2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Normal doğumda ıkınma nasıl yapılmalıdır?
Doğumun ikinci evresinde bebeğin aşağıya doğru inmesi için ve doğum kanalından çıkarak doğması için ıkınmalarla anne adayının destek olması çok önemlidir. Uygun ıkınma doğuma çok yardımcı olur. Ikınma sancı geldiğinde yapılır, sancıların geçtiği ara dönemlerde ıkınma yapmadan dinlenmeniz gerekir. Her sancıda tekrar ıkınmanız gerekir. Genellikle 2-3 ıkınma sonrasında bebek doğacaktır. Ikınma tekniği: Sancı geldiğinde burundan nefes alarak derin bir karın solunumu yapmalısınız. Daha sonra nefesinizi içinizde tutarak çenenizi göğsünüze yaklaştırarak bebeği itmeye çalışır şekilde aşağıya doğru güç uygulamalısınız. Bu insanın kabız olduğunda ıkınmasına benzer. Burada gücünüzü boynunuza doğru değil aşağıya doğru vermelisiniz. Ikınma kuvvetli ve uzun olmalıdır. Bu ıkınma süresince nefesinizi tutmak yerine yavaşca ağzızından "ıııııııı" şeklinde ses çıkartarak nefes vererek de ıkınabilirsiniz. Bu esnada nefes verme çok yavaş olmalıdır ki ıkınma uzun sürsün. Nefesinizi tamamen verdiğinizde ıkınma biter ve sancı geçmemişse bu esnada tekrar aynı şekilde burundan karnınızı şişirecek şekilde nefes almanız ve ıkınmanız gerekir. Ağrı geçince normal nefes alarak dinlenmeniz gerekir ve ağrı gelince tekrar aynı şekilde ıkınmanız gerekir. Ağrılar ortalama 2-3 dakika arayla gelir. Bu esnada gerekirse epizyotomi (doğum kesini) yapılır ve bundan sonra genellikle bir ıkınma daha doğum için yeterli olur. Bebek doğduğu anda ıkınmayı bırakmanız istenecektir sizden.Burada önemli nokta ıkınma tekniğinde nefesi burundan ve karın solunumu olacak şekilde almanızdır. Bu hem dopumu kolaylaştıracak hem de bebeğe daha bol oksijen sağlayacaktır. Göğüs solunumu yapmamaya özen göstermelisiniz

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Temam link doğru, bunu imzayı düzenle kısmındaki bağlantı yerine değilde, msj yazdığın kısma yapıştırcan sadece, başka bişi yapmıcan.
Evet lavantadan caydım kokusu gider denilince, burdan şeker alıcam mavi beyaz doğuma 2 hafta kala felan yaparım 1 gecede :D 50 çubuk var, 100 adet karlı tül, 23 metre "hoşgeldin bebek" yazılı kurdale,silikon 5 adet, silikon tabancası, 100 adet hazır incili fiyonk, 100 adet tüy beyaz..Bi de "hoşgeldin küçük adam" yazılı 50 adet kart.

Ay unutmuşum buraya yazmayı, süper çıkmış şeker maşallah, demek yürüyüş çok etkili...
Bu akşam anacım yürütcek beni, korkuyor mükerremden o da benim gibi :D

Valla fiyat çok iyi tutmuş bence.Yapması da süper zevkli olur yaaaa....
Bu birmaxta hani böyle telli tüller olur ya içini açıp şekeri koyarsın ondan varsa ondan da alabilirim ben...

Mükerrem kabusunuz olmuş ailecek :D

Gökçe gelmedi yaw :acep:

Evet ya izinli mi ki bugun acaba...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Valla fiyat çok iyi tutmuş bence.Yapması da süper zevkli olur yaaaa....
Bu birmaxta hani böyle telli tüller olur ya içini açıp şekeri koyarsın ondan varsa ondan da alabilirim ben...

Mükerrem kabusunuz olmuş ailecek :D

Evet ya izinli mi ki bugun acaba...

Ya sorma birşey değil adamdan korkuma ıkınamıcam doğumda :D:D
Telli tülü pek annamadım, hazır kese değil dimi?

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kolay gelsin canım yaparken 1 gecede nasıl yapcaksın kızzzz

Ay tatlum ne var onda 50 adet şeker..
Ben kokoş peçete yüzüklerimi de bi gecede yapmıştım diğer tarafta vardı resimleri :D
Ekmek sepetimi de 1 gecede yaptıydım, ahhh ne marifetliydim kız :cokkomik:
Bu arada biz bıraktık geçen hafta son kez şeettik :eek:ys: Zaten olaya ilgimin azaldığını farkettim :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ekli dosyalar

• 11988.jpg
    11988.jpg
    15,9 KB · Görüntüleme: 87

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hayatta beceremem ben beceriksizim biraz :böö:

biz zaten ilk 14 hafta hiç yok
14-29 hafta arası da toplasan 5 veya 6'dır
eşime kalsa yapcak da ben rahatsız oluyorum
valla oğlumdan önemli değil
zaten ilgi milgi de yok ki eskiden de aşırı deildi
eşime diyom ki
ee bebek yaptık artık yapmanın ne gereği var ki :3:

Birden ben bunu ne zaman yazdım dedim :)
Ahehehehe aynen :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Çıldırcam ticker olmuyo...Her yere yapıştırdım, babay gaganın 3 linkini de denedim en fazla url şeklinde çıkıyo!

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Şöyle bak:

Hani aralarına sıkıştırırsın ya şekeri.Bildin mi?

Bilir gibi oldum da hayalimde canlandıramadım yine :D

hayatta beceremem ben beceriksizim biraz :böö:

biz zaten ilk 14 hafta hiç yok
14-29 hafta arası da toplasan 5 veya 6'dır
eşime kalsa yapcak da ben rahatsız oluyorum
valla oğlumdan önemli değil
zaten ilgi milgi de yok ki eskiden de aşırı deildi
eşime diyom ki
ee bebek yaptık artık yapmanın ne gereği var ki :3:

İlk 3 ay aynı bizimde..:D Ben hiç sanmıyordum eşimin ürkeceğini ama tırsmaya başladı o da.
Zaten bana teyzemin kızı demişti" konsantren bozuluyor istemesen de o esnada bebekte içerden tekme atabiliyor" diye :D
Benimkine ninni gibi gelmiş olabülür hiç ses etmedi olduğu zamanlarda :D
Kadın olmak ne zor hakikaten ya...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
hee tamam o zamannnn -ciko

evet ya çokkkkk zormuş

kız azo senin tickerında neden paris hilton falan yazıyo :kahkaha:

Bebişimin beyin hücreleri Pais hilton ve nicky Hilton'un toplam beyin hücresinden daha fazlaymış onu diyor :cokkomik::cokkomik:

Babuş minnak olmuş imzan..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar