2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Evet kızlar ben de bugün miskin günümdeydim.
Hastane için bebeğime ayrı, kendime ayrı çanta hazırlamıştım..Ama dolabımın üzerindeki valiz bugün aklıma girdi ve bende hepsini birleştirdim daha iyi oldu.

Kendime aldıklarım;

2 adet pijama takımı
1 sabahlık ve 1 gecelik
2 çorap, 1 çift terlik
5 Külot, 1 emzirme sütyeni
2 Adet tacım :)
6 adet hasta bezi ve birkaç adet orkid
1 banyo havlusu
Göğüs pedi (12 adet), Göğüs ucu kremi
Tarak, ufacık saç kremi ve şampuan :)
Makyaj çantam, ayna
Bugüne kadar hastanenin verdiği test sonuçları vs...(ne olur ne olmaz diye :))

Kuzey bey için;

1 Takım hastane çıkışı
1 bahriyeli takımı beresi eldiveni :)
3 Adet zıbın
2 Adet çıtçıtlı body
1 Adet mavili yedek takım
2 adet çorap, 2 adet don :)
10 Tane bebek bezi
Pişik kremi, ıslak mendil, şampuanı
Emzik
Havlusu
Kadife battaniye ve penye battaniye..

Bunların haricinde kapıyı süslemek için 5 metre mavi 5 metre beyaz tül :D Kapı süsü,"hoşgeldin oğlum" yazısı,5 adet mavi,5 adet beyaz balon, makas ve kurdaleyi de eklemeyi unutmadım :D

Bi tek fotoğraf makinası eklicem unutmazsam o kadar...

kız bebeleri yıkıyolar mı şampuanla falan. pişik kremi ve ıslak mendil koydum ama şampuanı bırakmıştım, koysam mı_ :acep:
bir de biberon koymanı öneririm. malum senin stok epey fazlaydı. lazım olursa boş yere bir tane daha aldırmak zorunda kalırsın :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kız bebeleri yıkıyolar mı şampuanla falan. pişik kremi ve ıslak mendil koydum ama şampuanı bırakmıştım, koysam mı_ :acep:
bir de biberon koymanı öneririm. malum senin stok epey fazlaydı. lazım olursa boş yere bir tane daha aldırmak zorunda kalırsın :D

Hahahah :D biberon konusunda doğru dedin :p
Ben şampuanı aldım annem altını çok pisletirse kıçına şampuanı döküp lavaboda yıkarız dedi ondan :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Aman aman tacı unutma :D Özlemişim nan yarın işe gitmiceni bilmek nasıl bişi apla anlat daaaa :D

Evet yarın elinde.

ahahahahah çok önemli yavruş biliyosun. kırmızı halıdan geçiyormuşcasına foto çektirecez da çirkin mi çıkayım:))) mavi alacam ben annelik tacımı... eheheheh. pijama takımım maviş çünkü. bavuluma kendi eşyalarımı koydum yarın yavrumun diğer şeyleri de kurur onları da ütüler yerleştiririm. çok zevkliymiş kız bakıp bakıp heyecan yapıyorum.

bu arada bana gelecek hediyeyi demedim benim hediye olarak aldığım yarın elime geçecek demek istedim azom.

bilmem daha farkına varamadım tatile girdiğimin. şöyle bi iki hafta geçsin de o zaman:)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
biberon almamız mı gerekiyor? bugun annem biberon alma sütün gelmese de kaşıkla veriririz sonra sütün geldiği zaman biberona alışır seni daha emmez dedi ama. ben hiç biberon almadım daha alayım mı ? bi de alacaksam şartsa ne alayım?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
azo bu 2 adet pijama takımı dediğin; bildiğimiz alt üst takım mı yoksa hani ayaklı tulum ya da hast. çıkışı tarzında olan şeyler mi?

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
biberon almamız mı gerekiyor? bugun annem biberon alma sütün gelmese de kaşıkla veriririz sonra sütün geldiği zaman biberona alışır seni daha emmez dedi ama. ben hiç biberon almadım daha alayım mı ? bi de alacaksam şartsa ne alayım?

Hee bende o yüzden almadım yanıma alışmasın biberona diye.
Bu arada çanta hazırlamak onun minnak şeyleriyle oyalanmak hakikaten çok zevkli , o yüzden çıkarıp çıkarıp yeniden koyuyom :D
Dolabını düzeltecektim bugün ama belimde ve kasıklarımda ağrı var, yorgunum nedense..Hiç gözüm kesmedi.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Hahahah :D biberon konusunda doğru dedin :p
Ben şampuanı aldım annem altını çok pisletirse kıçına şampuanı döküp lavaboda yıkarız dedi ondan :D

ay Allah da seni güldürsün. bir jel göndermiş arkadaşım bana. bebekle hemşireler ilgilenmiyormuymuş? bana öyle dediler. altını falan onlar değiştiriyormuş. ben de bön bön bakarım işte :vecihi:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
azo bu 2 adet pijama takımı dediğin; bildiğimiz alt üst takım mı yoksa hani ayaklı tulum ya da hast. çıkışı tarzında olan şeyler mi?

Pijama takımı bana :D
Bebiş için 1 hastane çıkışı aldım altlı üstlü, 2 tulum aldım eldivenli bereli bi de altlı üstlü bahriyeli takımı var onu aldım yanıma..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Bende koymadım şampuan...
Eşim sen ve bebiş iyi olsun ben hemen hastaneden çıkarıım diyor:)
Umarım hastanede çok kalmayız..

Bu arada dün doktora gittik, kendi doktorum değil. Ban tüp bebek yapan eşimin arkadaşına gittik.. 4 boyutlu yeni bir cihaz almışlar gelinde bakıyım demiş. Bebişimin resmini aldık ama sıpa elini yine gözünde koymuş göstermiyor..
Bide bebişim kilosu fazla 2900 gr ölçtü:) Dedim heralde normla doğum için iri bir bebk olcak. Gülerek bana normal doğummu düşünüyorsun dedi. Bende evet dedim. Ya maceramı arıyorsun dedi.. Bu çok çok kıymetli bebek, ol sezeryan geç dedi..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Bu arada dün doktora gittik, kendi doktorum değil. Ban tüp bebek yapan eşimin arkadaşına gittik.. 4 boyutlu yeni bir cihaz almışlar gelinde bakıyım demiş. Bebişimin resmini aldık ama sıpa elini yine gözünde koymuş göstermiyor..
Bide bebişim kilosu fazla 2900 gr ölçtü:) Dedim heralde normla doğum için iri bir bebk olcak. Gülerek bana normal doğummu düşünüyorsun dedi. Bende evet dedim. Ya maceramı arıyorsun dedi.. Bu çok çok kıymetli bebek, ol sezeryan geç dedi..

Doktor mu dedi bunu? Şoşırdım :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ahahahahah çok önemli yavruş biliyosun. kırmızı halıdan geçiyormuşcasına foto çektirecez da çirkin mi çıkayım:))) mavi alacam ben annelik tacımı... eheheheh. pijama takımım maviş çünkü. bavuluma kendi eşyalarımı koydum yarın yavrumun diğer şeyleri de kurur onları da ütüler yerleştiririm. çok zevkliymiş kız bakıp bakıp heyecan yapıyorum.

bu arada bana gelecek hediyeyi demedim benim hediye olarak aldığım yarın elime geçecek demek istedim azom.

bilmem daha farkına varamadım tatile girdiğimin. şöyle bi iki hafta geçsin de o zaman:)

ben tüm pijamamı, geceliğimi ve sabahlığı pembe aldım :deli: taçlarım mavi ve kırmızı. ay bu ne perhis bu ne lahana turşusu. azoşun güldüğü kapri takım mavi ama :ask:

biberon konusunda benzer şeyleri söyleyenler duydum. ama ben hastanede yattım ya, yan odada sezaryanlı bir bayan vardı. eşinden biberon istedi hemşireler sütü gelmiyor diye. dolanırken duydum :acep: o sebepten koydum. bir cam bir plastik aldım. ikisinin de kauçuk ve silikon başlıkları var. hepsini yıkadım, kaynattım, bez bir torbaya koyup tıktım çantaya. kullanmaya gerek olmaz inşallah.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Doktor mu dedi bunu? Şoşırdım :D

Tüp bebek uzmanları olaya böyle yaklaşır. Sezeryanda kontrol doktorda olduğu için sezeryanı önerirler. 40 haftaya felan bekletmezler..

Bilemiyorum azocum Allahım hayırlısı ne ise o olsun dedim bu zamana kadar.
Ama bebişim iri olursa ben normal doğuma cesaret edemem..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Pijama takımı bana :D
Bebiş için 1 hastane çıkışı aldım altlı üstlü, 2 tulum aldım eldivenli bereli bi de altlı üstlü bahriyeli takımı var onu aldım yanıma..

ahahahahhaah evet sonradan farkettim kendi listenmiş o :) ehehehhe. ama çok faydalı oldu o liste kız meğer neler gelmemiş aklıma :)

aynen ya en fazla 1 gün dayanabilirim hastaneye. o kadar çok yattım ki yazım hastanede artık fenalık geliyor kapısından içeri girrmek bile.

bu arada yapma ya öyle mi dedi sana? :acep: bende korkmaya başladım kızlar açıkcası normalden ya :( bebek iri dediğinden beri tırsıyorum:acep::acep:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ben tüm pijamamı, geceliğimi ve sabahlığı pembe aldım :deli: taçlarım mavi ve kırmızı. ay bu ne perhis bu ne lahana turşusu. azoşun güldüğü kapri takım mavi ama :ask:

biberon konusunda benzer şeyleri söyleyenler duydum. ama ben hastanede yattım ya, yan odada sezaryanlı bir bayan vardı. eşinden biberon istedi hemşireler sütü gelmiyor diye. dolanırken duydum :acep: o sebepten koydum. bir cam bir plastik aldım. ikisinin de kauçuk ve silikon başlıkları var. hepsini yıkadım, kaynattım, bez bir torbaya koyup tıktım çantaya. kullanmaya gerek olmaz inşallah.

Biberın koyacağım. Mesela bebekte sarılık felan varsa kaşıkla beslemeyebilirler, biberon kullanmak gerekebilir..Bende aventin akış hızı çok az olan biberonunu aldım..Ben aventin elektrikli pompasınında aldım. Onuda götüreceğim. Sütün gelmesine yardımcı oluyor diyorlar..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ne jeliymiş o lidılım? san şaynım?

Amin inşallah :D
Ne jeli?
Hemşireler ilgileniyordur tabi ama annem vermez onlara :D

yıkamaya gerek olmayan bir jelmiş, daha elime geçmedi :acep: arkadaşım eczacı. gelen bayanlara bakım malzemelerini aldığımız markanın hangi ürünlerinden memnun olduklarını sorup bir anket çalışması yapmış :deli: bu jeli de herkes söylemiş, gönderiyom dedi, hayır denir mi hiç :D

"Bebeğinizin cildini tek bir adımda kolayca temizleyebilmeniz için özel olarak üretilmiş temizleyici. Bez bölgesi ve yüz temizliği için uygundur.Özellikleri Hassas bölgeleri yumuşak ve etkili bir biçimde temizler. Bez bölgesini kir ve suya dayanıklı kremlerden arındırır. Yüz temizliği esnasında cilde ve gözlere zarar vermez. Alkol ve sabun içermeyen, pH nötr yapısıyla en hassas ciltleri bile zarar vermeden temizler. Pratiktir, durulama gerektirmez. Sabun içermeyen yumuşak yapısıyla cildin su / yağ dengesini bozmaz."

ahanda böyle yazıyor tanıtımında :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar