2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kaşık biberon ne?
Kaşığı ayrı biberonu ayrı aldım ben :D

İvit 1,780di..Neden öle demiş daha ne olsunmuş :D Bi de bir hafta ileride deniliyor bana, iri bir bebek olacak deniliyor..Bu iri ise lidılımınki ne? Bir hata var bu doktorlarda ama ne bilemedim :D

:kahkaha: manyaq :kahkaha:

eğer süt gelmezse takviye mama veriyon ya bebek anne memesinden kesilmesin diye anne memesine yakın kaşık biberon deniyomuş onunla veriyomuşun sonra anne memesini yine alıyomuş

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben zaten epiduralden çok korkuyom yaa
şöle episiz normal normal doğarabilsem keşkem

ama senin ki 30+da 1700 azonun ki 31+ da

Heeee evet. Ben hatta bikaç gün öncesinde de 30+0 gibiykene başka doktora gitmiştim, 1500 civarı ve normal, ama beslenmene dikkat diyet yaparsan gelişemez he bebeğin bugune kadar iyi gitti demişti.
Ben anlamadım ki ne normal, ne değil.

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam gıslaarr:ajan: napisinizz:D dün dayanamadım paraya kıyıp medicana hastanesinde toktora gittik kızımlann adam proftu..bide burda bi gözüküyüm dedimm..ben ayrıntılı ug yaptırmamıştımm..adamların makinası her seferinde ayrıntılı yapıomuş meğer herşey gayet güsel çıktı..bal kızım 1400gr olmuşş 40 cm di boyu daa..bi resim werdi yine toktor sanki doğmuşta çekilmiş gibi..burnu yine kalkıktı bu doktorda çok beğendi ne güsel burnu war dedii:D teyzesi kılıklı olcak galibaa:kahkaha::kahkaha: ilk kez babamızsın toktora gittik biras hüzünlendik o olmayıncaa:uzgun: bide tam tekme atarken yakaladı doktor nası sawuruo o ayağı çok ilginçtii...beşiğimizi we şifonyerimiz haftaya gelcek sonunda beğendik..uyku setinide funnababy den daisy takımını aldık oda çok içime sindi..gece lambası halısı stikerleri herşeylerini tamamladımm çok şükürrr..bi tek yerleştirmesi kaldıı..

NOT: azocumm geçmiş doğum günün kutlu olsun canımm..nete giremedimm gününde yazmak isterdimm k.bakma cicik annee:sirin:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
:kahkaha: manyaq :kahkaha:

eğer süt gelmezse takviye mama veriyon ya bebek anne memesinden kesilmesin diye anne memesine yakın kaşık biberon deniyomuş onunla veriyomuşun sonra anne memesini yine alıyomuş

:D Ne bilim kız sayende google a yazıp cehaletimin içine tükürdüm :D Birşey daha öğrenmiş oldum..Bundan da alalım lazımlı gibi geldi bu bana.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
kızlaaaaaaaar bir ara sordum ama arada kaynadı. bakın en cazgır halimi göreceksiniz az kaldı. öbür taraftan eğitimimi aldım onca zamanda bilesiniz :deli:

benim bu tombalak son gittiğimde 2397 çıktı ya hani. 30+6da. benim doktorum çok rahat bu konuda. maşallah diyor, tombik olcak sevmesi kolay olur diyor başka birşey demiyor. ama ben endişelenmeye başladım. hiç normal değil yani. sizce başka bir doktorda ultrason denemesi yapsam mı?

oehhh görmemişim kız ben o mesajı. maşallah hakiki tosun paşa kız seninki. ama bence başka bi doktoro da gözük derim ben. biraz fazla önden gidiyo gibi sankim. :acep:

hayatım ben göremedim ama cicilerini yaaaaaaaaa:(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Tatlım eğer normal doğum düşünüyorsan 1 doktora daha git bakalım bi yanlışlık var mı yok mu..
Benimki perşembe günü 1700 civarındaydı..Ona bile 1 hafta önde dediler..Maşallah tosunun iri geldi bana.Ama sezeryan düşünüyorsan pekte önemli değil.

tabiki ilk tercihim normal doğum tatlım. dert ettiğim o da değil aslında. şimdi endişelenmemin sebebi bir rahatsızlık sebebi olabilir mi? bu ölçümlere göre 34+1 gözüküyor. aradaki fark çok. ve burda da benzer ölçülerde bir bebek yok. evham mı yapıyorum acaba, onu size bir danışayım dedim...

bence git bi doktora daha canım bi de o desin bakalım kilosunu
ama sen deme baştan kilosunu önce o sölesin :D

bir daha kontrol gününde diğer özel hastaneden de randevu alayım o zaman. bakalım tutarlı olacak mı?

Canım ultrasondan ultrasona ölçüler değişir, hem makinaların hassasiyeti farklı hem de ölçen el değiştiğinde ağırlık da değişir.
Ağırlığı ölçüm aldığı tüm ölçülerden, karın çevresidir, baştır, bacak boyudur, yola çıkarak cihaz kendi hesaplıyor.
Ağırlık bi yaklaşım yani aslında.
Farklı bir ağırlık alabilirsin farklı doktorda.
Ama gelişimi sürekli takip edilen cihazdan izlemek mantıklı bence. Hep aynı tartıda tartılmak gibi.
Başka bir doktora gitsen, aşağı yukarı aynı ağırlığı alacaksın ama tamı tamına aynısı olmayacak bana sorarsan.
Kıyas yapmak istersen 30+3te benim kızım 1650 gramdı.Eh dedi doktorumuz Allah bereket versin.
Başından beri zayıf bebek ama benimki. Şimdi şimdi az buçuk toparlıyor.

şekerim aradaki farka bakarmısın? arada 3 güne rağmen 800gr fark var. senin minnoşla. benim endişem bu yüzden işte. doktorun eli bir milim oynasa sonuç değişir biliyorum. ama bu kadar fark olması kafamı kurcalıyor. yoksa doktorun ölçümlerinde sorun olduğunu da tutarsız olduğunu da düşünmüyorum. bir rahatsızlığın habercisi olabilir mi-Rabbim esirgesin- onu merak ediyorum... öte yandan doktoruma güveniyorum. amaaaan kafam yine allak bullak işte kuzum...

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
kızım öfffff... bebek bu bebek. sancısız olacak hiç amıyacak falan mı dememi beklıyosun. yok öyle bişi. acıyacak, sancın da olacak. ağlıyacaksın da.

ama olacak işte. milyon yıldır kadınlar böyle doğruyor yavrularını. acıyor, zorluyor ama oluyor.

doğal exıt bi tane bebişim. doğalı varken neden müdahale ile aldırayım bebeğimi bulunduğu yerden.

Allah'ım bi aksilik bi sıkıntı vermedikçe.

ŞİMDİ ANLADIM GÖKCECİM..HAKLISIN SUSTUM:kahkaha:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam gıslaarr:ajan: napisinizz:D dün dayanamadım paraya kıyıp medicana hastanesinde toktora gittik kızımlann adam proftu..bide burda bi gözüküyüm dedimm..ben ayrıntılı ug yaptırmamıştımm..adamların makinası her seferinde ayrıntılı yapıomuş meğer herşey gayet güsel çıktı..bal kızım 1400gr olmuşş 40 cm di boyu daa..bi resim werdi yine toktor sanki doğmuşta çekilmiş gibi..burnu yine kalkıktı bu doktorda çok beğendi ne güsel burnu war dedii:D teyzesi kılıklı olcak galibaa:kahkaha::kahkaha: ilk kez babamızsın toktora gittik biras hüzünlendik o olmayıncaa:uzgun: bide tam tekme atarken yakaladı doktor nası sawuruo o ayağı çok ilginçtii...beşiğimizi we şifonyerimiz haftaya gelcek sonunda beğendik..uyku setinide funnababy den daisy takımını aldık oda çok içime sindi..gece lambası halısı stikerleri herşeylerini tamamladımm çok şükürrr..bi tek yerleştirmesi kaldıı..

NOT: azocumm geçmiş doğum günün kutlu olsun canımm..nete giremedimm gününde yazmak isterdimm k.bakma cicik annee:sirin:

Sağol bebeişim teşekkür ederim...
Resim yok mu ya öyle güzel tarif ettin ki merak ettim :)
Hayırlı olsun oda işin de hallolmuş..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
tabiki ilk tercihim normal doğum tatlım. dert ettiğim o da değil aslında. şimdi endişelenmemin sebebi bir rahatsızlık sebebi olabilir mi? bu ölçümlere göre 34+1 gözüküyor. aradaki fark çok. ve burda da benzer ölçülerde bir bebek yok. evham mı yapıyorum acaba, onu size bir danışayım dedim...

bir daha kontrol gününde diğer özel hastaneden de randevu alayım o zaman. bakalım tutarlı olacak mı?

şekerim aradaki farka bakarmısın? arada 3 güne rağmen 800gr fark var. senin minnoşla. benim endişem bu yüzden işte. doktorun eli bir milim oynasa sonuç değişir biliyorum. ama bu kadar fark olması kafamı kurcalıyor. yoksa doktorun ölçümlerinde sorun olduğunu da tutarsız olduğunu da düşünmüyorum. bir rahatsızlığın habercisi olabilir mi-Rabbim esirgesin- onu merak ediyorum... öte yandan doktoruma güveniyorum. amaaaan kafam yine allak bullak işte kuzum...

Canım rahatsızlık belirtisi olacağını sanmıyorum kilonun.
Aklıma gelen sadece şeker riski oluyor ama sanırım o konuyu da elemine ettiniz değil mi?
Genetik faktörler etkili olabilir....
Her bebek standarda uygun olacak diye bi kaide yok.
Benimkinin de kafası küçük mesela, çok takıyordum kafama, doktorum genetik birşey bu dedi.Amerikan tarzı kafa bu, bilmemnesefal dedi :D
Babaya baksana kafa aynı işte dedi bi de :)
Doktor babamızın oğlu mu ki bir sorun görse saklasın bizden.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Allah korusun...Normalde aynı gün doğan bebekler arasında bile ne kadar fark olabiliyor, anne karnında olması da normal geliyor bana.Kimi 4 kilo doğuyor, kimi 2,500 kilo.
Ama içinin rahatlaması açısından bir doktora daha git.Belki gerçekten yanlış ölçülmüştür.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Kaşık biberon ne?
Kaşığı ayrı biberonu ayrı aldım ben :D

İvit 1,780di..Neden öle demiş daha ne olsunmuş :D Bi de bir hafta ileride deniliyor bana, iri bir bebek olacak deniliyor..Bu iri ise lidılımınki ne? Bir hata var bu doktorlarda ama ne bilemedim :D

benimki iri kıyım dedikleri galiba Azoş :kahkaha: vallaha ben de bu işten birşey anlamadım

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Allah korusun...Normalde aynı gün doğan bebekler arasında bile ne kadar fark olabiliyor, anne karnında olması da normal geliyor bana.Kimi 4 kilo doğuyor, kimi 2,500 kilo.
Ama içinin rahatlaması açısından bir doktora daha git.Belki gerçekten yanlış ölçülmüştür.

2 hafta sonra gittiğimde yapabilirim ancak. eşim bu ara yollarda git gel helak oldu yazık :( inşallah dediğiniz gibidir. zaten zamanını bekleyememesinin asıl sebebi bu kilo olayı bence Azoş... daha 8 hafta var desek her hafta minimum 250 gr alsa-ki 5 günde 300 almış sıpa- 2000 eder. 4400 ediyo, yuh ooolum ya :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Maşallah canım 41 kere, çok sevindim güzel haberler almana :)

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Canım rahatsızlık belirtisi olacağını sanmıyorum kilonun.
Aklıma gelen sadece şeker riski oluyor ama sanırım o konuyu da elemine ettiniz değil mi?
Genetik faktörler etkili olabilir....
Her bebek standarda uygun olacak diye bi kaide yok.
Benimkinin de kafası küçük mesela, çok takıyordum kafama, doktorum genetik birşey bu dedi.Amerikan tarzı kafa bu, bilmemnesefal dedi :D
Babaya baksana kafa aynı işte dedi bi de :)
Doktor babamızın oğlu mu ki bir sorun görse saklasın bizden.

şekerde sıkıntı çıkmadı tatlım. babanın genetik faktörleri etkili sanırım baya. haftasonu demiştim ben hep zayıftım evlenene kadar. 9 yaşında 18 kiloydum :zonk: ama babamız büyük tosun maşallah. inşallah sebebi genetiktir...regl olayında şüphelenmeye başladım ayrıca . acaba o 1 mayıstaki regl sandığım şey yerleşme kanaması falanmıydı? doktora sorsam dalga geçermi ki? :vecihi:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar