2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bugün kontrole gittik, kilomuz çok şükür 7,150 olmuş. Az ama buna şükür. Şimdi notlarımı paylaşayım;

*4. ay gibi 8. ay da gelişimde dönüm noktalarından biriymiş, "ego gelişim safhası" dedi. Daha önce temel ihtiyaçları karşılamak yeterliyken artık bunlardan tatmin olmaz, daha farklı şeyler beklermiş.

*Kendisine yapılan müdahalelerden, mesela tırnak kesme, alt değiştirme, burun/kulak temizliği gibi hoşlanmazmış. Aralıklı olarak yapın dedi. Mesela 2 tırnağını kestin, bırak bi dolansın oynasın yarım saat sonra diğerlerini kes dedi.

*Her öğünü birlikte yiyin, akşam öğünü ekleyin ve akşam öğününde onun önüne tabakla yiyecek koyun, bırakın eliyle dokunsun yesin dedi.

*Ego gelişim safhasında olduğu için ne egoyu tam beslicekmişiz, ki çok beslersek ilerde doyumsuz bir birey olurmuş, ne de bastırmıcakmışız. Bastırırsak, korkak çekingen olurmuş. Ayarını siz eşinizle konuşarak yapacaksınız dedi.

*Evin düzenini değiştirmeyin, vazonuz vs varsa ortada kaldırmıcakmışız, onun yerinde "hayır", "olmaz" öğretecekmişiz. Sizi defalarca sınayacaktır pes etmeyin, eninde sonunda hayır ı öğrenecek dedi. Zaten şuan sizi anlıyor dedi. Eğer eşinizin hayır dediği birşeye siz evet derseniz, ya da tam tersi olursa insan kullanmayı öğrenir, dikkat edin bu hususta dedi.

*Ayakkabı alın artık dedi, sert tabanlı ayakkabı alın, ortopedik olması şart değil, ilk adım ayakkabılarından almayın dedi.

*Hareketliliği arttığı için oyuncak ihtiyacı değişti, üst üste geçen halkalardan, sesli renkli hareketli oyuncaklardan, davul gibi ses çıkaran oyuncaklardan alın. Vursun ses çıkarsın dedi.

*Bol bol el oyunları oynayın, bay bay-alkış-al/ver- at/tut yapın dedi.

*Tamamen birey olmuştur, kendisi de bunun farkındadır, oturun göz teması kurarak konuşun dedi.

Beslenme mevzuuna ayrı bir konu olarak değindik.

*Alerji yapan besinlerin verilebileceği en erken dönem şimdiymiş. İsterseniz yumurtanın beyazını verebilirsiniz dedi. Omlet, yağda yumurta, kaynamış yumurta sizin tercihiniz ama çocuğa sürekli aynı şeyi aynı şekilde yedirmeyin dedi. Menemen de yedirebilirsiniz dedi.

Kahvaltıya 3 tane siyah zeytin ekledi, 1 tatlı kaşığı ev yapımı reçel verebilirsiniz dedi. Hııı bir de ev yapımı kek yedirebilirsiniz dedi Buna çok sevindim :D

*Öğle yemeğinde evde pişen herşeyden verebilirsiniz, patlıcan hariç dedi. Bir de balıklardan palamut, uskumru ve hamsi hariç beyaz her balığı verebilirmişiz, kızartma olmamak kaydıyla. Ya ızgara ya buğulama olacakmış.

*Akşam üzeri her meyve serbest, verin dedi.

İşte bide yukarda yazmıştım, akşam yemeği verdi.

Bu kadar. Oh beeee hepsini yazdım. Umarım işinize yarar...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar selimi 3 gündür bakıcısından alırken şöyle bi olay yasiyorum. Ben komşumun evinden almaya gidince komşum içeri davet ediyor. Selim hem bana gelmek istiyor hemde onu birakmak istemiyor. Orda emziriken hem emiyor hem goz ucuyla bakıcısını takip ediyor

Hmmmm bilemedim ne desem Tanselim... Ben olsam üzülebilirdim sanki biraz.... :uzgun:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kızlar selimi 3 gündür bakıcısından alırken şöyle bi olay yasiyorum. Ben komşumun evinden almaya gidince komşum içeri davet ediyor. Selim hem bana gelmek istiyor hemde onu birakmak istemiyor. Orda emziriken hem emiyor hem goz ucuyla bakıcısını takip ediyor

seviyo demekki canım.....

özlem paylaşım için saol canummmmmm.. minnoşa da maşallahhh:huhuu: yerim sarı şekeri bal çiçegim benimmm..........:huhuu:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kızlar 2 gündür Noyan cok iştahsız üşüttü mü onuda anlamadım burnu falan akmıyo... ama var bişey sanki ya inşallah hasta olmaz tam yolculuk öncesi...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Hmmmm bilemedim ne desem Tanselim... Ben olsam üzülebilirdim sanki biraz.... :uzgun:

Canım bende bazen garip oluyorum, ama dusunuce o bakıcısı. Ben yarin oraya birakmasam iş biter, ama ben annesyim son nefesime kadar istedigi her an yanında olacağım. Iste böyle teselli buluyorum.bide selimi ben sürekli bahçeye parka götürdügum için cok sosyal.bi tebbesume tav oluyor

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
seviyo demekki canım.....

özlem paylaşım için saol canummmmmm.. minnoşa da maşallahhh:huhuu: yerim sarı şekeri bal çiçegim benimmm..........:huhuu:

Rica ederim Pikoşum ne demek. Öperim :)

Kızlar 2 gündür Noyan cok iştahsız üşüttü mü onuda anlamadım burnu falan akmıyo... ama var bişey sanki ya inşallah hasta olmaz tam yolculuk öncesi...

Belkim alt dişleri geliyo olabilir mi? Bizimki de aynı durumda da bugün doktor alttan 2 tane geliyo dedi. Hayırlısı bakalım.

Canım bende bazen garip oluyorum, ama dusunuce o bakıcısı. Ben yarin oraya birakmasam iş biter, ama ben annesyim son nefesime kadar istedigi her an yanında olacağım. Iste böyle teselli buluyorum.bide selimi ben sürekli bahçeye parka götürdügum için cok sosyal.bi tebbesume tav oluyor

Bak bu konuda da doktorumuz şey dedi; keşke işe başlasaydınız, ilerleyen zamanda bir başka insanın bakımına alışması çok zor olur, sizi çok zorlar dedi.... Selim alışmış bakıcısına demek ki... Bir de seviyo ki bence bu çok çok önemli... dediğin gibi sen onun annesisin, her an yanında olacaksın inşallah. :)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

Tanselcim Noyanda cok sosyal bi çocuk normalde herkese gider güler vş. ama bugün işte bi akrabamız ki annemden cok görmiştür noyanı sevmek kucagına almak istedi utandı bana sokuldu falan ben nasıl şaşırdım anlatamam... yani diyeceğim oki senin yerin bambaşkadır kimse ve hiçbirşey anneye benzemezzzzzzzzzz :1:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Rica ederim Pikoşum ne demek. Öperim :)

Belkim alt dişleri geliyo olabilir mi? Bizimki de aynı durumda da bugün doktor alttan 2 tane geliyo dedi. Hayırlısı bakalım.

evek olabilir canım ay böyle peşpeşe peşpeşe.. derman kalmadı minnoşlarda :( neyse çok şükür tabii....

Tatlım sen ücretsiz izin almıştın di mi? ne kadar süre idi ki?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
evek olabilir canım ay böyle peşpeşe peşpeşe.. derman kalmadı minnoşlarda :( neyse çok şükür tabii....

Tatlım sen ücretsiz izin almıştın di mi? ne kadar süre idi ki?

2 yıl yazdım ücretsiz izni canım, nisan 2014 e kadar ama bakalım şartlar ne getirip ne götürcek. Hiç belli olmaz benim ne yapıcağım... Eşimle sorunumuz biraz bu para mevzularıyla ilgili. Şuan bi durum var, eğer pazartesiye kadar halledemezse beyefendi, bakarsın ben bayram dönüşü işe başlarım paşa paşa....

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
2 yıl yazdım ücretsiz izni canım, nisan 2014 e kadar ama bakalım şartlar ne getirip ne götürcek. Hiç belli olmaz benim ne yapıcağım... Eşimle sorunumuz biraz bu para mevzularıyla ilgili. Şuan bi durum var, eğer pazartesiye kadar halledemezse beyefendi, bakarsın ben bayram dönüşü işe başlarım paşa paşa....

hayırlısı olsun canım inşallah halledersiniz...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
hayırlısı olsun canım inşallah halledersiniz...

İnşallah hallederiz Pikoşum, inşallah... Yoksa olacakları düşünmek bile istemiyorum.....

Fıstıklar benim sırtım çok ağrımaya başladı, uzun süre oturamıyorum bilgisayar başında. Bu arada fizik tedavimin yarın 21. seansı, yani son seans olacaktı. Ama 9 seans daha uzadı :( :( Annem de yarın gidiyor... Bakalım ne halt edecem... Neyse hepinizi öperim, Allah rahatlık versin, deliksiz uykular versin. Muaaaaaaah :huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
guuuuunnnnaaaayyydddiin kizlar-kop defne sultan iyilesti sukur.
ama ben hastalandim. usuttum galiba gece bi tylolhot ictim azcik iyi geldi ama kirginligim var.

simmmuusss cok bilgilendirici olmus cnmm eline saglik. benim kiz da 7200 kusur kilo:ne:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Öhöö Öhöö...GÜNAYDIN HERKESEE.........

-Azo'cum Hira'da aynı senin dediklerinden yapıyo merak etme,anne baba demiyo,el sallamıyo,alkış ta yapmıyo,butun gun cenem dusuyo onunla koonusmaktan ama ıı ıh...

aynen,sandalyeleri dusuruyo,pc manyagı,mouse a saldırıyo,cep tlf,kumanda..baska seyle oynamıyo..
bide surekli,ooo oo,uuu uuu seklinde sasırma efektleri yapıyo :tskler:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Simuuuuşşşşşşşş özledim bee konusamıyoz senle ne zamanır :ne:

sagol canım insallah cabuk gecer gıcık olurum ben ucuga yaa,kızımı da opemiyom poffff...

duru'ya masallah canım bak sonunda kilo aldı iste ,daha da ii olcak merak etme

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Kız Gökçeeee Aden tek başına mı yürüdüüüü :1::1: Maşallah tü tüt tüüüüü...
Ya benim oğlan ne el sallıyor, ne başbaş, ne öpücük, ne konuşma :D Anca böğürüyor ya, işi gücü evi karıştırmak... Yatak odamda dolabımın başına gidiyor, aynasına vurup vurup bağırıyor zevkten. Mutfak sandalyelerini çekip yere düşürüyor, yürüteçle koşa koşa üstümüze gelip yürütecin alt kısmı ile bize çarparak ayak bileğimizi çürütüyor, hep ilgi istiyor..Yani bugüne kadar faydalı birşey öğrenmedi... Sorunu kendimde arıcam artık :(

he valla kız yürüdü sıpam. 2 adım attı sonra hopppp düştü. ayakta da durabılıyordu zaten uzun bi süredir 3-5 saniye kadar. bay bay yapmayı da öğrenmiş, bi de elimizin tersiyle ağzımıza vurup ses çıkartırız ya "ba ba baaabbabab aa aaa " diye. onu da yapıyor uzun bi süredir.

kendinde de arama. saçmalama bebek onlar. bazıları enerjisini diş çıkartmaya, oyuna harcıyor bazısı da böyle aktivitelere harcıyor işte. Aden'in henüz dişi yok hiç. enerjiyi sırf bağırmaya, oyun oynamaya koşarcasına emeklemeye ayırıyor dıyorum ben.

hepsi gayet süper, yakışıklı&güzel, akıllı sağlıklı bebekler. bu senenin en iyi bebeklerini biz yaptık ayol.. :)))

41 kere maşallah. tü tü tüüüüüü

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
günaydın bu arada kızlar.

simoşum; ahahahahahahha yarıldım kız, "bizimki de kağıt yırtmaca, bağırmaca vb. yapıyor anca..." yazmış bi de offffffffffff... ahahahahaha. sabah sabah iyi geldi.

diğer kızlar hepinizi de öpuyorum. feysden de mailime sureklı mesaj gelıyor iş yerınde yasak olduğu için bakamıyorum. eve gıdınce de yorgunluktan takılamıyorum bu ara net aleminde.. ama sizi çok özledim zilliler.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar