2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Herkeslere selamlar hanımlar :)

Kızlar şuanda evdeyim, sanırım bundan sonra işe gidemeyeceğim :( Bel bacak sırt ağrılarım had safhada. Geceleri sağımdan soluma/solumdan sağıma dönemiyorum artık. Salıdan beri şeker sebebiyle hastanelerdeydim. Sonuçlarım pek kötü de gelmedi ama şuanda günde 9 defa parmaklarımı delip ölçüm yapıyorum. Dün doktorum beni hem diyetisyene hem de insülin hemşiresine eğitime gönderdi. Haftaya salı tekrar diabet eğitimine hastaneye gideceğim. İnsülin başlayabilirmişiz. Haftada 4 gün 45 dk tempolu yürüyüş de verdi. Ben de korkumdan çamaşır yıkayıp ütü yapmaya başlayacağım ne olur ne olmaz diye. İnşallah sizler iyisinizdir ve kimsenin sıkıntısı yoktur.

Geçmiş olsun canım tekrar...Biliyosun benim durumum da seninkisi gibi ama sanırım 2. saat değerlerim seninkilere göre düşük. Geçen hafta içerisinde bebek hareketlerini duyamadığım için acile gittim ve kendi doktorumdan hariç başka bir doktorla görüştüm (iki arkadaşımın eşlerinin doktoru).
O doktor da bana kendi doktorumla aynı şekilde, çok az kilo aldığımı ever şekerimi regüle ettiğimi ama bu şekilde giderse artık bebeğime yetemeyeceğimi ve kilo almam gerektiğini söyledi.
Sen diyabetlisin, şeker hastasısın yani ve şekerin yükselecek sürekli kontrol altında tutamazsın ama hep böyle sınırda yemek yersen bebeği besleyemezsin ve gerilik başlar dedi.
Bırak yükselsin şekerin diye de ekledi.
Bugüne kadar hep şekere yönelik çalışmışsın, tamam başarılı da olmuşsun ama başka yerlerden açık verirsin dedi ki doğru kansızlık başlamış bu kez de.
Kendi doktorum da 1. saat için 200e kadar yolu var demişti.
İnsülini de istemiyor şu an için.
hba1c de 5,9dan 4,9a gerilemiş...
Ben de diyeti biraz gevşettim.
2. saat ölçüyorum şimdi açlıkla birlikte.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Düğün Cd.mi hiç izlemedim ben daha.
Nikahı da evlendikten uzun süre sonra izlemiştim.
Bazı sıkıntılar olduğu için hiç içimden gelmemişti.
Fotoğraflar da bi yere kadar da böyle kanlı canlı hareketli görmek bi kötü yapıyo insanı.Bi fasıl ağladım iyi geldi.

bazen unutuyorum yüzünü seyredince gençliğine kadar hatırlıyorum sonra ağlıyorum amannn işte özlüyorum benim yine çeşmeler akıyor

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
hepinizi öptüm kendinize iyi bakın nazomla buluşmaya gidiyorum hepicinizi seviyorum byyy

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
amann bende öyle canım.. şimdiden 12 kilo aldım..
ne yapayım ya..fazla yemiyorum ama alıyorum..
doğumdan sonra ilk işim diyetisyen yolu. arkadaşım gitti, emzirme diyeti verdiler 4 ayda süper oldu ya.. Hemde sütüde kesilmedi..

aa süpermiş o. de ben dıyette yapamam gibi gelıyo bana. hiç yapmadık ki daha önce bilemem aç kalmayı?

Düğün Cd.mi hiç izlemedim ben daha.
Nikahı da evlendikten uzun süre sonra izlemiştim.
Bazı sıkıntılar olduğu için hiç içimden gelmemişti.
Fotoğraflar da bi yere kadar da böyle kanlı canlı hareketli görmek bi kötü yapıyo insanı.Bi fasıl ağladım iyi geldi.

:( yapma ama üzme beni şimdi.

ciddi ciddi hatta benim oğlanın zamanında popo dereceleri vardı ama biz başka amaçlar içinde kullanıyorduk acayip kabız olurdu bebeğim bende popomuzu dereceyle uyarırdım halamız hemşire o öğretti bize

bak popodan sokulan bi ateş ölçme şeysi var di mi??

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Geçmiş olsun canım tekrar...Biliyosun benim durumum da seninkisi gibi ama sanırım 2. saat değerlerim seninkilere göre düşük. Geçen hafta içerisinde bebek hareketlerini duyamadığım için acile gittim ve kendi doktorumdan hariç başka bir doktorla görüştüm (iki arkadaşımın eşlerinin doktoru).
O doktor da bana kendi doktorumla aynı şekilde, çok az kilo aldığımı ever şekerimi regüle ettiğimi ama bu şekilde giderse artık bebeğime yetemeyeceğimi ve kilo almam gerektiğini söyledi.
Sen diyabetlisin, şeker hastasısın yani ve şekerin yükselecek sürekli kontrol altında tutamazsın ama hep böyle sınırda yemek yersen bebeği besleyemezsin ve gerilik başlar dedi.
Bugüne kadar hep şekere yönelik çalışmışsın, tamam başarılı da olmuşsun ama başka yerlerden açık verirsin dedi ki doğru kansızlık başlamış bu kez de.

aman canım kansızlıkta çok bela bişey..
Ben orak hücreli anemi taşıyıcısıyım.
Benim kan dğerim 10 üerine çıkmaz, o kadar vucudu etkiliyorki..
Nasıl şeker yorar vucudu kansızlıkta öyle...
Aman yemene dikkat et. Ben günde 2 elma yemeye özen gösteriyorum..
Bide keçiboynuzu pekmezi ve avakado. avakadoda demir çok fazla.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Herkeslere selamlar hanımlar :)

Kızlar şuanda evdeyim, sanırım bundan sonra işe gidemeyeceğim :( Bel bacak sırt ağrılarım had safhada. Geceleri sağımdan soluma/solumdan sağıma dönemiyorum artık. Salıdan beri şeker sebebiyle hastanelerdeydim. Sonuçlarım pek kötü de gelmedi ama şuanda günde 9 defa parmaklarımı delip ölçüm yapıyorum. Dün doktorum beni hem diyetisyene hem de insülin hemşiresine eğitime gönderdi. Haftaya salı tekrar diabet eğitimine hastaneye gideceğim. İnsülin başlayabilirmişiz. Haftada 4 gün 45 dk tempolu yürüyüş de verdi. Ben de korkumdan çamaşır yıkayıp ütü yapmaya başlayacağım ne olur ne olmaz diye. İnşallah sizler iyisinizdir ve kimsenin sıkıntısı yoktur.

tatlım hosgeldin... ayrıca cok cok geçmişler olsun...hamileligin tüm sıkıntıları tam gaz kendini gosterir oldu artık hepimizde...
canım yavrularımiz sag salim saglıklı ve hayırlısıyla dogsunlarda insallah bu cektigimiz dertlerimize deger tabiiki...

evet camasırları hazırlamak cok mantıklı bencede iyi yaparsın...
tekrardan gecmiş olsun seker...

ciddi ciddi hatta benim oğlanın zamanında popo dereceleri vardı ama biz başka amaçlar içinde kullanıyorduk acayip kabız olurdu bebeğim bende popomuzu dereceyle uyarırdım halamız hemşire o öğretti bize

ay tatlım ya ben hiç bilmiyorum işte boyle seyleri...

merhaba hosgeldin....

aynı dertten müzdaribiz.
Benim annem belfıtığından ameliyat oldu, çok zor ya..
Bu nedenle belfıtığımı artıracaksa ben normal doğum istemem dedim.

cok gecmiş olsun canım... belfıtıgı zor bi durum cidden hep dikkat etmek gerekiyor..hakkımızda hayırlısı olsun insallah....

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
aa süpermiş o. de ben dıyette yapamam gibi gelıyo bana. hiç yapmadık ki daha önce bilemem aç kalmayı?

:( yapma ama üzme beni şimdi.

bak popodan sokulan bi ateş ölçme şeysi var di mi??

canım diyetisyenin vediği diyetle aç kalmıyorsun, sadece yemene bir düzen getiriyor..veririz kiloları dert etme tatlım. Kuzucuğu sakın aç bırakma, özellikle protein yönünden..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Hmmm ben de dün diyetisyene ben böyle beslenirsem kilo alamam dedim, adam acaip sinirlendi. Ne demek alamam, alacaksın, şuan sen değil, bebek bizim önceliğimiz dedi. Mesela bugünki sabah kahvaltım: 5 siyah zeytin, 1 haşlanmış yumurta (ki yumurtayı her gün yiyeceksin dedi), 2 kibrit kutusu peynir, 3 dilim tam buğday ekmeği ve şeker ölçümlerim çok iyi ama ben açım :D Bir de mesela et, günde sadece 90 gr a izin verdi. Yahu 90 gr nedir ki? 3 köfte kadarmış. Ben açlıktan ölürüm... :)

Bu arada teşekkürler ilgin için. Bir de sana şeyi söyleyeyim: şeker ölçümünde 1. saat değil, 2. saat tokluğu daha önemsiyorlar, 2. saatler düşükse sorun yok diyorlar... İnşallah hayırlısıyla sağ salim atlatırız hepimiz şu günleri...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

:(( babuş benım kan değerleri de düşük hep ne olacak?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Hmmm ben de dün diyetisyene ben böyle beslenirsem kilo alamam dedim, adam acaip sinirlendi. Ne demek alamam, alacaksın, şuan sen değil, bebek bizim önceliğimiz dedi. Mesela bugünki sabah kahvaltım: 5 siyah zeytin, 1 haşlanmış yumurta (ki yumurtayı her gün yiyeceksin dedi), 2 kibrit kutusu peynir, 3 dilim tam buğday ekmeği ve şeker ölçümlerim çok iyi ama ben açım :D Bir de mesela et, günde sadece 90 gr a izin verdi. Yahu 90 gr nedir ki? 3 köfte kadarmış. Ben açlıktan ölürüm... :)

Bu arada teşekkürler ilgin için. Bir de sana şeyi söyleyeyim: şeker ölçümünde 1. saat değil, 2. saat tokluğu daha önemsiyorlar, 2. saatler düşükse sorun yok diyorlar... İnşallah hayırlısıyla sağ salim atlatırız hepimiz şu günleri...

benimde hergünkü kahvaltım böyle, ek olarak bir kupa yarım yağlı süt ve 1 tatlı kaşığı bal var..hergün yumurta yiyorum..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Pikecanım çoook teşekkürler canım, inşallah geçer gider tüm sıkıntılaımız bir minik gülücükle :)

Bblau'cum sana da geçmiş olsun, kafam çok dalgın olduğundan deminki mesajıma yazmayı unuttum. Senin kansızlık sorununa ne dediler bir de?

Kızlar eşim öğle yemeği getirdi, hemen yiyorum ve geliyorum...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
RBC: 3.39 nORMAL DEĞER: 4.04-5.48
hgb:11 normal değer: 12.2-16.2
HCT :32.3 notmal değer 37.7-47.9

MCH 32.4 normal değer: 27.0-31.2

bi de idrarda amorfosfat bol görülmüş...

ne şimdi bu? :(

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
simur: geçmiş olsun geçmişi göremıyorum ben belli bişeyler olmuş. şekerin mi ne anladığım kadarıyla.

de o kahvaltıyı ben 2 günde ancak yaparım be :)) bu diyet listen mi senin?

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
günaydın kıslaar napıousunuz bakıyımm:lilav: anam dün gece ben yine uyuyamadım yaa ...alt tarafıma çıkcak gibi bir tekmeler sawuruoo böle iltihap acısı olurya geliyo gidio ölee wallaa korktum bayaa...bugün temizlik yapcaktım yapmıcam anasını satıyım kalsın yaa yatacam uyucamm ewde pis ama napıyım dün bu kız baya korkuttu beniii

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
kahvaltıda 3 dilim ekmek vay anasına arkadaş. hatunlar yne zayıf ama nasıl olacak. ben 3 gunde 3 dilim ekmek yıyorum be :(

adaletin bu mu dünya?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar