2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuş ben totomu kaldırıp da yazasıya sen kaçmışın.Anlattım yewrım uzun uzun...

demetcim hoşgeldin...seni çağırcaktık valla, geriye dönük okursan konuşuldu,ben dedim hatta demeti de çağıralım ama bazı arkadaşlar var hem buraya gelip canlarım deyip deyip sonra diğer tarafa geçip buraya insanları çağırmayalım diye bize laf söyleyen, o yüzden kimseyi çağırmamaya, kendisi gelene hoşgeldin demeye karar kıldık.
Zira bizi seven,sohbetimizi arayan özleyen gelip buluyo işte....
Bazıları diyo ya on gün sonra gelirler eski topiğe, herşey eskiye döner diye, on gün sonra kendisi laflarını yalarken biz burada olacağız, herkesi bekleriz :D
Yani sözün özü,geldiğine çok sevindim canım benim :)
Hoşgeldin sefa getirdin.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Selam yavruşlar ben geldim.Aceleden açıklayamadan çıktım sori.
Doktorumdan sekreter bariyerini aşıp 3buçuğa randevu aldım,eşim de (sanırım kendini affettirmek istediğinden) illa ben götürcem dedi.Şirketin kapısına gelmiş hadi in aşağı diye arayınca,apar topar çıktım.
Gittik doktoruma, dedim baş belanız geldi yine :D
Her zamanki nafiliği ve sevecenliğiyle karşıladı sağolsun canım benim ya.
Hemen kontrol etti,kilo vermiş bulmadı.Ama tabi yemek yiyip+sünger gibi su içip gitmiştim,artı üst baş ve kendisinin bire bin katan tartısı da ayrı bi faktör....
Neyse usg'ye girdim, hemen önce suyuma baktı.Hamdü senalar olsun artma yada azalma yokmuş.
bebeğin herbişeysi yerindeymiş.
1334 gram olmuş ve 39 cm çıktı.Olması gerektiği gününde 28+6 kendi içindeki büyüme uyumu devam ediyo...
Hareketlerine baktı, yüzünü zoomladı.Dudaklarını oynatıyo nam nam nam şeklinde, gülümser gibi hareketler yapıyo maşallah subhanallah.Ellerini yüzüne getiriyo.
Böbreklerine,kalbine, kordonuna, kan akışlarına baktı.
Kalça kemiğini bile gördüm.
Alnı ve kafası babaya benziyo dedi :)
Saçları çıkmış...

Kilo alamamı diyetin işe yaraması şeklinde yorumladı.Olması gereken bu gayet güzel dedi.
Yalnız diyetisyenler genelde gebeliğe özel davranmıyorlar, sana tek kişiymişsin gibi muamele ediyorlar, bir kere senden normal insan gibi şeker ölçümü beklenemez 1.saat ölçtürmesi yanlış artık 2.saat ölçüm alacağız dedi.
Ben de dedim ki <140a göre ölçüyorum diyetisyen asıl <120 istiyor dedim.Alaylı alaylı güldü, yahu gebeden beklenebilir mi o performans dedi.
Şekerin 200ü geçmediği sürece sorun yok keyfine bak dedi ayrıca. Şekerim 2.saatte normalde düşüyo benim, bu da anlık yükseldiği ama uzun süre yüksek kalmadığı, yüksek seyretmediği anlamına gelirmiş.
Uzun süre yüksek seyretse bebek de insülin salgılar ve bu da şişmesine sebep olurmuş ki benim kızımın kilosu ortalamaya göre normal trenddeymiş.
Ve yaptığın diyet de çok katı ve acımasız,siz iki kişisiniz bu diyeti değiştiriyorum dedi.Zeynep Kamilde diyabetli gebelere uyguladığı denenmiş bi diyeti verdi bana, kendi diyetimle karma yapacağım.1800den 2200kcal'ye yükseltti içeriğini.
Ben de bebeğimi besleyemediğimden korkuyordum zaten.
Ama doğrusu ben çok da abartmadan karma şekilde yapacağım diyeti,salmayacağım...
Yalnız bugünlük burgerden bi menü ısmarladı eşim sağolsun ödül :D
Ay doydum ilk kez haftalar sonra pek keyifliyim :D

afiyet olsun, bak ne güzel bişey yokmuş, boşuna dertlenmissin.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
İyi akşamlar canlar. Şöyle atlaya atlaya geçmişe bakındım azıcık. :D Hepinizin iyi olmasına çok sevindim. Sana da hem geçmiş olsun hem gözün aydın olsun Bblau'cum.

Yılsonu olması itibariyle dairede işler çok yoğun. Tüm gün nerdeyse aralıksız çalışıyorum. Zaten bildiğiniz üzere iş yerimden buraya giremiyorum. Tüm sohbetlerinizden uzak kalıyorum. Akşamları da baktığımda bişeyler yazsam sanki muhabbetlere geç kalmışım da araya yama gibi girmiş oluyorum... :uzgun:

Neyse... Pazartesi günü görümcem doğum yaptı: epidural sezeryan ile. Dün de ilk kez birini bebeğini emzirmeye çalışırken izledim. Hani hep kitaplarda memeyi çocuğun ağzına itin falan diyorlar ya, okurken çok kolay gibi geliyor ama uygulaması sandığım kadar kolay olmayacak sanırım :acep: Zira görümcemin 3. doğumuydu ve 45 dakika sadece bebeğin memeyi tutması için uğraştı. Gözüm çok korktu valla... Heralde ben böyle birşey olsa 15. dakikada başlarım ağlamaya beceremiyorum diye... :hihi:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
hmmm..sen yine iyi normal doğum izleyebilmişsin ben kendimden emin olamadığım için hiç yeltenmedim bile :)
ben hamile kalana kadar her kan aldırışımda fenalaşan bir insandım daha yeni yeni alışıyorum her ay tahlil yaptıkları için o yüzden izleyemem herhalde :acep:

ay yok ben daha arada ödleğim :D

buraya kaçtınız demekk sizi gidilerrr:dill: ben geldimmmm

hoşgeldin

Selam yavruşlar ben geldim.Aceleden açıklayamadan çıktım sori.
Doktorumdan sekreter bariyerini aşıp 3buçuğa randevu aldım,eşim de (sanırım kendini affettirmek istediğinden) illa ben götürcem dedi.Şirketin kapısına gelmiş hadi in aşağı diye arayınca,apar topar çıktım.
Gittik doktoruma, dedim baş belanız geldi yine :D
Her zamanki nafiliği ve sevecenliğiyle karşıladı sağolsun canım benim ya.
Hemen kontrol etti,kilo vermiş bulmadı.Ama tabi yemek yiyip+sünger gibi su içip gitmiştim,artı üst baş ve kendisinin bire bin katan tartısı da ayrı bi faktör....
Neyse usg'ye girdim, hemen önce suyuma baktı.Hamdü senalar olsun artma yada azalma yokmuş.
bebeğin herbişeysi yerindeymiş.
1334 gram olmuş ve 39 cm çıktı.Olması gerektiği gününde 28+6 kendi içindeki büyüme uyumu devam ediyo...
Hareketlerine baktı, yüzünü zoomladı.Dudaklarını oynatıyo nam nam nam şeklinde, gülümser gibi hareketler yapıyo maşallah subhanallah.Ellerini yüzüne getiriyo.
Böbreklerine,kalbine, kordonuna, kan akışlarına baktı.
Kalça kemiğini bile gördüm.
Alnı ve kafası babaya benziyo dedi :)
Saçları çıkmış...

Kilo alamamı diyetin işe yaraması şeklinde yorumladı.Olması gereken bu gayet güzel dedi.
Yalnız diyetisyenler genelde gebeliğe özel davranmıyorlar, sana tek kişiymişsin gibi muamele ediyorlar, bir kere senden normal insan gibi şeker ölçümü beklenemez 1.saat ölçtürmesi yanlış artık 2.saat ölçüm alacağız dedi.
Ben de dedim ki <140a göre ölçüyorum diyetisyen asıl <120 istiyor dedim.Alaylı alaylı güldü, yahu gebeden beklenebilir mi o performans dedi.
Şekerin 200ü geçmediği sürece sorun yok keyfine bak dedi ayrıca. Şekerim 2.saatte normalde düşüyo benim, bu da anlık yükseldiği ama uzun süre yüksek kalmadığı, yüksek seyretmediği anlamına gelirmiş.
Uzun süre yüksek seyretse bebek de insülin salgılar ve bu da şişmesine sebep olurmuş ki benim kızımın kilosu ortalamaya göre normal trenddeymiş.
Ve yaptığın diyet de çok katı ve acımasız,siz iki kişisiniz bu diyeti değiştiriyorum dedi.Zeynep Kamilde diyabetli gebelere uyguladığı denenmiş bi diyeti verdi bana, kendi diyetimle karma yapacağım.1800den 2200kcal'ye yükseltti içeriğini.
Ben de bebeğimi besleyemediğimden korkuyordum zaten.
Ama doğrusu ben çok da abartmadan karma şekilde yapacağım diyeti,salmayacağım...
Yalnız bugünlük burgerden bi menü ısmarladı eşim sağolsun ödül :D
Ay doydum ilk kez haftalar sonra pek keyifliyim :D

oyyy maşallah sübanallah Allah nazarlardan saklasın inşallah
kıyamam sana haftalar sonra ilkkez doydum demişin ya gözlerim doldu valla
bak herşeyin iyi bi daha sakın sters yapıp düzenini bozma canım benim
gözünaydın

İyi akşamlar canlar. Şöyle atlaya atlaya geçmişe bakındım azıcık. :D Hepinizin iyi olmasına çok sevindim. Sana da hem geçmiş olsun hem gözün aydın olsun Bblau'cum.

Yılsonu olması itibariyle dairede işler çok yoğun. Tüm gün nerdeyse aralıksız çalışıyorum. Zaten bildiğiniz üzere iş yerimden buraya giremiyorum. Tüm sohbetlerinizden uzak kalıyorum. Akşamları da baktığımda bişeyler yazsam sanki muhabbetlere geç kalmışım da araya yama gibi girmiş oluyorum... :uzgun:

Neyse... Pazartesi günü görümcem doğum yaptı: epidural sezeryan ile. Dün de ilk kez birini bebeğini emzirmeye çalışırken izledim. Hani hep kitaplarda memeyi çocuğun ağzına itin falan diyorlar ya, okurken çok kolay gibi geliyor ama uygulaması sandığım kadar kolay olmayacak sanırım :acep: Zira görümcemin 3. doğumuydu ve 45 dakika sadece bebeğin memeyi tutması için uğraştı. Gözüm çok korktu valla... Heralde ben böyle birşey olsa 15. dakikada başlarım ağlamaya beceremiyorum diye... :hihi:

hayırlı uğurlu olsun
Allah analı babalı büyütsün

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
babuşum gözün aydın süper bak moralin yerine gelmiş kuzum yerim ben onu tosuncuk olmuş maşallah 41 kere rabbim nazarlardan korusun

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Canım benim ya çok teşekkürler.
Akşamları gir katıl ya lütfen, valla ben seninle sohbet etmek çok istiyorum.Akşamları kimse olmayınca bi tv ye bi pc.ye bakıyorum arada bazen gelip giden arkadaşlarımızı kaçırıyorum o yüzden,akşamları yazan az kişi olunca devamlı oturmuyorum da pc başında.
Ama toplaşalım derseniz gelirim :hhhhhh:

Görümcenin de gözü aydın olsun,Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.Sanırım ilk aşamalarda hiçbişey göründüğü kadar kolay olmayacak.Giyindirmek, altını temizlemek bile kolay değil aslında ki, emzirmek ciddi iş yani...

oyyy maşallah sübanallah Allah nazarlardan saklasın inşallah
kıyamam sana haftalar sonra ilkkez doydum demişin ya gözlerim doldu valla
bak herşeyin iyi bi daha sakın sters yapıp düzenini bozma canım benim
gözünaydın

Saol canım ya, iyiymiş herşey hamdolsun.
Valla karnım doydu ya, ne büyük nimetmiş meğersem :ilknur:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Eşim şimdi diyoki uzun uzun doktorda olanları mı anlatıyon arkadaşlarına.
Evet dedim ne var...
Ne bileyim dedi böyle şaşkın...
Dedim sen akşam tossura tossura uyudun, mızıl mızıl mızıldandın ama bana bugun onlar moral verdi naber.
Aman tamam tamam dedi.
Ehehehehehehh :D:D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Eşim şimdi diyoki uzun uzun doktorda olanları mı anlatıyon arkadaşlarına.
Evet dedim ne var...
Ne bileyim dedi böyle şaşkın...
Dedim sen akşam tossura tossura uyudun, mızıl mızıl mızıldandın ama bana bugun onlar moral verdi naber.
Aman tamam tamam dedi.
Ehehehehehehh :D:D

ben de sizi nasıl bulduğumu anlattım, garibim şaşkın şaşkın dinledi :nazo:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
tedarik edemeyecekleri ne satıyo salaklarrrr

ne bilim....
ya bu firmalar kampayalar bittikten sonra kargolamaya başlıyolar.
2 kasımda sipariş vermişiz ama kampanya ne zaman bitti ki?
bi de şey diyodu,bayramdan sonra kargolancak, onu hatırlıyorum.
ama artık kargoya verilmesi lazım.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
vays bu saatte coşmuş burası. çok ağrım sızım var akşamüstü bir bakıp çıktım :uzgun: o kadar zor oturup kalkıyorum ki, resmen her hareketim işkence oluyor 2 gündür. umarım ters giden birşeyler yoktur. 3 haftada 2 kilo almışım zaten. doktora nasıl hesap vericem :ayk: gece de şiddetli bir karın ağrısıyla uyandım. ne yaptıysam geçiremedim. sızmışım sonra. ay çok dertliyim kızlar bugün. bir dokunan bin ah işitiyor benden. anneciğime de dayanamadım söyledim. ağrın sızın var mı diyince yalan söyleyemedim. normalde iyimisin diye sorar hep, içine doğdu herhalde cancağızımın :aglayan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ne bilim....
ya bu firmalar kampayalar bittikten sonra kargolamaya başlıyolar.
2 kasımda sipariş vermişiz ama kampanya ne zaman bitti ki?
bi de şey diyodu,bayramdan sonra kargolancak, onu hatırlıyorum.
ama artık kargoya verilmesi lazım.

cnm ben sipariş verdiğimde dapıtım bayramdan sonra 9 kasım da başlıcak denmişti

vays bu saatte coşmuş burası. çok ağrım sızım var akşamüstü bir bakıp çıktım :uzgun: o kadar zor oturup kalkıyorum ki, resmen her hareketim işkence oluyor 2 gündür. umarım ters giden birşeyler yoktur. 3 haftada 2 kilo almışım zaten. doktora nasıl hesap vericem :ayk: gece de şiddetli bir karın ağrısıyla uyandım. ne yaptıysam geçiremedim. sızmışım sonra. ay çok dertliyim kızlar bugün. bir dokunan bin ah işitiyor benden. anneciğime de dayanamadım söyledim. ağrın sızın var mı diyince yalan söyleyemedim. normalde iyimisin diye sorar hep, içine doğdu herhalde cancağızımın :aglayan:

geçmiş olsun canım
kramp olmasın magnezyum içiyon mu

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
geçmiş olsun canım
kramp olmasın magnezyum içiyon mu

kramp değil canım, onu konuda kötü tecrübeler edindim zaten :( buaralar kramplar yok. magnezyum kullanıyorum evet. oturup kalkarken, yatarken falan kasık bölgemde ağrı oluyor. hiçbir anlam veremiyorum. geceleri hat safhaya çıkıyor. okulda idare ediyorum yine de...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ee dr a dedin mi belki nstye sokar

şeyy :acep: dimedim tatlım. cumartesiye randevum var zaten. benim hastane başka şehirde de, eşim de izin almadan gidemiyorum. o izin alınca da kuzucukları yalnız kalıyor. ortalığı telaşa vermiyim dedim. zaten son ay sıksık izin alacağız. bir sürü ders kayıpları olacak. kötü mü ettim bilmem :sinifsinif: bakalım o gün ne diyecek.

BBLAUcum senin de minnoşun maşallahı var, ters giden birşey olmamasına da pek sevindim. sen içini ferah tut. Rabbimin izniyle sıkıntısız geçecek şeker anlamında. göreceksin bak

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar