2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben bu ara çok yorgunum ya. halsizim sürekli uykum var. ne dersiniz ben şu izne çıkayım mı artık? ya da çalışabildiğim kadar çalışayım mı ya?

Ben de çok yorgunum yavruş.İnan hayatımda çalışırken bu kadar zorlandığım zaman dilimi bir de ilk trimesterdır sanırım.
İzne çıksam yeriydi diyorum ama son 5 hafta Allahımın izniyle deyip sıkıyorum dişimi.Evladımla daha fazla vakit geçireyim diye...

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Rabbim Allahım bebeğiyle doğumunu bekleyen cemi cümlenin evlatlarını, bu topikteki arkadaşlarımınkileri ve benimkini de sen koru,sen esirge, sen himaye et,sağlıkla kucağımıza almak nasip et.Uzun sağlıklı ömürler ver,acılarını gösterme, kimseyi evladıyla sınama,terbiye etme Ya Rabbim.

aminn canım aminn...demin bir hadis-i şerif okudum yüce allah buyurmuşki
-kimi benden daha çok severseniz onu sizden alırım
-kimin için onsuz yapamam derseniz onu sizden mahrum kılarım
rabbim bizi bu tür acılarla sınamasın dediğim gibi önce ALLAH sonra verdikleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Rabbim Allahım bebeğiyle doğumunu bekleyen cemi cümlenin evlatlarını, bu topikteki arkadaşlarımınkileri ve benimkini de sen koru,sen esirge, sen himaye et,sağlıkla kucağımıza almak nasip et.Uzun sağlıklı ömürler ver,acılarını gösterme, kimseyi evladıyla sınama,terbiye etme Ya Rabbim.

kız sen ne güzel dua ediyosun öyle. mevlütlere gitsen yeri yani. bizimkinin duasını sen yaptır kız maşallah.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
aminn canım aminn...demin bir hadis-i şerif okudum yüce allah buyurmuşki
-kimi benden daha çok severseniz onu sizden alırım
-kimin için onsuz yapamam derseniz onu sizden mahrum kılarım
rabbim bizi bu tür acılarla sınamasın dediğim gibi önce ALLAH sonra verdikleri

Tabi ki, inancımız zaten sonsuz ve bizi zor günlerimizde hep ayakta tuttu...

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

18 haftalık falandı sorduğumda normal çoğu gebelikte görülen bir durum ama abartılı hale geldiğinde söyle kbb sevk vereyim demişti canım 2 gün evvel sormayı unuttum kızı görünce her bişeyi unutuyorum zaten güya kaç tane soru hazırlamıştım sorayım diye hepsi uçtu gitti.olmadı tel açayım bari

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Annem şimdi mesaj attı, minik kuşa bebek sipariş etmiştim şimdi getirdiler diye.El yapımıymış.Nerden ettin kız dedim,Sarardan dedi.
Annem kendini aştı valla, oyuncaklar kısmına geçti :acep:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
18 haftalık falandı sorduğumda normal çoğu gebelikte görülen bir durum ama abartılı hale geldiğinde söyle kbb sevk vereyim demişti canım 2 gün evvel sormayı unuttum kızı görünce her bişeyi unutuyorum zaten güya kaç tane soru hazırlamıştım sorayım diye hepsi uçtu gitti.olmadı tel açayım bari

bence de sor canım

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Ben de çok yorgunum yavruş.İnan hayatımda çalışırken bu kadar zorlandığım zaman dilimi bir de ilk trimesterdır sanırım.
İzne çıksam yeriydi diyorum ama son 5 hafta Allahımın izniyle deyip sıkıyorum dişimi.Evladımla daha fazla vakit geçireyim diye...

aynen bende öyle düşünuyorum ama bazen ehehhh yat evde dinlen ne işin var buralarda dıyorum ama :( sıkacam dişimi az daha.

aslıcım ne oldu ya. yetişemiyorum. şimdi gördüm benimde her sabah kanıyor ama bilemedim çok mu yoğun?

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
aynen bende öyle düşünuyorum ama bazen ehehhh yat evde dinlen ne işin var buralarda dıyorum ama :( sıkacam dişimi az daha.

aslıcım ne oldu ya. yetişemiyorum. şimdi gördüm benimde her sabah kanıyor ama bilemedim çok mu yoğun?

yok gökçem bir sorun yok geçti inşallah.demin 2 taraf birden kanadı ilk defa bu kadar yoğun gelmişti korktum bir an geçti şimdi şükür sorun yok canım benim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Burun kanaması gebeliğe bağlı olabilir mi?

Gebelikteki burun kanamaları aynı diş eti kanamaları gibi salgılanan bazı hormonlardaki artışa bağlı olarak vücudun mukoz membranlardaki kanlanma artışı sonucunda gelişir. Bu değişiklik rahatsız edici olması dışında genellikle sizin ve bebeğinizin sağlığına zarar vermez.

Burun sekresyonlarını (salgılarını) yumuşatmak için bazı nemlendiriciler veya tuzlu su (serum fizyolojik) kullanabilirsiniz. Tahrişi önlemek için burnunuzu çok yavaş temizleyiniz.

Burun kanamasını olduğunda durdurmak için oturun ya da ayağa kalkın fakat sakın yutmayın ve başınızı arkaya doğru değil öne doğru tutun. Burun kemiğinin üst kısmındaki yumuşak bölgeye bir kaç dakika süreyle parmaklarınızla bası uygulayın. Bu işlemi bir kaç defa uygulayın, eğer durmazsa doktorunuza danışın. Kanamalar oldukça sık ve fazla oluyorsa bir KBB uzmanı tarafından muayene gerekebilir.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Annem şimdi mesaj attı, minik kuşa bebek sipariş etmiştim şimdi getirdiler diye.El yapımıymış.Nerden ettin kız dedim,Sarardan dedi.
Annem kendini aştı valla, oyuncaklar kısmına geçti :acep:

ne güzel işte llerine sağlık.benim kızada ilk oyuncağını eniştesi almış yumurtadan çıkan bir bebekmiş:)ben daha görmedim gerçide tarif o

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Burun kanaması gebeliğe bağlı olabilir mi?

Gebelikteki burun kanamaları aynı diş eti kanamaları gibi salgılanan bazı hormonlardaki artışa bağlı olarak vücudun mukoz membranlardaki kanlanma artışı sonucunda gelişir. Bu değişiklik rahatsız edici olması dışında genellikle sizin ve bebeğinizin sağlığına zarar vermez.

Burun sekresyonlarını (salgılarını) yumuşatmak için bazı nemlendiriciler veya tuzlu su (serum fizyolojik) kullanabilirsiniz. Tahrişi önlemek için burnunuzu çok yavaş temizleyiniz.

Burun kanamasını olduğunda durdurmak için oturun ya da ayağa kalkın fakat sakın yutmayın ve başınızı arkaya doğru değil öne doğru tutun. Burun kemiğinin üst kısmındaki yumuşak bölgeye bir kaç dakika süreyle parmaklarınızla bası uygulayın. Bu işlemi bir kaç defa uygulayın, eğer durmazsa doktorunuza danışın. Kanamalar oldukça sık ve fazla oluyorsa bir KBB uzmanı tarafından muayene gerekebilir.

çok sağol blucum...şükür durdurulmayacak kadar olmadı hiç hemen duruyor ama genede korkutuyor bazen beni:(en iyisi doktoruma sormak burdada demiş kbb sevk ediyor doktorum bakalım canım tekrar sağol

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
azeyla bugün pek durgunsun güzelim:eek:ky:yada yazıyorsun de ben mi görmüyorum acep:ajan:bi üretime bi masama basım döndü-rgulu

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Doğum sancıları bir kıyıya vuran dalgalar gibidir. (Yazar burada kendi dilindeki Wehe/Sancı ve Welle/Dalga kelimelerinin benzerliği üzerine bir kelime oyunu kuruyor.) Önce kıyıyı yalayan ufak dalgalarla başlar her şey. Daha sonra metrelerce yükseklikte dev dalgalara dönüşürler. Direnmek korkunç dalgaların üzerimize yıkılıp bizi incitmesinden başka bir işe yaramaz. Doğru olan belli aralıklarla gelen dalgaya (sancıya!) direnmek yerine kendini ona bırakmak, onunla birlikte yüzmeyi başarmaktır. Ve her yeni dalganın beklediğimiz hazineyi kıyıya biraz daha yaklaştırdığını hiç unutmamak… Dayanılması gerçekten zor son birkaç “yıkıcı” dalganın ardından bebeğimiz de doğmuş olur. Sonra deniz birden bire sütliman oluverir tekrar. Sanki başka bir boyuta ulaşmış gibi olur insan. Fırtına unutuluverir...

ne güzel anlatmış. bayılırım dalgalara ben. :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar