2012 Şubat Anneleri

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Doğum sancıları bir kıyıya vuran dalgalar gibidir. (Yazar burada kendi dilindeki Wehe/Sancı ve Welle/Dalga kelimelerinin benzerliği üzerine bir kelime oyunu kuruyor.) Önce kıyıyı yalayan ufak dalgalarla başlar her şey. Daha sonra metrelerce yükseklikte dev dalgalara dönüşürler. Direnmek korkunç dalgaların üzerimize yıkılıp bizi incitmesinden başka bir işe yaramaz. Doğru olan belli aralıklarla gelen dalgaya (sancıya!) direnmek yerine kendini ona bırakmak, onunla birlikte yüzmeyi başarmaktır. Ve her yeni dalganın beklediğimiz hazineyi kıyıya biraz daha yaklaştırdığını hiç unutmamak… Dayanılması gerçekten zor son birkaç “yıkıcı” dalganın ardından bebeğimiz de doğmuş olur. Sonra deniz birden bire sütliman oluverir tekrar. Sanki başka bir boyuta ulaşmış gibi olur insan. Fırtına unutuluverir...

ne güzel anlatmış. bayılırım dalgalara ben. :)

harika bayıldım yaaaaa:):)gökçe okurken korkmadım doğumdan ilk defa bayıldım hatta.işte bu tarz şeyler yayınlamamız lazımki şevşe aşka gelelim ama değilmi:):)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
şimdi konuştum. ultrsonda sıkıntı yok amnıyonun sonucunu da 20-25 gün sonra alacaklarmış. sesi gayet iyiydi ama. ohhh çok şükür.

gözün aydın, inşallah amniyosentez sonucu da iyi çıkacak :)

Rabbim Allahım bebeğiyle doğumunu bekleyen cemi cümlenin evlatlarını, bu topikteki arkadaşlarımınkileri ve benimkini de sen koru,sen esirge, sen himaye et,sağlıkla kucağımıza almak nasip et.Uzun sağlıklı ömürler ver,acılarını gösterme, kimseyi evladıyla sınama,terbiye etme Ya Rabbim.

amin.... amin....

yaa çok afedersin tarifi kötü ama kılcal damar geliyor kan ile birlikte direk kanama gibide değil.off canım sıkıldı

bence de doktora sor, benim kanama olmadı daha hiç çok şükür.

aynen bende öyle düşünuyorum ama bazen ehehhh yat evde dinlen ne işin var buralarda dıyorum ama :( sıkacam dişimi az daha.

sıkabiliyorsanız dişinizi sıkın kızlar, ben sıkamadım gerçi, okulda sürekli ayakta çok zorlandım raporluydum, raporum da bugün bitiyor, yarın okula gidip cuma da 32 haftalık raporumu alacam. ama çok sıkıldım evde, bir de evde durdukça daha çok kilo alınıyor haberiniz olsun. 1 ayda 3kilo almışım. 6 ayda 6 kilo almıştım halbuki.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
çok sağol blucum...şükür durdurulmayacak kadar olmadı hiç hemen duruyor ama genede korkutuyor bazen beni:(en iyisi doktoruma sormak burdada demiş kbb sevk ediyor doktorum bakalım canım tekrar sağol

Sen bi sor bakalım aslıcım belki bi spreyle filan çözerler işi.
Ama sakın kendi kendine eczaneden sprey filan alma, eşime geçen almıştık da prospektüsüne baktım gebelerin kullanması sakıncalıdır diyordu.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Doğum sancıları bir kıyıya vuran dalgalar gibidir. (Yazar burada kendi dilindeki Wehe/Sancı ve Welle/Dalga kelimelerinin benzerliği üzerine bir kelime oyunu kuruyor.) Önce kıyıyı yalayan ufak dalgalarla başlar her şey. Daha sonra metrelerce yükseklikte dev dalgalara dönüşürler. Direnmek korkunç dalgaların üzerimize yıkılıp bizi incitmesinden başka bir işe yaramaz. Doğru olan belli aralıklarla gelen dalgaya (sancıya!) direnmek yerine kendini ona bırakmak, onunla birlikte yüzmeyi başarmaktır. Ve her yeni dalganın beklediğimiz hazineyi kıyıya biraz daha yaklaştırdığını hiç unutmamak… Dayanılması gerçekten zor son birkaç “yıkıcı” dalganın ardından bebeğimiz de doğmuş olur. Sonra deniz birden bire sütliman oluverir tekrar. Sanki başka bir boyuta ulaşmış gibi olur insan. Fırtına unutuluverir...

calmdown bunu beğendi:zonk:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
azeyla bugün pek durgunsun güzelim:eek:ky:yada yazıyorsun de ben mi görmüyorum acep:ajan:bi üretime bi masama basım döndü-rgulu

Durgunum :( Artık çalışmak istemiyorum canım çok sıkılıyor, bi de açım :(

Dalgalara bayılırım derken ne tür dalgalar Gökçe :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
harika bayıldım yaaaaa:):)gökçe okurken korkmadım doğumdan ilk defa bayıldım hatta.işte bu tarz şeyler yayınlamamız lazımki şevşe aşka gelelim ama değilmi:):)

di mi???:)) bende bayıldım valla bu yazıya.

Başlamış herhalde:acep:
Sarar Eskişehir menşeli ya belki de oraya özel filandır.

ha olabilir. sarar'ın nevresimlerini çok beğenıyorum da bebişlerini görmedim hiç.

gözün aydın, inşallah amniyosentez sonucu da iyi çıkacak :)

sıkabiliyorsanız dişinizi sıkın kızlar, ben sıkamadım gerçi, okulda sürekli ayakta çok zorlandım raporluydum, raporum da bugün bitiyor, yarın okula gidip cuma da 32 haftalık raporumu alacam. ama çok sıkıldım evde, bir de evde durdukça daha çok kilo alınıyor haberiniz olsun. 1 ayda 3kilo almışım. 6 ayda 6 kilo almıştım halbuki.

sağolasın canım. inşallah. şimdilik içim rahatladı. ama sonuç da iyi çıkacak bence. sıkıyoruz bakalım. ama artık bedenim dinlenmek istiyor farkındayım. bişi kalmadı 1 ay daha dayanabilirim sanıyorum :)

bu arada h.sonları bende evdeyken acayip yiyorum. :acep:

calmdown bunu beğendi:zonk:

aynen.

Durgunum :( Artık çalışmak istemiyorum canım çok sıkılıyor, bi de açım :(

Dalgalara bayılırım derken ne tür dalgalar Gökçe :D

bildiğimiz dalga bebişim :) dalgalarla boğuşurken kendimden geçiyorum: ahahahaha:)

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
kızlar öğlen arası benle istediğiniz gibi ilgilenebilirsiniz vaktim var yane-cikoazcık şımarsam ya :zonk:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Sen bi sor bakalım aslıcım belki bi spreyle filan çözerler işi.
Ama sakın kendi kendine eczaneden sprey filan alma, eşime geçen almıştık da prospektüsüne baktım gebelerin kullanması sakıncalıdır diyordu.

ayy yok bebişim biz kendi bildiğimize belim tutulduğunda bir krem aldık sürdüm ondana gebeler kullanamaz diyordu derimi kazıyacaktım resmen çıksın krem diye:):)dahada almam bilmediğim bişeyi

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
İlgilenelim bakalım :D Hadi anlat gari sen de hiç bahsetmiyorsun naptın hazırlıklar nasıl, ne eksiğin var?
Tam olarak kaç haftalıksın?

sat a göre 30+ 3 ultrasonda 4 gün geri cnm ...bebeğin hazırlıkları tamam ana kucağı hariç...bana gelince kendim için daha bir iğne bile almadım..şuan doğursam göğüs pedi yerine kızımın ağız bezini çanta yerine de parka yatağın kılıfını kullanırım sankim:kahkaha:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
sat a göre 30+ 3 ultrasonda 4 gün geri cnm ...bebeğin hazırlıkları tamam ana kucağı hariç...bana gelince kendim için daha bir iğne bile almadım..şuan doğursam göğüs pedi yerine kızımın ağız bezini çanta yerine de parka yatağın kılıfını kullanırım sankim:kahkaha:

Piki herşey hazırsa neden bizi hazırlıklarından mahrum bırakıyon bakim neden resim eklemiyorsun?
Göğüs pedi benimde topu topu 8 tane var, 2ye bö(iki memeliyim malum :D) 4 kullanımlık..Yok sayılır yani.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar