2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Kızlar size şimdi olayı anlatıcam.İyi dinleyin ha sınav edicem sonra:

Ekli dosyayı görüntüle 9493

Bakın şimdi bana, sinir etmeyin beni.
Uterus dediği rahim. Endometrium dediği rahim duvarı. Gebelik başlar başlamaz bu duvar kalınlaşmaya başlar.Yeterli kalınlığa ulaşmaması bi problemdir mesela gebe kalma açısından.
Efendim ovary dediği yer yumurlalık. Yumurta adet döneminin ilk yarısında burda büyümeye başlar, yeterli büyüklüğe ulaştığında çatlar, buna ovulasyon diyoruz. Oradan fallopian tube denilen fallop tüplerinden yavaş yavaş devam eder. İşte orada spermle karşılaşırsa, döllenir, döllenmiş halde bölünerek rahim içine ulaşır birkaç günde ve tutunur. Sonra da büyümeye başlar.İşte o günlerde beklenen adetiniz gecikir, hamilemiyimki diye kıvranmaya başladığınız günlere denk gelir bu tutunma...
Cervix dediği yer rahim ağzı, serviks yani.
Miyometrum uterus kasıdır.
Vajinayı zaten görüyorsunuz ki kendisi rahim değildir.
Sorusu olan?
Dış gebelik nerde oluşur anlatiim mi lazım mı:vecihi:

öyetmenim ben anlamadım şimdi bebeği oraya kim koyuyor kendi kendine mi oluyo :kahkaha::kahkaha: açlık başıma vurdu kız eline sağlık anladım çok güsel olmuşşş
benim evdede zeytinyağlı el bombası ile çorbış varrr

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
anaaaaaa bir kayserili daha bulduk nazom koş koş:)süpermiş canım yaaa gitgide amip gibi çoğalıyoz sayfayı ele geçirirmişiz:):):)

Demii...
Ayyy ben özledim oraları..
Ne gösterişe meraklı insalardır Kayseriler..
Senin doğumdada kayınvalden ne atreksiyonlar yapacak bakalım..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Nutella olmazsa çokokrem alıver tüpte :D

Ahahahaha :D Autocadde çizsem :D

Karışık kızartma :D Bayılırım

Tüpte çokokrem deyince.. Şİmdi böyle titizlik yapıyom ama küçükken bir tüpte çikolata alıp sırayla yalardık arkadaşlarla:)))
Ayy şimdide ortadan salata yemem diyorum. Geçmişimi unutmıuşum:))

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
azoşş ben burdayım hadi bide sen anlat şimdi anlamadığım nokta bu bebek orda nasıl oluşuyo?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ayy kızlarr sinir sistemimm cökmekk üzre.. kayınvalideme dr 1 hafta önce gırtlakta nodül var demişti. alıp patolojiye göndercez demiş. 1 yıldır hep ses kısıklıgı yasıyodu ara ara. ama reflüye baglıyolardı. bende kbb dal merkezine git diye baskı yaptıydım.. bugün gitti orası da aynı seyi söylemişş. simdi yarım saatlik bi ameliyat olcak. allah ım gücüne gitmesinde hep beni mi bulur yaa.. hamileligimin bası kayınpederime geldi, sonu kayınvalideme. allah korusunn bişi olsa simdii o patolojiden kötü sonuc cıksa al işte. benimm kocamm daha da toparlanamaz artık. stres oldum yeminn ederim.. ne sanssız insanım ben yaaa

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bakın bi çok önemli bişi sorcam.Hastaneye koyduğunuz bodyler 0-3 ay mı yoksa 50 cm yenidoğan mı?
Hemen cevap verin bana :nanik:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
off kızartmadan da yedim ya ben :acep:

kendimi çok suçlu hissediyorum. ama bakın bi tabakta 5 adet olmak üzere tulumba tatlısı vardı yemedim ondan. istemiyorum dedim çocuğa.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ayy kızlarr sinir sistemimm cökmekk üzre.. kayınvalideme dr 1 hafta önce gırtlakta nodül var demişti. alıp patolojiye göndercez demiş. 1 yıldır hep ses kısıklıgı yasıyodu ara ara. ama reflüye baglıyolardı. bende kbb dal merkezine git diye baskı yaptıydım.. bugün gitti orası da aynı seyi söylemişş. simdi yarım saatlik bi ameliyat olcak. allah ım gücüne gitmesinde hep beni mi bulur yaa.. hamileligimin bası kayınpederime geldi, sonu kayınvalideme. allah korusunn bişi olsa simdii o patolojiden kötü sonuc cıksa al işte. benimm kocamm daha da toparlanamaz artık. stres oldum yeminn ederim.. ne sanssız insanım ben yaaa

Canım geçmiş olsun...Ama hemen kötüye yorma bakalım hele.Benim annemin de sesi kısılıyodu, çok da uzun sürdü endoskopi sonucu reflü çıktı.Kötü bişey olsa daha büyük belirtiler verir,hemen canınızı sıkmayın.

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Selam kızlar nasılsınız bakalım.

Biz cok sukur iyiyiz oglumla. Oglum az once babasının eline okkalı bir tekme salladı ahahah esim bile korktu :DDDD
Bana diyo sen iyi dayanıyosun ben olsam aksama kadar evin icinde vurdukca korkardım diye :DDDDD

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Bakın bi çok önemli bişi sorcam.Hastaneye koyduğunuz bodyler 0-3 ay mı yoksa 50 cm yenidoğan mı?

canım ben daha hazırlamadım ama 0-3 ay olarak genelde aldım. Onlardan koyacağım. Ama sen yenidoğon tulum aldıysan onu ekle çantana.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
off kızartmadan da yedim ya ben :acep:

kendimi çok suçlu hissediyorum. ama bakın bi tabakta 5 adet olmak üzere tulumba tatlısı vardı yemedim ondan. istemiyorum dedim çocuğa.

Afiyet şeker bal olsun.. Kuzucuğa yarasın..
Ya o kadar vicdan azabı çekme.
Doğumdan sonra zaten dikkat edeceğiz..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Canım geçmiş olsun...Ama hemen kötüye yorma bakalım hele.Benim annemin de sesi kısılıyodu, çok da uzun sürdü endoskopi sonucu reflü çıktı.Kötü bişey olsa daha büyük belirtiler verir,hemen canınızı sıkmayın.

cnm dr larda reflü diyodu. en son kbb nodül buldu. yemegi yer yemezz dokundu ses gitti diyodu.. anne daha yeni yedin midene gitmedi diyodum bende. bu dr da nodülü görmüşş ameliyat demiş. insallah kötü cıkmaz sonucc. :uzgun:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
azoşş ben burdayım hadi bide sen anlat şimdi anlamadığım nokta bu bebek orda nasıl oluşuyo?

Valla bi yapana sormak lazım, nasıl yaptın bakim onu :D

Canım hemen kötüyü düşünme, belki de kötü bir sonuç çıkmayacak, sonuç belli olmadan strese sokma kendini.

Hastane çıkışı yenidoğan oluyor dimi? Eğer öyle ise hastane çıkışı bi tek öyle gerisi 0-3 :D Zaten 3,5kilonun altında olmıcak benim sıpa, anca sığar.

Selam kızlar nasılsınız bakalım.

Biz cok sukur iyiyiz oglumla. Oglum az once babasının eline okkalı bir tekme salladı ahahah esim bile korktu :DDDD
Bana diyo sen iyi dayanıyosun ben olsam aksama kadar evin icinde vurdukca korkardım diye :DDDDD

Selam canım hoşgeldin...Erkekler beceremezdi ödlek onlar :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
yaaa kızlar bendeki bu rahatlık ne olacak..
herkes hazılıyor çantasını bende hiç icraat yok, bi rahatlık..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar