2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bir saat kadar önce doktorum aradı.TSH 3 çıktığı için biraz tedirgin olmuş.Endokrin doktoruna bi telefonla sor bakalım durumu ne tavsiye edecek dedi.Ben de aslında randevu da alırım ama çok zor oluyor yer bulmak biliyosunuz dedim.Çok riskli bi durum yok sen tlf et dedi.
Ettim 40 kere açmadılar.En son bi şansımı deneyeyim dedim, tutturdum.Çıkmak üzere görüştüremeyiz, yarına telefon randevusu verelim dediler.Hönk dedim o da ne? Telefonla arayacakmış beni doktor.İyi dedim, saat 1de aratacağız dedi sekreter kız.Dedim ki daha erken olamaz mı, bana çemkirmeye kalkınca da soldan soldan geldiler bana.Dedim hanımfendi gebeyim ben.
E öyle desenize diyo.Dedim ekrandan bakıyosun ya bilgilerime!!:sinir:
Neyse hasılı kelam, binbir uğraştan sonra doktora bağlandım.
O da inadına tatlı mı tatlı bi kadın, pek bi iyi davrandı.
3. trimester için tsh=3 sınır bir değer, iyidir tedaviye gerek yok dedi.Zaten bebeği besleyen de st4'müş.O da iyi dedi.
Ama doğumdan önce bi kez daha baktır eğer 4 civarı olursa ufak doz bi tedavi başlayalım dedi.
Ama doğumdan sonra çok değişir bu değerler, hipotiroidiye dönebilir o yüzden doğum yapınca sen mutlaka bi gel kontrole dedi :(
İnşallah öyle bişey olmaz kızlar be.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
[sıze="3"]bir saat kadar önce doktorum aradı.tsh 3 çıktığı için biraz tedirgin olmuş.endokrin doktoruna bi telefonla sor bakalım durumu ne tavsiye edecek dedi.ben de aslında randevu da alırım ama çok zor oluyor yer bulmak biliyosunuz dedim.çok riskli bi durum yok sen tlf et dedi.
Ettim 40 kere açmadılar.en son bi şansımı deneyeyim dedim, tutturdum.çıkmak üzere görüştüremeyiz, yarına telefon randevusu verelim dediler.hönk dedim o da ne? Telefonla arayacakmış beni doktor.iyi dedim, saat 1de aratacağız dedi sekreter kız.dedim ki daha erken olamaz mı, bana çemkirmeye kalkınca da soldan soldan geldiler bana.dedim hanımfendi gebeyim ben.
E öyle desenize diyo.dedim ekrandan bakıyosun ya bilgilerime!!:sinir:
3. Trimester için tsh=3 sınır bir değer, iyidir tedaviye gerek yok dedi.zaten bebeği besleyen de st4'müş.o da iyi dedi.
Ama doğumdan önce bi kez daha baktır eğer 4 civarı olursa ufak doz bi tedavi başlayalım dedi.
Ama doğumdan sonra çok değişir bu değerler, hipotiroidiye dönebilir o yüzden doğum yapınca sen mutlaka bi gel kontrole dedi :(
inşallah öyle bişey olmaz kızlar be.
[/sıze]

kırk dereden su getirmişler ama sonunda bağlamışlar seni babuş iyi çok şükür o saman gebeikten sonrasını şimdiden düşünme babuş oluruna bırak rabbim büyük allahın izniyle bişi çıkmaz

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Bir saat kadar önce doktorum aradı.TSH 3 çıktığı için biraz tedirgin olmuş.Endokrin doktoruna bi telefonla sor bakalım durumu ne tavsiye edecek dedi.Ben de aslında randevu da alırım ama çok zor oluyor yer bulmak biliyosunuz dedim.Çok riskli bi durum yok sen tlf et dedi.
Ettim 40 kere açmadılar.En son bi şansımı deneyeyim dedim, tutturdum.Çıkmak üzere görüştüremeyiz, yarına telefon randevusu verelim dediler.Hönk dedim o da ne? Telefonla arayacakmış beni doktor.İyi dedim, saat 1de aratacağız dedi sekreter kız.Dedim ki daha erken olamaz mı, bana çemkirmeye kalkınca da soldan soldan geldiler bana.Dedim hanımfendi gebeyim ben.
3. trimester için tsh=3 sınır bir değer, iyidir tedaviye gerek yok dedi.Zaten bebeği besleyen de st4'müş.O da iyi dedi.

gecmiş olsun,tsh degeri neyi ifade ediyodu peki?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
10 ocak da gel dedi..o zaman gidicez bebegi en az 34-35.haftaya kadar bekletmemiz cok ii olur dedi..saglıgı iyi cok sukur artık dua ediyorum vaktiyle dogsun diye..bol bol sıvı al dedi aynı zamanda gunde en az 3-4 lt dedi,protein agırlıklı beslen bu surede hep dedi,sık kasılmalar,su gelmesi, yada kahverengi akıntı veya bi damla bile olsa kanama olursa,bebegin hareketlerinde azalma olursa hemen ara,mudahale ederiz ona gore dedi..boyle iste

canım cok cok geçmişler olsun sana... insallah bir sorun olmas yeter ki dinlen sen.... bak ne guzel daha buyumusturde şimdi annesi... ye, ic, yat...ohh büyüsün bebişler...

Tatlım insallah degerin yükselmez bak uzman doktor bir sorun yok demiş... ama sakın moralinii bozma canım ki ters etkilemesin... iyi düsün daha iyi olsun ....cok cok öpüyorum şekercim....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
gecmiş olsun,tsh degeri neyi ifade ediyodu peki?

Tiroit hormonu canım.
Çok yükselmemesi gerekiyor gebelikte.En güzeli 2,5un altında kalması.Benim 8. hafta yapılan tahlillerimde yüksek çıkmıştı önce.Öylelikle endokrine sevk etti doktorum, ama ileri tetkiklerim temiz çıkmıştı.
Bir daha 20-22. haftalara kadar baktırmamıştım.Sonra şeker yüklemesinden sonra bi bakılsın dediler.4 çıktı.
Başka bir hastanede yenilensin tahliller dediler, hastane değiştirip yenilettim. 2,2 çıktı bu kez.Ama her ay kontrol edilcek dediler.O günden beri her ay baktırıyorum ben de.
Bu üçüncü kontrolümdü.İlk ikisi normaldi, bu sefer yükselmiş işte.Doktorum sürekli 2,5 altında tutmak istiyor.Yükselince bi zararı oluyor demek ki.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kırk dereden su getirmişler ama sonunda bağlamışlar seni babuş iyi çok şükür o saman gebeikten sonrasını şimdiden düşünme babuş oluruna bırak rabbim büyük allahın izniyle bişi çıkmaz

İnşallah lidoşum...Allahın izniyle bişey olmaz.Gebelikten sonrasını da yine bebek için düşünüyorum.İkinci bebek için.
Tiroit sorunlarında bebek zor oluyormuş sanırım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Tatlım insallah degerin yükselmez bak uzman doktor bir sorun yok demiş... ama sakın moralinii bozma canım ki ters etkilemesin... iyi düsün daha iyi olsun ....cok cok öpüyorum şekercim....

İnşallah canım...Bu ara biraz saldım ya yemeyi içmeyi, sanırım şeker yükselince tiroiti de bozdu.Dikkat edeyim bakalım yine doğuma kadar.
Moralimi bozmuyorum,Allahın izniyle pozitifim.
Bu tip sıkıntılar olabilir, olacak.Biraz alıştık :)

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
İnşallah lidoşum...Allahın izniyle bişey olmaz.Gebelikten sonrasını da yine bebek için düşünüyorum.İkinci bebek için.
Tiroit sorunlarında bebek zor oluyormuş sanırım.

ŞEKERİNLE Bİ İLGİSİ VARMI BİLMİYORUM BİRAZ DİKKAT ET YETERLİ RABBİM BÜYÜK CNM DAHA DUR BİRİNCİYİ DOĞUR BAKALIM 2.YE ALLAH KERİM:lilav:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar insallah sag salim vaktinde kavustursun kuzularımıza..yuzduk yuzduk kuyruguna geldik sayılır insallah bundan sonrası da su gibi gelir..ben cıkıyorum simdi biseyler yiyeyim sonra yine uzanmaya devam..ii bakın kendinize bi gelisme olursa yazarım hoscakalın

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ŞEKERİNLE Bİ İLGİSİ VARMI BİLMİYORUM BİRAZ DİKKAT ET YETERLİ RABBİM BÜYÜK CNM DAHA DUR BİRİNCİYİ DOĞUR BAKALIM 2.YE ALLAH KERİM:lilav:

Şekerimle alakası olduğunu düşünüyorum tatlım....
Şekerimi kontrol etmediğim vakitlerde hep artış trendinde oldu çünkü.
Zaten şeker hastalarında da tiroit görülüyormuş...
Doğumdan sonra şeker düşerse tiroit de belki düşer, bilinmez.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar insallah sag salim vaktinde kavustursun kuzularımıza..yuzduk yuzduk kuyruguna geldik sayılır insallah bundan sonrası da su gibi gelir..ben cıkıyorum simdi biseyler yiyeyim sonra yine uzanmaya devam..ii bakın kendinize bi gelisme olursa yazarım hoscakalın

Kendine dikkat et canım.Fırsatın olursa mutlaka bizi haberdar et.Hadi hayırlı haberler inşallah.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar ben de müsadenizi istiyorum.
Öperim hepinizi.Akşam girmeye çalışırım.Azoşun hediyesini merak ediyorum, ne almışlar acaba :D:D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
sagol cnm cok tsk ederım,bizede surpriz oldu nasıl sevincli gitmisttim doktora,gecen ay ki randevuda daha donmemis demisti acaba ne zaman doner diye dusunduydum ondan sonra, bu sefer de hıh donmus dedi tam sevindim bi dk ama bebgin bası yerlesmis dogum kanalına ya dedi,yuzunu bile goremedik ceviremiyo cocuk kafayı yani..1800 gram olmus kilosu onemli degil ama biraz daha kalması lazım icerde dedi,riskli daha dedi akcigerleri kendi basına nefes almaya yetmez dedi sen hic kalkmadan 15 gun soluna yat bu sekilde bi bakalım dedi eger beklenmedik bi durum olursa ara dedi iste..moral yerlerde donduk eve :(

geçmiş olsun canım. ben de benzer problem yaşadım biliyorsundur belki. yüreğime ağzıma geldi ama çok şükür 5 haftayı atlattık. bakalım daha ne kadar dayancaz.
belki yapılmıştır ama hiç bahsetmemişsin diye ben yine de söyliyim. bebeğimin ciğerleri gelişsin diye 2 doz iğne yapıldı bana. evet baktığımızda belki sorunlarımız tıpatıp aynı değil ama bu iğnenin yapılması erken doğumlarda çok işe yarıyormuş. bilgin olsun, bir araştır istersen. öpüyoruz çok, geçmişler olsun tekrar... dinlenmek kesinlikle şart. tecrübeyle sabit :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
gökceninn patronunu günün adamı seciyorumm:kayris::eek::eek:
gökcemm gözünnaydınn yatt bol boll dinlenn artıkınnn :utan:

bebikomm cok gecmiş olsunn. korkma balım içini ferah tut dinlen, bekler insallah kuzucuk gününü hayırlısıyla. yeter ki yorma kendinii. allah ım yardım eder melegine

kız azoss bende hediyeni görmeye geldimm.. daha koymamısınn ama:böö: gercii kocişimm yokk girer girer yoklarım seni ben:cokkomik:

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Hanımlar anca girebildim. Annemdeyim suan orda kalıcam bu aksam.

Bu da oglusumla bugun cekilmis bir pozumuz =))

19rqh.jpg

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar