odama kadar getiriyorlar, her gördüklerinde bir ilgi gösteriyorlar. Ayy insanın hoşuna giidyor, eğitimci olmak çok güzel..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar