2012 Şubat Anneleri

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
adet tarzı ağrılar bana da oluyorr.benim doktor nolur nolmaz endişesiyle erken doğum riskine karşı bi ilaç werdi nidilat die onu içioum 6 saatte 1 bakalımm..normalde bi sorun gözükmüo ama tedbir amaçlı işteee......
gökçe bnnde zor oturoumm koltukta bnm bebişte saniyede kaburgalara kadar çıkıo 2 dakka sonra aşşağı inio tekme tokat kırlaaa:hihi:arada çarpıntı da yapıo haa:D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
çocuklar haklı kendini çok yoruyorsun belli ki.... sonrasında çocukla vakit geçirmek çok önemli ama sana şimdi de ihtiyacı var annesi.....

öyle galiba canım. ama ben onu, o minicik haliyle bakıcıya bırakıp okula konsantre olamamkiii. o zmn çocuklara da yazık :acep: şimdi en azından yanımda, bir süre daha dayanmaya çalışacağım...

bu yıl 5.sınıf geçen sene seviyordu halbuki öğretmeni adını hep unutuyormuş ona kızıyordu belki bunun etkisi vardır bilmiyorum

böyle ufak şeylere çok takılırlar canım, bilirim. ben bir öğrencime aynı hatayı yapmıştım. meğer nefret ediyormuş o kişiden. tekrar kalbini kazanana kadar akla karayı seçmiştim

Canım geçmiş olsun.Ama kasık ağrıları normal buaralar.Doktoruma ben sordum bir kez erken doğumdan korkmuştum da regl olacak gibi ağrılarım vardı.Bana erken doğum ağrısı öyle olmaz, karında sertleşme ve bir yere toplanma tarzında olur doğum ağrısı demişti.
Muhtemelen yer değiştirmeler doğum kanalına yaklaşmalar filandır bu ağrıların kaynağı...Artık bebekler büyüdüler çünkü tatlım, canını sıkma.Ama eğer telefonla danışma imkanın varsa sor mutlaka...

İnşallah canım, cok saol.İnşallah hepimiz sıkıntısız tamamlarız süreçlerimizi.

öyle adet olacakmış gibi de değil tatlım ya. hani azoş demişti bir ara. sanki bütün gece bacaklarım açık durmuş gibin. tarif edemiyorum. sabit durduğumda birşey yok. hareket esnasında ağrıyor sadece. şimdi yerimden nasıl kalkcam bilmiyorum mesela. zor günlerin kahramanı, evimin yakışıklı vincini çağırayım bari :deli:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
aiyyyy benimki kaburgalarımın altında yine yaaa... arkamda 3 adet yastıkla kanepedeyim şu an pofffff. bi rahat edemedim. demin de mal gibi eşime bakıp ağladım şoka girdi adam yaa...

benimkide şeyimin hemen üstünde tepiniyor :ilknur:eek:da beni rahatsız ediyor niye ağladın kız bişeymi oldu?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
aiyyyy benimki kaburgalarımın altında yine yaaa... arkamda 3 adet yastıkla kanepedeyim şu an pofffff. bi rahat edemedim. demin de mal gibi eşime bakıp ağladım şoka girdi adam yaa...

beni anlatıyorsun valla. derse bile yastık götürdüm. oturmak işkence oldu. hele şimdi bir sağa bir sola hareketler yapıyor. nasıl beceriyor, neresiyle yapıyor anlamadım. bazen de sert sert vuruyor. edepsiz :dill:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
beni anlatıyorsun valla. derse bile yastık götürdüm. oturmak işkence oldu. hele şimdi bir sağa bir sola hareketler yapıyor. nasıl beceriyor, neresiyle yapıyor anlamadım. bazen de sert sert vuruyor. edepsiz :dill:

aynen aynen. üst tarafım oynarken alt tarafıma da şiddetle tekme atıyor. aynı zamanda yanımda da bi kol hareketi...

ama sevınıyorum kız ben tekmelerine çok. hele bazen yan yatınca elimin içine doluyor bi yerleri. bildiğin hissediyorum kemiklerini falan. o süper bi his.

adamın psikolojisini de bozacan sonra sen doğuma o terapiye:kahkaha:

aynen yaaa. napıyım ama hamileyım ben. :eek:ky:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ben çıkayım yarın iş yerınde yıyecegım yemegı hazırlıyım kızlar. öpuyorum sizi... yarın goruşmek üzere. iyi gecelr.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
aynen aynen. üst tarafım oynarken alt tarafıma da şiddetle tekme atıyor. aynı zamanda yanımda da bi kol hareketi...

ama sevınıyorum kız ben tekmelerine çok. hele bazen yan yatınca elimin içine doluyor bi yerleri. bildiğin hissediyorum kemiklerini falan. o süper bi his.

tabi yaa, sevinmez mi insan. ama daha 2 buçuk olduğunu düşündükçe tırsıyorum. büyüyecek la bunlar. nereye nasıl sığacaklar :acep: hele şu aşağıyı tekmelemeler yok mu, aklım çıkıyor. açın oraya çıkcam ben der gibi vuruyor. aralıksız ve inatla :kahkaha:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızını görmüşsün sonuçlarda iyi çıkmış şükürler olsun hep böyle gider inşallah

Saol canım inşallah....

Kızlar bi yandan eşimin ISO belgeleriyle uğraşıyorum.Dün akşam kendisi benle alakadar olmadı ama bugün ISOlarını üzerime yıkmaya çabalıyo :acep: O yüzden kesik kesik yazıyorum size....

Babuş iyi geceler yevrım sana da....

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam yavruşlar ben geldim.Aceleden açıklayamadan çıktım sori.
Doktorumdan sekreter bariyerini aşıp 3buçuğa randevu aldım,eşim de (sanırım kendini affettirmek istediğinden) illa ben götürcem dedi.Şirketin kapısına gelmiş hadi in aşağı diye arayınca,apar topar çıktım.
Gittik doktoruma, dedim baş belanız geldi yine :D
Her zamanki nafiliği ve sevecenliğiyle karşıladı sağolsun canım benim ya.
Hemen kontrol etti,kilo vermiş bulmadı.Ama tabi yemek yiyip+sünger gibi su içip gitmiştim,artı üst baş ve kendisinin bire bin katan tartısı da ayrı bi faktör....
Neyse usg'ye girdim, hemen önce suyuma baktı.Hamdü senalar olsun artma yada azalma yokmuş.
bebeğin herbişeysi yerindeymiş.
1334 gram olmuş ve 39 cm çıktı.Olması gerektiği gününde 28+6 kendi içindeki büyüme uyumu devam ediyo...
Hareketlerine baktı, yüzünü zoomladı.Dudaklarını oynatıyo nam nam nam şeklinde, gülümser gibi hareketler yapıyo maşallah subhanallah.Ellerini yüzüne getiriyo.
Böbreklerine,kalbine, kordonuna, kan akışlarına baktı.
Kalça kemiğini bile gördüm.
Alnı ve kafası babaya benziyo dedi :)
Saçları çıkmış...

Kilo alamamı diyetin işe yaraması şeklinde yorumladı.Olması gereken bu gayet güzel dedi.
Yalnız diyetisyenler genelde gebeliğe özel davranmıyorlar, sana tek kişiymişsin gibi muamele ediyorlar, bir kere senden normal insan gibi şeker ölçümü beklenemez 1.saat ölçtürmesi yanlış artık 2.saat ölçüm alacağız dedi.
Ben de dedim ki <140a göre ölçüyorum diyetisyen asıl <120 istiyor dedim.Alaylı alaylı güldü, yahu gebeden beklenebilir mi o performans dedi.
Şekerin 200ü geçmediği sürece sorun yok keyfine bak dedi ayrıca. Şekerim 2.saatte normalde düşüyo benim, bu da anlık yükseldiği ama uzun süre yüksek kalmadığı, yüksek seyretmediği anlamına gelirmiş.
Uzun süre yüksek seyretse bebek de insülin salgılar ve bu da şişmesine sebep olurmuş ki benim kızımın kilosu ortalamaya göre normal trenddeymiş.
Ve yaptığın diyet de çok katı ve acımasız,siz iki kişisiniz bu diyeti değiştiriyorum dedi.Zeynep Kamilde diyabetli gebelere uyguladığı denenmiş bi diyeti verdi bana, kendi diyetimle karma yapacağım.1800den 2200kcal'ye yükseltti içeriğini.
Ben de bebeğimi besleyemediğimden korkuyordum zaten.
Ama doğrusu ben çok da abartmadan karma şekilde yapacağım diyeti,salmayacağım...
Yalnız bugünlük burgerden bi menü ısmarladı eşim sağolsun ödül :D
Ay doydum ilk kez haftalar sonra pek keyifliyim :D

Canım gözün aydın..
Sana hep söylemek istiyordum ama çokta cesaret edemiyordum..
Sen boşver şu diyetisyeni, onlar bu konuda çok yeterli olmuyorlar, Doktorun ne derse yap..
Doktorunun diyetine uy ve o şekilde yap kan ölçümünü..
Sana yakın olsamda bi tahinli kurabiye yapsam. Geçen yiyememiştin ya:panter:

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Selam hanımlar :) Herkese gunaydınlar olsun

Bugun kuzenim gelicek. Oglumu gorsun diye esimden gizli doktora gitmeyi planlıyorum :))) Cunku kontrol zamanıma 1 hafta var daha simdi gidicem dersem kızar.

cok ozledim Enes'imi. Bakalım kac gr kac cm olmus benim yakısııklı oglum :eek:ys:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Selam hanımlar :) Herkese gunaydınlar olsun

Bugun kuzenim gelicek. Oglumu gorsun diye esimden gizli doktora gitmeyi planlıyorum :))) Cunku kontrol zamanıma 1 hafta var daha simdi gidicem dersem kızar.

cok ozledim Enes'imi. Bakalım kac gr kac cm olmus benim yakısııklı oglum :eek:ys:

kız madem bi haftan var bekle eşinden de gizli iş çevirme işte. yahu hem adamdan korkuyosun hem de arkasından sürekli iş çeviriyosun. ahahahaha delüü...

günaydın bu arada.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar