2012 Şubat Anneleri

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766
ayyy canım hayırlı olsun oğluşunnnn:D:Dmaşallah rabbim korusun sizi
hayırdır ne olduuu sıkıntı demişsinn
Sağol canım eksik olma...
İş yeri krize gişrdi ben de hamile olduğum için nasılsa çıkacağımdan biraz vakitsiz işten ayrılmak zorunda kaldım malesef canım:(

çok sevindim hayırlı olsun oluşun Allah tamamına erdirsin

Sağol canım Aminnn inşşş...:utan:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
canım ödemin 1 nolu düşmanı tuz tuzu artık en az min.indirmen lazım ve bol bol su içiceksin sürekli aklına geldikçe su içki idrarla at o ödemi birde elinden geldiğinde ayaklarını uzatman lazımki o bizde biraz zor işte sana yolları:D

saol cnm zaten benim asıl sorunum eskisine göre çok su içip az idrar çıkmaktı..babuşta ödem vardır dedi..
bi de zaten çok su içiyorum ya 7 bardak..midem bulandı..çeşme olup akıcam bigün öbür aleme..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bana dr herşey normal deyince o ultrason kağıtlarını yorumlamayı öğrendim fl uyluk kemiği uzunluğu o değeri 7 ile çarpınca yaklaşık boyunu öğreniyorsun, b ile başlayan kafa çapı 10 cm gemezse kolay doğum oluyor son değer de karın çevresi bunların oranı kiloyu ve bebeğin haftasını belirliyor... bizim çocuk genelde 3-4 gün önden gidiyordu ama hala sancı yok... acaba ben mi hissetmiyorum diyorum bakalım bugün nst de ne çıkacak? nstde de 2 değer var biri kalp atışı biri de sancı kasılma, kasılmalar 50yi geçerse sürekli tamam sancılar başlıyor deniyor... gerçek doğum sancı değeri 100müş... grafiklere bakarak önceki değerlerini yorumlayabilirsin canım..
aralık annesi yazmış.. bilginize..

yaklasık boy diyor ya fl için. bizimki onu carpınca 44.59 cıkıyo. dr da 44 cm dedi zati. cocukcegizz bundan uzun olamaz heralde. zaten standart doguyolarmıs 50_53 cm arası. b dedigin bdp mi o zaman kafa capı 8.23 müş bebeminn.. bak cözdüm:D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ayyy çökük kaldı ya:sokama kısa sürede düzeldi..

Ödem işte o ciğerim.Tuzu kesicen....
Bol su içicen...Bitki çayları (adaçayı ve fazla tarçın çayı içme),bol yürüyüş de iyi gelir...

Merhaba hanımlar...
Cinsiyetimiz belli oldu...
kısa süreli bir sıkıntıdan sonra geldim yine...
Allahıma şükür sağlıklıyız paşamla:)

Hayırlı olsun tatlım oğluşun :)

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yaaa kızlar simdi sifa hastahanesiyle konustum. onlar mı salak ben mi cözemedim :D biri 130 mus biri 75. biri renkli biri 4 boyutlu doppler galiba öyle anladım. amacım bebegi görmek dedim o zaman renkliye girersiniz 3 boyutlu dedi. nete 3 te yazsam renkliler cıkıyo 4 te yazsam renkliler cıkıyo. neye gircem ben simdi

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
yaklasık boy diyor ya fl için. bizimki onu carpınca 44.59 cıkıyo. dr da 44 cm dedi zati. cocukcegizz bundan uzun olamaz heralde. zaten standart doguyolarmıs 50_53 cm arası. b dedigin bdp mi o zaman kafa capı 8.23 müş bebeminn.. bak cözdüm:D

yani şimdilik kafa yapısı kolay doğum aralığında..takibe al bunu derim..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yani şimdilik kafa yapısı kolay doğum aralığında..takibe al bunu derim..

anamm leaderin dedigi olcak normal doguramıcam heralde daha 8 hafta var:sok kafası da hızlı mı büyüyor boy gibi acaba. pefff

tobeee hayırlı olsunn cnmm oglunn. allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin:utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Sağol canımcım hepimize nasip etsin inş.. Rabbim.Amin.

Sağol tatlım inşşş cümlemizinki ile hayırlı olurrr....:utan:

Amin canım inşallah....

saol babuş benim de bi varil kupam var onla içiyorum.. ama 24 saat az be güzelim yemek mi yiyeyim su mu içeyim çay mı soda mı meyve mi..hep midem dolu .. yazık acıdım mideme..

Bak bebem dinle beni şimdi sana yemek yiyeceğin saatleri bildiriyorum. 24 saat yeme öyle.
Sabah 7-7,30 gibi kahvaltı et, hadi bilemedin 8.
10 gibi bi meyve+süt iç
Öğle 12,30 gibi öğle yemeği ye
15,00 gibi meyve+süt yada yogurt
17:00 gibi iki dilim ekmek, peynir, ne bileyim galeta, az börek filan ne yiceksen işte.
19:00-19:30 gibi hadi bilemedin 20:00 akşam yemeği ye
akşam 22:00 gibi de meyve ye, süt iç, yoğurt filan ye.
Böylece 2 saat gibi miden dinlenir, kan şekerin de düşecek vakit bulur :D-gozluk

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Amin canım inşallah....

Bak bebem dinle beni şimdi sana yemek yiyeceğin saatleri bildiriyorum. 24 saat yeme öyle.
Sabah 7-7,30 gibi kahvaltı et, hadi bilemedin 8.
10 gibi bi meyve+süt iç
Öğle 12,30 gibi öğle yemeği ye
15,00 gibi meyve+süt yada yogurt
17:00 gibi iki dilim ekmek, peynir, ne bileyim galeta, az börek filan ne yiceksen işte.
19:00-19:30 gibi hadi bilemedin 20:00 akşam yemeği ye
akşam 22:00 gibi de meyve ye, süt iç, yoğurt filan ye.
Böylece 2 saat gibi miden dinlenir, kan şekerin de düşecek vakit bulur :D-gozluk[/QUOTE
liste için thnx bitanem.. benimki de buna yakın gibi sadece aksam yemeği yerine bazen sadece salata yiyorum yada meyveyi toptan aksam yiyorum..buarada listede aralara suları da ekle bebeğim.. noldu hep dolu mide..su beni çok şişiriyor11-12 de de yatıyorum zati..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
yok kızz hiç bitmicek:Ddün evde misafir vardıı bebesi 5 aylık.. bi tanede 4 yasında kızı var. dogru söylüyolarmıs en güzeli karnındayken diyo. :D cok ilginc bişi hakettenn yatıyo uyuyoo mama emerken yarım saat sonra gülen bi suratla uyanıyo. sürekli biri onla ilgilensin istio. yoksa hemen mızıklanıyo sıpa:D iki alaka hemen gülüyo. arkanı dön yine aglıyo:cokkomik: gecede 4 defa kalkıyomuss. sabah ta en gec 7 de ayaktaymıs:D öyle bi an geliyo ki sinirleniyosun artık diyo.gece mama veriyosun susmuyo,gaz cıkartıyosun susmuyo, rezene bilmem ne susmuyo, salla susmuyo oyna susmuyoo.. sürekli ciyaklıyo cocuk diyo:cokkomik:

hmmm, doğunca da ayrı dertler bekliyor demek :cokkomik:

kordon klinik diye bi yer buldum ama nasıldır ultrasonu acaba???

kordon klinik özel ya, ben iyidir diye düşünüyorum ultrasonu orada mete bey i çok tavsiye ediyorlardı. arkadaşım gitmişti, temiz güzel dediydi. ama taa çiğli de biliyorsun di mi?

Güle güle kullansın yavruşun babuş :D:D

Bi kere daha ölçtür bakalım canım eczanede filan…

Ben normalde doğuramamaktan korkuyorum, becerememekten…Epidural sezoşta ayıkken ameliyatı izlerken fena olursam diyorum, genel anestezide ya uyanamazsam diyorum :D
Epidural normali becerebilirim ama belki :D:D

işte aynı ben, epidural sezeryanda ayık olmaktan , genelde uyanamamaktan, normalde becerememekten ödüm kopuyor...

oyh bu tv beni mahvetti zaten. tüm kültürel hayatım sona erdi. ömrümde izlemediğim kadar izledim şu 3 haftada. kitap alamıyorum elime. bir de saçmasapan ki gün boyu yayınlananlar... şaşıp kalıyorum. arada netten yabancı dizileri izliyorum da kendime geliyorum. İngilizceyi unutcam, soora nasıl öğretcem kuzucuklara :utan: :deli:

:) ben de ing. film izliyorum, napayım gitcek bu dil değilse :) gerçi zaten 4ve 5lerde durum fena, what is this? it's a pencil deyip duruyoruz.

aradım simdi özele giriyomus. 150 tl dedi. ne kadar sürüyo dedim 15_20 dk. dedi. ya sizinkilerde mi bi gariplik var bu drlarda mı. onlar niye 45 dk da bunlar 15_20 dk. özel muayenehane mi bulsam acaba fiyat ne kadar farkedebilir sonucta

ben alsancakta umur yensel e gittim hamileliğimin başında. her muayene de renkliyi de açardı, bizimki o zaman daha minik olduğundan bir şey anlamazdık ama bize son zamanlarında olan hamilelerin bebeklerinin fotolarını da gösterdiydi, çok güzel resimler yakalamış. ücreti 120 liraydı ama tabi normal muayene için gidiyorduk biz.

Merhaba hanımlar...
Cinsiyetimiz belli oldu...
kısa süreli bir sıkıntıdan sonra geldim yine...
Allahıma şükür sağlıklıyız paşamla:)

hayırlı olsun, sağlıkla doğsun.

saol cnm zaten benim asıl sorunum eskisine göre çok su içip az idrar çıkmaktı..babuşta ödem vardır dedi..
bi de zaten çok su içiyorum ya 7 bardak..midem bulandı..çeşme olup akıcam bigün öbür aleme..

ben de 7-8 bardak içiyorum büyük bardakla, ama az mı diye korkuyorum.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kızlar azoss gelmicek mi bugün yaaa:huhuu: ayy ahahaa haa sinirlerim bozuldu.. randevu içn aradım hastahane dedi ki renkli 24_26 hafta arası oluyo bebek büyüdügü için göremezsiniz. normal kontrol randevusu verebilirim kızz azoss daha yeni girmedimii o benden 1 hafta ilerde

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
liste için thnx bitanem.. benimki de buna yakın gibi sadece aksam yemeği yerine bazen sadece salata yiyorum yada meyveyi toptan aksam yiyorum..buarada listede aralara suları da ekle bebeğim.. noldu hep dolu mide..su beni çok şişiriyor11-12 de de yatıyorum zati..

Öyle bakma kuşum olaya.Bak 12:33 kan şekerim: 94 (means açlık sınırı)
14:33 kan şekerim, ki bu 2. saat tokluk oluyor. 97 (açlık sınırı)
demek ki 2 saat içerisinde ne yediysem tuzla buz olmuş :)
Gerçi yürüyüş de yaptım o arada onun da faidesi olmuştur da.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
hmmm, doğunca da ayrı dertler bekliyor demek :cokkomik:

kordon klinik özel ya, ben iyidir diye düşünüyorum ultrasonu orada mete bey i çok tavsiye ediyorlardı. arkadaşım gitmişti, temiz güzel dediydi. ama taa çiğli de biliyorsun di mi?

işte aynı ben, epidural sezeryanda ayık olmaktan , genelde uyanamamaktan, normalde becerememekten ödüm kopuyor...

:) ben de ing. film izliyorum, napayım gitcek bu dil değilse :) gerçi zaten 4ve 5lerde durum fena, what is this? it's a pencil deyip duruyoruz.

ben alsancakta umur yensel e gittim hamileliğimin başında. her muayene de renkliyi de açardı, bizimki o zaman daha minik olduğundan bir şey anlamazdık ama bize son zamanlarında olan hamilelerin bebeklerinin fotolarını da gösterdiydi, çok güzel resimler yakalamış. ücreti 120 liraydı ama tabi normal muayene için gidiyorduk biz.

hayırlı olsun, sağlıkla doğsun.

ben de 7-8 bardak içiyorum büyük bardakla, ama az mı diye korkuyorum.

büyük derken.. normal su bardağından büyükse fena değilmiş.. benim doktorum en az 10 bardak diyor..bana kızıyor az içiyorum diye.. ona göre hava hoş.. bakalım o kaç bardak içiyor.. ben hiç onu sıkıstırmıyorum diye üstüme çok geliyor:D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar azoss gelmicek mi bugün yaaa:huhuu: ayy ahahaa haa sinirlerim bozuldu.. randevu içn aradım hastahane dedi ki renkli 24_26 hafta arası oluyo bebek büyüdügü için göremezsiniz. normal kontrol randevusu verebilirim kızz azoss daha yeni girmedimii o benden 1 hafta ilerde

akşama gelir herhalde...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar