eheheh yerim o kıvırcık kuzuyu bennnnnbenim oglanda bögürüyo canım beni cagırması şöyle bak ' heeeveeeeeee!!!!!!' eger yanında degilsem salonun kapısından ki bagırması..... bide şu sıralar kendi kendine oyuncaklarıyla konuşması vuuuuuuuuuu vuuuuuuuuu aguuuuuu vuuuuuuuuuuu vuuuuuuuuu ışşşşşşşşşş vuu aaaagu..... eheheh acabası ne anlatıyo bu oglan??? :gul:
Bebikom geçmiş olsun, uçuğun hemencik geçsin
Gökçeee ben o adım atan bal böcüsünü yerim, maşallah annesi
Pikoooş ben o bal Noyanı da yerim, onu verene yaradana kurban olurum, gözleri güzel boncuğum benim maşallah
Azoş, korkma yavrum üzülme de, benimki de ne baybay ne alkış ne konuşma, anca böğürmece ağlamaca, sağa sola dalmaca kağıt yırtmaca, sandalyeye tırmanmaca falan peşinde
Ya Ankaralı hatunlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. kız dua edinde hayırlısıyla Ankaradan (istanbul olmazsa) iş teklifi alalım.... inşallah seneye burda (kıbrıs) olmayızzzz aminnnnnnn..........
Bugün kontrole gittik, kilomuz çok şükür 7,150 olmuş. Az ama buna şükür. Şimdi notlarımı paylaşayım;
*4. ay gibi 8. ay da gelişimde dönüm noktalarından biriymiş, "ego gelişim safhası" dedi. Daha önce temel ihtiyaçları karşılamak yeterliyken artık bunlardan tatmin olmaz, daha farklı şeyler beklermiş.
*Kendisine yapılan müdahalelerden, mesela tırnak kesme, alt değiştirme, burun/kulak temizliği gibi hoşlanmazmış. Aralıklı olarak yapın dedi. Mesela 2 tırnağını kestin, bırak bi dolansın oynasın yarım saat sonra diğerlerini kes dedi.
*Her öğünü birlikte yiyin, akşam öğünü ekleyin ve akşam öğününde onun önüne tabakla yiyecek koyun, bırakın eliyle dokunsun yesin dedi.
*Ego gelişim safhasında olduğu için ne egoyu tam beslicekmişiz, ki çok beslersek ilerde doyumsuz bir birey olurmuş, ne de bastırmıcakmışız. Bastırırsak, korkak çekingen olurmuş. Ayarını siz eşinizle konuşarak yapacaksınız dedi.
*Evin düzenini değiştirmeyin, vazonuz vs varsa ortada kaldırmıcakmışız, onun yerinde "hayır", "olmaz" öğretecekmişiz. Sizi defalarca sınayacaktır pes etmeyin, eninde sonunda hayır ı öğrenecek dedi. Zaten şuan sizi anlıyor dedi. Eğer eşinizin hayır dediği birşeye siz evet derseniz, ya da tam tersi olursa insan kullanmayı öğrenir, dikkat edin bu hususta dedi.
*Ayakkabı alın artık dedi, sert tabanlı ayakkabı alın, ortopedik olması şart değil, ilk adım ayakkabılarından almayın dedi.
*Hareketliliği arttığı için oyuncak ihtiyacı değişti, üst üste geçen halkalardan, sesli renkli hareketli oyuncaklardan, davul gibi ses çıkaran oyuncaklardan alın. Vursun ses çıkarsın dedi.
*Bol bol el oyunları oynayın, bay bay-alkış-al/ver- at/tut yapın dedi.
*Tamamen birey olmuştur, kendisi de bunun farkındadır, oturun göz teması kurarak konuşun dedi.
Beslenme mevzuuna ayrı bir konu olarak değindik.
*Alerji yapan besinlerin verilebileceği en erken dönem şimdiymiş. İsterseniz yumurtanın beyazını verebilirsiniz dedi. Omlet, yağda yumurta, kaynamış yumurta sizin tercihiniz ama çocuğa sürekli aynı şeyi aynı şekilde yedirmeyin dedi. Menemen de yedirebilirsiniz dedi.
Kahvaltıya 3 tane siyah zeytin ekledi, 1 tatlı kaşığı ev yapımı reçel verebilirsiniz dedi. Hııı bir de ev yapımı kek yedirebilirsiniz dedi Buna çok sevindim
*Öğle yemeğinde evde pişen herşeyden verebilirsiniz, patlıcan hariç dedi. Bir de balıklardan palamut, uskumru ve hamsi hariç beyaz her balığı verebilirmişiz, kızartma olmamak kaydıyla. Ya ızgara ya buğulama olacakmış.
*Akşam üzeri her meyve serbest, verin dedi.
İşte bide yukarda yazmıştım, akşam yemeği verdi.
Bu kadar. Oh beeee hepsini yazdım. Umarım işinize yarar...
Kızlar 2 gündür Noyan cok iştahsız üşüttü mü onuda anlamadım burnu falan akmıyo... ama var bişey sanki ya inşallah hasta olmaz tam yolculuk öncesi...
Öhöö Öhöö...GÜNAYDIN HERKESEE.........
-Azo'cum Hira'da aynı senin dediklerinden yapıyo merak etme,anne baba demiyo,el sallamıyo,alkış ta yapmıyo,butun gun cenem dusuyo onunla koonusmaktan ama ıı ıh...
aynen,sandalyeleri dusuruyo,pc manyagı,mouse a saldırıyo,cep tlf,kumanda..baska seyle oynamıyo..
bide surekli,ooo oo,uuu uuu seklinde sasırma efektleri yapıyo
he valla kız yürüdü sıpam. 2 adım attı sonra hopppp düştü. ayakta da durabılıyordu zaten uzun bi süredir 3-5 saniye kadar. bay bay yapmayı da öğrenmiş, bi de elimizin tersiyle ağzımıza vurup ses çıkartırız ya "ba ba baaabbabab aa aaa " diye. onu da yapıyor uzun bi süredir.
kendinde de arama. saçmalama bebek onlar. bazıları enerjisini diş çıkartmaya, oyuna harcıyor bazısı da böyle aktivitelere harcıyor işte. Aden'in henüz dişi yok hiç. enerjiyi sırf bağırmaya, oyun oynamaya koşarcasına emeklemeye ayırıyor dıyorum ben.
hepsi gayet süper, yakışıklı&güzel, akıllı sağlıklı bebekler. bu senenin en iyi bebeklerini biz yaptık ayol..))
41 kere maşallah. tü tü tüüüüüü
Ya benim oğlan ne el sallıyor, ne başbaş, ne öpücük, ne konuşmaAnca böğürüyor ya, işi gücü evi karıştırmak... Yatak odamda dolabımın başına gidiyor, aynasına vurup vurup bağırıyor zevkten. Mutfak sandalyelerini çekip yere düşürüyor, yürüteçle koşa koşa üstümüze gelip yürütecin alt kısmı ile bize çarparak ayak bileğimizi çürütüyor, hep ilgi istiyor..Yani bugüne kadar faydalı birşey öğrenmedi... Sorunu kendimde arıcam artık
Birşey çıkmamasına sevindim, ama bir yandan da stres kaynaklı olmasına üzüldüm, kilonu çok taktın stres yaptı sende, he birde eşinin tutumu tabi :uzgun:
Maşallah Hira kuzuma annesi. Çok çabuk büyüyorlar, geçen sene bu zamanlar hazırlık yapıyorduk, kaç body, kaç çorap diye![]()
Kız Gökçeeee Aden tek başına mı yürüdüüüü :1::1: Maşallah tü tüt tüüüüü...
Ya benim oğlan ne el sallıyor, ne başbaş, ne öpücük, ne konuşmaAnca böğürüyor ya, işi gücü evi karıştırmak... Yatak odamda dolabımın başına gidiyor, aynasına vurup vurup bağırıyor zevkten. Mutfak sandalyelerini çekip yere düşürüyor, yürüteçle koşa koşa üstümüze gelip yürütecin alt kısmı ile bize çarparak ayak bileğimizi çürütüyor, hep ilgi istiyor..Yani bugüne kadar faydalı birşey öğrenmedi... Sorunu kendimde arıcam artık
Bugün kontrole gittik, kilomuz çok şükür 7,150 olmuş. Az ama buna şükür. Şimdi notlarımı paylaşayım;
*4. ay gibi 8. ay da gelişimde dönüm noktalarından biriymiş, "ego gelişim safhası" dedi. Daha önce temel ihtiyaçları karşılamak yeterliyken artık bunlardan tatmin olmaz, daha farklı şeyler beklermiş.
*Kendisine yapılan müdahalelerden, mesela tırnak kesme, alt değiştirme, burun/kulak temizliği gibi hoşlanmazmış. Aralıklı olarak yapın dedi. Mesela 2 tırnağını kestin, bırak bi dolansın oynasın yarım saat sonra diğerlerini kes dedi.
*Her öğünü birlikte yiyin, akşam öğünü ekleyin ve akşam öğününde onun önüne tabakla yiyecek koyun, bırakın eliyle dokunsun yesin dedi.
*Ego gelişim safhasında olduğu için ne egoyu tam beslicekmişiz, ki çok beslersek ilerde doyumsuz bir birey olurmuş, ne de bastırmıcakmışız. Bastırırsak, korkak çekingen olurmuş. Ayarını siz eşinizle konuşarak yapacaksınız dedi.
*Evin düzenini değiştirmeyin, vazonuz vs varsa ortada kaldırmıcakmışız, onun yerinde "hayır", "olmaz" öğretecekmişiz. Sizi defalarca sınayacaktır pes etmeyin, eninde sonunda hayır ı öğrenecek dedi. Zaten şuan sizi anlıyor dedi. Eğer eşinizin hayır dediği birşeye siz evet derseniz, ya da tam tersi olursa insan kullanmayı öğrenir, dikkat edin bu hususta dedi.
*Ayakkabı alın artık dedi, sert tabanlı ayakkabı alın, ortopedik olması şart değil, ilk adım ayakkabılarından almayın dedi.
*Hareketliliği arttığı için oyuncak ihtiyacı değişti, üst üste geçen halkalardan, sesli renkli hareketli oyuncaklardan, davul gibi ses çıkaran oyuncaklardan alın. Vursun ses çıkarsın dedi.
*Bol bol el oyunları oynayın, bay bay-alkış-al/ver- at/tut yapın dedi.
*Tamamen birey olmuştur, kendisi de bunun farkındadır, oturun göz teması kurarak konuşun dedi.
Beslenme mevzuuna ayrı bir konu olarak değindik.
*Alerji yapan besinlerin verilebileceği en erken dönem şimdiymiş. İsterseniz yumurtanın beyazını verebilirsiniz dedi. Omlet, yağda yumurta, kaynamış yumurta sizin tercihiniz ama çocuğa sürekli aynı şeyi aynı şekilde yedirmeyin dedi. Menemen de yedirebilirsiniz dedi.
Kahvaltıya 3 tane siyah zeytin ekledi, 1 tatlı kaşığı ev yapımı reçel verebilirsiniz dedi. Hııı bir de ev yapımı kek yedirebilirsiniz dedi Buna çok sevindim
*Öğle yemeğinde evde pişen herşeyden verebilirsiniz, patlıcan hariç dedi. Bir de balıklardan palamut, uskumru ve hamsi hariç beyaz her balığı verebilirmişiz, kızartma olmamak kaydıyla. Ya ızgara ya buğulama olacakmış.
*Akşam üzeri her meyve serbest, verin dedi.
İşte bide yukarda yazmıştım, akşam yemeği verdi.
Bu kadar. Oh beeee hepsini yazdım. Umarım işinize yarar...
Azoşum bak sen anlatırkende çok keyif aldım yerim yaramaz kıvırcık marulumu birde Gülçin Tunayı anlatırken çok gülüyorum Kuzeyde baya hareketli bir uşak sorun yok hayatım geneli böyle bazen Kayrayı seyrederken ben yoruluyorum
benimki de ne yürüyor, ne emekliyor, ne anne diyor....ilk zamanlar diyordu da unuttu bu aralar, diş çıkarma sevdasına ya eli ya da emziği ağzında... konuşamıyor o yüzden. bir dişimiz baş verdi sonunda şükür, sanırım hepsi kısa aralıklarla gelecek.
teşekkürler simuş, maşallah minnoşa, ben bu yemek olayını anlamıyorum yalnız, bu çocuk tek başına nasıl yiyecek? hele menemen falan...boğazlarına kaçmaz mı kız onlar, blenderdan geçse de çorba kıvamı olur yine...her şeyi yiyebilirler onu anladım da nasıl olacak o iş? reçel olayını sevdim yalnız.
Azoooo Laylammmmm öpüldünüz canlarrrrrrrrrrrrr
sabah babuşcum hatırlatta sonrada maili geldi bende hemennnnnnn aldım... bekliyodum ne zamandır... çünkü Noyan efendi üstünde hiçbirşey tutmuyor
nasıl kızlar???
bende seni öperim pikoşumKızlarrrrrr şimdi çok ama çok alakasız bir sorum var..
umarım bileniniz vardı çünkü ben nasıl tarif edeceğimi bile bilmiyorum
şimdiiiiiii.. hani şu yüze sürülen ve böyle ıslakmış gibi parlak bi ifade veren bi makyaj malzemesi var ya o nedir??
allık mı? pudra mı? normallerden farklı mı oluyo? ne diyipde alıcam onlardan???
valla bi dügünümde makyaj yaptırmıştım onun dışında makyajım hep gözkalemi rimel (kiprükk yokta bende) dügünlerde de bildiginiz allık sürerim .. ruj yedigim için 2 dakka rekorum... ama şimdi lazım oldu ama nasıl alacagımı bilmiyorummmmmmm :uzgun:
pikkeemmm
yanaklarina surdugun renkli sey allik, sadece elmacik kemiklerine surulen
ama yuzune komple surdugun sey fondoten. pudra da onerebilirler ama islak goruntu istiyosan fondoten olucak ve krem olucak bebegim
bende seni öperim pikoşum
o bahseddiğin şey fondoten galiba bilemedim ıslak görünüm nasıl oluyorki allıkda olabiler
anladın mı ama canım o normal şeylerden degil böyle parlıyo ama dogal duruyo ıslak gibi onu diyorum... var mı bildigin önerebilecegin bişey? alayım dutyfree de varsa??
hmm bak aslında bebikom bilir sankim..........
bebişkommmmmmmmmmmmmmmmm sesimi duyyyyyyy
kizz bebikommm masallahh prospektuss gibi anlatmissin:gul: bende fondoten alicaktim lancome mi alayim yani? clinique in kapaticisini bide pudrasini kullaniyorum ama pudra cok puruzsuz olmuyo tabi gece icin. dogal bi fondoten istiyorum. kalip gibi durmasin, varla yok arasi olsun, ama hersyi kapatsin tabi