2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
günaydınlar :durbun: 2. tetenoz aşısı olmayan kaç kişiyiz acaba? ben ilkinde tetevax yaptırmıştım ama üretilmiyomuş artık, 2. alamadım, sağlık ocağı da bizdekini yapalım diyor, ikisi farklı olacak diye istemiyorum ama dr a da ulaşamadım. siz ne yaptınız?

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
benim şebekler dalga geçiyor "hocam sizin çocuk artık mummyyy diyerek doğacak" diyorlar. onlara acımıyorsam karnımdaki meleğe acıyaymışım. pis fırsatçılar :deli: yine de yerim ben onları :catalbicak:

kaçıncı sınıf okutuyosun canım

kız unnadoda kampanya 10 kasıma kadar devame diyodu şirinler için diyorum ben alamadım gerçi ama nasip ancak 7-8 günde geliyo cumartesi en geç elinde olur meraklanma

ya ama ben alışverişi yaptığımda bana 9 kasımdan sonra dağıtım başlıcak araya bayram girmesi sebebiyle gecekcek dedi ayın 16sı oldu

Kızlar dün eşimle bebeğin kıyafetlerini beşiğin çekmecelerine,gözlerine yerleştirdik bişi dikkatimi çekti.
Mesela hastane çıkışı diye 4 tane set almışız, annem,kayınvalidem filan.
Ama hepsinin ebatlar farklı. Mesela ikisi baya kocaman. Yani çocuğun o kadar doğacağını hiç sanmıyorum ben…
0-1 ay diye aldığım tulumlarla ölçtüm,%40 filan büyük nerdeyse.
Yani ya o tulumlar, ya 0-1aylar elimde patlıcak benim :D
Bi de annem bana sormadığı için aldığı hastane çıkışlarını alt üst takım şeklinde almış.
Sadece 1i tek parça tulum benim çıkışların :(

ben hiç hastane çıkışı almadım
annem gereksiz parçalar var dedi
2 mavi 2 beyaz çıtçıtlı body aldım
1 tane penye bütün tulum aldım
1 tane de gs tulum alcaz bunu çıkarken giydircez kısmetse

Yok kuzenim cok gormek istiyor bebegi. Yarın gidecek evine ben de o yuzden hem de oglumu ozledigimden gideyim diyorum. 1 hafta var normal kontrolume ama bildiginiz uzere ben esimle hep doktor kavgası yapıyorum gidicem gitmiycen diye. Haftaya da gondericek mi mechul orası :dertli:

doktora gitmene niye eşin karar veriyo canım anlamadım

günaydınlar :durbun: 2. tetenoz aşısı olmayan kaç kişiyiz acaba? ben ilkinde tetevax yaptırmıştım ama üretilmiyomuş artık, 2. alamadım, sağlık ocağı da bizdekini yapalım diyor, ikisi farklı olacak diye istemiyorum ama dr a da ulaşamadım. siz ne yaptınız?

canım ben hiç yaptırmadım

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Yok kuzenim cok gormek istiyor bebegi. Yarın gidecek evine ben de o yuzden hem de oglumu ozledigimden gideyim diyorum. 1 hafta var normal kontrolume ama bildiginiz uzere ben esimle hep doktor kavgası yapıyorum gidicem gitmiycen diye. Haftaya da gondericek mi mechul orası :dertli:

kızz yelizz hoşgeldin napıyosun ?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
öyle bir geçer zaman ki de ki arı maya suratlı murat öslün. aylinle soner bi sevişip rahatlasın. berrin sana çok gıcığım. nemrut karı ya. insan hiç mi gülmez hiç mi mutlu olmaz??? şükürsüz insan. öyle ortalıkta o suratla az daha dolaş bak ne lanetler gelecek başına.

ali kaptan sana sadece şunu diyoru; ahahahahha.
cemile; güçlü kadın profilinin altında ezik bi kadın var anladım.

carolin: ahahahahahha hollandalı diye aldık bildiğin türk kadını ruhlu çıktı!!! ağliiii cehmileee senin yanındeaaaaggg!!!

neriman yenge: favorimsin...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
yavvv hayatım ben şu unnadoya giremiyorum bana biriniz davet göndersenizzzz:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:çok bahtiyar olacam ben

Yollayayım kuşum, özelden at bana mailini.

babuş hastane çıkışları dışarda baktığım kadarıyla (almadım daha) 10lu set olarak satılıyo iç zıbınlar dış zıbınlar tulum yelek şapka eldiven ve battaniye olarak hepsi bu şekildemi yani hepsi battaneliyse birilerine sat yada aldığın yere götür rica et yerine başka bişi al

Çeşitli setler var tatlım. Benim biri battaniyeli, şapkalı,zıbınlı,donlu filan koca bi kutu.
Diğer 3ü sadece tulum eldiven,şapka.
Ama hepsi hediye veremem ki geri. Acaba dedim tek parça tulum daha mı iyi. Bi de çeşitli boylarda bu bebiş ne kadar olacak acaba onu da bilemiyoruz ki.

Canım ya sen diğer tarafta da yazdığında dikkatimi çekmişti ben yazamamıştım.
Ben 2. Dozu olmadım aynı sebepten.
Sağlık ocağında ilk dozu olduğumuzda muhtemelen tetavax olduk. Şu an piyasada yok o marka, TD vac var.
Bir eczanede sistemden araştırırlarken markaları uyandım ben buna ve araştırdım. Nette tetavax için gebelerde güvenle kullanılabilir diyor, iegm’nin dökümanlarında. TD vac için bir dökümanda gebelerde güvenle kullanılır diyor, diğerinde gebelik kategorisi C diyor.
Sağlık ocağına sordum bizde aşı yok ama gebeler eczaneden TD vac alıp egtiriyolar yapıyoruz dedi kız ama çok da bilgisi yoktu beni tatmin etmedi.
Doktoruma sordum, o da emin olamadı ama Afrikada doğum yapmayacağız ikinci dozu olmaman yönünde benim görüşüm dedi.
Doktorlar sitesinde sordum, tetanoz aşısı gerekli olmamakla birlikte TD vac ile aşı olunabilir güvenli olduğunu düşünüyoruz ama doktoruna sor dediler.
Yani şu an muğlak bi durum var tetavax-td vac arasında.
Olmadım ben de.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
öyle bir geçer zaman ki de ki arı maya suratlı murat öslün. aylinle soner bi sevişip rahatlasın. berrin sana çok gıcığım. nemrut karı ya. insan hiç mi gülmez hiç mi mutlu olmaz??? şükürsüz insan. öyle ortalıkta o suratla az daha dolaş bak ne lanetler gelecek başına.

carolin: ahahahahahha hollandalı diye aldık bildiğin türk kadını ruhlu çıktı!!! ağliiii cehmileee senin yanındeaaaaggg!!!

Ben Neriman yengeyle bizim muko aynı dizide bi buluşsun istiyorum.
Bomba olurlar bomba :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

aşkummm o ne yaaa taşım benim şu haline aşığımm düğünde böle duramadım üzerime ceket gibi bolero tarzı bişi yaptırdılar kocamın kıskançlığı yüüznden
:lilav: içimde kaldı straplez gelinliğimle şöle bir pozum var onuda koyamıyorum maşallah sana tütütütü tüküreyim nazar değmesin:deli:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

işte türk yayın tarihinin en çok izlenen dizi bölümü olur işte o. valla bizi dizi çeksem tüm dizlerin fettan karakterlerini alır mixlerim.

muko
neriman yenge
firdevs yöreoğlu

kadroyu kesttt

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

ay aynı şeyi ben düşündüm şu murat, berrin ve hakan ölsün istedim -zebani
evet ya aylin le soner yaklaştı mı ben ağzımı açıp bekliyorum ha öpüştük ha öpüşcez derken :deli:
cemile'ye niye herkes o kadar baktı anlamadım
sanki dünya güzeli girdi
neriman süper yaa hele cadı kızı süperler :dill:

muko kim kızz

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben hiç hastane çıkışı almadım
annem gereksiz parçalar var dedi
2 mavi 2 beyaz çıtçıtlı body aldım
1 tane penye bütün tulum aldım
1 tane de gs tulum alcaz bunu çıkarken giydircez kısmetse

Ben de kendim hiç almadım,chicco dan alacaktım beğenmiştim de,annemlere almak istediklerinizi alın da hastane çıkışı almayın dedim.
Öyle dememişim ben doldurun demişim. Sağolsunlar yığmışlar.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Yollayayım kuşum, özelden at bana mailini.

Çeşitli setler var tatlım. Benim biri battaniyeli, şapkalı,zıbınlı,donlu filan koca bi kutu.
Diğer 3ü sadece tulum eldiven,şapka.
Ama hepsi hediye veremem ki geri. Acaba dedim tek parça tulum daha mı iyi. Bi de çeşitli boylarda bu bebiş ne kadar olacak acaba onu da bilemiyoruz ki.

Canım ya sen diğer tarafta da yazdığında dikkatimi çekmişti ben yazamamıştım.
Ben 2. Dozu olmadım aynı sebepten.
Sağlık ocağında ilk dozu olduğumuzda muhtemelen tetavax olduk. Şu an piyasada yok o marka, TD vac var.
Bir eczanede sistemden araştırırlarken markaları uyandım ben buna ve araştırdım. Nette tetavax için gebelerde güvenle kullanılabilir diyor, iegm’nin dökümanlarında. TD vac için bir dökümanda gebelerde güvenle kullanılır diyor, diğerinde gebelik kategorisi C diyor.
Sağlık ocağına sordum bizde aşı yok ama gebeler eczaneden TD vac alıp egtiriyolar yapıyoruz dedi kız ama çok da bilgisi yoktu beni tatmin etmedi.
Doktoruma sordum, o da emin olamadı ama Afrikada doğum yapmayacağız ikinci dozu olmaman yönünde benim görüşüm dedi.
Doktorlar sitesinde sordum, tetanoz aşısı gerekli olmamakla birlikte TD vac ile aşı olunabilir güvenli olduğunu düşünüyoruz ama doktoruna sor dediler.
Yani şu an muğlak bi durum var tetavax-td vac arasında.
Olmadım ben de.

babuş o zaman verme hepsi kullanılır şimdi standar bir bebek 50 cm 3,5 kg doğsa... ayda 3-4 cm büyüyolar kglarda ona keze 1er kg artıyo kullanırsın tek tulum çok kullanılıyo beli filan açılmıyo bebeğin ama zıbın takımı altlı üstlü bunlar birazdaha zahmetli

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aşkummm o ne yaaa taşım benim şu haline aşığımm düğünde böle duramadım üzerime ceket gibi bolero tarzı bişi yaptırdılar kocamın kıskançlığı yüüznden
:lilav: içimde kaldı straplez gelinliğimle şöle bir pozum var onuda koyamıyorum maşallah sana tütütütü tüküreyim nazar değmesin:deli:

noluyo kız? bende şimdik aklım olsa straplz giymezdim diyorum. gelinlik ne kadar kapalı olursa o kadar güzel oluyor bunu anladım ben bu aralar.

ha bi de o senin gözlerinin taşlığı.
(haahahahha ne dedım ben be)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ben tetevax ı kendim almıştım eczaneden. sağlık ocağında TD olan varmış, ben de aşıyı bulamayınca olmamaya karar vermiştim, yazdıklarınızı da okudum, olmayanlar da vardı, ama dün sağlık ocağından hemşire aradı bir ısrar bir ısrar, ben de muallakta kaldım, dr um da baştan beri hiç olmana gerek yok illa olacaksan tetevax ol dediği için de içim rahattı ama işte hemşire kafamı karıştırdı.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Ben de kendim hiç almadım,chicco dan alacaktım beğenmiştim de,annemlere almak istediklerinizi alın da hastane çıkışı almayın dedim.

hastane çıkışı bende almadım. ama kutu içinde satılan 2-3 takımım var. ama hastane çıkışı diye alınmamış. hani böyle tam takım olarak satılan 2-3 adet uzunlu kısalı badisi, mendili, battanıyesi, şapkası, eldıveni, ayaklı tulumu ayaksız pantolunu olan şeylerden bende almadım.

bi tanesi bundan...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
hastane çıkışı bende almadım. ama kutu içinde satılan 2-3 takımım var. ama hastane çıkışı diye alınmamış. hani böyle tam takım olarak satılan 2-3 adet uzunlu kısalı badisi, mendili, battanıyesi, şapkası, eldıveni, ayaklı tulumu ayaksız pantolunu olan şeylerden bende almadım.

bi tanesi bundan...

bi taneis bundan;

dieğrleri de boyle.
hastane çıkışları da böyle benim bildiğim, bi tek battaniyesi oluyor fazladan.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

olsun ya hiç almasalardı kimse bişi

bi tanesi bundan...

http: bi taneis bundan;dieğrleri ...incisi de ucuz ama güzel diğerleri dediğin ne

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
işte türk yayın tarihinin en çok izlenen dizi bölümü olur işte o. valla bizi dizi çeksem tüm dizlerin fettan karakterlerini alır mixlerim.

muko
neriman yenge
firdevs yöreoğlu

kadroyu kesttt

Kesinlikle ferhundeyi de eklemek lazım derim.

Fatmagülün yengesi, mukaddes mukaddes :D

babuş o zaman verme hepsi kullanılır şimdi standar bir bebek 50 cm 3,5 kg doğsa... ayda 3-4 cm büyüyolar kglarda ona keze 1er kg artıyo kullanırsın tek tulum çok kullanılıyo beli filan açılmıyo bebeğin ama zıbın takımı altlı üstlü bunlar birazdaha zahmetli

Öyle dimi, büyüdükçe level atlarız biz de. Ben ilk etaplarda 3-4 tane 0-1 ay tulum almışım. 2-3 tane de patikli alt.Cidden 0-3 aylara nazaran küçükler.

noluyo kız? bende şimdik aklım olsa straplz giymezdim diyorum. gelinlik ne kadar kapalı olursa o kadar güzel oluyor bunu anladım ben bu aralar.

Gelinlik kolsuz olur diyorum ben de:D

ben tetevax ı kendim almıştım eczaneden. sağlık ocağında TD olan varmış, ben de aşıyı bulamayınca olmamaya karar vermiştim, yazdıklarınızı da okudum, olmayanlar da vardı, ama dün sağlık ocağından hemşire aradı bir ısrar bir ısrar, ben de muallakta kaldım, dr um da baştan beri hiç olmana gerek yok illa olacaksan tetevax ol dediği için de içim rahattı ama işte hemşire kafamı karıştırdı.

Benim hemşire ısrar etmedi, yani çok da gerekli değil tamam o zaman dedi.
Ama doktorum olmamı istemeyince, ben de olmadım.
Gerçi sonradan yaptığım araştırmalara göre tetavax de saf tetanoz değil o da TD vac gibi tetanoz+difteri karması ve gebelik kategorisi C’ymiş onun da.

bi tanesi bundan...

bi taneis bundan;

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

gelinlik kapalı olsa sorun değilde açık gelinliğin üzerine parça parça bişi giymek çok kötü duruyo bide yapan kişi beceremeyince iyice berbat bişi çıkıyo bugğn öğlen bi foto çekeyim bizim albümdende koyayım gör ahanda durr burda vardı sanırsam yaa kıl oluyorum başıma büyük talihsizlik geldi gelinlikle ilgili diktirttik bir yerde tasarım olsun die son güne kadar boş astarın içinde prova yapıldı düğünden 2 gün öncede teslim edildi rezalaet bişi teğel yapmışlar koca dantel güpürleri tutturmuşlar oynarken biri bassa çart die gidicem malzeme iiyi ama işçilik sıfırdı ben ağlaya ağlaya bi hal oldum sonra paramızıda geri vermediler ben bunu istemem gymem çuvalın içine girerim daha ii dedim ordan hazır bi gelinlik beğen dediler buldum bişi fena değildi ama hafif boydan kısa geldi ve straplez olduğu içinde eşim giymemi istemedi üzerinede apar topar düz bir ceket diktiler tüm gelinliğin modeli kapandı gitti dur bir resmi kopyayım avatara öğlen çeker msnden gönderirim içimde kaldı giyemedim die ne var halbuki herifcim bir gün kıskançlığa değermi neyse geçti gitti sağol bacım al göslerim senin olsun 2gündür ağlamaktan yeşil gözler turkuaz oldu :deli:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
hastane çıkışları da böyle benim bildiğim, bi tek battaniyesi oluyor fazladan.

yok be tatlım o kadar ıvır zıvır eklıyolar ki içine. 2 adet şapka, çorap, eldiven, mendili olanlar bile var. yok 26 lı set, yok 36 parçalık set...

benimkiler hastane çıkışı diye satılmıyordu ama bilemedim hastane çıkışı mı onlar da?

birincisi çok pahalı ama güzel
ikincisi de ucuz ama güzel
diğerleri dediğin ne

yuh diyorum. kız ne olmuş onun fiyatı öyle? ben organik olan takımı markafoniden 29 tl'ye mi ne almıştım. diğeri de aynıydı sanırım. ha organik olan cidden yumuşacık falan ama o kadar para verilir mi be o'na. 5 parça bi de o :(

diğerlerını netten bulursam koyacam resımlerini. hatta evdekılerı çekip koysam hiç fena olmıcak artık :))

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar